ELFBUD

Częstochowa

Opinie o ELFBUD

Kolo 2016-01-18 17:57
Bardzo dobry ośrodek, wszystko zgodne z tym co mówią, instruktor szkoli bardzo dobrze, ma chłop łeb na karku. Polecam
Młody 2016-01-19 16:50
Dają szanse osobom zaczynającym przygodę ze spawaniem, trzeba ją tylko dobrze wykorzystać, szkolenie na wysokim poziomie, później proponują pracę, także jest to dobry start. Jak wyżej punkt za uczciwość. POLECAM
Korwin 2016-01-24 16:42
Ośrodek w Częstochowie który można polecić, a tym bardziej że na niemieckim TUVie, dlatego walą wszystkich na łeb, bo z tym instytutem co inni wydają to są różne historie. Polecam, jak wyżej
1
Pedros 2016-01-24 17:53
Czesc. Napisalbys ile taki kurs kosztuje i jak dlugo trwa, ile godzin dziennie i w ogóle jakies szczegóły.
Paluch 2016-02-03 19:47
Dobry ośrodek, można się nauczyć spawać i to bardzo szybko. Z resztą przy takim instruktorze to ja się wcale nie dziwie, że mają takie zainteresowanie. Uczy zaje***cie bo tylko tak moża to wyrazić, chyba wszystko co jest możliwe do nauczenia się :-) osobiście ich polecam, zaproponowałem znajomemu i zaczyna szkolenie w marcu. Polecam wszystkim bo znaleźć taki ośrodek jest naprawdę trudno, wiem to na własnym przykładzie.
Operator 2016-02-10 12:05
Szkoliłem się u nich i moim zdaniem wypadają naprawdę dobrze, szkolenie przebiega na wysokim poziomie, a instruktor ma na nas oko przez cały czas. Wiadomo, że jak ktoś nie chce się nauczyć to się nie nauczy, ale jak ktoś choć troszkę się stara to naprawdę można dobrze spawać. Szkolenie trwa dość długo, także spokojnie dają czas na naukę. Z pracą niby jest różnie, ja dostałem ofertę po ponad miesiącu, no ale dostałem. Płacą nieźle, ocena ogólna 4/6 Dałbym 5 jakby praca była szybciej.

Mimo wszystko POLECAM
Davido 2016-03-02 19:10
Ośrodek naprawdę przyzwoity, w szczególności na pozytywną uwagę zasługuje system nauczania i instruktor, który daje z siebie wszystko. Jedno stanowisko jedna osoba, a nie tak jak w niektórych ośrodkach jedno stanowisko na dwóch jak nie trzech. Wracając do instruktora to nie mam zielonego pojęcia jak oni go dorwali bo gość wymiata, jego wiedza i sposów jak ją przekazuje powoduje, że już po 3-4 tygodniach na TIGu to zamiatamy :-) co ważne spawamy ile wejdzie, dopóki nie padniemy :-) ale szkolenia po 6h także da się radę. Jeśli chodzi o pracę to napisze tak, jak ktoś robi dobre szkolenie to oferte otrzyma, a jak jakiś badziew z podstawą to śmiechu warte. Polecam z uwagi na instruktora i gostka który zajmuje się spawalnią można z nim się naprawdę dogadać a co najważniejsze co powie to tak jest. Polecam
GELU 2016-03-06 20:46
BĘDĘ ZACZYNAŁ TAM KUR Z PANEM KONDRADEM ROZMAWIAŁEM JEST SPOKO GOŚ NA WSTĘPIE WSZYSTKO OBIAŚNIŁ W CZYM RZECZ .JAK SKĄCZE KURS TO NAPISZE WIĘCEJ
Ryba 2016-03-10 19:56
Nic się nie zmieniło od 3 lat, tak dobrze jak szkolili tak nadal szkolą, w ogóle nie rozumiem takich testów, idź i sobie pogadaj z gościem od szkoleń i wszystko Ci wytłumaczy. W 2014 robiłem tam TIGa, a w tym roku weryfikację na 8 grupę. Ten sam zaje****y instruktor więc polecam.
El Dorado 2016-03-16 14:28
Witam
Napiszę odrazu z grubej rury, żeby nie było jakiś tam niedomówień: Potrafią człowieka nauczyć spawać, a nie tak jak byłem gdzie indziej to sk*****le kase zawineli a nic nie nauczyli. W elfbudzie poziom naucznia jest bardzo wysoki i to widac, nawet czuc tą armosfere jak się wejdzie tam gdzie spawają. Z robotą to nie wiem jak jest bo akurat pracuje gdzies indziej, ale niby też dobrze płacą. POLECAM
Piotrek 2016-03-22 13:18
Zrobili mi kurs w 2014 r i od razu po kursie wyslali do rybnika do pracy na elektrownie. Kasa sie zgadzała godziny też ciuchy i sprzet od firmy trochę słaby szybko sie zużywa. Transport zjazdowe ok za urlopy l4 płacą da sie nimi dogadać. Polcam dla nowych spawaczy i chcących się szkolić
RyszekZbyszek 2016-03-23 13:38
Ktoś napisze co to za dofinansowanie jest? I o co chodzi z tym I II III w ogóle? Bo nie wiem, co się bardziej opłaca z tych trzech i gdzie iść koniec końców.
1
Bananapills 2016-03-25 09:15
I - spawanie pachwin II - spawanie doczołowe III - spawanie rur. Dofinansowanie to jest to że Ty płacisz połowę i oni połowę. Chodzę na kurs do Elfbudu i nie narzekam. Cały dzień mam stanowisko tylko dla siebie. Instruktor bardzo fajny i zna się na rzeczy. Nie wiesz, pytasz.
GELU 2016-03-26 10:14
już chodzę 2 tydzień na kurs instruktor pan JAN JEST OK I POZDRAWIAM GO jest gość spoko polecam takiego instruktora a co dofinansowanie to połowe płacisz a reszte jak masz kase to zrób wszystko za jednym razem 141 5,6,8 będziesz miał na wszystkie stale czarną kotłową i nierdzewkę
Paweł 2016-03-31 13:29
Najlepiej sobie zadzwonić tak jak ja to zrobiłem. Gac, żeby zrobić szkolenie nie trzeba mieć, żadnych uprawnień, uprawnienia dostajesz jak ukończysz szkolenie. Ja zrobiłem tam szkolenie więc mogę Wam powiedzieć, że warto, wychodzi 1/3 nawet połowę taniej niż gdzie indziej i w dodatku na TUV. Co do umów to nie wiem bo ja pracowałem dla nich na działalności więc się nie wypowiadam. Szkolą dobrze, mnie nauczyli, Ci co ze mną byli też sobie chwalili więc wychodzi na to, że coś pojęcia mają. Wiadomo, że później trzeba zdobyć praktykę już w pracy.
lband 2016-04-05 12:00
tempomat, wez pod uwage, ze firma na pèwno bedzie starac sie ograniczac liczbe szkolen, bo to generuje spore koszty. z tego co wiem praca u nich wymaga sporego poswiecenia czasu.
swi 2016-04-06 09:36
tempomat, chyba coś źle zrozumiałeś. Przecież elfbud szkoli nie pracowników, tylko osoby, które chcą zostać spawaczami, a nigdy nie miały z tym styczności. Po co szkolenie pracownikowi? Ktoś kto umie spawać i ma doświadczenie, nie potrzebuje szkolenia. Jedynie kiedy spawacz (który już umie spawać) nie ma uprawnień, to musi sobie wyrobić poprzez tzw. weryfikacje, co też można w elfbudzie zrobić. Wiem, bo robiłem u nich uprawnienia i pracuje w tej branży to wiem jak to wygląda. Pozdro
Faust 2016-04-08 17:13
Nie myślałem, że ELFBUD ma tyle opinii, chociaż wcale się nie dziwię jak szkolą tyle osób. Trzeba się zapisywać nawet kilka miesięcy przed szkoleniem, ja się zapisywałem prawie 2 miesiące wcześniej, także byłem, szkolenie zrobiłem i certyfikaty otrzymałem. Zadowolony też jestem :-) chyba jedna z najlepszych decyzji, że wybrałem akurat ich szkolenia. Mają dobrego nauczyciela, każdy ma swoją kabinę i spawarkę, nie ma jakiś durnych zamian czy coś w tym stylu, przychodzi się i się spawa bez zbędnego pie****ia i właśnie dlatego później się okazuje, że ludzie się tam uczą spawać i prace łatwo znajdują. POLECAM...!!!
GELU 2016-04-17 10:22
co do zapisów na kurs to nie jest taka kolejka a co do stanowiska i spawania jest ok. polecam
1
energy 2016-04-22 13:00
Właśnie znalazłem dobry ośrodek, nareszcie, elfbud jest moim trzecim ośrodkiem w którym się szkolę i mogę napisać, że tamte dwa to im do pięt nie dorastają, instruktor ma łeb, atmosfera w ośrodku bardzo dobra, a system nauczania to daje radę i to nawet bardzo, ja akurat miałem do czynienia ze spawaniem, ale tutaj niektórzy są całkowicie zieloni i po kilku tygodniach to dosłownie wymiatają. Także sposoby nauczania są naprawdę dobre, ja jade Tiga P91 i nierdzewke bo to sie najlepiej opłaca. Polecam
Makan 2016-04-25 15:40
Ogarniają sytuację, dobrze uczą. Polecam
spawacz austria 2016-04-27 17:49
Dobrze, że elfbud certyfikaty TUVa robi, bo dzięki temu dostałem prace w Austrii. A UDT i instytutu spawalnictwa nie uznawali. Jak się szkoliłem to też sporo starszych spawaczy przychodziło na treningi, jsk czegoś dawno nie spawali i chcieli sobie przypomnlec co nie co. Dlatego jak będę miał czas to zamierzam zrobić sobie jeszcze jedna metodę w ośrodku elfbudu.
Viking 2016-05-05 18:08
Jestem zadowolony ze szkolenia w tej firmie, polecam wszystkim rozpoczynającym przydogę ze spawaniem.
Samuraj 2016-05-14 10:39
Jestem po kursie z tego ośrodka i nie można napisać złego słowa, jestem dość wybredny i mimo tego dali radę sprostać moim wymaganiom. Jeśli ja uważam, że szkolą dobrze to raczej tak jest.

Polecam
Mesjasz 2016-06-06 19:22
Mają dobrego instruktora i to właśnie chyba dlatego warto się u nich szkolić, chociaż porządek na warsztacie też jest więc dbają też o inne rzeczy. Dogadać się można dobrze z panem Konradem, który tym kieruje, pracowałem i szkoliłem się jednoczeście a miałem system 3 zmianowy i szli mi na rękę przez całe szkolenie, także z tym też jest dobrze. Teraz spawam, akurat nie w elfbudzie, ale już 2 oferty od niech miałem, więc obietnice spełniają, płace też dobre proponowali. Poleciłbym każdemu kto chce naprawdę się nauczyć spawać.
amo 2016-06-15 23:28
I tak nie pokazało się ostatnio żadne ogłoszenie pracy, ale będą?
wiernulis 2016-06-24 11:23
Z czystym sumieniem polecam.Szkoliłem się u nich na 135 i 138/136. Po zakończonym kursie otrzymałem od razu propozycje pracy. Instruktor...poczciwy gość, który wszystko wytłumaczy od A do Z. Pozdr
Mario 2016-07-08 10:02
Dobrze wyszkolili, pracę zaproponowali z tego co mówi się wywiązali, także polecam, w szczególności dla osób które nie miały styczności ze spawaniem tak jak ja. POLECAM
Wyszkolony 2016-07-22 18:59
Szkoliłem się w tej firmie, dobry instruktor, dobre warunki. Po szkoleniu dostałem oferte pracy, płacą dobrze, możliwość nadgodzin. Generalnie wszystko zależy od kontraktu, na pierwszym którym byłem to było łatwo, spawanie rur w tigu na szczelność, a teraz na nierdzewke mnie rzucili to jest dużo trudniej, ale po kilku tygodnie już się przyzwyczaiłem i jadę ostro. Polecam, bo pomagają wdrożyć nowo wyszkolonych spawaczy.
Wyszkolony 2016-07-25 12:08
8 tygodni na tiga kotłowa i nierdzewka. To najlepiej opłacalne. Ale trzeba sie duzo wczesiej zapisywac, teraz znajomy sie zapisal to maja miejsce dopiero w pazdzierniku.
1
hoho 2016-08-03 12:14
No dobrze, ale jaka aktualnie panuje atmosfera u nich?
Master 2016-08-04 09:30
Bardzo dobre miejsce do nauki spawania. Z Elfbudem miałem do czynienia już rok temu jak trenowałem półautomatem, odrazu zauważyłem, że mają dobrego instruktora i dbają o wszystko. 4 miesiące temu zapisałem się na tiga którego w pełni ukończyłem i jest zadowolony, że zrobiłem to u nich a nie gdzieś indziej, jak byłem na szkoleniu to przychodzili różni goście i spawali próbki, wielu z nich nie zdawało próbek, a instruktor udowadniał im na naszym przykładzie gdzie spawaliśmy np, 4-5 tygodni jak spawamy my jeszcze na szkoleniu. Ludzie co spawali niby już rok czy dwa spawali gorzej niż my :-) Generalnie nigdy nie miałem problemu z żadną próbką, wiadomo, że kwasówka czy kotłówka są trudniejsze do spawania, ale jak ma się dobrego nauczyciela to wie jak przekazać swoje umiejętności innym. Całe szkolenie przebiega bardzo sprawnie i co ważne jest porządek. Co ważne mają bardzo dużo ofert pracy, więc jeśli ktoś kończy szkolenie to praktycznie od razu dostaje propozycje, tak jak ja. Na temat pracy mogę napisać, że jest różnie zależy gdzie się trafi, generalnie w tigu jest lepiej wszędzie :-) W magu to trochę ostra jazda jest zawsze. Osoby które spawają w magu jak i w tigu wiedzą o czym piszę. Ogólnie prace mają dobre i co ważne dobrze płacą, zawsze na czas, wszystko jest tak jak mówią. Myślę, że tak jak ja także wszyscy co ze mną byli na szkoleniu bez zawahania mogą polecić tą firmę dla nie tylko początkujących ale też dla doświadczonych spawaczy. POLECAM...
Nygus 2016-08-26 10:00
Zrobiłem szkolenie, zadowolony jestem, do zarzucenia nie mam nic.
Pracę dają po szkoleniu, extra dla wszystkich co zaczynają spawać.
Polecam
Jason 2016-09-28 13:59
Na wiosnę zrobiłem tam kurs na nierdzewkę i wrażenia mam raczej pozytywne. Początkowo, jako zupełnemu świeżakowi w spawaniu, trochę ciężko było się wdrożyć, ale koniec końców dałem radę dzięki instruktorowi, który potrafi pomóc kiedy trzeba. Ostatnio dostałem od nich telefon z ofertą pracy w Kozienicach, całkiem niezłe warunki proponowali, ale już znalazłem robotę w mojej miejscowości. Podsumowując - solidna firma.
Wiesiek 2016-10-05 10:03
Wszystko super
mruk 2016-10-05 10:33
@gac a co to są w zasadzie za testy? Domyślam się, że z umiejętności ale dokładnie co tam trzeba na nich zrobić?
Nikon 2016-11-08 10:22
Ośrodek całkiem wporzo... dla osób które zaczynają spawać to chyba jedna z najlepszych propozycji.

Dobre ceny, dobry instruktor, wszędzie porządek i co ważne bardzo dużo praktyki.

Polecam
Hamlet 2016-11-20 16:49
Jeśli chodzi o ośrodek jestem naprawdę zadowolony, szkolenie przebiega bardzo sprawnie, dokładnie tak jak było to przedstawiane, jeśli chodzi o pracę, na początku nie było może kolorowo, pewnie przez to, że nie mieliśmy wcześniej styczności ze spawaniem już w pracy ;-) Generalnie po kilku tygodniach wszystko już było dobrze. Najbardziej jestem zadowolony z tego, że jak mówili, że na pracę musimy poczekać 3 tyg. to po dokładnie 3 tyg, odrazu tą pracę zacząłem. Wielki plus za takie podejście. Polecam szkolenie i pracę w tej firmie.
Cr 2016-11-22 17:14
Jest ok
SC 2016-11-22 17:35
Chcę dodać swoją opinię
Em 2016-11-22 17:36
Nie polecam. ..
Ok 2016-11-22 17:38
Polecam
Ricky 2016-12-13 16:58
Także polecam ten ośrodek szkolenia dla spawaczy. Bardzo dobry instruktor, wiedzą jak nauczać.
Marek 2016-12-14 19:21
Witam mam pytanie odnośnie pracy w Szczecinie ktoś pracuje ? morze wypowiedzieć się na temat warunków pracy jakie warunki na chotelu , i czy warto się wybierac.
Doniu 2016-12-15 17:40
Dobry ośrodek. Wart polecenia
Doniu 2016-12-15 17:45
Dobry ośrodek. Wart polecenia
Nele 2016-12-27 10:53
Dobre miejsce dla ludzi chcących nauczyć się spawać, miałem do wyboru kilka innych miejsc, ale wybrałem elfbud właśnie ze względu na opinie, mogę odrazu napisać, że wszystko się zgadza. Instruktor bardzo dobry, wszędzie porządek, nauka na wysokim poziomie, praktycznie sama praktyka a nie jakieś głupoty, instruktor cały czas był przy nas, cały czas obserwuje, można o wszystko pytać. Spawa się bez ograniczeń i to non stop. Zdecydowanie polecam
Nowy spawacz 2017-02-13 08:33
Nie mam zastrzeżeń co do szkolenia, wszystko przebiegało zgodnie z przedstawioną mi ofertą, jeśli chodzi o pracę to przeszedłem próbki za drugim razem. Od momentu zakończenia szkolenia do otrzymania pracy minęło 5 tygodni, uważam, że trochę dużo, ale prace już dostałem.
Abudhabi 2017-02-20 13:35
Szkolenie OK, instruktor OK, co tu więcej pisać. POLECAM
Dudus 2017-02-23 09:48
Nie Polecam
Zostaw swoją opinię o ELFBUD - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELFBUD