brak logo

Marion Kosmetyki Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o Marion Kosmetyki Sp. z o.o.

szady 2011-12-29 18:51
pracowałem tam dwa lata i nie żałuję - pozdrowienia dla [usunięte przez moderatora]
Kasia 2012-02-01 21:10
NIE!!!
kidas 2012-03-18 21:25
Nie polecam tam pracy nikomu, atmosfera do kitu !!
5
pokrzywdzona 2013-03-13 18:48
zmieniają pracowników jak rękawiczki,pracowałam 3 tygodnie,widziałam jak poprzedniczki zostały zwalniane na moich oczach,mnie PANI [usunięte przez moderatora] chwilowo chwaliły że jestem dobra w tym co robię z pytaniem do niej " czy mam szanse zostać dłużej?" odpowiedz była ze TAK (w drugim tygodniu)jestem osobą która dba o czystość w miejscu pracy,jest tam syf i mogiła kiedy próbowałam zostawiać porządek po zakończeniu pracy było wielkie zdziwienie i obraza że chcę podważyć ich autorytet!!!!!!!!!!!!!więc mnie zwolniono bez powodu z pytaniem dlaczego?odp; NIE MUSZĘ CI SIĘ TŁUMACZYĆ
pracownik 2014-06-11 23:54
Nie idzcie tam pracować!!!! Ta firma to jakiś obłęd.Atmosfera do kitu tak jak już ktoś wspomniał (usunięte przez administratora)
była pracownica 2014-07-31 21:43
Ostrzegam wszystkich przed tą firmą.... Oszuści!!!! rozmowa wstępna -cukrowanie..a w rzeczywistości oszukują ... atmosfera do kitu... nigdy więcej z tymi oszustami.....
1
pracownik 2014-11-21 22:49
Praca jak kazda inna. Trzeba zasowac. Jak sie nie zapieprza to sie przychrzaniaja i atmosfera sie psuje. Ale za to jak sie sumiennie pracuje to jest git. Ja tam pracuje juz rok i nie narzekam na atmosfere. Jak obiecuja umowe o prace to sie ja dostaje. Jedyne do czego mozna sie przyczepic to zarobki - strasznie niskie jak na funkcje ktora sie zajmuje, ogolnie wszyscy pracownicy sa bardzo zle oplacani.
1
kierowniczka 2015-01-13 00:07
Nigdy wiecej !!!!po prostu brak słów
2
Cale kierownictwo 2015-01-17 11:23
Pełen podziw że ta firma funkcjonuje. Pani D. mistrzyni ściemy.
1
była.... 2015-03-09 09:54
..jakie umowy? pracowałam tam rok i po mimo ze niby byłam dobrym pracownikiem zero odzewu o umowie...pracują tam osoby na zlecenie już ponad 2-3 lata którym obiecuje się umowy o prace ale nic w tym kierunku nie jest robione.Brygadzistka wprowadza bardzo nerwową atmosferę i lubi poniżać pracowników ,wyzywa,krzyczy.Pracownice są zastraszone i bojąc się o prace ulegają takiemu zachowaniu.Stawki dla osób na zlecenie tez są śmieszne 8.90zl brutto na godzinę i brak jakiejkolwiek możliwości negocjacji.Osoby na zlecenie pracują tak jak osoby na umowę o prace, podpisują listę ,musza się stawiać w zakładzie o 7 rano , kończą o 15 i musza wyrobić normy które są narzucane.Paranoja jest to ze są tam 2 przerwy jedna 15 min a druga 10 min i po mimo ze w przepisach jest iż jedna przerwa 15 min należy się pracownikowi to trzeba je odpracowywać normami.Śmieszne i bez sensu jest tez fakt ze pracownicy o 14.30 kończą prace (maja wyrobione normy już do 15)zaczynają sprzątanie miejsca pracy i idą się przebrać i czy jest to 14.40 czy 14.50 musza siedzieć w ubraniu na hali produkcyjnej.Zakład jest monitorowany wiec i tak kierownictwo widzi ze nikt już nie pracuje wiec po co przetrzymywać pracowników gdzie dojście do przystanku zajmuje im około 15 min. Jednym słowem nie ma tam możliwości by dostać umowę o prace,pracownik na zlecenie któremu nie przysługuje urlop czy premia pracuje na zasadzie umowy o prace,atmosfera jest bardzo nie miła.Nie polecam tego pracodawcy.Dużo psuje traktowaniem i zachowanie pani brygadzistka.
6
jadzia 2015-03-11 16:38
Pracownicy którzy pracują w godzinach nadliczbowych w soboty i niedziele
muszą te godziny rozpisywać na godziny w tygodniu od poniedziałku do piątku żeby pracodawca nie musiał płacić stu procent wynagrodzenia jest to niezgodne z kodeksem pracy,jedna wielka ściema co do wynagrodzenia!Dziwne jest to że państwowa inspekcja pracy nie zajeła się takimi przekrętami
9
m.m... 2015-04-03 19:34
Pracownicy którzy pracują w soboty to godz.rozpisują w tygodniu na listach prac.Pani brygadzistka jak ma nerwa to wyrzywa się na słabszych pracownicach i robi nerwową atmosfere.Dziwie sie że jeszcze jej nie usuneli ze stanowiska .Ale po namyśle widzę że w biurach im odpowiada bo jak jej zagraja to ona im tak tańczy. Jak coś ma zalatwic to miesiacami można czekać bo zwleka albo zalatwia jak jej pasuje.Ma kolezanke ktora ją nakreca żeby czepiala się innych.A i tak dziewczyny zap...i mają wykonane normy przez caly dzień pracy.Szkoda mi dziewczyn które tam pracuja.Dobrze że już tam nie pracuje...
2
jaaa 2015-04-26 16:47
Bardzo niskie wynagrodzenia, szkoda życia na pracę w takim miejscu.
3
ja 2015-07-23 15:30
Zakład pracy którego nie można traktować na serio. Uważam że za warunki (chemia) w jakich się pracuje powinno być zdecydowanie lepsze wynagrodzenie.
kajaja 2015-07-28 20:58
Fakt, na początku wynagrodzenie nie jest duże, ale można liczyć na podwyżki i w gruncie rzeczy dojść do całkiem przyzwoitej wypłaty. Dla mnie liczyło się,że oferują pracę na etat, a nie jakąś śmieciową umowę. Praca jest stabilna, nie ma obawy o zwolnienie. Pracowałam w tej firmie kilka lat (jako pracownik biurowy) i nie żałuję.
3
misiu 2016-01-12 12:33
Jedna wielka KLIKA!
2
wiki 2016-01-13 13:56
Jakie warunki dla przedstawicieli handlowych?
kuku 2016-03-02 10:28
Bralem udzial w rekrutacji na stanowisku PH w Łodzi. Firma przeprowadzala rekrutacje w macdonaldzie w centrum miasta. Gosciu ktory ja prowadzil ciagle sie rozgladal i byl wogole nie zainteresowany o tym o czym mowie. Rozmowa trwala 15-20 minut. Odnioslem wrazenie ze 1 raz chyba z moim CV sie zapoznawal :-) Jesli to nie byla "ustawka" to gratulacje dla firmy za pelen profesjonalizm przy rekrutacji. Odpowiedzi jeszcze nie dostalem i nawet na nia nie czekam :)
Tymtym 2016-06-14 11:46
Szukanie naiwniaków. Praca za najniższą krajową w szkodliwych warunkach! Styczność z chemią. Nie polecam nikomu.
2
NIE! 2016-08-23 15:59
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie! Nie polecam nikomu pracy w pakowalni. Pracownicy są tam ŹLE traktowani i poniżani. Jeżeli chodzi o normę, wykonywałam ją już po dwóch tygodniach. Pracę rozpoczynałam wcześniej niż trzeba, żadnych spóźnień. Wykonywałam wszystkie obowiązki. Pracowałam we wszystkie soboty i nadgodziny. Niestety nie zostało to docenione. Po dwóch miesiącach pracy i wysłuchiwania "k**wa i ja pi*****e, a później, że JA nie myślę" wykrzykiwanych przez brygadzistkę, zostałam zwolniona. A na pytanie o powód zwolnienia, odpowiedź była taka: "Nie muszę podawać powodu, nie dyskutuj ze mną". Zero szacunku.


8
ktos 2016-09-10 19:35
wyplata jest terminowo,a praca jak kazda inna trzeba zapier.......
2
bajkio 2016-09-11 20:03
a ktos mi jest w stanie rzetelnie powiedzieć czy pracownik pakowali nadal jest w Gdyni nowy potrzebny jeszcze>
Nie polecam ! 2016-11-17 13:56
Nikomu nie polecam pracy w tym zakładzie. Oszukują ludzi. Zatrudniają bardzo dużo osób po czym zwalniają po krótkim czasie. Nie miła atmosfera, brygadzistka wyżywa się na pracownikach. Wypłata po terminie , o którą trzeba osobiście się upominać.
Maaxxx 2016-12-09 23:24
Witam Wszystkich
Proszę o informację na temat stanowiska Przedstawiciel Handlowy - Mazowieckie:
-ile wizyt dziennie
-jaka podstawa netto
-jakie premia max netto
-jakie targety
-jakie auto, z gps, obrandowane
-deputat
-z jakiego hurtu na mazowszu jeździ towar czy z magazynu centralnego?

Z góry dziękuję
Pozdrówki
Zol 2017-01-16 21:32
Witam, chciałabym sie dowiedziec jak wyglada tam praca na stanowiskach biurowych? Czy poza pensja istnieje jeszcze jakas forma premii? Karty multisport czy ewentualnie zniżki na te kosmetyki?
Jak atmosfera?
Dziekuje za odpowiedźi.
5
długoletni pracownik 2017-06-11 10:18
Szukasz pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego? Tę firmę możesz zdecydowanie sobie odpuścić. Pan R. stosuje mobbing. Dodatkowo, samodzielnie nie zrobiłby nic - korzysta z pomysłów innych, przedstawiając je jako swoje. Nie wywiązuje się ze swoich obowiązków - zleca innym pracę, którą powinien sam wykonać. Obiecywana premia jest niemożliwa do osiągnięcia, a podstawa na umowie jest po prostu śmieszna w stosunku do godzin, które trzeba być w pracy, aby szefostwo było zadowolone. Jeszcze kilka lat temu można byłoby powiedzieć, że jest to rozwijająca się firma z perspektywami. Teraz? Uciekam, jak najszybciej, bo to tonący statek. Jeżeli chcesz być zdrowy psychicznie i fizycznie - to zdecydowanie nie szukaj pracy w Marionie.
pracownik firmy Marion 2017-06-19 22:16
Proszę o podanie konkretnych przykładów mobbingu. Trudno odnieść się do emocjonalnej wypowiedzi przy braków dowodów. Oczywiście można zrozumieć rozgoryczenie długoletniego pracownika któremu nie udaje się wyrobić planu w przeciwieństwie do jego młodszych kolegów jednak przyczyn braku wyników może trzeba by szukać u siebie a nie oskarżać wszystkich dookoła.
"obiecywana premia jest niemożliwa do osiągnięcia" - dobry żart!!!!Ja co miesiąc mam zadania wykonane na 110% i zawsze kiedy potrzebuję pomocy i wsparcia mogę liczyć na Pana R.
Jeszcze nigdy nie powiedział mi słowa: "NIE" . Oczywiście wymaga, ale taka jest jego rola. To on odpowiada za wynik i nas. Pisanie takich rzeczy pod jego adresem jest co najmniej nie na miejscu tym bardziej, że dyrektorem od wielu lat. I skoro opinia pisana jest przez wieloletniego pracownika to chyba nie było tak źle w firmie.
Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć realizacji swoich górnolotnych pomysłów w innej firmie.

1
Tomek 2017-07-01 06:43
Pracowałem 10 lat jako przedstawiciel i bardzo dobrze wspominam Marion. Polecam każdemu.
2
1234 2017-07-18 15:33
Czy ktos wie jak jest tam teraz ? Czy cos sie zmienilo ?
MalaMI 2017-07-23 21:39
Przede wszystkim nie można całej firmy wrzucić do jednego worka. Jest tam wiele działów.
Od osławionej pakowalni, przez rozlewnie i operatorów maszyn po przygotowalnie, biura, marketing, kontrole jakości, laboratoria, przedstawicieli itp.
Nie wszędzie jest jak "na pakowalni". Pracuje tam już 6 lat. Mam kontakt z wieloma działami i mniej więcej wiem jakie warunki tam panują.
Po 1. Nie jest to praca dla kogoś kto myśli, że odpyka swoje 8h, pójdzie od domu i co miesiąc wypłata... Niestety trzeba dać trochę z siebie. Jest to firma stale rozwijająca się i czasami pędząca przed siebie. Trzeba jako jej pracownik trochę za nią nadążyć. Oczywiście w normalnych ramach. Zrobić chociaż to minimum, którego się oczekuje.
Po 2. Nie zakładać niczego za pewnik. Nie wiesz? (gdzie co jest, jak to robić, jak co działa, co przycisnąć, ile dodać, ile spakować, w jaką stronę itp. itd.) To się zapytaj!, ale staraj się zapamiętać, bo ciężko jest stałym pracownikom, ciągle tej samej osobie mówić to samo.
Po 3. Miej dystans. Tam pracują tylko ludzie. I czasami mają gorsze dni. Zwłaszcza jak wyżej postawieni wymagają od nich bardzo dużo.
Po 4. Jeżeli chodzi o umowy, to przeważnie osoby, które nie są w stanie nadążyć za minimalnym tempem pracy lub bardzo często popełniają błędy, jej nie dostaną. Po raz drugi, Trzeba trochę z siebie dać.
Po 5. Osoby na zleceniu (od zmian ustawy) zarabiają podobnie do tych na umowę o pracę (działy związane z produkcją). Więc "zleceniowcy" robią błąd sądząc, że ich zakres obowiązków jest mniejszy.
Po 6. Pakowalnia. Dużo osób ją napiętnowało. Moich 2 lat tam nie wspominam z goryczą. Owszem atmosfera bywa napięta, zwłaszcza przy "gonieniu terminu". Do tego pracują tam praktycznie same Panie, a wiadomo jak to między nami kobietami czasem bywa ;). Kto robi swoje i stara sie w tym byc dobry, nie powinien się obawiać pracy tam. A do Pani W. trzeba mieć dystans (czasem gada pod wpływem chwili i emocji) i wiedzieć, że ma na swoje głowie bardzo dużo odpowiedzialności i obowiązków.

Pozdrawiam.
Edyta 2017-07-25 12:10
@pracownik firmy Marion każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, nawet negatywnej. Oskarżenia na temat mobbingu na pewno trzeba zweryfikować i poprosić o konkretne przykłady ale inne rzeczy zweryfikować i zaprosić pracowników do bezpośredniego kontaktu.
Zostaw swoją opinię o Marion Kosmetyki Sp. z o.o. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marion Kosmetyki Sp. z o.o.