brak logo

Grape Up Sp. z o.o.

Białystok

Opinie o Grape Up Sp. z o.o.

aaaa 2016-09-07 18:41
tak, oddział w Krakowie.
wiem 2016-09-07 19:16
Z relacji wydaje się, że niby wszystko w porządku: pensje, dodatki, elastyczne godziny.
Widzę jednak, iż negatywne opinie powtarzają się. Może to my programiści jesteśmy zbyt wybredni ;)
3
ktoś 2016-09-08 13:36
Na zdjęciach na facebooku wszyscy pracownicy wydają się zadowoleni:)
1
wiem 2016-09-08 14:15
To skąd tyle (połowa) nieprzychylnych komentarzy?
Pytam bez złośliwości.
3
PS 2016-09-08 15:32
Zadowolony klient podzieli się swoimi pozytywnymi odczuciami z 3 osobami, a niezaddowolony opowie o tym aż 11-stu osobom. I nieważne klient czy pracownik – ta zasada działa w ten sam sposób.
1
ania 2016-09-08 17:46
Bonusy? Dobry żart :]
Atmosfera? Jeszcze lepszy żart :]
No chyba że ktoś lubi jak mu sie noz wbija w plecy, no to wtedy spoko
8
ja 2016-09-09 10:26
bonusy są, fajny zgrany zespół jest, integracje są i pozytywna atmosfera również - więc nie ma moim zdaniem na co narzekać :D A swoją drogą @ania Kraków czy Białystok?
2
ania 2016-09-21 07:19
Pisałam o Krakowie. W Białymstoku nie wiem jak jest, podobno lepiej.
2
Józik 2016-09-21 16:54
na stronie znajdziecie wszystkie informacje: http://grapeup.com/careers/
wiem 2016-09-23 11:15
Jak duże te wymagania?
tomi 2016-09-23 11:19
Pracuję w Białymstoku już od jakiegoś czasu, atmosfera super, biuro ładne i czyste, elastyczne godziny pracy, na zarobki nie narzekam, dużo owoców, imprezy integracyjne.
3
niki 2016-10-19 19:56
Jeśli chodzi o rekrutację to standardowo, rozmowa po Ang z hr, później techniczna z leadem I tyle.
1
niki 2016-10-19 19:57
Jeśli chodzi o rekrutację to standardowo, rozmowa po Ang z hr, później techniczna z leadem I tyle.
1
bogi 2016-10-19 23:14
Rekru wpsominam miło, niestety trochę długi czas odp. co prawda zmieścili się w obiecanych 2 tyg ale dwa dni wcześniej przyjąłem ofertę innej firmy.
Dużo dobrego słyszałem o tej firmie od znajomych którzy tam pracują.
Jedyny minus to taki że na początku dają marne grosze, ale po okresie próbnym ze dwa razy tyle I są częste podwyzki.
Ten znajomy zaczął od ok. tysiąca z marnym doświadczeniem po dwóch latach ma 6.
2
Nick 2016-10-20 09:21
Częste podwyżki to bzdura :P Od roku pensje są zamrożone.
6
ROBOT 2016-10-20 20:03
JA tam od razu dostałem dużo.
4
nick 2016-10-20 20:05
zależy co komu, ja tam nie narzekam - podwyżki są, tylko się o tym nie mówi.
4
zniesmaczony 2016-10-24 20:39
Ja tam średnio wspominam firmę (szefostwo). Starałem się, zostawałem po godzinach.
Pełna lojalność z mojej strony. Na końcu potraktowano mnie najgorzej w historii mojej kariery.
Jednak to moja opinia. Spróbować warto.
12
pol 2016-11-02 20:08
Niestety w firmie panuje jeden wielki rozgardiasz. Jedyne wyjście aby wyrobić się z dotrzymaniem terminów to nadgodziny. I nie widać ich końca. Praca po 10 h to norma, z reguły wszyscy siedzą po 12-14 h (czasami nawet więcej). TL zmuszają do nadgodzin, nie można się wykręcić. Potrafią ściągnąć kogoś z L4, cofnąć dany wcześniej urlop. Przykre jest to, że poza pracą nie ma życia codziennego. Przychodzisz do pracy na 10, wychodzisz po 24. Jestem ciekaw ile ludzi zostanie w tej firmie po nowym roku. Wydaje mi się, że zarząd traktuje pracowników jak śmieci, którzy po prostu mają siedzieć i robić. Nie okazuje nawet odrobiny współczucia i zrozumienia, że może ktoś już nie da rady fizycznie. Odradzam tą firmę wszystkim. Sam też już długo nie popracuje. Zwijam się zaraz po nowym roku, czemu nie teraz? żeby nie pogrążać kolegów z zespołu.
12
Robs 2016-11-05 15:52
W pełni potwierdzam słowa użytkownika pol.
Jeszcze gorsze jest podejście szefostwa do pracownika np w czasie rozmów okresowych. Normalnie robią z człowieka idiotę i myślą, że wszystko jest ok.
Kłamią na każdym kroku. Nawet na ostatnich targach pracy w ulotce mieli przekłamane informacje (chociażby na temat ilości pracowników).
Wszystkie spotkania z zarządem i przemowy to kpina z pracowników. Zupełny brak szczerości, partnerstwa. Zdecydowanie najgorsza firma w jakiej byłem. Żałuję, że zmieniłem pracę na tę, teraz jakieś minimum muszę wytrzymać.
Reklamują się benefitami itp, a która firma tego nie ma? Wszyscy teraz to mają. Benefity i podwyżki (które niby są) to jednak nie wszystko i naprawdę nie ma sensu zawracać sobie głowy tą firmą.
12
ByłyJanusz 2016-12-31 10:38
JanuszSoft i tyle ...
7
myk 2017-01-02 01:52
1. Szybko zmieniające się projekty - nie ma nudy !
2. Dużo możliwości rozwoju - dzięki nowym projektom co chwila można się nauczyć czegoś nowego.
3. Dużo benefitow - firma zdecydowanie wyróżnia się na rynku.
4. Dobre zarobki adekwatne do umiejętności.
5. Częste podwyżki.

I wiele innych. Jest super.
Polecam
3
Krys 2017-01-03 14:46
1. Szybko zmieniające się projekty - nie ma nudy !
Dlaczego 90% osób tkwi w 1 projekcie od ponad 2 lat?

2. Dużo możliwości rozwoju - dzięki nowym projektom co chwila można się nauczyć czegoś nowego.
Jak wyżej

3. Dużo benefitow - firma zdecydowanie wyróżnia się na rynku.
Nie ma tu nic wyróżniającego, wręcz przeciwnie. Benefity podstawowe, takie jakie obecnie są najbardziej pospolite wśród bardzo wielu firm.

4. Dobre zarobki adekwatne do umiejętności.
Po części jest to prawda, niestety nie u wszystkich pracowników

5. Częste podwyżki.
Max 1 raz w roku.

trochę ode mnie: ogólnie praca spoko, aczkolwiek nie na długo. Kasa i benefity to nie wszystko.
5
sarcazm 2017-01-16 14:30
@myk
wyczuwam 5 oznak sarkazmu i wiele innych, w Twojej wypowiedzi..
Robuś 2017-01-16 16:53
Fajna firma tylko szkoda że nie ma nowych ofert pracy!!
Tomtomtom 2017-01-17 11:52
Firma beznadziejna na dłuższą metę. Nie da się psychicznie wytrzymać.
Dla startujących nowicjuszy super.
2
siwres 2017-01-18 18:58
Co masz na myśli pisząc "nie da się psychicznie wytrzymać?"

Kilka tygodni temu, otrzymałem ofertę z firmy, finansowo była kiepska, ale usłyszałem, że firma ma ogrom benefitow no i na dokładkę praca jest bezstresowa w zgranym zespole.

Kiedy zapytałem o benefity, uprzejma i bardzo ładna Pani nie potrafila mi wymienić nic poza: Multi sport, luxmed, owoce,kawa i wygodne stanowisko pracy. Nie no, fajnie.

Wiadomo, że nie dla benefitow się pracuje, ale podawanie argumentu o extra benefitach poczym wymienienie niszowych benefitow, jest zabawne :) kiedy powiedziałem Pani jakie benefity mam w firmie sama zrozumiała, że nie ma się czym chwalić.
3
swing 2017-01-19 12:19
@siwres pochwal się jakie są benefity u ciebie
3
Siwres 2017-01-20 09:54
- Tzw. "Trzynastka" w grudniu,
- spore premie na koniec projektu,
- raz na pół roku karty upominkowe - Empik/ CinemaCity/ Multikino/ teatr/ spa - do wyboru
- dofinansowania wyjazdów wakacyjnych
- pakiet relokacyjny

No i oczywiście owoce, słodycze, lux med, karty lunchowe, angielski, niemiecki :-)
2
mgm 2017-01-20 11:28
@siwres to czemu szukasz innej pracy skoro masz tak pięknie?
2
Mimik 2017-01-23 09:46
Pracuję w Grape Up już dość długo i mogę powiedzieć, że to super firma i trafiłem bardzo dobrze .Polecam
2
An 2017-01-23 18:16
Z tą trzynastka to jakos musialem przegapic, Chyba ze wyplacili Ci zalegle nadgodziny.

- dofinansowanie wyjazdow wakacyjnych
Bez komentarza
1
tomtomtom 2017-01-25 20:17
Co mam na myśli, to to że dosłownie psycha siada.
Oczywiscie zależy to od zespolu do jakiego sie trafi. Akurat mi trafil sie paskudny. Ludzie dwulicowi, czas spedzaja glownie na przedstawianiu wspolpracownikow w zlym swietle.
Nie żałuję zmiany na inną firmę ani trochę.

A co do benefitów to tak, zgadzam się, można się uśmiać jak się słyszy o tych "mega wypasach" :]
2
Czarek 2017-01-30 19:59
Fajna firma, czasami tak jest że nie wypali jakiś temat to nie dramat. Myślę, że ludzie są zbyt przewrażliwieni.
3
Agi 2017-02-17 08:38
Benefity standardowe, atmosfera w miarę ok, podejście do pracownika negatywne. Firma stricte nastawiona na (wy)zysk.
1
Alicja 2017-02-27 16:07
@Agi, dlaczego podejście do pracownika jest negatywne? Co masz na myśli?
tyrtyp 2017-03-10 15:47
Jest taka kicha i masakra jakich dawno nie było, jeszcze rok temu firma była okay. Teraz jest tak źle, że nie mam słów nawet żeby to opisać. Proszę was jeśli myślicie nad pracą w tej firmie niech to będzie już totalna ostateczność, szkoda psychiki, szkoda zdrowia.
3
Alicja 2017-03-14 08:47
@tyrtyp, a możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Dlaczego tak uważasz?
Agi 2017-03-17 10:30
@Alicja
za negatywne podejście do pracownika uznaję liczne problemy z komunikacją ze strony pracodawcy. Nieszczere podejście, ukrywanie informacji, rozmowy nie na poziomie, klapki na oczach przy zgłaszanych jakichkolwiek problemach, brak chęci rozwiązywania problemów.
Alicja 2017-03-17 11:04
@Agi dziękuję za ocenę. A co uważasz za największy plus pracy w Grape Up Sp. z o.o.?
Alicja 2017-03-24 09:12
Za plus uważam organizację projektu. To jest dobry przykład dla osób, które nie mają doświadczenia.
Blah 2017-03-25 21:41
Z organizacją projektu nie zgodzę się. Liczne opóźnienia, jakoś na niskim poziomie, ciągłe wymuszanie nadgodzin to tylko czubek góry lodowej.
Natalia 2017-03-26 10:42
Grape Up to super firma specjalizują się w rozwoju produktów dla przedsiębiorstw i szybkiego budowania nowych aplikacji do kin.
Stefek 2017-05-30 14:36
Beznadziejne miejsce. Nadgodziny, problem z wypłacaniem nadgodzin, a odbierać nie ma kiedy.
Nikt do pracy nie chce przyjść bo szukają łosiów za najniższą płacę ale doświadczenie wymagane.
Nie polecam.
Alicja 2017-05-30 15:16
Zauważyłam tutaj dwie sprzecznie opinie. @Alicja za największy plus uważa projekty, natomiast @Blah nie zgadza się z tym. Dlaczego można znaleźć tutaj tak dwie sprzeczne ze sobą oceny?
Metobor 2017-06-02 19:17
Moim zdaniem super firma,
ciekawe projekty, ciagle ułatwienia dla pracowników, ciekawe benefity, jedynie zarobki mógłby być lepsze - ale miejmy nadzieję, ze niedługo będą ;) !
2
Robuś 2017-06-04 10:41
Dla mnie Grape Up to bardzo dobre miejsce do pracy.
2
Alicja 2017-06-06 11:23
@Metobor to dobrze, że jesteś zadowolony. W komentarzu wspominasz m.in. o ciekawych benefitach. Jakie konkretnie oferuje Grape Up Sp. z o.o. swoim pracownikom? Chętnie dowiemy się od Ciebie więcej.
gęgał 2017-06-21 19:46
@Alicja
benefity są ale podstawowe, najczęściej spotykane: opieka medyczna, dofinansowanie multisportu i lekcji angielskiego, owoce. Nic czego by nie oferowały i inne firmy, a nawet mniej.
Kosztem zdrowia psychicznego nie warto.
Robuś 2017-06-21 23:03
Java Cloud Developer w USA, taką ofertę namierzyłem ale sądzę, że to jest już temat nieaktualny? Jeśli ktoś wie proszę o info.
Zostaw swoją opinię o Grape Up Sp. z o.o. - Białystok
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grape Up Sp. z o.o.