brak logo

Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek

Gliwice

Opinie o Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek

Smile 2017-01-12 07:07
Fajni ludzie w firmie pracują , zapraszamy do Teamu :)
3
kasik 2017-01-13 10:12
Witam, pracuje ktoś na Portowej? Jakie tam warunki?
kret 2017-01-13 10:39
warunki dobre , można się obijać i papierosy palić , pogadać ze wszystkimi na wesoło też się da
miła i fajna atmosfera , jak nie przyjdziesz do roboty to zrozumieją , da się pościemniać
6
Kret 2017-01-13 20:11
@Smile, ta szczególnie jedna pani przez którą wszyscy się zwalniają. Nie dziękuję, ale nie skorzystam. Drugi raz do tej samej rzeki się nie wchodzi
10
rasputin 2017-01-16 19:33
Przecież wszystkie panie w Dromie są S U P E R, czy nie?
3
kasik 2017-01-17 08:16
Dziękuję za odpowiedź, a można się dowiedzieć coś o wynagrodzeniu ?
majes 2017-01-17 21:17
Warto iść jako kierowca tam?Jak kasa,warunki pracy?Jak to wygląda z tymi wyjazdami?Ile ich można zrobić bez problemu?
generał 2017-01-17 22:02
jak jesteś ogarnięty to będziesz zadowolony
2
Majes 2017-01-17 22:42
@generał a jakieś konkrety??
ktoooos 2017-02-16 12:02
Witam,
Jakie zarobki na produkcji?
Ktos 2017-02-16 13:24
Dobre
1
Aneta 2017-03-20 13:22
Ktos 2017-02-16 13:24
Pracujesz obecnie w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają warunki zatrudnienia w Droma.
albert 2017-04-11 21:04
Która to pani ?
1
Aneta 2017-04-12 09:29
@kret rozumiem, że w firmie jest duża rotacja. Na jakich stanowiskach jest największa?
kumaty 2017-04-15 20:08
na olx-ie pojawila sie oferta pracy do kilku miejsc w zabrzu i gliwicach cytuje Firma z Gliwic zatrudni do pracy od zaraz mężczyzn oraz kobiety do produkcji rolet i przy pracach magazynowych. Posiadamy oddziały w Zabrzu i Gliwicach.
Zapewniamy szkolenia, więc nie wymagamy doświadczenia na produkcji.
Praca wykonywana jest w systemie jednozmianowym od 7.00-15.00
Oferujemy dużo kierunków rozwoju a co za tym idzie indywidualnie dobierane stawki godzinowe w zależności od nabytych umiejętności.
W razie pytań proszę o kontakt do godziny 15.00 -
// filia Zabrze - 668572627 - produkcja
// filia Gliwice Centrum - 668581768 - prace magazynowe
// filia Gliwice Centrum - 668577236 - produkcja
// filia Portowa - 668582991 - produkcja, magazyn nie interesuje mnie pisanie na tym forum na odpowiedzi nic nie wnoszące do moich kilku pytan :)
1 Ile zarabiaja najmniej a ile najwiecej magazynier i produkcyjny i w jakich lokalizacjach
2 za mniej niz 2000 netto bez nadgodzin to nawet nie ide na rozmowę więc czy jest sens wogole wysylac cv? pozdro dla kumatych
Gregory 2017-04-24 15:07
Na jakie stanowiska są teraz przyjęcia.
Mam blisko więc chętnie spróbuję, bo czas i koszty dojazdu by odpadły.
margonia 2017-04-26 13:19
Niestety, to wcale nie są bzdury. Tam nikt nie wylatuje. Ludzie sami odchodzą. Fatalne warunki pracy.
Aneta 2017-04-26 13:22
@margonia możesz powiedzieć coś więcej na temat obecnej sytuacji w firmie? Bardzo cenne będą dla użytkowników forum pełniejsze wypowiedzi. Dlatego też mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź mówiąc coś więcej na temat tego co dzieje się w Droma.
Smile 2017-04-26 15:37
Firma bardzo dobrze się rozwija.
Płaci pieniądze w terminie.
Cały czas zwiększa zatrudnienie.
4
StaraSkarpeta 2017-05-07 10:34
Polecam firme , ci którzy krytykują lub cos im się nie podoba to po prostu myślą ze przyjdą do roboty , nie beda nic robić i dostana super pieniążki . Generalnie fajna ekipa , zgrana .. Polecam firme jak najbardziej .
3
Aneta 2017-05-08 13:31
@StaraSkarpeta @Smile chętnie dowiemy się więcej na temat tego co za co najbardziej lubicie pracę w Droma. Możecie opowiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca w działach na jakich pracujecie?
dom 2017-05-23 16:25
Witam co tam wynagrodzenie co powiecie o takiej Firmie co nie płaci na czas pracownikom mało z tym wynagrodzenie za miesiąc kwiecień jeszcze nie został wypłacony pracownikom a zbliżamy się ku końcowi miesiąca maj, hańba i wstyd , informuję też iż wynagrodzenie w innych miesiącach jest wypłacany dopiero 15 każdego miesiąca gdzie jest to łamanie prawa sprawa nadaje się do prokuratury i do PIP.
pozdrawiam zarząd i wszystkich poszkodowanych pracowników .
dom 2017-05-23 16:39
to jest nie prawda że Firma płaci na czas jest już 23 maj idalej pracownicy czekaja na wynagrodzenie za kwiecień
Smile 2017-05-24 11:33
Którzy pracownicy czekają ?
Po sprawdzeniu okazało się że dwie osoby nie odebrały pieniędzy bo po prostu po nie się nie zgłosiły.
2
Paker 2017-05-31 18:35
Pracowałem parę lat w tym syfie,ludzie zajeżdżają się za parę groszy,dodatkowo wchodząc w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecznie naćpanemu kierownikowi,który ludzi ma za nic.Nie robisz nadgodzin to wylatujesz albo jesteś gnojony.W Zabrzu przewaga ludzi na dopalaczach albo nienażarci emeryci w tym jedna dilerka alkoholiczka.Trzymajcie się z daleka od tej pseudo firmy;
3
ratlerek 2017-05-31 20:37
Paker kiedy pracowałeś? Podobno coś się jednak zmieniło.
2
Aneta 2017-06-01 13:18
@ratlerek jakie zmiany zaszły w firmie? Wiesz może coś więcej o obecnej sytuacji w Droma?
Kret 2017-06-01 14:35
Ta, to się zmieniło, że z firmy wszyscy odchodzą. @smile: ludzie chcą zarobić i nic nie robić? Kogo masz na myśli? Bo chyba nie tych biednych ludzi którzy są przez szefostwo i kierownictwo wykorzystywane. Chodzą jak murzyni do tej pracy, robią w nadgodziny, wszystkie święta państwowe też mają zajęte i Ty masz czelnosc powiedzieć że Ci ludzie chcą zarobić? Bo co, bo zarabiają najniższa krajową i chcą podwyzszki by godnie żyć, bo na to zasługują?! To Wy, szefostwo i kierownictwo chcecie zatrudniać murzynow którzy poprosza o najniższa krajową. To jest sukces by dostać tam prace. Nawet nie musisz być bystry i wykształcony. Najważniejsze byś chciał jak najmniej. Byle kasa się zgadza szefostwu. I pewnie komentarz i tak zostanie usunięty ale może niektórzy dowiedzą się prawdy. Bez pozdrowien.
4
Kret 2017-06-01 14:40
*przepraszam, ale odpowiedź miała dotyczyć użytkownika StaraSkarpeta a nie Smile.
MIChael 2017-06-01 14:47
chyba dawno nie byłeś w firmie.
Osób z najniższą krajową jest zaledwie kilka procent.
Roboty dużo ale da się zarobić m(to prawda ze kosztem ilosci godzin, ale gdzie indziej nie miałem takiej mozliwosci)
3
Kret 2017-06-01 15:01
Smile: firma się rozwija i zwiększa zatrudnienie? Nie!!! Firma zwiększa zatrudnienia bo się rozpada. Tylko nowi co tam przychodzą już nie są tak głupi jak jeszcze parę miesięcy temu. Chcą się rozwijać i do bagna nie wchodzą. Da się zarobić?! No bardzo śmieszne. Wtedy może ludzie jakoś zarobią jak będą siedzieć cały dzień w pracy i nie będą mieć życia osobistego. Tylko czy warto? Czy warto być tam traktowany jak murzyn? No właśnie...
3
Paker 2017-06-01 15:53
Kierownika z Portu, Mańka powinno się dać na odwyk bo te dopalacze mózg mu wyżarły,ludzi traktuje jak SS w obozach koncentracyjnych bez serca zwykły cham i prosta.Słyszałem že zwolnił dziewczynę która pracowała tam 8 lat a powodem była cięžka choroba jej ojca, który i tak zmarł i dziewczyna została na lodzie.W głowie to się nie mieści;
5
Smile 2017-06-01 19:08
Kret.... jeśli u nas pracujesz to lepiej zmień pracę i uspokoi Cię to , głupoty piszesz bez logiki , szkoda czasu.
2
stary wyga 2017-06-01 21:20
Kret zapraszam do moich kumpli na strefę.
Możesz sobie wybrac. 3 zmiany lub 4 brygadówka, cisnienie i parcie na normy, nadgodziny do odbioru, liderzy debile.
Już nie jeden posmakował i chciał wrócić do Dromy, gdzie lekko nie jest ale nie ma 3 zmian, na dodtakowych godzinach czy sobotach mozna dorobić. Jak komuś nie pasuje to po co ma się męczyć. Pracuję kilka lat i widze sporo zmian na lepsze, to już nie czasy gdy za 7,50 się robiło.
3
Balotelli 2017-06-02 08:48
Weźcie się do roboty zamiast głupoty wypisywać. Kiedy macie na to czas?
1
Paker 2017-06-02 16:04
Widocznie ty też nie masz co z czasem robić, bo po 8 rano wypisujesz bzdury;ježeli czytasz opinie ludzi to widać że jesteś zainteresowany wypowiedziami innych;
7
Kret 2017-06-03 07:50
Hahaha, słuszne spostrzeżenie :-) ale gdybyśmy firmę przedstawiali w samych superlatywach, wtedy czas nie grałby roli. Ponadto mój kumpel pracuje na strefie już 4 lata. Po 3 został leaderem. Z wykształcenia jest mgr inż. Więc nie gadajcie głupot, że strefa taka zła, bo ludzie z wykształceniem są tak odpowiednio traktowani. A w dromie będziesz wtedy dobrze traktowany gdy będziesz lizać tylki. Żadne doświadczenie, starania są tam niepotrzebne. Poza tym nie przesadzajcie, że praca zmianowa to katastrofa. Moi rodzice też pracują na zmiany i jakoś żyją i są zadowoleni. Na strefie praca w święta nie jest przynajmniej przymusowa, a jeśli chcesz iść to zarobisz tak, że Ci się to opłaca. A tu? Nie warto wychodzić z domu. Także kochani, jeśli chcecie pracować w dromie pchajcie się w tylki. Efekt murowany ;)
4
Leila 2017-06-03 19:35
Znam dużo osób, które wrocilyby do dromy, gdyby tylko kierownictwo i szefostwo przyznało, że źle zrobili. I nie chodzi tu o przedstawienie korzystniejszych warunków tylko o pokorę. Bo praca zła nie jest. Obowiązki są naprawdę ciekawe i interesujące. Tylko trzeba mieć odpowiednie podejście do pracownika. Pozdrawiam serdecznie
4
Abelard 2017-06-04 20:45
Leila kto źle zrobił. W końcu Droma to 4 lokalizacje i w każdej jest inaczej.
Leila 2017-06-05 09:21
Chodzi o biuro w Gliwicach na horsta. O produkcjach się nie wypowiadam, bo nie znam sytuacji
Dnn 2017-06-05 16:37
Na produkcji pozwalniali ludzi którzy znali tę pracę od podszewki
A skoro człowiek jest na umowę zlecenie nie ma w obowiązku pracować 8 godzin i o to chodziło.Szukają jeleni do robienia nadgodzin a specjalistów się pozbywają.Jeszcze jedno;nowy kierownik na Zabrzu Marcin, to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu!!!
6
Aneta 2017-06-06 09:22
@Leila chętnie dowiemy się również o tym jak wygląda praca w biurze. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym co dzieje się w tej części firmy? Wspominasz, że praca jest ciekawa i interesująca. Jak wygląda Twój typowy dzień pracy?
Leila 2017-06-06 20:17
Dlaczego wszystkich wypytujesz jaka jest sytuacja w biurze?
Ja pracowałam w dziale puszczania zleceń, w środkowym pokoju. Niby nic specjalnego, ale uwielbialam pracę z dokumentami. Teraz mam lepsza pracę i pewnie do dromy bym nie wróciła, ale znam takich co by wrócili.
2
Lajkonik 2017-06-06 22:53
To ja zapytam jak ta praca wygladala ? Wiem.ze tam trzeba mowic po holendersku tak ? Jak to wyglada w lraktyce na dziale zlecen ?
Aneta 2017-06-07 11:51
@Leila jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie. W tym w różnych jej działach. Takie dodatkowe informacje mogą być cenne dla osób, które trafiają na wątek szukając informacji na temat firmy jako pracodawcy. Chcemy, żeby wątek ten służył pomocą i był źródłem przydatnych informacji.
Leila 2017-06-09 06:59
Nie trzeba umieć żadnego języka. Jeśli czegoś nie wiesz, to jest tam odpowiedni dział holenderski, który tłumaczy Ci wszystkie niejasności. Tak jak pisałam wcześniej, praca okey. Może nie jakaś ambitna, ale przyjemna. Przynajmniej najmniejsza odpowiedzialność na Ciebie tam spoczywa. Wiele osób by wróciło. No ale, wiadomo, że szacunek do pracownika jest tam zerowy. Wola zatrudniać nowych, mniej doświadczonych ludzi niż zatrzymywać starych. Po czym poznać, że firma jest dobra? Po latach stażu pracowników. Ale oni chyba o to nie dbają. Najważniejsze że biznes się kręci.
Kamila 2017-06-09 11:21
"Przynajmniej najmniejsza odpowiedzialność na Ciebie tam spoczywa"

dziękuję, ale niestety wystawiasz sobie w ten sposób ciekawą ocenę.

Mi sie wydawało, że każdym stanowisku jest konieczne poczucie odpowiedzialności, każdy robi rzeczy ważne mające wpływ na kolejne etapy, bo chyba nie robiłaś rzeczy bez sensu.
Leila 2017-06-09 19:46
Jeju, chodziło mi o to, że w każdej firmy są rzeczy ważne i ważniejsze. Dział puszczania zleceń jest działem ważnym, ale wszystkie inne działy są ważniejsze. Będąc tłumaczem masz kontakt bezpośrednio z managerem i szefem firmy. Osoby wyceniajace i logistyka tak samo. A to się równa z tym, że jak popełnisz najmniejszy błąd to masz przewalone. Tamten dział nie ma z nimi bezpośrednio do czynienia. Tam nawet nie masz w czym popełnić błąd. Obowiązki są tam rutynowe. Chyba że będziesz za wolna. To jedyny błąd który możesz popełnić. Co nie znaczy ze dziewczyny się tam nie napracuja. Bo ilość pracy jest we wszystkich działach tak samo duża. Mam nadzieję, że wytlumaczylam o co mi chodziło. Pozdrawiam
2
emilia 2017-06-12 15:48
Pracy dużo, nie da się nudzić.
Troche chaos w biurze z uwagi na ilość pracy ale nie zauważyłam aby ktoś kto popełni błąd miał przechlapane, wręcz przeciwnie raczej załatwiane jest to na spokojnie.
1
edi 2017-06-12 19:53
głupoty piszecie
robota jak robota
4
Zostaw swoją opinię o Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek