brak logo

Szajna Laboratorium Optyczne

Gdynia

Opinie o Szajna Laboratorium Optyczne

niestety pracownik 2014-03-18 23:31
zgadzam się z opiniami osób piszących powyżej,z dnia na dzień z miesiąca na miesiąc tzw. góra coraz bardziej szaleje i wymyśla coraz to nowe i śmiałe rzeczy aby jeszcze bardziej poniżyć pracowników,wiecznie czegoś nie ma a nie idzie się doprosić o zakup choćby najmniejszej i najtańszej pierdoły,właściciel jest niemiły nie kulturalny,jeśli nie chcesz pracować w typowej fabryce gdzie pracownik to nikt to omijaj tą firmę jak najdalej p.s zapomnij o premiach i podwyżkach:)
soczysty Kazimierz 2014-03-20 12:26
czyli nic się nie zmieniło :) oby tak dalej to zamiast jeździć Volvo, Passatem i BMW i Dacią :)- haha, zostanie wam bilet metropolitalny, bo sami ciągniecie własną firmę na dno :) szkoda, że widzą to wszyscy oprócz kierownictwa a zapłacą za to pracownicy
pracownik 2014-03-20 17:16
Jedyny plus tej firmy to wynagrodzenie płacone na czas.Cała reszta to prawda (usunięte przez administratora)ODRADZAM WSZYSTKIM.
A 2014-03-29 09:05
Odradzam!!!!!!! Umowa o prace? taaak, wybłagana (czywiscie na rekrutacji wersja była inna), po otrzymaniu umowy o pracę zaczęło się piekło. (usunięte przez administratora)Dlaczego niektórzy pracownicy pracuja po 3 lata? Bo maja zaciągnięty kredyt firmowy i wyzwiska są dla nich chlebem powszednim :)
było mineło 2014-04-11 23:08
Duża firma gdzie ludzie znają się tylko w granicach działów. Rotacja jest duża ale wydaje się że dotyczy to niższych pięter gdzie pracuje się fizycznie. Pensja zawsze na czas i nie jest najgorzej.(usunięte przez administratora).
yyyyy 2014-04-17 21:39
nie jest najgorzej? jest masakrycznie, rotacja większa niż w tesco na kasie (usunięte przez administratora)
blada 2014-05-11 21:56
O rany, forum piszących flustratów. Jak oni tylko takich zatrudniali to musiało się bardzo cięzko pracować. Nie dziwię się że w końcu was wygonili. Nareszcie po tylu latach zrobili rotację wsród niezadowolonych, bo ciągle nie mozna się było u nich zatrudnić.Jest w końcu szansa na etat dla innych i dobrą kasę.
3
jarząbek 2014-06-02 21:52
Wypowiedzi te tam sa tendencyjne. Lubu dubu niech zyje nam i tak dalej bo my go kochac i dla niego umierac.Rabotac nie budziesz dziengow nie uwidzisz :) polecam wszystkim , tam ci pomoga odmienic nedzne zycie. Praca nada sens twojemu istnieniu a w zamian poczujesz sie jak na lonie matki natury bo prawie wszystkim sloma z butow wystaje :)
2
Sebastian Braniecki 2014-06-03 15:20
Zamierzam aplikować na stanowisko Optyk Okularowy. Ogłoszenie znalazłem na stronie. Jeśli ktoś tam pracował to może napisze od jakiej stawki się zaczyna? Jak warunki? Jak ludzie? Macie jakiś social, np paczki dla dzieci? Jakieś zniżki na okulary? Pytam bo to niewymierne korzyści o których pewnie mi nie powiedzą na rozmowie, a warto znać takie szczegóły.
3
:) 2014-08-19 21:34
cała prawda
1
ambitny 2014-08-22 00:28
Z boku wygląda na porządną nowoczesną firmę, ale gdy wejdzie się w jej stróktury to nasuwa się jedno określenie - obóz pracy. Wszelkie sprawy załatwia się krzykiem. Pracodawca nie zapewnia wody choć to jest jego %$#^&@% obowiązek (15 litrów/2tygodnie dla 15 pracowników). Od kierowniczki można usłyszeć jedynie narzekania jak to źle wszyscy pracujemy, jaki tu mamy syf i ogólna tragedia... hehe momentami to aż śmieszne było "to jest apogeum tragedii!" "...a ponieważ jest tragedia zaczniemy od początku" lol myślałem że parsknę ze śmiechu. Kierowniczka zwykła upatrywać sobie co jakiś czas nowego kozła ofiarnego i na nim wyrzucać swe frustracje. Współpracownikom nie można ufać. Układy, obmowa i kombinowanie jest na porządku dziennym - kadra fizycznych jest podzielona na frakcje - jak się nie wkręcisz pomiędzy odpowiednimi pracownikami to jest bardzo ciężko. W firmie Szajna panuje jakaś dziwna paranoja - jeśli ktoś mi w czymś pomoże to to będzie oznaczało że się nie nadaje (nie ważne że on w tym momencie nie ma co robić); jeśli komuś przydarzy się jakaś usterka przy maszynie - lepiej mu nie pomagaj bo możesz być posądzony że to ty byłeś winny lub współ winny tej awarii. Generalnie pracowników nie mam sumienia źle oceniać - oni po prostu dostosowali się do nie pisanych zasad które panują w tym chorym zakładzie. Praca jest bardzo ciężka - czasem nawet nie ma czasu by pot z czoła zetrzeć - a tu słyszysz że gdzieś szafka brudna czy jakiś koszyk pochlapany. To wszystko by się przeżyło gdyby nie ten mobbing. Umowę (zlecenie) dostawałem co miesiąc z opóźnieniem dwumiesięcznym a na umowie zamiast technolog produkcji to "prace pomocnicze w spedycji".
A teraz o plusach:
*zarobki nie najgorsze, choć za te warunki...
*pieniądze na czas
*takie doświadczenie w CV może robić dobre wrażenie
*gdy zmienisz pracę na inną to na 95% atmosfera będzie lepsza ;)

Jeśli chcesz zdobyć dobrze wyglądające doświadczeni
5
ambitny 2014-08-22 00:30
Jeśli chcesz zdobyć dobrze wyglądające doświadczenie, masz grubą skórę i silną psychikę, potrafisz manipulować i nabywać cenne kontakty, jesteś mega asertywny (lub jesteś desperatem) to być może się tu odnajdziesz. W przeciwnym razie na prawdę nie ma sensu.

Szajna Laboratorium Optyczne nie jest dla ambitnych ludzi - to zakład dla tych którzy nie mają wyboru, mają kredyty, rodziny...
Jesteś inteligentny? masz wiedzę? jesteś pełen zapału? chcesz dać coś dobrego z siebie? jesteś optymistą? wierzysz że można lepiej? - (usunięte przez administratora) Smutne ale prawdziwe...
1
prawda 2014-10-27 12:09
Jestem ciekaw skąd wiesz ze po tylu latach zwalniaja widocznie skoro Jesteś tu nowy haha .Wiadomo kto pisze takie opinie ........ Bez komentarza.
mati 2014-10-28 16:16
zobacz to z jzo he he
1
china 2014-11-13 21:02
JZO nie jest już polską firmą.
1
nie taki diabeł straszny 2014-11-26 22:51
Szajna to porządna firma, tylko ludzie w niej to debile. Cały czas podpierxxlają się wzajemnie. Atmosfera jest podła bo trzeba znosić ciągle obelgi, kłamstwa i pomówienia.
W dodatku nikt nikomu nie mówi co myśli prosto w oczy tylko obgaduje
za plecami. I to dotyczy głównie kierownika i wszechwiedzącej kontroli jakości. Młodzi tzn nowi pracownicy to już w ogóle nie mogą się bronić bo wszystko co źle to przecież ich wina.
Jesli nie będziesz przyjmowała tego co ci powiedzą starsi pracownicy to
spadasz na margines i w efekcie końcowym dostajesz kopa w dxpe. A diabeł jak go opisują nie jest najgorszy. Owszem potrafi być wulgarny i obleśny ale najwyrazniej taki ma charakter. Taki podstarzały Casanova. Żałuje bo mi się akurat podobało, bo to co robią może być ciekawe ale jak widać bez wzajemności. Ludzi którzy tkwią w tej firmie nie żałuje bo sami sobie takie warunki pracy stworzyli.
anonim 2014-11-28 13:02
Nie zgodze się z opinią że ludzie sami sobie są winni, bo każdy odrobinę myślący czy stary czy młody pracownik zauważy że syf ma źródło w kilku ososobach. Pozostali niestety są zmuszeni dostosować się do panujących warunków.
4
kulka 2015-01-05 16:41
Pracowałam tam w dziale handlowym. Bardzo zła atmosfera pracy, zarówno jeśli chodzi o współpracowników jak i zwierzchników. Mobbing, obgadywanie, wymagania ponad miarę, brak współpracy, poniżanie, ogólny nastrój paranoi, wrogości. Szefa nie zdążyłam poznać ze złej strony.Kasa ok.
1
Dawny murzyn 2015-01-08 20:05
Bogactwa mądremu służą, nad głupim panują. Pozdrawiam dawną spedycje. W porządku ludzie tam byli i dlatego wszyscy polecieli.
halemba 2015-01-10 19:37
Firma zawsze była super a ty nigdy tam nie pracowałas, tam sie nie zmieniają ludzie od lat. Kazdy to wie, kto tam pracował i pracuje (nawet konkurencja) - moze masz mgliste wspomnienia z innych firm . Problemu braku czegokolwiek w tej firmie nigdy nie było.Wrecz przeciwnie. moze ci w domu brakowało papieru i spinaczy??? moze musiałas wynosic z firmy??? zgłos to swojej dyrekcji - na pewno dadza ci ryze papieru ( na nowe CV) w firmowym opakowaniu zebys nie musiała wynosic po kryjomu.
Dawny murzyn 2015-01-10 19:37
Ja się osobiście baaardzo cieszę, że mnie już tu nie ma i tylko dla własnej przyjemności patrzę sobie na wpisy o tej tfu... firmie. Widać, że ktoś kto wpisywał się powyżej był w bardzo bliskich kontaktach z panią F. Dużo wazeliny musiało być potrzebnej alby "kontakty" były tak bliskie. Współczuję. Zalatuje konfidentem na kilometr.
1
ciekawy 2015-01-10 22:26
polgen: dlaczego już nie pracujesz na produkcji? gdzie "awansowałeś" w takim razie?
2
pogen 2015-01-10 22:33
Patrz , patrz, murzynie. Dla Swojej i Wszystkich patrzących przyjemności. Widzisz znowu Szef miał miekkie serce i zrobił ci dobrze , ze ciebie (usunięte przez administratora) nie musisz sie tak "męczyc". A mógł ciebie trzymac zebys dzięn w dzięn mu sie kłaniał i składał życzenia "szczesliwego dnia z debilami, oszustami, nierobami , itd ". Boli??? Oj, Boli, jak sie brało ponad 4.5 , ( w magazynie !) a teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet na wysłane 1000 CV nie chca sie odezwac. ???Oj, szkoda . hau , hau ,, Szukaj, szukaj. A u niego pewnie "wazelina" , ma teraz wczasy w Tajlandii dla calej rodziny juz wykupione. A ty ??? Daj wszystkim znać jak bedzie ci lepiej.Bo ta firma byla zawsze super - mówi ci to dawny z produkcji. A z tego co wiem jest nadal OK . Ja pracuję u konkurencji dla której Szajna to "gruby" rywal, i zal czytać chamskich wpisów na temat dobrej firmy od zwolnionych pracowników, której dałem też swoje serce . A zeby ci odpowiedziec na nie zadane na forum pytanie- odszedłem , bo zmieniłem miejsce zamieszkania, a od konkurencji w ramach przejścia dostałem tyle samo, i od dawna nic.
1
ciekawy 2015-01-11 19:43
a czego sie bralo ponad 4,5?
1
hahaha 2015-01-11 22:33
pogen, zatem wróć do NAS do szajny! tylko nie zrób sobie krzywdy dźwigając wazelinkę
2
heheh 2015-01-14 16:54
Przedstaw się POLGEN skoro publicznie obrażasz ludzi, miej choć troche odwagi chętnie osobiście się z Tobą spotkamy i wymienimy poglądami
iii 2015-02-05 17:23
szczesciarz widzieliśmy widzieliśmy i aż dziw, że Szajny jeszcze tam nie ma :)
1
zadowolony pracownik 2015-03-04 11:06
Witam Wszystkich,
jak można zauważyć coraz mniej odważnych autorów wpisów pewnie dlatego, że najwspanialszy Szef Pan Tadeusz powyrzucał wszystkich pseudo pracowników a zostali i pracują tylko Ci najbardziej wierni i zaangażowani w sukces Firmy,gratulacje za ,,przesiew" Szefie,zawsze Pana ceniłem i cenie. Pozdrawiam:)
Anastazja 2015-03-15 17:43
szczesciarz też tak myśle w kupie siła :)
szczesciarz 2015-03-16 07:58
hej Anastazja,masz racje jak proponujesz sie skontaktowac?
Anastazja 2015-03-29 14:32
spotkajmy się wszyscy w jednym miejscu i pogadajmy o starych czasach
szczesciarz 2015-03-30 16:58
Anastazja masz swieta racje tak to tam jest,jestem mega ciekawy kim jestes:)
Asia 2015-04-03 23:02
Planowałam przebyć pół Polski by odbyć praktyki studenckie w Szajnie...czy jest tutaj chociaż jedna osoba, która zapewni mnie, że to dobra decyzja?
szczesciarz 2015-04-07 09:43
Asiu szkoda Twojej fatygi i nerwów wierz mi nie polecam:)
szczesciarz 2015-04-23 08:25
Konrad czesto sprawa wyglada tak: przychodzis zna dana godzine sam idziesz do szefa opowiada Ci o firmie itp o super warunkach stabilizacji o dobrej kasie a jesli sie dogadacie i zaczniesz prace to nie mas zczasu na nauke tylko masz super pracowac od pierwszych chwil (usunięte przez administratora) sprobowac mozesz ale np na produkcji warunki sa ciezkie tym bardziej teraz gdy robi sie coraz cieplej na dworzu
1
kolega 2015-05-07 20:07
ja pamietam czekałem na rozmowe równą godzinę, umówiony byłem na 13 a o 14 łaskawie prezes mnie przyjął... już chciałem wychodzić, tak się ludzi nie traktuje...
dzika 2015-05-14 22:56
Anastazja, Szczesciarz i ja chetnie bym sie spotkała na wspominanie "wspaniałych" chwil ;)
nick 2015-06-06 00:44
trudno się nie zgodzić z opiniami o szajna, ale jest w nich wiele koloryzmu tzn. sytuacja nie jest tak dramatyczna jak to niektórzy widzą i opisują. trzeba pracować i to niektórych dziwi :) warto też być dokładnym i nie szukać stale wymówek tylko robić swoje. w końcu to zakład pracy. owszem nie brakuje osób które samą swoją obecnością psują nastroje i humory innych, ale co zrobić? wszędzie takich ludzkich świń nie brakuje więc ich obecność w szajna to nic nadzwyczajnego... oprócz minusów takich jak np. okropny hałas na produkcji, zapylenie, i wysoką temperatura w okresie letnim sięgająca 28-30 stopni są i plusy m.in. pieniądze zawsze na czas i nawet nie najgorsze jak na warunki trójmiejskiej. gdyby nie kasa to więcej osób by uciekło w poszukiwaniu szczęścia a tak z powodzeniem udaje im się znosić nastroje i humory decydentów. przestrzeganie kodeksu pracy, może BHP nie zawsze tak jak powinno być ale czy każdy zakład pracy pilnuje czy np drabina ma mniej niż 100cm? nie polecam ale i nie odstraszam, uważam że każdy ma prawo przyjść i podjąć własną próbę siły :)
qwas 2015-07-02 16:13
Wszyscy tutaj mówią że kasa ok. Ale ok znaczy różnie dla różnych osób.
Czy jest to powyżej trzech, powyżej czterech, powyżej pięciu tysięcy na rękę.
Akurat dla mnie to powyżej czterech już jest ok. Jak jest naprawdę?
Anastazja 2015-08-17 11:30
HEHEH kierownik ds. urlopów :P trafne określenie tej "Pani" do której już połowa Trójmiasta - bo taka jest rotacja nie ma żadnego szacunku
1
Anastazja 2015-08-26 16:09
Napewno szukają kogoś na "Produkcję" praca 8 godzin dziennie stojąc przy maszynie
lub maczając ręce w kwasie ale są rękawice ochronne, gorzej jak coś kapnie w oko... za moich czasów były umowy o prace i kasa nawet ok, ale podobno tego wszystkiego już nie ma. Praca jak praca ale szef okropny i atmosfera pracy też, firma co 4-5 lat wymienia 90% pracownikow więc na dłuższą mete nie polecam


kompres 2015-10-21 14:23
nie polecam, uciekajcie :)
2
nigdy wiecej 2016-01-08 10:10
widze ze od kilku lat malo co sie zmienilo....na lepsze. Tak jak wiekszosc osob wspomniala warunki pracy bardzo ciezkie nie tylko pod wzgledem atmosfery i zepsutego szefostwa/kierownictwa ale także warunków pracy. Nie polecam.
2
skubi były pracownik 2016-03-16 11:40
Firma jak każda sa plusy i minusy.Nikt nie jest święty ani szef ani pracownik.Wiec zawsze warto spróbować.Oczywiście sa firmy lepsze i gorsze.Ale tego nikt nie wie gdzie trafimy.
pytający 2016-03-16 22:05
Pracownik do Działu Montażu Soczewek Okularowych
Kilka pytań:
1. jaki jest zakres pracy na tym stanowisku, na czym polega, etc...,
2. szkolenie - czy jest jakiekolwiek?,
3. w treści ogłoszenia mowa jest o nauce nowego zawodu...czyli co autor miał na myśli?,
4. warunki pracy, bhp etc...,
5. godziny pracy (od - do), nadgodziny (jeśli są, to czy płatne wg kodeksu pracy?),
6. urlopy w okresie letnim, jak wygląda sprawa?,
7. wynagrodzenie na tym stanowisku, konkretnie jakie? brutto lub netto

Ktoś mógłby skomentować odpowiadając na kilka powyższych pytań?
1
pytanie do pracowników;) 2016-05-22 11:39
Mam pytanie odnośnie stanowiska specjalisty do laboratorium produkcji soczewek okularowych, na czym polega ta praca ? jakie mniej więcej wynagrodzenie można otrzymać ? czy rzeczywiście atmosfera taka zła jak piszą wyżej ? Dziękuje za pomoc :)
O co tu chodzi? 2016-06-01 14:22
Czy tylko stanowiska laboratoryjne wiążą się z tak nieprzyjemną atmosferą, o której piszecie? Czy też dotyczy to firmy jako całości?
Widzę, że jest tu kilka skrzywdzonych w jakiś sposób osób, które dają upust swojemu niezadowoleniu. Ciężko w takiej sytuacji dowiedzieć się czegokolwiek konkretnego.
Może przez ten czas sytuacja się zmieniła?
jola 2016-08-11 21:55
to może jakiś jednorazowy przypadek sporadyczny, mój konkubent bral od nich też szkła i jest zadowolony
Patrycja 2017-08-07 10:00
Dawno nie było nowych opinii na temat firmy jako pracodawcy. Możecie powiedzieć jak teraz wygląda praca w Szajna Laboratorium Optyczne? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć? Czy w coś się w tej kwestii zmieniło w ciągu ostatniego roku?
Nick 2017-08-15 00:46
Patrycja dużo się zmieniło i nie zmieniło. Najważniejsze że odeszło kilka mniej bądź bardziej toksycznych osób, co pozwoliło innym odetchnąć i wreszcie pracować na poziomie innym niż chlew. Praca nie jest łatwa, wymaga sporej wiedzy. Informacje zdobywasz od doświadczonych pracowników i stopniowo uczysz się wszystkiego co niezbędne. Warunki płacowe bez zmian. Jest wiele nowych technologii, automatyka prawie na każdym stanowisku. To co kiedyś musiałaś zrobić ręcznie dziś ogranicza się do obsługi panelu dotykowego maszyny która robi wszystko samodzielnie. Firma rozwija się dynamicznie, a zespół tworzą młode energiczne osoby (studenci) i takie odrobinę starsze choć młode duchem których staż może sięgać nawet 20 lat. :) Niech te dinozaury będą dla ciebie dowodem na to że jeśli się chce to można tu przepracować całe życie.
1
Zostaw swoją opinię o Szajna Laboratorium Optyczne - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szajna Laboratorium Optyczne