brak logo

WUKO S.A.

Łódź

Opinie o WUKO S.A.

kaliber 2013-02-22 08:18:39
to ze widziałeś wozy to nie znaczy ze w firmie jest bardzo dobrze , jest bardzo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wypłacają wypłaty od 3 miesięcy mają długi jak cholera .Ani zaliczki ci nie dają ani nic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grają te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prezes i dyrektor to są dla mnie cwele którzy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] graja z pracownikami
drezyna 2013-02-26 08:53:52
ciekawe rzeczy wypisujesz tylko kłamiesz jak pies.. jak na razie zaległość dotyczy 1 miesiąca a nie 3..weź się do roboty lepiej.
kaliber 2013-02-26 09:43:14
od pół roku woku nie może wyjść z długów
1
przyszly pracownik 2013-02-26 12:23:28
Kaliber, masz na pewno dobre wiadomości? Nie natrafiłem do tej pory na złe opinie na temet tego zakładu. Miałem także okazję rozmawiać z obecnymi pracownikami i nic złego nie mówili. Ty tam pracujesz / pracowałeś?
nieznajomy 2013-03-21 14:25:10
Najlepiej sam sie tam zatrudnij to zobaczysz w jakich warunkach się tam pracuje a do tego załatw sobie sponsora który ciebie i twoją rodzinę utrzyma w czasie zatrudnienia !
worker 2013-04-03 20:58:55
przyszly pracownik - 2013-02-26 12:23:28

Kaliber, masz na pewno dobre wiadomości? Nie natrafiłem do tej pory na złe opinie na temet tego zakładu. Miałem także okazję rozmawiać z obecnymi pracownikami i nic złego nie mówili. Ty tam pracujesz / pracowałeś?
;)
worker 2013-04-03 21:18:08
osoba, która pracowała/pracuje w tej firmie niestety,ale w większości nie ma dobrego zdania. Firma OPÓŹNIA wypłaty wynagrodzenia, odbiera tzw.premie gwarantowane gdy w kasie dziura (a ta jest częsta). Kasa w firmie jest wtedy kiedy przypadkiem sie sprzeda jakiś pojazd - wtedy łatanie dziur.Wyposażenie pamięta chyba lata 70-te...Kondycję finansową najlepiej chyba znają dostawcy WUKO (ZALEGŁOŚCI w placeniu za dostawy)...
Jeżeli ktoś chce pracować na produkcji, może niech zaopatrzy się w BRAKUJĄCE NARZĘDZIA, jeżeli ktoś chce pracować w biurze, niech znajdzie sobie 2 etat, sponsora,albo rozbije namiot pod zakładem - za pensje z WUKO ciężko się utrzymać...najzabawniejszą nacją pracującą są chyba w tej firmie handlowcy, miałem okazje poznać ich i zamienić słowo - ci biedni ludzie jezdza wlasnymi samochodami a firma wyplaca im kase kiedy chce za dojazd do klientów. Chociaz zle robia, powinni wybrac rower, tak jak wielu pracowników, ktorzy dzieki 'wysokiej'pensji przerzucili sie na rowery albo autobusy...
Osoba, która nie natrafiła na złe opinie nt. zakładu jest hipokrytą,albo nie pytała naprawdę pracowników...Wypowiedź śmierdzi z daleka człowiekiem firmy, bo kto normalny na portalu opinii o pracodawcach broni tego u ktorego nie pracował,ale dopiero ma zamiar?hahahahaha
worker 2013-04-04 10:17:53
Przepraszam, za mój wpis. Jestem jednak BARANEM
nieznajomy 2013-04-04 10:30:28
...do tego należy dodać jeszcze warunki BHP w jakich się tam pracuje (bez ogrzewania gdy zima i temperaury ujemne na dworze). Płaca niestety jest wypłacana zawsze z miesięcznym a nieraz dwumiesięcznym opóźnieniem więc ciężko jest przeżyć nie wiedząc kiedy się cokolwiek dostanie a pracodawce widać to nie specjalnie interesuje.
nieznajomy 2013-04-10 12:52:21
Niestety firma nie płaci od dwóch miesięcy i nikt nie chce jasno powiedzieć co będzie dalej !!! Ludzie jak długo można żyć za cudze pieniądze !!!
wielbiciel wuko 2013-04-10 18:04:05
a chcesz u mine popracować przez miesiąc za darmo?
anonim 2013-05-16 09:25:13
No i ciąg dalszy zaległości tym razem trzeci miesiąc idzie jak wiszą z wypłatą. Pytanie - padnie to czy przeżyje?
Pracownik 2013-05-16 18:00:40
Ja dzisiaj dostałem wynagrodzenie, a Ty czemu nie? Idź do swojego szefa, internet Ci w niczym nie pomoże.
anonim 2013-06-11 13:25:20
A za jaki miesiac Ci zapłacili ?
ktos 2013-06-20 09:51:16
witam wszystkich mam pytanie na co czekacie z tym strajkiem bo bo nie rozumiem tego nie wypłacają a robicie roboty wiedząc ze wypłaty nie będzie ludzie otwórzcie oczy wreszcie nie widzicie ze oni w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grają a wy dajecie się ha ha ha
johhny 2013-07-06 09:45:17
wuko to chodzący bankrut za którego już dawno powinien się prokurator zabrać. nie płacą od wielu miesięcy pensji pracownikom, premie non stop ucinają. warunki pracy tragiczne, mobbing. zimą nie grzeją zakładu, trzeba w kilku swetrach i spodniach przychodzić do pracy. prezes wuko sa i kierownik zakupów robią non stop wałki kosztem innych pracowników. sami się dorobili niezłych majątków. ten kierownik (usunięte przez administratora) bez żadnej kultury. w dziale handlowym prezeska to wiedźma, która nie umie normalnie rozmawiać tylko drze ryja na swoich pracowników. ma jakąś ostrą nerwice(usunięte przez administratora) niech każdy normalny się trzyma z dala od tego komunistycznego zakładu !!
1
jedyny taki PRAWDZIWY 2013-07-10 02:32:28
kaliber - 2013-04-04 11:26:59

(usunięte przez administratora)>nie trzeba być wybitnym filozofem, żeby zauważyć że(usunięte przez administratora)zarządu zaczął udzielać się na forum pośród opinii.(patrz wypowiedż o przyszłym pracowniku, który dopiero będzie rozpoczynał, a już chwali lub podszywanie pod kalibra, czy workera - cytat"jestem baranem" po wcześniejszej sensownej i trafnej wypowiedzi...). Prostym wnioskiem dowodowym, że nie mógł napisać kaliber opinii (usunięte przez administratora) jest to, że osoba reprezentująca poglądy jakie głosi podrabiany kaliber nawet anonimowo na forum, gdzie można wyrazić opinię o pracodawcy pisząc coś takiego, musiałby być niespełna rozumu.Ponadto nie zgadzają się wypowiedzi pod względem stylistyki...
Panowie, zajmijcie się płaceniem w terminach pracownikom (tak według KP, czyli wynagrodzenie za pracę etatową płatne 1 w miesiącu, bo chyba panowie czytali inny KP i stąd płacenie co 2-3 i więcej miesiące:(, może w wolnej chwili zapłacicie dostawcom, żeby dostawy trafiały na czas...Jakie to dziwne, że ludzie uciekają do konkurencji ...przecież powinni trwać i żywić się nowomową panów prezesów:restrukturyzacja, nowe zamówienia, Wuko ma szanse, idzie lepsze, idą zmiany, ale pensja na konto jakoś regularnie nie idzie...Jedyne co przyszło to nowy prezes kilka miesięcy temu ze swoimi zapewnieniami, minely kolejne miesiące a poprawy brak
prawda o WUKO 2013-09-01 20:31:27
w sytuacji firmy nic się nie zmienia, no chyba, że na gorsze z miesiąca na miesiąc.Jeżeli chcesz mieć pracę w rozumieniu Kodeksu Pracy, czyli wykonywać działalność zawodową zarobkowo, to znajdź sobie inną pracę. Jeżeli masz jakieś oszczędności, które pozwolą Ci przeżyć za żenująco niską pensję i na dodatek wypłacaną z dużymi opóźnieniami, to możesz popracować w WUKO.
Jedź na Okopową, gdzie jest siedziba i spójrz jak wygląda hala produkcyjna ...
Biuro konstruktorów nie jest złe i ludzie są sympatyczni a nawet kompetentni:)
Lawirantów natomiast poznasz po poklepywaniu po plecach, małych świńskich oczkach i twierdzeniu, że w firmie OK:)
blekota 2013-09-09 20:57:40
chcesz dobrze na tym wyjść, idż do innej pracy
1
spawacz 2013-12-23 21:33:01
(usunięte przez administratora).Temperatura na hali osiąga w porywach do 3 C , ludzie pracują w swoich ubraniach roboczych swetrach itp. środki czystości przynoszą z domu , kierownictwo jest dumne że stworzyło takie warunki pracy odłączono centrale ogrzewanie bo ludzie się pocili a z braku środków czystości zapach przeszkadzał dyrektorowi. Na pewno chcecie pracować w WUKO przecież to nie Syberia tam jest znacznie zimniej , a wypłata wynagrodzeń kiedyś nastąpi nie mówiąc o funduszu socjalnym który wyparował , paczki dla dzieci , po prosu pracownicy mający dzieci nie są mile widziani muszą sobie poradzić sami jak z resztą dziwnych wymysłów Panów Prezesów. WUKO jest idealną firmą która doprowadza ludzi do stresu ,biedy i głodu jeżeli macie odrobine przyzwoitości to nie oszukujcie ludzi po co im obiecujecie dobre warunki pracy . Prowadzicie rekrutację a prawda jest inna , to jest obłuda i kłamstwo ludzie chcą pracować i otrzymywać wynagrodzenie za pracę i inne należne wsparcie socjalne , nie mówiąc o zabezpieczeniu BHP.
marini 2014-01-03 13:23:12
Ja tam miałem praktyki i faktycznie ludzie się skarżyli na wypłaty,było zimno aż chłodziwo się gęste robiło ale ja sobie z tym poradziłem-wystarczyło zawory odkręcić na lakierni:)A tak ogółem to warsztat zacofany-gwintowanie ręczne,nawet 6 gwintowałem.Ale zakład miło wspominam ,po prostu robi się tam z prostego człowieka mechanik od podstaw.
2
pracownik 2014-01-03 20:42:41
niestety powyżej link do potwierdzenia zadłużenia WUKO nie działa-zainteresowani mogą sprawdzić np. na stronie foxberg. Wuko doczekalo się tam az własnej niechlubnej ale jednak wizytówki...
Interesant 2014-01-14 08:55:54
Cyz ktos moze mi powiedziec, co sie dzieje teraz w WUKO? Czy juz upadli?
1
wielki łeb 2014-02-19 14:57:38
Juz nie ma szans. Mienie wuko zostało wystawione na licytację przez Krajową Izbe Komorniczą.
Interesant 2014-02-20 12:36:16
No to będzie nowe osiedle na okopowej, prezesi przecież tak założyli! Może będą jakieś zniżki dla pracowników WUKO na zakup mieszkań, i wszystko legalnie( !!!). Pozdrawiamy wszystkich chorych!!!!
2
berks 2014-02-20 20:45:28
sorry, ale sytuacja w wuko jest poniekąd winą samych pracowników, udziałowców. Spólka pracownicza klepała po plecach (usunięte przez administratora), bo był dla nich łaskawy, dobry hojny. Nawet dzisiaj nikt nie ustąpił by z przywileju, jaki otrzymał. Żaden inny zakład nie pozwolił by sobie na taki styl zarządzania.
1
Oszukany 2014-02-21 01:51:30
jeszcze jedno: nie będę wymieniać nazwisk, bo i tak wiadomo o kogo chodzi - Panowie w białych kołnierzykach powinni skończyć z zakazem piastowania stanowisk wyższego szczebla - dożywotnim (szkoda, że to niemożliwe). Albo pozwolić pracować za 1500 pln - upadek z wysokiego konia może pomógłby trzeźwo ocenić w jakim położeniu znaleźli się pracownicy bez pensji i kontrahenci...
2
nico 2014-03-23 00:30:50
A może już pora usunąć piękne zdjęcie p. prezesa ze strony. Ta osoba to już historia, po nim już było 3-ch innych, co jeden to ciekawsza postać. A teraz to dopiero jest osobistość! Wszyscy Państwo macie racje tylko gdzie byliście jak się firma rozpadała????
Interesant 2014-03-23 18:14:39
A gdzie był zarząd, udziałowcy,zwiazki zawodowe i najważniejsze, gdzie był prokurator?
wielki łeb 2014-05-08 13:51:22
Czy ten bajzel jeszcze istnieje?
marco 2014-05-29 12:32:13
bajzel niestety jeszcze istnieje. W sadach tocza się sprawy o zalegle platnosci wobec pracowników i dostawców. A banda krętaczy robi wszystko, żeby ludziom nie zaplacic. Może obsluga prawna to mniejszy koszt niż wyplata zobowiązań?!
2
niezadowolony! 2014-06-05 17:35:07
Witam Dzis dostałem wypowiedzenie z pracy za chorobowe (L4) chociaz miałem umowe na 3 miesiace ale to nic najgorsze jest to że KAŻĄ prawcować po 10-12 godzin i w soboty tez ;oo gdzie tuaj jest sprawiedliwosc ? a mianowicie dostalem zwolniony z powodu braku dojazdu do domu bo nie pozwolili mi pracowac po 8H ! ;o a pozniej mialbym busa za 5godzin wiec prosze was.... Wuko Wschowa !
zosia 2014-06-12 17:59:48
kto zna Pana (usunięte przez administratora)to wie że on się w kraju kilka firm doprowadził do upadku
Jest specjalistą w tym zakresie
Interesant 2014-08-25 10:52:07
To może p. Prezesie czas to naprawić i pomóc wszystkim odzyskać swoje należności!
3
Wilmański 2014-09-04 23:30:14
Ja też przepraszam że dałem się wciągnąć w oszukiwanie firm i pracowników przez firmę WUKO z Łodzi byłem dyrektorem nazywam się Z.Wilmański i teraz jestem na zwolnieniu lekarskim bo mnie serce boli że dałem się podejść Saski Partners z Warszawy i uczestniczę w mega przekręcie
7
Piotr Połoński 2014-09-15 15:01:12
Nazywam się Połoński Piotr i chylę czoła przed pracownikami WUKO bo ja chciałem tylko dobrze zarobić i wykonywać polecenia byłego ministra ale wyszło jak wyszło i teraz mi wstyd że taki zakład nie płaci pracownikom i nic nie produkuje jeszcze raz przepraszam
2
nick 2014-09-17 15:02:12
witam, bardzo chętnie nawiążę kontakt z pracownikami działu sprzedaży i marketingu dawnego WUKO, dla których mamy ofertę pracy w solidnej firmie z branży. Proszę o kontakt na emeil: crossp@o2.pl
2
Kowalski 2014-09-19 10:01:35
powiedzmy że nazywam się Kowalski pracowałem w tym zakładzie wiele lat jako marketingowiec i mam rozliczne kontakty w branży śmieciarek w kraju i nawet za granicą więc proszę mnie skontaktować z działem personalnym to się chętnie zatrudnię i zwiększy się wam sprzedaż śmieciarek od razu tylko czemu się pan nie przedstawił tylko jakieś głupie crossp i coś dalej co to ma być ? chyba że firma tacy sami naciągacze jak wuko !
2
nick 2014-09-22 15:48:04
Jeśli rzeczywiście jest Pan handlowcem doświadczonym w tej branży, proszę skontaktować się ze mną na podany email. Na forum nie podaję danych z prostego powodu - zostaną natychmiast usunięte przez administratora. Jeśli był Pan pracownikiem WUKO to prawdopodobnie zna Pan również naszą firmę, która nawiasem mówiąc swego czasu mogła podzielić los WUKO, na szczęście jest zarządzana przez ludzi z zupełnie innym podejściem. Pozdrawiam i czekam na kontakt
kolega Ułamek Adaś 2014-11-10 09:09:11
Ludziom odpowiedzialnym za oszustwa finansowe w WUKO powinno się ucinać ręce i to obie aby już nigdy nie sięgali po nie swoje pieniądze , może w sprawie WUKO kiedyś doczekamy sprawiedliwości i wyroków sądu !
3
Interesant 2014-11-11 17:58:18
Czy ktoś wie co się dzieje w WUKO? Podobno pracownicy są na przymusowych urlopach, czy coś znowu kombinują?!
1
Twardziel 2014-11-14 18:01:17
koniec
1
Twardziel 2014-11-14 18:04:19
Zamiast zwolnień grupowych redukcja etatów , nie będzie odpraw do końca 2014 likwidacja zakładu
1
makieła 2014-12-12 21:17:33
albo idioci czytają tutaj o wuko albo nienormalni , banda złodziei wyprowadziła z wuko kasę a tu się jeden z drugim pyta czy to prawda.dalej oglądaj tvn24 jeden z drugim tam zapewne dowiesz się prawdy jak z gazety prawda w zsrr,szczepańczyk w wuko z rogóżem oszukują dalej na zlecenie saski partners a ten idiota anaconda wierzy że mu coś się da tam zarobić auto signus marek hawro kolejny bałwan i cwaniak
7
Zbigniew 2014-12-22 20:58:29
WUKO jednak prosperuje , prokurator nikogo nie tyka
2
popkontrol 2014-12-31 16:10:00
Nowy rok nowe oferty pracy , planują zatrudnić ludzi ale co z wynagrodzeniem przecież nie płacą już tym zatrudnionym to farsa prokurator
2
ten 2015-02-16 21:23:53
upadłość likwidacyjna to ratunek dla wuko łódź i szansa na kasę dla ludzi , czekamy bez ogrzewania to koniec.
3
Konsument 2015-03-09 22:40:36
Mam szereg pytań: Czy została przeprowadzona analiza struktury spółki, taka rzetelna wykonana przez zewnętrzną firmę ? Czy został wprowadzony jakiś plan naprawczy, by uzdrowić spółkę? Czy są jakieś efekty działań zarządu polepszające sytuację ekonomiczną.
Czy miasto stać jedynie na współczucie, jest obojętne na losy zatrudnionych tam ludzi, żadnego wsparcia, chwilowej ulgi podatkowej lub innego rozwiązania ułatwiającego, promującego lub jakiegokolwiek pomocnego?
Czy realizowane są nowe zamówienia, czy może wszystko/ktoś zmierza do zamknięcia interesu?
oszukany10 2015-05-10 14:38:02
To już koniec WUKO. Wyprzedali wszystko. Dzięki Wilmańskiemu i grupie cwaniaków zrobili z nas dziadów.
13
Mirek 2016-03-22 15:04:43
A Tigera ktos pamieta ?
1
Zostaw swoją opinię o WUKO S.A. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WUKO S.A.