logo Arcadis Sp. z o.o.

Arcadis Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Arcadis Sp. z o.o.

P. 2011-03-03 04:46:32
Firma dobra dla osób ceniących przyjazną atmosferę i spokojną pracę. Szanse na szkolenia 1 na 10, tak samo jak szanse na awans - rodzina i znajomi (może oprócz naturalnego asystent->projektant, specjalista->starszy specjalista). Ale dofinansowują studia i naukę języków. Małe zróżnicowanie projektów i bardzo duże opory przed wszelkimi zmianami w organizacji. Osoby chcące czegoś więcej niż stabilności znudzą się po 2-3 latach. Mimo rozbudowanej struktury firma zarządzana niemalże jednoosobowo.
1
kierownik ds nieistotnych 2012-11-06 12:29:51
W firmie Arcadis od blisko roku trwaja nieustanne zwolnienia... po przyjsciu nowego prezesa, ktory miał wyciągnać firmę z kryzysu wypowiedzenia dostalo ponad 150 osób... w tym momencie mimo wygranej koncepcji na ponad 20km drogi ekspresowej nadal zwlaniani są pracownicy, a prace nad tematem prawodopodobnie bedą zlecane podwykonawcą, gdyż w firmie za chwilę brakować będzie sił przerobowych. Docelowo w pionie infrastruktury drogowej pozostanie 20 pracowników, z czego połowa jest w okresie ochronnym.
Warto tez wspomnieć o tym, że Arcadis łączy sie z firmą EC Harris (skąd przyszedł nowy prezes), gdzie ogłoszona jest rekrutacja na ponad 5 stanowisk pracy...
1
Gość 2 2013-09-21 12:28:38
Firma się "zwija". Pracownicy pionu Infrastruktury są zwalniani i natychmiast proponuje się im umowy "śmieciowe". Mają za zadanie dokończyć rozpoczęte tematy. A potem .... ?
Mir 2014-04-11 14:37:16
Potwierdzam co powyżej,
Kompletny brak koncepcji dla firmy. Zdegradowane działy posiadające ludzi o unikalnych umiejetnosciach w skali kraju.
Zespół projektantów drogowych sam odszedł zespołowo w Styczniu. (usunięte przez administratora)
kogut 2014-04-25 14:05:28
Obecnie (04.2014r.) Arcadis w branży infrastrukturalnej utracił znaczenie jako poważne biuro projektowe.(usunięte przez administratora)
John 2016-02-22 16:31:53
Arcadis bardzo źle przędzie. Ludzie odchodzą na potęgę. A kto sam nie poszuka pracy , temu dziękują. Wszystkie duże projekty się pokończyły , a nowych brak , bo firma nie jest konkurencyjna na polskim rynku ... Szkoda firmy , zwłaszcza EC Haris , które zostało włączone w struktury Arcadis. To kiedyś naprawdę była fajna firma ...
1
Loko 2016-03-15 23:51:13
Firma jak firma, zarobki podobne jak gdzie indziej, multisport, medicover i ubezpieczenie jest, ludzie w porządku, atmosfera miła. Fajne są za to opcje dla młodszych pracowników. Oprócz szkoleń bez żadnych lojalek są programy dla młodych - można pojechać w ciągu roku na kilka wyjazdów do Francji, Belgii, Niemiec i Holandii, poznać ludzi z firmy w innych krajach, trzeba tylko w miarę ogarniać angielski...
1
punisher 2016-05-01 01:30:37
W firmie jest sporo ludzi młodych, zresztą Arcadis wydaje się niezłym miejscem na start kariery. Jest też dużo kontaktów z filiami za granicą i czasami pracuje się w bardziej międzynarodowym środowisku, co też jest fajne. Milionów się tu nie zarobi, ale jako miejsce na rozwój wydaje się to dobra opcja.
michał 2016-05-11 13:54:04
Przy próbnej umowie też są od razu benefity (Multisport, Medicover, dofinansowanie nauki angielskiego/ niemieckiego), oczywiście chodzi o umowę o pracę. Osoby przy innego rodzaju umowach (zlecenie, o dzieło) mają jedynie dofinansowanie nauki języka.
zainteresowany 2016-10-07 14:22:51
Ile zarabia specjalista?
pelek 2016-10-07 21:56:28
Coś koło 5 tysięcy, oczywiście wszystko zależy od doświadczenia, konkretnej funkcji i tego czy ktoś ma gadane i sprawia dobre wrażenie. Ktoś, kto się spodoba na rozmowie, na pewno może potargować się o więcej, no bo z takiej osoby będzie też większy pożytek dla firmy.
seri 2016-10-07 22:01:03
no to ciekawe jakie dokładnie muszę mieć to doświadczenie żeby zarobić pięć tysięcy wynagrodzenia o którym wspomniałeś w swoim komentarzu - mnie oczywiście interesuje stanowisko Starszy Asystent Projektanta Sanitarnego w Warszawie, czekam na ogłoszenie
Zostaw swoją opinię o Arcadis Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arcadis Sp. z o.o.