DSA Investment S.A.

Wrocław

Opinie o DSA Investment S.A.

KrissBee 2014-11-12 21:33:14
(usunięte przez administratora)
1
kika33 2015-05-21 15:16:07
Wiem, że post powyżej jest trochę nieaktualny, ale ponieważ DSA co jakiś czas prowadzi rekrutacje i ktoś przypadkiem może tutaj wejść to chciałam też przedstawić swoją opinię, jako pracownika tej fimy. Bo ktoś może się niepotrzebnie zniechęcić. Przede wszystkim nie mam żadnej umowy na trzy miesiące. Wynagrodzenie otrzymuję co miesiąc i jest ono uzależnione od ilości pracy, którą wykonam. W ciągu dwóch lat pracy byłam chyba na 6 szkoleniach i nie musiałam pokrywać żadnych kosztów. Firma dba o to, aby jej pracownicy byli jak najlepiej przygotowani do wyłepniania swoich obowiązków i po to właśnie ich szkolą. Mam elastyczne godziny pracy i sama planuję swój kalendarz. Rachunki za paliwo i telefon pokrywam ze swojej pensji. I wcale nie jestem z tego powodu jakoś bardzo zmartwiona, bo wypracowana przeze mnie prowizja mi na to pozwala. Sama lepiej kontroluje swoje wydatki i po takim czasie wiem już jak je ograniczyć. Wolę to niż dostawać do ręki mniej, żeby firma mogła zapłacić moje rachunki.
martin 2015-05-25 12:45:34
Dsa to firma dla twardzieli. Wiele osób myśli jednak, że będzie mogło tutaj zarobić tak jak pracując na etacie w urzędzie - 8h i do domciu (przy czym z tych 8 pracują raptem 4h). Tutaj tak nie ma. Chcesz zarobić to musisz się wykazać. Ale wtedy zarobisz 4 lub 5 razy tyle co w urzędzie. Jeżeli ktoś poważnie myśli o sprzedaży i chce być profesjonalnym sprzedawcą to to jest idealne miejsce na szlif. Firma organizuje regularnie profesjonalne wyjazdy szkoleniowe. Atmosfera jest naprawdę dobra. Ja polecam - pracuję już 4 lata i dla mnie jest ok.
1
fiolk@ 2015-05-26 13:18:23
I twardzielek :) To prawda, czasami by się chciało, żeby doba trwała co najmniej drugie tyle. Nie da się przesiedzieć po cichu kilku godzin za biurkiem na 4 literach. Chociaż też nie jest tak strasznie, jakby to mogło wyglądać. Nikt mnie nie zmusza to takiego a nie innego zaangażowania. To ile pracuję zależy tylko ode mnie. Zdecydowanie wybieram firmę, w której dostaję spore wynagrodzenie za pracę, którą naprawdę wykonałam.
rybAc 2015-05-29 11:39:13
Żeby dobrze sobie radzić trzeba mieć dużo pewności siebie i umieć nawiazywać kontakty z ludźmi, bo ta praca to przede wszystkim spotkania z klientami (informacja o tym pojawia się w ogłoszeniach, więc nikt nikogo nie oszukuje). Jak ktoś się ludzi boi to będzie mieć problem. Niezbędną wiedzę zdobywa się na szkoleniach, na które wysyła firma. Dobrze płacą. Nie zdarzyło mi się też, żeby spóźnili się kiedyś z pensją. Ja mogę ich tylko i wyłącznie polecić.
Leon 2015-06-03 14:31:10
Praca w DSA to prosta transakcja wiązana. Pracodawca oczekuje od Ciebie zaangażowania i efektywności. W zamian za to daje dużo swobody, odpowiednie przygotowanie do pracy i adekwatne wynagrodzenie. Warunki poznajesz zanim podpiszesz umowę.
Boni 2015-06-05 14:27:32
Wiedza na temat wynagrodzenia to raczej podstawa, kiedy starasz się o pracę. Pracodawca zwykle też o tym nie zapomina, co najwyżej może wyjaśnić wszystko zbyt ogólnie, ale jak wspomniał kolega wcześniej zawsze można dopytać się w sprawie szczegółów. Po to jest też rozmowa kwalifikacyjna. Nie tlyko Ty masz się dobrze zaprezentować, ale także możesz dowiedzieć się czegoś więcej o firmie. DSA nie ma nic do ukrycia, więc można śmiało pytać. Jeśli coś nie będzie Ci pasowało zawsze można poszukać pracy gdzie indziej, zamiast marnować czas na bezsensowne negatywy.
Miq 2015-06-18 15:20:59
Ze względu na to, że o wysokości wynagrodzenia decyduje prowizja to na początku rzeczywiście na koniec miesiąca bywało różnie, raz lepiej raz gorzej, ale jako pracodawca zawsze są wobec mnie w porządku. Firma cały czas się rozwija, angażuje się w nowe projekty. Mają dobrze przygotowany program szkoleniowy dla pracowników. Płacą na czas, dbają o dobrą atmosferę i starają się dopowiednio motywowac do pracy.
Zuzanna 2015-07-02 11:26:39
Naprawdę dużą wagę przywiązują do odpowiedniego przeszkolenia pracowników. Szkolenia odbywają się i kilka razy do roku i są prowadzone przez doświadczonych praktyków.
remik 2015-07-10 11:34:59
Jedni będą straszyć, inni zachwalać, ale jak człowiek sam nie spróbuje to się nie dowie, czy to praca dla niego. Gdybym czytał te wszystkie niepochlebne opinie w internecie, to pewnie nawet bym nie wysłał do nich CV. Dla mnie praca w DSA była bardzo wartościowym okresem czasu. Nasze drogi się rozeszły, ale nie dlatego, że nie płacili albo nie odpowiadały mi warunki, chciałem sprawdzić się w innej branży, ale te trzy lata w firmie wspominam bardzo dobrze.
loora 2015-07-14 15:42:11
Praca w młodym zespole. Nie oznacza to jednak, że w mało doświadczonym. Dyrektorzy i Doradcy są bardzo kompetentni, a w tym zawodzie szybko zdobywa się doświadczenie. Odbywające się co jakiś czas szkolenia ugruntowują wiedzę, a także pozwalają się dalej rozwijać. Oprócz atrakcyjnego wynagrodzenia zasłużony pracownik ma także przed sobą perspektywę awansu, znacznie bliższą do osiągnięcia niż w wielu innych firmach, które patrzą przede wszystkim na jak najdłuższy staż pracy.
a$ka 2015-07-21 12:01:35
Sezon wakacyjny to świetna okazja dla wszystkich, którzy chcą podłapać trochę dodatkowego grosza. Nic dziwnego, że DSA także dobrze o tym wiedzą i zachęcają do wzięcia udziału w rekrutacji. W przypadku zawodu Doradcy i tej konkretnej firmy nie ma czegoś takiego, jak limit etatów. Jeśli Doradcy prężnie działają i mają swoich klientów to bez różnicy czy jest ich 5 czy 50.
Mateusz 2015-07-24 13:21:11
Ja zacząłem pracę właśnie w czasie wakacji, a potem złapałem przysłowiowego bakcyla i zostałem na dłużej. Pracuję w DSA już ponad 3 lata i nie planuję zmiany pracodawcy.
Borys 2015-09-07 11:58:14
Karpis to nie czekaj tylko składaj CV. Możesz tylko zyskać doświadczenie i może nawet pracę na kilka lat. Sam pracuję w DSA i w tej firmie bardzo wiele się nauczyłem - dzięki szkoleniom, które robią dla swoich pracowników oraz trafiłem pod skrzydła dobregro dyrektora. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Mi się udało i polecam.
Adam 2015-09-29 09:41:31
Ja tam pracuję już 3 lata i nie myślę o zmianie. Zaaklimatyzowałem się i dużo nauczyłem. Dzisiaj tą wiedzę wykorzystuję w pracy z klientami i ona na mnie zarabia. Gdy pomyślę jak zaczynałem to sam się z sibie śmieje. Byłem taki niepewny i wystaraszony. Myślałem już, że nie dam rady w tej pracy i zrezygnuję. Ale przetrwałem ten trudny moment i udała mi się odnieść sukces. Duża w tym zasługa mojego szefa, który ze mną pracował i motywował. Dlatego każdemu polecam DSA Investemnt.
mont 2015-09-29 11:01:15
Firma ok. Nie ma co za dużo pisać. Jak ktoś się tu sprawdzi to będzie zadowolony bo pracowitych doradców się tutaj dobrze traktuje. Liczą sie wyniki a nie układy
szym_oon 2015-11-24 11:12:00
Potwierdzam słowa mojego przedmówcy, z tym, że ja tutaj akurat pracuję i wiem, że atmosfera jest ok. Co do branży to też calkowicie zgadzam się z przedmówcą - jeżeli ktoś wie co to za branża, wie jakie sa oczekiwania w tej branży i jaki klient to DSA będzie bardzo dobrym wyborem jako miejsce pracy.
marek 2015-11-24 12:09:33
Nie ma się co za dużo rozpisywać. Napiszę krótko - DSA Investment S.A to bardzo dobra i uczciwa firma, w której szanują swoich pracowników i dbają o ich rozwój zawodowy.
szym_oon 2015-11-25 11:05:07
Z tego co widzę w ofercie pracy to jest napisane nie "szybką" tylko "jasną" ścieżkę awansu. To prawda bo sytaucja jest jesna - menegerami zostaje się tutaj za wyniki pracy a nie za znajomości. Czyli nie ma takich sytauacji, że np ja Ciebie znam, jesteś moim dobrym znajomym, pracowałeś gdzieś tam wczesniej na stanowisku kierowniczym to ja postanawiam Cię zatrudnić na menegera u mnie, nie licząć się z tym, że w mojej firmie możesz sobie nie poradzić na takim stanowisku. @żono pana Waldka aplikuj a sama się przekonasz, że firma jest rzetelna.
marcin 2015-12-01 11:30:26
Próbujcie swoich sił w DSA. Ja uważam, że warto. Oczywiście trzeba intensywnie popracować, brać udział w szkoleniach i budować swój portfel klientów. To jest najtrudniejsze na poczatku bo pracuje się więcej czasu niż w typowej pracy biurowej ale późniejszy efekt jest satysfakcjonujący. Atmosfera jest również ok. Nie ma dziwnych sytuacji i arogacji a mi to już wystarczy. Wiadomo, że pewne wymagania są, bo trzeba realizować pewne wyniki ale są on do osiągnięcia.
mic_kuc 2015-12-16 14:38:56
Dobry sprzedawca z prowizji żyje lepiej niż z bardzo dobrej pensji. Zresztą to właśnie prowizja zachęca sprzedawcę do działania. Oczywiście, żeby być skutecznym i w końcu zgarniać przyzwoitą prowizję to trzeba trochę popracować również nad sobą - potrzebne są szkolenia sprzedażowe i produktowe. Dlatego warto wybrać firmę, która takie szkolenia zapewnia, szczególnie na początku swojej kariery sprzedażowej. W DSA to zapewniają. Przeszedłem to na własnej skórze i gdyby nie szkolenia pewnie nie doszedłbym do tak dobrych wyników.
marlena 2016-01-04 14:28:00
Niektórzy mówią, że w tej branży górna granica dochodów jest nieskończona :). Coś w tym jest. Ale tak na poważnie to zależy od twojego doświadczenia, znajomości produktu, obycia z klientem i umiejętności sprzedażowych. Nawet jeżeli nie masz wielkiego doświadczenia to jeżeli się przyłożysz, weźmiesz udział w szkoleniach i posłuchasz szefa co masz robić to w ciągu 6 miesięcy dojdziesz do poziomu kilku tysięcy złotych (4-5 tys.). Znam doradców, którzy mają pensje 5-cio cyfrowe, więc wszystko zależy od człowieka i jego zaangażowania.
janek 2016-02-03 15:19:27
Ja byłem kompletnie zielony jak przyszedłem do pracy w DSA. Znajomi ze studiów mówili mi zawsze, że mam gadane i ja to bym się nadawał do sprzedaży itp. Jako, że po studiach nie miałem wielkiej alternatywy (mogłem wracać do domu i robić fizycznie na budowie, bo u nas w lubelskim rynek pracy bardzo kiepski) to postanowiłem spróbować i przekonać się czy znajomi mieli rację. Dobrze, że trafiłem do DSA bo dzięki właśnie szkoleniom udało mi się tu utrzymać. Podoba mi się również atmosera w pracy. Dlatego polecam DSA Investment młodym ludziom, którzy szukają swojego miejsca.
jan90 2016-03-11 11:35:56
@renata87 składaj im swoje CV. Firma jest bardzo otwarta na nowych ludzi. Ja się dostałem poza rekrutacją i pracuję już u nich prawie 2 lata.
uwe5 2016-03-14 15:50:36
Dla pracowników to dobra firma. Ja odczuwam tutaj przyjazną atmosferę mimo tego, że często trzeba pracować pod presją czasu. Nierzadko też trudno zdobyć klientów. Ale jeżeli ktoś jest ambitny i potrafi poradzić sobie w trudniejszych moemntach to tutaj zarobi niezłe pieniądze.
szarmach 2016-03-15 12:27:15
Firma całkiem całkiem. Tak jak to w fiansowych - trzeba się trochę nalatać i nagadać. Z tym że w DSA chociaż trochę człowieka szanują. W moich wcześniejszych firmach tego typu czułem się jak robot czyli jak jesteś potrzebny to pompują Cię na maksa a jak nie to baterie wyjmują i milcz. Tutaj na szczęście jest trochę inaczej. Może dlatego że nie jest to wielka korporacja.
kleszcz 2016-03-16 11:33:37
krótko i zwięźle
PLUSY:
- Atmosfera
- zarobki
- szkolenia

MINUSY:
- presja czasu
- trudny klient
castel 2016-03-22 15:04:28
Dobra i rzetelna polska firma. Szanują swoich ludzi i inwestują w ich rozwój. Polecam pracę wszystkim, którzy lubią działać w terenie wśród ludzi.
Agaga 2016-03-22 19:06:35
Czy w tej firmie jest takie stanowisko jak asystenta menadżera. Dzisiaj byłam w tej sprawie na rozmowie ale też zaczął od sprzedaży i wgl. Tak to też zajmuje się sprzedażą nie ma takiego stanowisko którego nie była związane ze sprzedażą?
szyper 2016-03-29 15:44:33
Nie za bardzo rozumiem. Takie stanowisko jest ale aststent menadżera sprzedaży też zajmuje się sprzedażą. A Ty byś chciała być aststentką menadżera sprzedaży i nie zajmować się tym? Dobrze rozumiem?
andrzej 2016-03-31 10:46:39
Firma typowo sprzedażowa - to trzeba sobie jasno powiedzieć. Zresztą nikt w firmie tego nie ukrywa. Chcesz być dobry w tym fachu? Firma oferuje Ci szkolenia. I to mi się właśnie podoba. Postawili na rozwój swoich ludzi. Dzięki temu czuję, że jestem o krok przed moimi kolegami pracującymi w konkurencyjnych firmach.
purek33 2016-04-13 13:41:24
A jak wyglada rekrutacja?
anton 2016-08-09 12:48:34
Rekrutacja to dwie rozmowy kwalifikacyjne. Pierwsza to selekcja kandydatów. Druga jest już decydująca o zatrudnieniu konkretnych osób. Nie ma bzdurnych testów.
tom 2016-08-10 11:56:28
Praca jest sprzedażowa. Bardzo dobrze płatna jeżeli masz wyniki. Wielu ludzi odnalazło się tu i zarabiają grubo ponad średnią krajową. Niestety nie każdy się nadaje. Jak wiesz sprzedawcą trzeba się albo urodzić albo do tego się przygotować i wyszkolić. Firma oferuje Ci profesjonalne szkolenia, więc jeżeli masz szczere chęci i otwarty umysł to dasz sobie radę.
tymon 2016-08-18 09:55:14
A to na pewno oferta DSA Investment? Gdzie ją znalazłeś?
remigiusz 2016-08-23 15:28:31
Możesz podać link do tego ogłoszenia?
Nikita 2016-08-24 10:38:57
Jak każda praca ta też ma swoje plusy i minusy. Czasem trzeba się trochę namęczyć. Trafiają się też mniej przyjemni klienci. Firma jednak zapewnia pracownikom odpowiednie przygotowanie i docenia tych, którzy się angażują.
wiesiek 2016-09-08 14:11:33
Zarabia się tutaj bardzo przyzwoite pieniądze. Jeżeli się zaangażujesz to będziesz bardzo zadowolony.
poster 2016-09-08 14:43:01
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz
kate 2016-09-19 10:25:23
Firma jest bardzo elastyczna. Nawet jeżeli nie ma obecnie rekrutacji to można wysłać CV. Ja tak się dostałam do tej pracy. Szukałam i wysyłałam Cv nawet tam gdzie nie było ogłoszeń. Z DSA się odezwali i tak zaczęłam tutaj swoją karierę. Także warto próbować.
viktor 2016-09-22 12:12:11
Chyba pomyliłeś wątki. Piszemy tutaj o DSA a nie o Auchan....
jasiu 2016-09-26 15:12:30
A gdzie to ogłoszenie się znajduje? Możesz podać link?
oddał 2016-10-02 11:57:05
Ja to bym się chętnie załapał, zwłaszcza, że dbają o to, żeby umowa była w pełni respektowana, to dobry znak
czesław 2016-10-14 14:53:26
Polecam wszystkim zainteresowanym pracą w branży finansowej. W DSA zdobyłem wiedzę, która teraz procentuje. Początkowo było mi ciężko i miałem mizerne wyniki. Na szczęście dzięki licznym szkoleniom i pomocy ze strony menagera zacząłem stopniowo coraz lepiej zarabiać. Z takim wsparciem nie spotkałem się jeszcze nigdy w mojej karierze zawodowej.
Rafał 2016-10-14 15:39:58
O ile DSA Investment S.A. poszukuje teraz Doradców sprzedaży produktów bankowych, o tyle mają niezłe stawki w tym momencie
barak 2016-11-16 13:42:34
Napiszę krótko - świetna atmosfera, dobre zarobki, dużo szkoleń. Minusem jest coraz trudniejszy rynek, jednak jeżeli ktoś jest aktywny i się nieustannie rozwija to daje sobie z powyższym problemem doskonale radę.
Zostaw swoją opinię o DSA Investment S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSA Investment S.A.