brak logo

Mlekpol Spółdzielnia Mleczarska

Grajewo

Opinie o Mlekpol Spółdzielnia Mleczarska

Współczuły 2017-03-17 21:32
No to słabą masz kolego psychikę. Może na rentę?
1
Niewolnik mlekpolu 2017-03-21 18:00
Ktos w koncu musi!
1
stan48 2017-04-02 18:33
Też tam miałem nieprzyjemność pracować kilkanaście lat. Chamstwo na każdym kroku, mobbing - to jeśli chodzi o zdecydowaną większość kadry zarządzającej. Wśród większości pracowników natomiast donosicielstwo pod byle pretekstem, zawiść, fałsz. Z tego co słyszałem to nic się nie zmieniło. Dobrze, że już tam nie pracuję. Kończąc zacytuję mego znajomego, który też tam kiedyś pracował trochę - "wolę trawę żreć, niż pracować w tej wspaniałej firmie".
8
Ja 2017-04-05 11:09
W zakładzie w Bydgoszczy szczególnie...
4
Pracownik 2017-04-12 09:34
należących do rodziny prezesa? Weź rozwiń, to się pośmiejemy
10
Joanna 2017-04-13 10:14
@Ja a co się dzieje w zakładzie w Bydgoszczy? Jakich działów/stanowisk w firmie dotyczy ta sytuacja?
Ja 2017-04-17 16:25
Sytuacji w magazynie nabiałowym i tego dlaczego tyle osób się stamtąd zwolniło i przez kogo....Nie będę otwarcie pisał tutaj bo jest to materiał dla PIP....
3
Ja 2017-04-17 16:29
Fantastyczna firma w której dyrektor zaa palenie na terenie firmy grozi zwolnieniem a sam pali w miejscu gdzie znajdują się wózki widłowe po kryjomu....I gdzie tu sprawiedliwość?
4
Nieporodzinie 2017-04-27 01:57
"Mlekpol" - to firma rodzinna. Zwykły szary pracownik robi 500% normy by zarobić na dyrektora, wicedyrektora, zastępce dyrektora, kierownika produkcji i resztę rodziny - pieniądze nie biorą się z nieba.
Mam nadzieje że rynek pracy w Suwałkach was zaskoczy - to nie wioska jak Mrągowo czy Grajewo. Życzę wam tego!
Pozdrawiam
16
ja 2017-05-05 20:40
Mlekpol to wielki syfff.
Jak w ZPM Bydgoszcz brak szacunku do pracownika.
Zakupy ''Przymusowe'' bo jak nie to 200 zł zabierają z 13-stki.
Kierownicy zmiany kr,,,tyni po znajomościach.
Praca w święta, weekendy.
Telefony sciągające z wolnego do pracy.
No i elita podpi...rdalaczy i tych najlepszych: R.Ł. , S.M. i inni....
Omijajcie tą firmę bo tylko zdrowie stracicie... to tylko garstka tego co tam sie dzieje.
7
klient 2017-05-06 20:47
czytam te opinie i niewiele jest napisane o produktach. Weszłam na ta stronę ponieważ kupilło-osełke i chciałam sklarować. może trudno uwierzyc ale nie udało . Zamiast sklarowane masła po długim długim czasie w rondelku zaczęła się tworzyć żółta , gęstniejąca ciecz. Zastanawiam sie co było w składzie tego masła 83% tłuszczu skoro nie można go sklarować.
jednego jestem pewna . nie kupię już żadnego produktu z Mlekpolu.
4
Ja 2017-05-10 10:07
W ZPM Bydgoszcz doszlo do tego ze ludzie zwalniali sie bo albo mieli za wysokie wyksztalcenie albo nie podporzadkowywali sie kierownikom i dyrektorowi albo po prostu mieli dosc pracy po 3 weekendy w miesiacu we wszystkie swieta.Szkoda ze w tej firmie zwykly pracownik jest dla przelozonych gownem i albo sie podporzadkuje albo wyleci na zbity pysk...a donoszenie...oczywiscie...kazdy odsuwa wine od siebie zeby uwalic kolege...Nie polecam isc tam ludziom z wyzszym wyksztalceniem bo tam nasluchacie sie dopiero kim jestescie...Zamkniety krag...Ani prezes ani wiceprezes nie wiedza co sie dzieje w kazdym zakladzie z osobna...a szkoda bo obsadzanie stanowisk ludzmi bez wiedzy i doswiadczenia jest smieszne i zle wplywa na prace firmy...jak sie odchodzi nikt nie zatrzymuje i nawet nie proponuje polepszenia warunkow...przerwa sniadaniowa jak sobie wygospodarujesz kilka minut...szkoda ze inspekcja pracy nie wie co sie tam dzieje...
7
M 2017-05-17 16:27
Na pewno znajdzie sie cała masa świadków
1
mlp 2017-05-19 10:15
Niby tak źle w tej Bydgoszczy, a jednak są ludzie, którzy się zwolnili i wrócili
Mlp 2017-05-19 13:34
Tymczasowo.
2
pieswammordylizal 2017-05-24 22:23
Czytam i czytam i patrze że wszędzie to samo ja na szczescie zakonczyłem przygode z tym syfem w Zambrowie! praca za 2400zl za msc z jednym weekendem wolnym, wydzwanianie o 4 rano jak do dziewczyny z agencji bys przyszedl wstepnie na 8 a potem sie okaze badz pan czujny zyj praca czekaj na telefon co masz do roboty!!??,robienie zakupow w sieci sklepow prezesa, duze nadyzkowe produkcje w swieta by ludzi sciagnac do pracy a po swietach dac dzien wolny,zlamiesz noge szyje reke o podwyzce zapomniej L4 dla tej firmy to cios wobec Twego chlebodawcy, jedna wielka komedia! Zycze wam braku rąk do pracy i zacznijcie szanować ludzi! A po za tym NEPOTYZM kierownik działu Zienc, kierownik kierownikow ds. produkcji Corka itp itd zero pojecia brak szacunku dla ludzi prostota,masakra,amen!
8
suwalczak. 2017-05-31 19:00
Dawno powinieneś to zrobić,Suwałkami też ,tam jako deputat kilka miesięcy temu niektórzy otrzymali wiązanki pogrzebowe.Przeterminowane jogurty też otrzymali.
7
Ania 2017-07-20 09:18
Pracuje w Grajewie. Jestem bardzo zadowolona. Praca jak praca, trzeba robić swoje, cz w MLEKPOLu czy gdzie indziej. Ponieważ zatrudnia się ostatnio dużo półgłówków (młodzi pracownicy są zdziwieni, że żeby się utrzymać, trzeba pracować), jest trochę ciężej, ale pensje powoli rosną więc będzie myślę ok.
4
Krysiek K. 2017-07-21 13:27
W firmie pracuję już 10 lat. Nie wszystko jest idealne, ale z pracy jestem w sumie zadowolony. Na plus: Dobry socjal, co drugi rok firma finansuje pobyt w uzdrowisku pod Tężniami w Ciechocinku, dopłaty są również do organizowanych przez MLEKPOL koloni, co roku 13 pensja, zakupy w sklepie firmowym za 200 zł kupisz masz 100 zł dopłaty do pensji, im dłużej pracujesz, tym wyższe masz wynagrodzenie (o ile nie było jakichś nagan, czy kar). Więc jestem zadowolony. Na minus praca na produkcji ciężka, czasami ściąga kierownik z wolnego, ale trudno o lepszego pracodawcę na podlasiu.
5
Kolniak 2017-07-24 08:14
Pracuję w Kolnie, ale oddelegowany byłem na 2 lata do Grajewa. Dojazdy samochodem SM MLEKPOL, na koszt pracodawcy. Pracodawca w porządku, pracę polecam. Kolno pozdrawia Grajewo!
4
Hee 2017-07-25 06:06
Ciekawe ile wam zapłacili za re komentarze ;d
5
Piotr 2017-08-01 15:40
Co ty człowieku głupoty gadasz firma nic nie finansuje dopłaca tylko do pokoju, a socjal nie jest dla ciebie, 13 pensji to spróbuj pójść na L4 spróbuj nie zrób zakupów w sklepie firmowym to zobaczysz akurat 13 pensje jeszcze jest innych spraw wiele innych, choć by z godzinami nadliczbowych robią co chcą i jak chcą, pomocnik mleczarski musi pracować na stanowisku operatora i na innych stanowiskach pracy które go nie dotyczą i gówno z tego ma i to jest wszystko na przymusowe bo nikt z fachowców tam nie chce pracować ci co tam siedzą po 10 lat tolizusy i kapusie pipieniądze też bieda ostatnio dali ludziom podwyżki śmiechu warte żeby zamydlic oczy żeby się nie zwalniali MLEKPOL ma ponad 1,5 mld zł długu tym co tam idą do pracy życzę zdrowia bo tam żeby pracować trzeba mieć nerwy z stali
5
pp 2017-08-03 23:26
Pod lupe dla pip.
2
Suwalczak 2017-08-07 17:36
Co to za forum, jak człowiek napisze prawdę to jest to usuwane????
Gdzie jest wpis ostatni? Gdzie jest wpis Automatyka????
To nie jest forum tylko księga pochwał dla "MLEKPOLU" - żenada!!!!
Podrawiam MISSPEDALOSA w niebieskim serdaku i pantoflach z bazaru - UWAGA ! Grasuje w Suwałkach.
Uwaga na tyły jest tam dużo PRZYDUPASOS i SZMACIASOS;-)
3
Radek 2017-08-08 10:22
Proszę konkurencję z pseudofirmy zza płotu w Suwałkach o nie podszywanie się pod rzekomo niezadowolonych pracowników MLEKPOLu. Ja rozumiem, że Państwa boli, że MLEKPOL najlepsza polska spółdzielnia mleczarska połączył się z Sudowią, ale wasze jątrzenia na nic się zdadzą. Złodziej zawsze według siebie ocenia i wszędzie widzi złodziei. Proponuję sprawdzić jak wspaniale było w LACTOPOLu w Łosicach http://podlasie24.pl/losice/region/losice-pracownicy-mleczarni-strajkuja-1fa1c.html

Ręce precz od MLEKPOLU!
3
Krzyś 2017-08-08 11:50
Radku i tak od 2013 roku podszywają się pod pracowników Mlekpolu? Puknij się ty w czoło wazelino. Jestem pracownikiem i sam doskonale wiem, że zwykły pracownik nic tam nie znaczy. Ciągły stres, presja, zabieranie premii, kary....nie polecam. Najgorsza spółdzielnia, najgorszy pracodawca. Mlekpol do PIPU
5
Radek MLEKPOL 2017-08-09 08:09
Krzyś taki z Ciebie pracownik Mlekpolu jak z koziej d.. proca. Po co jeszcze tu jesteś niby, skoro tak źle. To nie te czasy, że coś musisz. Nikt Cię nie trzyma, pracy do wyboru do koloru. Prawda taka, że ci co im w Mlekpolu źle, to tacy co nigdzie indziej nie pracowali. Jak ktoś wcześniej przepracował po kilka lat gdzie indziej (nie mówię o takich lewusach, co to po 3 miesiące wszędzie pracują i nikt ich nie chce), doceni pracodawcę. Piszą ludzie, którzy się nie mogą nigdzie zaczepić na dłużej, bo nie potrafią skumać, że gdzie byś nie był, to nie ma nic za darmo i trzeba robić. Krzyś, nie podoba się to kładź wypowiedzenie i idź gdzie Ci będzie lepiej na zdrowie! Jesteś wartościowym pracownikiem, zasuwasz, wiesz, że jesteś niezastąpiony, idź! inni pracododawcy czekają z otwartymi ramionami.
5
Niby wieśniak 2017-08-09 08:15
Ta Suwałki. Miastowe nu się znaleźli co z wywieszonym językiem czekali na pieniądze z MLEKPOLu bo już komornik stał pod drzwiami.
3
Skóter 2017-08-09 15:29
Czołem rozważam pracę w Mlekpolu w Bydgoszczy jako magazynier na wózku widłowym. Na jaki zarobki będę mógł liczyć[będzie to netto z dwójką z przodu?] i czy to będzie praca na 3 zmiany i jak z atmosferą na magazynie. Chodzi o Bydgoszcz?
Paweł Bydgoszcz 2017-08-10 12:12
Skuter nie wiem jak teraz 2 lata temu było na styku. W Mlekpol stety albo niestety jest tak że pensja rośnie w miarę stażu. Przez co starsi pracownicy zarabiają sporo więcej niż Ci na starcie i przez to wielu szuka szczęścia gdzie indziej. Ostatnie lata pensja rośnie mi po 200zl na rękę rocznie więc nie jest źle
2
Pracownik 2017-08-10 19:50
3 zmiany wszystkie święta pracujesz. Atmosfera do kitu dużo ( usunięte przez administratora )
1
Lizus 2017-08-11 14:13
Widzę, że znasz się na wszystkim. Szkoda, tylko, że czytasz bez zrozumienia "Nic nie finansują tylko dopłacają", podwyżka ostatnio byłą "śmiechu warte", "MLEKPOL ma ponad 1,5 mld zł długu". Dopłata to nie forma finansowania? Pensja rośnie, choć rozumiem, nie tak szybko jak Twoje zaangażowanie w pracę. O długu się nie będę rozpisywał, bilans jest dostępny w internecie, ale Ty pewnie nie wiesz nawet co to jest.
4
JA 2017-08-21 10:44
BRAWO, BRAWO!!! CAŁA PRAWDA. BANDA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I IGNORANTÓW. W/W TO PRZYPADKI SZCZEGÓLNE. POTWIERDZAM W 100% CO NAPISAŁ MÓJ KOLEGA AUTOMATYK. JEDEN DUREŃ DRUGI IDIOTA.HE,HE!!! POZDRAWIAM.
4
była sudowia, ni ma sudowii 2017-08-21 16:10
@AUTOMATYK, odezwij się proszę do mnie kolego - marekubarek@o2.pl :D
4
Obserwator 2017-08-22 12:01
Tu się nic nie zmienia. Najgorzej, mają ci co ich dopiero Mlekpol przyłączył. A przyłączył dlatego, że już się ich zakład przewracał. A przewracał się dlatego, bo pracownicy sobie żyły wypruwali i tyrali jeden przez drugiego. Te historie są tak nie trzymające się kupy, kogo wy chcecie na to złapać? Skoro było wspaniale czemu się nie rozwinęliście?
1
Użytkownik lotniska 2017-08-22 18:54
Ponieważ prezes celowo doprowadził zakład do upadku aby kupił go za bezcen inny podmiot, jednak nie udało się do końca bo pojawił się nowy gracz w postaci mlekpolu i to on kupił zakład.
MLECZARZ 2017-08-22 21:23
ALE SAM TO SIĘ PODPISAŁEŚ!!!!
Prawdziwa 2017-08-30 12:26
Mlekpol to Syfff szczególnie zakład w Bydgoszczy.
Na pogardę zasługuję tam wszystko od maszyn po ludzi tam pracujących.
1
Mariusz 2017-08-31 13:15
Prawdziwa. Opinia tak wiele wnosząca, jak Ty prawdziwa. Jeżeli Twoim zdaniem ludzie tam pracujący zasługują na pogardę, to wystawiasz sobie wspaniałą laurkę. Pracuję akurat w Bydgoszczy. Jestem zadowolony, moi znajomi też.
Bababa 2017-08-31 14:24
Ciekawe ile dostajesz za te komentarze.
Z tego co wiem to raczej 90% modli sie aby odejść lub iść na emeryture. A chętnych nie ma.
A 2017-09-02 10:45
Jak pracujesz z tatą przy wózkach widłowych nie ma się co dziwić że nie narzekasz na złe warunki...
2
Mariusz 2017-09-08 14:48
A. i Bababa - nikt Was na siłę nie trzyma. To nie kołchoz. Pracy pod dostatkiem. Każdy jest kowalem swojego losu. Idźcie gdzie Wam dobrze. Z tatą nie pracuję. Dajcie ludziom swoje robić i cieszyć się z tego.
Aaa 2017-09-09 12:19
Haha ty to jesteś papiok ;)
Swoje robić przecież nie mają innego wyjścia i
na pewno się z tego nie cieszą.
Joanna 2017-09-12 11:01
@Mariusz widzę, że Tobie praca w firmie odpowiada. Mógłbyś napisać coś więcej o tym, jakie są plusy pracy u tego pracodawcy? Takie konkretne informacje będą o wiele bardziej pomocne dla osób, które szukają tu opinii o nowym miejscu zatrudnienia.
Nieznany 2017-09-20 09:38
( usunięte przez administratora ) . Zależy jeszcze na jaki dział się trafi bo jeśli na te stare zapleśniałe serki, masłownie itp. to nie ma tam życia ani roboty.
Joanna 2017-09-22 14:17
@Nieznany możesz powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w tym dziale? Piszesz też, że praca w firmie zależy od działu na jaki się trafi. Czy ma się jakikolwiek wpływ, czy też nowy pracownik dołącza tam, gdzie brakuje osoby do pracy?
A 2017-09-25 10:53
Jeżeli chodzi o bydgoski oddział tej firmy na ulicy Niklowej 4 to jak jeszcze tam pracowałem to źle się działo.Ludzie odchodzili bo nie dość że pracowało się prawie wszystkie weekendy w miesiącu to jeszcze większość świąt...Zwykly szeregowy pracownik magazynu nabiałowego był dla Pana dyrektora G. śmieciem...
Joanna 2017-09-27 10:06
@A rozumiem, że nie jesteś już pracownikiem firmy. Od jak dawna? Możliwe, że od tego czasu zaszły jakieś zmiany. Czy przyczyną odejść pracowników był właśnie nadmiar pracy? Co jeszcze masz na myśli mówiąc, że źle się działo? A ktoś z obecnych pracowników może powiedzieć jak sytuacja ta wygląda obecnie?
A 2017-09-27 12:49
Obecni pracownicy się boją bo za wyrażanie opinii o kierownictwie w ZPM BYDGOSZCZ można zostać wyrzuconym z pracy...A jak źle się działo?Brak przerw śniadaniowych...Kolesiostwo i kumoterstwo..W ciągu miesiąca miało się mniej dni wolnych niż się należało...Ale listy obecności były podpisywane zgodnie z kodeksem pracy...A kierownictwo odnotowywało sobie ile dni wolnych jest winnych poszczególnym pracownikom...Reszta tego co się działo to już niestety temat dla PIP i sądu pracy...
3
Dt 2017-10-11 19:29
W mlekpolu w bdg to pracuje sama patologia.
Ludzie bez żadnych perspektyw, do tego robiących z siebie nie wiadomo kogo. Nie polecam nikomu tam iść bo was zjedzą kapusie
A o firmie się nie wypowiem bo szkoda słów fałsz, brak szacunku nic więcej.
3
Zostaw swoją opinię o Mlekpol Spółdzielnia Mleczarska - Grajewo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mlekpol Spółdzielnia Mleczarska