Jak jada się w krakowskiej restauracji Corleone?
Zdecydowanie po włosku. Przystawki, dania główne, desery, likiery oraz wina – wszystko to oparte jest na klasycznych smakach Italii. Bazująca na rybach i owocach morza, makaronach własnej produkcji (wyśmienite pappardelle, delikatne ravioli, aromatyczne fettucine, ciekawe trofie i busiate) oraz mięsach, kuchnia ma swoich wiernych fanów, którzy na ulicę Poselską zaglądają od lat. Ostrygi, małże, kalmary, ośmiorniczki i inne skorupiaki - szef kuchni eksperymentuje do woli i co sezon udoskonala menu.
A jak zapatrują się na Państwa kuchnię rodowici Włosi?
Czy warto spróbować naszych dań? Włoscy goście – stali przyjaciele restauracji Corleone – nie mają co do tego wątpliwości.
Co wyróżnia Państwa spośród innych włoskich restauracji?
Corleone działa już od kilkunastu lat i choć w Krakowie nie brakuje lokali serwujących włoskie dania – to właśnie ta restauracja jest jedną z najpopularniejszych i cieszących się największym uznaniem wybrednych smakoszy.
A wystrój?
Do odwiedzin zachęca nie tylko oryginalne wejście z figurami sycylijskich gangsterów, ale też doskonała renoma, która sprawia, że kto raz odwiedził to miejsce, regularnie już do niego wraca. W przytulnych, stylizowanych na trattorię wnętrzach restauracji można smakować i biesiadować. Jest romantycznie i kameralnie, a czynny we wszystkie ciepłe dni ogródek znany jest w całym niemal Krakowie.
A jak z organizacją spotkań zawodowych i biznesowych w Państwa lokalu?
Kto chce w Corleone zorganizować spotkanie w sprawach zawodowych, także może liczyć na doskonałe warunki. Całą restaurację obejmuje strefa Wi-Fi, a niewielkie, zapewniające komfort dyskrecji sale pozwalają na spokojną dyskusję. Młody, zawsze uśmiechnięty personel nie tylko zadba o właściwą obsługę, ale też kompetentnie doradzi i poleci najlepsze dania oraz pasujące wina.
Jak wiadomo, Italia winami słynie. Jakich można spróbować u Państwa?
W naszej karcie win znajdą Państwo szeroki wybór win włoskich. Wszystkie sprowadzane są wyłącznie na potrzeby naszej restauracji, co czyni je jeszcze bardziej wyjątkowymi i godnymi polecenia. Podczas podróży do Italii dokonywaliśmy ich selekcji kierując się gustami naszych Gości, które poznawaliśmy w ciągu kilkunastu lat prowadzenia restauracji. Polecamy wina o pełnym i autentycznym smaku, które wyśmienicie komponują się z daniami serwowanymi przez Szefa Kuchni w Restauracji Corleone.
Jak wygląda u Państwa sprawa z zatrudnieniem?
Personel w kuchni mamy stały od lat. Jedynie zmienia się częściowo i sezonowo obsługa sali. (kelnerzy). Wymagania jakie stawiamy nowym kandydatom, to: znajomość języka angielskiego, aktualne badania sanepidowskie, odpowiednia prezencja, łatwość nawiązywania kontaktów, elegancja i elokwencja w wysławianiu się, sprawność poruszania się na sali; Kandydaci powinni wykazać się chęcią do pracy i procowitością, dbać o szczegóły w obsłudze naszych gości, zapamiętywać przyzwyczajenia i wymagania naszych stałych Gości.