brak logo

NASK Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa

Warszawa

Opinie o NASK Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa

anonim 2011-07-16 06:16:43
Na pierwszy rzut oka widać, ze to jakaś ściema ta wypowiedź (płatna?). Odradzam NASK z całego serca - brak wizji co ma robić ten komercyjno-naukowy twór i cynizm dyrekcji - synekury, pogardliwe i zle traktowanie pracowników, obniżanie wynagrodzeń, zła atmosfera.
5
eddd 2014-03-18 00:09:02
Fatalnie wygląda. Rżną klientów tak, że nie wytrzymałem. A szef na to, że jak taki uczciwy jestem, to żebym spadał. No to spadłem. Omijajcie NASK.
1
zadowolony 2014-06-23 07:42:22
A dla mnie NASK to od pewnego czasu najlepszy pracodawca (jestem tu 5 lat). Stabilny finansowo, posiadający wiele pro-pracowniczych programów. Czasami projekty bywają wymagające, ale jak się komuś nie chce pracować to i w innych firmach/organizacjach nie zagrzeje miejsca.
Dla tych co chcą się czegoś nauczyć i tych, którzy chcą się podzielić posiadaną już wiedzą w pracy nad nowatorskimi rozwiązaniami szczerze polecam. Na naszych stronach stale publikujemy ogłoszenia o wolnych stanowiskach - bo stale się rozwijamy.
I jeszcze jedno, brak wizji, cynizm czy inne wymienione wcześniej pejoratywne cechy wynikają najwyraźniej z niezrozumienia charakteru instytutu. NASK (instytut badawczy) znacząco różni się od firm komercyjnych. Nie należy spodziewać się jednego dyktatora ze spójną wizją i grupy biczowanych chłopów (na kształt folwarku). Tu panuje duża samodzielność, przyzwolenie na własne inicjatywy i przede wszystkim koleżeństwo, ale w tym dobrym tego słowa znaczeniu. Więc jeśli ktoś nie ma choć odrobiny własnej inicjatywy to rzeczywiście może mieć problem bo na dłuższą metę nikt mu nie będzie codziennie tłumaczył co ma robić ;)
2
Prawie pracownik 2014-10-07 00:41:20
Ostrzegam osoby, które zamierzają zmienić dotychczasową pracę na NASK. Uważajcie, ponieważ złożona wam wiążąca, ustna propozycja zatrudnienia, może się okazać „nieaktualna” w ciągu kilku dni oczekiwania na umowę z NASK’u. Dlatego radzę wam dobrze rozważyć zwolnienie się z innej firmy w celu zatrudnienia w NASK i koniecznie, zanim złożycie wypowiedzenie, żądajcie od NASK umowy wstępnej. Mi się zdarzyła taka negatywna przygoda z kierownikiem rejonu Śląsk i Dolny Śląsk.
1
krt 2014-10-17 15:39:44
naciagają ludzi na klauzule abuzywne drobnym druczkiem a później ciągają po sądach. W moim wypadku podali niewłaściwy adres do doręczeń, w związku z czym uzyskali automatyczny nakaz zapłąty, o którym nie wiedziałem. Kisili go u siebie po cichu 4 lata, żeby teraz doręczyć już pod właściwy adres. Żenujące [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Zadowolony 2015-05-20 08:58:52
Byłem pracownikiem NASKu przez blisko 5 lat i powiem, że jeśli robi się swoje to jest na prawdę spokojna praca z wieloma profitami socjalnymi. Czytałem poprzednie opinie i nie zgodzę się ze stanowiskiem że pensje są obniżane. Nigdy w historii mojej pracy tak się nie zdarzyło, wręcz nawet przeciwnie. Raz zdarzyło się że podwyżka wynosiła 1/3 pensji, a to nie mało. W dziale handlowym, jak to w dziale handlowym jest ciśnienie na wynik, ale budując sobie dobry koszyk klientów można zrobić plan bez problemu. Wymaga to trochę wkładu pracy, ale to normalne, bo za siedzenie nie będą przecież płacić. Do tego ogromne zaplecze naukowe, które daje przewagę nad konkurencją. Wypłaty zawsze na czas i to czasami z dodatkowymi bonusami. Minusem jest niestety mało elastyczne zarządzanie i strasznie długi proces decyzyjny, bo w jednostce naukowej nikt nie chce wziąć odpowiedzialności za pewne decyzje. Pracodawca na 4+.
2
mozg_rozwalony 2015-11-06 21:39:58
Największy minus tej pracy to współpraca z gronem mózgowców- nudziarzy, przekonanych o swojej wyższości z powodu posiadanej wiedzy i z którymi trudno jest pociągnąć rozmowę na typowe, codzienne tematy. NASK to dość dziwny twór komercyjno-naukowy, o specyficznej atmosferze, do której nie każdy się przyzwyczai, stąd spora rotacja. Zarobki przeciętne.
2
stabilnie 2015-12-01 20:18:24
Jeśli szukasz dynamicznego rozwoju, to nie w tej firmie. Jest stabilnie (chętnie zatrudniają na pełną umowę), ale już zarobki czy możliwości rozwoju nie zachwycają. Spodziewałem się po tej firmie znacznie więcej niż w istocie mi zaoferowali.
marek45 2016-02-02 21:39:47
Nie zgadzam się z poprzednikiem. NASK oferuje duże możliwości rozwoju a przy tym nie ma ślepego parcia na wynik czy terminy jak w typowej korporacji.
Jeśli już uda ci się przejść rekrutacje i naprawdę chcesz się uczyć, to może być praca na dłużej.

Ostatnio sporo osób zwolniło się z NASK ale głównie są to osoby z 3-5 letnim doświadczeniem i dużą wiedzą. Być może są firmy, które trochę więcej płacą, ale na pewno pracownik NASK nie ma powodów do narzekania.
zxc 2016-02-03 16:00:45
Brak informacji zwrotnej po rozmowie kwalifikacyjnej pomimo obietnic, że takowa będzie. Nieprofesjonalne zachowanie.
rozczarowany 2016-03-01 09:08:38
Po raz pierwszy zdarzyło mi się że firma rekrutująca nie pofatygowała się aby zadzwonić w celu umówienia spotkania rekrutacyjnego. Byłem mocno rozczarowany takim zachowaniem i nie umówiłem się na rozmowe.
mózgowiec 2016-03-28 08:02:13
"Największy minus tej pracy to współpraca z gronem mózgowców- nudziarzy, przekonanych o swojej wyższości z powodu posiadanej wiedzy i z którymi trudno jest pociągnąć rozmowę na typowe, codzienne tematy. "

Jak ktoś potrafi rozmawiać tylko i wyłącznie o "codziennych" sprawach jak piłka nożna i "dupeczki", to lepiej niech idzie do consultingu razem z innymi absolwentami SGH :)
kajek 2016-05-18 08:49:31
to faktycznie jak cos obiecuja to powinni sie odezwac po rozmowie nawet gdy decyzja jest negatywna
Zostaw swoją opinię o NASK Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NASK Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa