brak logo

JARS Sp. z o.o.

Łajski

Opinie o JARS Sp. z o.o.

człowiek 2014-04-06 15:22:28
Ja już olewam tą firmę i szukam nowej normalnej roboty :-P
2
d 2014-04-12 15:21:53
Zarząd nie wie ile placi pracownikom??? podpisuję się klauzulę o utrzymaniu w tajemnicy wysokości swojej pensji a w rzeczywistości wszyscy o tym rozmawiają
        2014-05-13 22:22:35
Ot taki sobie cytat: „Przestępstwa na szkodę firmy popełniane przez zatrudnionych są poważnym problemem wielu przedsiębiorstw. Jak wynika z ostatniego raportu Global Economic Crime Survey 2014 zrealizowanego przez firmę doradczą PwC, ponad jedna trzecia (37 proc.) firm padła w ubiegłym roku ofiarą takiego procederu. Szacuje się, że w wyniku bezprawnego działania pracowników statystyczne przedsiębiorstwo utraciło w ubiegłym roku ok. 5 proc. swoich dochodów.Przestępstwa dotyczą przy tym zarówno małych i średnich firm, jak i największych korporacji, działających lokalnie, jak i mających przedstawicielstwa na niemal wszystkich rynkach świata globalnych przedsiębiorstw. Najczęściej występującym, bezprawnym działaniem jest nadal sprzeniewierzenie należących do firmy aktywów. Określa się tak zarówno zwykłą kradzież, jak i bardziej skomplikowane tworzenie fikcyjnych dostawców (w celu wyprowadzenia środków), zawyżanie faktur, jak również używanie majątku firmy do celów prywatnych...”
1
aaa 2014-05-14 17:55:28
Najbardziej bezprawnie to działa zarząd tej firmy!
3
jaaaa 2014-05-19 17:58:22
nie polecam !!!!!okropna firma !!! A Pan Rafał Maciejewski jej broni bo dopiero co dostał tą pracę i chce się wykazać!!!!! I pewnie "taki" dyrektor dostaje ok 20.000 m-cznie ,więc nie rozumie zwykłego pracownika!!!!!ŻAL
3
sir 2014-06-29 19:48:53
uwowa o pracę? nie pamiętam, żeby ktoś dostał taką w przeciągu kilku lat... Po roku pracy tutaj gwarantuję Panu rentę z powodu załamania nerwowego. Prosze sie zastanowić czy warto...
Ojej 2014-07-12 18:10:11
Smutne to jak się to czyta
1
ww 2014-07-13 08:45:53
o MASAKRA!!!!!!!!!!!!(usunięte przez administratora)
1
pracownik 2014-07-22 12:05:33
Zawsze warto przekonać się osobiście. W razie pytań/wątpliwości proponuję kontakt bezpośredni z Firmą. Z pewnością się Pan nie zawiedzie:)
aa 2014-10-23 19:31:47
Beznadziejna firma, kierownictwo ubliżajace pracownikom,kłótnie i chaos... Do bani
Raf 2014-11-01 21:01:44
Panie Rafale!!! Czekamy na nowe wpisy!!! :-D
      2014-11-07 21:32:41
Wręcz przeciwnie, ludzie chcą pracować w jarsie, a jak się zwolni jakieś stanowisko, to na to jest kilka chętnych
1
o.n.a. 2014-11-07 22:20:50
Są chętni...starzyści ....zadufani w sobie ,i niewiem co oni sobie myślą???
Ta młodzież mnie przeraża ,a nawet odraża!!!Są pionkami ,a czują się panami.
A zwłaszcz jedna która przychodzi i nikomu nie powie cześć.!?!?
h.h. 2014-11-14 17:18:00
Poziom chamstwa jednego z kierowników filii Mysłowice osiągnął szczyt, omijać tą firmę z daleka
3
h.h. 2014-11-22 17:39:36
Prezesowi tej firmy korporacyjnej wydaje się że może z ludźmi robić co chce otóż NIE!!!
       2014-12-03 11:35:45
No i co Ty mu zrobisz
2
hf 2014-12-11 07:20:55
Na takich cwaniaków są metody, poza tym przy wejściu do budynku powinno zmienić tabliczkę Firma Rodzinna na Folwark Korporacyjny

ex 2015-01-04 18:22:18
W tej firmie nigdy nie było motywacji a teraz widzę prezesik sobie klub off roadowy założył,żałosne
1
była pracownik 2015-01-29 15:36:25
szkoda życia na pracę w Jarsie i tyle mojej opini
byłem 2015-01-31 12:12:32
byłem, zobaczyłem, zrezygnowałem
xxx 2015-02-11 13:20:48
Jars firma rozwojowa? raczej ch...wa!!!
* 2015-03-17 14:51:56
Na szczęście znalazłam nową pracę i nie muszę co rano z obrzydzeniem wchodzić do swojej firmy. Niezła szkoła życia. Może jakby prezes działał w pojedynkę... Mając u boku taką tralalinkę traci i Jego wizerunek i firma. Większość powyższych komentarzy wynika z działań prezesowej. Smutne
1
arda_turan 2015-03-23 16:54:59
Mam pytanie odnośnie pracy w analityce w tej firmie. CZy tak samo źle wygląda to akurat w tym dziale? Szkoda ze ludzie nie piszą w jakim dziale pracowali bo po lekturze mam jeden wielki mętlik w głowie.
jaj 2015-03-23 21:41:55
arda - wszędzie tak samo
1
arda_turan 2015-03-23 23:31:44
Dzięki za odpowiedź. Jak zaczynam swoją ścieżkę zawodową naprawdę lepiej sobie odpuścić? Można było przeczytać, że żadnych umów o prace, ja dostałem na starcie, a nie aplikuje na dyrektora czy coś. jaj, napisz proszę w jakim dziale pracowałeś?
ukulele 2015-03-26 17:27:32
Filia Mysłowice - prezes oraz kierownicy pracowni fizykochemicznej to hypokryci!!! Jesteście żałośni
1
************** 2015-03-27 20:54:34
A ja uważam, że prezes i kierownicy Filii Południe są bardzo kompetentni. Przyszli pracownicy firmy Jars Filia Południe, nie słuchajcie kogoś kto nawet nie potrafi poprawnie napisać słowa hipokryci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-).
5
pracownik 2015-03-28 19:09:44
Większość opinii negatywnych na tym forum to bzdury pisane przez nieudaczników, którzy od początku do tej firmy się nie nadawali. Byli zwyczajnie za słabi, a zarabiać po studiach chcieli od razu po 5000 zł na rękę. Rozwiązano z nimi umowy o pracę i zaczęło się pisanie głupot na forum. JARS to dobra, solidna firma, w której można normalnie pracować i godziwie zarabiać. Trzeba tylko porządnie wykonywać swoje obowiązki. Wymagania są jasne - wcale nie z kosmosu. Da się im sprostać.
5
stara dama 2015-04-02 13:39:19
Pan Rafał może sobie wchodzić w polemikę przy rozmowach kwalifikacyjnych i szukaniu nowej pracy :D

Niestety, ale był jednym z najgorszych "transferów" zarządu, miał rozpuścić żagle "statku" JARS. Rzeczywistość okazała się inna - Pan Rafał rozpuścił jedynie pieniążki, na które muszą pracować ciężko stażyści i osoby bez doświadczenia, choć jako klakier Zarządu spisywał się całkiem nieźle...

Brak podstawowej wiedzy z ZAKRESU BIOLOGI I CHEMII i KONTROLI JAKOŚCI, stawiał tego Pana w hierarchii niżej od sprzątaczki w Jarsie. Chwała zarządowi spostrzeżenia że "Z Pustego to Nawet Zarząd JARS nie naleje"

ZAZNACZAM TYLKO ŻE TEN GOŚĆ JEŹDZIŁ NA SPOTKANIA I WCISKAŁ LUDZIOM KIT.

CO DO JARSA
Nie chcąc być złośliwym a obiektywnym - powiem krótko.
Dopóki "Pan NajmądrzejszaMądrość" bedzie dalej piastował urząd Prezesa, a "Solarium" urząd Prezesowej w tej firmie nic się nie zmieni. Dalej bedzie to środowisko konfidentów, naciągaczy wyników i dwulicowców - czyt [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
TYLKO wymiana pokoleniowa moze coś w tej firmie zmienic - choć zanim to nastąpi "Staruchy" rozwalą tą firmę...

Pozdrawiam wszystkich i ODRADZAM pracy w tej firmie - choć miłe momenty się zdarzały i nie każdy pracownik to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Stara Dama
2
prac 2015-04-08 13:38:32
Szybko się zorientowali, że Pan Rafał to nieuk i pozorant, ale co wydoił z Pani i Pana Prezesa to jego:-)
Były SŁOIK 2015-04-13 12:54:00
Firma zarządzana strachem, apodyktycznością i paternalizmem, który upoważnia do łajania, karcenia, „dawania w d…” niczym dzieciakom i nagradzania wedle kaprysu. To wzorzec nieomal żywcem przeniesiony ze szlacheckiego czy magnackiego majątku i podwładni, czyli pracownicy nadal mają w firmie JARS status dziewek i parobków folwarcznych.
janek 2015-05-07 17:22:00
Na szczęście są w tej firmie ludzie którzy mają w d...e to co ma do powiedzenia pan "najmądzrzejsza mądrość" i robią swoje. FUCK THE SYSTEM!!!
ISIS 2015-05-24 16:17:40
Jeszcze raz powtórzę to nie firma rodzinna tylko KORPO-firma!!! Ludzie trzymajcie się z daleka...
Młody 2015-10-18 10:40:19
I jak Wam podobała się doroczna impreza ?
1
Spec 2015-11-17 13:29:15
Mam podobne zdanie. Pracowałem tam krótko w 2012r. Nie wspominam najlepiej. Specyficzna atmosfera i specyficzny styl zarządzania. Lepiej omijać.
Ja 2016-01-18 15:23:16
Słaba firma, nie szanuje pracowników. Dziwne zasady, z większych firm korporacyjnych zapożyczone tylko to co w nich najgorsze. Nie polecił bym wrogowi.
1
Jelito 2016-02-18 21:36:05
Nie polecam, nie szanują pracowników. Praca może dobra na początek z resztą tylko takich chętnie biorą, bo można mieć pracownika za darmo z urzędu. Niewiarygodne wyniki analiz i niskie zarobki.
nina 2016-03-13 21:50:33
@malwina co dla Ciebie znaczą wysokie wynagrodzenie? bo jestem bardzo ciekawa. Nie wiem kto dostaje premie,na pewno nie laboratoria, pracuje już jakiś czas w firmie i nigdy nie widziałam ani nie słyszałam o dodatkowych wynagrodzeniach.
nina 2016-04-05 19:42:34
@giwak, masz całkowitą rację, ważne są dokładnie te trzy rzeczy. Na atmosferę na pewno nie będę narzekać, bo jest super, ludzie mili, pomocni. Jeśli chodzi o kasę, to niestety nie jest za ciekawie. Fajnie byłoby zarabiać tyle żeby nie martwić się, że do 10 może zabraknąć :( A możliwości rozwoju, jeżeli mówimy o awansie niestety znikome albo dla wybranych. Na pewno pracując w firmie dużo się nauczymy, bo firma się rozwija, co roku akredytowane są nowe metody badawcze. Są plusy pracy w Jarsie, ale minusy też istnieją niestety.
nina 2016-04-06 23:12:43
@czaruś byłoby pięknie jakbym zarabiała 2 tysiące i do tego mogła liczyć na premię.
mercedes 2016-04-08 22:04:04
nina nie nazekaj, w dobrze dzialajacym marketingu wyciągam tyle, że właśnie jadę testować nową A klase. Ciężka praca daje efekty.
JJ 2016-05-15 17:23:23
do paru kretynów którzy tu się wypowiadają: w tej firmie nie funkcjonuje coś takiego jak premia...zrozumiano?
5
BWA 2016-06-30 16:43:59
Wszystkie negatywne opinie są prawdziwe, pseudo firma jars jest żałosna, a jej pracownicy albo są pupilami zarządu, albo służącymi którzy są przez tenże zarząd wykorzystywani i okradani, totalne DNO
3
Adam 2016-07-08 23:02:37
Byłem jeden dzień w biurze (Łajski) Parę osób po łebkach poznana, klasycznie-demonstracyjnie miła. Na wejściu czułem, że pasuję tam jak wilk do stada owiec :)) Nie... na odwrót :)
5
cipek 2016-07-11 16:18:12
Pan Prezes jest jak ojciec dla pracowników, ( usunięte przez administratora )
kamil 2016-08-20 11:14:48
Co do zarobków:
(szeregowy pracownik) = najniższa krajowa
(przyjaciele i ulubieńcy prezesa i jego żony) = 13.000 PLN
Jego wysokość pan i pani prezes są jak car z carycą
To prawdziwie rodzinna firma, dbają o siebie, wyłącznie o siebie.
bolek 2016-09-04 08:33:04
Dajcie spokój prezesikowi, on już ma problemy z połowicą i z PCA,
jego kombinacje niedługo wyjdą na jaw, i będzie się musiał mocno tłumaczyć,
a ma z czego :), współczuję jego kontrahentom, bo tak jak on nie będą już wiarygodni
Yeboodoo 2016-09-04 20:39:02
a Ty bolek masz naprawdę problem ze sobą. Ja o 8:30 w niedzielę to odyspiam sobotni melanż a nie wylewam żali w necie. Się nie podoba to wokół masz mnóstwo firm i pole do własnego popisu. Zapraszam. Żyjesz w Polsce a nie wirtualnym świecie. Pobudka.
MATI 2016-10-13 11:23:12
Masz zaległe badania ?
Sanepid cię gnębi ?
U Nas załatwisz wszystko, nawet do pół roku wstecz.
Akredytowane przez PCA

ZAPRASZAMY
rybi 2016-10-13 11:26:30
eoekoe przecież jest aktualnie poszukiwany Asystent/-ka Działu Eksportu w Warszawie więc nie rozumiem za bardzo twojego komentarza - ale łatwa to nie jest praca bo w obowiązkach masz wsparcie Export Managera w procesie sprzedaży aromatów spożywczych na rynkach afrykańskich i arabskich
Zostaw swoją opinię o JARS Sp. z o.o. - Łajski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JARS Sp. z o.o.