P.P.H. METPOL Jacek Lewandowski

Warszawa

Opinie o P.P.H. METPOL Jacek Lewandowski

ON 2016-02-23 19:20
Pracuję już jakiś czas i nie mam większych zastrzeżeń kasa na czas , atmosfera przyzwoita firma ciągle się rozwija oby tak dalej
ziutek 2016-02-25 20:01
jak nie masz doświadczenia i wiedzy o tej branży to nie startuj na takie stanowisko, znam kierownika z tej firmy z tego co wiem to nadal tam pracuje więc nie wiem dlaczego szukają drugiego, ale słyszałem że mocno się rozwijają
obecny pracownik 2016-02-27 19:03
pracuję w tej firmie kolejny rok i nie ma na co narzekać, wynagrodzenie zawsze na czas, szef wymaga ale to normalne w prywatnych firmach, jak się komuś nie chce pracować i tylko liczy na pensje i premie niech aplikuje do budżetówki, jest dużo zamówień, firma wybudowała nową halę i muszą uzupełnić pracownikami nowe stanowiska stąd te rekrutacje
drugi obecny pracownik 2016-02-28 16:50
ciągle gdzieś tą firmę obsmarowują na forach chociaż większość to kłamstwa. jest ok kasa na czas pracy dużo i ciągle przybywa ,kierownik czasami daj nam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale widać że mu zależy porządek musi być,przynajmniej raz w roku są podwyżki więc czego więcej chcieć
marti 2016-03-09 21:23
już drugi rok tu pracuje i jest bez większych zastrzeżeń, kierownik wymaga ale jest konkretny, wie czego chce, szefostwo wprowadza coraz większy ład na produkcji, aż miło popatrzeć jak w krótkim czasie firma może się tak bardzo zmienić pod kątem organizacyjnym i to na plus
fuksiarz 2016-03-12 10:45
marti: Pracowałem w wielu firmach ale takiego kierownika nie miałem, wie czego chce jest uparty ale zapieprza od samego rana a to podstawa w pracy gdy przełożony szanuje swoich ludzi i możesz z nim o wszystkim porozmawiać w kilka lat taki postęp.... tylko kasa trochę mała
2
fuksiarz 2016-03-14 19:35
do xexo: pracuje w Warszawie, jak masz duże doświadczenie w proszku dawaj do nas nie pożałujesz
pracownik 2016-03-31 20:31
Ogólnie polecam składaj CV stabilny pracodawca , wiadomo czasem nóż się w kieszeni otwiera ale firma sie rozwija i jest pewność że można podjąć pracę długoterminową za przyzwoitą kasę ogólnie polecam
michał 2016-04-07 07:15
Dziwi mnie tylko fakt, że praktycznie od kilku już lat co dwa, trzy miesiące pojawia się to ogłoszenie. Ciekawe co za tym się kryje ....?
nana 2016-04-21 22:40
pracuję w tej firmie i większych zastrzeżeń nie mam, stabilne zatrudnienie, pensja na czas, firma stawia teraz duży nacisk na rozwój, nowe stanowiska, nowe rekrutacje, ogólnie polecam
sonar 2016-05-09 19:28
do hgf. kiedyś już o tym pisali. Na takie stanowisko tylko z konkretnym doświadczeniem bo praca w tej firmie szybko zweryfikuje tzw. kierowników.
jak siedzisz w tym kilka lat to dasz radę
kasik 2016-05-27 23:42
witam
a kobiety przyjmują tam?pracują tam jakieś kobiety
romek 2016-08-12 08:52
Może oprócz tego umowa i tak się trafia dla każdego.
krasnal 2016-11-04 20:02
Powiedzcie czy umowę o pracę dają czy tylko obiecują że będzie?? Mój mąż tam pracuje i co miesiąc na być za miesią. Jak to jest
Men 2017-01-16 10:54
Mam inne zdanie i mogę tylko pochwalić firmę !!!!!
Mundzio 2017-01-18 09:23
Fajnie to wszystko brzmi... wygląda na to, że firma zajefajna.... Tylko coś mi tu zgrzyta: jeśli taka fajna i stabilna firma - czemu dwa razy w miesiącu na Praca.pl pojawiają się ogłoszenia o rekrutacji na magazyniera - operatora wózka widłowego i pracownika do obsługi zgrzewarki i do obsługi prościarki do drutu? Jestem na bieżąco ponieważ szukam pracy na produkcji. Czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie takiego braku stabilizacji w tak chwalonej firmie?
7
Mundzio 2017-01-18 09:27
Jeśli to taka dobra firma to dlaczego od dość długiego czasu na Praca.pl dwa razy w miesiącu dają ogłoszenie o rekrutacji na magazyniera, na pracownika do obsługi prościarki do drutu, do obsługi zgrzewarki? Taka dobra, stabilna firma tyle czasu nie może skompletować sensownej załogi? Czy ktoś może mi to racjonalnie wytłumaczyć?
1
Mundzio 2017-01-18 09:28
Jeśli to taka dobra firma to dlaczego od dość długiego czasu na Praca.pl dwa razy w miesiącu dają ogłoszenie o rekrutacji na magazyniera, na pracownika do obsługi prościarki do drutu, do obsługi zgrzewarki? Taka dobra, stabilna firma tyle czasu nie może skompletować sensownej załogi? Czy ktoś może mi to racjonalnie wytłumaczyć?
2
Mundzio 2017-01-18 09:29
Jeśli to taka dobra firma to dlaczego od dość długiego czasu na Praca.pl dwa razy w miesiącu dają ogłoszenie o rekrutacji na magazyniera, na pracownika do obsługi prościarki do drutu, do obsługi zgrzewarki? Taka dobra, stabilna firma tyle czasu nie może skompletować sensownej załogi? Czy ktoś może mi to racjonalnie wytłumaczyć?
1
Mentor 2017-01-23 11:54
Pracuję w Metpolu i jestem z pracy bardzo zadowolony. Jak komuś źle może zawsze zmienić i po co to pisanie?
Mundzio 2017-01-26 13:02
Pewnie jest Pan właścicielem albo "kumplem Janosika, tudzież na stanowisku, które znajduje się wyżej od innych... :-) "...jak komuś źle może zawsze zmienić..." no własnie tak sobie myślę, że dużej grupie ludzi już było źle, skoro taka rotacja. Ostatnio obserwuję ogłoszenia z czystej ciekawości -nawet dzisiaj to samo: i na magazyniera i pracownika do obsługi prościarki i zgrzewarki. Non stop, kilka razy w miesiącu. To na pewno nie jest przypadek i ta firma nie żaden rarytas - mówiąc eufemistycznie, Panie Właścicielu :-)
5
Mundzio 2017-01-26 13:03
Pewnie jest Pan właścicielem albo "kumplem Janosika, tudzież na stanowisku, które znajduje się wyżej od innych... :-) "...jak komuś źle może zawsze zmienić..." no własnie tak sobie myślę, że dużej grupie ludzi już było źle, skoro taka rotacja. Ostatnio obserwuję ogłoszenia z czystej ciekawości -nawet dzisiaj to samo: i na magazyniera i pracownika do obsługi prościarki i zgrzewarki. Non stop, kilka razy w miesiącu. To na pewno nie jest przypadek i ta firma nie żaden rarytas - mówiąc eufemistycznie, Panie Właścicielu :-)
Mundzio 2017-01-26 13:04
Pewnie jest Pan właścicielem albo "kumplem Janosika, tudzież na stanowisku, które znajduje się wyżej od innych... :-) "...jak komuś źle może zawsze zmienić..." no własnie tak sobie myślę, że dużej grupie ludzi już było źle, skoro taka rotacja. Ostatnio obserwuję ogłoszenia z czystej ciekawości -nawet dzisiaj to samo: i na magazyniera i pracownika do obsługi prościarki i zgrzewarki. Non stop, kilka razy w miesiącu. To na pewno nie jest przypadek i ta firma nie żaden rarytas - mówiąc eufemistycznie, Panie Właścicielu :-)
1
Menio 2017-02-16 08:47
Stabilna i sumienna firma a ja tu pracuje i wiem co piszę. Dziwi tylko, że ludziom nie chce się pracować i jeszcze oskarżają firmę o złe traktowanie pracowników.
Kala 2017-02-18 22:49
Pracuję. Nie narzekam. Umowa o pracę. Terminowo wypłacane wynagrodzenie. Firma się rozbudowuje, poszukują nowych pracowników. Wiadomo, że jak sie komuś nie chce pracować to zawsze będzie mu źle.
Menio 2017-02-24 09:11
Przed złożeniem cv postanowiłem poczytać opinie na forum i myślę, że prawda jest po środku. Kto chce pracować jest mu dobrze i firma dla niego jest ok. natomiast ludzie nie zwiazani z firmą widzą same mankamenty.
Hanna 2017-02-28 14:51
Zastanawiasz się jakie korzyści płyną ze współpracy z P.P.H. METPOL Jacek Lewandowski? http://www.metpol-ogrodzenia.pl/dystrybucja/ znajdziesz tu wszelkie niezbędne informacje! Pomocne? ;)
Natalia 2017-03-23 12:33
@Rozsądny Nie zgadzam się z Tobą. Firma jest rozwojowa, przybywa nowych kontraktów to i ludzi do pracy potrzeba. Nie jestem właścicielem firmy a tylko pracownikiem i złoszczę się jak piszecie takie dyrdymały,.
Spawacz 2017-04-01 14:16
A jak kierownictwo?Rozsądni ludzie czy psychole? Czy atmosfera w pracy jest dobra?Dużo ludzi zatrudniają? Jaka stawka dla spawacza?piszcie.
Men 2017-04-02 11:43
METPOL to spoko firma tylko niektóre osoby mają problem z chęcią do pracy a raczej z jej brakiem! Jestem pracownikiem od dawna i wiem co piszę, na szacunek trzeba zapracować!
Hanna 2017-04-03 08:52
Chcecie być na bieżąco z tym, co dzieje się w firmie? Zachęcam do odwiedzania fanpaga P.P.H. METPOL Jacek Lewandowski: https://www.facebook.com/metpol.ogrodzenia/
Pablo 2017-04-18 19:53
witam

dlaczego od roku czasu oferujecie Państwo prace na tych samych etatach? to az taka rotacja jest ?
adam 2017-04-18 20:02
to skąd ta rotacja od roku czasu?
Julek 2017-04-19 09:36
METPOL ma już wypracowaną opinię na rynku i nawet takie dyrdymały pisane na siłę bez konkretnych dowodów nie zmienią nic.
Pan P. 2017-04-20 17:33
Firma dziwna. Fakt, rozwijają się cały czas ale to raczej nie ich zasługa tylko potrzeba rynku. Cała branża ogrodzeń się rozwija dynamicznie. Jedyny problem w tej firmie to to że nie funkcjonuje jak normalna firma produkcyjna. Przy takich zyskach żałuję się na dobry system do obsługi produkcji, który znacznie by przyspieszył i ułatwił pracę.(usunięte przez administratora) Kilka lat temu pracował kilka miesięcy jeden kierownik który poukładał ten bałagan ale widocznie nie mógł wytrzymać(usunięte przez administratora) I to jest właśnie główny problem Metpolu. Nie może się tam utrzymać żaden normalny człowiek , który chciał by się skupić na swojej pracy tylko musiał znosić wieczne czepianie się i pretensje. Jeżeli chodzi o płatności to z tym nie ma problemu. Co do stawek to jak ktoś coś umie to może zarobić. Fakt że jest obecnie mało ludzi do pracy i to też jest jakiś efekt tych ciągłych ofert pracy.
1
Pracownik 2017-04-21 09:24
Niestety to co piszesz jest całkowicie niezgodne z faktami. Firma przez 2 lata wdrażała kosztowny i zaawansowany system do zarządzania produkcją i magazynem,który wiele usprawnił i uporządkował. Na każdym ważnym stanowisku jest plan produkcji i stanowisko komputerowe do raportowania wykonań, przeglądania kolejnych zleceń, spawacze posiadają szczegółową dokumentację wraz z rysunkami technicznymi produkowanych ogrodzeń i bram. Stan magazynu zmniejszył się ponad dwukrotnie z uwagi na dobre zarządzanie i produkcję wg faktycznego zapotrzebowania, towary są odpowiednio opisane i przyporządkowane do konkretnych zamówień i klientów, nie ma przez to pomyłek i zamieszania. Przed wysyłką towaru magazynierzy otrzymują awiza, które pozwalają im dzień wcześniej przygotować towar, aby nie było przestojów i chaosu przy załadunkach. Takie są fakty, bardzo łatwo to sprawdzić. Generalnie zapanował większy ład i porządek, co wiedzą ci co pracują tu od wielu lat, a takich jest większość w tej firmie. Dlaczego wciąż poszukiwani są pracownicy ? Ponieważ generalnie kompetentnych osób brakuje obecnie na rynku i z takim problemem zmaga się wiele firm z branży budowlanej, poza tym firma się rozwija i potrzebuje coraz większej kadry, również wymagania jakościowe względem produkowanych wyrobów z roku na rok rosną - nie można robić chałtury i na odpierdziel się, niektórzy tego nie rozumieją. Co ważne - każdy pracownik dostaje pieniądze na czas, zdolni i doświadczeni pracownicy nie narzekają na zarobki.
1
Justyna 2017-04-22 12:34
@Pracownik W zupełności zgadzam się z Tobą. Czasami zastanawiam się dlaczego ludzie wypisują bzdury na swoje firmy a następnego dnia idą do pracy i jest ok.
Mixi 2017-05-12 00:42

Czytam ...czytam....i nie wierze. Tyle Ton ''wazeliny'' tu wylanej to ja jeszcze nie widziałem na żadnym forum....ha ha.
Ale Ok. Oby tak dalej. Szef na pewno da wam podwyżke za ''wazeline'' ha ha. Wiadomo jak ktoś pracuje a nie udaje to zarobi....przesz to oczywiste w 21 wieku czym tu się podniecać....
Ładnie piszecie...tylko jakoś oferty coś od x lat się pokazują w różnym czasie /porze i nie ważne czy świeci słońce czy deszcz pada.
Tylko nie mówcie że ..wdrażacie, organizujecie ..itp kity, bo takie bajki są dobre dla dzieci na dobranoc . Reasumując tak jak niektórzy pisali ogłoszenia wyskakują co róż
z intensywnością huraganu. Potencjalnego pracownika może to zniechęcić.
Oto taka moja drobna sugestia, wydawało by się że dość oczywista.
Tyle w temacie.
5
róża 2017-05-17 20:50
Ilu pracowników pracuje na produkcji ?
Czy poza kierownikiem ktoś jeszcze organizuje Produkcję?
Menio 2017-05-18 09:56
@Mixi Piszesz prawie jak poeta tylko głowa.... Gdybyś pomyslał to byś wiedział, że jak ktoś chce zapunktować u szefa to nie pisze na forum tylko szefowi nadaje. Jeżeli ktoś pracuje i zna sytuację w firmie to pisze.
Men 2017-05-23 23:07
Firma rozwija się , maja dużo zamówień bo takie ogrodzenia dobrze sie sprzedają, więc weźcie się do pracy.
Zostaw swoją opinię o P.P.H. METPOL Jacek Lewandowski - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.H. METPOL Jacek Lewandowski