brak logo

Remtrak Sp. z o.o. Zakład Usług Taborowych

Piotrków Trybunalski

Opinie o Remtrak Sp. z o.o. Zakład Usług Taborowych

xyz 2015-05-13 21:00:32
olo daj se siana
edi 2015-05-20 19:56:20
brak podwyżki uczy góry pokory *kultura powraca*oby tak dalej,dyrektorze szacun trzymaj ich w ryzach
1
chłop 2015-05-23 13:12:21
to bardzo dobrze,że trzyma ich w ryzach bo co niektórzy to ludzie o tępych umysłach,potrzeba zmian oby to wszystko ruszyło.Kierownictwo powinno być już dawno zmienione,gdzie prezes ma oczy.To jeden wielki układ kolesi,jak nie masz pracy to tylko ta firma,całe rodziny możesz być po podstawówce,układ i poparcie kierownictwa a po miesiącu będziesz wielki FACHOWIEC,Edi nie popieraj ich.
ive 2015-06-13 17:26:27
niski poziom wiedzy,brak kreatywności,chamstwo-strach przed utratą ciepłej posadki to cechy dwóch władców widać co zrobili z administracją,a my nam nic nie pozostało tylko 1300.Pamiętajcie,że to my pracujemy na was i wasze rodziny.Bierzcie przykład z Warszawy i Piotrkowa,Idzikowice przy tym kierownictwie omijajcie,trzeba słuchać ludzi.
lokiii 2015-06-22 19:57:12
warszawa umowy tylko do końca roku zakład upada pewnie go zamkną jest nie rentowny ,beznadziejne miejsce pracy
Thor 2015-06-22 21:15:59
lokiii nie siej zamentu.
Wszystko co piszesz to nieprawda. Ludzie chcą pracować to będzie dla nich praca, Remtrak Warszawa będzie trwać bo jest potrzebny. IC wprowadzi program naprawczy wcześniej czy później.
1
wacek 2015-06-28 16:06:30
czytając te wywody nasuwa się myśl ciemnota i miernota sukces dla myślących a praca dla ludu Prezes czas na zmiany góra musi odejść bo oni to ludzie dwulicowi otaczaj się mądrymi ludzmi
zuza 2015-07-03 15:01:08
Gosciu moze to ty powinienes sie ogarnac i przyjechac do warszawy i zobaczyc jak wyglada praca a dopiero wyrazac opinie
1
wierny 2015-07-05 11:49:11
zuza nie wiem czy wiesz na czym polega praca,wasze efekty są mizerne czas na wakacyjny wypoczynek.Dziękujcie kalorii że oni tam są
very 2015-07-06 19:58:25
szacun temu co pisał te słowa,oj warszawko|||||||
kris 2015-07-07 20:07:13
my mamy wysoki iloraz inteligenci i szacunek dla ludzi którzy pracują na rzecz wwy
Kolosalny 2015-07-20 18:54:10
Panowie i Panie nie ma się o co sprzeczać. Każdy z nas ma swoje racje, i w każdym z komentarzy jakie tu czytałem jest jej odrobina. Pozwólcie Państwo że nie ubliżając nikomu przedstawię swój własny pogląd na cała sytuacje jaka panuje w tej spółce.
1. podstawową kwestią są zarobki pracowników (minimalne wynagrodzenie za pracę. Piotrków Idzikowice -minimalna krajowa, Warszawa Grochów -minimum nie zbędne do egzystencji w stolicy)
co na to wpływa....
PRACODAWCA
a) bardzo nie korzystne warunki umowy po między PKP ICC a REMTRAK ( koszty naprawy przekraczają otrzymywane środki jakie spółka otrzymuje za rewizję wagonów)
b) brak efektywności ( spowodowny brakiem motywacji pracownikow)
c) brak procesu technologicznego ( tzw "roboty w stadzie", nałożenie się prac 10 brygad na 2m kwadratowych przykładów raczej nie trzeba podawać.)
d) brak logistyki (zaopatrzenie "leży i kwiczy", części do wagonów dostarczane są z opóźnieniem kilku dniowym a nawet tygodniowym)
e) kolesiostwo i brak równouprawniania (władze spółki trzymają w zkładzie osoby notorycznie nadużywające alkoholu w pracy -nie dotyczy wszystkich pracowników a jedynie "wybranej" grupy) zwolnić- ich wypłaty podzielić na solidnych praowników
f) nie przestrzeganie porozumienia zawartego miedzy władzami spółki a pracwonikami (np premie naliczane tylko za wagony "sprzedane" wagony które pojadą na próbę 31.07 tj ostatni piatek miesiąca jeżeli nie zostaną podpisane na jeździe przejdą na kolejny miesiąc)
g)"wyśrubowana" miesięczna norma wagonów ( idzikowiece -13 ,warszawa -10 ; chcesz mieć premie musisz zrobić ponad norme)
h) nadwyżka stanu osobowego w administracji ( co zmiana to kontroler...tyle tylko że są 2 zmiany a "kontrolerów troje"...cóż sekretarka być musi...)
i) praca magazynu woła o pomste do nieba (dotyczy idzikowic)
j) brak zróznicowania płacy ( "nowy" ma tyle samo co doświadczony pracownik czyli minimum )
k) brak wykszkolonej i doświadczonej kadry zarządzającej zasobami ludzkimi (nie dotyczy wszystkich )
l) kolosalne koszty najmu hal w Warszawie, nie rentowność oddziału (koszty utrzymania przekraczają dwurotnie zyski uzyskiwane przez ten oddział)
PRACOWNICY
a) nie dbałość o efekt końcowy wykonywanych czynności przez pracowników tej spółki ( niestety jaka płaca taka praca), pracownik kilka krotnie podchodzi do naprawy jednego elementu ( np. poprawa malatury pudła)
b) brak szacunku dla pracy innych ludzi (wykonując swoje zadania niszczymy efekt pracy inncy np robiąc drzwi uszkadzamy malaturę pudła, kradzieże "wartościowych" elementów miedzianych i aluminiowych )
c) spozywanie alkoholu w pracy (wybrana grupa pracowników którzy i tak konsekwencji nie poniosą )
d) symulowanie pracy ( grupa pasożytów żerująca na staraniach innych pracowników)
e) niszczenie mienia spółki (brak dbałości o stan narzędzi; niszczenie "socjala"-małyszomania, pisanie palcem po scianie, kiepowanie do pisuarów, wyzwiska i inne na drzwiach kabin)
f) zubożanie zasobów materiałowych i narzędziowych w spółce ( w domu sie przecież przyda )

Wystarczy zmienić kilka punktów z tej listy aby uzyskać coś na miare zakładu pracy o godziwym wynagrodzeniu. nie patrzmy na "pijorów, symulantów i złodzieji" obojetnie, bo nasza obojetność w stosunku do nich wpływa na naszą płacę. Jesteśmy ludźmi i jeżeli nie bedziemy trzymać się razem to niczego nigdy nie ugramy.
3
olo 2015-07-23 17:38:16
szacun -kolosalny to co piszesz to racja,ale dyro ma poparcie torunia przyjdzie czas zadławi się własną śliną nie słucha mądrych ludzi tylko oszołomów nadal kumoterstwo i nepotyzm jak długo.Siema dla kolegów-mechanicy górą.
1
eros 2015-08-10 20:22:43
podsumowanie-jak dobrze mieć sąsiada i poparcie*T*,a logistyk jeśli to ten sam jak ja pracowałem to nadaje się do tarcia chrzanu.Ludu pracujący pora umyć oczy.
ziko 2015-08-17 18:26:37
to co czytam to włos na głowie się jeży,o logistyku to prawda ale o pozostałych i nadzorze,to głupot nie piszcie układ był i narazie będzie ten prezes to zmieni.Siema mechanicy od RRRRRRR.
1
Kolosalny 2015-10-08 19:34:46
remont taboru kolejowego sam w sobie jest cięzki. praca na 30 letnich wagonach jest bardzo wymagająca. trzeba duzo czasu i umiejętności żeby doprowadzić taki wagon do zadowalającego stanu.
Płaca jest taka jaką Rząd w Komisji Trójstronnej przyjął na 2015 rok - Płaca na koleji nigdy nie była dochodowa i nigdy nie bedzie przynajmniej dla zwykłego pracownika.
Warunki pracy bardzo trudne, rewizję podzespołów przeprowadza się obok Panów "malarzy" malujących dach lub inne elementy wagonu, docierających wagon lub szlifujących starą szpachlę.
I po raz kolejny ZAOPATRZENIE leży.....serdeczne pozdrowienia dla logistyka co ma wszysto w d..
1
ziko 2015-10-16 18:46:33
kolosalny,dla logistyka praca w tym zakładzie to hobby zagranica to raj,tak więc nie oczekuj od niego wiele.Bo przełożeni od niego nie wymagają a my brygadziści,co opadają nam ręce.Praca jest ciężka ale dobrze płatna.Zakład się rozwija będzie lepiej.
1
Kolosalny 2015-10-17 19:53:06
Ciekawy jesteś "kolego" raz wypowiadasz się jako rzemieślnik a raz jako brygadzista...więc proponuję żebyś nie wypowiadał się za kogoś kim nie jesteś, bo możesz komuś zaszkodzić.
Gratuluje Ci spełnienia finansowych marzeń, ale jak dla mnie 1300 zł na miesiąc to nie jest raj...
1
StasiekR 2015-10-23 04:25:53
Gratuluję kierownictwu za podejmowanie slusznych decyzji. Pozwalacie pracować pracownikowi ktory naduzywa alkoholu i ma wszystko w d.... łącznie z wami. Taki czlowiek może pracowac bez zadnych konsekwencji a pracownik ktory pracuje sumiennie nie może liczyc na żadna premię i jeszcze zwolnieniem go straszą. Sprawą powinna zajac sie Inspekcja Pracy. Pozdrawiam pana R. patola
2
xyz 2015-10-29 19:36:01
ale łapanka jak za łokupanta i co|||||| szara żeczywistość
Kolosalny 2015-10-30 17:16:35
Panie "kontrolerze" G. zasadniczo ma Pan racje:> Inspekcja Pracy nie jest tu potrzebna, potrzeba człowieka który o wszystkim poinformuje prezesa... serdecznie pozdrawiam dzisiejszych zwolnionych, pamietajcie ze za głupote sie płaci słono...."Pieczone barany"
:)
gość 2015-11-14 12:21:32
Wie ktoś, czy to prawda o likwidacji oddziału w Toruniu i w przyszłości w Piotrkowie?
Kolosalny 2015-11-15 15:15:05
nie musisz sie kolego martwić o prace. szybciej poleci oddział warszawski niż piotrków i idzikowice, tym bardziej że te odziały są rentowne w przeciwieństwie do warszawskiego. toruń to inna bajka, więc raczej też szybko nie bedzie zamknięty, ale obym sie mylił.`
WarszawiakR 2015-11-15 16:39:58
@Kolosalny jesteś w błędzie odnośnie Warszawy. Oddział jest rentowny i potrzebny. Kto inny będzie remontował wagony? Widać, że jesteś oderwany od realiów rynkowych bo koszty naprawy wagonów w innych firmach są o 250-300% WIĘKSZE.
Tak więc jest potrzeba istnienia Remtraku który robi dużo dobrej roboty dla IC.
1
rendgen 2015-11-17 20:54:13
REMTRAK TO KIEROWNICTWO,DYREKTOR I MISTRZE TO SAME DEBILE
1
trol 2015-11-17 20:55:50
tłuki
1
trol 2015-11-17 21:05:50
co ty (usunięte przez administratora) ty pomyśl co piszesz bo nie wiesz co piszesz za głupoty
1
Kolosalny 2015-11-17 23:39:38
mówisz że oddział warszawski jest rętowny....hm... pomyśl!!! robicie średnio 8 wagonów w miesiącu( płaca kierownictwa, nadzoru, pracowników, firm zewnętrznych,serwisów, części zamiennych do tego dochodzi kwota z pięcioma zerami za wynajem hali,+ standardowe opłaty za media + grzywny i kary za opóźnienia) dolicz do tego części jakie otrzymujecie od naszych oddziałów i zobacz sobie efekt końcowy. A więc jeśli dalej myślisz że sie sam oddział utrzymuje to jesteś GŁUPI

A tak na marginesie nie mówiłem że Remtrak nie jest potrzebny, napisałem że nie potrzebne jest to wielkie Gó wno zwane oddziałem warszawskim. pozdrawiam
xyz 2015-11-18 17:32:11
rendgen,który opisujesz oddział bo złożyłem papiery do Idzikowic. Siema
1
ptys 2015-12-08 16:30:17
piotrków przyjmuje do pchania wuzków kasa do ugadania na łapę po robocie jest kolejka
pawell 2015-12-08 22:36:12
policzmy Remtrak Warszawa robi 8-10 wagonów miesięcznie i obecnie przy cenie 250.000 oscyluje na 0+.
Ceny Newagu z ostatniego przetargu to 600.000zł/wagon.
Czyli Remtrak generuje oszczędność dla Intercity ok 2.8-3.5 miliona zł/miesięcznie.
Taka jest rynkowa wartość oszczędności jaką Remtrak Warszawa pozwala oszczędzić IC.
2
56 ws 2015-12-17 20:13:20
robotnicy dla kierownictwa życzą trzeżwego umysłu mało nepotyzmu i otwartości na ich los
1
laska1 2015-12-20 14:28:24
nadal piją jak pili brak reakcji ze strony dyrektora ale po części to mistrzowie kryją bo boja się dyktatora.Praca jest ciężka ale kto chce to zarobi.Z tego co mówią ma się ku lepszemu.
dres 2016-01-09 18:03:42
powiew świeżości nowy mistrz, przestaną kręcić lody,nepotyzm STOP.DYREKTORZE TAK TRZYMAĆ
xyz 2016-01-12 16:51:22
dres-to co dzieje się u nas to wszyscy wiedzą ale jak chcesz mieć prace to morda w kubeł,jeszcze jedno a gdzie ma się podziać rodzina.Dobrze,że taki zakład istnieje.Siema wasz Jurek
ciekawy 2016-01-17 20:17:13
Kasa nawet dobra w Idzikowicach tylko trzeba pracowac a nie walic sieme i narzekac ze nic nie ma. Warszawe wreszcie zamykaja a Idzikowice sie rozbuduja bedzie lepiej.
Ds 2016-01-18 17:40:37
Jestes pewien o Warszawie - bo slyszalem inne wersje.
ciekawy 2016-01-18 19:45:50
Co chcesz wiedziec kolego.
wania 2016-01-18 19:48:42
Tak jest warszawa ma byc zamykana. teraz jest powolne wygaszanie produkcji.
eros 2016-01-18 20:56:32
powolne wygaszanie-chyba pieca,osły do roboty.Wasyl pisz o swoim oddziale
1
politycy 2016-01-18 22:00:38
Remtrak Warszawa nie będzie zamknięty. Sprawa była wysoko omawiana. Zarząd PKP dostał przykaz od ministra, że Remtrak ma być dalej rozwijany i żadnych ruchów zmniejszających produkcje ma nie być.
Dodatkowo Remtrak Wawa ma się rozwijać, dostać dodatkowe fundusze na zwiększenie możliwości remontów wagonów w tym roku.
Najważniejsza sprawa, minister dał jasno do zrozumienia, że nie pozwoli wejść Stadlerowi na hale.
Prośba Panowie abyście spokojnie pracowali na utrzymanie swoich rodzin a nie słuchali plotek.
2
1234 2016-01-19 09:16:14
WITAM .A JAKIE TAM SĄ ZAROBKI SPAWACZY.
politycy 2016-01-19 16:28:43
SPAWACZ MA 3-3,5 BRUTTO ALE TJ.WARSZAWA
zębatyJoe 2016-01-20 17:07:10
Pozdrawiam szczerbatego z 7 :-)
Kolosalny 2016-01-28 21:48:07
buhahaha.....

250 000 za rewizje??
oscyluje 0+ ??
8-10 wagonów w miesiącu??
minister rozmawiał o REMTRAKU, a zwłaszcza o grochoskim oddziale??

NIE WIEM CO WY TAM K.. PALICIE, ALE MUSI ZDROWO DEKIEL RYSOWAĆ ;)

prponuje aby Pan "paweł" przestał chlać a Pan "politycy" przestał ćpać.
jabolo 2016-03-13 11:40:21
slyszalem ze poszukuja kierowcy ale to chodzi o ciuchcie czy samochod,jakie tam zarobki i czy umowa na stale da sie zyc
FG 2016-03-16 13:06:42
Czy ktoś wie czemu nie ma wagonów na rewizję w Idzikowicach?
szczerbaty very 2016-03-16 20:22:33
kolego mizerny to jest lokomotywa która ma obsadę i fachowy serwis a na szofera to szansa nikła trzeba mieć układ bo auta o ile mi wiadomo są bez limitu km.nosisz się z zamiarem kupna auta a masz układ to tylko do tej firmy,tam szoferów jak teraz obserwuje jest kilku jeden wielki luz.Pamiętaj jabolo,że masz zakaz picia,tak więc pozostaje ci tylko układ i warsztat.Kasa jest OK
ciekawy 2016-05-17 15:38:47
Ciekawe te zarobki spawacza w warszawie szkoda ze w idzikowicach gorzej
faban 2016-06-25 16:45:09
ciekawy' jak jesteś na miejscu to możesz się przejsc do nich i zapytać jednka musisz mieć jakieś doswiadczenie w naprawie i serwisie taborów pasażerskich
Zostaw swoją opinię o Remtrak Sp. z o.o. Zakład Usług Taborowych - Piotrków Trybunalski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Remtrak Sp. z o.o. Zakład Usług Taborowych