brak logo

Golden Rose

Szczecin

Opinie o Golden Rose

były pracownik 2015-03-29 00:15
Praca w tej firmie na stoisku sprzedawcy to zwykłe oszustwo. Pracownicy są cały czas zwodzeni otrzymaniem umowy, mimo to pracują na Czarno. Właścicielka stoiska obiecuje Złote góry i oszukuje wszystkie pracownice. W tych czasach za 7 zł taka praca mimo że pozornie nie ciężka to przekleństwo. Po paru miesiącach nerwica gwarantowana. Do tego bezpłatne 3 dniowe szkolenie po którym ktoś dostał odpowiedź odmowna...cyrk. posadzanie ppracownic o kradzież i brak wypłaty jak się okazało przez zagubienie jednej koperty. Stoiska prywatne to nie porozumienie...
1
Golden Rose Polska 2015-06-19 12:41
Witamy Panią,
Firma Golden Rose Polska to wyłączny dystrybutor kosmetyków Golden Rose na Polskę. Poza własnymi stoiskami firmowymi, mamy stoiska franczyzowe, a także mniejsze stoiska w poszczególnych drogeriach.
W Szczecinie mamy firmowe stoisko w Galerii Galaxy, ale istnieje ono od kwietnia tego roku.
Prawdopodobnie pracowała Pani na stoisku należącym do jakiegoś dystrybutora. Tu niestety nie mamy wpływu na wiele elementów współpracy np. ceny naszych produktów lub właśnie traktowanie pracowników.

Dla nas to priorytet, by nasi pracownicy czuli się dobrze w pracy.

Zawsze staramy się wyjaśniać wszelkie sytuacje, które mogą rzutować na postrzeganie naszej marki. Ułatwi nam Pani zadanie poprzez wskazanie lokalizacji tego stoiska. Proponuję kontakt przez mail: goldenrose@goldenrose.pl.

Jest nam niezwykle przykro, że doświadczyła Pani takiego traktowania. Mogę Panią zapewnić, że postaramy się zrobić wszystko, by dopilnować, aby tego typu sytuacje nie miały miejsca.

Z poważaniem,
Golden Rose
8
Mamija 2016-05-06 10:31
Zarobki raczej złe nie są, ale już nie szukają na magazyn @henry. Teraz jest rekrutacja na sprzedawców.
Beti 2017-01-17 20:36
Najgorsze co moze się zdarzyć to brak umowy i zwodzenie, ze umowa będzie. Doswiadczylam podobnej sytuacji. Oby coraz mniej takich stoisk, bo jedno stoisko może zepsuć reputację całej firmie która już się zle kojarzy.
Beti 2017-01-17 20:36
Najgorsze co moze się zdarzyć to brak umowy i zwodzenie, ze umowa będzie. Doswiadczylam podobnej sytuacji. Oby coraz mniej takich stoisk, bo jedno stoisko może zepsuć reputację całej firmie która już się zle kojarzy.
1
Żbuś 2017-01-18 09:44
Złożyłam swoje cv u nich i czekam na rozmowę rekrutacyjną.Może ktoś wie o co pytają, jakie mają wymagania? Ile można zarobić w okresie próbnym? Może sa jakieś dodatki socjalne typu leczenie, karta multisportu?
Bjk 2017-02-19 16:05
Ogólne cała firma to porażka. Już dawno inspekcja pracy powinna się zainteresować sytuacja w tej firmie. Mówię w skali krajowej. Wiem bo pracowałam kilka lat na stanowisku kr. Reg. Przełożeni nawet e-maili nie potrafią prawidłowo napisać a mają się za nie wiadomo co. Zwykły sprzedawca traktowany jak za nic. Jeśli ktoś zacznie się odzywać to nagle wynika ze ma małą sprzedaż i idzie do zwolnienia. Obecnie na rynku jest wiele pracy także nie warto brać się za byle co.
Ewelina 2017-02-21 20:28
Jestem sprzedawcą w Golden Rose i mam dobre wyniki sprzedaży. Na efekty nie muszę długo czekać bo za dobre wyniki mam dobre zarobki. Fajni ludzie ze mną pracują, i ogólnie uważamy firmę za fajną. Pozdrawiam
Zuzanna 2017-03-01 08:54
Golden Rose poszukuje obecnie osoby na stanowisko Sprzedawca do pracy w Szczecinie. Zamierzasz aplikować? Podziel się później wrażeniami z procesu rekrutacji!
Beciolina 2017-03-07 11:59
Super praca, super zarobki, super atmosfera ! Ta praca to było moje małe marzenie które się spełniło !!!
Zuzanna 2017-03-07 12:04
@Beciolina możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie? Chętnie również usłyszymy co sprawia, że w firmie jest taka super atmosfera.
bokser11 2017-04-22 06:53
Witam czy mogę prosić więcej informacji na forum bądź na maila ?
Justyna 2017-04-25 17:19
Golden Rose to uwielbiana przez blogerki marka kosmetyków i akcesoriów do makijażu. Mydlę, że taka opinia nie wzięła sie z powietrza ale firma na nią zapracowała. Dziwią mnie niektóre opinie na forum?
Zuzanna 2017-07-11 12:52
Firma ponownie ruszyła z poszukiwaniem kandydatów na stanowisko sprzedawcy. Ktoś z Was uczestniczył we wcześniejszym procesie rekrutacyjnym? Co możecie podpowiedzieć osobom, które teraz aplikują do pracy w Golden Rose?
anonim 2017-07-11 19:52
Ogólnie nie polecam, firma czyni aktualnie zmiany kadrowe, ogólnej polityki, lecą głowy i zmienia się bardzo dużo, czy na lepsze, nie powiedziałabym. Pensja na pełen etat to najniższa krajowa + premia przy wyrobionym targecie, którego kwoty są wzięte z kosmosu, no i premia przy sprzedaży największej ilości produktu miesiąca (jeden punkt w Polsce) chyba po 100 zł do pensji dla pracownika na umowę o pracę, zlecenie nie dostaje mimo, że też brało udział w sprzedaży..nie ma również pasków z wypłatą, składkami itd. przy wypłacie! Nie wiadomo co, ile i za ile.. Ogólnie jest to praca na wyspie, więc jak kto lubi, stroje są nie za ciekawe i nie dostaje się dodatku na spodnie, czy buty, które muszą być czarne i nie sportowe.. Na wyspie nie można jeść, trzeba wychodzić. Odpowiedzialność materialna jest, przy dużych brakach przy inwentaryzacji są potrącenia z pensji (przy czym wiadomo, że do lakierów w koszach klientki mają dostęp i spokojnie mogą je kraść, gdy zajmujemy się akurat innym klientem itd.). Na dzień dzisiejszy gra nie warta świeczki, ale co kto lubi.
4
Maruda 2017-07-14 21:42
Największy mankament tej firmy to niestety trzeba pracować! Tak można podsumować opinie napisaną przez @anonim. Ja też tu pracuję i mam inne zdanie. Golden Rose to spoko firma ale trzeba pracować, w dodatku muszą być wyniki w pracy. Firma od tego zależy.
Zuzanna 2017-08-08 13:44
@Maruda rozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w firmie. Możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach? Co sprawia, że dobrze oceniasz tego pracodawcę? Co doradziłabyś osobie, która obecnie czeka na swoją rozmowę kwalifikacyjną?
pracownik_z_wieloletnim_stażem 2017-08-15 12:49
Pracodawca obiecuje gruszki na wierzbie, a potem się z tego nie wywiązuje. Pracownicy na stoiskach, gdzie utarg jest niski, dostają więcej premii, niż stoiska które harują i mają o wiele wyższe utargi, bo przecież na większy utarg pracuje więcej pracowników. W tym momencie pracownicy kontaktują się tylko i wyłącznie za pośrednictwem Kierownika Zespołu, który ma kilka punktów pod sobą. Kierownicy Zespołów pracując od maja/czerwca tego roku nie znają nawet wszystkich produktów. Pracownicy są 'obarczani' tym, że nie ma wysokich utargów, UPT jest niskie, a tak naprawdę zamówienia są okrojone i robione bez głowy. Produktów brakuje dwa/trzy dni po dostawie, a małe zamówienia są tłumaczone tym, że nie można robić nadstanów. Jak w takim razie można uzyskać jak najlepsze wyniki, skoro klientki twierdzą, że lepiej zaopatrzą się w sklepie internetowym. Człowiek daje z siebie bardzo dużo, stara się pracować jak najlepiej, a ma z tego najniższą stawkę i premię zależną od utargu..
1
Żanetka 2017-08-15 13:23
Mówcie co chcecie ale ja jestem bardzo zadowolona z pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o Golden Rose - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Golden Rose