brak logo

K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam

Potsdam

Opinie o K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam

franek 2016-02-28 20:46
Ludzie banda to jest uciekajcie od łobuzōw
2
agusiek 2016-03-02 16:52
A czy ktoś z Was pracował przy pakowaniu produktów spożywczych? Możecienapisać jakieś opinie?
piki 2016-03-23 13:51
CZY ktoś pracuje w tej firmie jako stolarz bo się wybieram i na jaką wypłatę wypłatę mogę liczyć
czarny 2016-03-30 18:22
Witam mogł bys cos wiecej napisac o tej firmie wybieram sie z zona to moj adres email lukaszfur11@wp.pl
agacia 2016-04-10 15:32
Czy ktoś się wybiera jako pakowacz do Sachsen z kirscha Jakie warunki mieszkaniowe jak z dojazdem do pracy i opinia o fabryce i czy warto?!
rafi 2016-05-10 22:58
przepraszam ze tak bardzo puzno odpisuje ale byłem zajety innymmi sprawami jest nam tu bardzo dobrze za w kirschu jest naprawde ok to muj meil mirka19700@op.pl
kedar 2016-05-13 17:51
haren kurczaki najwięksi oszuści jacy są ludzi traktują jak śmieci coś się im nie podoba to wracasz do domu przed podjęciem pracy i nikogo nic nie interesuje za co i jak wrócisz do domu .rekrutacja ludzi to jest 40 osób tygodniowo zostaje morze 5 i po pierwszym miesiącu wracają do domu a obojętnie z jakiej firmy pojedziecie to i tak trafice do SCHNEUING a wielki szew ma wszystko w i wszystkich tam gdzieś
3
pytek 2016-05-14 10:23
pracowalem kiedyś w harem na kurczakach ale kirsch juz dawno nie szuka do nich ludzi, tez ich oszukali
1
ewiko 2016-05-25 10:54
Wraz z mężem dostaliśmy ofertę pracy dopakowania produktów drobiowych w firmie Emsland Haren czy ktoś z was pracował tam lub ma kogoś kto tam pracował ,jak tam jest proszę o odpowieć . ponieważ zależy im żeby jak najszybciej się tam wstawić .miejsce ZAKWATEROWANIA TO RaiffeisenstraBe 15 proszę o jak najszybsząodp.
1
bynio 2016-05-25 12:28
Witam Praca w Haren przy pakowaniu drobiu.Frischgeflugel byłem i wiem czym to pachnie. Odradzam wszystkim jedno wielkie kłamstwo a największe to agęcja Schneuing.W razie pytań priv. bastek1957@wp.pl
1
koleżka 2016-06-11 09:53
Witajcie, czy ktoś może coś napisać o pracy w zakładzie produkującym sery w okolicach miejscowości Meeder oraz jakie są warunki mieszkaniowe ? Z góry dzięki.
12
am 2016-06-23 15:46
Kirsch nie rekrutuje do kurczaków od 2 lat więc komentarz to raczej pod innym adresem mógłby być zmieszczony
2
tex 2016-08-04 17:36
Kirsch firma wypłacalna.Koordynatorzy spoko,lecz praca przy produkcji serów w Meeder koło Coburga to jedna wielka porażka.Chamskie traktowanie pracowników na zakładzie,niesympatyczny klimat,wielki zapierdziel,mężczyźni mają spoko ale kobiety przekichane,musza dzwigać worki i skrzynki 10-30kg z serem i to w szybkim tempie,Jednym słowem obóz pracy.
3
lina 2016-10-20 11:03
do tomek. ...Kazda fabryka to innego rodzaju praca,jak i na tasmie jest kilka roznych stanowisk. Z doswiadczenia z pobytu w 4 fabrykach w Niemczech podpisuje sie pod opinia tex.
Praca jak najbardziej dla mezczyzn.....dla kobiet bardzo ciezka.Podam swoj przyklad jednego dnia pracy: rozladowywanie towaru z palety na ktorej bylo 44 kartony po 15kg lub 10kg ...palet 120.....ponad 5.000 tys.
....kolezance kazano ukladac mokre po deszczu palety drewniane wazace ok 30 kg...ona sama wazyla moze 45kg....i do tego temperatury.....w chlodniach praca w temp 0 st...w innych pomiesczeniach tych cieplejszych ostre klimatyzacje.
A dlaczego taka atmosfera na hali? po kilku dniach przestalam sie dziwic....nikt nikomu w niczym nie pomoze,poniewaz chce jak najdluzej wytrzymac bol,ktory pojawia sie po 3 godzinach takiego cardio fitnesu.Zeby wytrzymac prace w fabryce trzeba pokochac bol ,byc bardzo silnym i zdrowym......lub znac jezyk niemiecki.....wtedy mozna szybko przejsc do innej pracy,gdzie tez sie dzwiga ale nie ma takiego akordu jak przy tasmie......
Nikomu nie odradzam ,kazdy jest inny i wszystkiego trzeba sprobowac.....Moja ciekawosc byla ogromna.Aby sobie troche polepszyc pytajcie o warunki mieszkaniowe.Ciezko jest odpoczac jesli w pokoju jest jak w szpitalu...4 lozka kolo siebie.Z ta firma sa jedynki i dwojki-ogromny plus.
1
Normalny 2016-10-26 14:58
ten rafi to istny dureń podstawiony przez firmę. Takie bzdury wypisywać to tylko jakiś pajac podstawiony lizus może wypisywać. Ludzie jedzcie i się przekonajcie na własnej skórze a potem odnajdżcie tego pajaca rafika i mu naebajcie
1
Krysia 2016-11-06 13:15
Witam.Pracujemy przez Kirscha juz 2 lata w Zimbo- Suhl. Naprawde niektórzy wypisuja tu bzdury na temat kirscha. Jak ktos nie chce pracowac to na prostej drodze bedzie miał zawsze pod górke. Wypłata zawsze jest rególarnie na koncie i zaliczki tez. Jak mozna pisac ze zarabia sie 650 euro na miesiac , chyba ta osoba nie doliczyla zaliczki co dostała 2 tygodnie wczesniej , albo pracowała tylko 2 tygodnie.Zarabiamy ok.1200 euro na miesiac z tego odliczyc mieszkanie 240 euro no i zaliczka .A jesli chodzi o współpracowników rumunów czy niemców to sa spoko.Koordynatorzy sa super nie mam do nich zastrzeżen przez te lata. nigdy nie było problemów z niczym. Można przejść potem do pracodawcy bezpośrednio po przepracowanym roku. naprawde ludzie wypisujecie tu stek bzdur, az nie chce sie czytac. Polecam Kircha dla tych co chca pracowac .Pozdrawiam.
1
Baskaaaa 2016-11-06 15:09
Zarabiacie po 1200euro minus mieszkanie, jedzenie i dojazd do pracy??? Gratuluję. Trzeba być albo tlumanem, albo mega desperatem żeby za takie pieniądze pracować za granicą.
9
Krysia 2016-11-07 19:15
Wiesz nam sie to opłaca. Moze Ty masz lepsza oferte dla mnie gdzie bede zarabiała po 2000 euro na miesiac bez opłat na czysto.
2
Karol87 2016-11-18 12:52
Witam.
Jednak to prawda o zarobkach za ostatni miesiąc wyszedłem raptem 860e do tego koszty transportu wyjedzie mi około 800 doliczyć trzeba koszty przeżycia, nie zostanie tego dużo na moim koncie.
Warto poszukać czegoś innego, czekam aż dostanę jakaś ofertę i mogę podziękować tej firmie z negatywnym komentarzem.
3
Arbeit 2016-12-04 18:39
LUDZIE, JAK CHCECIE WIECEJ KASY TO MUSICIE MIEC GUT DEUTSCH I JAKIS ZAWOD, AGENCJI JEST OD CHO LE RY, A JAK NIE PASUJE TO NACH POLEN I ZARABIAC W PLN ;p
1
Hardshock 2016-12-19 18:47
Witam. Po przeczytaniu wszystkich komentarzy postanowiłem napisać swój. Obiektywny, mam nadzieję....otóż, przyjechałem do pracy przez tą agencje do miejscowi Viernau (mieszkanie okazało się takie jak mówili, każdy ma swój pokój, wyposażone, czyste zadbane, świeżo po remoncie), trafiłem na normalnych ludzi. Niestety, wszystko ładnie pięknie ale...ciepłej wody ilości śladowe. Leci leci leci i nagle ciach...zimna. Po zgłoszeniu do koordynatora (Tomka i Michała) brak zmian...o ich kompetencji a raczej jej braku później. Pracuje w zakładzie Bell w miejscowości Suhl. Praca przy pakowaniu wyrobów mięsnych; parówki i inne tego typu rzeczy (nazywamy to materiał bo niestety nie sposób to nazwać jedzeniem). Co do samej pracy...płacz i zgrzytanie zębów. Nie jest ciężko ale psychicznie wykańcza. Na sam początek trafisz na linie numer 9. Stoisz przy tasmie i na tacke układasz plasterki "materiału", różne rodzaje. Niby prosta robota ale tak jak już ktoś wyżej pisał...od razu wymagają abyś robił to w takim tempie jak reszta pracowników. Jeśli Ci nie wychodzi dostajesz zjebe że robisz za wolno, (na innych linkach jest inna bajka no ale musisz znać niemiecki). Praca stojąca, 8/9 godzin spuszczony łeb w dół i zawijasz je na te tacke....idzie ochujeć, tym bardziej jak ktoś nie zna języka. Współpracownicy...Głównie Rumuni, trochę Polaków (ilość jednych i drugich zależy od zmiany na jaką trafisz). Niestety okazało się że Ci pierwsi są bardziej normalni jak nasi rodacy no ale to pominę. Co do Niemców tam pracujących...nie będę generalizował ale zdarzają się takie kurwy SS-mańskie że aż się żyć odechciewa. Nie ważne czy zrobisz coś dobrze czy źle i tak dostaniesz zjebe. Co do zarobków...żenada... Za pierwszy miesiąc pracy 650 euro na konto, doliczając 150 (przymusowej zaliczki)... Sami rozumiecie. Pracuje w Niemczech już od ponad półtorej roku i w życiu nie dostałem tak śmiesznie małej wypłaty...dodam że znam niemiecki w stopniu komunikatywnym. Ach...zapomniał bym...koordynatorzy... Z pozoru mili i pomocni ale jak się okazuje...nic nie potrafią załatwić. Jak pisałem wyzej..Problem z ciepłą wodą nie rozwiązany do tej pory, po rozmowie z właścicielem również nic nie uległo zmianie...internet który obiecywali w dalszym ciągu jest marzeniem. Każda prośba o coś kończy się komentarzem "Boże ale wy macie problemy".. Reasumując...nie polecam chyba że ktoś nie ma wyjścia albo lepszej opcji. Przed świętami zjezdzam i nie wracam..
13
albert 2016-12-21 10:26
Hardshock.siema kolego.mam jechac tam po swietach czyli start 27.12 polecasz ta prace czy lepiej sie tam nie pchac?
1
Hubi 2016-12-23 10:24
Ja rowniez wyjechalem przez firme tyle, ze do miejscowosci Bad Arolsen. Praca rowniez na produkcji wedliny. Cala nasza grupa byla ulokowana w bardzo fajnym mieszkaniu 6 km od zakladu. Ludzie w wiekszosci normalni. Jedna para miala problem z alkoholem, zostala pouczona ale niestety nalog, to nalog.. pozegnano ich, co calkowicie popieram. W pracy jak wszedzie pracowac trzeba, tempo bylo okay.
Jezdze juz 6 lat do pracy w Niemeczech i troche sie naogladalem. Firma wyplaca, tak jak jest w umowie, warunki mieszkaniowe bez krytyki. Ja wracam po swietach. Najlepiej przekonac sie samemu.
b.t 2016-12-30 20:05
Może ktoś napisać jak jest naprawdę z pracą i płacą w mleczarni w MEEDER
Będę wdzięczny
Kirschomania 2017-01-11 12:35
Witam. W porownaniu z innymi agencjami z jakimi spotkalismy sie z chlopakiem kirsch to zloto. Pracowalismy z kirschem przez prawie 1.5 roku i jestesmy bardzo zadowoleni z wspolpracy. Kontakt z koordynatorami super zawsze pod telefonem Michal i Anka. Wyplaty na czas. Mozliwosc zaliczek. W razie potrzeby szybka interwencja. Mieszkania tez ok. Wiadomo nie jest to 5 gwiazdkowy hotel ale wszystko jest. Fakt nie ma internetu ale to nie problem mozna kupic karte w aldi. Firma daje mozliwosc wynajmu wlasnego mieszkania nie robi zadnych problemow. Samochody firmowe do dyspozycji normalnie jesli ktos nie ma auta wlasnego albo jesli twoje sie zepsuje. Pracowalismy w mleczarni Meeder i praca byla ok. To wszystko zalezy kto z jakim nastawieniem przyjezdza. Przewinelo sie bardzo duzo ludzi ktorych sami wprowadzalismy i powiem ze kto chce pracowac to bedzie pracowac. Zle opinie wychodza z podejscia ludzi bo wielu przyjezdza z mysla zarobic a sie nie narobic a takich tu nie brakowalo, wiem co mowie bo mialam okazje z takimi pracowac. Goraco polecam firme. Z pewnoscia jeszcze sie do nich odezwe. Mega pozytywnie jak na agencje pracy. Jestem mega zadowolona. Pozdrawiam.
Obiektywny 2017-01-12 10:38
Witam
Pracowalem przez firme kirsch w suhl oraz w meeder w mleczarni xd mieszkania ok czyste schludne ladne bez zarzutu ( kirsch nie robi problemu gdy ktos chce znalezc sobie sam mieszkanie) . Kordynatorow rowniez wspominam milo zawsze pod telefonem gdy jakis problem zawsze sluzyli pomoca ( oczywiscie normalny i powazny bo nieraz bylem swiadkiem jak ludzie dzwonia z takimi "problemami" ze az wstyd...) samochody sluzbowe do uzytku wyplaty zawsze na czas. praca tez ok gdy ktos chce uczciwie pracowac da rade bez problemu. ludzie w wiekszosci mili niestety wiekszosc problemow robia polacy i to ci ktorzy przyjechali tu myslac ze dostana euro za darmo w pracy tylko kombinuja narzekaja wiecznie im cos nie pasuje niewychowani oczekiwania maja nie z tej ziemi mysla ze nie beda nic robic mueszkac w zamku i dostana pieniadze za nic... takich przewinelo sie nuestety podvzas mojego pobutu kilkadziesiat... siedza tydzien dwa do miesiaca i wracaja wielce zdenerwowani... zostawiajac po sobie niestety bardzo zle wrazenie...
Wracajac do agencji polecam jak najbardziej z czystym sumieniem wiem bylem sprawdzilem
Pozdrawiam
1
Marek 2017-01-12 11:56
Popieram Cie Kolego chociaż nie pracowałem w tej Firmie ale Pracowałem w mleczarni Meder przez Firme Manpower w porównaniu z Kirsch -em to jest wielka katastrofa ludzie firma Kirsch to ekstra Firma rozmawiałem z ludzmi na mleczarni opinie wszystkie pozytywne polecam Firmę Kirsch a nie polecam Firmy Manpower tych złodzieji i oszustów
4
TRB 2017-01-12 12:11
witam, szukam opinii na temat pracy w Haren przy pakowaniu wyrobów mięsnych byłbym wdzięczny za zobrazowanie mniej więcej jak to tam wszystko wygląda, mam w planach tam jechać a nie chce wylądować jak to się mówi w obozie :)
3
Marzena 2017-01-16 17:34
Witam serdecznie ja pracowalam przez Kirscha w Bad Arolsen na produkcji kielbasek praca naprawde super szkoda ze tak krotko ,bo projekt byl tylko na 1miesiac,a pracuje juz w Niemczech sporo lat te dobr firmy juz sie pokonczyly i trudno teraz o firme i dobre zarobki ,oczywiscie jezyk jest podstawa pozdrawiam.
Marzena 2017-01-16 17:43
Do haren to chyba firma concept rekrutuje pracowalam tam pare miesiecy jak dla mnie spoko,jak znasz podstawy niemieckiego to nie bedziesz mial zle ,zwykle pakowanie na tackach,z tego co wiem to mezczyzni jezdza wozkami przywoza towar ,jak to w zakladach miesnych,dla mnie za malo pieniazkow,ale to zalezy kto i na co potrzebuje pozdrawiam.
Tomek 2017-02-16 15:26
Witam, może ktoś napisać o pracy/zarobkach/zakwaterowaniu w pracy w mleczarni w Meeder
dr.dre 2017-03-29 22:52
witam jak wyglada na tą chwile praca w 'Kaltenkirchen przy pakowaniu sałatek?
Jak wyglada z godzinami? mieszkaniem - jest net? po ile ludzi się mieszka? czy bez języka niem. warto tam jechać?
Iwona 2017-04-13 10:59
@Marzena chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach z Kirsch. Rozumiem, że poleciłabyś innym korzystanie z ich usług?
Para 2017-07-06 20:46
PRACA PRZY ZIEMNIAKACH I MIĘSIE
LUDZIE!!! Nie pchajcie się w to ( usunięte przez administratora )
Dzwonisz bo widzisz fajną ofertę pracy ... Wszystko pięknie ładnie mówią Ci ,że w mieszkaniu jest internet ,że są wszystkie potrzrbne rzeczy do użytku dziennego i niema o co się martwić.Pakujesz się i jedziesz. Przyjeżdżasz do zadupia na końcu świata ! Wokoł las ,sklep 5 km dalej, brak zasięgu , brak neta,mieszkanie? KATASROFA BRUD SMRÓD itd. Niby pokój dla par ok wchodzisz a tam ? Mieszkanie jeb*e że aż rzygać się chce,wszystko śmierdzi ,dywan tak upier***y ,że aż w oczy kole, pościel stara śmierdząca ,much tyle ,że wścieklizny można dostać. Dalej. . . Co do rzeczy codziennego użytku brak patelni talerzy itp. Więc lepiej mieć swoje. Wszędzie syf aż się klei i nie myślcie ,że to od twj pary co tu mieszka te mieszkanie już jest takie zapuszczone i muszisz sam sobie je posprzątać jak przyjedziesz. Właściciele mieszkania starzy ludzie mieszkający obok jak chcesz np worki na śmieci każe ci samemu po nie jechać. Ile za ten komfort? 280€ od "osoby" Praca: Niemcy takie chcamy jakich świat nie widział każą ci coś robić nie wytłumaczą nie pokażą a jak zaczniesz robić drze pape i śmieje się. To jeszcze nic .... Potrafi stać obok ale obgadywać Cie oczywiście wiedzą że ktoś języka nie zna ale my co nieco rozumieliśmy. Gorzej gdy dadzą cie do mycia ziemniaków pakowanych worki ok 5kg przyjeżdżają w wózkach i zapier***j człowieku całe 9 godzin i nikt Cie nie zmieni! Jedni stoją sobie i patrzą a ty zapiepszasz jak wół. Stoisz w wodzie leje się na Ciebie w butach gnuj kaloszy nie dadzą! I tak ot firma... Aż żałuje że tu przyjechaliśmy. Kordynatorzy tylko mili jak zapierniczasz jak dzwonisz ze skargą na mieszkanie i warunki to mają to w nosie. To tyle nie pchajcie się tam.
Mampytanie 2017-07-11 23:57
A gdzie dokładnie jest ten zakład? (jakie miasto?)
2
Para 2017-07-12 00:23
Podaj @ napisze priv
mampytanie 2017-07-12 10:15
siemko666@wp.pl
Hejt 2017-07-12 15:26
Miałam "przyjemność" pracować przy search firma coburger. Nie polecam jedna wielka porażka. Niesympatyczny klimat, niektórzy pracownicy bardzo chamscy zdolni do rzucenie w kogoś skrzynką czy workiem. Ogólnie wielki zapierdziel, dźwiganie skrzynek z serem po 10-30kg. Mieszkanie brudne, pełno syfu pająki a nawet mysz wraz z ogromną dziurą w której znajdowały się rury. Wyższe standardy? Tak nam panie w biurze powiedziały... Brak wyposażenia nawet patelni nie było czy też noża. Brsk zasięgu, internet czasami tylko był wieś a dookoła las do najbliższego sklepu 7km. Zwolnili nas nagle dając 30 euro zaliczki żeby dostać się do domu i radz sobie.. Wypowiedzenie tylko w języku niemieckim. Koordynator niby miły a miał wszystko w " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;
1
xyz 2017-07-12 16:04
NIE POLECAM!!!
Panie w biurze pracy koloryzują. Mieszkanie aż za 250euro, ponieważ to są WYŻSZE STANDARDY.Bzdura. Przyjechałam na miejsce, SYF, KIŁA I MOGIŁA. Pełno robaków, przychodząc z pracy goniłam szczypawice po podłodze. W podłodze przy łóżku miałam wykutą dziurę, w której znajdowały się rury i mysz. Nawet noża do krojenia chleba nie było. na 4 osobowy pokój miałyśmy dwa palniki i trzy garnki. Oczywiście musiałyśmy sobie wszystko umyć. Mieszkanie na jakimś zadupiu bez zasięgu.7 km do najbliższego sklepu, internet można było złapać chwilowo.
Pracowałam niecałe dwa tygodnie przy produkcji sera w Coburger, po czym przyjechał koordynator i oznajmił nam, że firma nas zwolniła(mnie i kilku znajomych z tej samej zmiany), ponieważ nie potrafimy dogadać się z Niemkami... A co najlepsze w biurze nie wymagali znajomości języka !!!!!
kobiety w tej firmie dźwigają paczki z serami po 10-30 kg. Niektórzy pracownicy(niemieccy) chamscy, podstawiają nogi albo rzucają workami w innych pracowników(polaków). Ogólnie w pracy atmosfera niemiła, także nie polecam !!
Zadowoleni 2017-07-13 16:13
Najlepiej przekonać się samemu... u nas jest pozytwnie. My polecamy! Z małżonką jeteśmy od kwietnia na serach. Nasze mieszkanie jest normalnie wyposażone o czystość dbamy sami. Zapytaliśmy koordynatora o dodatkową lodówkę i po tygodniu właścielka nam ją przywiozła, żona zachorowała i na drugi dzień był termin u lekarza, dlaczego narzekać? Mieszkamy wspónie z inną parą, dzielimy kuchnię i łazienkę, trzeba umieć się dogadać. ..Mamy porównania z innymi firmami jak dla nas u Kirscha opieka jest naprawdę dobra. Na zakładzie pracować trzeba, Niemcy są tacy i tacy, tak samo jak Polacy ale nie spotkałam się z sytuacją wyżej opisaną. Pozdrawiamy.
Jaaaaa 2017-07-25 18:38
Proszę o szybką odpowiedź czy was też prosili o wyslanie z Polski przed przyjazdem ksero dowodu osobistego
valdiii 2017-07-27 18:45
Tak,prosili o dowód i podpisaną umowę przedwstępną
mg 2017-08-03 07:42
Czy jedzie ktoś do Norymbergi na pakowanie pierników?
Jan 2017-08-09 20:36
Witam. A można wiedziec gdzie jesteście na tych serach?
Iwona 2017-08-11 07:37
@Zadowoleni czy praca jest Wam zapewniona każdego dnia? Częssto wyjazdy za granicę opierają się na pracy agencyjnej, kiedy ilość pracowników potrzebna na dany dzień zależy od wysokości wynagrodzenia. Jak to wygląda w przypadku K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam?
Kolo 2017-09-03 11:48
Tobias Tobiasz....Niekompetentny i swirujacy z zegarkiem Diesla na łapie.osoba nie majaca pojecia co ma robić.na zadawane pytania nie potrafi odp.
1
Iwona 2017-09-03 11:55
@kolo co masz dokładniej na myśli? Mówisz o kierowniku? Jak Tobie pracuje się dla K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam? Możesz opisać trochę więcej?
Murderdool 2017-09-12 18:10
WItam. Jako, iż zobaczyłam wszystko na własne oczy mogę podać objektywną opinię o tym CZYMŚ...
Przed wyjazdem dostaliśmy satysfakcjonujący telefon od jakieś dziwnej Pani, która podczas rozmowy się cały czas chichrała i zachwalała nasz "kameralne apartament". Z werwą do pracy i wielkimi nadziejami zdecydowaliśmy się pojechać. Pension Aldeheid wygląda jeszcze gorzej niż ten ze zdjęć, które można znaleźć w google... Gdy weszliśmy do mieszkanka powitały nas dobre przyjaciółki muszki owocówki, które zalęgneły się przez śmieci w naszej super wypasionej kuchni. Prawdopodobnie leżały tam z kilka tyg. Jeżeli jestem przy kuchni : 2 supermałe lodóweczki z jeszcze mniejszymi zamrażalnikami, nie działąjąca zmywarka ( nie wiem, po co ona tam w ogóle stała skoro był zlew ), niby talerze, garnki były ale no cóż... Następnie było zwiedzanie pokoi. Mieliśmy 3 więc super! Cóż nam z tego skoro w tamtym momencie zrozumieliśmy co miał oznaczać " kameralny apartament " Otóż był na tyle kameralny, że próżno było szukać jakiegokolwiek zasięgu w telefonie. Był tam internet, który działał może 30 min na dzien. W sumie ten niby internet miałam gdzieś, bo zawsze można se wykupić pakiet w tel. Jednak nikt z nas nie miał możliwości, by to zrobić właśnie przez brak zasięgu! Zero łączności ze światem! ZERO! W naszym niby telewizorku kable pourywane niewiadomo gdzie były pociągnięte... W naszym pokoju widziałam trutki na myszy, tak jak bobki od tych gryzoni...
Postnowiliśmy się nie załamywać w nadziei, że może praca będzie na tyle w porządku, że jakoś to wszytsko zniesiemy. Dodam jeszcze tylko, że najbliższy sklep był ok 15 min samochodem...
Wracając do pracy.
Najpierw mieliśmy spotkanie, na którym nas szkolili ( puśclili nam jakiś niemiecki filmik ) , zaprowadzili nas na zakład, gdzie dowiadywaliśmy się pierdów od niemki ( te pierdy mieliśmy na papierze do naszego użytku ) .
Pan Koordynator pokazał nam szatnie i tyle!
Zakład mały nie był...................
POwiedziano nam że mamy na 3 zmianę ( 22-6 ) i że mamy czekać na kantynie lub w szatni, aż ktoś nas ze swojej łaski weźmie na halę.
W biurze powiedziano nam dosadnie, że nie musimy umieć niemieckiego.
Tylko, dlaczego nam nie powiedzieli, że my się w ogóle nie dogadamy z tymi HELGAMI, które tam pracują.
Zapierdziel od 1 dnia, bo panie niemki nie rozumiały, że jesteśmy nowi. Noszenia a noszenia.. Gdybym nie trafiła na jedyną polkę na mojej hali to bym to pierdzielnęła w sam ch...
To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie jest warte tych wszystkich nerwów !
Z mojego punktu widzenia to jest nieopłacalne i bez żadnego sensu !
Odradzam TO biuro , bo ci, którzy w nim pracują są naprawdę niepoważni.
Pieprzą o WYŻSZYCH STANDARDACH a jak przyjdzie co do czego to jest jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Jeszcze raz serdecznie odradzam !
1
Iwona 2017-09-13 10:01
@murderdool, wcześniej pytałam o takie rzeczy jak zarobki w K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam, czy kierowników, nikt się do tego nie odniósł, ale może w perspektywie, którą Ty opisujesz nie jest to aż tak ważne. Wcześniej inni użytkownicy wspominali o takich warunkach ale, np. @zadowoleni interweniowali u koordynatorów, (z powodzeniem) czy Ty próbowałaś to robić?
Przemek 2017-09-16 13:56
Witam.
Ja mam zamiar jechać do pakowania pierników.

Przemekkaska@wp.pl
Zostaw swoją opinię o K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam - Potsdam
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie K-S Kirsch-Schweißtechnik Potsdam