brak logo

NEUMANNBROWN

Kraków

Opinie o NEUMANNBROWN

bond 2009-11-14 01:09:09
Dziwna firma, trzeba się liczyć z pracą za darmo! Jakoś ciągle szukają grafika i na rozmowie kwalifikacyjnej otrzymujesz propozycję pracy przez dwa dni"na próbę" za( usunięte przez administratora )) w pełnym wymiarze godzin. Dają do opracowania projekty, które idą normalnie do klienta (nie jakaś tam praca próbna). Po tygodniu mają dzwonić ale tego nie robią. Po kolejnym tygodniu, który upływa na bezskutecznych próbach dodzwonienia się do osoby z którą była przeprowadzana rozmowa dowiadujesz się, że niestety wybrano kogoś innego. Ok, może się nie sprawdziłem (czemu gdzie indziej tak?) albo nie pasuję, ale jakoś ciągle widzę ich ogłoszenia w necie. Wiadomo jaka jest sytuacja na rynku. Takich ( usunięte przez administratora ) jak ja przychodzi pewnie dużo i zgadzają się na pracę za free przez 16 godzin. Oni powinni uczyć inne firmy jak mieć darmową siłę roboczą. Dla mnie to jednak wykorzystywanie ludzi w bardzo nieładny i wyrafinowany sposób. Mam nadzieję, że w końcu jakaś inspekcja pracy dobierze im się do skóry. Neumannbrown no good! Uważajcie!
kaka 2010-06-20 21:53:41
hej stary, nie zgdzam się bo ja na rozmowach kwalifikacyjnych w Firmach byłem ze 4 razy i w 3 z nich kazali mi na tescie zrobić jakiś projekt - to normalne moim zdaniem bo przeciez jak można ocenić grafika jak nie przez jego projket?
uważam, że take coś jest bardziej fair jeżeli ktoś stawia sprawę jasno - przyjdż, zrób co, zobacz Firmę a My zobaczymy Ciebie i wtedy zadecydujemy. To lepsze chyba niż przychodzisz na rozmowy, ktoś zatrudnia Ciebie, Ty zwalniasz się ze swojej pracy lub przeprowadzasz się do miasta a po 2 tygodniach - smutny przelożony mówi Tobie, że jest mu przykro bo chyba się nie dogadamy i zwalnia Ciebie.
Moim zdaniem to jest uczciwe.
K
Moim zdaniem t
3M 2010-06-20 21:57:41
ja chyba mogę powiedzieć najwięcej bo tam pracuje. Nie zgadzam się z "bondem" co do sposobów rekrutacji bo tak jest i tyle. Każdy kto Ciebie zatrudnia chce wiedzieć co potrafisz.
Ja pracuje tam już ponad rok (a tez przez jeden dzień byłem na teście) i jestem zadowolony - duża Firma, fajne biura,nie ma problemu z wolnym i baaardzo dużo pracy (ale ja akurat to lubię)
3M
anonim 2010-08-27 13:56:53
test? - tego typu metody sa stosowane dzięki (usunięte przez administratora) którzy godzą się przychodzić na próbę. Od tego jest proces rekrutacyjny, często wieloetapowy żeby sprawdzić pracownika a nie zatrudnianie go na okres próbny bez umowy co w PL jest nielegalne! Co się stanie jak na taki okresie próbnym potkniesz się i wbijesz sobie ołówek w oko w miejscu pracy w którym nie jesteś zatrudniony? Ogarnijcie się ludziska, jak sądzę Ci którzy zgodzili się na okres na bezpłatny okres próbny teraz na umowie mają minimalną pensję (usunięte przez administratora) albo zgodzili się na samozatrudnienie
agrest 2010-09-25 21:58:58
ci, którzy twierdzą, że "tak się robi" - z księżyca spadliście?!
od czego grafik ma portfolio?
mnimnik 2012-03-27 14:00:56
No oczywiście!!! Co to ma być? Konkurs? Testowanie(usunięte przez administratora)? PORTFOLIO- skoro widzą i zapraszają na rozmowę, to po kiego jeszcze coś udawadniać? Testowanie za free to ściema, a niedaj jak dostaję maila: prosze przygotować 2 projekty i wysłać w ciągu 3 dni... :/ jak szukają matołka do roboty za free- to nie u poważnego grafika!!!
modrzewiowy 2012-07-17 18:16:53
Zgadzam się z bondem. Proponują dzień na próbę, przychodzisz, robisz jakieś projekty a potem mówią że odezwą się w ciągu dwóch dni. Po dwóch dniach dzwonisz, piszesz i nic. Mnie chyba po tygodniu przyszła informacja że nie posiadam odpowiednich kwalifikacji. Dziwne jest to ,że raptem tydzień później przeszedłem z powodzeniem trudniejszą próbę w innej firmie. moje projekty będą pewnie (po małych zmianach lub bez) wykorzystane, mają za friko. Po za tym rozmowa kwalifikacyjna była bardzo krótka, pan, który ją przeprowadzał odnosił się dom nie gruboskórnie i po c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sku. No tak przecież takich naiwniaków jest pełno. Darujcie sobie.
migotka 2012-08-27 13:17:51
ta firma z krakowskimi centusiami to jeden wielki bull-shit !
bond 2013-05-31 11:00:43
kaka - przez takich jak ty jest jak jest, (usunięte przez administratora), grafik przechodzi przez proces rekrutacyjny legitymując się swoim portfolio i oczywiście może pożyczyć je sobie od kolegi ale weryfikacja może trwać najwyżej godzinę przy komputerze (i taką praktykę jeszcze rozumiem) ale nie dwie pełne dniówki, nie wiem jak jest teraz w Neumannbrown ale i tak uważam tą firmę za ... (dopisz sobie sam za jaką)
bond 2013-05-31 11:13:31
3M, ty to raczej nie powinieneś pisać swojej opinii skoro tam pracujesz, chyba że liczysz na podwyżkę, a może szef Ci kazał to napisać? albo sam jesteś tym szefem (pozdrawiam pana w okularkach), niestety nie przekonałeś mnie, nawet pracując gdzieś 2 godziny MUSISZ otrzymać wynagrodzenie i mieć na to umowę a co dopiero jeśli jest to 16 godzin jak w Neumannbrown, podkreślam - praca bez wynagrodzenia jest w Polsce przestępstwem, jest jeszcze obowiązek przeszkolenia w zakresie BHP pracownika oraz obowiązkowe badania lekarskie
tworek 2013-11-25 18:09:09
ja niedługo mam tam rozmowę o pracę.. co radzicie.. jakieś złe opinie tu widzę ;)
Lolo 2013-12-04 17:12:07
Byłem na rozmowie. I muszę stwierdzić, że to jakaś tragedia. Ogłoszenie było na grafika, ale podczas rozmowy okazało się, że poszukują kogoś innego. Osoba z którą rozmawiałem była kompletnie nieprzygotowana nie mówiąc już o braku odrobiny kultury osobistej i obyciu. Osoba ta nie miała ani mojego CV ani nie widziała portfolio. To co chcieli to praca na umowe o dzieło lub na samo zatrudnienie, ale jednocześnie praca w biurze w pełnym wymiarze godzin. Na takich warunkach to można sobie w domu pracować. Generalnie to nie zgadza łbym się na żadną pracę na próbę, bo to tylko szukanie darmowej siły roboczej. Tak jak ktoś wcześniej napisał, od tego jest proces rekrutacji aby wyłapać kto będzie się nadawał do pracy i teamu, a kto nie. Zgadzanie się na takie warunki to tylko psucie rynku pracy. I jeszcze to mydlenie oczu jaka to niby wielka firma, która ma markę oshee. Ta firma ma chyba tylko tą markę, a reszta pracy którą robią to tylko cudem zdobyte fuchy.
gregory 2014-12-29 18:42:51
Hej, zastanawiam się, czy agencja reklamowa NEUMANNBROWN przyjmuje czasem ludzi na staż, czy ogólnie jest szansa na przyjęcie bez specjalnego doswiadczenia? W ogóle, gdzie oni zamieszczają swoje ogłoszenia o prace, bo widze, że tutaj jest taka cisza, że zaczynam powątpiewać, by zatrudniali co jakis czas nowe osoby.
1
jogas 2015-02-27 20:40:53
NEUMANNBROWN to zespół profesjonalnych doradców strategicznych ze zmysłem korporacyjnych managerów. Tak przynajmniej oni sami siebie przedstawiają. Jak dla mnie to tego zmysłu często im brakuje o czym kilka osób z mojego otoczenia się już przekonało. A jakie wy macie z nimi wspomnienia? mam nadziejęże lepsze
hey 2015-03-08 22:06:56
bylem tam jak byla inspekcja z nadzoru budowlanego i okazuje sie ze budynek nie ma zadnego odbioru budowlanego i jest traktowany jako samowola budowlana
sunte 2016-05-30 22:08:49
Cześć, jakiś czas temu byłem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej - grafik. Proponowali dzień próbny ale była mowa o zapłacie za niego (widocznie wasze komentarze dały im do myślenia). Rozmowa jak rozmowa;; prowadzący prawie cały czas patrzył w monitor laptopa. Chyba też sobie coś pomylił bo zadał mi pytanie o rzecz, której ani w portfolio ani w CV nie wyszczególniłem (chodziło o inną firmę; pewnie pomyliły mu się CV)
erfv 2016-06-23 20:25:27
@klemens ale przeciez mozna chyba tez wysłac swoje CV na ich strone albo na jakas z rekrutacja na przyklad
Zostaw swoją opinię o NEUMANNBROWN - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEUMANNBROWN