brak logo

Venita" Fabrka Kosmetyków

Łódź

Opinie o Venita" Fabrka Kosmetyków

aga 2010-05-17 20:25:06
Firma ogólnie może być, jednak zarobki bardzo niskie.
anonim 2010-06-19 16:17:47
Witam!
Czy ktoś może napisać kilka słów jak pracuje się w tej firmie i jakie są zarobki w przybliżeniu.Dzieki pozdrawiam
pracuś 2010-08-24 17:51:23
firma ok, zarobki fakt, niskie ale ja pracuje jakis czas i dobrze sie tu czuje, uwazajcie tyko na jednego [usunięte przez moderatora] z 1 pietra.. prawdopodobnie ma zolte papiery a trzymaja go ze wzgledu na dotacje.. [usunięte przez moderatora]
Kandydat 2012-02-21 23:42:35
Proszę o jakieś info dotyczace pracy na stanowisku ph w tej firmie.Zarobki,narzędzia pracy,targety - cokolwiek pomocnego. Z góry dziękuję pięknie.
venetta 2012-02-22 16:35:08
jak to polska firemka ...zarobki marne ,samochodziki to kia picanto ,fima mało rozwojowa !!! swoje czasy świetności już maja za sobą !!!
Na przeczekanie może być ale na dłuższą metę to kicha !!
zarobki 1500-2000
Jacek 2012-08-21 23:50:45
Ja jestem bardzo zadowolony. System pracy wynagrodzeń jest prowizyjny, więc jak chcesz pracować i umiesz handlować... to wyjdziesz na swoje :))
dyktando 2012-09-27 13:23:23
Po pierwsze Jacku zdania sie nie zaczyna od JA !!!
Po drugie ,pracujesz w dziale handlowym na stanowisku innym niż PH i Twoja opinia jest mało obiektywna !
Po trzecie , nie piszę się handlować tylko SPRZEDAWAĆ , bo tak wygląda bardziej profesjonalnie ,a handluja to babcie na bazarze !
No cóż ,jak firma takie kadry menagerskie !!!
Co do samej Venity ,to jej czasy świetności juz mineły ,zarobki marne i opinie na rynku też !!!
pozdrawiam
były pracownik 2012-11-19 17:17:00
Jeśli mam być szczery to kiedyś może było fajnie, ale teraz ta firma to jedno wielkie nieporozumienie. Nie kompetentne osoby na wysokich stanowiskach, które de facto rujnują firmę, zamiast ją rozwijać, podejście do przedstawicieli kary godne, zarobki doprowadzają do ruiny, stosunek dyrekcji do pracowników i klientów przez dyrekcje uwłacza ich godności.
Andrzej 2012-11-20 10:37:07
Wbrew pozorom to nie ja, choć data na to by wskazywała... Ludzie w Venicie są naprawdę fantastyczni - a reszta - pewnie jak wszędzie, a na pewno jak w większości..
Były RKS...
1
Paruffka 2013-03-17 15:17:45
Zmieńcie [usunięte przez moderatora], bo nic innego nie robią tylko przesiedzą w kantorku i plotkują.
zainteresowany 2013-05-01 06:41:19
Witam, czy może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku przedstawiciela handlowego ? jakie są zarobki czy targety są do wyrobienia ?
PH 2013-06-21 08:05:13
Zarobki minimum podstawa. Prowizja od obrotu- w zależności od regionu, najczęściej niewykonalne. Laptop??? A co to jest, jak RKS ma zabytek sprzed 10 lat??? Auto - bez klimy najczęściej, zatem życzę sukcesów. Przełożeni patrzą jak na złodzieja, zwalniają na ulicy. Telefon z limitem, wmontowany GPS by można było śledzić PH... Ale jak nie masz wyjścia bierz na przetrzymanie!
1
PH 2013-06-21 16:03:09
Możesz jeździć prywatnie, tankujesz na "flotę" w Orlenie, jak gdzieś dalej to do pełna za venitę a po powrocie za swoje. Jak gdzieś bliżejto się, jak na razie, nie czepiają. Ale czy jeździsz, czy nie, to i tak ci stówkę zabierają za samą możliwość...
Jakbyś się nie odwrócił to [usunięte przez moderatora] zawsze z tyłu! I dzięki temu mają cię gdzie kopać...
x 2013-06-21 18:06:46
Nie do końca prawda, choć nie wiem, kto pisze.... Najczęściej tych 100 zł ci nie zabierają, bez przesady! Dopiero wtedy jak masz prowizję, a wypłacają od 25000 netto. Nie musisz się martwić, rzadko kiedy uda ci się ją przeskoczyć! Na papierze to ci kierownicy i dyrektor da takie warunki, że bierzesz w ciemno, a jak dojdzie do reala to przeje..... Minimalka pensja, telefony zabytki, w sklepach zbierasz pieczątki, bo musisz udowodnić, że w nich byłeś (obrót nie jest dla nich żadnym dowodem), samochody po 200000, 300000 przebiegu, klimatyzacja tzw grawitacyjna (opuszczasz sobie szybę), targety z sufitu - takie same na warszawe jak na Koszalin czy inne miasto, o zrobieniu zapomnij! Jkaieś tabelki, raporty, listy obecności (przy zadaniowym systemie pracy - NONSENS!!!) Za internet nie płacą! Zatem jak ci proponują pracę, to - jak masz wybór olej ich, bo do tego się tylko nadają! A jak nie, to bierz i szukaj innej roboty. Tak jak reszta towarzystwa!!! Nawet nie poznasz innych PH, tylko kierownicy będą cię na trasie niespodziewanie kontrolować i patrzeć, co masz w bagażniku, by cię z roboty [usunięte przez moderatora] Wycisną cytrynę i wyrzucą do kosza, bez sentymentu!
1
były ph 2013-07-10 21:22:58
Jest to dobra firma na start, tak, aby w cv zaistniało doświadczenie na stanowisku PH lub po prostu na przeczekanie. Pensja marna, ale za to spokojna praca. Samochodem można jeździć też prywatnie - oby nie przesadzać. GPS też można obejść. Coś tam pomarudzą o zwiększeniu sprzedaży, ale nie męczą psychicznie. RKS na zachodnią część całkiem w porządku, dyrektor handlowy - szkoda gadać, ale z nim nie ma się za wiele wspólnego.
były pracownik 2013-08-20 15:24:02
CV można wysłać mailem i umówić się na spotkanie.
PS.Ludzie opamiętajcie się w swoich krytycznych osądach, z Waszych tekstów wynika zarówno, że ciężko jest wyrobić limity a z drugiej strony - praca jest spokojna i nie męczą psychicznie.

Jak ktoś chce "spokojnie" pracować to raczej trudno będzie mu wyrobić limit...

Moim zdaniem firma OK.
XXX 2014-04-10 15:09:55
Kolego nigdzie konkretnej oferty nie znajdziesz, bo im nie chodzi o zatrudnienie bynajmniej na razie. Zresztą jeśli chodzi Ci po głowie pracować dla nich to radzę Ci WYBIJ SOBIE TO Z GŁOWY !!!!! Pozdrawiam
xxx 2014-04-22 15:19:41
Więc próbuj, przekonasz się sam. Stracisz nerwy przez tłumaczenia z mało istotnych faktów,czepiania się itp, wiarygodność u klientów gdyż nic nie będziesz mógł im pomóc w odsprzedaży, chęci do pracy bo towar schodzi jak krew z nosa a i tak nie zarobisz adekwatnych pieniędzy do użerania się z tym bajzlem. W każdym razie powodzenia
MIKA 2014-05-04 20:30:32
Hej ludzie czy ta firma to na prawdę takie bagno? i nie warto sobie d.... zawracać? Dajcie znać bo chciałam się tam zatrudnić.
2
MIKA 2014-06-02 20:56:12
Wcale nie trzeba mieć dużo szczęścia ale umiejętności, ale nędznie płacą, za takie pieniądze co oferują ciężko związać koniec z końcem
ergve 2014-06-24 17:32:04
Dno totalne pod każdym względem.
k 2014-07-05 16:47:39
Czy ktoś może mi przybliżyć warunki pracy w Venita, proszę tylko o poważne wpisy, bez jadu?
xxx 2014-07-24 16:48:15
Jeśli chcesz opinie bez jadu to ich nie uzyskasz, bo dobrych warunków pracy to ta firma nie oferuje. Samochody to wraki z przebiegiem 300.000, 400.000 strach nimi jeździć a i gps-a posiadają więc wielki brat patrzy i rozlicza, warunki dla klientów które możesz oferować jako ph są marne, firma prowadzi sprzedaż wewnętrzną z hurtownią XXX i tym samym kopie dołki pod swoimi pracownikami, deputat dla klientów jest okrojony do granic rozsądku więc poterminów u klientów nie rozliczysz bez dobrego kombinowania a ilość produktów po terminie w sklepach osłabia. Kroją na kasie za wszystko, plany z tym towarem które oferujesz są nierealne, więc nie martw się 10-go każdego miesiąca co zrobić z kasą bo dostaniesz podstawę czyli najniższą krajową i się ciesz ;-P Zbierasz pieczątki po sklepach bo gps czy zamówienie to nie wystarczający dowód że odbyłeś wizytę. Jeśli nie masz innego wyjścia to bierz na przetrzymanie, jak trafi się coś innego to olej ich bo inaczej oni oleją ciebie bez sentymentu,ale jeśli masz coś jeszcze to pseudo fabrykę omijaj z daleka.
Mika 2014-08-21 16:14:20
Klaun odpowiadam na pytanie 1500 netto na rękę + prowizja za obrót (ale z tego co piszą nie do wykonania)
ggg 2014-08-26 16:07:46
na czym polega drugi etap rozmowy kwalifikacyjnej? jesli ktoś wie, prosze o informacje
1
GG 2014-09-01 12:38:06
Jak dla mnie to targety sa do wyrobienia wiec nie przesadzajcie.
xxx 2014-09-07 20:39:06
no tak jak masz połączony teren bo kogoś zwolnili i to jeszcze w lepszym regionie polski to taki kozak jesteś. a te 1500 netto na rękę bez premii to też niezły ponos dokładnie wychodzi 1300 zł z małym hakiem czysty rachunek skoro podstawy brutto jest 2000. drugi etap rozmowy jest z wielkim bratem Panem M. głównie polega ona na tym że wielki brat chce uchodzić za pana wysoce wykwalifikowanego również specjalistę od rekrutacji. Powodzenia koledzy
1
xxxxxxxx 2014-09-08 14:22:06
tan pan wydaje sie byc osobą mało kompetentną i myśle,że szkodzi wizerunkowi firmy. Dziwie sie,ze on tam jeszcze pracuje . Ogólnie pracuje się źle,ale jak ktoś nie ma nic to w między czasie niech szuka.
xxx 2014-09-09 16:35:05
Tak dokładnie jest, mało tego, wydaje mi się że większości PH tak myśli: nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim stanowisku, ale niestety jak się umie mydlić oczy zarządowi to ciepłą posadkę się trzyma. Z kadry kierowniczej jedynie regionalni byli osobami kompetentnymi, ale jak wiadomo już ich tam nie ma, a szkoda bo swoimi kwalifikacjami coś sobą reprezentowali. Pozdrawiam koledzy
1
gred 2014-09-11 12:07:34
i własnie dlatego mysle ze firma raczej chyli sie ku upadkowi
1
xyz 2014-09-24 07:25:04
Cóż? Takie pomysły były niejednokrotni e, ale nie przeszły. Im po prostu się opłaca tak progi premiowe ustawiać, by co 10-ty zrobił target. Pan Wódz za to postawił sobie dom w ciągu roku.... Przynajmniej wiadomo czemu PH jeżdżą szrotem...
3
b yły 2014-10-27 19:47:54
Jaka logistyka człowieku? W Venicie??? Zapomnij!!!
veniciarz 2014-11-20 20:29:16
Logistyka? Jest szef działu, trzęsący portkami bo przed emeryturą. Trzech kierowców, z czego jeden "trzęsący" z kolei nie portkami, ale działem, bo rodzinka "wodza", w dodatku podpier....acz. Pensja - minimalka. Prac w soboty i weekendy nie ma. Coraz mniej kursów, firma równia pochyła... Ale próbuj...
mln260 2015-02-09 13:29:35
byłem na rozmowie w Tej firmie na PH - jednym słowem "żenada"!!!! dajcie sobie spokój
1
RedMAx 2015-05-15 20:01:07
szukają PH na zachodniopomorskie
RedMAx 2015-05-15 20:03:30
Bagno i dwa metry mułu
max 2015-05-16 13:16:24
też byłem w zeszłym roku. To jakiś cyrk!! facet prowadzący rozmowe musi być bardzooooo niedowartościowany!! ja się dziwie, że właściciele firmy tego nie widzą co on tam wyprawia. Facet nie ma pojęcia o niczym a wymądrza się na całego, nawet pyta o prywatne rzeczy. Nie polecam i nawet gdybym nie miał co żreć to w życiu bym tam nie poszedł.
1
expracownik 2015-09-04 09:53:50
pracowałam w tej firmie nie dawno, powiem tak,praca to nie bajka, zawsze tak bylo i będzie, ale ja mam dobre wspomnienia :) Pozdrawiam calą ekipę w centrali na Pojezierskiej :))
gość 2016-01-16 09:47:25
Ofert pracy tej foremki nie często można znaleźć,ale nie dlatego że jest tam tak super i nikt się nie zwalnia, tylko są tak biedni że redukują etaty jak tylko mogą. Bieda aż piszczy plus zacofanie i nie kompetencja wodza dają taki skutek.
gość 2016-02-02 17:38:10
no przyjmują na parę miesięcy i albo sam się ktoś zwolni bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne albo oni zwolnią bo nikt nie jest cudotwórcą. spróbuj, jeśli masz okazję, a przekonasz się na własnej skórze
wedfff 2016-05-08 17:07:05
no ale przeciez teraz nie prowadza zadnej rotacji w firmie
Zostaw swoją opinię o Venita" Fabrka Kosmetyków - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Venita" Fabrka Kosmetyków