brak logo

Paso-Trading Sp. z o.o.

Pabianice

Opinie o Paso-Trading Sp. z o.o.

mix 2011-07-01 06:15
Nikomu nie polecam tej firmy(Paso-trading Sp.z o. o.).Są tam równi i równiejsi.Przykro,że ludzi dobrze i uczciwie tam pracujących wyrzuca się na bruk,a zostawia leserów!!!!
5
Kinia 2011-07-03 15:38
Nie polecam tej firmy...
2
Agula 2011-08-06 00:36
Kinia - 2011-07-03 15:38:20

Nie polecam tej firmy...

Najgorsze miejsce na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
BOJÓWKA PASO 2013-04-27 14:35
O czym Ty człeku prawisz ?! W życiu w lepszym miejscu nie przyszło mi pracować......malutki indywidualny przedsiębiorca, korporacja (nie! już dziękuję) - a teraz PASO - to moje 3 miejsce pracy i oby nie musiało być zmieniane. Jak coś komuś nie PASUje to zawsze może poszukać sobie innego pracodawcy. Przeszkadzają Ci kompetencje ludzi pracujących w biurze - kompetencje i umiejętności, można rozwijać i doskonalić - to, że ktoś dobrze nie potrafi obsługiwać komputera nie musi świadczyć, o tym że jest złym pracownikiem biurowym - bo jest mnogość stanowisk biurowych - a na każde z nich pożąda się określoną kompilację kompetencji i cech osobowościowych - Twoją słabą stroną jest zapewne brak kultury - bo obrażasz ludzi pracujących w PASO - co nie musi oznaczać, że jesteś złym pracownikiem. Jeśli chodzi o "śmieszność Zarządu" to zapewniam Cię, że taki śmieszny nie jest (ale jeszcze dość MŁODY) skoro w przeciągu niespełna 2 lat mikroprzedsiębiorstwo Paso-Trading awansowało do sektora średnich przedsiębiorstw – jeżeli pojęcia te nie są Ci obce…. Co do częstotliwości zmiany warunków umów, być może twoje kompetencje w zakresie negocjacji są za słabo rozwinięte …skoro narzekasz… poza tym jest rynek pracodawcy, a nie pracowników - weź to pod uwagę. Atmosfera w porządku – czasami zdarzają się dni pod tytułem „pożar” ale taka jest specyfika firm rozwijających się dynamicznie.
– i jeżeli jesteś nadal pracownikiem PASO drogi „ujadaczu” to życzę Ci abyś szybko został namierzony i dostał od Zarządu SZANSĘ rozwoju tyle, że…. na zew….. z dala PASO
AVE dla PASO CEZARA
pozdrowienia dla całej Ekipy PASO
Gość 2013-12-01 17:25
Do BOJÓWKA PASO nie kompromituj się...Wszyscy wiemy jak jest i Twoja jedyne pozytywne zdanie (wiemy dlaczego zresztą pozytywne) nie zmieni złej opinii o "tym dobrze rozwijającym się mikroprzedsiębiorstwie " Co do ZARZADU to faktycznie zgadzam się , ze jest dość młody i na tym koniec. Jedyne co im dobrze wychodzi to wykorzystywanie pracowników do maksimum i wyrzucenie ich na zbity pysk bez żadnych skrupułów. Jednym słowem osoby kierujące firmą maja o sobie wysokie mniemanie, ale ich zachowanie świadczy o kompletnym braku klasy.
7
Piotr 2014-04-15 14:50
Skoro byłaś nie zadowolona to czemu się nie zwolniłaś. Zapewne należysz do osób które bardzo dużo wymagają od innych a nie koniecznie od siebie. jeśli zostałaś zwolniona to nie bez powodu. Żadna firma nie zwalnia cennych pracowników, za to często pozbywa się konfliktowych. A zapewne do takich należysz.Pracuję krótko ale pewne zdanie już sobie wyrobiłem. Polecam wszystkim.
1
klik 2014-12-01 16:02
Piotr, a jakie jest Twoje zdanie ?
1
John 2015-01-06 13:28
Witam.Widzę, że opinie o firmie nie są zbyt pochlebne ale na takich forach rzadko zdarzają się opinie na plus, jeżeli ktoś z Was jest w stanie opowiedzieć o stanowisku: Kierownik Grupy Przedstawicieli Handlowych - będę zobowiązany. Pojawiła się ostatnio ogłoszenie o pracę na to stanowisko. Co stało się z poprzednim? Ile się zarabia na tym stanowisku? Komu się podlega? Jakie są główne zadania?
6
Janusch 2015-01-15 20:09
Główne zadania Kierownika to zarządzanie zespołem przedstawicieli. Podlega się dyrektorowi sprzedaży. Zarobki - kwestia negocjacji. A o poprzednika to najlepiej jak sam spytasz na rozmowie kwalifikacyjnej. Ja nie znam odpowiedzi.
zainteresowany 2015-01-22 17:51
Czy coś więcej możecie powiedzieć o rekrutacji na Kierownika Grupy PH?
Bartek 2015-01-31 22:19
do zainteresowany: a byłeś może na rekrutacji czy pytasz ogólnie? Bo wiem, że teraz są prowadzone rekrutacje.
qwerty 2015-02-12 21:57
opinie są lepsze i gorsze ale w każdym jest na pewno ziarno prawdy. Co sama firma o sobie mówi wystawiając non stop te same ogłoszenia o pracę :w związku z dynamicznym rozwojem. A może w związku z dynamiczną fluktuacją pracowników? Na pewno lepiej brzmi bo jest prawdziwe...jak widzę takie ogłoszenia to z daleka
1
Falmirski_Janek 2015-03-06 00:17
Podpisuję się pod kolegą - jak wyglądają obecne rekrutacje? Zwiększono zespół? Zatrudnili kierowników? jakie mają warunki (umowa o pracę, własna działalność)?
Janek
1
rep 2015-03-13 10:39
bardzo mila Pani przeprowadza rozmowy rekrutacyjne aczkolwiek zapomnieli umiescic w ogloszeniu informacji ze bedziesz musial zalozyc wlasna dzialanosc !!!
4
krzy 2015-03-21 00:00
działalność to tylko na plus - nie zamierzam inwestować w zus.... - wolę pchac w skarpetę.... - że tez ludzie tego nie rozumieją....
gyhu 2015-03-30 18:46
A od kiedy jak jesteś na działalności nie płacisz zusu? Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na specjalistę ds.sprzedaży więc chyba raczej szeregowe stanowisko i tylko działalność jako forma zatrudnienia.zmarnowany czas
3
Delikwent 2015-03-31 17:29
Witam byłych i obecnych pracowników Paso. Jaką podstawę można dostać jako przedstawiciel farmaceutyczny u nich? Plany możliwe do realizacji? Jaką flotę proponuje Paso, jakie inne narzędzia pracy (laptop, telefon)? Ogólnie jaka jest atmosfera w firmie?
EL PASO 2015-04-01 11:19
Ludziska, przecież ktoś na pewno wie, jaką podstawę ma przedstawiciel farmaceutyczny, jaką flotę proponuje PASO i jakie inne narzedzia pracy, jaki target dzienny, czy plany z kosmosu etc??? Jak przebiega rekrutacja? Czekam na informacje. Pozdrawiam
arrr 2015-04-08 19:53
podobno skoda Fabia (usunięte przez administratora)
nina 2015-04-23 20:56
janek czy starasz się o stanowisko PF na dolny śląsk? jutro mam rozmowe i zastanawiam się czy iść po tym co tu przeczytałam 2500 na własnej działalności to chyba żart???
Witek 2015-05-04 13:13
Witam,
Ostatnio miałem przyjemność być na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Regionalny Przedstawiciel Farmaceutyczny.Oczywiście Pani, która dzwoniła umówić się na spotkanie "zapomniała" powiedzieć, że jest to praca oparta na własnej działalności. Samochód służbowy to jak się poszczęści Opel Corsa lub Fiat Punto (samochody z kratka 2 miejscowe). Zarobek na okresie próbnym 2500 zł netto + premia.
Piotr 2015-05-08 23:18
Moje zdanie się nie zmieniło chociaż rozwiązanie umowy z dnia na dzień to ku...o ale wiadomo że na działalności to standard. Ale jak czytam że oferują przedstawicielowi 2500 to ręce opadają . Jak odejmiesz zus, podatek, księgową i podzielisz przez ilość godzin to zobacz ile wyjdzie. A co z urlopem , a co jak zachorujesz, a co jak musisz wziąć dzień wolnego bo różnie w życiu bywa, a co jak stwierdzą że za dużo Ci wychodzi i z dnia na dzień zostajesz bez pracy. Wiadomo pozyskani przez Ciebie klienci zostaną. A i jeszcze zapis w umowie że w razie kwasów mogą żądać odszkodowania w kwocie xxx tysięcy złotych.
5
. 2015-07-16 10:58
Cv można przesyłać na adres: praca@paso-trading.pl
Anna K 2015-08-09 02:23
Rekrutacja do działu sprzedaży na podstawie jednozdaniowego ogłoszenia, a potem na rozmowie słyszę pytanie, co mnie zachęciło do aplikowania. Czy może renoma firmy :/
Prezes i kierowniczka działu bardzo mili; co do założenia własnej działalności usłyszałam, że to standard w tej firmie i wszyscy - z działu sprzedaży - tak pracują. Cóż, w takim razie powodzenia w szukaniu kolejnych osób.
2
Jarek 2015-11-10 14:40
Ogólnie to firma mała, ale całkiem przyzwoita....
rudek 2015-11-12 16:11
Wiem że szukają przedstawicieli, aplikowałem, na śląsk, wiem że fajna firma i da się zarobić, jedynie to że zatrudniają na działalność gospodarczą....ale to w sumie nie jest takie złe.....jak dla mnie liczy się to ile mogę zarobić....no zobaczymy dam znać jak się odezwą....
Robson z Łodzi 2016-01-06 21:30
podobno szukają dalej przedstawicieli. Ktoś wie czy obowiązuje jeszcze zasada założenia działalności gosp.? Ile jest regionów i jak wygląda współpraca z kierownikami? Jakimi pojazdami jeżdżą przedstawiciele? Swoimi czy forma zapewnia?
papapapa 2016-01-22 13:50
Może ktoś coś więcej powiedzieć o produktach ? Jak na nie reagują farmaceuci, czy jest odsprzedaż produktów, jakie plany, czy są realne do wykonania ?
Jakie wynagrodzenie ? Od czego uzależniona jest premia - czy % od utargu czy np masz dany plan kwotowy i stałą premie ?
Marek 2016-03-04 15:35
Czy ktoś wie coś na temat pracy na magazynie ? T.z czy tam jest praca na 2, 3, czy 4 zmiany? I jakie teoretycznie zarobki ? Dziękuję za odpowiedź
Marek 2016-03-05 08:52
idek - Dzięki za odpowiedź , uprawnienia na wózki mam, książeczkę też - chodzi mi o zarobki jakie tam są. Zadzwonili do mnie i w poniedziałek idę na rozmowę kwalifikacyjną. Chciałem się zorientować
123 2016-04-10 22:26
Witam, rzeczywiście w firmie Paso atmosfera jest unikalna - mobbing, wieczne pretensje, straszenie zwolnieniami, kablowanie między działami. Telemarketing- umowy zlecenie lub własna działalność. Przedstawiciele własna działalność. Niejasny podział klientów między telemarketingiem i przedstawicielem co oczywiście powoduje mega bałagan.
4
kkkk 2016-04-27 20:51
Pracowałem w kilku firmach, ale PASO, uważam za jedną z nielicznych, gdzie pracowało się spokojnie. Atmosfera i ludzie super.
Żubr 2016-10-03 13:43
Czy przedstawiciel farmaceutyczny, apteczny i handlowy w tej firmie to różne stanowiska czy tylko zamienna nazwa tego samego? Jak wygląda flota, dają swoje auto mimo działalności gospodarczej? Jeśli tak, to jakie i czy pozwalają wykorzystywać prywatnie? Dzwonili do mnie, powiedzieli, że na DG i ciekaw też jestem czy to tylko goła umowa, czy też zezwalają na dopiski typu chociaż tydzień płatnego urlopu czy coś (z takimi prakykami się spotkałem, DG, ale cześć przywilejów etatu pozostała, bo i tak było taniej dla pracodawcy niż etat).
Żubr 2016-10-03 18:52
wow dziękuję Kapitanie Oczywisty, twoja misja skończona! Ja nie mam nic innego do roboty tylko brać urlopy i łazić po rozmowach i dowiadywać się że dają 1800 i pandę z kratką, przez telefon od dziewczęcia z HR nic się nie dowiem przecież, bo ją ukamienują.
2
art 2016-10-03 23:08
Firma kiepsko wypadła w moim odczuciu. Najpierw zadzwoniła osoba z firmy z kilkoma pytaniami odnośnie aplikowania na stanowisko Przedstawiciel Apteczny oraz informacją, że praca na własnej działalności gospodarczej. Po kilku dniach dostałem telefon, że zapraszają mnie na rozmowę do Pabianic, ponieważ tam maja siedzibę. Ja mieszkam w Poznaniu. Pomyślałem, że chętnie dowiem się czegoś więcej o warunkach pracy i zainwestuję pieniądze na paliwo oraz swój czas, żeby porozmawiać. Rozmowa trwała około godziny i zostałem poinformowany, że bez względu na decyzję ostateczną na pewno zadzwonią w następnym tygodniu. Niestety nikt nie zadzwonił... Stwierdziłem, że może lepiej, że tak się stało, skoro mówią jedno, a robią inaczej.
Jeśli chodzi o auta służbowe, to prawdopodobnie Opel Corsa w kolorze białym z kratką (2 miejscowy).
Widzę, że ogłoszenie cały czas się ukazuje na Przeds.Aptecznego.
Auris 2016-10-07 18:27
powiedział bym ze norma, może co piąty proces rekrutacyjny kończy się informacją ...
nadal jednak firma zagadka i mam obawy, bo mam doswiadczenie w spozywce i nie wiem czy warto...wkrótce rozmowa w firmie, najgorzej że nie wiadomo ile normalnie płacą
ja 2016-10-15 18:44
wyższe medyczne na przedstawiciela aptecznego? do środków opatrunkowych... kto to wymyślił...
1
niedostateczy 2016-10-15 18:53
szarpanina i nic więcej, pracowałem i uciekłem jak tylko miałem okazje. firma moze i ok, ale dyrektorka z kosmosu, bałagan i brak perspektyw na lepszą kase
3
Avensis 2016-10-18 13:24
Bierze człowiek udział w rekrutacji, dzwonią raz, drugi, wypytują itp. Jedzie człowiek przez pół Polski na rozmowę do nich w firmie (więc dzień pracy w plecy, kilkaset km do zrobienia, więc kosztuje to trochę), odbywa się rozmowa, pytania nawet OK, ale trochę ogólnikowo, a potem cisza, mimo że podobno jest się już po pierwszym odsiewie. Trochę bez szacunku, mówią że powiedzą co i jak w ciągu 3-5 dni, nawet w przypadku odmowy. Jak firma szuka pracownika pracującego 300km od siedziby i nie ma kasy na to, by wysłać tam na jeden dzień swojego pracownika by przemaglował parę osób pod rząd, a zamiast tego rozmowa jest między jedną gonitwą pracowników a drugą, to słabo. Konkretów brak, nie dowiedziałem ile się zarabia, czy można i na jakich zasadach używać auta do celów prywatnych (mam się dowiedzieć potem), pytania branżowe typu budżety, dystrybucja itp trochę ogólnikowo. Podejrzewam, że spora tam rotacja, choć to moje przypuszczenia.
Aha, CV mam bardzo dobre, więc nie jestem z pierwszej łapanki :) tylko nie proponuję, że będę pracował za 2000 na fakturze. Głupio tylko, jak wiesz że wypadłeś świetnie, dostajesz ofertę od kogoś innego i przekładasz decyzję, bo czekasz na inną firmę, która siedzi cicho. Na następne ogłoszenia nie będę wysyłał aplikacji, Pabianice nie są tak atrakcyjne, bym jeździł na wycieczki powodzenia innym, ja już znalazłem.
2
Aramgazam 2016-10-18 16:26
Ja miałem podobnie z rozmową tj niewiele się dowiedziałem, zrobiłem sobie wycieczkę, ale mnie poinformowali o odmowie, tyle że dużo później niż obiecywali - może i do Ciebie Avensis się jeszcze odezwą? Pewnie jednak ktos czyta te wypociny i wyciąga wnioski, bo ja swoją odpowiedź dostałem przed chwilą, pewnie zabawny zbieg okoliczności ;).

1
Przedstawiciel 2016-10-18 17:31
Ja na rozmowie byłem ok mc temu. Firma wydaje się ok młody zespół. Pracy nie dostałem ale informacja zwrotna była.
2
tomasz 2016-10-18 19:45
Ja miałem tylko rozmowę telefoniczną. na kolejny etap nie zostałem zaproszony, szkoda ale w sumie opinie o firmie są różne więc może i dobrze się stało. Informację zwrotną dostałem tak jak było ustalone.
Avensis 2016-10-24 19:58
Ok dostałem po czasie info zwrotne, zwracam honor, mimo to nadal niewiele dowiedziałem się o firmie, mimo bycia na II etapie rekrutacji.
Paulina 2017-03-01 15:05
@tomasz, bardzo ceni się to, że firma przesyła informację zwrotną! Szkoda, że nie wyszło. Może spróbuj aplikować jeszcze w późniejszym czasie? ;)
1
agata 2017-03-02 09:29
JA też byłam na rozmowie ostatnio. W firmie pracuje bardzo młody zespól. Infromacje zwrotna dostalam tak jak bylo ustalone na rozmowie.
7
Paulina 2017-03-02 10:10
@agata, dobrze, że o tym piszesz :) Udało się dostać pracę?
4
Paulina 2017-03-02 12:21
@agata, mam nadzieję, że nie mówisz do końca poważnie, jednak gdyby taka sytuacja się rzeczywiście pojawiła to najlepiej to zgłosić.
Paso-trading SP. z o.o. 2017-03-03 10:39
Zarząd PASO – TRADING sp. z o.o. oświadcza, iż wyżej podane informacje przez użytkownika o pseudonimie agata są nieprawdziwe, obraźliwe i naruszają dobra osobiste Spółki, które pozostają pod ochroną prawa cywilnego. Ponadto dana osoba dopuściła się pomówienia osób prowadzących rekrutację o przestępstwa przeciwko wolności seksualnej i obyczajności. W związku z powyższym Zarząd Spółki w najbliższym czasie podejmie kroki prawne przeciwko danej osobie.
16
Paulina 2017-03-06 12:29
Ostatnio pojawiły się nowe oferty pracy. Poszukiwane osoby na stanowisko Przedstawiciel Apteczny. Ofertę znajdziecie na jednym z portali ogłoszeniowych :)
2
Zostaw swoją opinię o Paso-Trading Sp. z o.o. - Pabianice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paso-Trading Sp. z o.o.