brak logo

Nordhaus Nieruchomości

Bydgoszcz

Opinie o Nordhaus Nieruchomości

posrednik 2011-01-15 15:39:47
Jesli szukasz pracy gdzie szef zadaje tobie prace do wykonania , przewidywalna , bez własnej inicjatywey , ze stała przewidywalna kwota wynagrodzenia w czasie od 8 do 16 to raczej szukaj przcy w urzedzie , banku , fabryce itp , ta przca nie jest dla Ciebie.
Lecz jesli szukasz pracy z odrobina adrenaliny ,lubisz kontakt z ludzmi , lubisz ryzyko majac swiadomosc ze wysokosc wynagrodzenia zalezy od Ciebie , jednoczsnie nie mozesz liczyc na stały etat i pamietac ze z kupujacymi czesto jedzie sie pokazac nieruchomosc o godz 20 a do pracy przychodzi sie o 8 to wtedy ta praca jest dla Ciebie
anonim 2011-01-15 20:35:51
( usunięte przez administratora )trzymaj się!!! jesteśmy z tobą i nie przejmuj się docinkami, spokojnie prowadź firmę, zawsze ci będziemy kibicować.
Klient 2011-01-16 00:47:48
Fenix - 2011-01-15 09:28:36Widze ze bardzo uaktywnili sie byli pracownicy, zapewne wylani i napewno nie za uczciwosc , jeszcze raz pragne podkreslic jeslichcesz uczciwie pracowac i zarabiac idz do( usunięte przez administratora ) , jesli czcesz okradac swojego pracodawce idz np do METRO ( podziemie ) niedoczekanie tych którzy licza , ze ( usunięte przez administratora ) upadnie było jest juz 18 lat i bedzie ! Szkoda wam kasy której nie mozecie krasc juz z( usunięte przez administratora ), była to złota zyła to tam zarobiliscie pieniadze na samochody , mieszkania , wczsy zagranica .... a dzis zobaczcie na siebie nawet ciuchy i płaczsze macie gte same co za czasów przcy ( usunięte przez administratora ).. bieda , smród i ubustwo ... mimo to zycze wam powodzenia , tylko nie okradajcie juz swojego obecnego pracodawcy .... zapewne do usłyczeniaLudzie co to za firma?! Czytam, czytam i chyba też się wpiszę. Wnioskuję, że coś jest nie tak z właścicielami, że tylu ludzi tak źle o nich mówi? Musieli z jakiegoś powodu nieźle zajść za skórę własnym agentom, a jak nie wiadomo o co chodzi no to chyba chodzi o kasę. Czy ( usunięte przez administratora ) jest naprawdę taką ogólnopolska firma jak ją tu reklamują zapewne sami właściciele i ich klakierzy. Pierwsze słyszę, że to najlepsze biuro w Polsce. Nie wiem dużo o nich, ale chyba nie będę sprzedawać własnej nieruchomości za ich pośrednictwem. Zdecydowanie za dużo energii poświęcają na odpieranie ataków na forach zamiast skupić się na sprzedaży towaru. Coś tu nieładnie pachnie. Ponadto mają strasznie tandetną stronę internetową, która godzi w moje poczucie estetyki. I co to za wpis o tych ciuchach, wczasach i smrodzie? Czytam te kawałki i własnym oczom nie wierzę jacy ludzie potrafią być prymitywni.
NH 2011-01-17 08:47:03
Dziekuję bardzo za zaunteresowania nasza firma , takze tym którzy nie moga spac po nocach i piszą od nas. Opinie przeczytalismy z uwaga i dziekuje za nie , takze te negatywne które zapewne sa pisane z troska o nasza firme i odalszy jej rozwój. Opinie te beda brane pod uwagę przy dalszym prowadzeniu ( usunięte przez administratora ) , tym bardziej ze obecnie prowadzone sa zmiany w systemie organizacyjnym i wprowadzane sa nowe standardy działania. Jeszcze raz dziekuje i jesli chcecie panstwo osobiscie podzielic sie troskami o ( usunięte przez administratora )zapraszam o przesłanie meila na mój adres ( usunięte przez administratora ) pozdrawiam ( usunięte przez administratora )
1
blabla 2011-01-17 22:36:49
( usunięte przez administratora ).... tak może ktoś napisać,komu brak klasy i minimum kindersztuby. Tyle złodziei było w( usunięte przez administratora )i żadnej sprawy w sądzie? Dali się okraść i nic nie zrobili? Prezesowa to chyba ( usunięte przez administratora ) w polskim wydaniu.No chyba,że nieobecność prezesa spowodowana była odkupowaniem win agentów he, he.I te zarobki100 tys!!!! ( usunięte przez administratora )się zera z własnego konta pomyliły.Ciekawe czy firma odprowadziła podatek od takiego wynagrodzenia. Im więcej czytam tym bardziej mam ochotę oficjalnie zgłosić swoje obserwacje odpowiednim urzędom.A mam wszystkie dowody, z podpisami , pieczątkami.Swoimi wpisami na tym forum prezesostwo samo robi sobie kuku. Bo pracownik mógł w złości różne rzeczy powypisywać i takie jego prawo , a oni podejmując polemikę w taki prostacki sposób wystawiają firmie laurkę i to nie różową.A klienci czytają, czytają ......, agentów znają a zarząd właśnie teraz poznają. Gratulacje super antyreklama panie( usunięte przez administratora )( usunięte przez administratora ) Co do powrotów skruszonych pracowników, złodziei przyjmują ? PARANOJA czy Scizofrenia?
xyz 2011-01-17 22:39:44
( usunięte przez administratora ) za krótko pracowałeś, a twoja opinia jest raczej o współpracownikach i szefowej niż o firmie i prezesowej. Pracownicy zawsze byli fundamentami tej firmy.
1
tragedia 2011-01-17 23:16:39

Właściciele ciągle piszą, że byli okradani, dlaczego w takim razie trzymali wszystkich pracowników? dlaczego ich nie zwolnili? dopiero w chwili kiedy wszyscy wartościowi ludzie odeszli mają pretensje? ( oj przepraszam, został jeden bardzo wartościowy pracownik, który ZAWSZE świecił przykładem :)
co teraz 2011-01-17 23:25:21
Jeśli naprawdę ktoś " robił boki " jak tu piszą, to powinien się wstydzić, ale patrząc na to z innej strony to warto się zastanowić dlaczego ludzie to robili? może ktoś dał im zły przykład? Może trzeba było zwolnić osobę, która była stawiana za wzór, a nim nie była? Warto się nad tym zastanowić, jeszcze jest na to szansa.
kamila 2011-01-18 16:25:25
Niepłacz jesli nie chcesz tram pracowac a pani prezes nie teskni za tobą to pracuj sobie w innym biurze i nie wypisuj głupstw bo to tylko swiadczy o twojej klasie i moze dac do myslenia obecnemu pracodawcy ... takze moze tobie "podpasc" zżadajac , sprawozdan , pytajac sie co robisz itp .... pracuj wiec .
Znam ta firmę i to co piszesz to bzdury wyssane z palca .... zastanów sie dlaczego to piszesz ?
Polecam prace w tej firmie z pełna odpowiedzialnoscią .

popieram byłego rozczarowanego agenta 2011-01-18 20:29:44
he,he prawda boli i w oczy kole, a właściciel używa różnych pseudo żeby się bronić
1
anonim 2011-01-18 20:36:17
A po co firma podaje maila do korespondencji?
Tu chodzi o wyrażenie swojej opini oraz przestrogi dla innych, a nie dyskusję. Trzeba było rozmawiać z ludźmi jak jeszcze pracowali.
1
jak najdalej 2011-01-18 21:39:06
a prawda jest taka ,ze kilka lat temu ( usunięte przez administratora )byl znany wszytskim, kazdy chcial wspolpracowac z ta firma, za granice kiedys -postawie "odejscie" prezesa, potem zaczela sie era ( usunięte przez administratora )powszechnie znana ,jako tyrania Pani Prezes , oszukiwanie i chora inwigilacja..podczas ,gdy naczelny "zloty czlowiek firmy" manipuluje stosujac swoja sprytnie przemyslana polityke... nie ma to, jak chowac sobie na wlasne zyczenie wroga...
1
he,he 2011-01-18 21:51:03
"sprytny złoty człowiek" już pokazał co potrafi, taki wzór do naśladowania
abc 2011-01-19 13:32:46
Niestety, wszystkie negatywne opinie są prawdziwe i często zbyt delikatne w swojej ocenie. Firma nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem, ani wobec pracowników, ani wobec klientów.
1
magdda 2011-02-17 00:03:45
A jak sie pracuje w Grudziądzu nowej osobie??? Niedawno byla rekrutacja, osoby zaproszone czuly sie jak za komuny :) kolejka ze hoho :) kto umawia na rozmowy w przedziale 5 min??? ( usunięte przez administratora )
NH 2011-03-30 14:44:31
Na działaloność lub u mowa skonstruowana na zasadzie wolonatriatu.
Nie ma zwrotów za paliwo czy dojazdy, jest tylko prowizja
1
Aga 2011-05-11 10:48:32
A ja tak sobie czekam i czekam na moją prowizję i powoli mi się cierpliwość kończy. Jak nie chcecie zapłacić po dobroci, to są inne, skuteczne sposoby na odzyskanie długu.
Wszystkim osobom, którym zaświtał pomysł pracy dla tej "firmy" w charakterze agenta nieruchomości, zdecydowanie polecam, o ile macie osobowość wolontariusza... O przepraszam, wolontariat to zbyt skromne określenie. Jeśli lubicie dokładać do swojej pracy i sponsorować zabiegi upiększające szefostwa, to idealne miejsce dla Was!
1
KtosKtoBył 2011-08-10 14:21:07
Umowa - agencyjna (podobno też zlecenie???)- samemu pokrywa się zus i nfz, a jak przy zleceniu, gdy brak podstawy? - nie wiadomo, prowizja - 20%-30% od dokonanej transakcji 2-stronnej (jak znajdziesz i kupującego i sprzedającego), podstawa-brak, koszty typu - paliwo, rachunek za telefon itd pokrywa się z własnej kieszeni, do tego weksel na zabezpieczenie.... nie wiadomo za bardzo czego.
posrednik 2011-08-19 19:17:38
Powyższa opinia jest bardzo ciekawa i daje do myślenia ludziom rozważającym pracę dle tego przedsiębiorstwa. A czy ktoś może napisać jak wygląda wypłata prowizji? Czy nie ma problemów i czy zawsze agent dostaje zapłatę za wykonaną pracę?
antek 2011-08-31 22:08:44
Odradzam jakiekolwiek kontakty z nimi.
1
anonim 2011-12-08 15:25:14
Ostatnio z firmy odeszło dużo osób, dwie osoby,które znam opowiadały mi,że ludzie,którzy tam odnoszą sukcesy to zwykli naciągacze pokazujący umowy na wielkie kwoty oraz odgrywają rolę strasznie zaangażowanych a to zwykły teatrzyk mający na celu namieszanie w głowach ludziom(obietnice,że zarobią fortunę)Nie będę wspominała tu o innych metodach poniżej pasa i psychicznym wykańczaniu ambitnych jednostek. Młodzi ludzie podkradają oferty bo nie mają sił i pieniędzy a szefostwo się dziwi...Praca dla mało inteligentnych desperatów!! [usunięte przez moderatora]
1
były pracownik 2012-07-05 22:51:39
OSTRZEŻENIE
Ostrzeżenie dla osób, które zaczynają pracę w NH, ale nie otrzymały jeszcze podpisanej umowy.
Póki nie trzymacie w rękach umowy podpisanej przez prezesa nie zaczynajcie transakcji dla tej firmy, bo będziecie na nią czekać długi czas (być może w ogóle jej nie zobaczycie), a za swoją pracę dostaniecie jakiś marny ochłap i usłyszycie stwierdzenie: ciesz się z tego co masz, bo mogę w ogóle ci nie zapłacić.
Klient 2012-08-29 19:56:55
Nie pracowałem w tym biurze, ale fakt, że NH Bydgoszcz zatrudnia pracowników, którzy nie posiadają nawet matury daje dużo do myślenia. Byłem chwilowo klientem tego biura - agentka [usunięte przez moderatora] która mnie obsługiwała - Pani bez matury, nie potrafiła dobrze złożyć jednego zdania, a jej ciągłe "weszełm" "poszłem" było nie do zniesienia. Zrezygnowałem z ich usług. Pośrednictwem winni zajmować się ludzie z wykształceniem, reprezentatywni, ludzie posiadający wiedzę branżową!!! Tego niestety nie dało się zauważyć u agentki tego biura podczas naszej krótkiej współpracy. Oczywiście nie wrzucam do jednego wora wszystkich pracowników tego biura. Niestety współpracy z agentką, o której mowa wyżej nie wspominam mile, i opinia o biurze jest taka a nie inna.
1
czułybarbażyńca 2014-05-11 22:50:26
Zdecydowanie odradzam .. spotkałem się z nachalną i absolutnie bezczelną obsługą ze strony krzykliwej pseudopośredniczki reprezentującej firmę. Nie tego się spodziewałem po marce
pingpong 2014-06-10 14:08:48
Jeśli nie masz żadnych szans na rynku pracy to idz tam!!!!
nic nie proponują ,wymagają garniturka
(usunięte przez administratora) dostaniesz antyczny tel.firmowy za który sam zapłacisz jeśli zarobisz !!,
o aucie firmowym czy laptopie zapomnij
+ dostajesz umowę lojalnościową czyli zakaz pracy dla lepiej płacącej konkurencji,
biorą wszystkich jak leci ,
powinni dać ogłoszenie że szukają d..ebilków do biegania z ulotkami
straciłem 2 miesiące na obdzwanianie tablicy... za free
1
Margarita 2014-07-30 22:41:12
Pośredniku, czyli z tego co piszesz wynika, że czas pracy to przedział conajmniej dwunastogodzinny, ale bez umowy o pracę? Czy to ryzyko, o którym piszesz dotyczy braku pewności co do wypłaty wynagrodzenia, a może raczej wywiezienia przez "klienta" do lasu późnym wieczorem pod pretekstem oglądania działek?
Właściciele takich firm zarabiają krocie na ciężkiej pracy agentów, ale nie wszyscy chcą dać agentom etat, ubezpieczenie zdrowotne, płatny urlop, czy samochód. Praca jest niebezpieczna, dochód niepewny (tym bardziej że firma nie może pochwalić sie dobrą opinią wśród klientów), do tego czujesz się jak jakiś złodziej, bo klienci potrafią powiedzieć, że bierzesz prowizję "za nic" i traktują Cię jak śmiecia, więc samopoczucie bardzo się obniża. No i jeszcze musisz mieć własny samochód i z własnej kieszeni płacić za paliwo. Co będzie jak się rozchorujesz? Zostaniesz na minusie bez pieniędzy i z rachunkami za telefon służbowy. Firma przecież nie wykupuje pracownikom ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków lub na wypadek choroby. Jesteś nikim. Żaden szanujący się i dobry pracownik nie będzie tam zbyt długo pracował, dlatego agenci tej firmy to często osoby bez matury, bez jakiegokolwiek doświadczenia, posiadające bardzo ograniczone zdolności komunikacyjne i reprezentujące bardzo niski poziom. Taka prawda.
1
Hnna 2014-08-24 13:20:39
Przez pośrednika z tej firmy zostałam potraktowana jak najgorszy śmieć , nie dziwię się , że pośrednicy zachowują się do klienta jak byśmy byli przestępcami, pisze pan prawdę, że nie mają nawet średniego wykształcenia i brak ogłady, dlatego swoim zachowaniem są tak traktowani przez firmę.
1
Anonim 2014-08-24 14:42:59
Jest dobre przysłowie ,jaka praca taka płaca, i dobrze ,że szewostwo daje śmiecióke tym agentom , bo to ani kultury ani ogłady, klientów traktują wymyślonych przez siebie przestępców, może nie wszyscy tacy są za co przepraszam ale ja się spotkałam z psychicznie chorym człowikiem.
KOKO 2014-08-30 23:05:27
Nigdy przenigdy nie będę korzystać z tej firmy , zachowanie agenta nieruchomości jest skandaliczne , do dziś nie mogę zapomnieć jaki poziom reprezentują, są szykany w obec klientów,a niektórzy z przeszłością kryminalną,dlatego dobrze ,że Prezes zabezpiecza się przed oszustami, ci którzy uczciwie tam pracują to ich przepraszam .
1
halllo 2014-11-29 09:46:22
Samo to stwierdzienie , ze pracowałes w wielu biurach swiadczy o twijej wiarygodnosci ....
gabrys 2014-11-29 09:51:31
to ty jeszcze w socjalizmie jestes ... komuna skonczyła sie 25 lat temu a ty tego nie zauwazyłes ?
herkules 2014-11-29 10:25:46
Przykro jest czytac negatywne opinnie ... ale moga byc one bardzo przydatne ... takze kandydaci do pracy w zawodzie posrednika musza sie zastanowic czy nadaja sie do tego zawodu , nie majac stosownego przygotowania teoretycznego i praktycznego sadzac ze jak ukończyli wyższa uczelnie to juz za to ze chcą "przychodzic" do pracy nalezy sie wynagrodzenie ...nic bardziej błednego , pierwszy rok w biurze nieruchomosci to nauka zawodu ... za co wiec ma pracodawca płacic , za przychodzenie , spijanie na jego koszt kawy ? ... praca posrednika jest bardzo wymierna , jest prowizja jest wynagrodzenie ... ale aby zarobic prowizje nie wystarczy tylko przychodzic do biura , krzywo patrzec na klienta ze przeszkadza w spijaniu kawy lub plotkowaniu z koleznka...
Jesli chcesz byc posrednikiem musisz wiedziec i godzic sie na to ze to od ciebie zalezy ile zarobisz od twoich predyspozycji i umiejetnosci .. od tego czy bedziesz pamietac o kliencie , od twojego usmiechu , posiadanej wiedzy , klient dzwoni takze w niedziele , wieczorem i musisz byc na to gotowy ... jesli zdajesz sobie z tego sprawe to idz i pracuj w tym zawodzie ...
3
bobek 2015-01-04 13:56:00
porażka, mało płacą, nic nie dają, bez sensu.
1
Juju 2015-01-12 14:44:20
Czy ktos z Panstwa zna adres glownej siedziby Nordhause, Pani Prezes?
Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje
Afio 2015-02-07 19:34:09
a spróbowałeś chociaż? Tu się zarabia za pracę, a nie za siedzenie i spijanie kawki.
Afio 2015-03-24 22:46:02
Zapraszam, wystarczy przyjść i porozmawiać :-)
Afio 2015-04-15 07:59:45
Pinto, bardzo chętnie ale bezpośrednio. Zapraszam. Bydgoszcz Jagiellońska 4 :-)
1
ALEX 2015-06-10 14:29:17
Bardzo sprawne i profesjonalne pośrednictwo prowadzą odziały Nordhaus Nieruchomości, i z pełnym przekonaniem polecam innym ich usługi.
Thomas 2015-06-10 14:58:23
It was a great pleasure to work with Nordhaus agent from Warsaw. A very professional, responsive and proactive advisor for the apartment that fit well my personal requirements. Very supportive within negotiating a contract with the landlord. Highly recommended!
bezgłowy 2015-09-18 14:44:43
Płacą tyle na ile zapracowałeś, od razu mówią ile i za co. Pracowałem tam krótko, ale mile wspominam (może się bardziej starałem).
Moro San 2015-12-29 19:32:47
Bo tam już chyba nikt nie pracuje ;-))) Raz byłem zapytać o jakąś ofertę i w biurze tylko sekretarka tak zajęta rozmową przez telefon, że nawet mnie nie zobaczyła hahaha - pełen "profesjonalizm" ;-)))
3
Moro San 2016-01-11 20:10:17
Kolego, przecież ten "babicz" to człowiek od nich - popatrz, przy okazji reklamę wkleja ;-))) Żałosne...
1
Moro San 2016-01-19 23:32:48
"firma się broni"??? Ciekawe czym???? Kupą nieaktualnych ofert, czy olewactwem sekretarki?
2
Pablo 2016-07-28 07:45:12
Samochód służbowy to dla ciebie wyznacznik dobrej pracy ? Wczoraj byłem na rozmowie o pracę i dawali nowiutkiego ładnego citroena :) i co z tego jak 1500 zł podstawy , od tego masz liczone składki , niech ci się zdarzy słabszy miesiąc i co zrobisz ? No chyba że jesteś młody i mieszkasz z rodzicami :)
Moro San 2016-10-18 22:46:20
I Nordhaus zdechł. Z tego co wiem to dwóch "agentów", niejasne układy z ukraińcami... Firma do wykreślenia.
Moro San 2016-10-19 09:37:43
Nie ma ;-) Ale tak słyszałam od kogoś kto "uprzejmie donosi"...
Szwajcarka 2016-12-04 20:15:15
Moro San chyba tam pracowałeś i cie wylali ... hihihi zapewne za uczciwość .. ja sprzedałam w Nordhaus mieszkanie i tam także kupiłam ... sprawna i profesjonalna obsługa ... czasem lepiej jak jest dwóch ale uczciwych i profesjonalnych pracowników jak setka ale oszustów i złodzieji okradajacych swego pracodawce , niewazne jak sie on nazywa ...
1
Zostaw swoją opinię o Nordhaus Nieruchomości - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nordhaus Nieruchomości