logo DACHSER

DACHSER

Gądki

Opinie o DACHSER

symulowany ADR 2017-02-01 13:14
Buahahahahahhaaha "nie pisz przez nos" :)
1
Komornik 2017-02-05 18:10
Czy Dachser prowadzi aktualnie jakieś rekryminacje? Mam doświadczenie w windykacji i wiem, że to solidna firma.
Alicja 2017-02-28 11:37
Prosimy o zamieszczanie merytorycznych komentarzy. Warto podzielić się informacją np. na temat atmosfery w pracy, procesu rekrutacji czy nowych ofert pracy. Czekamy! ;)
Anonim 2017-03-01 08:13
Tak a jak te zarobki się kształtują skoro jesteś tak zadowolony? . Ja raczej nie jestem przekonana do tej firmy. Rozmowa kwalifikacyjna to fikcja i dawno ustalone jest kto będzie zatrudniony w tej firmie. Nie podają również feedbacku odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej więc po co rozmowa ?? Nie polecam.
Alicja 2017-03-01 09:29
@Anonim, dlaczego uważasz, że rozmowa kwalifikacyjna to fikcja i już dawno jest ustalone kto będzie zatrudniony w firmie?
Anonim 2017-03-09 11:17
Cześć, czy możecie podzielić się opinią o pracy w Dziale Obsługi Klienta? Jak wygląda tam wynagrodzenie? Dzięki.
Alicja 2017-03-09 11:22
@Anonim masz w planach aplikowanie?
Anonim 2017-03-09 16:20
Tak
Alicja 2017-03-10 09:43
@Anonim w takim razie mam nadzieję, że znajdziesz tutaj pomocne informacje. Kto odpowie?
Adrianna 2017-03-10 13:54
Zapewniam Was, że rozmowy w Dachser nie są fikcją, bo w dzisiejszych czasach ciężko jest pozyskać dobrego pracownika i naprawdę firmie zalezy, żeby zgłaszali się dobrzy ludzie. Nikt tu nic nie ustawia, bo nie ma w tym żadnego interesu. Jak ktoś jest komunikatywny, otwarty na uczenie się, pozywtynie nastawiony do świata i mówi dobrze po angielsku, to ma duże szanse. A wynagrodzenie - stosowne do doświadczenia i kompetencji...podaj po prostu swoje oczekiwania. Naturalnym jest, że inną propozycję dostanie świeżo upieczony absolwent studiów a inną ktoś kto pracował u konkurencji i zajmował się podobnymi rzeczami przez kilka lat.
6
Alicja 2017-03-10 14:27
@Adrianna dziękuję za komentarz, pracujesz w owej firmie?
Adrianna 2017-03-10 20:13
Znam ja bardzo dobrze,jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj. W miarę możliwości postaram się odpowiedzieć.
Alicja 2017-03-14 11:12
@Adrianna, a jak jest z benefitami? Jakie dodatki są oferowane pracownikom?
Adrianna 2017-03-15 11:47
Dofinansowanie do opieki zdrowotnej, bony na święta, wczasy "pod gruszą"-dofinansowanie, dodatkowy urlop za staż pracy, ubezpieczenia grupowe dla pracownika i rodziny, inne indywidualne
Alicja 2017-03-15 11:52
@Adrianna dzięki bardzo za informację :)
Alicja 2017-04-11 12:52
@Jan, dlaczego tak uważasz?
Anakin 2017-04-13 21:57
Syf jak Twoje imię też na 3 litery .
Hrabia 2017-04-22 14:41
Podoba mi się firma , złożyłem już swoje cv. i czekam na rozmowę. Teraz zobaczyłem, że są aktywni na forum i udzielają odpowiedzi,to się chwali i spodoba się ludziom .
Anonimowo 2017-05-09 11:38
Witam,

Czy wie ktoś jakie są zarobki na oferowanym przez firmę Stażu 2017?

Pozdrawiam
Monika 2017-05-10 22:45
Czy oferty pracy firmy DACHSER są jeszcze aktualne? Zależy mi dostaw się na stanowisko obsługi klienta. Jeśli ktoś ma informacje proszę o podpowiedź.
Alicja 2017-05-15 09:45
@Hrabia, o jakie stanowisko się ubiegasz? Koniecznie podziel się z nami swoimi wrażeniami po odbytej rozmowie kwalifikacyjnej. Jak przebiegła? Może masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
Wolfenstein1 2017-06-27 11:19
Na ile zmian pracują? Nowa Wieś Wrocławska
Anakin 2017-06-29 19:50
Najlepiej jest zwolnić kogoś ogarniętego w czasie urlopów gdzie Ci ogarnięci są najbardziej potrzebni . Świetna decyzja Panie Łukaszu i Panie D.B ... zwolnić zawsze można tu wystarczyła by nagana . Niech moc będzie z Wami i więcej przemyślanych decyzji życzę w przyszłości .
3
Minka 2017-07-02 22:08
Czy mógłby ktoś napisać kilka słów o atmosferze jaka jest w firmie? Interesuje mnie praca w firmie ale lubię mieć dużo informacji, żeby nikt mnie nie zaskoczył. Czy rekrutacja jest procesem jednoetapowym czy może kilka etapów? Czy poza pensją są jakieś dodatki?
Ilustrator 2017-07-03 20:13
To przełożeni biorą odpowiedzialność za to się dzieje w magazynie i nie mogą dopuszczać do sytuacji zagrażających zdrowiu i życiu pracowników. Jeśli kogoś zwalniają w takim okresie to powód musi być poważny. Najwyraźniej nagana w tym przypadku nie była dobrym rozwiązaniem.
4
nakin 2017-07-05 20:57
może to była bramka żeby wprowadzić swoich....
5
Lelkum 2017-07-13 14:01
Jeśli firma pilnuje wysokich standardów to nie może sobie pozwolić na tolerowanie zachowań nagannych ponieważ to mogłoby wpływać na morale pozostałej załogi i dać sygnał innym do takich zachować, czasem tak trzeba.
3
Stary_wyjadacz 2017-07-15 05:03
Przepraszam. Jakie wysokie standardy?
3
Magazynier 2017-07-18 07:44
Przede wszystkim stanadrady bezpieczeństwa, bhp oraz dbałości o jakość I stan towarów klientów. A pracownicy są na pierwszym miejscu, to widać, że dużo zmienia się na lepsze, więcej szkoleń podnoszących wiedzę oraz świadomość dotyczącą zagrożeń I nie tylko. Dajmy najpierw coś od siebie, a dopiero później wymagajmy.
2
nakin 2017-07-18 22:29
po co tak drastycznie żeby móc ściągnąć swoich?
3
Laik 2017-07-20 09:27
Czy swoi nie mogą pracować w firmie tylko dlatego że są swoi? Jeśli będą pracowali dobrze to taka decyzja jest bardzo dobra. Pracownicy muszą wiedzieć, że są zasady których pod żadnym pozorem nie można łamać.
3
Magazynier 2017-07-21 22:52
@Laik - dokładnie tak jak piszesz. A "Pępuszek" powiedzmy sobie szczerze, ale inteligencją to nie grzeszył. I tak szacunek dla nowego menadżera, że go nie wywalił po pierwszym numerze z akumulatorem, tylko dał mu szansę na poprawę. Jak widać Pępuch nie wyciągnął wniosków i nie skorzystał z tego. Ja bym nie chciał, żeby taki bonzo wywinął mi jakiś numer, że później został bym kaleką albo nie wiadomo co. Właśnie od tego jest kadra, aby podejmować takie trudne decyzje w niesprzyjających warunkach i okresie.
5
Balbina 2017-07-25 17:35
Może ktoś podpowiedzieć kilka uwag o pracy przy administracji zleceń. Jaka jest atmosfera w firmie? Wprawdzie słyszałam dobre rzeczy o nich ale chce się upewnić. Czy przy takiej pracy można godziwie zarobić?
3
Nasiu 2017-08-24 12:07
Witam,
Nie wiem na jakie stanowisko, ale w zasadzie nie ma to chyba znaczenia. Ja akurat byłem na takim spotkaniu odnośnie programu stażowego. W takim wymiarze czasu robią assesment center, u mnie wyglądało to tak: najpierw o sobie coś czyli jaki jestem, w czym jestem dobry, co jest dla mnie najważniejsze itp, dalej mieliśmy w grupie wypisać 5 cech dobrego pracownika, pozniej jakies zadanie w grupie generalnie matematyczne ale tez sprawdzajace wspolprace, bo mielismy kazdy kilka innych info na karteczkach i moglismy je czytac ale nie pokazywac innym, pozniej 3 krotkie testy, w ktorych trzeba bylo szybko zaznaczac co do siebie pasuje, dodawanie/odejmowanie do 30 takie cos, te testy trwaly 3-4min, ale do rozwiazania bylo 50-60 zadan. Na koncu indywidualne rozmowy po pol i ang, gdzie sie widzisz za 5 lat, co cie denerwuje takie cos, zalety/wady, nic specjalistycznego. Ja akurat bylem w Poznaniu, ale Panie rekruterki byly oddelegowane z jakiegos innego oddzialu, pewnie jakiegos glownego.
Mariusz 2017-08-24 22:40
Chciałem aplikować do firmy DACHSER i dowiedziałem się, że firma ma całkiem niezłą opinię jako pracodawca. Trochę zastanawiają mnie opinie na tym wątku.
Alicja 2017-09-02 13:20
@Mariusz obecnie niestety nie ma nowych ofert pracy. Może pojawią się niedługo, warto to śledzić. @Nasiu czy dostałeś się w końcu na staż? Czy był on płatny? Wasze opinie i informacje są istotne dla nowo zatrudniających się osób w firmie DACHSER.
Mgr Zenek Bębenek 2017-09-07 18:39
@Mariusz, próbuj śmiało. Nie sugeruj się opiniami. Zazwyczaj negatywne piszą ci, co mają sami z siebie niewiele dają, a dużo oczekują. Ja pracuję już ponad rok i muszę szczerze powiedzieć, że praca super, zarobki sukcesywnie rosną, socjal świetny, atmosfera jeszcze lepsza, niewielki oddział, ale powoli się rozrasta, a mały oddział (choć największy w Polsce) ma swoje plusy, brak anonimowości, wszyscy się znają, kadra menadżerska też w porządku. Jeśli ktoś narzeka, to ma coś z deklem. Pracowałem w wielu korpo i prywatnych firmach, a tutaj jest naprawdę ok.
Regina 2017-09-07 21:09
Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji w temacie pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta.? Jakie wymagania może mieć firma na wstępie? Na jaką umowę można liczyć na początek i na jak długo? Najważniejsze jaka jest atmosfera w pracy? Z góry dzięki
NIKODEM :) 2017-09-16 19:30
witam jak placa w biurze na stanowiskach np jak tam ejst niechodzi o podstawowe jakies stanowisk atylko wyzej placa jaka umowa czas chyba jedna zmiana prosze o odpowiedz jaka atmosfera wiem z ena niektore stanowiska wymagaja jezyka obcego i jakie to są ????
NIKODEM :) 2017-09-16 19:31
witam jak placa w biurze na stanowiskach np jak tam ejst niechodzi o podstawowe jakies stanowisk atylko wyzej placa jaka umowa czas chyba jedna zmiana prosze o odpowiedz jaka atmosfera wiem z ena niektore stanowiska wymagaja jezyka obcego i jakie to są ????
Adrianna 2017-09-20 23:28
Kolego, patrząc jak sformułowałes swoją wypowiedź oraz na Twoją interpunkcję, niechlujność, to od razu Ci doradzę, że Dachser nie jest dla Ciebie.
1
mamba 2017-09-21 17:54
Strata czasu na tą firmę jak ktoś dostanie propozycje pracy to nawet niech jej nie przyjmuje jest masakra.
Kierownictwo myśli że magazyn jest z gumy tak jak kontenery i naczepy.
2
Adrianna 2017-09-22 08:44
@Alicja, a o co pytasz? Ja mam pozytywne doświadczenia.
max732 2017-10-10 07:54
Tak tak popieram , D.B. (paprykarz szczecinski) tylko z telefonem i z cmikiem umie paradować. O przywitaniu zapomnij. Więcej takich paprykarzy to nikt nie będzie chcial tu pracować.
Minka 2017-10-12 19:58
DACHSER to fajna firma ale niestety niektórzy nie mogą tu pracować!
mamba 2017-10-14 20:51
Witam D.B. oraz Ł.K. są siebie warci jeden zatrudnia kretyna a drugi zatrudnia kretynów z H&M i za taką stawkę jak pracownik z 2 letnim stażem jestem ciekawy kiedy jego przydupasy zostaną kierownikami zmian wychodzą 10 min. przed końcem pracy i nie robią nadgodzin bo oni nie muszą a inni niech tyrają.
Norbert 2017-10-16 11:24
DACHSER to profesjonalista, ciągle rozwijający zasięg swoich działań, super!
Dżony 2017-10-16 11:59
@mamba - pieprzysz jak potłuczony. Płaci się tyle, ile dyktuje rynek. Jak nie ma magazynierów w Poznaniu przy niskim bezrobociu, to firma musi się dostosowac do oczekiwań pracowników. Poza tym, skąd wiesz, że staż zawodowy nowych pracowników nie jest dłuższy niż Twoje 2 lata w dachserze. Dobrze, że udaje się znaleźć ludzi, bo inaczej inni by musieli cały czas nadgodziny jechać. A jak jesteś taki mistrzu, to na pewno Twoja kariera rozkwitnie gdzie indzie za dużo lepszą kasę. Z tego co wiem, to łańcuchem nie przykuwają ludzi w dachser.
Dżony 2017-10-16 11:59
@mamba - pieprzysz jak potłuczony. Płaci się tyle, ile dyktuje rynek. Jak nie ma magazynierów w Poznaniu przy niskim bezrobociu, to firma musi się dostosowac do oczekiwań pracowników. Poza tym, skąd wiesz, że staż zawodowy nowych pracowników nie jest dłuższy niż Twoje 2 lata w dachserze. Dobrze, że udaje się znaleźć ludzi, bo inaczej inni by musieli cały czas nadgodziny jechać. A jak jesteś taki mistrzu, to na pewno Twoja kariera rozkwitnie gdzie indzie za dużo lepszą kasę. Z tego co wiem, to łańcuchem nie przykuwają ludzi w dachser.
Minka 2017-10-19 12:15
@Dżony Zgadzam się z Twoją oceną sytuacji, bardzo merytoryczna i sądzę, że pomoże nowym w podjęciu decyzji o ewentualnym aplikowaniu do firmy. Zastanawiam się dlaczego niektórzy nie przemyślą swojej wypowiedzi, czy ktoś ich inspiruje do tego żeby zaszkodzić?
Zostaw swoją opinię o DACHSER - Gądki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DACHSER