brak logo

Gobi Transport Sp. z o.o. S.K.A.

Zielona Góra

Opinie o Gobi Transport Sp. z o.o. S.K.A.

obn 2015-03-18 09:13:30
co do firmy jest ok ale do osoby o nazwisku Stę...Pan dyrektor ,szkoda gadać gość zero poziomu ...powinni się go pozbyć .pozdrawiam .
8
Kozi 2015-06-09 14:49:35
Może ktoś coś słyszał o nowym oddziale Szczecin ?
Jak wygląda praca na magazynie ?
Widać że rekrutują już od dłuższego czasu.
1
Fotrun 2015-09-18 21:13:43
To tak samo w zielonej gorze dyrek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masakra Gobi to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w zg jezdza od 8 do 21 a dyrektor nie ma pojecia o planowaniu i kierowcy to dla niego szmaciarze omijajcie gobi drobnice z ZG
big 2015-10-12 22:04:31
J a rozumiem Fortun a pracowałeś w Gobi na drobnicy, to sie zatrudnij i sie przekonasz. Bo dyrektor na drobnicy nie szanuje ludzi poprstu.
1
GObi pracownicy 2015-10-23 13:23:32
Witam Państwa, po latach czytania, postanowiliśmy się wypowiedzieć.
Czytamy te rzeczy i ciśnie nam się na myśl, że pisze to konkurencja.
Co nie jest prawdą, co jest napisane :
1. Zarobki – są płacone terminowo i wysokie
2. Samochody – ciągła wymiana aut w 2015-20 aut , 2016-20 aut.
3. Praca na drobnicy – normalna, jak w każdej firmie. Dla kierowcy-nie piekarza.
4. Atmosfera – są zdarzenia, jak wszędzie, ale już 80% załogi pracuje ponad 10lat
Co jest prawdą :
Wygląd terminala Szczecin, lokal , który dzierżawimy, nie jest naszą własnością. Jesteśmy na etapie poszukiwań terenu i budowy własnego magazynu.
Czytając opisy postaramy się choć w części dokonać modernizacji do jakości GObi.
Pracujemy w firmie transportowej i usługowej i musimy zrozumieć, że praca w tej branży jest trudna i odpowiedzialna. Przewozimy towary, które inni nam powierzają, a więc musimy umieć liczyć, brać podpisy, wysyłać informacje i zabezpieczać towar przed uszkodzeniem. Drodzy Państwo, to jest taka praca. Bardzo ważna i odpowiedzialna praca.
Nie dla osoby, która nie kocha tego zawodu i tej pracy, takie osoby muszą pracować w innym zawodzie. Wiemy co piszemy, doświadczenie.
***Informacje dodatkowe ***
Jeżeli jesteś osobą narzekającą, marudzącą , niesolidną, nieterminową, nie znającą pracy kierowcy , to idź do konkurencji. Takich osób nie szukamy.
***Informacje dodatkowe ***
Sprawdź sam i nie słuchaj głupot innych, bo większość lubi jedynie narzekać.
***Informacje dodatkowe ***
Jeżeli jesteś pracowitym i solidnym kierowcą zapraszamy do GObi
Jeżeli jesteś uczciwy, wiesz o czym piszemy zapraszamy do GObi
Jeżeli chcesz pracować w firmie z ponad 20 letnim doświadczeniem zapraszamy do GObi
Jeżeli chcesz pracować w firmie , która zatrudnia 150 solidnych osób zapraszamy do GObi
Jeżeli chcesz pracować w firmie , która się rozwija i zna problem pracy kierowcy i będzie czynić wszystko, aby każdy problem rozwiązywać i zmieniać zapraszamy do GObi
Gobi – Jakość – Solidność – Doświadczenie – Uczciwość

Zapraszamy pracownicy GObi



5
Kierowca 2015-10-31 09:29:30
Gobi
1
Kie-zary 2015-10-31 09:42:43
Witam pracowalem w gobi na drobnicy bapisze krotko , nie jest idealnie w kazdej firmie , ale osoba czyli pan dyrektor psuje wam wizerunek firmy gobi drobnicy i kierowcy uciekaja i beda uciekac . Kierowcy ktorzy pracuja dlugo to jest ich 3 a nie wiekszosc. Godzin pracy jest masakryczna od 8 do 21 to troche przesada 13-15 godz pracy , przeladunki na trasach bo nie zmiescil masakra, pan dyrektor nie szanujacy kierowcow oraz klientow. Teraz wszedl eurocesch najgirsze gow.. Jakie mogli wejsc. Kierowcy uciekaja i beda uciekac i tak bedzie jezeli sie nie zmieni osoba na stanowisku pana dyrektora.
1
furezjomendorzg 2015-10-31 14:40:11
hehe pracownicy GObi chyba nie pracownicy to pisali. Idzcie do Gobi - drobnica do pana enkota to sie przekonacie jest tak dobrze ze si ezwalniają i zucają kluczykami , chcesz targac butelki w euroceschu to idz do GOBI
Lr 2015-10-31 16:17:54
Pracownicy GObi jakis zart napewno nie pracownicy napisali tego. Napisze krotko ; Jezeli chcesz byc traktowany jak szmaciaz idz do GObi - drobnica 2. Chcesz pracowac 15 godz dziennie idz do GObi . 3 Chcesz nosic butelki i wnosic towar eurocesch idz do GObi, tyle na temat wiec nie piscie glupot niby pracownicy GObi . Auta sa eymieniane ale na miedzynarodowke a na drobnicy same zlomy
GObi pracownicy 2015-11-05 20:16:58
No tak w tym tygodniu przyjechało 5 kolejnych aut na krajówkę , nie nowe , ale po zmianie designu i remoncie w serwisie będą wyglądały na pewno lepiej niż w całej konkurencji, to po pierwsze. Nie będzie też mowy o przeładowaniu , bo auta są o dużej dmc. Praca po 15 godzin to przesada tego nie ma. Co do ciężkiej pracy ? Szkoda , że nie oglądaliście wczoraj programu kryptonim szef tam 2 pracowników otrzymujących miesięcznie 1300 na godzinę musiało dostarczyć 10 ton śledzi na linię na godzinę , to jest masakra ...co do Eurocash itd ... są ciągle zmiany i są zmiany finansowe również, a trzeba mieć klientów, którzy są wypłacalni. Z tego co wiemy , to również w tej kwestii trwają rozmowy, może na E.... będą pomocnicy ? Zobaczymy ...
Z tego co też wiemy w tej firmie jest Prezes , który dużo rozumie i jak jest problem to zawsze wysłucha i próbuje zmieniać na lepsze wszystko co się da, to dlaczego ludzie narzekacie i nie pójdziecie do niego na rozmowę ?
Może przyszły kierowca 2015-11-09 15:08:18
Witam wszystkich! Mam kilka pytań co do oddziału w Szczecinie, a mianowicie: jak wygląda dzień pracy, ile godzin, jak atmosfera. Z waszych komentarzy to, aby jeden człowiek w ZG jest opisywany, i rozładunki na Eurocash, a nic odnośnie tego oddziału. Może jest ktoś kto tam pracuje i może się wypowiedzieć?
Gruby 2015-11-12 19:14:40
Witam widze ze niektorzy pisza glulopy niektorze prawde, po 1 godz pracy to zalezy od pana E sa kierowcy ktorzy koncza 16-17 sa kierowcy ktorzy koncza 18-22 i tak jest. Wiadomo w kurierce jest nieraz ciezko nieraz lzej. Wozicie eurocescha i zaden kierowca nie chce tego wozic jest paru kierowcow ze nie pojada na eirocescha wiec pan E wysyla tych samych i to niesprawiedliwe. Kierowco przyjmij sie do GObi a zobaczysz :) co do aut pare sztuk kupili ale wszystko na szczecin wiec w zg wielkie gowna. Co do szczecina to slyszalem ze chlopaki narzekaja , byla sytuacja ze kierowcy z zielonej jezdzili do szczecina bo tam nie mial kto jezdzic za marne pieniadze. Wiec idz zobaczysz jak to wyglada jak ci nie bedzie pasowac to zrezygnujesz, eurocescha w zg nie polecam totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na magazynie i traktuja jak smieci.
Polak 2015-11-19 22:17:19
Polak driver,ale nie w polsce, szkoda
Do tej pory nie znalazłem nigdy dobrej opinii o żadnej firmie transportowej :
Jacy jesteśmy warto przeczytać ten kawał :
Pan Bóg schodzi na ziemię w USA, dzisiaj dla rolnika zrobię dobre życzenie:
Co chcesz chłopie ? Widzi Pan Bóg te 100 krów sąsiada?Tak. Chciałbym mieć takie same. Bardzo proszę, mówi Pan Bóg. Po miesiącu,zdecydował,że jeszcze raz zrobi coś dobrego, schodzi na ziemię w Polsce i te same pytanie, co chcesz ? Odpowiedź : Widzi Pan Bóg sąsiada?Tak. Widzi Pan Bóg te jego 3 piękne krowy?Tak,co chcesz? Chciałbym : Aby mu zdechły. I to jest morał. Sprawdź sam firmę ,nieważne czy gobi , czy inna i nie słuchaj buraków, którzy mówią to nie wiadomo dlaczego ??? Miłego wieczoru prawdziwym Driverom , nie dzieciakom, którzy myślą , że są driverami.
ja 2016-01-24 10:28:15
Witam
Praca w GOBI wygląda tak-Przyjezdzasz na 7-mą zdajesz papiery z poprzedniego dnia i odbierasz od spedytorów rozpiske(punkty gdzie jedziesz)Sam ustalasz sobie trase,kolejnosc rozładunku,szukasz towaru po całej hali,sprawdzasz go i zabezpieczasz go(jeśli jest taka potrzeba)i sam przygotowujesz sobie papiery do przesyłek W trase wyjezdzasz w godz.9-10 a wracasz przeważnie miedzy godz.17-19 Jeśli chodzi o spedytorow to nie za bardzo maja pojecie o swojej pracy a organizacja kuleje Kilku kierowcow to 'znajomka' dyrektora oddzialu ,maja stale trasy i koncza godz.14-15 (Raz w tyg.sie puszczą na trase np.Koszalin żeby nie było ze nie jezdza na rowni z innymi) A to już nie wina spedytorow bo przecież dyrektor wszystko widzi Auta sa z mocną..przeszloscia np.wymieniane kabiny Jeśli zdazy Ci się uszkodzić auto np.kierunek lampa czy lustro to-UWAGA-kupujesz za własne pieniądze i sam wymieniasz uszkodzona czesc(brak składek AC)Jeśli chodzi o wyngrodzenie to zawsze na czas był przelew Nie zmyślam ,nie mam powodu by klamac Pisze jak jest żeby pryszly kierowca miał jakies pojecie jak jest bo widze ze 'pracownicy gobi'(SPEDYTORZY) tutaj tego nie opisali
Pozdrawiam
6
terefer 2016-01-28 19:55:33
Gobi Szczecin , ścierwo, byłem przekonałem się, nie polecam. Podejście do pracownika? Nie podoba się? Mam 10 innych chętnych na Twoje miejsce. Jazda bez ADR, uszkodzenia auta nie robione na czas, padaczka
3
Ale za to operatorzy wózków to profeska 2016-02-24 19:09:00
Hiehiehie
1
bobi 2016-03-04 20:32:48
WIDZE ZE W SZCZECINIE GORSZY SYF NIZ W Z-G KAZDY NARZEKA NA TĘ FIRMĘ GOBI DROBINCA , ZMIANA PANÓW DYREKTORÓW I ZATRUDNIC NA TO MIEJSCE OGARNIETEGO WYKSZTAŁCONEGO CZŁOWIEKA KTORY ZNA SIE NA TRANSPORCIE A NIE WSZYSTKO ROBI TAK ZEBY BYŁA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A , ZRESZTĄ GOBI TO WIELKI SYF I [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA KUŁKACH
ddi 2016-03-16 16:18:44
Szkoda słów
2
bobi 2016-04-06 18:36:15
CZEŚĆ MOBILE , WYPOWIEM SIĘ KRÓTKO PRACOWAŁEM NIEDAWNO W GOBI ODSZEDŁEM, Z PANEM ARKIEM NIE DA SIĘ PRACOWAĆ KOMPLETNIE CZŁOWIEK NIE DO ŻYCIA PSUJE WIZERUNEK FIRMY, A PO ZA TYM NIE POLECAM FIRMY GOBI , BARDZO DUŻO MA NEGATYWÓW TA FIRMA I TO JEST PRAWDĄ!! ZAP.......SZ OD RANA DO WIECZORA W DU... MAJĄ KIEROWCÓW LICZY IM SIĘ TYLKO KASA !! TERAZ OKLEILI AUTA CO JEST ATUTEM OBCIĄŻANIE KIEROWCÓW BO NP REKLAMA NA SAMOCHODZIE Z TYŁU JEST BRUDNA ZDARTA TO JEST KPINA ZŁODZIEJSKA FIRMA OMIJAJCIE ŁUKIEM!! I W CALE TO NIE JEST STABILNA FIRMA GOBI DROBNICA BO OPADA CORAZ NIŻEJ I NIEDŁUGO BĘDZIE NA DNIE!!!
1
Były kierowca 2016-04-08 16:42:12
GOBI drobnica to parodia. Pan Arkadiusz Enkot, pseudodyrektor tej całej hecy to niepoważny i sfrustrowany człowiek, który swoimi błędami (i podlegającej mu spedycji) obarcza ducha winnych kierowców. Potrafi krzyczeć tak, że słychać te jego prymitywne obelgi i wulgaryzmy aż na al. Zjednoczenia. Naprawdę dziwię się firmie, że zatrudnia takich ordynarnych, a przede wszystkim niekompetentnych pracowników, niewątpliwie wpływa to na i tak niską reputację tej tak zwanej "firmy". Spedycja, która mu podlega w ogóle nie zasługuje na to by ich nazywać spedycją, jest to grupka spedytorów "z łapanki" (tak, poza kilkoma pracownikami trwa tam nieustanna rotacja, notabene tak samo u kierowców), którzy za swoje błędy często obwiniają kierowców, niejednokrotnie posuwają się do kłamstwa. Całkowity brak organizacji, ładunki są dosłownie dopychane, żeby się zmieściły na pace, zarobki oscylujące wokół płacy minimalnej, godny pożałowania stan techniczny aut. Kierowca raz zgłaszał uszkodzenie hydrauliki windy, usłyszał zbywające odpowiedzi, później musiał obwiązywać windę pasami i tak z nią jeździć! Kolejną godną pożałowania osobą w tej tragifarsie jest tak zwany kierownik magazynu pan Damian Sarnecki. Człowiek wyjątkowo tępawy, często agresywny, taki odpowiednik pana Enkota - tylko działający na magazynie. Robiący łaskę, że musi załadować wózkiem ładunek większych gabarytów, niesamowity krzykacz, wylewający swoje frustracje i problemy emocjonalne na kierowców. Zwykły prostak, który chodzi jak paw na magazynie i chwali się zaszczytnym mianem "kierownikiem magazynu". Firmy nie polecam klientom, ani tym bardziej potencjalnym pracownikom, szczególnie, że za bardzo niskie wynagrodzenie, które niestety nie idzie w parze wraz z narzuconą odpowiedzialnością.
4
Bobi 2016-04-09 08:38:38
34 rt hehe Gobi drobnica to cala bledna pseudofirma i pseudo dyrektor Enkot, opinie sa masakryczne tej firny i pisza prawde o tej firmi, kierowcy uciekaja, klienci i duze dystrybucje juz pouciekaly totalne dno a Enkot to burak nie dyrektor tulko patrzy zeby kierowce zajechac !!! I tylko by okradal wszystkich !!!!!!!!
4
k.k. 2016-05-04 16:48:37
Co Wy piszecie, to świetna firma :-)
k.k. 2016-05-10 21:09:36
Jako spedytor międzynarodowy musisz być przede wszystkim odporny na stres, jeśli posiadasz tę cechę charakteru to śmiało aplikuj, w tej firmie podwyżki są każdego roku, więc z czasem Twoja sytuacja matrialna będzie coraz lepsza.
ja 2016-05-21 12:43:55
Jeśli nie lubisz mieć czasu dla siebie rodziny domu itd.a lubisz pracować od 7-ej rano do nim.18-ej z niezbyt ogarniętymi spedytorami to praca dla Ciebie
olaboga 2016-06-14 20:21:02
idźcie pracujecie w Szczecinie, potrzebują wielu "jeleni" nie obrażając nikogo. Ta firma upadnie, zanim zaczniecie pracować zaczepcie jakiegoś kierowce który tam pracuje, bo ja już nie i podpytajcie jak jest skoro wątpicie w to co ludzie piszą. Przerobiłem już wiele firm, od poczty, przez susy rabeny itp i gobi, i mogę stwierdzić że gobi to jedna wielka prowizorka. Przeczytajcie dobrze umowy, mi ją przedstawiono ale jej nie podpisałem. Materialnie odpowiadacie za wszystko!!!
2
ja 2016-06-16 19:37:26
Jeśli dla tego kierowcy C+E to jest 'nowy sprzęt' a zarobki jak na E 2.800 przy charówie od rana do nocy to faktyczniej jest 'jeleniem' a raczej wołem roboczym :) który nigdzie więcej nie pracował i nie wie jak jest w innych firmach transp. A burakiem to chyba nazywa sam siebie :)
"Kobyła" 2016-06-22 21:32:04
Czytam i czytam te wyzwiska głównie w kierunku 3 osób, a nie taki diabeł straszny. Prawdą jest że czasami dyrektor przesadza. Ale jeżeli wszyscy są tacy super zajebisci to może Wy pokierujcie grupą około 20osób gdzie conajmnien połowa ma swoje odmienne zdanie. Jedyny błąd jaki dyrektorowi mógłbym wytknąć to fakt że stara się być koleżeński. Wiem że sporo Was teraz kisnie ze śmiechu. Gdyby Pan dyrektor był "dyrektorem kutasem" jak w kazdej korporacji zapewne jest, a nie kolegą ktorego prawie nikt nie lubi to nie byloby gadania typu "ja tu nie wjade" owszem czasami są miejsca-miny gdzie wjechać się nie da ale przynajmniej tam podjechaliscie i sprawdziliscie ze nie da się wjechać. Wtedy pstryk, fotka, adnotacja "brak możliwości wjazdu" i gotowe. Tyle na temat dyrektora. Dalej... Nie za bardzo wiem o co chodzi z jak to ktoś napisał "kierownikiem magazynu" nigdy nie miałem z nim problemów zawsze opowiemy sobie po jakieś inteligentnej docince nie koniecznie wykierowanej w nas, nigdy nie zdarzyło mi się żeby odmówił mi pomocy. Nie zdarzyło mi się żeby mi czegoś nie wziął. Ba. Powiem ze nawet sam jak wezmę paleciakiem 200-300kg paletę to każe mi ja postawić i on mi ją podwozi. jeżeli ktoś twierdzi że jest opryskliwy albo nie miły to wybacz ale ironia i sarkazm są zrozumiałe głównie pomiędzy dwójką w miarę inteligentnych ludzi. Dalej ta trzecia dość tajemnicza osoba - kierowca-znajomek dyrektora. Zdaje mi sie że wiem o kogo chodzi i nie wydaje mi się żeby inny gościu który pojechał by w tę samą trasę skończył tak samo jak ów nazwijmy go "Jeździec z nikąd" chłop zapiernicza jak szalony. Tyle na temat. Pracuje w tej firmie prawie pół roku, od kierowców, przynajmniej większości z nich słyszałem same złe opinie tej firmy. Owszem zdarza się ze wrócę późno. Chociażby dzisiaj skończyłem o 20. Jednak jeżeli ktoś podchodzi do wszystkiego z niesmakiem to już jest nastawiony ze będzie źle. Później szuka się samych złych aspektów. A tu macie chociażby coś takiego... niby do pracy wszyscy mają przychodzić na godzinę 8. Przez cały czas starałem się być przed tą godziną. Zauważyłem (po 2 miesiacach) ze jak ludzie przychodzą nawet o 9 to nikt a nikt nie robi awantury. A zwłaszcza ów wytykany zły dyrektor. Tyle na temat. Naszło mnie i nie moglem siedziec cicho. Pozdrawiam i polecam. Kobyła, Busiarz, Młody czy jak tam mnie kto nazywa. chciałbym dodać że są to moje przemyślenia i wyniki obserwacji niczyje inne. Nikt nie musi się ze mną zgadzać.
2
serek 2016-07-06 09:40:46
idźcie pracujcie zobaczcie, gorąco nie polecam Szczecina
2
ja 2016-08-18 10:30:01
W gobi szczecin zostało 4 kierowców z czego jednego 'rzucili' ze Zielonej
To jest odpowiedź na wszystkie komentarze tutaj
Ci pracownicy gobi którzy pisali tutaj pół roku temu wychwalają firme i m.innymi że są na 'etapie poszukiwań magazynu' już nie pracują
Sami siebie niemal dorżnęli przez WYKORZYSTYWANIE kierowców i CHCIWOŚĆ
Kierownik jest zerem, ochłapem człowieka i nic tego nie zmieni...taki się już urodził
4
Też Ja 2016-08-23 11:51:57
Witam dołączam się do Twojej opinii w sprawie Gobi oddział Szczecin.W lipcu zwolniło się 4 kierowców +2 spedytorki daje to do myślenia,ale dyrektorek śmieszny ze szczecina nie myśli kompletnie ,nie ma zielonego pojęcia o transporcie ,kierowcy zgłaszali usterki aut kazał jeżdzic jak auta juz stawały i trzeba było je ściągac to były odcholowywane ale nie na warsztat tylko na baze w krzaki gdzie zarastały.Dla mnie taka osoba nie powinna zajmować takiego stanowiska.Wracając do kierowców którzy odeszli byli to naprawdę pracowici i uczynni ludzie.Jeśli chodzi o wynagrodzenie to było naprawdę na czas i tu jest jeden plus dobry dla tej firmy.pozdrawiam i odradzam pracę w odzdziale szczecin.
5
waldek 2016-09-04 10:32:58
Wszyscy piszą o drobnicy, a jak wygląda u nich praca na zestawie C+E na międzynarodówce ?
Koles 2016-09-17 18:36:33
Hahah brakuje ci już kierowców nawet Ukraińcy się zwalniają więc burdel u ciebie cały czas
zbych 2016-09-22 18:40:23
Chyba nie jest tak źle , właśnie jest wymiana 20 aut na nowe MAN EUR6.
Wszystkie auta w międzynarodówce to 100% EUR6 - 2015i2016 - co 3 lata wymiana na nowe, pełna gwarancja producenta, karty paliwowe, karty płatnicze, terminowe wypłaty i terminowe diety na konto. Bez ściemy ...
2
jimy 2016-09-22 18:49:37
Eurocash , nie robią już od 2 lat ....
2
dziadek 2016-09-22 18:52:43
nie pisz głupot, nikt nie zapłacił jeszcze za zniszczoną reklamę
2
dziadek 2016-09-22 18:54:41
międzynarodówka bardzo dobre warunki finansowe i nowe auta na fulla wypchane z klimą postojową i pełnym serwisem, mało jest takich firm ... ale oczywiście nie zachęcam ....
2
Miecio 2016-09-22 23:08:36
Warunki sa porzadne
1
były kiero 2016-10-16 21:15:45
gobi traci klientów na potęgę. Nikt nie chce z nimi pracować. sami dyrektorzy a kierowcow nie ma.
fatalne zarzadzanie, brak wiedzy o transporcie.
chwala się tylko ze kolejne auta kupuja ale dopoki potrzebni sa kierowcy to oni sobie nie poradza
mother 2016-10-16 23:18:59
Skoro wypłata jest niezła, to już dobrze o nich świadczy.
2
michaś 2016-10-24 13:26:16
oby tylko takie złe firmy jak gobi były na rynku , to praca dla nas była by super. były kiero idź do fm logistic, to zobaczysz jak się źle pracuje, albo podaj choć 1 inną dobrą firmę, bo wszyscy na wszystkich w Polsce srają, nie pracuj w gobi i nie pracuj nigdzie , szkoda słów.
Zostaw swoją opinię o Gobi Transport Sp. z o.o. S.K.A. - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gobi Transport Sp. z o.o. S.K.A.