brak logo

Instytut OZE Sp. z o.o.

Kielce

Opinie o Instytut OZE Sp. z o.o.

Ktoś 2012-04-16 15:44:52
Ma racje ten, kto nie popiera Cię w Twoim twierdzeniu.
2
ck528 2012-10-09 23:08:28
Chciał bym ostrzec wszystkich którzy zastanawiają się nad podjęciem pracy w tej firmie.
Niestety fajnie zapowiadająca się praca, szybko okazała się wielką porażką.
Ioze charakteryzuje się brakiem stabilności zatrudnienia - ciągła rotacja pracowników; nie gwarantuje rozwoju, nie istnieje struktura i organizacja firmy; przygotuj się na raportowanie pracy przeważnie w piątki po 15 oraz chaotyczne decyzje prezesa; koniec współpracy z ta firmą zazwyczaj kończy się problemem z wynagrodzeniem.
5
truth 2012-10-18 00:35:09
Wychodząc naprzeciw ofiarom działań rekrutacyjnych spółki Instytut OZE, ostrzegam przed złudnymi nadziejami pokładanymi w podjęciu tam pracy. Całkowicie zgadzam się z opinią ck528 - totalny brak organizacji, wszechpanujący chaos, brak poszanowania drugiej osoby i jej pracy oraz ciągła rotacja pracowników na pewno nie pozwalają zakwalifikować tej firmy do grona solidnych i perspektywicznych, a tym bardziej nie do tych stabilnych. Brak jest systemu motywacji i ścieżki rozwoju pracownika. Nigdy nie masz pewności, kiedy zarząd podsunie ci do podpisania wypowiedzenie za porozumieniem stron (o ile będziesz tym szczęśliwcem, który dostanie umowę) - zwolnienia za \\\"nic\\\" to chleb powszedni. Sami pracownicy śmieją się i przekazują kolejnym wymowne \\\"śpieszmy się poznawać ludzi, tak szybko odchodzą\\\". Firma, zachęca nas szumnym \\\"atrakcyjnym wynagrodzeniem\\\" - nie dajcie się zwieść, najbardziej zoptymalizowane byłoby gdybyście pracowali 12h/dobę i byli dostępni na każde zawołanie (24/7)... i to wszystko oczywiście najlepiej za darmo, o prostym słowie dziękuję zapomnijcie. W zamian będzie wam obiecana premia, której nigdy nie zobaczycie, bo... zarząd jak już było wspomniane podsunie do podpisania pismo kończące stosunek pracy (oczywiście można się wtedy poczuć jak po stosunku...). Ot, taka wdzięczność. Jeśli chodzi o pensje, są one wypłacane regularnie, aczkolwiek często nieterminowo. Jak wspomniał mój poprzednik ostatnie wynagrodzenie można uzyskać zazwyczaj po interwencji (pip/sp). Reasumując, przed podjęciem decyzji o aplikowaniu o pracę w tej firmie, zastanówcie się proszę, czy naprawdę jesteście aż tak zdesperowani, żeby pakować się w coś, co nie zapewni wam tak podstawowych potrzeb, jakimi są zadowolenie i spokój o przyszłość.
9
ups 2012-10-25 09:38:38
Ja prezes instytut oze sp. z o.o. biorę sobie Ciebie naiwny frajerze za
pracownika i obiecuję ci, że będę się troszczył wyłącznie o siebie
oraz że cię nie opuszczę tak długo, jak długo będzie mi to wygodne -
szczerze NIE POLECAM Wam tego związku. W 100% popieram opinie
poprzedników.
7
ttiot 2012-11-14 21:42:36
Kolejne bagno. Nie polecam szkoda czasu
4
zniesmaczony 2012-11-24 12:27:57
Firma jak firma....ważne jak jest zarządzana i jak traktuje swoich pracowników. A tego Prezes IOZE na pewno nie potrafi. Zresztą czego się spodziewać po kimś kto nigdy ciężko nie pracował, a miał kasę. Ktoś taki nie zrozumie szarego pracownika. Szczerze nie polecam tej firmy. Uważajcie na swoje prawa i nie dajcie się zgnieść. Każdy z nas ma prawo żyć jak człowiek i walczyć o swoje.
9
robol 2014-07-10 20:14:31
rok 2014, nihil novi, omijać OZE!
5
tedi 2014-07-17 21:15:41
nie pracowałem w tej firmie nawet nigdy nie pracowałem u kogoś jak wam wszystkim tak źle to zakładajcie sobie swoje firmy i rozdawać etaty i dawajcie dobrze zarobić pracownikom i gwarantuję wam że za 3 miesiące jesteście bankrut, jak jesteście magistry politologii czy marketing i zarządzanie to gońcie do Irlandii na zmywak pozdrawiam Tedi
świr 2014-07-24 10:58:35
Hahahahaha...hahaha, podpisuję się i ja pod wyżej napisanymi opiniami.
Biedronka 2014-08-27 22:47:18
Miałem tego nie robić, ale muszę wyrazić swoją opinię na temat tego tworu, który dumnie nazywany jest firmą. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Zarówno osobom doświadczonym jak również studentom. Powodów jest wiele. Doświadczeni nic nie zarobią ,a studenci niczego się nie naucza bo nie ma od kogo i będą to zmarnowane miesiące bez późniejszych perspektyw. Większość pracowników to studenci z wiedzą jedynie akademicką. To samo tyczy się kierownictwa, które doświadczenie zdobywało właśnie tam. Chłopcy nie mają pojęcia o zarządzaniu stoiskiem na odpuście, a co mowa o 20 osobowej firmie. Firma utrzymuje się z dotacji unijnych i i tylko dlatego jeszcze istnieje. Dzieciaki nie posiadają elementarnej wiedzy zarówno z zakresu zarządzania jak również wiedzy technicznej. Można się o tym przekonać już na rozmowie kwalifikacyjnej. Jedyna dobrze działająca komórka w firmie to marketing. Bardzo dobrze zrobiona strona i na tym kończy się profesjonalizm.( usunięte przez administratora ) Zresztą widać to po dość często pojawiających się ogłoszeniach na to samo stanowisko. Nie dajcie się zwieść pięknej stronie internetowej i słowom właściciela firmy bo i tak nie dotrzyma słowa.
11
Mark Twain 2014-11-20 01:04:48
Czytałem tę opinię pięć razy. I proszę autora o jej przetłumaczenie z polskiego na polski - bo nic nie rozumiem.
5
Pac Man 2014-11-20 09:43:52
Proponuję korepetycje z języka polskiego.
4
zoltan 2015-03-08 21:24:59
czy moi przedmówcy mają na myśli biuro projektowe czy redakcję? pytam z czystej ciekawości.
jaki jest średni czas pracy na danym stanowisku w tej formie?
2
Noe 2015-03-09 14:30:34
Przedmówcy mają na myśli i biuro i redakcję bo to jedno ciało. Zbieranina przypadkowych ludzi którzy nie mają pomysłu na siebie dowodzona przez niedowartościowanego właściciela/prezesa/Boga.
8
Nie mierny i już nie wierny 2015-04-13 23:34:12
Szczerze mówiąc nie bardzo mi się chciało pisać tą opinię bo jak sobie przypomnę o tej „firmie” to tylko mi się ciśnienie podnosi, ale obiecałem.
Po pierwsze firma jest zarządzana przez ludzi którzy nie mają pojęcia o tym jak się to powinno robić i mam tu na myśli zarówno PANA PREZESA jak i KIEROWNIKÓW. Ci ludzie nigdzie wcześniej nie pracowali i mylą kierowanie z pozycją w stadzie. Nikt nie potrafi ci konkretnie powiedzieć co masz robić i czego od ciebie oczekują – swój brak wiedzy i pomysłów nadrabiają WARIANTAMI. Nie ważne, że masz jeden dobry pomysł poparty argumentami musisz wykonać kilka wariantów i opowiedzieć o nich żeby ludzie bez pojęcia o tym co robisz mogli sobie coś wybrać. W firmie utworzono jakieś dziwne śmieszne działy, tylko po to aby nazwać tych KIEROWNIKÓW a że któryś z nich kieruje tylko jedną osobą to już mało istotne. Najważniejsze – firma zatrudnia przede wszystkim młodych ludzi, najczęściej zaraz po studiach i za małe pieniądze. Takich, których łatwo zmanipulować i tak namieszać w głowie, że po pewnym czasie im się wydaje, że to właśnie tak powinno funkcjonować przedsiębiorstwo. Ludzi którzy poświęcają swój prywatny czas klepiąc nadgodziny tylko po to, żeby po zakończeniu projektu dowiedzieć się, że podwyżka i ta premia to jednak nie tym razem bo firma się rozwija ale szykują coś super już wkrótce.
To wszystko jest przyczyną tego, że przypadkowo zatrudnieni doświadczeni ludzie odchodzą bardzo szybko a młodzi po kilku zimnych prysznicach też w końcu idą po rozum do głowy i szukają czegoś innego. Zostają tylko ci którzy nie bardzo mają odwagę, żeby zaryzykować bo jest ch….wo ale stabilne albo ci co dalej wierzą.
No nic kończę bo nikt tego całego nie przeczyta – reasumując – po pracy tam, biorąc po uwagę ile dałeś z siebie a jak zostałeś doceniony czujesz się jak dziwka, której ktoś zwiał zanim wystawiła paragon.
No nic pozdrowionka i „niechaj się kręcą”
14
misieq 2015-10-28 14:14:50
ile zarabia się w OZE na stanowisku asystent projektanta?
lams 2015-10-29 12:06:48
2k na rękę przy odrobinie szczęścia.
No i raczej bez podwyżki po pierwszej umowie (ale za to jest możliwość uczestniczenia w darmowych szkoleniach !!!). Nie polecam ogólnie tej firmy, chyba że na 2-6 m-cy podczas szukania lepszej i bardziej profesjonalnej firmy.
3
misieq 2015-11-10 12:44:24
jaka jest atmosfera w biurze? i dlaczego ogłoszenie o prace na jedno stanowwisko wystawiają tak często? czy procesy rekrutacyjne w tej firmie zawsze trwają tak długo?
lams 2015-11-20 10:14:55
Pisanie takich opinii masz w obowiązkach czy obiecali Ci kolejne darmowe gównoszkolenie? A może poklepali po ramieniu i powiedzieli Ci - dobra robota, i w nagrodę zdobyłeś kolejne bezcenne doświadczenie zawodowe ?
3
lams 2016-01-15 13:34:20
Kolejny wpis po 60 groszy. Ciekawi mnie ta szansa na awans w firmie gdzie 1/4 kadry to tacy lub inni 'kierownicy'.
2
uuu 2016-03-06 08:54:40
Stabilne zatrudnienie? Jeśli odnawiana co 3 miesiące umowa zlecenie to stabilne zatrudnienie to owszem, to jest coś co może zaoferować Ci ta firma.
1
alsep 2016-03-31 09:56:27
Masz rację. Szkolenia można sobie wybrać tylko z puli tych, nad którymi objął patronat portal ioze.pl. Na dobre, merytoryczne szkolenie, za które trzeba zapłacić, przeciętny pracownik nie ma szans. To są przywileje kierowników.
1
demaz 2016-05-12 09:25:06
z tego co słyszałem kolejna osoba robi u nich uprawnienia i calkiem sobie chwali prace tam. w przyszlym tygodniu mam rozmowe, widze ze sie przeniesli i z tego co znajomy mowi to kadra sie powieksza i z tych ostatnich rekrutacji przybylo osob.
skiel 2016-06-02 11:17:12
rozmawialam ostatnio ze znajomym ktory tam pracuje, jesli sa z doswiadczeniem ludzie to maja zawsze umowy o prace, nie ma ponoc z tym problemów, mlodzi studenci ktorzy sa na przyszkoleniu, praktykach itp. i jesczze studiuja to sa na zleceniu, ale potem ponoc daja umowy o prace bez problemu tym ktorzy sie sprawdza. Ostatnio ponoć opłacają również studia, więc warto próbować.
1
tom 2016-09-13 18:58:45
A jaki klimat w dziale Rozwoju?
archikada 2016-09-19 22:11:39
dużo ciekawych projektów, wiele się dzieje. wiem że spore wyzwania mają w tym dziale . znajomy pracuje ale w innym dziale i polecal ogolnie firme, osobiscie wlasnie zastanawiam sie nad przeslaniem cv i moze przejsciem do nich, bo w mojej firmie zero rozwoju, a tam mozna robic uprawnienia. teraz maja kilka ofert, ponoc sporo projektow pozyskali i to chyba wlasnie dzial rozwoju sie tym zajmuje wiec sa jakies perspektywy. zycze powodzenia
tom 2016-09-20 17:53:58
archikada, wiesz może czy daja umowe o prace?
archikada 2016-09-21 22:54:44
tak, ponoc wszyscy maja umowy o prace, tylko studenci maja zlecenia ale oni ponoc nie sa na pelny etat tylko na jakies godzinowoki przychodza miedzy zajeciami, cos chyba w rodzaju przyuczenia. Trzebaby dopytac. wiem ze cześć z tych praktykantów pozniej zatrudniaja normalnie.
Jm 2016-10-09 22:20:36
Ogólnie zastanawiam się czy ten oddział w Kielcach jeszcze działa czy może nie, bo widze że prawie rok nie ma nowych ofert, czym to jest spowodowane? No chyba że tym, że jest brak rotacji i wszystkie stanowiska są już obsadzone i nie jest to potrzebne
Al Bandy 2016-11-05 18:54:41
Gwarantujemy rozwoj ,szkolenia inwestycje w siebie prace pelna wyzwan i ciekawych osiagniec bla bla bla bla osiagniesz wszystko ale za grosze mydlenie oczu nie polecam totalna porażka rozwoj powinien isc rownolegle z płaca a tam po cwaniacku wyzyskuja naiwnych ludzi
5
Zostaw swoją opinię o Instytut OZE Sp. z o.o. - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut OZE Sp. z o.o.