brak logo

Delta City Dorota Błaszczyk

Warszawa

Opinie o Delta City Dorota Błaszczyk

michalbezszkoly 2017-08-03 00:37
Chciwość ludzka nie zna granic. Za złotówkę różnicy ludzie potrafią wiele zaryzykować, na przykład własną firmę. Damy paczki firmie ze zrujnowaną reputacją, z oszustem który ukradł pieniądze z pobrań wielu firm - MB. Ciekawe co się stanie?
1
Igor 2017-08-03 08:53
Gdyby tak bylo jak piszesz to by gosc siedzial. Dlaczego w Polsce ludzie maja takie prymitywne myslenie ?
6
Waldek 2017-08-04 08:14
Firma sie bardzo dynamicznie rozwija a takie trole jak ty zazdroszcza jej sukcesow i pisza jakies dyrdymaly z palca wyssane.
1
West 2017-08-05 20:32
Haha faktycznie pelna para sie rozwijaja ze zaraz zamiast solowek to busy na frachty wystarcza haha
1
Waldek 2017-08-05 21:17
Musiałeś wszystko popsuć ? Niech sobie myśłą źe tak jest !
3
Rychu 2017-08-08 10:16
A kto właściwie zarządza tą firmą ?
Edyta 2017-08-11 09:53
@Rychu, wystarczy wejść na stronę internetową firmy i kliknąć zakładkę zarząd, wybrać oddział i masz bezpośrednio podany kontakt do osoby z którą chcesz się skontaktować. Czy ktoś orientuje się czy obecnie nie jest prowadzona rekrutacja?
Rychu 2017-08-11 15:08
Proszę podać. Stara strona została wyłączona a na nowej takich rzeczy nie ma !
Jarek 2017-08-20 22:25
Firma zmieniła nazwę która bardziej pasuje do usług jakie świadczy. Tak samo nowa strona internetowa według mnie zasługuje na plus.
4
sb 2017-08-21 10:29
I na tym się kończą plusy tej firmy
2
Dział Handlowy 2017-09-05 11:02
Tak do działu handlowego poszukują handlowców
Rubens 2017-09-06 13:27
Dajcie sobie spokoj i szukajcie pracy gdzie indziej. Jak chcecie miec wyplacane pieniadze na 3 raty a prowizje na 5 rat i jeszcze okrojona to idzcie do delty. balagan jaki tam panuje trwa nadal . co z tego ze poszukuja handlowcow jak nie ma kogo pozyskiwac bo na dzwiek Delta City czy Delta Kurier panie decyzyjne po drugiej stronie odkladaja sluchawki .
2
serwus jestem nerwus 2017-09-06 15:54
brawo . ktos w koncu napisal o tych dwoch palantach z bylego Opka .
Ta zaraza Opkowska doprowadzila delte do upadku
a dlaczego Go Work usunal opinie gdzie byla mowa o Waldku ktory trzyma sie Delty bo ma ze 2 lata do emerytury i zeby tylko dotrwac tej emerytury w delcie to zrobiłby Panu GG cos pod biurkiem
ta opinia bardzo mi sie podobala a Go Work ja usunał. nie ladnie tak robic Go work
5
Normalny Kurier 2017-09-06 20:57
Ja nie wiem o co Wam chodzi, pracuje już rok w tej firmie, tylko raz mi się o tydzień z wypłatą spóźnili, jedyny minus to brak umowy, ale przynajmniej jest wyższa wypłata. Nie pasuje Wam praca do 16tej to idźcie do DPD na 14h pracować...
A jeśli Waszą pasją jest pisanie negatywnych opinii to może zróbcie kwalifikacje na krytyka czy coś.
1
Natka 2017-09-07 08:36
Oooo brak umowy ?! To trzeba będzie zgłosić sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy. Ładnie. To już wiadomo dlaczego delta wozi przesyłki za 5 zł.
3
pastorosasben 2017-09-07 10:51
Pilnie potrzebujesz pieniędzy? Możemy Ci pomóc!
Czy jesteś obecna sytuacja w tarapatach lub grozi kłopotami?
W ten sposób dajemy Ci możliwość podjęcia nowego rozwoju.
Jako bogata osoba czuję się zobowiązany do pomocy osobom, które starają się dać im szansę. Wszyscy zasłużyli na drugą szansę, a ponieważ rząd nie powiedzie się, będzie musiał pochodzić od innych.
Żadna kwota nie jest zbyt szalona dla nas i dojrzałość ustalamy za obopólną zgodą.
Nie ma niespodzianek, nie ma dodatkowych kosztów, ale tylko uzgodnione kwoty i nic więcej.
Nie czekaj dłużej i komentuj tego posta. Podaj kwotę, którą chcesz pożyczyć, a my skontaktujemy się z Tobą ze wszystkimi możliwościami. skontaktuj się z nami już dziś pod adresem pastorosasben@outlook.com

Pilnie potrzebujesz pieniędzy? Możemy Ci pomóc!
januszek 2017-09-07 10:59
ile ci zaplacili zebys napisala takie bzdury? ty musisz byc kolegą tego ze Slaska. on takie rzeczy wypisuje
tydzien sie spoznili , brak umowy ? do trzech razy stuka . Nastepnym razem nie dostaniesz wogole kasy. w koncu z jakie racji . przeciez nie jestes pracownikiem. jeszcze kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaniesz . i bedziesz mogl isc do sądu pracy
3
fantazja 2017-09-07 23:53
Policzmy. Ile ta firma ma w sieci dziennie? Nie więcej niż 10 tys. Ile wynosi średnia cena? Policzmy nawet 20 pln za paczke. Czyli przychód dzienny to 200 tys pln. Teraz refleksja. To nie starczy nawet na poktycie kosztów kurierów. Teraz wnioski. Firma karmi się kredytami, pobraniami, opóźnieniami wypłat, zaległościami wobec ZUS i US. Teraz pytania. Po co? Po to, żeby ukraść ze spółki wszystkie pieniądze i na końcu powiedzieć sorry. Nad powodzeniem tego planu czuwa oszust nr1 czyli Michael Błaszykowski w towarzystwie Pablo Jabłczyńskiego i naczelnego kretyna Waldisa Bozkusa.
2
Kurier 2017-09-08 00:14
Wiadomo że jak nie dostanę kasy to się zwijam od razu, ale do tej pory nie było takiej potrzeby, zresztą idąc Twoim tokiem myślenia możesz śmiało jakieś pobranie jako wypłatę wziąć, bo i tak nie jesteś zatrudniony, więc jakie pobranie.
A co do braku umów w tej firmie to w najlepszym wypadku dostajesz umowę na 1/10 etatu, a reszta pod stołem i PIP ma to gdzieś.
Coś ta kasa się nie zgadza 2017-09-08 00:21
200 tysięcy złotych dziennie, kurierów na całą Polskę jest max 100, więc wychodzi 14 tysięcy złotych żeby ich wszystkich opłacić, zakładając że każdy z nich dziennie "wyjeżdża" 200zł paliwa = 20 tysięcy, co daje razem 34 tysiące, wątpię żeby aż 166 tysięcy dziennie szło na frachty i magazyny.
1
ekonomista 2017-09-08 10:18

i" fantazja" i "kasa sie nie zgadza" piszecie bzdury.
wzieliscie pod uwage najwazniejszą czesc kosztów zwiazanych z dzialem krajowym ? Nie
Zapomnieliscie o "doplatach terenowych" . tak to sie nazywa
Kazde przedstawicielstwo je ma . Nie oddzial tylko przedstawicieltwo >
ktos kto jezdzi po 10-12 sredniej wielkosci powiatach i dostaje srednio 5 -7 a w porywach 10 a moze czasem15 paczek i zeby je rozwiesc musi pokonac 200 lub 250 km nie bedzie jezdil wedlug cennika bo nie zarobilby nawet na polowe spalonego na te ilosc kilometrow paliwa. . Taki ktos dostaje codzienną doplate terenowa np. 100 zł ( kwoty sa rozne) placona za kazdy dzien niezaleznie czy bedzie mial 10 paczek czy tylko 1
policzcie np. 5 paczek x 12 zł za ktora klieci zaplaca 60 zł > Przedstawiciel liczy sobie oczywiscie tez za doreczona paczke wedlug cennika ok 4 zł w standardzie . czyli 5x4 zł +100 = 120 zł . Łatwo policzyc ze cos sie nie zgadza . do tego dochodz cala obsluga logistyczno biurowa ktorej tu nie policzyłem ale to jest juz maly koszt ok. 1 zł ale jednak jest. Dobrze przypuscmy ze te 5 paczek bedzie po 20 zł czyli klienci zaplaca 100 zł ( choc sprzedac dzis paczke za 20 jest bardzo trudno) ,przedstawiciel policzy 5x4 zł + dostanie 100 doplaty terenowej i tak liczac tez sie nic nie zgadza.klienci zaplacili 100 zł a przedstawiciel dostanie 120zł Firma ciagle ma w plecy. Sa male i duze przedstawicielstwa . Ja duzy teren do obrobienia ale doplate ma malą. sa tacy co maja o polowe mniejszy teren i dostaja dwa razy wiecej kasy. Nie wiem od czego to zalezy ale niektorzy czuję sie oszukany. . moznaby wiecej pisac o tym systemie placenia ale juz nie ma sensu
1
Waldek 2017-09-08 12:59
A po co wy się trudzicie i wyliczacie ? Doszukujecie się logiki a tam gdzie w grę wchodzą duże pieniądze logika się nie liczy.

Mają Grzegorzy Grygiela dyrektora finansowego to ten sam człowiek który był finansowym w siódemce, tba i teraz w delcie. Ma wiedzę na temat wszystkich kosztów.

1
Pietruszka 2017-09-08 13:47
Też tego nie rozumiem, jest tak dobrze wszyscy maja kasę i raptem zaczynają się martwić firmą ?
Tadek 2017-09-08 15:16
Wszystkie firmy dopłacają do interesu bo sprzedają przesyłki po 6 zł. Dopóty dopóki ceny usług kurierskich nie wzrosną będziemy świadkami bankructw kolejnych firm przewozowych. Nie oszukujmy się. Koszty zatrudnienia rosną, koszty dostaw też a ceny usług lecą w dół łeb na szyję. Ostatnio słyszałem o cenie 5,20 zł za krajową przesyłkę kurierską. Gdzie jest w tym logika? To samobójstwo. Niedługo na rynku zostanie 3 dużych graczy i dopiero wtedy zacznie się dictum cenowe. Dopiero wtedy za przesyłkę i uczciwą pracę kurierów klienci będą płacić uczciwe pieniądze. Poczekajmy 2-3 lata a przekonacie się że miałem rację.
3
Jarek 2017-09-08 16:01
Jeden z konstruktywnych komentarzy na tym forum
2
West 2017-09-09 09:55
Max 2500-3000 paczek wiecej ta pseudo firma kurierska nie ma dziennie .
1
dragon 2017-09-09 10:26
to tyle co tba bialo w miejskich co ten arciszeqski kombinuje ?
4
waldek-postrach schodow 2017-09-13 01:41
Uwaga! Delta staje się niewypłacalna! Za chwilę etatowi i kurierzy będą mieli problemy z wypłatami.
3
restart 2017-09-13 13:53
to pewnie niedlugo padnie. jestem ciekaw czy te dwa spady poOpkowskie juz sobie cos nagrali gdyby to sie rozsypało? . Pewno pojda do Kondeji do Patrona
1
Natka 2017-09-13 15:40
Nie pójdą bo Patron to padaka.
mc 2017-09-14 06:41
i czyja to jest wina panie i panowie ?
weloor 2017-09-14 10:39
ze Delta pada czy ze Patron to padaka??
sadze ze i jedno i drugie.
w obu firmach pracuja cwaniaczki
1
MIREK 2017-09-14 14:24
Panowie.
Nie wiem dlaczego to jest opinia o firmie której nie ma. Teraz to jest firma Delta Kurier sp. z o.o. a wczesniej było Delta Przesyłki sp. z o.o.
Ale do rzeczy firma działa , płacą bo sam jestem pracownikiem i wiem że wypłatę otrzymuję, zatrudniają nowe osoby w Handlowym i Operacjach.
Nowy Prezes człowiek po DPD naprawdę dobry fachowiec robi porządki zmiany i widać że paczek przybywa, serwis się poprawia.
W handlowym też nowe osoby i to kilka po DPD pewnie przyszli za prezesem tak jak operacje.

Ja polecam
2
mc 2017-09-14 15:15
Firma jest ta sama prosze sprawdzic nip. Niestety nikt przy zdrowych myslac nie przychodzi do pracy w delta i kwestia czasu kiedy zaliczy zgon.
8
abc 2017-09-16 07:13
a Michał co robi ?
ekspert 2017-09-16 23:57
Ludzie po DPD nie postawią takiej firmy jak Delta na nogi
1. bo nie będą mieli takich finansów do zainwestowania w DPD
2. tyle czasu co w DPD - firma nie zarobi sama na takie inwestycje, właściciele będą musieli dołożyć, jak długo będzie im się chciało czekać na zwrot, albo aż ktoś kupi i wogóle jaką mają gwarancję?
3. Tak naprawdę nie będzie im się chciało robić jeszcze raz tego samego w o wiele trudniejszych warunkach

Kolejna firma, której właściciele myślą, że zbiorą ryenk po 5 PLN a potem sprzedadzą firmę ca ciężkie miliony. Ile tego rynku trzeba mieć , żeby ktoś to kupił za dużą kwotę? I ile to będzie trwało? A wziąć rynek to nie tylko włożyć paczki do systemu ale je też utrzymać tak długo aż ktoś to kupi ((inna sprawa czy ktoś wogóle będzie zaintereoswany - bo dla dużych nawet 4 razy więcej paczek to za mało, a jak ktoś będzie chciał wejść od zera - to też za mało a problemów cały worek) Ciekawe jak możemy utzrymać 3-4-5 razy paczek więcej niż teraz pracując na takiej technologi i takiej sieci jaka jest?

Za kilka lat zostaną ci najwięksi 3-literowcy DPD, UPS, GLS, DHL plus FedEX/TNT może GEIS, który sam się wszędzie przyznaje że inwestuje miliony - a efekty słabe a tam też ludzi po DPD mają.
1
krytyk 2017-09-17 08:54
uważam że się mylisz a z czego powstało DPD z Masterlinka a czym był masterlink taką firma jak DELTA KURIER i co
Obserwator 2017-09-17 08:58
patron PLAJTA LUDZIE ODCHODZA
stary 2017-09-17 11:01
tylko kiedy DPD powstało z Matstelinka? Jaki był rynek i konkurencja i zobacz kto tam jest właścicielem i porównaj sobie możliwości fiansowe.
Iga 2017-09-17 15:20
Po co do spolki tak czesto zaglada syn Arciszewskiego ?
stary 2017-09-18 00:45
Naprawdę myślisz, że to jest to samo co francuska czy niemiecka poczta ? I finansowo i czaoswo i strategicznie.
Masz pojęcie ile kosztuje pełen technologicznie sprawny system dystrybucyjny (sortery, podajniki, monitoring, skanery, obsługujący to system IT, czytniki do kart, automaty do pieniędzy z pobrań itd) i jak długo trzeba czekać aby to się zaczęło zwracać? Wywali na to dziesiątki milionów USD na to i poczeka dziesięć lat, aż się być może zacznie powoli zwracać ? A kto będzie chciał pracować dla firmy o niepewnej przyszłości gdy duże i mocne firmy też szukają kadry? Zostaną słabełusze które do nikąd firmy nie poprowadzą.
Takie biznesy buduje się długimi latami, wszyscy co "odwiedzają" firmę to tylko po to, żeby jak najszybciej wziąć swoje. Jak nie wezmą - porzucą. Ot taka "arystokratyczna" przypadłość ;-)
Waldek 2017-09-18 20:17
ktoś zawinął pomysł połączenia firmy kurierskiej z magazynem logistycznym dla e-commerce. To był pomysł tba oni specjalnie w 2014 roku do tego celu kupili magazyn logistyczny we Wrocławiu 6 tyś m2 wysokiego składu i z tego co wiem to pracowali mocno nad wdrożeniem systemu zintegrowanego kuriesko-logistycznego w taki sposób aby można było obsługiwać wiele magazynów. Jawor był dogadany z 3 firmami logistycznymi które miały świadczyć usługi w całej Polsce. Łącznie 260 tyś m2 magazynu.
Pomysł był i pewnie zostanie przez kogoś wykorzystany zobaczymy. To co im nie wyszło to wdrożenie punktów żabek i do dnia dzisiejszego nie wiadomo dlaczego. jeden ze wspólników ma układy z byłym funduszem i coś chciał wykręcić na swoją korzyść dlatego strzymał uruchomienie bo miał udziały też w inpoście. Teraz inposta wywalili z żabek i będzie dhl i poczta
2
Monika 2017-09-19 06:33
Pracowałam w tba kilka lat to była super firma miejska. Od zera do najwiekszej firmy w Warszawie. W najlepszym okresie mieliśmy ponad 100 kurierów i kilku podwykonawców do palet. Jak na Warszawe to bardzo dużo. Dzisiaj w Warszawie nie ma firmy miesjkiej w której by pracownik po tba nie zajmował kluczowego stanowiska.
4
Klient 2017-09-19 08:30
Super pomysł mieli z tymi magazynami - zamówienia mogły być dłużej procesowane bo aż przez całą noc, nie ma kosztu transportu nocnego i mniejsze uszkodzenia. Na zachodzie tak jest że pod dużym miastem są magazyny które zasilają mieszkańców w towar.
3
ret 2017-09-19 11:04
a ja znam kilka w ktorej nie ma zadnego po TBA
Tomek 2017-09-21 09:43
Monika mówiła o firmie miejskiej i zgadzam się z nią w 100%. Najlepsi od serwisu miejskiego odeszli do innych firm zajmujących się tym w Warszawie.
ret 2017-09-21 10:02
ja rowniez mowilem o firmie warszawskiej miejskiej stricte lokalnej . Tak jak powiedzialem moge wymienic kilka firm wlasnie miejskich, gdzie nie mam zadnego po TBA i te firmy tez swietnie sobie radzą
ricco 2017-09-21 14:08
to wymień
2
ret 2017-09-22 11:57
AGAP ,Sprinter Raiders Cosico
ricco 2017-09-22 16:01
ale te spółki od kilku lat maja stagnację więc o czym mowa
2
Zostaw swoją opinię o Delta City Dorota Błaszczyk - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delta City Dorota Błaszczyk