brak logo

J.Z.R.

Jastrzębie-Zdrój

Opinie o J.Z.R.

:) 2015-05-10 11:52
Witam byłych pracowników JZR dołowych ..

Ci co nie wiedzą to Prezes się zgodził i wypłaci BARBÓRKĘ w Lipcu
jzr 2015-05-14 17:39
On się nie zgodził tylko ma taki zasrany obowiązek,nie miał nic do gadania .Całe szczęście ze ten barłóg się już skończył i że już się nie muszę wstydzić jak się ludzie pytają w jakiej firmie pracuje.
taki 2015-06-08 09:27
Kto zna najbardziej nieudolny przodek w sigu?
taki 2015-06-08 09:29
dodam że chodzi mi o kopalnie borynia!


1
seta 2015-06-19 14:55
ponoć to ten co kombajnista zagląda lewym okiem do prawej kapsy !
były 2015-07-01 14:21
kiedy te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jzr będą będą płacić branżówke
angela 2015-07-01 22:27
Dir niemals!
byly 2015-07-03 20:04
kiedy te zlodzieje z jzr beda wyplacac branzowke
byly 2015-07-04 09:37
kiedy te zlodzieje z jzr beda wyplacac branzowke
1
on 2015-07-25 16:22
no to cześć patałachy
tubylec 2015-10-08 13:56
Słyszał ktoś pogłoski że mają zlikwidować SIG, a ludzi zatrudnić pod kopalnią jeszcze w tym roku.
e-mil 2015-10-11 12:46
Była taka opcja, ale pracownik SIGu jest "tańszy" od kopalniaka i dlatego SIG pozostanie.
górnik 2015-10-26 11:32
Słuchy chodzą że ludzie ze sig przechodzić mają pod kopalnie w styczeń ,luty 2016 ale oficjalnie zarząd nic jeszcze nie ogłosił .
Pomocny 2015-11-09 23:45
Firma funkcjonuje ucinaja zarobki wiec ludzie już sami odchodzą . W perspektywie da dalsze cięcia i zwolnienia. Wpłaty na czas
Yo 2016-01-04 18:12
A jak z placa w Jzr na powierzchni gdzie frezuja i tocza?
1
chal 2016-01-10 14:05
Witam mamszkolenie
chal 2016-01-10 14:08
Bede mial szkolenie wiertacz czemu pierwsze było w grudniu a nastepne w styczniu
Yo 2016-01-11 08:28
Ciekawi mnie jakie maja tam maszyny i jakie programy pisza sobie pracownicy na jzr obrobka
amatorrylostwa 2016-03-21 18:48
Dobrze ze powiedziałeś po części bo ja tez bylem na zachodzie i zylem elegancko mimo ze napier8alalem przy hortensji jednak zawsze chciałem byc rylem i jestem zaabiam przez wielu upragnione 2k z kartkami narzekać trzeba bo jest na co , w Nl ludzie nie narzekali bo nie bylo tragedii a tu polskie firmy to mobbing wyzysk hujowa placa i podpierdalacze wiec z czego soe cieszyć z tego ze jest robota, przestań .... I nawet tak nie myśl ......
Paweł 2016-05-10 20:07
Witam, Czy ktoś słyszał o zwolnieniach w SIGU? podobno do końca czerwca mają wszyscy lecieć, przodki i sciany mają być monitorowane, redukcja ma dotyczyć również pracowników etatowych - dozór do łopaty redukcja etc.
Maniek 2016-05-19 22:45
Jak zwolnia wszystkich?
Większość ma umowy jeszcze..został jakiś rok czasu..
Skąd to słyszałeś? Mów
Zioło 2016-06-13 01:01
Kto był na spotkaniu Jedności? co gadali?
ivo 2016-06-16 18:30
po powyższych komentarzach wyczuwam jakieś problemy i niepokoje... ktoś mi powie co się dzsieje konkretnie? warto teraz cv wysłać?
xxwwwxx 2016-12-14 18:05
ktoś może coś powiedzieć o pracy w JZR? na jakie zarobki można liczyć na początek? Wykształcenie operator obrabiarek skrawających, dodatkowe kursy: operator wózków jezdniowych, operator suwnic z poziomu 0, hakowy.
5
xxwwwxx 2016-12-14 18:05
ktoś może coś powiedzieć o pracy w JZR? na jakie zarobki można liczyć na początek? Wykształcenie operator obrabiarek skrawających, dodatkowe kursy: operator wózków jezdniowych, operator suwnic z poziomu 0, hakowy.
Odii 2017-03-06 10:32
Czy ktos mi powie dlaczego rekrutacja na operatorow cnc odbywa sie 2 razy w miesiacu..?
Bo watpie ze sie firma tak rozwija...Jakie zarobki oferuja...?
1
Artur 2017-03-09 12:36
Słyszałem, że szukają ludzi bo dużo zleceń mają.
1
Odii 2017-03-14 14:51
Dzieki.. a czy orientujesz sie jakie zarobki proponuja...?
1
Spavadż 2017-03-16 17:59
Jest prawdą że zarobki mocno skoczyły? Kiedyś na rozmowie oferowali mi koło dwóch tysięcy, jakieś 2,5 roku temu. W tej chwili z tego co słyszałem na początek spawacz/palacz dostanie 3000-3100, a po próbnym i podwyżce w razie wykazania się mozna zarobić z dwoma sobotami 4000? Ile w tym prawdy?
1
Jaro 2017-03-24 17:43
Witam chciałbym podzielić się opinią na temat kierownika W -6. Osoba będąca na tym stanowisku ma swoich pupilków który nie zwróci uwagi, nie liczy się z pracownikami
1
Xxxx 2017-03-24 18:00
Masz rację
1
Dzordz 2017-07-02 12:28
Jakie zarobki na poczatku na powierzchni na remoncie sekcji? Jakie dodatki do wyplaty? Dzieki za info.
BockyRalboa 2017-07-07 14:39
2100 na początek, potem tyle samo do wypłaty pasta, mydło i krem.
Dzordz 2017-07-08 09:11
Rocky liczyłem na odpowiedzi typu czy sa kartki wegiel barborka itd.
MOPS 2017-07-08 16:12
Nie liczyłbym na takie benefity ;)
Kanar 2017-07-14 09:56
Kartki, wegiel, 14stka, barborka, kraina mlekiem i miodem plynaca, dbaja o to zwiazki
3
Marta 2017-07-26 16:00
@BockyRalboa na początek taka stawka mówisz. A czy są jakieś premie?możliwości awansu?Czasami lepiej się pomęczyć na początku, żeby później mieć lepiej.
nick1 2017-08-29 15:06
A najlepsze jest to, że utrudniają zatrudnienie pod JSW, tzw poco JSW ma podbierać pracowników spółki córki, jeżeli składasz podanie pod JSW, a pracujesz w w jakieś spółce Grupy Kapitałowej JSW, nie ma szans zatrudnienia, no chyba ,że dostaniesz się do SIGU :)oczywiście nie za darmo, najlepsze jest to , że ludzie w SIGU pracowali 2 lata i wkoncu przeszli pod JSW, ostatnio był nabór do sigu 2 miesiące temu i Ci też przejdą pod JSW choreee:||, w JZR było dobrze, zarobki w miarę dodatki Babrbórka,14-nastka,węgiel, flaps, co roku zyski płacili, teraz to trochę lipa
lol1 2017-09-08 12:04
Młodzi ludzie przychodzą na 1-3 miesiące, i rezygnują, argumentując tym że na rozmowie kwalifikacyjnej obiecywali dużo więcej,
1
Marta 2017-09-13 17:18
@lol1 a Ty co możesz powiedzieć o pracy w firmie J.Z.R.? Czy pracujesz już długo? Na jakim stanowisku? Co najbardziej podoba Ci się w pracy? A może coś byś zmienił? Czy można liczyć na awans w firmie?
lol1 2017-09-14 15:52
Co mogę powiedzieć, było lepiej .Pracuję 14 lat, jako Ślusarz, w pracy podoba mi się tylko atmosfera między kolegami , nic poza tym, hmm co bym zmienił nic wszędzie jest to samo wyzysk, pracowałem w innych firmach i wszędzie to samo, awans w firmie nie bardzo, znam dużo kolegów po studiach inżynierskich i dalej robią fizycznie, a co do tych młodych ludzi co przychodzą na okres próbny, przecież to wszyscy pracownicy widzą dokoła co się dzieje, ale mało tego, takiego młodego pracownika przyjmują na tej samej stawce co ja 14 lat się starałem, a dlaczego go przyjmują na takiej wysokiej stawce? bo nie ma chętnych do pracy w JZR , starszy pracownik nam nie ucieknie, bo gdzie , a młodego musimy jakoś zwerbować , i nawet te werbunki nie działają bo odchodzą
lol1 2017-09-14 15:56
Zapomniałem o zarobkach, tak jak kolega wyżej powiedział 2500zł na rękę, ciężko jest wyciągnąć 3000zł
lol1 2017-09-14 19:43
Kiedyś tzw 2-3 lata temu była możliwość przyrobienia praca w sobote , w niedzielę,nadgodziny,zlecone, teraz nie ma sobót,niedziel, zostały tylko nadgodziny w nagłych przypadkach oczywiście nie dla wszystkich
1
Izydor 2017-09-20 09:20
Jeżeli zarobki w JZR nie wzrosną, bo parę lat nie było podwyżki płac , to nie będzie chętnych do pracy, pokazuje nawet to że na stronie jzr.pl ogłoszenie pracy Ślusarz, Spawacz, Tokarz widnieje od początku roku i nie ma chętnych, o czym to świadczy tym człowiek który ma Fach w ręce nie będzie robił za 2000 tys. Najlepszy fakt jest taki że doświadczeni pracownicy się zwalniają spawacze tokarze którzy przepracowali po kilkanaście lat
1
zeus 2017-09-22 08:50
oczywiście że związki dbają o to by na to pozabierali-została branżówka
DonAlejondro 2017-09-22 09:50
Śmiać mi się chce jak na stronie jzr.pl w zakładce praca cytuję jeden z punktów

"atrakcyjne wynagrodzenie oraz pakiet dodatkowych świadczeń pracowniczych,"

pytam się ile wynosi te atrakcyjne wynagrodzenie 2500zł , a gdzie jest ten dodatkowy pakiet świadczeń pracowniczych bo jakoś go nie widać , jedynie nagroda branżowa, normalnie wstyd , żeby tak kłamać, pierwsze pozabierali wszystko węgiel , czternastka, flaps, itd, a teraz piszą dodatkowy pakiet pracowniczy

Mało tego na stronie jzr.pl w zakładce praca Spawacz i Tokarz dostaną atrakcyjne wynagrodzenie, jest to podkreślone nawet grubym druczkiem, a z Ślusarzem się nie liczą, nie ma tam nic napisane , że będzie miał atrakcyjne wynagrodzenie, takim sposobem to wy nie nazbieracie ludzi.
1
monte 2017-09-22 20:22
"podoba mi się atmosfera między kolegami"
Ciesz się, że nie pracujesz z tym co pierw polewa, a na szychtę leci Cię podj$%&ć ;).
Mader 2017-09-23 09:11
Co wy gadaci3 o tych zarobkach? Spaqacz czy tokarka 2500, ja na wózku mam 4100, 4500 wy 2500.. Ale kłamstwa
lol1 2017-09-23 09:50
Haha ale żeś dowalił z tym 4500, może to ty lejesz tą wódke i tyle zarabiasz, mamlasów i dupowłazów nie brakuje
lol1 2017-09-23 18:21
"monte" i widzisz takie sytuacje jak chlanie wódki, a potem kablowanie to było i będzie ale teraz w takiej sytuacji którą my mamy, nie ma za bardzo sobót nadgodzin itp tacy kapusie to wykorzystują żeby przyrobić, a to mu da większą premię , a to go zapisze na sobotę, a to go zapisze na nadgodziny itp itd. Są ludzie którzy w " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; wejdą za wszelką cenę.

Potem są tacy co na wózku widłowym zarobią 4500zł haha, zrobi parę kursów wózkiem potem siedzie w budzie i bąki liczy, normalnie śmiech
Zostaw swoją opinię o J.Z.R. - Jastrzębie-Zdrój
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie J.Z.R.