brak logo

Fuga Mundi Fundacja

Lublin

Opinie o Fuga Mundi Fundacja

ola 2011-05-05 01:20:46
T,ak Ludzie którzy tam pracują sa w porządku (nie da się jednak zgrać teamu bo każdy pracuje nie dłużej niż 3 miesiące). Ja nie polecam z nimi współpracy na pewno jak wolontariusza może pracowników traktują inaczej w co wątpie bo widziałam jaki hardkor im robia codziennie w pracy nie mówiąc o tym co robią pod koniec miesiąca. Nie polecam !!!
3
archi 2013-01-28 22:43:14
Zwykli naganiacze niepełnosprawnych pracowników.
Kończę prace w jednej firmie do której mnie skierowano z Fuga Mundi.
Totalny wyzysk.
2
serduszko dobroci 2013-01-30 20:33:37
Nie polecałabym tej organizacji nikomu.
1. mobbing pracowników przez kierownika [usunięte przez moderatora]., i pana [usunięte przez moderatora].
2. niezdrowa atmosfera która udziela się wszystkim...każdy uśmiechnięty człowiek który zacznie pracę dla tej organizacji wyjdzie z niej smutny z depresją
3. ludzie mając na umowie zlecenie 40 godzin tygodniowo pracują 160 czyli tak jak na umowie o pracę
4. problemy z wyjściem w sprawach służbowych - trzeba się tłumaczyć wszystkim zaczynając od pana [usunięte przez moderatora]. kończąc na panu [usunięte przez moderatora].
5. wypisuje się prośbę o urlopy - co przy umowie zleceniu jest niedopuszczalne - zgłoszę ten fakt w Inspekcji Pracy (powinno się wykonać zadanie i iść do domu (tak jak jest w innych organizacjach) a nie pracować jak na umowie o pracę)
6. nepotyzm - koneksje, układy między panem [usunięte przez moderatora] a Prezesami, pan [usunięte przez moderatora]zaprotegował 19 letniego brata [usunięte przez moderatora]. (maturzystę) który tu "pracuje" i swoją dziewczynę [usunięte przez moderatora]. która jest na obsłudze klienta sekretarką.
7. zebrania u pana [usunięte przez moderatora]. które są postkomunistyczne i nudne.
8. można się tu napracować (DAĆ SERCE NA TALERZU) a i tak na koniec można posłuchać że nic sie nie zrobiło.
9. ONI ZACHOWUJĄ SIĘ JAK W [usunięte przez moderatora] PRACY ...SZKODA PISAĆ...WNIOSKI PROSZĘ WYCIĄGNĄĆ SAMEMU. JA DODAM TYLKO TYLE ŻE PRACOWAŁAM TU ALE NIGDY NIE MYŚLAŁAM ŻE TAK JEST W FUNDACJACH ...ZGŁOSZĘ TE INFORMACJE DO WSZYSTKICH INSTYTUCJI KTÓRE MOGĄ SIĘ IM ODWDZIĘCZYĆ ZA BRAK SZACUNKU DO MNIE.
10. NIE POLECAM
5
serduszko dobroci 2013-01-30 20:43:40
aha dodatkowo oprócz braku szacunku, chamstwa...cwaniactwa ...tekstów beznadziejnych ...są różne wypowiedzi z podtekstami sexualnymi do kobiet które tam pracują.

Omijać szerokim łukiem !!! Ja się ich bałam ...każdy się bał wchodzić do prezesów...przechodzić obok prezesów...żeby tylko się czegoś nie przyczepili... CHORE...

praca gdyby nie ci panowie na "górze" byłaby bardzo fajna lecz nie jest... dlatego tam już nie pracuję bo bym zwariowała i dostała orzeczenie na chorobę o symbolu 02P dla wtajemniczonych nie muszę tłumaczyć OCB;)

Pozdrawiam
5
magda 2013-03-04 17:31:58
Bardzo ciekawa wypowiedź ale jeżeli warunki pracy były takie tragiczne to trzeba było zrezygnować. Praca to nie obóz pracy tylko dobrowolne wykonywanie obowiązków wynikających z charakteru stanowiska. Każda zdrowa psychicznie osoba zrezygnowałaby z tak przedstawionej pracy po kilku dniach, a z tej wypowiedzi wynika, że osoba wystawiająca opinię współpracowała z fundacją długo, więc albo warunki pracy nie są tak złe jak przedstawione, albo wystawiający opinię ma poważne zaburzenia natury psychicznej.
Pozdrawiam
karola 2013-03-22 11:41:58
Ja pracowałam w FFM i było dobrze. Komu się nie chciało nic robić to wiadomo że miał problemy, ale bez przesady. Tam są potrzebni ludzie, którym się chce, a nie tacy, którzy odliczają czas do końca pracy. Przy okazji można się wiele nauczyć.
oola 2014-09-08 16:14:07
biorą do projektu a później dają sprzątanie ludziom z wyższym wykształceniem. to jest dno dna. pracownicy chodzą tylko z czajnikami, kubkami z kawą i jedzą nasze wafelki i paluszki. Nic nie robią. Obijają się i obmawiają Cię jak wejdziesz.
5
Fugamunda 2014-09-10 17:48:10
masz lekki stopień, odetnij sobie rękę lub nogę dostaniesz umiarkowany stopień i idź wtedy do fugi mundy. dostaniesz pracę na wózku inwalidzkim będziesz sprzątała. straszne to co tam się dzieje. jak to wszystko przeczytałam to się tylko potwierdzają przypuszczenia. jak się wchodzi to dziwnie się patrzą. chodzą, czekać trzeba godzinę na rozmowę z pseudo doradcą żeby powiedział że jestem za zdrowa.
7
Ja 2014-09-12 07:56:18
Ludzie zastanówcie się nad tym co piszecie, nie wina Fundacji, że osoby z lekkim stopniem są poszkodowane, tylko wina systemu proszę zwrócić się do naszego Rządu z uwagami. A co do poprzedniej opinii to każdemu pracownikowi należy się przerwa w czasie pracy, jak również osobom na szkoleniach.
3
do oola 2014-09-12 08:56:59
jeżeli osoba z wyższym wykształceniem nie ma kwalifikacji to najlepsza instytucja nie pomoże w znalezieniu pracy, sam tytuł magistra nie wystarczy żeby dostać pracę. Gratuluję rozeznania rynku pracy
kiti 2014-09-12 12:30:54
no tak my Polacy jesteśmy znani z tego że lubimy się wypowiadać na tematy, o których nie mamy zielonego pojęcia. Fajnie się korzysta z pomocy Fundacji a jak nie spełni stawianych jej wymogów to wtedy obsmarować a jak przecież to nasza polska tradycja. Gratuluje wszystkim cwaniaczkom co wykorzystują fakt posiadania orzeczenia o niepełnosprawności. Jak tak dobrze idzie obrzucanie błotem innych może się zastanówcie co wy robicie i jak sie zachowujecie.
sprzatanie 2014-09-18 22:13:28
no tylko czemu nie ma dla mnie pracownika biórowego albo jakiegoś majsterkowania, ja mam umiarkowany i nic mi nie dali fuga mundi nie dało mi oferty ciagle jak dzwonie to tylko mopy i ściery spszatanie albo ochrona chyba gdzies przed huliganami i pijakami żebym jeszcze bardziej był chory i dostał w łeb żeby pojsc na komisje i dostać znaczny stopień. czleniu niezycze ci zebys mial kiedys orzeczenie, nie wiesz jak to jest byc kulejacym czy bez reki to jest dla ciebie cwaniakowanie, morze powinienes iśc do psyhologa fuga mundi zeby ci doradzil jak zyc.
sprzatanie 2014-09-18 22:17:28
niepolecam fuga mundi !!!
7
do sprzatanie 2014-10-05 11:48:59
nie ma dla Ciebie oferty pracownika biurowego bo robisz błędy ortograficzne co świadczy o braku kompetencji do wykonywania takiej pracy
eugenia 2014-10-30 08:50:45
witam, czy jest sens starac sie o prace jako doradca/posrednik pracy? Bo z tego co piszecie to tam pracuja zboczency i jest duzy stres
4
nikita 2014-11-03 19:37:55
Te oferty skaładają firmy, które szukają pracownków, to oni was zatrudniają nie Fuga Mundi!Są ofert na sprzątanie, ochronę ale są i na informatyka i ksiegową, wystarczy wejśc na ich stronę. Jeśli ktoś nie ma odpowiedniego wykształcenia i kwalfikacji to niech się nie łudzi że orzeczenie o stopniu niepełnosprawności wystarczy żeby podjąć pracę na stanowisku pracownika biurowego, firmie też zależy na kompetentnym pracowniku. Ale lepiej jest narzekać niż samemu wziąć sie do roboty i podnosić swoje kwalifkacje. Porównajcie sobie oferty z urzędem pracy, tak wygląda lubelski rynek pracy, Fuga Mundi nie stworzy nagle nowych miejsc pracy. Ja uważam,że pomogli naprawdę wielu osobom, którzy chcieli z tej pomocy skorzytać. A jeśli ktoś nie chce korzytać z ich pomocy to niech się zgłosi do innych agencji zatrudnienia.
mati 2014-11-18 11:39:59
MIAŁY BYĆ STARZE I NA OBIETNICACH SKŃCZYŁO.ZERO POMOCY,LUB FIRMY NIE POWAŻNE.
6
Knb 2014-11-18 13:55:17
Witam, czy ktoś z was miał przypadek podpisywania pustej tabelki w dwóch kopiach? (nie mówię o liście obecności) Przy której zawsze pracownik lub pracownica fundacji mówiła, "bez daty, date uzupełnimy" oraz "to podpisik dla takiej a takiej pracownicy"? Proszę się wpisać
4
wiara 2014-12-15 12:13:13
Pracowałem w Fuga Mundi. Fundacji wymaga się dużo pracy ale powiedzcie gdzie się nie wymaga. Skutecznie zatrudniałem osoby na różnych stanowiskach. Oczywiście że się ne da pomóc wszystkim ale nasze społeczeństwo jak coś dostanie to i tak nie pasuje. Najlepiej nic nie robić wtedy negatywnych opinii by nie było. Idźcie do urzędu pracy to dopiero was potraktują
Zarex 2015-01-08 19:45:07
Fundacja potrafi ściągając na szkolenia z postaw ludzi z zaawansowanym wykształceniem w danym kierunku. Prawdopodobnie zdarzyło się też rozdawanie numerów telefonów klientów postronnym firmom (albo ich sprzedaż), oraz zagubienia kser bardzo ważnych dokumentów, na porządku dziennym jest zbieranie informacji poufnych jak kopie umów o pracę klientów którym załatwili pracę ale o co ciekaw również tych przy których nie kiwnęli palcem (oczywiście bez podania powodu zbierania tak poufnej dokumentacji). Pracownicy wyglądają jakby nic nie robili, co gorsza prawie każdy byle stażysta dostaje dostęp do danych poufnych klientów fundacji.
7
gosia 2015-01-29 16:37:03
Ala z pana pracownik biurowy przez Ó i pan chce co robić?
justyna30 2015-03-04 12:27:35
WITAM PODOBNO FUNDACJA FUGA TEŻ SZUKA OSOBOM NIEPEŁNOSPRAWNYM PRACY ZA GRANICĄ KTOŚ MOŻE WYJECHAŁ DO TAKIEJ PRACY DZIĘKI POMOCY FUNDACJI CZY TO JEST RACZEJ NIEREALNE JA SZUKAM JAKIEJŚ AGENCJI KTÓRA POMAGA NIEPEŁNOSPRAWNYM W ZNALEZIENIU PRACY POZA POLSKĄ TRAFIŁAM NA FUGA MUNDI ALE TO CHYBA ŚCIEMA
Maksio 2015-03-05 22:09:15
Jaka praca za granicą? W jaki sposób wtedy fundacja ciągneła by kase za nic nie robienie z polskiej kasy? Patrząc na obecnie obiecywane niepełnosprawnym warunki pracy w najbliższym regionie i ich rozbieżność z rzeczywistością. To w analogicznej sytuacji za granicą niepełnosprawni najprawdopodobniej trafiali by do obozów pracy.
Ostatecznie fundacja powiedziała by, że niepełnosprawny nie ma oczekiwanej motywacji do pracy.
justyna30 2015-03-06 12:34:07
TAK TEŻ PRZECZYTAŁAM W OPISIE FUNDACJI ŻE ZAJMUJĄ SIĘ POŚREDNICTWEM PRACY U POLSKICH PRACODAWCÓW ZA GRANICĄ OCZYWIŚCIE TO ZBYT PIĘKNE ŻEBY BYŁO PRAWDZIWE A CZY WOGÓLE U NAS W POLSCE DZIAŁA COŚ TAKIEGO JAK AGENCJA ZATRUDNIENIA NIEPEŁNOSPRAWNYCH ZA GRANICĄ? CZYTAŁAM DUŻO O TYM W NECIE I WIELE OSÓB Z GRUPĄ WYJECHAŁO Z POLSKI DO PRACY I DODATKOWO TAM MAJĄ KOSMICZNE ULGI JAK TO ZROBIĆ ŻEBY ZAROBIĆ?:)
1
cnaj 2015-04-12 08:18:26
Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził!Jak się ma chore wygórowane ambicje to się w domu siedzi bo żadna praca nie hańbi.A co że mam wyższe wykształceni to nie mogę posprzątać?Najważniejszy jest zdrowy duch w zdrowym ciele.
fugamundi 2015-06-29 22:23:02
fałszywi ludzie - uważaj na siebie, patrz lepiej komu ufasz, Jech- ove Jąkające się Lemi-ngi, warci siebie, każdy z Pozostałych też włazi tam gdzie trzeba z wa-zeliną.
3
kropka 2015-06-30 10:53:48
kto pod kim dołki kopie, sam w nie wpada a intrygi zwykle obracają się przeciw intrygantowi, powszechnie wiadomo że nie można ufać takim jak opisana wyżej, a gorzej jak facet zachowuje się jak baba i bez zająknięcia -zająkając się- obgaduje wszystko i wszystkich, uśmiecha się do Ciebie a za plecami robi co innego. nie polecam
3
praca NIE POLECAM 2015-07-08 22:48:25
WSZYSTKO SIĘ ZGADZA Z PRAWDĄ BO PRACOWNICY CHODZĄ NA KAWĘ JAK OSZOŁOMY, CHYBA BEZ KOMPETENCJI, NA SZKOLENIACH MÓWIĄ BZDURY CIĄGŁE, JAK W PRZEDSZKOLU, SZKOLENIA NUDNE,CIĄGLE ZBYWANIE I ODCIĄGANIE WSZYSTKIEGO W CZASIE. ZERO POSTĘPU, PPO STAŻACH OFEROWALI PRACE W FIRMACH Z BARDZO ZŁĄ MARKĄ, PRZY SPRZĄTANIU, ALBO KAZALI SAMI SOBIE SZUKAĆ, BRAK DOKŁADNYCH INFO ZUS ZEBYM NIE STRACIŁA RENTY, PO ZAKOŃCZENIU PROJEKTU NIKT SIĘ TERAZ NIE ZAINTERESOWAŁ CZY ŻYJĘ, A WCZEŚNIEJ JAK SAMI MIELI POTRZEBĘ DO MNIE TO DZWONILI. BYŁAM W PEFRO ZEBY POWIEDZIEC. APISAŁAM TEZ ATAM GDZIE TRZEBA DO INNYCH. WIDZIAŁAM TEŻ WPISY NA INNYCH PORTALACH I FACEBOO. ZA PÓŹNO PRZECZYTAŁAM BARDZO ŻAŁUJĘ.
5
volvo 2015-09-22 13:50:59
Trzy miesiące temu otrzymałem od Fuga Mundi ofertę handlowiec w branży budowlanej. Firma mnie zatrudniła. Na początek dostałem bez rewelacji 1600 zł netto + 3% prowizji. Dziś mam 1800 netto dla mnie to mało ale zobaczymy jest fajny szef który docenia moje starania. Także wszystkim narzekającym na Fuga Mundi weźcie się sami do roboty i trochę zaangażowania. A nie nie dali tego albo dali tylko to i w ogóle to chciałbym zarabiać 5000zł. Ja za siebie dziękuję i Polecam pomoc wszystkich którzy chcą
Never 2016-09-05 01:19:31
Jeśli masz składać CV do nich, to sobie policz do 10! 1...2...3...4...5...6...7....8...9..i nie rób tego!
Największy błąd Twojego życia!!! Zejdą z Ciebie wszystkie dobre fluidy które posiadasz, wszystkie dobre nadzieje, wszystko.... nie jest w stanie wynagrodzić żaden ale to żaden Pieniądz, $ F PLN Dolar...nic. Nie polecam za żadne skarby. Ludzie którzy teraz tam pracują też są warci ...NIC...odradzam mocno i modlę się za Ciebie.
4
Take_a_grip_on_yourself 2016-09-10 19:20:50
Ja współpracowałam z FFM i uważam, że jeżeli ktoś chce zdobyć doświadczenie, lubi pracować z ludźmi to się odnajdzie w tym miejscu :)
Pomimo różnych sytuacji współpracę wspominam z uśmiechem, a jak widać większość wypowiedzi na GoWorku to opinie sfrustrowanych życiem i szukających zemsty w internecie ludzi. Jak się komuś nie podoba, zawsze może odejść, nikt w fundacji na siłę nie trzyma, ja jestem tego najlepszym przykłądem.
Uer 2016-10-18 23:23:02
Ogólnie to Fuga Mundi Fundacja zatrudnia ludzi już teraz
Norbert 2016-11-05 22:29:46
Nie polecam...
Zostaw swoją opinię o Fuga Mundi Fundacja - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fuga Mundi Fundacja