brak logo

Przedszkole Miejskie nr 9

Legnica

Opinie o Przedszkole Miejskie nr 9

ktoś 2012-04-24 17:51:39
A ja nie polecam tego przedszkola. Małe salki,stare zabawki.Dzieci siedzą w jednym pomieszczeniu i śpią.Żadna atrakcja.
ben 2012-08-20 20:11:58
Też nie polecam :(
Iwona 2012-08-21 20:04:03
Brak słów :( nie polecam :(
Ula 2012-09-13 21:45:11
Nie polecam, też tego przedszkola!
Mama 2012-10-11 18:33:53
Żałosne jest to przedszkole,NIE POLECAM !!!
Ewa 2012-12-06 18:59:56
A ja polecam;Do przedszkola chodzi moje drugie dziecko;Na nic nie narzeka,jest zadowolone.jeśli ktos chce to w kazdym przedszkolu coś mu nie bedzie pasować.
Legniczanka 2012-12-06 19:53:52
A MOJE DZIECKO ZAWSZE WRACA Z PRZEDSZKOLA ZADOWOLONE. POLECA TO PRZEDSZKOLE.NAJWAŻNIEJSZA JEST ATMOSFERA,A NIE MEBLE I ZABAWKI.
Rodzic :( 2013-01-27 21:17:03
A mnie się nie podoba to przedszkole,bo moje dziecko ciągle płacze i nie chce chodzić do tego przedszkola.Nie wiem czy to wina personelu przedszkola ! Może coś tam się dzieje że dziecko tak reaguje...Ta sytuacja mnie przeraża dlatego będę musiała zmienić przedszkole!!!!!!!!!!!!!!! DLATEGO NIE POLECAM , BO DOBRO DZIECKA JEST NAJWAŻNIEJSZE!
1
Nezadowolona 2013-01-31 18:36:44
To przedszkole nie podoba mi się i jest brzydkie :((
Ha zadowolona 2013-03-21 18:45:31
[usunięte przez admina] A tak w ogole to opinie typu nie polecam,brzydkie nie naleza sie dla przedszkola 9.
Nowa 2013-04-06 18:47:13
Wygląda na to,że w tym przedszkolu nie jest ciekawie.Skoro są takie podzielone opinie.I właśnie zastanawiam się nad zapisaniem mojego dziecka do tego przedszkola.Mieszane mam myśli,no i boję się.Chyba wybiorę jednak inne przyjazne przedszkole.
rodzic 2013-05-10 19:57:03
jak wierzysz tylko złym opiniom to idź i zapisuj,przecież nikt nie mówi zebyś szła akurat do tego przedszkola- i musisz to pisać w internecie..Te wpisy w internecie to żenada-każdy bazgrze ,co chce bo jest anonimowy.
:( 2013-07-12 21:04:38
ktoś - 2012-04-24 17:51:39

A ja nie polecam tego przedszkola. Małe salki,stare zabawki.Dzieci siedzą w jednym pomieszczeniu i śpią.Żadna atrakcja.
Zgadzam się z Twoją opinią -ktoś :(
rodzice 2014-07-31 15:08:13
Również mamy negatywne zdanie na temat tego przedszkola. Dzieci chodzą tam z płaczem. Na pytanie jak minął dzień i jak spędziliście czas w grupie, odpowiedź zawsze jest taka sama " bawiliśmy się", a ponadto? Ponadto nic innego. Kadra wychowawców nie współpracuje z rodzicami, brak jakiejkolwiek informacji dotyczącej dzieci jako grupy.Brak zebrań rodziców, natomiast opinie wydawane na temat każdego dziecka na koniec roku są czasami poniżające i niezgodne z prawdą. Odnosimy wrażenie, że nie wszystkie wychowawczyni radzą sobie z pewną grupą dzieci. Dyrekcja myślami gdzie indziej,odnosimy wrażenie, że najważniejsza w tej placówce to p. intendentka. My jako rodzice dzieci uczęszczających do tego przedszkola nie polecamy go innym dzieciom i ich rodzicom.
marta 2015-02-12 13:38:35
i jak ? marika udało Ci się coś? bo ja w sumie też niby dopiero kończę studnia w tym roku, ale że z pracą cieżko i po studiach chcę wrócić do rodziców do Legnicy, to pomyślałam o tym Przedszkolu miejskim nr 9 ale pewnie mają już kompletną kadrę i nie zapowiada się na zmiany? ktoś wie jak jest? mnei nawet od czerwca pół etatu by ratowało
potrzeba zmian 2015-03-25 19:30:11
Ja tam bym całą kadrę wymienił. Zmiany w tej placówce są potrzebne. Wychowawcy są przemęczeni monotonną codziennością, dzieje się tam źle.
Potrzeba zmian 2015-03-28 22:18:36
To prawda kadrę trzeba wymienić.Napewno zmiany w tej placówce są potrzebne jak najszybciej, zanim dojdzie do sytuacji......
legniczanka 2015-04-06 15:23:59
Przedszkola nie polecam innym dzieciom i ich rodzicom.
1
Zygmunt 2015-05-03 19:32:17
Podać argumenty.. wyżej jest kilka opinii rodziców.To coś jest na rzeczy,że to przedszkole od samych wpisów nie ma dobrej chyba opinii.Nie sądze że to konkurencja.
Matka 2015-05-05 08:12:38
Argumenty?? Proszę bardzo.
1. Dzieci nie wychodzą praktycznie na dwór..
2. Cały dzień siedzą w małych salach które nie są wietrzone ani wentylowane ( jeden wielki zaduch)
3. Kadra ogólnie miła ale jest jedna nauczycielka która powinna pilnować w więzieniu a nie pracować w przedszkolu. Przy rodzicach tiu tiu tiu ale sama z dziećmi zupełnie inaczej się zachowuje.
4. Przychodząc po dziecko zastaje się widok siedzących dzieci na krawędzi dywanu..
5. Dziecko może tylko w piątek przynieść swoją zabawkę jak oczywiście będzie zgodne z wymogami ww. nauczycielki
6. Ostatnim nieporozumieniem była tablica zachowania, dziecko jak zrobiło coś nie po myśli Pani dostawało niebieską karteczkę. Wystarczyło że była jedna niebieska karteczka na tydzień w tabelce (pomimo że pozostałe dni dziecko zachowało się wzorowo) to i tak za karę nie mogło przynieść w ten jeden dzień zabawki i musiało patrzeć jak inne dzieci się bawią.
7. Znalazło by się jeszcze sporo argumentów ale nie chodzi o to aby powytykać wszystkie błędy tylko zwrócić uwagę na problemy które są i które można rozwiązać.

Czy ktoś z rodziców się ze mną zgadza?
2
Obiektywna 2015-05-11 12:25:23
1.Dlaczego nie zapytasz: "Kto się ze mną nie zgadza?",i z góry zakładasz ,że znajdzie się ktoś kto się z tobą zgadza.
2.Czytając niektóre negatywne opinie ma się wrażenie,że pisze je ta sama osoba.
3.JA SIĘ Z NIMI NIE ZGADZAM!!!RODZIC,KTÓRY SAM SOBIE NIE RADZI Z DZIECKIEM wypisuje głupstwa .
4.Moje dziecko jest grzeczne,chętnie chodzi do przedszkola,nie sprawia problemów ani mi ani nauczycielom,bo dobrze je wychowuje,dlatego nie szukam dziury w całym i nie przeszkadza mi ,ze dziecko siedzi na dywanie.
5.Po co mu zabawki z domu skoro możne bawić się przedszkolnymi.
6.A w ogóle, dlaczego masz tylko odwagę wytykać błędy na tej stronie.Widzisz problem idź do nauczyciela skoro uważasz,ze można go rozwiązać.
7.Pracuj nad dzieckiem i samą sobą.
8.JA UWAŻAM ŻE KADRA NAUCZYCIELSKA JEST DOBRZE PRZYGOTOWANA DO PRACY Z DZIEĆMI,Z DOŚWIADCZENIEM ,często rozmawia z rodzicami, a nie wszystkim się podoba jak są uwagi do dziecka , a nie tylko chwalenie.
Matka 2 2015-05-19 19:22:18
ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ PANI MATKO !!! MASZ MATKO CAŁKOWITĄ RACJĘ,JESTEM TEGO SAMEGO ZDANIA.SZKODA TYCH DZIECI.
wiola 2015-05-24 20:55:02
jestem babcia , moje wnuki chodziły do tego przedszkola zawsze były zadowolone
najedzone i bardzo często nie chciały iść do domu chciały jeszcze zostać.
Panie zawsze chętne były do pomocy i zajmowały się moimi wnukami jak należało.
moja wnuczka do tej pory odwiedza przedszkole i zawsze jest tam mile widziana.
Bogusia 2015-05-25 19:32:03
Moje dziecko NIE CHCE WYCHODZIC Z PRZEDSZKOLA bo jest mu bardzo dobrze.chetnie chodzi wiele mi opowiada , jestem zadowolona z nauczycieli ,zajęć ,wyżywienia.ze wszystkiego.W tym przedszkolu jest dzieciom naprawdę dobrze dlatego trudno zrozumiec wpisy negatywne na temat tego przedszkola
dla Żałosnej Mamy 2015-05-25 19:41:45
żałosna to jesteś Ty sfrustrowana "Mamo".przedszkole jest kolorowe w ładnym miejscu przyjazne dla dzieci i i rodziców nawet takich żałosnych jak ty.
Ewka 2015-08-18 16:52:17
Do "Matki" jestem wychowawcą w przedszkolu w innym mieście. W prawie każdym przedszkolu pt. jest dniem zabawki, w tym dniu dzieci mogą przynieść swoją ulubioną zabawkę. Po co dziecku codziennie zabawka? Skoro w przedszkolu jest ich tyle... Najgorsze jest to, jak dzieci przynoszą maleńkie zabaweczki wielkości zabawek z kinder niespodzianki, gubią je, a poóźniej rodzice mają pretensje, że zabawka się gdzieś zapodziała. Zawsze jest tak, że najwięcej pretensji mają rodzice, którzy mało zajmują się dzieckiem. Od przedszkola i nauczycieli wymagają Bóg wie czego, a sami puszczają dzieciom bajki w tv i sprawa załatwiona. Dziecko wychowuje się samo.
Dla "Alinki" 2015-08-30 14:29:38
O co ci chodzi z tym pytaniem?co chcesz nim osiągnąć, nie bardzo rozumiem.Taka jesteś wykształcona i taki masz wybór ,że najpierw badasz klimat placówki przed przyjęciem do pracy. Z choinki się zerwałaś- koniec sierpnia a ty myślisz o pracy w tym przedszkolu.W ogóle o przyjęciu do jakiegokolwiek przedszkola.Myślisz że tam na ciebie czekają.Ja szukam pracy od marca i nie mogę znaleźć, a Ty masz jakieś dziwne problemy.....a tak w ogóle to twoje pytanie ma pewnie rozwinąć dyskusję- bo jesteś jedną z tych ,co potrafią "mieszać " tylko w necie, szkodzić innym pod jakimś mało mówiącym nickiem.Mimo wszystko pozdrawiam i życzę żebyś mogła przebierać w ofertach pracy,badać klimat zakładu pracy , a pracodawcy żeby kłaniali Ci się w pas i prosili byś u nich pracowała.he he
Zaniepokojona 2015-09-16 22:27:19
Moje dziecko niechętnie chodzi to tego przedszkola 9.Tak myśle,że tam coś się niepokojącego pewnie dzieje :(
ze zrozumieniem- Anka 2015-09-20 18:55:19
Czytanie ze zrozumieniem "się kłania", a tego uczą już w klasach I-III.
Wanda 2015-09-22 18:35:15
Fajne przedszkole, dziecko zadowolone , chętnie chodzi, najedzone (jedzonko rozmaite), przypilnowane.codziennie czegoś się uczy . Ma ulubionych kolegow.jeśli jakiś rodzic nie zadowolony to moze być tylko ten co sam nie ma czasu zajmowac się dzieckiem a od innych wymaga nie wiadomo czego.Wiecie jest "luźno" w prywatnych, tam są miejsca , teraz w Legnicy mamy naprawdę duzy wybor.
Poczatkujaca mama 2015-10-09 09:35:59
Moj Synek chodzi do tego przedszkola.Niestety wstaje niechętnie i idzie z placzem,ale nigdy nie pomyslalam,ze dzieje mu się tam krzywda.To jest moje pierwsze dziecko i wiem,ze dobrze robię,sama mam łzy w oczach kiedy go zaprowadzam jak widze jego zachowanie.chodz jestem już dorosła a co ma powiedziec maluszek który zawsze był z mamą.Pierwszy raz słyszę ze mozna tylko w piatki brać zabawkę.Mój synek bierze w dzień w dzień dwa misie i nigdy nie powiedziano mi ze mam jemu nie dawać,bawi sie nimi czy nie nie wiem,ale chociaz mysle ze szybciej sie uspokoi.Panie też są bardzo miłe i sympatyczne jezeli przychodze po synka zawsze mogę liczyć na rozmowe z nauczycielką,krótką czy plakał czy zjadł obiadek.a jezeli chciałabym dłuższej raz w tygodniu mozna sie umówic na rozmowe.Zawsze wychodzi zadowolony,dzieci maja na korytarzu swoje tablice grupowe wywieszaja prace dzieci i zdjęcia z dnia.Syn mało mówi ale odkąd chodzi do przedszkola poprawił sie,jest grzeczniejszy,bo zawsze było go wszędzie pełno,nawet powiedział mi po swojemu ze Pani go przytula i caluje jak placze.A jeżeli chodzi o dyscypline,myśle ze na pewno jest,musi byc w grupie jest 25 dzieci nie moga zawsze glaskać i chwalić jak zrobią coś źle.Mieszkam od niedawna w Legnicy ale myśle ze wybrałam dobry wybór przedszkola dla Mojej pociechy,płatność też nie jest wysoka i oddaja kiedy dziecka nie ma w przedszkolu....Pozdrawiam Wszystkie Mamy:)
poczatkujaca mama 2015-10-12 08:31:05
Pomyłka ta pinia nie do tego Przedszkola;P Pozdrawiam
zadowoleni rodzice 2015-10-17 21:23:29
Jesteśmy rodzicami przedszkolaka z tego przedszkola Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego przedszkola.Dziecko chętnie chodzi, lubi swoje panie, codziennie opowiada o kolegach, o tym co robili.Od początku było dobrze i nie było np płaczu. Z nauczycielami dobrze się rozmawia i o tym co dobre i o tym, co niepokoi.Widac ze są dobrze przygotowani do pracy.Polecam to przedszkole :-)
rodzic 2015-10-20 21:35:38
Moja córka też lubi chodzić do przedszkola.Jest bystra, szybko uczy się wierszyków i piosenek.Lubi swoje panie.zawsze jest uśmiechnięta gdy ja zaprowadzam i gdy odbieram.Nigdy nie opowiada o niepokojących sytuacjach więc dziwią mnie negatywne opinie.A jeszcze bardziej dziwi mnie postawa rodziców ktorzy to wypisują.
stokrotka 2015-10-25 20:44:40
Widzę, że ktoś tu się bardzo obawia negatywnych opinii na temat przedszkola i za każdym razem kiedy taka się pojawi, staje w obronie tej placówki. Prawda zawsze wyjdzie na jaw, a wnikliwi rodzice, którzy poślą tam swoje dziecko, szybko przekonają się w jaki sposób funkcjonuje placówka. Proszę nie upominać forumowiczów, co mogą pisać, a czego nie. Chyba od tego mamy forum, żeby móc się wypowiedzieć na dany temat. Na tym też chyba polega demokracja... .
2
stokrotka2 2015-11-14 16:26:27
Jestem zadowolona z tego Przedszkola.Dobrze zrobiłam ,że posłałam tam dziecko.Posłuchałam opinii i nie zawiodłam się (już trzeci rok) :-)
Róża 2015-12-05 21:45:57
A ja nie jestem zadowolona z tego przedszkola,posłałam tam dziecko i to był mój błąd.
Anka 2016-01-11 17:42:55
Ja jestem zadowolona.Place "grosze" za cały dzień opieki,zabawy,nauki.dziecko zadowolone.czego chcieć wiecej.A na 1500 mnie nie stać i nie wiem czy byłoby warto.
Do Natki ,Anki i Saka 2016-02-13 22:12:56
Nie jesteś tego pewna Natka,czy porażka.W prywatnych przedszkolach płaci się nie tyle co tu piszą.Tylko ok.500ZŁ.A przynajmiej w prywatnych jest pełna opieka nad dzieckiem ,a nie jak w miejskich przedszkolach brak pełnej opieki.To przedszkole ma negatywne opinie.
monika 2016-03-05 21:37:16
Zeby sie dowiedziec o wolnym miejscu do pracy raczej trzeba wybrac sie do wybranego miejsca czy przedszkola i zapytac.Bo wydaje sie ze tu nie za bardzo mozna sie dowiedziec, na takim forum.
monika 2016-03-05 21:37:21
Zeby sie dowiedziec o wolnym miejscu do pracy raczej trzeba wybrac sie do wybranego miejsca czy przedszkola i zapytac.Bo wydaje sie ze tu nie za bardzo mozna sie dowiedziec, na takim forum.
Zostaw swoją opinię o Przedszkole Miejskie nr 9 - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedszkole Miejskie nr 9