ELFBUD

Częstochowa

Opinie o ELFBUD

swi 2016-04-06 09:36
tempomat, chyba coś źle zrozumiałeś. Przecież elfbud szkoli nie pracowników, tylko osoby, które chcą zostać spawaczami, a nigdy nie miały z tym styczności. Po co szkolenie pracownikowi? Ktoś kto umie spawać i ma doświadczenie, nie potrzebuje szkolenia. Jedynie kiedy spawacz (który już umie spawać) nie ma uprawnień, to musi sobie wyrobić poprzez tzw. weryfikacje, co też można w elfbudzie zrobić. Wiem, bo robiłem u nich uprawnienia i pracuje w tej branży to wiem jak to wygląda. Pozdro
Faust 2016-04-08 17:13
Nie myślałem, że ELFBUD ma tyle opinii, chociaż wcale się nie dziwię jak szkolą tyle osób. Trzeba się zapisywać nawet kilka miesięcy przed szkoleniem, ja się zapisywałem prawie 2 miesiące wcześniej, także byłem, szkolenie zrobiłem i certyfikaty otrzymałem. Zadowolony też jestem :-) chyba jedna z najlepszych decyzji, że wybrałem akurat ich szkolenia. Mają dobrego nauczyciela, każdy ma swoją kabinę i spawarkę, nie ma jakiś durnych zamian czy coś w tym stylu, przychodzi się i się spawa bez zbędnego pie****ia i właśnie dlatego później się okazuje, że ludzie się tam uczą spawać i prace łatwo znajdują. POLECAM...!!!
GELU 2016-04-17 10:22
co do zapisów na kurs to nie jest taka kolejka a co do stanowiska i spawania jest ok. polecam
1
energy 2016-04-22 13:00
Właśnie znalazłem dobry ośrodek, nareszcie, elfbud jest moim trzecim ośrodkiem w którym się szkolę i mogę napisać, że tamte dwa to im do pięt nie dorastają, instruktor ma łeb, atmosfera w ośrodku bardzo dobra, a system nauczania to daje radę i to nawet bardzo, ja akurat miałem do czynienia ze spawaniem, ale tutaj niektórzy są całkowicie zieloni i po kilku tygodniach to dosłownie wymiatają. Także sposoby nauczania są naprawdę dobre, ja jade Tiga P91 i nierdzewke bo to sie najlepiej opłaca. Polecam
Makan 2016-04-25 15:40
Ogarniają sytuację, dobrze uczą. Polecam
spawacz austria 2016-04-27 17:49
Dobrze, że elfbud certyfikaty TUVa robi, bo dzięki temu dostałem prace w Austrii. A UDT i instytutu spawalnictwa nie uznawali. Jak się szkoliłem to też sporo starszych spawaczy przychodziło na treningi, jsk czegoś dawno nie spawali i chcieli sobie przypomnlec co nie co. Dlatego jak będę miał czas to zamierzam zrobić sobie jeszcze jedna metodę w ośrodku elfbudu.
Viking 2016-05-05 18:08
Jestem zadowolony ze szkolenia w tej firmie, polecam wszystkim rozpoczynającym przydogę ze spawaniem.
Samuraj 2016-05-14 10:39
Jestem po kursie z tego ośrodka i nie można napisać złego słowa, jestem dość wybredny i mimo tego dali radę sprostać moim wymaganiom. Jeśli ja uważam, że szkolą dobrze to raczej tak jest.

Polecam
Mesjasz 2016-06-06 19:22
Mają dobrego instruktora i to właśnie chyba dlatego warto się u nich szkolić, chociaż porządek na warsztacie też jest więc dbają też o inne rzeczy. Dogadać się można dobrze z panem Konradem, który tym kieruje, pracowałem i szkoliłem się jednoczeście a miałem system 3 zmianowy i szli mi na rękę przez całe szkolenie, także z tym też jest dobrze. Teraz spawam, akurat nie w elfbudzie, ale już 2 oferty od niech miałem, więc obietnice spełniają, płace też dobre proponowali. Poleciłbym każdemu kto chce naprawdę się nauczyć spawać.
amo 2016-06-15 23:28
I tak nie pokazało się ostatnio żadne ogłoszenie pracy, ale będą?
wiernulis 2016-06-24 11:23
Z czystym sumieniem polecam.Szkoliłem się u nich na 135 i 138/136. Po zakończonym kursie otrzymałem od razu propozycje pracy. Instruktor...poczciwy gość, który wszystko wytłumaczy od A do Z. Pozdr
Mario 2016-07-08 10:02
Dobrze wyszkolili, pracę zaproponowali z tego co mówi się wywiązali, także polecam, w szczególności dla osób które nie miały styczności ze spawaniem tak jak ja. POLECAM
Wyszkolony 2016-07-22 18:59
Szkoliłem się w tej firmie, dobry instruktor, dobre warunki. Po szkoleniu dostałem oferte pracy, płacą dobrze, możliwość nadgodzin. Generalnie wszystko zależy od kontraktu, na pierwszym którym byłem to było łatwo, spawanie rur w tigu na szczelność, a teraz na nierdzewke mnie rzucili to jest dużo trudniej, ale po kilku tygodnie już się przyzwyczaiłem i jadę ostro. Polecam, bo pomagają wdrożyć nowo wyszkolonych spawaczy.
Wyszkolony 2016-07-25 12:08
8 tygodni na tiga kotłowa i nierdzewka. To najlepiej opłacalne. Ale trzeba sie duzo wczesiej zapisywac, teraz znajomy sie zapisal to maja miejsce dopiero w pazdzierniku.
1
hoho 2016-08-03 12:14
No dobrze, ale jaka aktualnie panuje atmosfera u nich?
Master 2016-08-04 09:30
Bardzo dobre miejsce do nauki spawania. Z Elfbudem miałem do czynienia już rok temu jak trenowałem półautomatem, odrazu zauważyłem, że mają dobrego instruktora i dbają o wszystko. 4 miesiące temu zapisałem się na tiga którego w pełni ukończyłem i jest zadowolony, że zrobiłem to u nich a nie gdzieś indziej, jak byłem na szkoleniu to przychodzili różni goście i spawali próbki, wielu z nich nie zdawało próbek, a instruktor udowadniał im na naszym przykładzie gdzie spawaliśmy np, 4-5 tygodni jak spawamy my jeszcze na szkoleniu. Ludzie co spawali niby już rok czy dwa spawali gorzej niż my :-) Generalnie nigdy nie miałem problemu z żadną próbką, wiadomo, że kwasówka czy kotłówka są trudniejsze do spawania, ale jak ma się dobrego nauczyciela to wie jak przekazać swoje umiejętności innym. Całe szkolenie przebiega bardzo sprawnie i co ważne jest porządek. Co ważne mają bardzo dużo ofert pracy, więc jeśli ktoś kończy szkolenie to praktycznie od razu dostaje propozycje, tak jak ja. Na temat pracy mogę napisać, że jest różnie zależy gdzie się trafi, generalnie w tigu jest lepiej wszędzie :-) W magu to trochę ostra jazda jest zawsze. Osoby które spawają w magu jak i w tigu wiedzą o czym piszę. Ogólnie prace mają dobre i co ważne dobrze płacą, zawsze na czas, wszystko jest tak jak mówią. Myślę, że tak jak ja także wszyscy co ze mną byli na szkoleniu bez zawahania mogą polecić tą firmę dla nie tylko początkujących ale też dla doświadczonych spawaczy. POLECAM...
Nygus 2016-08-26 10:00
Zrobiłem szkolenie, zadowolony jestem, do zarzucenia nie mam nic.
Pracę dają po szkoleniu, extra dla wszystkich co zaczynają spawać.
Polecam
Jason 2016-09-28 13:59
Na wiosnę zrobiłem tam kurs na nierdzewkę i wrażenia mam raczej pozytywne. Początkowo, jako zupełnemu świeżakowi w spawaniu, trochę ciężko było się wdrożyć, ale koniec końców dałem radę dzięki instruktorowi, który potrafi pomóc kiedy trzeba. Ostatnio dostałem od nich telefon z ofertą pracy w Kozienicach, całkiem niezłe warunki proponowali, ale już znalazłem robotę w mojej miejscowości. Podsumowując - solidna firma.
Wiesiek 2016-10-05 10:03
Wszystko super
mruk 2016-10-05 10:33
@gac a co to są w zasadzie za testy? Domyślam się, że z umiejętności ale dokładnie co tam trzeba na nich zrobić?
Nikon 2016-11-08 10:22
Ośrodek całkiem wporzo... dla osób które zaczynają spawać to chyba jedna z najlepszych propozycji.

Dobre ceny, dobry instruktor, wszędzie porządek i co ważne bardzo dużo praktyki.

Polecam
Hamlet 2016-11-20 16:49
Jeśli chodzi o ośrodek jestem naprawdę zadowolony, szkolenie przebiega bardzo sprawnie, dokładnie tak jak było to przedstawiane, jeśli chodzi o pracę, na początku nie było może kolorowo, pewnie przez to, że nie mieliśmy wcześniej styczności ze spawaniem już w pracy ;-) Generalnie po kilku tygodniach wszystko już było dobrze. Najbardziej jestem zadowolony z tego, że jak mówili, że na pracę musimy poczekać 3 tyg. to po dokładnie 3 tyg, odrazu tą pracę zacząłem. Wielki plus za takie podejście. Polecam szkolenie i pracę w tej firmie.
Cr 2016-11-22 17:14
Jest ok
SC 2016-11-22 17:35
Chcę dodać swoją opinię
Em 2016-11-22 17:36
Nie polecam. ..
1
Ok 2016-11-22 17:38
Polecam
Ricky 2016-12-13 16:58
Także polecam ten ośrodek szkolenia dla spawaczy. Bardzo dobry instruktor, wiedzą jak nauczać.
Marek 2016-12-14 19:21
Witam mam pytanie odnośnie pracy w Szczecinie ktoś pracuje ? morze wypowiedzieć się na temat warunków pracy jakie warunki na chotelu , i czy warto się wybierac.
Doniu 2016-12-15 17:40
Dobry ośrodek. Wart polecenia
Doniu 2016-12-15 17:45
Dobry ośrodek. Wart polecenia
Nele 2016-12-27 10:53
Dobre miejsce dla ludzi chcących nauczyć się spawać, miałem do wyboru kilka innych miejsc, ale wybrałem elfbud właśnie ze względu na opinie, mogę odrazu napisać, że wszystko się zgadza. Instruktor bardzo dobry, wszędzie porządek, nauka na wysokim poziomie, praktycznie sama praktyka a nie jakieś głupoty, instruktor cały czas był przy nas, cały czas obserwuje, można o wszystko pytać. Spawa się bez ograniczeń i to non stop. Zdecydowanie polecam
Nowy spawacz 2017-02-13 08:33
Nie mam zastrzeżeń co do szkolenia, wszystko przebiegało zgodnie z przedstawioną mi ofertą, jeśli chodzi o pracę to przeszedłem próbki za drugim razem. Od momentu zakończenia szkolenia do otrzymania pracy minęło 5 tygodni, uważam, że trochę dużo, ale prace już dostałem.
Abudhabi 2017-02-20 13:35
Szkolenie OK, instruktor OK, co tu więcej pisać. POLECAM
Dudus 2017-02-23 09:48
Nie Polecam
Młody spawacz 2017-02-27 14:25
Szkolenie odbyło się tak jak było przedstawiane. Mogę polecić ten ośrodek.
TotalWelder 2017-03-07 19:04
Na wstępie chcę zaznaczyć, że szkolenie skończyłem pod koniec roku 2016, przed rozpoczęciem szkolenia w elfbudzie robiłem szkolenie przez urząd pracy, a następnie w jednym z ośrodków udt na śląsku. Generalnie troszkę mi czasu zajęło trafienie do elfbudu. Wracając do tematu, mam dość spore porównanie i mogę śmiało powiedzieć, że jest to extra miejsce dla ludzi którzy chcą nauczyć się spawać, dlaczego?
Po pierwsze instruktor. Ten Pan jest niewyjęty po prostu wyjadacz totalny, to co on robi pełen szacun. Bardzo ważne, wie jak uczyć, wie jak wytłumaczyć, ma poczucie humoru dlatego też aż chce się iść na taki kurs. No nie do końca kurs bo tutaj jakoś potrafią nauczyć spawać, nie to co gdzie indziej. Inne osoby które zajmują sie szkoleniami, super, wszystko idzie dogadać, idą na rękę chyba jak tylko mogą ;-)
Wszędzie czysto, zawsze sprzątaliśmy po spawaniu, przepisy bhp bardzo przestrzegane, no ale to jest też ważne. Bardzo dużo praktyki co powoduje że można się nauczyć. Szkolenie trwa 6 godzin dziennie więc nie jest to totalna męczarnia. Ja zrobiłem tam tiga tego pełnego, akurat po szkoleniu nie pracowałem w elfbudzie, ale innej firmie, zacząłem pracę teraz na Kozienicach, jak widać, daje radę na nierdzewce, a w necie ludzie bzdury piszą, że tak ciężko hahhaha... Chyba jacyś niepoważni, ja niby po szkoleniu, no ok spawałem 2 miechy w innej firmie, ale 2 miesiące to doświadczenie? no chyba nie. Więc jak daje radę na takich ruraj jak tam wymagają to coś potrafię, więc dlatego też właśnie piszę opinię. Polecam Elfbud jako ośrodek, jako firmę i jako wszystko. Koniec :-)
Aneta 2017-03-20 13:35
@TotalWelder rozumiem, że jesteś zadowolony z poziomu szkoleń w ELFBUD. Dziękuję za tak obszerną wypowiedź.
Obecnie firma również prowadzi rekrutacje na stanowisko spawacz. Oferty dostępne są na naszym portalu w zakładce oferty pracy: http://www.gowork.pl/praca/elfbud;pr
Zamierzacie aplikować?
MorningStar 2017-04-09 15:56
Witam, także jestem usatysfakcjonowany z podjęcia szkolenia właśnie w tym ośrodku. Szkolenie zorganizowane było według konkretnego planu, podejście Pana instruktora bardzo profesjonalne. Nauka przychodzi łatwo kiedy ktoś wie jak uczyć. POLECAM
Jedyny obiektywny. Dziwne hehe 2017-05-05 22:30
Jestem zszokowany sztucznymi opiniami... przecież to grabierzcy...
6
Aneta 2017-05-08 11:42
@Jedyny obiektywny. Dziwne hehe każdy z użytkowników ma prawo do własnej opinii. Mogą się one różnić w zależności od wielu czynników. Co wpływa na Twoją opinię? Cenne dla użytkowników forum będą bardziej rozbudowane merytoryczne opinie, które pozwolą innym na zdobycie informacji o firmie.
Nowy Elf Spawacz 2017-05-11 11:17
Myślę, że trafiłem na najlepszy ośrodek jaki mogłem trafić.
Samo przedstawianie szkoleń jakie posiadają mówią, że mamy do czynienie z nie byle kim. Całe szkolenia w którym uczestniczyłem zostało przeprowadzone dokładnie tak jak sobie tego życzyłem, nie uważam, że jestem już super spawaczem, ale myślę, że nauczyłem się sporo. Tym bardziej, że nie miałem problemu ze znalezieniem pracy. Tak oferty też dają, tylko że ja mieszkam akurat ponad 300km od nich, a nie było nic blisko także zateudniłem się w moich okolicach. Teraz pracuje przy spawaniu rurociągów, wszystko świetlone, ale to tylko dzięki instruktorowi z tego ośrodka. Pan instruktor jest bardzo dobrym nauczycielem, co jest bardzo ważne w nauce spawania. Ceny mają także bardzo dobre ze względu na dopłaty, byłem w tych innych pseudo ośrodkach co za to samo w niektórych przypadkach ceny różnią się nawet prawie dwukrotnie... jeszcze Ci powiedzą żeby robić wszystko oddzielnie. G***o prawda. Idziesz do elfów (elfbud) i sprawa jest stawiana jasno. Robisz szkolenie później proponują pracę. Naprawdę serdecznie polecam, a w szczególności młodym osobom które chcą zarabiać prawdziwą kasę.
Olivier 2017-05-18 17:36
Ośrodek bardzo dobry, każdy ma swoje stanowisko, spawanie jest cały czas, trochę tylko teorii, instruktor godny polecenia, oferty pracy mają co tu więcej pisać PoLeCaM
Kasztan 2017-05-21 18:15
Generalnie jestem zadowolony. Tak jak mówią tak jest. Dobre jest to,że zawsze możesz sobie odrobić godziny jak nie ma Cie w jakiś dzień. Instruktor spoko, widać że zna się na rzeczy i wie o czym mówi. Przygotowuje do pracy a nie gada o rzeczach, których później nigdy nie wykorzystasz. Bardzo dobry kontakt z właścicielem, zawsze można się ze wszystkim dogadać. Polecam
Jedyny obiektywny. Dziwne hehe 2017-06-02 22:20
Opinie pisane są przez jedną osobę... litości... moja opinia? Mogą ją dodać ale nie wiem czy zostanie opublikowana... otóż ceny które oferują nie są po żadnym upuście bo są tyle warte. Ośrodek dobry na zrobienie uprawnień i to wszystko. W miesiąc nikt nie nauczy się spawać a tak wmawia się osobą które są tam naganiane. Także jeśli ktoś chce papiery to polecam. Jeśli chodzi o pracę to zawsze znajdą jakiś pretekst żeby za coś odtrącić. Szkoda gadać.
1
Eurus 2017-06-07 09:54
Maja bardzo dobrego instruktora w tym ośrodku. Duża wiedza, dobrze tłumaczy i swój chłop. Mam dobre wspomnienia z nim związane.
Niko 2017-06-27 08:09
Ciężko napisać coś negatywnego o ich ośrodku szkoleniowym, byłem, zadowolony jestem, spawać nauczyć, nauczyłem się. Teraz pracuję i generalnie zdobywam doświadczenie, ale bardzo dużo wskazówek i to dobrych wskazówek daje instruktor w elfbudzie, tłumaczy jak wygląda później praca, próbki itd.
Także przygotowanie do późniejszej pracy jest, cieszę się że wybrałem ten ośrodek. Polecam
Cała prawda o ELFBUD 2017-07-08 14:29
Witam, po przeczytaniu wielu opinii na temat ELFBUD postanowiłem wreszcie napisać swoją, a uważam, że mogę napisać opinię dużo bardziej odzwierciedlającą rzeczywistość niż większość osób, ponieważ szkoliłem się w elfbudzie i także tam zacząłem pracę.

Szkolenie zrobiłem na początku tego roku, czyli 2017, wybrałem chyba najlepsze szkolenie jakie mają, czyli pełnego tiga 141, dokładniej FM4+FM5. Sama rozmowa na temat szkolenia, przedstawienie jej, nawiązanie także do późniejszej pracy zasługuje na uznanie ponieważ Pan który przedstawia to wszystko jest bardzo słowny, to co mówi tak jest. Pracy nie gwarantują, piszę to od razu bo spotkałem się nawet na moim kursie, że niektórzy mają chyba problem z przyswajaniem informacji, jak Pan który przedstawia ofertę mówi 50/50 to jest 50/50, choć sam nie ukrywa, że lepiej opłaca im się oferować pracę bo mają z tego kasę, wiadomo ;-)

Szkolenie przebywa bardzo dobrze, wszystko jest podzielone na etapy, jest teoria, głównie praktyka, wszystkie poziomy po kolei a później spawa się różne rurki, w różnych materiałach. Szkolenie jest 6h dziennie od pon. do piątku. Jak jest się w jakiś dzień nieobecnym oddają ten dzień w dodatkowych godzinach, więc tak naprawdę nigdy nie jest się stratnym nawet jak z własnej winy nas nie ma, naprawdę super sprawa. Instruktor wymiatacz, całe szkolenie przez niego prowadzone to naprawdę bajka, cały czas jest przy nas, jak nie przy jednym to przy drugim, odpowiada na wszystkie pytania, jak tylko zobaczy, że coś komuś nie idzie odrazu podchodzi i poprawia, jest 6 stanowisk, tłoku nie ma, gość ma czas dla wszystkich. Cały czas spawanie, rurki są pocięte, a pierwsza seria z każdego materiału także w pełni przygotowana, czyli wyszlifowana itd. Bardzo szybko skacze się na wyższy poziom, jak sam instruktor powiedział "u nas nie ma pie******ia" i z tym się zgadzam, bo spawanie blaszek to można sobie wiadomo gdzie wsadzić. Już w pierwszym tygodniu jedzie się rurki, później przeskakuje się na stal energetyczną, następnie nierdzewa i później kotłowa, super sprawa :-) Egzamin, wszystko pod rentgen i jedzie do laboratorium na świetlenia, mieliśmy dość pojętną grupę i było 100% zdawalności, ale mówią, że czasem jakaś poprawka wystąpi, ale żaden problem spawamy drugi raz i jest OK. Ogólnie uczą, tak, żeby mieć jakieś pojęcie i jednak żeby coś potrafić, dlatego dziwię się, że ktoś może mieć problem.
Więc szkolenie godne polecenia.

Praca, jeśli chodzi o pracę, powiem szczerze, że nie liczyłem na pracę w elfbudzie bo 50/50 to nie jest 100% :-) ale dostałem telefon dokładnie po 23 dniach od zakończenia szkolenia, że mają dla mnie ofertę pracy na przyuczenie, kasa nieduża, ale od razu otworzyłem działalność, na wejścu dostałem 3 dychy na godzinę !!! Wiem, że to mało, ale na start, nie powiecie mi, że to są psie pieniądze tym bardziej, że 200 godzin na miesiąc to robi się bez problemu. Narazie pracuje u nich, nie ma problemu z kasą, urlopami, nikt się do niczego nie czepia, robi się i się zarabia. Dostałem teraz ofertą z elfbudu, na nierdzewkę, zaczynam już za tydzień, ale nie za 30 a już za 40 zł za godzinę bo to nierdzewka, a to spawać lubię najlepiej a nie jakieś tam pierdzielenie na czarnych... Pracę u nich też polecam, a i bardzo ważne, nie trzeba u nich robić szkolenia żeby pracować, a mało tego jak ktoś nie ma kasy na szkolenia to proponują pracę na montera za jakieś 16-20zł na godzinę i można sobie kasę zarobić i później szkolenia zrobić na spawacza. Jak mi ktoś powie, że robią coś nie tak to chyba parsknę śmiechem.

W pełni mogę polecić ośrodek jak i pracę w tej firmie.
Munin 2017-07-13 10:25
Dobrze szkolą, pracę oferują.

Polecam
anonim 2017-07-17 13:28
Robiłem kurs w elfbudzie. Instruktor dobrze tłumaczy i potrafi nauczyć chociaż ponoć chce odejść na emeryture. Po kursie dostaliśmy kilka ofert pracy. I tu trochę już gorzej ponieważ wysyłają ludzi przez firmę zewnętrzną żeby nie było skapy że po kursie jesteście. Na próbki zajeżdzacie z cv w którym rok doświadczenia po różnych elektrowniach macie. A jak je robicie to można sie domyślić że i tak nie wyjdą idealnie po 2 miesiącach kursu. Sam kurs oceniam pozytywnie ale roboty od nich juz nie bardzo. a Pan Konrad który jest za to wszystko odpowiedzialny obiecuje nie wiadomo co i tylko ciśnie ściemy także nie napalajcie sie na to co mówi za bardzo
Baza 2017-07-19 13:15
Szkolenie jak i sam instruktor do polecenia, wszystko dobrze pokazywane i tłumaczone, dużo spawania.
Na temat pracy nie wypowiadam się bo u nich nie pracowałem.

Ośrodek polecam
Zostaw swoją opinię o ELFBUD - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELFBUD