brak logo

Nittan Euro Tech Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Nittan Euro Tech Sp. z o.o.

wojtek 2013-08-24 10:55:14
[usunięte przez moderatora] .maaa saaa kraaaaaaaaaaa!!!
nowy 2014-01-21 23:22:59
Witam, czy możecie napisać o pracy w tej firmie czy warto.
nowy 2014-01-21 23:23:44
Witam, czy możecie napisać o pracy w tej firmie czy warto.
chlopakdobicia 2014-02-20 14:13:48
Pracowałem tam kiedyś. "Kierownik" produkcji, hmmm, poza tym, że na niczym co z produkcją związane się nie zna i skłóca pracowników bo jak sam powiedział " ludźmi skłóconymi lepiej się zarządza", to gość całkiem ok do pogadania. Jeśli chodzi o ekipę pracowników "fizycznych" to ludzie całkiem spoko ( ja przynajmniej miałem takie odczucia). Osoba z największa wiedzą (zaraz po dyrektorze) to inżynier Marcin Ż, niesamowite jaką prace gość tam odwala.

O reszcie nie chce mi się pisać bo dużo tego. Banda koleżków, która woli zatrudnić kolejnego koleżkę niż kogoś z zewnątrz.
Tomi 2014-02-24 13:25:14
A jakie zarobki na początek ?
długopis 2014-03-27 13:51:58
pracowałem tam kiedyś, niedługo. Chłopaki jedzą przy maszynach, nikt nie upomina się o przerwę,pracują w weekendy do wybrania w tygodniu, żenada. Kasa mała, ogólnie z mojego punktu widzenia dziwny dosyć zakład.
abcdef 2014-04-01 12:21:21
ta firma to jedna wielka porażka!!!!!pseudo kierownik produkcji jest mistrzem w skłócaniu załogi!!!większość brygadzistów to osoby które dobrze liżą rów!!!brak przerw ,operatorzy spożywają śniadania przy maszynach, kasa dla jednego dobra dla drugiego zła (zarobki oscylują w granicy 2000 zł.netto), jeżeli chodzi o samą pracę nie jest zła lecz atmosfera panująca w tym zakładzie niszczy wszystko!!!dużo nowo przyjętych osób, popracuje parę dni i po prostu się zwalnia.
nowy 2014-04-21 11:44:32
Japońska firma w której pracuje się po chińsku - takie jest moje zdanie. Przełożeni mówią o doskonałości i perfekcji(usunięte przez administratora)
skośnooki 2014-04-23 18:41:48
Wszystko to prawda. Obiecują niewiadomo co a prawda jest całkiem inna. Ludzie pracują tam po rok i dalej przez pośrednika a pracodawca obiecuje co innego. Jedzenie przy maszynach to normalka.Firma za dużo srok chwyta za ogon i jest duży zamęt. Sami się gubią. Ogólnie miodu nie ma 1800 na rękę przy 3 zmianach.
wojtas 2014-04-30 13:18:57
Nie znam drugiej takiej firmy w której nie ma przerwy w pracy, bo linia idzie cały czas i trzeba pilnować żeby nic nie stanęło (przecież sztuki się liczą). Ludzie jedzą tam przy szafkach jak świnie, chowając się przed kierownikami. Brakuje organizacji, ludzie nie chcą się sprzeciwiać bo się boją o prace.
Matt 2014-05-16 11:15:27
Mógłby mi ktoś napisac na czym polega praca operatora maszyn? Znalazłem ofertę pracy z Nittan, ile można zarobic, jak wygląda praca, ile zmian albo czy jest 4brygadówka. Czy szanują pracownika, jak to wygląda na dzień dzisiejszy.
bial 2014-05-16 12:09:08
Nic się nie zmieniło niestety, powyższe posty są prawdziwe i aktualne.
1
ania 2014-05-16 12:59:50
ja tez znalazlam ta sama oferte zatrudniaja tam kobiety? na ile zmian pracujecie?
stefan 2014-05-16 23:39:34
100% prawdy wszystko powyzej.Straszna obluda I pogarda brygadzistow do nowych pracownikow,(usunięte przez administratora)brak nawet 5 min.oficjalnej przerwy mowi samo za siebie.brrr
mistrz 2014-05-17 08:54:53
Wszystko prawda nie polecam bo ludzie co się przyjmują zmieniają się jak rękawiczki. Co chwilę nowa oferta pracy dla operatorów. Ciekaw dlaczego...

wyjebane 2014-05-30 16:06:32
Malo tego ze nie ma przerw firma nie zatrudnia przez zakład kasa mala (usunięte przez administratora)
meczennik 2014-09-22 23:15:49
no normalnie nie ma przerw! w teorii oczywiscie sa,ale w praktyce przerwe masz po 8 godzinach dniowki heh.sprobowalbys powiedziec,ze idziesz na 20 min.na przerwe..moglbys juz z niej nie wracac.lepiej w lesie w nocy drewno rabac niz to cos.Kasa mala,a przez 8 godzin jest bieg prawie we wszystkim
ktoś 2014-10-01 21:03:47
Najlepsze jest to że jest tam taki studencik co trzyma wszystko w kupie. Niby do pomocy a gdyby nie on to zakład leży pod względem planowania. Jest moc bo czegoś takiego nie widziałem. Pociąga za sznurki parę osób i dlatego jest wielki bałagan. Obiecuje się wiele a potem"dziekujemy Panu no ale musimy Pana zwolnić". Firma trzymają starzy pracownicy. Bo nowi albo dostają tyle roboty na początek że szok i nie wyrabiaja albo robią i są zwalniani po roku bo lepiej dla firmy zatrudnić kogoś nowego przez pośrednika za 1800 niż komuś dac 100 zł podwyżki brutto(jak zasluzy oczywiście). Niestety nie polecam tej firmy. Pracowałem tam i wiem co piszę.
hello 2014-10-12 21:18:10
O ile jesteś Beduinem to zapraszamy:-). Będziesz odwalał robotę w trzech działach i będzie git. W końcu studenci muszą się wykazywać he he. Tylko nie myśl że firma Cię zatrudni. Słyszałem że filar Nittana się zwolnił i jest żałoba w pracy:-). Oj będzie się działo bez niego. Z dala od tej firmy oj z dala!!!
rysio 2014-10-15 13:04:28
Kogo kolego masz na myśli "Filar Nittana" ??? :) Bo tam chyba nie ma pracownika który miał by aż taką wiedzę w głowie żeby był Filarem tej firmy :)
robol 2014-10-15 20:18:03
Tragedia...
Pitter 2014-10-24 20:32:49
Firma jest tragiczna, a osoby które się godzą na prace bez przerwy są po prostu śmieszni. Przerwa oczywiście w teorii jest ALE wyobraźcie sobie taką oto sytuacje: Zatrudniasz się w owej firmie, zaczynasz pracować, mijają 4h a tu nikt na przerwę nie idzie. Pytasz kogoś kiedy jest- tylko wzrusza ramionami. Jak możesz sobie wyobrazić możesz być nieźle obgadany przez pozostałych "kolegów" gdy zaczniesz wybierać nie na "oficjalną" przerwę. A przyczyna braku przerwy jest prozaiczna- cały czas jest produkcja, nie można jej zatrzymać, bo liczy się hajs. Ludzie przepracują tam chwile i się zwalniają. Ale nie chodzi tu o lenistwo czy brak ambicji, tylko o szanowanie się jako człowieka. Dlatego oceniając ową firmę mogę tylko współczuć nowo przyjętym osobą. Za tak niską płace i katastrofalne warunki praca jest fatalna. Dodatkowo praca przez pośrednika, gdzie nie licz na zatrudnienie przez zakład, ponieważ pracodawca przy zatrudnianiu poniżej 20 pracowników kieruje się innymi zasadami Kodeksu Pracy. Także podsumowując zakład oceniając w skali 0 do 10, mogę z czystym sumieniem wystawić 2. Kierownik Sz.Janusz really funny man also when he used english.
1
oł jee 2014-10-25 20:41:53
Pitter jesteś the best:-). Prawda jest dokładnie taka jaką opisałeś. Nagadują Ci bzdur jak się przyjmujesz że niby dostaniesz się pod firmę a to g...o prawda. Wykorzystają Cię na największy za..b a potem nara. Wogóle nie liczą sięz pracownikiem. Szkoda gadać a co do Sz. J. Dys ys wery good man:-D oł maj gad:-). Firma zasługuje na punktację ujemną. Z dala od nich!!!
Stefan 2014-10-31 18:06:25
Powiem wam ludzie że obserwuję co dzień tych biednych ludzi którzy tam pracują i aż im współczuję, brakuje im tylko metr łańcucha i kuli u nogi taki rygor w tej firmie jest.Operatorzy prawie w ogóle nie oddalają się ze swoich stanowisk przez całą zmianę a do kibelka to mało co nie biegną. Pan wyżej wymieniony Sz.J. to już przegina czasami wydziera się po tych biednych ludziach isty MOBBING.Jeżeli ktoś się zastanawia nad podjęciem pracy u nich to odradzam.
gość 2014-11-08 20:14:48
Irek jak nie jesteś w temacie to lepiej nie pisz. Przerwy są ustalone ale maszyny idą non stop i ludzi jest tyle że nie ma kto kogo zastąpić. Nikt nic nie wyolbrzymia. Tak jest. Nie byłeś nie wiesz. Nie wtrącaj się.
rafa 2014-11-15 21:28:20
@irek nie rozumiesz, że przerwy w tym zakładzie wyglądają tak że idziesz do swojej szafki, która jest na hali obok pomieszczenia kierownika i jesz chowając się jak 'rumun' żeby czasem Cię nikt nie zauważył? pracowałeś w tej firmie kiedykolwiek? tam nie ma PRZERWY!!! To co piszą tutaj ludzie jest w większości smutną prawdą. w szczególności opinia @Pitter jest 100% autentyczna.
miś 2015-01-09 23:31:34
Po rozmowie kwalifikacyjnej będziesz myślał że jesteś nie wiadomo kim( o ile się spodobasz kierownikowi...). Zależy na jakie stanowisko aplikujesz, ale jeśli na operator maszyn to wielkich rzeczy nie musisz znac, a nie jest to także istotne co powiesz, skoro dopiero poznasz co bedziesz robil. Może zapytaja cie o jedn. miar, no ale to zalezy co chcesz robic.
nowotny 2015-01-12 11:43:16
hej.A pracuja tam ludzie z Andrychowa lub okolic?pozdrawiam
Oooo 2015-01-25 20:37:36
Netto jakieś 5 tyś na rękę plus premia co miesiąc jakieś 2 tyś. Także zapraszamy. Jest spoko wszyscy dostają umowę o pracę na czas nieokreślony. Atmosfera jest git. Kierownicy też.
1
tyton 2015-05-14 12:48:08
czesc wam jakie u was sa zarobki takie jak eatonie czy inne.praca ludzie wporzadku
miki 2015-07-13 20:16:37
Większej banialuki nie słyszałem uciekać jak najdalej od tych ludzi
tede 2015-07-16 13:48:53
dzodzo to pojechałeś teraz. chyba że wynosiłeś zawory w kieszeni i je sprzedawałeś. przez ponad rok robiłem prawie wszysktie soboty, czasem niedziele i na koncie nigdy nie było 3 z przodu nawet z premią świąteczną. a co do ludzi to na linii są normalni, a jedyną zakałą jest jedna osoba z baraku.
tede 2015-09-14 11:42:55
@ panna jadzia.
Źle mnie zrozumiałaś. ja nie narzekam tylko piszę, że jest niemożliwym zarobienie 4 tyś. jak to pisał dzodzo. A jeśli chodziło o pracę na produkcji to jeśli miało się zgranych ludzi na każdej "strefie" to nie było źle. jedynie jak coś się posypało, nie ważne, że z winy maszyny to wg p. SZ. to i tak obrywał pracownik. I to jest największy minus pracy tam.
pozdrawiam
mar 2015-10-26 12:48:18
witam.na poczatek przez adecco ile mozna zarobic
tede 2015-10-30 14:44:58
nie rozumiem co tak się wszyscy doczepili tych 4 tysięcy. Tą informację podał dzodzo. Moja opinia jest taka, że 2500 to max łącznie z sobotami, chyba że ktoś pracuje rok i nie brał L4 to dostanie premię 500 PLN jednorazowo.
major 2016-01-12 23:36:20
konkretnie jakie mają zarobki bez nadgodzin..nie rozumiem ludzi na forach ukrywają prawdę o zarobkach boją się że ktoś im to zabierze albo ktoś przyjdzie do zakładu i będzie też tyle zarabiał.,.chorę
Pio 2016-01-16 17:59:52
W Nittanie z tego co wiem, nowi pracownicy dostają 2500brutto+premie za 40h czas pracy. Pracuję się w soboty(raczej trzeba przyjść). Praca przez agencje, umowy podpisywane co miesiąc(przez pierwsze 3miesiące). Potem następna umowa na rok. Stawka wzrasta do 2800brutto.
Pracodawca i warunki pracy delikatnie rzecz biorąc beznadziejne.
Józef 2016-03-01 02:15:29
Dajcie już sobie spokój z ta firmą. Robiłem tam przez ponad rok i naprawdę odradzam jeżeli ktoś ma trochę rozumu w głowie to tam nie będzie robił. Opowiadają bzdury na rozmowie kwalifikacyjnej a potem tylko robić robić robić. 1800 do 2000 tyś na 3 zmiany. Jeśli kogoś nie stać na więcej lub lubi słuchać ciągle ze coś jest nie tak to polecam.
Marek 2016-03-05 19:36:59
Najgorsza firma z jaką miałem styczność
janana 2016-08-01 13:33:56
W dziale zakupów i logistyki słabo. Mega
expracownik 2016-08-11 14:33:23
W terminie. W dziale zakupów i logistyki? To ten dział jeszcze istnieje>? Po zmianie kierownika się posypał, kto tam pracuje?
Absy 2016-08-12 14:11:59
No z tego co mi wiadomo, to wszystko jest z umową w porządku
Zostaw swoją opinię o Nittan Euro Tech Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nittan Euro Tech Sp. z o.o.