brak logo

K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam

Potsdam

Opinie o K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam

mewa 2015-04-21 15:51:04
robota ruszyla
1
Zych 2015-05-05 21:20:43
Pracuje juz kilka miesiecy, wyplaty i zaliczki zawsze na czas,roboty duzo, dobra opieka, wiekszosc rodakow jest w porzadku ale sa tez kombinatorzy
1
basia 2015-05-19 16:55:20
witam,mam jechac z mezem na pakowanie do suhl czy tasma idzie szybko?da rade taki co nie pracowal nigdy na tasmie?jakie czynnosci trzeba wykonac?czy jeszcze cos zwazyc i zapakowac?pozdrawiam
4
PannaJ 2015-05-19 18:46:59
Hej. Chciałabym się dowiedzieć jak jest z pracą w tym sezonie? Słyszałam, że do Emslanda już nie ściągają ;/ wie ktoś jak jest pracą innych fabrykach, do których teraz ściąga krisch? Chodzi mi o to czy potwornie cisną i tempo jest zabójcze? I jak z zakwaterowaniem?
1
adam 2015-05-27 15:04:34
hej ktos powie jakie tempo na tasmie przy pakowaniu?
3
kasia 2015-07-17 16:22:24
nie polecam ! w pracy nie bylam poniewaz co tydzien odsylali mnie w agencji do domu i kazali pytac za tydzien czy sa jakies oferty... i tak minely mi 2 miesiace wakacji :) czekalam z nadzieja na prace i kase no i sie niedoczekalam :) kolezanka tak samo ubiegala sie przez pol roku, pojechala a na miejscu okazalo sie ze jednak pracy nie ma i musiala po 1 dniu wracac do polski. zenada !
2
adam 2015-07-21 13:12:01
no wlasnie nie pracowalem na tasmie i czasem nie wyrobie skoro jest duze tempo i co wtedy?
1
studzi 2015-07-22 15:42:52
a ja polecam,tempo sie wyrabia a na miejscu bylo tak jak mnie poinformowano.
1
Ktoś 2015-07-29 12:46:10
Witam.
Opiszę swoją sytuację z Kirsh Consulting.
Otóż pojechaliśmy tam wraz z dziewczyną w maju.
Pracowaliśmy w miejscowośći Suhl na zakładzie Bell.
Po miesiącu przeprowadzili nas na mieszkanie oddalone tylko 2 km od zakładu pracy.
Nagle zostaliśmy zwolnieni niewiadomo nawet z jakiego powodu. Stawka też nie jest cudowna ale nie jest najgorzej.
Długo nie popracujecie w tej firmie to jest pewne pozdrawiam nie polecam.
2
Ktoś 2015-09-05 09:32:21
Córuś niestety nic nam nie poowiedzieli nazmyślali ze jest nowa osoba od grafików i nas nie uwzględnili.Gdy wrociliśmy do Polski to powiedzieli nam że mogliśmy zostać.Zwolnili nas dlatego że brali studentów i brakowało mieszkań dla nowych pracowników.Dodam że zwolnili nas po tym jak poprośiliśmy o urlop
3
Jaroo 2015-10-13 18:57:15
pracuję już 3 miesiące przez agencje, teraz w drugim zakładzie. W pierwszym bylo po czasie mniej zleceń, pracowalismy mniej godzin, to klient zredukowal ludzi najkrotszych stażem lub tych co sie nie spisali. Takze nie agencja a zakład redukuje i jak maja inna robotę to od razu proponują czy masz na to ochotę. A jak nie maja nowych zleceń to normalne, że muszą zwolnić. Mieszkanie raz miałem przejściowe ale szybko nas przenieśli na lepsze. Ja i koledzy mamy dobre wrażenie.
1
Pytająca o pracę w zakładach mięsnych. 2015-10-14 14:53:38
Witam,
Mam 19.10.2015 roku wjechać na 2 miesiące do pracy do Niemiec (ponoć można zjechać po 4 tygodniach podpisując odpowiednie pismo), 70 kilometrów od miasta ERFURT do chłodni na pakowanie szynek i kiełbas.
Pracuje się 4 dni, a 2 dni jest wolne.
Oto warunki pracy, które dostałam e-mailem z firmy-"Kirsch Consulting" z Raciborza.
-Proszę o opinie na temat pracy?
-Ile zarobię netto za miesiąc pracy ?
Z góry dziękuję za odpis.
1)Praca na zasadach prawa niemieckiego (tzn. jesteście zameldowani, rozliczani i wypłacani w Niemczech).
Za każdy przepracowany miesiąc należą się 2 dni płatnego urlopu.
Jeżeli pracownicy planują dłuższy urlop w Polsce to nie ma z tym problemu (wtedy pozostałe dni są bezpłatne) ale jego termin trzeba zgłosić i ustalić wcześniej z koordynatorem.
2)Stawka brutto: 8,80€, dodatki za pracę w godzinach nocnych 25% do podstawy wynagrodzenia oraz 50% za pracę w niedziele i święta.
3)Rozliczani jesteście w formie miesięcznej.
Wypłaty realizowane na wskazane konto 15 - tego. (zaliczki możliwe).
Potrzebna karta do bankomatu, bo nie ma "pieniędzy do ręki"
4)Praca polega na pakowaniu.
Są to proste prace przy taśmie.
Na hali panuje normalna temperatura.
5)Rozpoczęcie pracy: 19-10-2015.
6)Oczekujemy dyspozycyjności na minimum 2 miesiące.
7)Koszty: oplata za mieszkanie 260 euro miesięcznie, plus 50 euro dojazdy do pracy (wynajmujemy dla Państwa samochód).
Kwota ta jest odliczana od wypłaty.
Przy korzystaniu z własnego samochodu opłaty za auto nie ma.
8)Na miejscu jest koordynator, który pomaga przy załatwianiu potrzebnych sprawy. Przed wyjazdem otrzymacie Państwo dokładne namiary na koordynatora, zakład pracy i mieszkanie.
9)W odwieź roboczą wyposaża pracodawca.
10)Przed rozpoczęciem pracy ważne jest przeszkolenie pracowników (w pierwszym dniu pracy).
3
Właśnieja 2015-10-16 14:10:12
Ach 70 km od Erfurtu... Najpewniej jest to praca w Suhl w zakładzie Zimbo/Bell. Pracowałam na tych wakacjach ogólnie z Kirscha i do tego w Bellu. Zdecydowanie nie polecam. Więc Cię ten wyjazd bd kosztował zdrowia niż faktycznie zarobisz. Pracownicy na stałych umowach mówili, że miesięcznie dostają ok.650€. Temperatura na linkach, gdzie układa się szynkę i kiełbasę wynosi od 2-4 stopni C na plusie. Stoisz 4 godziny w jednym miejscu, rękawiczki zmieniasz co 30 min, po 4 godzinach masz przerwę pół godziny i po czym wracasz na kolejne 4 h. Na lince prawie sami Rumuni, którzy oczekują od Ciebie, że po 2 dniach będziesz pracować tak szybko jak oni po 11 miesiącach. Na koordynatora Michała nie licz. On ma totalną wyje*kę na wszystkich. Ciągle jest na urlopie w Polsce. Mówi, że coś Ci załatwi, a naprawdę nie załatwia nic. Kompletnie nic nie ogarnia. Jednej osobie zdarzyło się, że niby musiała dopłacić do swojej wypłaty, bo tyle podatku jej omyłkowo pobrali. Jeśli bd mieszkała na ul. Grosse Beerbergstrasse, to nie dostaniesz samochodu, bo tylko 4 km do pracy i jakieś 3 do biura kirscha. W każdej sprawie typu odbiór cetli bd musiała iść pieszo do tego biura. Nowością nie jest, że w środę po pracy dowiadujesz się , iż pracujesz do piątku. Wypłaty i zaliczki na czas, ale hajs zgadzać się wcale nie musi.
2
ela 2015-10-16 19:43:23
pracuje z kolezanką w Zimbo przez Kirscha i się mamy dobrze. Owszem są Rumuni ... ale i Polacy, Niemcy.Dogadujemy się. Jest zimno ale to zakład mięsny a nie piekarnia.Zarabiamy ok. 1050 EUR netto (8,20 brutto za godzine), płacimy za mieszkanie 240 EUR. Zaliczka jest przelewana 150 EUR. Jak do tej pory z Michałem załatwiłam wszystko co potrzebuje urlop,wypłaty. Czasem trochę to trwa ale dotrzymuje słowa. A od pazdziernika zmienia sie taryfa miesna i zarabiamy 8,60 EUR brutto.
1
Włóczykij 2015-10-20 09:37:02
A jak długo pracujesz w zimbo?
2
Pytająca o pracę w zakładach mięsnych. 2015-10-21 00:14:51
Wiem, że jest to zakład „Sauels Thüringen GmbH & Co. KG. w Barchfeld (Niemcy).
Proszę o odpis.
-Od której do której przebywa się na zakładzie pracy, jeżeli chodzi o I i II zmianę?
-Czy są dodatki nocne, a jak tak, to ile wynoszą ?
-Ile w ciągu tej pracy jest przerw i po ile minut ? (czy co 4 godziny jest przerwa 30 minut, a co 30 minut zmiana rękawic i też przerwa 15 minut, a jak tak, to wyszłoby w ciągu zmiany-3 godziny przerw, a płatnej pracy-8 godzin)
-Za ile godzin pracy dostaje się wypłatę (za 8 godzin) ?
-Ile wychodzi stawka euro brutto (8,60) i netto (?)
Z góry dziękuję o odpis.
2
Pytająca o pracę w zakładach mięsnych. 2015-10-26 13:47:43
Od 2015 roku obowiązuje w Niemczech minimalne wynagrodzenie za pracę, tj.:
8,50 euro brutto na godzinę.
Z tego wychodzi 6,50 euro netto na godzinę.
2
ciekawski 2015-11-08 17:58:36
tak naprawdę w Niemczech obowiązuja różne stawki minimalne w zależności od branży i landu. Branża mięsna ma również swoją taryfę minimalną, własnie sprawdziłem do końca września 2015 na terenie całych Niemiec minimum 8,00EUR brutto a od 01.10 stawka minimalna 8,60EUR brutto. Także pasuje. A stawka 8,50 EUR obowiązuje wszędzie tam gdzie nie ma innej wynegocjowanej taryfy branżowej. Budowlanka, zakłady mięsne, malarze itd. mają inne stawki.
1
pablo 2015-12-12 20:11:40
Dla ciebie kolego firma na pewno o to zadba.
1
aciv 2015-12-26 21:07:17
Powiem tak: miałem nieprzyjemnosc wraz z zona pracowac w kirschu. nie polecam tej firmy i jak najdalej od niej. pozytywne komentarze pisze tylko sam kirsch a jak widzicie prawie wszystkie sa negatywne. firma z wyplaty kradnie za wszystko co sie da, mieszkania sa bardzo drogie a pomoc kordynatora zerowa.wiec w kazdej innej agencji zarobicie wiecej jak w kirschu.
2
Czesia 2016-01-20 17:54:07
To prawda, ja płaciłam też 30 euro,i małżeństwo które miało samochód chcieli żeby za nich pracować bo jak nie to usłyszałam" niech idzie na pieszo" a do pracy było 17 km.Do firmy nie mam zastrzeżeń, wszystko było tak jak powiedziała mi pani Agnieszka.Ale mam pretensję i żąl do Węglińskich bo to oni zrobili mi dużo przykrości i musiałam zrezygnować z pracy.
rafi 2016-01-21 20:57:54
Witam wyjechałem do niemiec na stałe wraz z partnerką .Pracujemy za posrednictwem kirscha w Kaltenkirchen niedaleko Hamburga na produkcji sałatek .Ja znająć język niemiecki jestem operatorem linii produkcyjnej mam na zmienie podległe sobie osoby moja partnerka peacuje na pakowaniu .Stawkę mam bardzo dobrą piniądzę są rekularnie na koncie bez żadnych zaliczek wystarczy powiedzieć że ich nie chcecie i wtedy całość macie w jednym dniu miesiąca na koncie .Jak wspomniałem wyjechaliśmy na stałe .Przez dwa miesiące mieszkalismy w mieszkaniach które załatwiała firma kirsch nie było się do czego przyczepić standart był bardzo dobry w tym okresie zalatwiliśmy sobie swoje mieszkanie ale bez firmy kirsch i jej pomocy było by to nie możliwe .Firma pomogła nam spelnić nasze marzenie i mieszkać na swoim p.Ania i Julia są wspaniale zawsze służą radą i pomocą nie mam żadnych zastrzerzeń wrzystko co mówią tak jest .Wracając do naszej pracy to atmosfera jest bardzo dobra przełożeni niemcy życzliwi ,koledzy niemcy rumuni bługaży i polacy również wrzyscy jestesmy traktowani na równo .
2
aro94 2016-01-28 10:59:38
czy mógłbyś coś więcej napisać na temat tego pakowania sałatek koło hamburga ?
praca 2016-01-28 19:00:53
Witam,ja jadę w niedzielę do Kaltenkirschen
rafi 2016-02-03 20:10:52
cóż wiecej miałbym ci powiedziec na temat pakowania poprostu zbierasz z lini produkcyjnej sałatki i pakujesz na wózek i oddwozisz do magazynu
oszukany 2016-02-09 10:32:47
Pracowałem przez tą agencje, praca ok i wypłaty na czas lecz nie wszystkim zgadzała się jego wysokość.Co do mieszkań -często są zmieniane i nie dają meldunku co nie pozwala założyć konta w banku. Zarabiają na mieszkaniach pobierając po 240 euro od osoby. Po dwóch miesiącach pracy i mieszkania (4 osoby) dogadaliśmy się z właścicielką mieszkania by wynajęła nam to mieszkanie bez agencji Kirsch. Kwota na osobę za to samo mieszkanie wyniosła 180 euro. Praca koordynatora TOBIASA to porażka, w niczym nie pomaga czuje się pewnie bo w biurze pracuje jego ciotka. Co do urlopu aby uzyskać najlepiej jest zgłaszać liniowemu" niemcowi"
1
aphro 2016-02-11 22:37:24
mozesz podac do siebie jakis kontakt?
ona48 2016-02-22 22:11:52
witam! prosze napisac czy da sie rade jakos wyspac w nocy,przy takim zbiorowym zamieszkaniu?bo chcialabym wyjechac ale boje sie takiej sytuacji ze sie spi ledwo po 3 albo 4 godziny w nocy bo cyrki sie dzieja albo tak dlugo halasy sa .
Pracownik 2016-02-28 20:38:12
To racja koordynatorzy są niekompetentni zero pomocy a na każdym kroku was próbują na finansach oszukać ludzie uważajcie na tą firmę
2
Pracownik 2016-02-28 20:46:01
Poprostu oszukują że macie meldunek a naprawdę to tylko bajka na mieszkaniu was kroja po 50 euro żeby dobrze żyć a podpisanie umowy na czas nieokreślony to porażka bo nie można przejść potem do pracodawcy bezpośrednio a osoby w biurze to nie wyrośnięte dzieci które płaczą po zwroceniu uwagi ludzie uciekajcie z tej firmy
2
franek 2016-02-28 20:46:40
Ludzie banda to jest uciekajcie od łobuzōw
2
agusiek 2016-03-02 16:52:40
A czy ktoś z Was pracował przy pakowaniu produktów spożywczych? Możecienapisać jakieś opinie?
piki 2016-03-23 13:51:38
CZY ktoś pracuje w tej firmie jako stolarz bo się wybieram i na jaką wypłatę wypłatę mogę liczyć
czarny 2016-03-30 18:22:01
Witam mogł bys cos wiecej napisac o tej firmie wybieram sie z zona to moj adres email lukaszfur11@wp.pl
agacia 2016-04-10 15:32:21
Czy ktoś się wybiera jako pakowacz do Sachsen z kirscha Jakie warunki mieszkaniowe jak z dojazdem do pracy i opinia o fabryce i czy warto?!
rafi 2016-05-10 22:58:43
przepraszam ze tak bardzo puzno odpisuje ale byłem zajety innymmi sprawami jest nam tu bardzo dobrze za w kirschu jest naprawde ok to muj meil mirka19700@op.pl
kedar 2016-05-13 17:51:02
haren kurczaki najwięksi oszuści jacy są ludzi traktują jak śmieci coś się im nie podoba to wracasz do domu przed podjęciem pracy i nikogo nic nie interesuje za co i jak wrócisz do domu .rekrutacja ludzi to jest 40 osób tygodniowo zostaje morze 5 i po pierwszym miesiącu wracają do domu a obojętnie z jakiej firmy pojedziecie to i tak trafice do SCHNEUING a wielki szew ma wszystko w i wszystkich tam gdzieś
2
pytek 2016-05-14 10:23:01
pracowalem kiedyś w harem na kurczakach ale kirsch juz dawno nie szuka do nich ludzi, tez ich oszukali
1
ewiko 2016-05-25 10:54:52
Wraz z mężem dostaliśmy ofertę pracy dopakowania produktów drobiowych w firmie Emsland Haren czy ktoś z was pracował tam lub ma kogoś kto tam pracował ,jak tam jest proszę o odpowieć . ponieważ zależy im żeby jak najszybciej się tam wstawić .miejsce ZAKWATEROWANIA TO RaiffeisenstraBe 15 proszę o jak najszybsząodp.
bynio 2016-05-25 12:28:36
Witam Praca w Haren przy pakowaniu drobiu.Frischgeflugel byłem i wiem czym to pachnie. Odradzam wszystkim jedno wielkie kłamstwo a największe to agęcja Schneuing.W razie pytań priv. bastek1957@wp.pl
koleżka 2016-06-11 09:53:36
Witajcie, czy ktoś może coś napisać o pracy w zakładzie produkującym sery w okolicach miejscowości Meeder oraz jakie są warunki mieszkaniowe ? Z góry dzięki.
8
am 2016-06-23 15:46:21
Kirsch nie rekrutuje do kurczaków od 2 lat więc komentarz to raczej pod innym adresem mógłby być zmieszczony
2
tex 2016-08-04 17:36:23
Kirsch firma wypłacalna.Koordynatorzy spoko,lecz praca przy produkcji serów w Meeder koło Coburga to jedna wielka porażka.Chamskie traktowanie pracowników na zakładzie,niesympatyczny klimat,wielki zapierdziel,mężczyźni mają spoko ale kobiety przekichane,musza dzwigać worki i skrzynki 10-30kg z serem i to w szybkim tempie,Jednym słowem obóz pracy.
1
lina 2016-10-20 11:03:54
do tomek. ...Kazda fabryka to innego rodzaju praca,jak i na tasmie jest kilka roznych stanowisk. Z doswiadczenia z pobytu w 4 fabrykach w Niemczech podpisuje sie pod opinia tex.
Praca jak najbardziej dla mezczyzn.....dla kobiet bardzo ciezka.Podam swoj przyklad jednego dnia pracy: rozladowywanie towaru z palety na ktorej bylo 44 kartony po 15kg lub 10kg ...palet 120.....ponad 5.000 tys.
....kolezance kazano ukladac mokre po deszczu palety drewniane wazace ok 30 kg...ona sama wazyla moze 45kg....i do tego temperatury.....w chlodniach praca w temp 0 st...w innych pomiesczeniach tych cieplejszych ostre klimatyzacje.
A dlaczego taka atmosfera na hali? po kilku dniach przestalam sie dziwic....nikt nikomu w niczym nie pomoze,poniewaz chce jak najdluzej wytrzymac bol,ktory pojawia sie po 3 godzinach takiego cardio fitnesu.Zeby wytrzymac prace w fabryce trzeba pokochac bol ,byc bardzo silnym i zdrowym......lub znac jezyk niemiecki.....wtedy mozna szybko przejsc do innej pracy,gdzie tez sie dzwiga ale nie ma takiego akordu jak przy tasmie......
Nikomu nie odradzam ,kazdy jest inny i wszystkiego trzeba sprobowac.....Moja ciekawosc byla ogromna.Aby sobie troche polepszyc pytajcie o warunki mieszkaniowe.Ciezko jest odpoczac jesli w pokoju jest jak w szpitalu...4 lozka kolo siebie.Z ta firma sa jedynki i dwojki-ogromny plus.
1
Normalny 2016-10-26 14:58:47
ten rafi to istny dureń podstawiony przez firmę. Takie bzdury wypisywać to tylko jakiś pajac podstawiony lizus może wypisywać. Ludzie jedzcie i się przekonajcie na własnej skórze a potem odnajdżcie tego pajaca rafika i mu naebajcie
1
Krysia 2016-11-06 13:15:03
Witam.Pracujemy przez Kirscha juz 2 lata w Zimbo- Suhl. Naprawde niektórzy wypisuja tu bzdury na temat kirscha. Jak ktos nie chce pracowac to na prostej drodze bedzie miał zawsze pod górke. Wypłata zawsze jest rególarnie na koncie i zaliczki tez. Jak mozna pisac ze zarabia sie 650 euro na miesiac , chyba ta osoba nie doliczyla zaliczki co dostała 2 tygodnie wczesniej , albo pracowała tylko 2 tygodnie.Zarabiamy ok.1200 euro na miesiac z tego odliczyc mieszkanie 240 euro no i zaliczka .A jesli chodzi o współpracowników rumunów czy niemców to sa spoko.Koordynatorzy sa super nie mam do nich zastrzeżen przez te lata. nigdy nie było problemów z niczym. Można przejść potem do pracodawcy bezpośrednio po przepracowanym roku. naprawde ludzie wypisujecie tu stek bzdur, az nie chce sie czytac. Polecam Kircha dla tych co chca pracowac .Pozdrawiam.
1
Baskaaaa 2016-11-06 15:09:41
Zarabiacie po 1200euro minus mieszkanie, jedzenie i dojazd do pracy??? Gratuluję. Trzeba być albo tlumanem, albo mega desperatem żeby za takie pieniądze pracować za granicą.
3
Krysia 2016-11-07 19:15:08
Wiesz nam sie to opłaca. Moze Ty masz lepsza oferte dla mnie gdzie bede zarabiała po 2000 euro na miesiac bez opłat na czysto.
2
Karol87 2016-11-18 12:52:25
Witam.
Jednak to prawda o zarobkach za ostatni miesiąc wyszedłem raptem 860e do tego koszty transportu wyjedzie mi około 800 doliczyć trzeba koszty przeżycia, nie zostanie tego dużo na moim koncie.
Warto poszukać czegoś innego, czekam aż dostanę jakaś ofertę i mogę podziękować tej firmie z negatywnym komentarzem.
1
Arbeit 2016-12-04 18:39:42
LUDZIE, JAK CHCECIE WIECEJ KASY TO MUSICIE MIEC GUT DEUTSCH I JAKIS ZAWOD, AGENCJI JEST OD CHO LE RY, A JAK NIE PASUJE TO NACH POLEN I ZARABIAC W PLN ;p
Zostaw swoją opinię o K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam - Potsdam
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam