Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
próbkobiorca - 2009-05-26 18:38:34 odpowiedz | cytuj
Witam,
Ja wspominam pracę w tej firmie bardzo dobrze i zapewniam, że nie jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę. Wymagania były wysokie, ale jasno zdefiniowane. Czasami był duży stres i wszystko na szybko, a czasami luz i spokój - taka specyfika pracy. Ogólnie rzecz ujmując polecam zatrudnienie w JARSIE - nie będzie łatwo, ale finansowo na pewno stabilnie. W łaski przełożonych rzeczywiście można się wkupić, ale tylko ciężką pracą.

Pracownik - 2009-05-27 12:42:16 odpowiedz | cytuj
Praca jest ciekawa dla osób z branży. Zarobki także nie należą do niskich, jak na mazowieckie. Ci, którzy dobrze pracują niech sie nie obawiają kamer. Sporo poprzednich wpisów to śmiech na sali - widać konkurencja nie śpi.
anonim - 2009-05-27 19:54:07 odpowiedz | cytuj
Witam
Pracuję w tej firmie jakiś czas i wpisy mówiące o"gehennie", " braku posznowania" i tp. są śmieszne. Raz jest lepiej, raz gorzej ale zawsze do przodu i uważam, że w zgranym Zespole, który się pośmieje, pożartuje a jak jest tragedia umie spólnie temu zaradzić - to chyba jest najważniejsze. Żadko się zdarza, że do pracy można przynieść "życie rodzinne", a Zarząd i Współpracownicy potrafią to zrozumieć. Szefostwo jak Szefostwo w prywatnej działalności, wymagające ale potrafiące zrozumieć człowieka i skore do polemiki na każdy temat - zawsze się można z nimi dogadać. Praca jest specyficzna bo czasami na wariackich papierach ale ciekawa i dla osób lubiących adrenalinę, pozwalająca się sprawdzić.
anonim - 2009-05-28 09:40:31 odpowiedz | cytuj
Bardzo przyzwoite zatrudnienie i niezla kasa - większość pracowników w tej materii nie narzeka. Wszystkim przyszłym kandydatom polecam najpierw przyjść do firmy i porozmawiać z pracownikami a później dopiero wyciągać wnioski. Nie zwracajcie uwagi na wpisy internetowych przesmiewcow.
jenny - 2009-05-28 22:33:41 odpowiedz | cytuj
Pracowałam w JARSIE dłuższy czas. Odeszłam sama z powodów osobistych. Faktycznie nie było premii, ale poza tym nie miałam zastrzeżeń. Przy odrobinie dobrej woli współpraca z innymi też układała się pomyślnie. jednym słowem: POLECAM.
anonim - 2009-06-04 22:45:45 odpowiedz | cytuj
Pracuję w Jarsie już jakiś czas, jest mi tu dobrze i nie mam zamiaru zmieniać zatrudnienia. Negatywne opinie na forum, musi pisać ktoś kto nie umie się zgrać z pozostałymi pracownikami i chyba ma jakieś kompeksy, bo nikt normalny nie pisze takich bredni - najlepiej aby sam odszedł, bo robi tylko zbędne zamieszanie.
A jeśli chodzi o sławną "blondynę z bura" to nawet jeśli czasami dobitnie powie co o tobie myśli, to przynajmniej prosto w oczy (nie jak przedmówcy na forach internetowych, jako anonim) i nieraz uratowała reszcie załogi cztery litery. Podsumowująć: JARS jak dla mnie to zgrany zespół, do którego warto się przyłączyć.
anonim - 2009-06-17 06:27:47 odpowiedz | cytuj
Super robota, super zarząd i rewelacyjne zarobki! Czego chcieć więcej?praca tu jest ok.
anonim - 2009-06-22 00:51:12 odpowiedz | cytuj
Z perspektywy czasu polecam....
były pracownik - 2009-06-24 22:32:29 odpowiedz | cytuj
Fascynuje mnie,że na tym forum są skrajne opinie o pracodawcy JARS, ja do tej firmy mam bardzo amibiwalente podejście, z jednej strony ludzi ktorych bardzo miło wspominam, wyzwania i adrenaline ktora napędza do pracy - z drugiej strony co widze z perspektywy czasu jednak bardzo niestbilna praca, wymagajaca poświęcenia sporo czasu i energii (oczywiście zalezne to jest od zaangażowania i stanowiska), i ciągle panujaca, nieustająca atmosfera teorii spisku.
Czesto rotujaca się załoga to fakt, w ciągu roku wymienia sie około 50% załogi, próbkobiorcy spędzaja za kierownicą sporo czasu, bywa ,że w trasie spedzają 12-16 godzin. Zarobki przyzwoite oczywiście wyższe niż w WSSE, ale na mazowszu mozna mieć wyższe z podobnymi kwalifikacjami.
Aha nie ma nadgodzin, ogolnie firma stosuje nienormowany czas pracy, jeżeli am trafisz to korzystaj z mozliwości odbierania sobie godzin - bo nikt ci za to kaski nie da.(tak było kiedys do teraz moze cos sie zmieniło) - pracy jest sporo, nudy nie ma, ale jest rutyna.
po przykladzie innych widac że w jednym momencie mozna być pupilkiem szefostwa a za jakis czas podejrzanym spiskowcem nr jeden.
JARS nie jest moim faworytem na mazowieckim rynku.

PS. Fajnie, ze pozytywne opinie na tym forum zastały dodane prawie w ciagu jednego dnia ;)
były pracownik 2 - 2009-06-27 12:45:44 odpowiedz | cytuj
faktycznie, ta teoria spisku jest śmieszna. Ale generalnie można to olać i normalnie pracować przy asertywnym podejściu nie przejmując się sygnałami,że się jest szpiegiem konkurencji podkradającym tajne opatentowane pomysły - z drugiej strony to jest niezły absurd i właśnie takie zarzuty powodują zniechęcenie pracowników do zarządu.
JARS to mała firma, której pozycja na rynku jest dobra, ale daleko jej do konkurencji z wyższych półek działających na międzynarodowych rynkach - to raczej płotka wśród rekinów, a jak wiemy rekiny płotek nie jedzą i nikt nie dybie na jarsowskie sekrety.
były pracownik - 2009-06-28 20:31:21 odpowiedz | cytuj
Sekrety i nowatorskie pomysły - szczegolnie te ktore mozna znaleźć w normach ISO i materialach szkoleniowych np. zagranicznych - po czym zastosować w polskich warunkach i ogłaszać sie ich pomysłodawcą.
paula - 2009-07-23 17:51:53 odpowiedz | cytuj
Witam.. Mam pytania odnośnie rekrutacji w firmie JARS: Czy trudno jest dostać tam pracę?.. Jakie mają wymagania, oprócz wykształcenia wyższego oczywiście?.. Z góry wielkie dzięki..
pracownik - 2009-07-28 00:49:57 odpowiedz | cytuj
Witaj Paula. Teraz tak. Rozszerzają działalność. Chemia, mikrobiologia no i trochę doświadczenia w pracy. Zależy nam (pracownikom) na sympatycznej załodze. Szefostwo 'OK. Firma w rozwoju. Bardzo polecam. Zadzwoń.
pracownik - 2009-07-29 16:46:33 odpowiedz | cytuj
To dobra firma. Mam porównanie, wiec wiem co mówię. Szefostwo dba o warunki pracy, nie żałuje kasy na sprzęt i wyposażenie. Zarabia się dobrze. Atmosfera pracy 'OK, szczególnie ostatnio robi się coraz sympatyczniej.
paula - 2009-10-14 11:37:20 odpowiedz | cytuj
Czyli warto czy nie warto?:) Pytam orientacyjnie, bo jestem na ostatnim roku i powoli zaczynam myśleć o swojej przyszłości w branży: biotechnologia, mikrobiologia, ocena żywności.
paula - 2009-10-14 11:38:44 odpowiedz | cytuj
chemiczka - 2009-10-14 13:47:42 odpowiedz | cytuj
warto,zdecydowanie,mamy szeroki zakres nowej akredytacji,nowe laboratorium fizykochemiczne,ciągle nowy sprzęt,ale nie wiem,czy będą jakieś nowe przyjęcia,bo przyszło dużo nowych i już jest ciasno.
chemiczka - 2009-10-14 13:47:52 odpowiedz | cytuj
pracownik - 2009-10-14 21:32:10 odpowiedz | cytuj
czy warto czy nie najlepiej sprawdzić na własnej skórze, ale trzeba mieć motywację i być dobrym bo firma się rozwija. To mieszanina ludzi ambitnych - zdolnych i ambitnych - przeciętniaków więc możesz trafić na małe piekiełko - pracownika szukającego winy swojego bałaganu wokół i postępującego niekoniecznie fair wobec zespołu, bo zespół w efekcie płacił wyrównując jego błędy, albo na dobrego kolegę/koleżankę. Każdy sukces i ten zakres i te laboratoria ktoś musiał wypracować, niekoniecznie wszyscy po równo się dołożyli, czasami mocno "przeszkadzali" niską jakością, stąd pewnie opinie są różne.
paula - 2009-10-15 13:21:01 odpowiedz | cytuj
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi.. Mam jeszcze jedno pytanie:orientuje się Ktoś, czy przyjmują Tu na staż po inż.? kierunek:technologia żywności, specjalizacja:mikrobiologia, biotechnologia i ocena jakości..
laborantka - 2009-10-15 16:44:53 odpowiedz | cytuj
tak naprawdę,to jeżeli będziesz przyjęta to po miesiącu zostaniesz oceniona przez resztę pracowników .My wiemy najlepiej sami czy ktoś coś potrafi albo czy chce pracować.Firma nie żałuje pieniędzy na szkolenia i można się u nas bardzo dużo nauczyć.Ja przez parę miesięcy pracy tutaj nauczyłam się więcej niż w poprzedniej pracy przez kilka lat.Teraz nie wiem czy są przyjęcia,ale warto poczekać.
pracownica - 2009-10-25 20:06:36 odpowiedz | cytuj
do wszystkich wylanych na łeb za lenistwo, którzy chcą sobie na forum ulżyć: lepiej nic nie piszcie, bo się ośmieszacie - ja tu pracuję od wielu lat i doskonale wiem, że zaufanie Pani Prezes Pana Prezesa można zdobyć tylko oddaniem firmie i ciężkiej pracy, a oni nie żałują nagród dla takich osób. Tyle ode mnie.
laborant - 2009-10-26 20:37:20 odpowiedz | cytuj
Ty Katarzyno nigdy do ulubienic Pana Prezesa nie należałaś
"Kasia" - 2009-10-28 18:27:42 odpowiedz | cytuj
Kasia jest cwaniaczku na urlopie w ciepłych krajach i wraca w sobotę.A ty spadaj i przestań sączyć jad.
Kasia - 2009-10-28 20:44:27 odpowiedz | cytuj
Od kiedy to administrator zamieszcza swoje opinie?
x