brak logo

Zakłady mięsne MAT w Czerniewicach

Czerniewice

Opinie o Zakłady mięsne MAT w Czerniewicach

milczący 2012-06-14 16:50:34
06.06.2012 Sąd Rejonowy V wydział Gospodarczy wydał postanowienie o ogłoszeniu upadłości likwidacyjnej MAT S.A.
Kancelaria Prawna w Grudziądzu ul. Chełmińska 117 prowadzi tę sprawę.
milczący 2012-06-15 13:13:07
Do wypowiedzi Marka
Kierowanie się do Państwa (usunięte przez administratora)nie ma sensu. Biedak nie ma z czego utrzymać samochodu i chyba będzie musiał sprzedać. Tak przynajmniej opowiada. Może rozpoczniemy akcję \"wsparcia dla (usunięte przez administratora)\". Widywany jest w Grudziądzu ostatnio wystrojony na biało. Nie widać cienia zatroskania na twarzy. No i czym tu się przejmować skoro znalazł tylu (usunięte przez administratora)
pawlo 2012-06-15 14:48:45
Trzeba nie mieć sumienia,żeby zostawić ludzi bez środków do życia.Proponuję syndykowi żeby sprzedał willę,samochody i inne dobra p.(usunięte przez administratora).Na wycieczkę do Brazylii za 16 tys. od osoby to było biedaka stać żeby jechać z rodziną.Ciekawe co na to Urząd Skarbowy?Daje mu jeszcze dotacje na otwieranie nowych przekrętów!!
ja 2012-06-17 15:55:25
państwo (usunięte przez administratora) pozdrawiaja ze swojej przyczepy wartej 500.000 zł! wlasnie ida na jacht warty 1.000.000 zł! bardzo dobrze sie bawia
ROBERT 2012-06-17 23:31:26
Po pobycie szpitalnym przechodzę długą rehabilitacje. W sprawach spółek MAT S.A. i Zakładów w Czerniewicach proszę kontaktowac się z zarządami spółek. Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
milczący 2012-06-20 09:21:39
Tego mozna się spodziewać. Nie miałem o tym pojęcia, że zarządy działają na moją szkodę. Wszyscy mnie (usunięte przez administratora). Wszyscy mnie (usunięte przez administratora). Dziwnym jednak trafem w KRS wykreślane są wpisy dotyczace prokurenta. To też jest samowola zarządów? Nic nie działo i nie dzieje się bez wiedzy (usunięte przez administratora) Każdy ruch i każda decyzja pochodzi od(usunięte przez administratora), który serdecznie wszystkich pozdrawia. To jest kosmos!
marek 2012-06-20 13:39:57
Cały pożal się Boże Zarząd i Prezes ulegli zbiorowej epidemii.Teraz nie ma się z kim kontaktować,prawdopodobnie zmienili operatora,a stacjonarnych nikt nie odbiera.Też \\\"pozdrawiam i współczuję\\\"!!
Życzliwy 2012-06-20 16:07:22
Ale jaja. W Rol-Inwest-Eko pseudo następcy MATA (nie maja juz nawet strony internetowej) nastąpiła zmiana zarządu. Czyżby Prezes (usunięte przez administratora) w końcu zrozumiał o co tu chodzi !!! Nowy Prezes to kolejny figurant. Panie(usunięte przez administratora) - niestety taka jest prawda - po co to Panu !!! A może na Pana także znalazł się haczyk ? Jeszcze 3 miesiące i będzie pozamiatane !!! Co dzieje się z panią (usunięte przez administratora) (byłą Prezes) ? Czyżby już także uciekła z tonącego okrętu ??? A może obawia się tego co robiła w Czerniewicach ?? Może ponownie prokurator o nią pyta (jedna sprawa już w toku) ? Pozostali juz sami nieudacznicy, którzy nie umieją znaleśc nowej (normalnej pracy) typu (usunięte przez administratora). Żenada. Nie dajcie się nabrac, handlujcie z nimi ale tylko za gotówkę, nigdy przelew - bo was(usunięte przez administratora)jak MAT.
C*****l 2012-06-23 13:15:14
Życzliwy, jeżeli jesteś pewny informacji które opisałeś, to ujawnij nazwiska osób o których pisałeś w inicjałach. Niech wszyscy poszkodowani poznają tych (usunięte przez administratora) Jeżeli ktokolwiek z czytających ma informacje o tych ludziach niech opisuje to wszystko na tym forum.
Każda informacja o tych(usunięte przez administratora) jest bardzo ważna bo można będzie wykorzystać to w prokuraturze. Zgłaszajcie się do prokuratury wtedy Włocławska prokuratura zajmie się tą sprawą. Ważne aby było nas jak najwięcej.
C*****l 2012-06-23 13:35:16
W piątek w Agrobiznesie byłą informacja że pada następna firma : Zakład Przetwórstwa Mięsnego w Kołobrzegu.
Jak to się dzieje że państwo nie ma nad tym kontroli. Firma patrzy jak (usunięte przez administratora) hodowców i dostawców i mogą być za to bezkarni nagrabią się naszym kosztem a potem żyją w dostatku jak (usunięte przez administratora).
Jeżeli państwo dopuszcza do zakładania firm Z.O.O to niech będzie gwarantem dla dostawców.
milczący 2012-06-27 09:07:19
W Monitorze Sądowym i Gospodarczym ukazały się informacje o upadłościach Z.M MAT Czerniewice i P.P.M i D MAT S.A.
Wyznaczony został termin zgłaszania wierzytelności do Sędziego Komisarza - 2 miesiące od publikacji niniejszego ogłoszenia. Ważne jest dopełnienie warunków formalnych.
JA 2012-07-24 09:18:08
Co taka cisza na forum? Czyżby sprawa już się rozmyła?
MESJASZ RYBAK 2012-07-25 01:58:37
Witaj (usunięte przez administratora) .Jeżeli to \"ty \"o kim myslę to jest kpiną co napisałeś.Co innego opowiadałeś w lutym na ostatnim spotkaniu w Grudziądzu!!!!!!
W tym momencie (usunięte przez administratora) blokował nam możliwość jakichkolwiek zakupów!!!!!!!!! Człowieku to jest żenada co piszesz.Zostawiłeś nas bez środków do życia!!!!!!!!!!!!!!!!! A miałem nadzieję że jesteś naprawdę normalnym szefem a nie (usunięte przez administratora).
MESJASZ RYBAK 2012-07-25 02:41:46
Hej do mnie pisałeś ???? pisałaś ????? Daj coś po czym cię poznam (usunięte przez administratora)
milczący 2012-08-02 17:14:34
Cisza zapadła na forum. Chyba jest to cisza przed burzą.
Jeżeli nie zgłosiliście swoich wierzytelności to przypominam o upływającym terminie składania takowych u sędziego komisarza. 21 sierpnia jest ostatecznym termnem.
(usunięte przez administratora)istotnie upodobał sobie białe spodnie, w których śmiga motorem po Grudziądzu. Jak się ma takiego koloru papiery, to i białe się komponuje.
alek 2012-08-13 14:23:37
kiedy w końcu pracownicy mat dostaną zaległe pensje,odprawy i odszkodowania?
Ktoś 2012-08-24 23:23:12
Współczuje !!! Mi na szczęście zapłacono wszystkie piniądzie, chociaż w ratach, następnie zwolniono jak wielu innych. Na szczęście są jeszcze inne firmy na świecie. akłady mięsne MAT w Czerniewicachodpokutuje swoje grzechy, jak nie na tym, to na drugim świecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeszcze ktoś komu MAT wisi coś 2012-09-08 13:42:29
tak ja po wielkich walkach z urzędami ( które trwały 5 mcy ) dostałam za 3 mce zasiłek chorobowy z ZUSu ,niestety MAT nadal mi wisi coś,pensję za kwiecień itp. ale bez INSPEKCJI PRACY nadal by zapewne nic nie ruszyło .........
alek 2012-09-18 14:51:36
Pensję zaległą syndyk łaskawie wypłacił,a co z odprawami i odszkodowaniem?Czyżby MAT nie miał żadnego majątku.Prokurator powinien się zająć majątkiem wyprowadzonym do Świecia.
Była klientka 2012-09-20 22:40:06
ddwloclawek.pl - poczytajcie. Ciekawe kto za to odpowie?? Jak mogłam być ich klientką ?
Były klient 2012-09-24 17:03:04
Czytaliście://rmf24.pl/fakty/polska/news-200-ton-przeterminowanego-miesa-trafilo-na-rynek-jest-sledzt,nId,637107
Ja 2012-09-24 17:07:18
Coraz głośniej o czerniewicach://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/405239,przeterminowane-mieso-z-upadlych-zakladow-mat-w-czerniewicach-moglo-trafic-do-konsumentow.html
tylko poszkodowana 2012-10-17 11:12:55
Witam, czy wiek ktoś kim jest syndyk zajmujący się sprawą z Czerniewic? Albo ma jakiś kontakt cokolwiek ??? Bardzo proszę
. 2012-12-06 12:04:30
co tak cicho!!!!!!!
słyszałem że zamkneli BYDGOSZCZ I GNIEZNO???????
MOZE KTOS COS SŁYSZAŁ????
CO SIE DZIEJE W DROBEKO, KTOS WIE??????
byly pracownik 2012-12-06 18:46:16
tak bydgoszcz zamkneli na 100% a co dalej to nikt nie wie,to jest firma zagadka! szkoda mi tych ludzi pracujacych w tej firmie!
Ja 2012-12-06 20:23:05
Jak to o co chodzi ??? Zakończy się dofinansowanie z urzędu pracy na rol inwest eko oraz detal sp z o.o. i koniec firmy ...(usunięte przez administratora)... pozdrowienia dla tych którzy jeszcze się męczą z MATem.
. 2012-12-07 15:29:13
tyle co słyszałem to wszyscy starzy pracownicy po uciekali. tylko w chojnicach walcza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] heheheheh.... ciekawe jak długo???????
pani kierownik pojechała do gniezna zeby ratowac. tylko cooooo??? pewnie po nowym roku na bruk wszyscy. pozdro dla wszystkich starych pracowników
Mobil 2012-12-24 19:41:59
Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim poszkodowanym przez MAT. Wypada złożyć życzenia równierz naszemu (usunięte przez administratora)
milczący 2013-01-03 12:09:17
(usunięte przez administratora) Dawno temu mówiłem, że to idzie zgodnie z planem. To nie przypadek, że rozmydliła się odpowiedzialność, to nie dziwny traf, iż zwraca się uwagę na szczegóły bez znaczenia. Czas upływa i widoczne dokładnie kwestie grzęzną w mule, a tam nie zagląda nikt. Precyzyjne, celowe działanie Dyrektora (usunięte przez administratora) ze Świecia tak oficjalnie przedstawia się (usunięte przez administratora) "Będzie Pan zadowolony".
Mobil 2013-01-03 15:33:36
Wszyscy którzy znają choć trochę (usunięte przez administratora) to wiedzą że bez jego zgody nikt nie kiwną nawet palcem .Jest to człowiek bez serca i litości (usunięte przez administratora)
Tolkien 2013-04-05 08:11:54
Panowie i Panie, bardzo ważna informacja dla wszystkich poszkodowanych - jest utworzona lista wierzycieli!!!, poniżej jest link:

http://www.imsig.pl/pozycja/2013/56/3859,ZAK%C5%81ADY_MI%C4%98SNE_MAT_W_CZERNIEWICACH_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84_W_UPAD%C5%81O%C5%9ACI_LIKWIDACYJNEJ
Tolkien 2013-04-05 08:13:19
http://www.imsig.pl/pozycja/2013/56/3859,ZAK%C5%81ADY_MI%C4%98SNE_MAT_W_CZERNIEWICACH_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84_W_UPAD%C5%81O%C5%9ACI_LIKWIDACYJNEJ
Tolkien 2013-04-05 08:17:57
niestety nie mogę dodać całkowitego adresu... najgorsze jest to, zę dopiero dziś to spostrzegłem, a uwagi można było wprowadzać do 3 kwietnia... :/...
Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych
poszkodowany 2013-05-06 16:48:30
co tam było i o co chodzi ??? oddali komuś pieniądze ???
Tolkien 2013-05-06 21:35:42
Póki co nie oddali...ale szczerze powiedziawszy coraz bardziej wątpię w to, by oddali... jak patrzyłem w ten spis wierzytelności, to przeraziła mnie całkowita kwota długów MAT Czerniewice - PONAD 50mln Złotych!!! co najwyżej możemy chyba liczyć na zwrot 10% utopionych pieniążków... :(
wierzciel 2013-06-06 11:41:19
A co mają robić ludzie którzy chcą pracować, działać a nie siedziec z załozonymi rekami? Taka rzeczywistosć w tej branzy wszystko na termin jest.
akłady mięsne MAT w Czerniewicach
... 2013-08-24 10:00:37
Na bardzo wysokim stabilnym poziomie, zawsze wypłacane terminowo.
mobil 2013-11-17 09:13:40
Witam wszystkich poszkodowanych przez MATA. Jestem ciekawy jak prosperuje firma w Świeciu której właścicielem jest osoba (słup). [usunięte przez moderatora] robi wszystko aby doprowadzić ją do upadłości a ma doświadczenie w tym kierunku. Pytanie czy na tym koniec bo w miarę jedzenia apetyt rośnie.
1
brutus 2014-09-19 12:13:36
Tego zakładu już 2 lata nie ma. Pracowałem tam trochę. Chamstwo, brud, łamanie praw pracownika i pensje głodowe. Kupowałeś tam mięso? Wiem co kupowałeś.
1
brutus 2014-09-28 13:07:21
Wpisz w google "zgniłe mięso Czerniewice"... Jeżeli kupowałaś tylko mięso to świeżość mogłaś ocenić np po zapachu. Gorzej z wyrobami mięsopochodnymi.... Pracowaliśmy tam tylko dlatego, że bezrobocie w naszym rejonie wynosi nawet 30%.
gary 2015-01-31 15:32:55
no i nie oszukujmy się , praca jaką wykonują pracownicy w Macie jest na pewno ciężka, ale nowego pracownika do wykonywania jej nie jest znaleźć trudno . Bo to typowo fizyczna robota, a właśnie niestety przy okazji pracy fizycznej ludzie są traktowani najgorzej, bo nie szanuje się tego co robią po prostu
TolkienBC 2015-05-18 19:08:00
Przepraszam ale zaczynam mieć wątpliwości...czy ten temat na pewno dotyczy UPADŁYCH ZAKŁADÓW MIĘSNYCH MAT CZERNIEWICE, które zalegają ludziom z naprawdę dużymi pieniędzmi??!!
mobil 2015-06-07 11:55:50
Witam wszystkich wyrolowanych przez MAT [Robert Hetman].Myślę i jestem pewny że powoli nadchodzi czas na właściciela MATA aby rozliczył się tymi których okradł w bardzo sprytny sposób. Z informacji które posiadam to zostało Panu R.H. niewiele czasu. Panie Robercie jestem pewny że mimo upływu czasu czyta Pan opinie na swój temat mało tego wystawia Pan opinie tylko pod innymi Nickami. Pozdrawiam
Tolkien 2015-12-21 21:09:56
Serio??...naprawdę ten wpis na SERIO??!!... mowa tu o upadłych zakładach MAT Czerniewice, które zalegają z bardzo dużymi płatnościami u dostawców??...jeśli już za opłatą wystawiacie opinie to sprawdźcie chociaż czy dana firma DALEJ ISTNIEJE!!! Żenada...
Mobil 2016-01-02 20:28:23
Firma nie istnieje od 4 lat ale jej właściciel Pan Hetman ma się dobrze. Z informacji jakie posiadam to w końcu nadchodzi czas na takich jak Hetman.Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy.Panie Robercie czas by się zastanowić nad swoim losem.
Mobil 2016-01-06 13:30:31
Jestem pewien że w końcu ta opcja polityczna zrobi porządek z takimi cwaniakami jak Hetman.Panie Robercie wielu kontrahentów czeka na tą chwile i jestem pewien że są coraz bliżej tego. To tylko kwestia wprowadzenia odpowiedniej ustawy na która poszkodowani muszą jeszcze chwilę poczekać,bo są sprawy ważne i ważniejsze nad którymi pracuje obecny rząd.Panu Hetmanowi życzę dużo zdrowia a poszkodowanym zdrowia jeszcze trochę cierpliwości.
Mobil 2016-01-16 18:16:26
Przyszedł czas na rekina typu Amber Gold to przyjdzie na leszcze typu Hetman a na końcu płotki typu XY. Z informacji jakie posiadam (z pierwszej ręki) to nikogo ta przyjemność nie ominie. Kolejność jest taka a nie inna ale ma to też swoje plusy. Panie Robercie Pozdrawiam.
Mobil 2016-01-28 18:13:13
Proponuje kierować się własnym rozumem tak będzie najlepiej
Mobil 2016-04-02 08:30:11
Panie Robercie Amber Gold ruszyło. Następny jest MAT czyli Hetman no chyba że zajdzie Pan w ciąże ale to i tak nie pomoże. Pozdrawiam Panie Robercie
Tolkien 2016-04-20 22:22:14
Ale co masz na myśli pisząc "w firmie dobrze się wiedzie"??.... i o jaką firmę chodzi??!!.. mieszkam 15km od Czerniewic i ilekroć tamtędy przejeżdżam to nic się nie zmienia...czyli jak zakład został zamknięty tak stoi...a pieniążki dalej nie zostały dostawcom zwrócone (w tym i moje...)...więc jeśli ten wpis "młynka" to kolejna próba wybielenia MAT Czerniewice i Pana Hetmana...to już tylko krew zalewa...
1
Zostaw swoją opinię o Zakłady mięsne MAT w Czerniewicach - Czerniewice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady mięsne MAT w Czerniewicach