brak logo

Mlekpol Spółdzielnia Mleczarska

Grajewo

Opinie o Mlekpol Spółdzielnia Mleczarska

Ktoś 2017-01-03 11:04
Co sądzicie o narzucaniu robienia zakupów? Konsekwencją jest zabieranie pieniędzy z 13-stki to gruba przesada.
7
Ziom 2017-01-03 16:25
Mobbing i tyle czemu tego nie zgłosicie do prokuratury ??? Nie można wymuszać na kimś zakupów, może ktoś nie lubi nabiału lub jest alergikiem.
6
margo19 2017-01-08 19:48
Nie robiłam zakupów i nie będę robić ,już na pewno nie będę kupować więcej paczek z przeterminowanymi produktami-ostatnio były to jogurty-poszły do ścieku,ale teraz myślę że powinnam je chyba zanieść do sanepidu. Zawsze uważałam 13-stka to nagroda za dobrze wykonywaną pracę,a nie za robienie zakupów-jak to się człowiek myli. Zabierze nagrodę -niech się nią udławi-mam nadzieję ,że ludzka krzywda bokiem mu wyjdzie.Na związki zawodowe też nie ma co liczyć bo są tylko po to by przytakiwać'"Panu prezesowi''
9
Aaa 2017-01-09 16:30
Dalej NIKT się nie nauczył,że Ci co siedzą na górze mają tych na dole za nic...Przede wszystkim za złodziei.. W ZPM Bydgoszcz doszło do tego ze że w ciągu roku odeszlo chyba z 10 osób z magazynu nabiałowego.Czyja to wina?Według mnie przede wszystkim dwóch osób...
14
Pracownik 2017-01-17 00:59
Przez pracę w Mlekpolu jadę już ponad 2 lata na psychotropach! A pracuję tam 2,5 roku. Żyć mi się przez ten zakład nie chce.
6
mlekpolowskazenada 2017-01-26 11:39
-200zł z nagrody rocznej za każdy miesiąc nie robienia zakupów w sieci sklepów zakładowych należących do rodziny prezesa ! śmiech na sali! Ludzie nię bedą robic zakupów a zaczną się sypać zwolnienia L4 bo jeżeli mam nie dostać 13 to w ramach tego jak traktuje mnie pan prezes nigdy nie zrobie tam zakupów a te 2400 przeznacze sobie na pobyt w domu w okresie wakacyjnym na zwolnieniu :) Zaczęła się duża rotacja ludzi którzy przejrzeli na oczy i mają dość tego wyzysku, sypią się zwolnienia a was czeka nie doświadczona kadra,dużo wpadek produkcyjnych i dużo wypadków! Podwyżki dla młodych by zostali i pracowali najwyższe, podwyżki dla pracowników pracujących ponad 20 lat 140zl na ręka ha na waciki będzie! Życze wam braku rąk do pracy zaczniecie szanować pracowników!
10
maślanka 2017-01-27 11:40
Premia i "13"za zakupy to najgorszy pomysł,o jakim słyszałam.No bo co maja powiedzieć pracownicy mający małą rodzinę (tylko męża lub żonę) w dodatku jedno z nich ma uczulenie na produkty mleczne!!!!! A co,jeśli małżonkowie pracują razem?? Muszą kupić za 400 zł??Lubiący mięsko muszą przejść na weganizm:) Pracownicy zamierzają wystąpić na drogę prawną oraz powiadomić odpowiednie instytucje w kontekście mobbingu i haraczu.
14
PIP 2017-02-11 22:29
chętnie sie zajmę sprawą
12
margo19 2017-02-22 19:03
chyba ktoś powinien
3
rolnik 2017-03-16 13:43
Chciałbym napomnieć o niejakim kucyku T.S z magazynu nabiałowego tej firmy w mrągowskim oddziale. Jak łatwo mu było zostać zastępcą kierownika nie mając nawet podstawowego wykształcenia szczególnie w tym kierunku. Normalnie czarna magia albo lojalka przełożonemu pod stołem Kierując sporą brygadą pracowników odwala totalną lipę. Nieodpowiedni człowiek na odpowiedzialnym stanowisku. Drze mordę na nowych młodych pracowników oraz zastrasza tym sposobem. Zamiast usprawniać tryb pracy totalnie go rozstraja. Rozbija i nastawia wrogo pracowników wobec siebie. Niedługo też może się okazać że wybuchnie seks aferka.
19
Mirek 2017-03-17 21:29
No 200 zł na zakupy miesięcznie w sklepach, gdzie jest sporo więcej to rzeczywiście krzywda. Jak to kupić? 200 zł! A jak pracują dwie osoby to 400! Dodajcie jeszcze, że za te zakupy połowę firma zwraca. Kupujesz za 200 płacisz 100 zł. Nie pracuję w MLEKPOLu. Pracuje żona. Ale jak znajomi się dowiedzieli, że firma ma takie coś, to nie mogli uwierzyć. Ale lepiej biadolić. Uczulenie na nabiał? To kupcie wędliny i proszek do prania. Nie dogodzi ludziom. Idźcie do prywaciarza albo do urzędu jak ja to zobaczycie jaki miód.
5
Współczuły 2017-03-17 21:32
No to słabą masz kolego psychikę. Może na rentę?
1
Niewolnik mlekpolu 2017-03-21 18:00
Ktos w koncu musi!
1
stan48 2017-04-02 18:33
Też tam miałem nieprzyjemność pracować kilkanaście lat. Chamstwo na każdym kroku, mobbing - to jeśli chodzi o zdecydowaną większość kadry zarządzającej. Wśród większości pracowników natomiast donosicielstwo pod byle pretekstem, zawiść, fałsz. Z tego co słyszałem to nic się nie zmieniło. Dobrze, że już tam nie pracuję. Kończąc zacytuję mego znajomego, który też tam kiedyś pracował trochę - "wolę trawę żreć, niż pracować w tej wspaniałej firmie".
7
Ja 2017-04-05 11:09
W zakładzie w Bydgoszczy szczególnie...
4
Pracownik 2017-04-12 09:34
należących do rodziny prezesa? Weź rozwiń, to się pośmiejemy
7
Joanna 2017-04-13 10:14
@Ja a co się dzieje w zakładzie w Bydgoszczy? Jakich działów/stanowisk w firmie dotyczy ta sytuacja?
Ja 2017-04-17 16:25
Sytuacji w magazynie nabiałowym i tego dlaczego tyle osób się stamtąd zwolniło i przez kogo....Nie będę otwarcie pisał tutaj bo jest to materiał dla PIP....
3
Ja 2017-04-17 16:29
Fantastyczna firma w której dyrektor zaa palenie na terenie firmy grozi zwolnieniem a sam pali w miejscu gdzie znajdują się wózki widłowe po kryjomu....I gdzie tu sprawiedliwość?
2
Nieporodzinie 2017-04-27 01:57
"Mlekpol" - to firma rodzinna. Zwykły szary pracownik robi 500% normy by zarobić na dyrektora, wicedyrektora, zastępce dyrektora, kierownika produkcji i resztę rodziny - pieniądze nie biorą się z nieba.
Mam nadzieje że rynek pracy w Suwałkach was zaskoczy - to nie wioska jak Mrągowo czy Grajewo. Życzę wam tego!
Pozdrawiam
11
ja 2017-05-05 20:40
Mlekpol to wielki syfff.
Jak w ZPM Bydgoszcz brak szacunku do pracownika.
Zakupy ''Przymusowe'' bo jak nie to 200 zł zabierają z 13-stki.
Kierownicy zmiany kr,,,tyni po znajomościach.
Praca w święta, weekendy.
Telefony sciągające z wolnego do pracy.
No i elita podpi...rdalaczy i tych najlepszych: R.Ł. , S.M. i inni....
Omijajcie tą firmę bo tylko zdrowie stracicie... to tylko garstka tego co tam sie dzieje.
6
klient 2017-05-06 20:47
czytam te opinie i niewiele jest napisane o produktach. Weszłam na ta stronę ponieważ kupilło-osełke i chciałam sklarować. może trudno uwierzyc ale nie udało . Zamiast sklarowane masła po długim długim czasie w rondelku zaczęła się tworzyć żółta , gęstniejąca ciecz. Zastanawiam sie co było w składzie tego masła 83% tłuszczu skoro nie można go sklarować.
jednego jestem pewna . nie kupię już żadnego produktu z Mlekpolu.
3
Ja 2017-05-10 10:07
W ZPM Bydgoszcz doszlo do tego ze ludzie zwalniali sie bo albo mieli za wysokie wyksztalcenie albo nie podporzadkowywali sie kierownikom i dyrektorowi albo po prostu mieli dosc pracy po 3 weekendy w miesiacu we wszystkie swieta.Szkoda ze w tej firmie zwykly pracownik jest dla przelozonych gownem i albo sie podporzadkuje albo wyleci na zbity pysk...a donoszenie...oczywiscie...kazdy odsuwa wine od siebie zeby uwalic kolege...Nie polecam isc tam ludziom z wyzszym wyksztalceniem bo tam nasluchacie sie dopiero kim jestescie...Zamkniety krag...Ani prezes ani wiceprezes nie wiedza co sie dzieje w kazdym zakladzie z osobna...a szkoda bo obsadzanie stanowisk ludzmi bez wiedzy i doswiadczenia jest smieszne i zle wplywa na prace firmy...jak sie odchodzi nikt nie zatrzymuje i nawet nie proponuje polepszenia warunkow...przerwa sniadaniowa jak sobie wygospodarujesz kilka minut...szkoda ze inspekcja pracy nie wie co sie tam dzieje...
6
M 2017-05-17 16:27
Na pewno znajdzie sie cała masa świadków
1
mlp 2017-05-19 10:15
Niby tak źle w tej Bydgoszczy, a jednak są ludzie, którzy się zwolnili i wrócili
Mlp 2017-05-19 13:34
Tymczasowo.
2
pieswammordylizal 2017-05-24 22:23
Czytam i czytam i patrze że wszędzie to samo ja na szczescie zakonczyłem przygode z tym syfem w Zambrowie! praca za 2400zl za msc z jednym weekendem wolnym, wydzwanianie o 4 rano jak do dziewczyny z agencji bys przyszedl wstepnie na 8 a potem sie okaze badz pan czujny zyj praca czekaj na telefon co masz do roboty!!??,robienie zakupow w sieci sklepow prezesa, duze nadyzkowe produkcje w swieta by ludzi sciagnac do pracy a po swietach dac dzien wolny,zlamiesz noge szyje reke o podwyzce zapomniej L4 dla tej firmy to cios wobec Twego chlebodawcy, jedna wielka komedia! Zycze wam braku rąk do pracy i zacznijcie szanować ludzi! A po za tym NEPOTYZM kierownik działu Zienc, kierownik kierownikow ds. produkcji Corka itp itd zero pojecia brak szacunku dla ludzi prostota,masakra,amen!
5
suwalczak. 2017-05-31 19:00
Dawno powinieneś to zrobić,Suwałkami też ,tam jako deputat kilka miesięcy temu niektórzy otrzymali wiązanki pogrzebowe.Przeterminowane jogurty też otrzymali.
7
Ania 2017-07-20 09:18
Pracuje w Grajewie. Jestem bardzo zadowolona. Praca jak praca, trzeba robić swoje, cz w MLEKPOLu czy gdzie indziej. Ponieważ zatrudnia się ostatnio dużo półgłówków (młodzi pracownicy są zdziwieni, że żeby się utrzymać, trzeba pracować), jest trochę ciężej, ale pensje powoli rosną więc będzie myślę ok.
3
Krysiek K. 2017-07-21 13:27
W firmie pracuję już 10 lat. Nie wszystko jest idealne, ale z pracy jestem w sumie zadowolony. Na plus: Dobry socjal, co drugi rok firma finansuje pobyt w uzdrowisku pod Tężniami w Ciechocinku, dopłaty są również do organizowanych przez MLEKPOL koloni, co roku 13 pensja, zakupy w sklepie firmowym za 200 zł kupisz masz 100 zł dopłaty do pensji, im dłużej pracujesz, tym wyższe masz wynagrodzenie (o ile nie było jakichś nagan, czy kar). Więc jestem zadowolony. Na minus praca na produkcji ciężka, czasami ściąga kierownik z wolnego, ale trudno o lepszego pracodawcę na podlasiu.
4
Kolniak 2017-07-24 08:14
Pracuję w Kolnie, ale oddelegowany byłem na 2 lata do Grajewa. Dojazdy samochodem SM MLEKPOL, na koszt pracodawcy. Pracodawca w porządku, pracę polecam. Kolno pozdrawia Grajewo!
4
Hee 2017-07-25 06:06
Ciekawe ile wam zapłacili za re komentarze ;d
5
Piotr 2017-08-01 15:40
Co ty człowieku głupoty gadasz firma nic nie finansuje dopłaca tylko do pokoju, a socjal nie jest dla ciebie, 13 pensji to spróbuj pójść na L4 spróbuj nie zrób zakupów w sklepie firmowym to zobaczysz akurat 13 pensje jeszcze jest innych spraw wiele innych, choć by z godzinami nadliczbowych robią co chcą i jak chcą, pomocnik mleczarski musi pracować na stanowisku operatora i na innych stanowiskach pracy które go nie dotyczą i gówno z tego ma i to jest wszystko na przymusowe bo nikt z fachowców tam nie chce pracować ci co tam siedzą po 10 lat tolizusy i kapusie pipieniądze też bieda ostatnio dali ludziom podwyżki śmiechu warte żeby zamydlic oczy żeby się nie zwalniali MLEKPOL ma ponad 1,5 mld zł długu tym co tam idą do pracy życzę zdrowia bo tam żeby pracować trzeba mieć nerwy z stali
4
pp 2017-08-03 23:26
Pod lupe dla pip.
1
Suwalczak 2017-08-07 17:36
Co to za forum, jak człowiek napisze prawdę to jest to usuwane????
Gdzie jest wpis ostatni? Gdzie jest wpis Automatyka????
To nie jest forum tylko księga pochwał dla "MLEKPOLU" - żenada!!!!
Podrawiam MISSPEDALOSA w niebieskim serdaku i pantoflach z bazaru - UWAGA ! Grasuje w Suwałkach.
Uwaga na tyły jest tam dużo PRZYDUPASOS i SZMACIASOS;-)
3
Radek 2017-08-08 10:22
Proszę konkurencję z pseudofirmy zza płotu w Suwałkach o nie podszywanie się pod rzekomo niezadowolonych pracowników MLEKPOLu. Ja rozumiem, że Państwa boli, że MLEKPOL najlepsza polska spółdzielnia mleczarska połączył się z Sudowią, ale wasze jątrzenia na nic się zdadzą. Złodziej zawsze według siebie ocenia i wszędzie widzi złodziei. Proponuję sprawdzić jak wspaniale było w LACTOPOLu w Łosicach http://podlasie24.pl/losice/region/losice-pracownicy-mleczarni-strajkuja-1fa1c.html

Ręce precz od MLEKPOLU!
3
Krzyś 2017-08-08 11:50
Radku i tak od 2013 roku podszywają się pod pracowników Mlekpolu? Puknij się ty w czoło wazelino. Jestem pracownikiem i sam doskonale wiem, że zwykły pracownik nic tam nie znaczy. Ciągły stres, presja, zabieranie premii, kary....nie polecam. Najgorsza spółdzielnia, najgorszy pracodawca. Mlekpol do PIPU
3
Radek MLEKPOL 2017-08-09 08:09
Krzyś taki z Ciebie pracownik Mlekpolu jak z koziej d.. proca. Po co jeszcze tu jesteś niby, skoro tak źle. To nie te czasy, że coś musisz. Nikt Cię nie trzyma, pracy do wyboru do koloru. Prawda taka, że ci co im w Mlekpolu źle, to tacy co nigdzie indziej nie pracowali. Jak ktoś wcześniej przepracował po kilka lat gdzie indziej (nie mówię o takich lewusach, co to po 3 miesiące wszędzie pracują i nikt ich nie chce), doceni pracodawcę. Piszą ludzie, którzy się nie mogą nigdzie zaczepić na dłużej, bo nie potrafią skumać, że gdzie byś nie był, to nie ma nic za darmo i trzeba robić. Krzyś, nie podoba się to kładź wypowiedzenie i idź gdzie Ci będzie lepiej na zdrowie! Jesteś wartościowym pracownikiem, zasuwasz, wiesz, że jesteś niezastąpiony, idź! inni pracododawcy czekają z otwartymi ramionami.
4
Niby wieśniak 2017-08-09 08:15
Ta Suwałki. Miastowe nu się znaleźli co z wywieszonym językiem czekali na pieniądze z MLEKPOLu bo już komornik stał pod drzwiami.
3
Skóter 2017-08-09 15:29
Czołem rozważam pracę w Mlekpolu w Bydgoszczy jako magazynier na wózku widłowym. Na jaki zarobki będę mógł liczyć[będzie to netto z dwójką z przodu?] i czy to będzie praca na 3 zmiany i jak z atmosferą na magazynie. Chodzi o Bydgoszcz?
Paweł Bydgoszcz 2017-08-10 12:12
Skuter nie wiem jak teraz 2 lata temu było na styku. W Mlekpol stety albo niestety jest tak że pensja rośnie w miarę stażu. Przez co starsi pracownicy zarabiają sporo więcej niż Ci na starcie i przez to wielu szuka szczęścia gdzie indziej. Ostatnie lata pensja rośnie mi po 200zl na rękę rocznie więc nie jest źle
2
Pracownik 2017-08-10 19:50
3 zmiany wszystkie święta pracujesz. Atmosfera do kitu dużo ( usunięte przez administratora )
1
Lizus 2017-08-11 14:13
Widzę, że znasz się na wszystkim. Szkoda, tylko, że czytasz bez zrozumienia "Nic nie finansują tylko dopłacają", podwyżka ostatnio byłą "śmiechu warte", "MLEKPOL ma ponad 1,5 mld zł długu". Dopłata to nie forma finansowania? Pensja rośnie, choć rozumiem, nie tak szybko jak Twoje zaangażowanie w pracę. O długu się nie będę rozpisywał, bilans jest dostępny w internecie, ale Ty pewnie nie wiesz nawet co to jest.
3
JA 2017-08-21 10:44
BRAWO, BRAWO!!! CAŁA PRAWDA. BANDA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I IGNORANTÓW. W/W TO PRZYPADKI SZCZEGÓLNE. POTWIERDZAM W 100% CO NAPISAŁ MÓJ KOLEGA AUTOMATYK. JEDEN DUREŃ DRUGI IDIOTA.HE,HE!!! POZDRAWIAM.
2
była sudowia, ni ma sudowii 2017-08-21 16:10
@AUTOMATYK, odezwij się proszę do mnie kolego - marekubarek@o2.pl :D
1
Robol 2017-08-22 10:06
Dobrze w tym zakładzie ma tylko grono rodziny i przydupasòw prezesa, reszta musi na nich tyrać wykonując pracę za kilka etatòw. Standard praca w trakcie urlopu, nadgodziny ktòre "kiedyś oddamy" bo nadgodzin oficjalnie nie ma, nagmine łamanie przepisòw prawa pracy, bhp i tak można wyliczać długo. Pracowałem tam rok ufając zapewnieniom że będzie lepiej, w nagrodę za zangarzowanie dostałem tylko więcej obowiązkòw i godziny nadliczbowe za które nikt nie zapłacił. Na szczęście dziś w Suwałkach jest dużo pracy dla ludzi ktòrzy coś umieją, szkoda tylko że się wyrabiałem tam "dla dobra zakładu" tyle czasu. Odradzam pracę w tym zakładzie z całego serca. PS Jòzek wszystkie Twoje ałkcje z Olx są i tak udokumętowane pomimo że je usunołeś:).
1
Obserwator 2017-08-22 12:01
Tu się nic nie zmienia. Najgorzej, mają ci co ich dopiero Mlekpol przyłączył. A przyłączył dlatego, że już się ich zakład przewracał. A przewracał się dlatego, bo pracownicy sobie żyły wypruwali i tyrali jeden przez drugiego. Te historie są tak nie trzymające się kupy, kogo wy chcecie na to złapać? Skoro było wspaniale czemu się nie rozwinęliście?
1
Użytkownik lotniska 2017-08-22 18:54
Ponieważ prezes celowo doprowadził zakład do upadku aby kupił go za bezcen inny podmiot, jednak nie udało się do końca bo pojawił się nowy gracz w postaci mlekpolu i to on kupił zakład.
MLECZARZ 2017-08-22 21:23
ALE SAM TO SIĘ PODPISAŁEŚ!!!!
Anonim 2017-08-22 21:44
Nie wypowiadałem się o nikim, więc i nie widzę takiej potrzeby. Kiedyś trzeba było mieć jaja, żeby kogoś obrazić, dziś wystarczy klawiatura i każda ciota może to zrobić. Pomijam to, że zrobił to dopiero w momencie, gdy przestał pracować. Widocznie bał się komuchów i lubił jednak te odsniezanie hehe;)
2
Zostaw swoją opinię o Mlekpol Spółdzielnia Mleczarska - Grajewo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mlekpol Spółdzielnia Mleczarska