brak logo

Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek

Gliwice

Opinie o Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek

alicja w krainie czarów 2015-07-11 22:11
Odnośnie wypowiedzi lilki, zgadzam się w 100%! Uderzające jest jakim brakiem szacunku do rozmówcy i przyszłego pracownika wykazuje się Pani Szefowa! Pytania zwalające z nóg, np: "Ile najmniej chciałaby Pani zarabiać? ".... i co tu odpowiedzieć? :D
A warunki pracy, nawet biurowej...jakie są , kandydat widzi :D Bardziej odpowiadają survivalovi niż warunkom pracy, zgodnym z normami ;)
3
ar 2015-07-16 19:10
"Negocjacje", hehe. Tam nie ma żadnych negocjacji, po prostu pytają niemal dosłownie za jak niską stawkę jesteś w stanie pracować
2
lilka 2015-07-23 23:22
Maćku - pytania o wynagrodzenie - to norma na rozmowach kwalifikacyjnych i z tym się zgodzę, ale nie w takiej formie, jak to czyni szefowa Dromy.

Nie jest więc normą pytanie o wynagrodzenie gdy:
- pytanie zadaje się "publicznie" przy innych pracownikach firmy nie związanych z rekrutacją,
- gdy pracodawca wcześniej nie doprecyzuje na jaką umowę możesz liczyć - tj umowa zlecenie czy umowa o pracę,
- oraz przede wszystkim jak byś odpowiedział, gdyby do tego wszystkiego co powyżej napisałam - pracodawca zadając Ci pytanie o wynagrodzenie powiedział - "przy czym zaznaczam, że u nas się nie pracuje 8 godzin".

To jak byś się wtedy wycenił?
przecież stawka miesięczna wynika ze stawki godzinowej, a jest różnica pracować dziennie 8 godzin czy 10 czy 12 ... albo nie wiadomo ile, bo pracodawca nie określił ile godzin wynosi dniówka w Dromie - i tak właśnie kształtuje się właściwy obraz pracodawcy i podejście do pracownika w tej firemce.

Skoro w Dronmie wymiar etatu to ponad 8 godzin to chyba ktoś sobie źle wyliczył - ilu pracowników należy zatrudnić, by czas pracy pracownika był zgodny z Kodeksem Pracy.

Przy czym dodam że rozumiem, że czasem w wyjątkowych momentach pracodawca może mieć prośbę, by pracownik w danym dniu został dłużej- jednak to musi być wyjątek a nie norma jak w Dromie.
4
qwet 2015-11-05 19:58
Nie wiem skąd te negatywne opinie, bo już jakiś czas tam pracuję i widzę totalnie inaczej. W sezonie dużo pracy i dla tych co się obijają nie ma tu miejsca.
Atmosfera całkiem fajna. Szef oaza spokoju aż czasem za bardzo.
1
lilka 2016-02-19 18:33
widze ze odezwali się znajomi i przyjaciele Szefostwa :) tak, dla nich warunki pracy i płacy są zupełnie inne ... :)
4
skaut 2016-04-01 15:07
ZAPOMNIAŁEŚ DODAĆ ŻE W TEJ FIRMIE NADGODZINY SĄ LICZONE PO 10tej GODZINE PRACY. CO JEST NIEZGODNE Z PRAWEM I KODEKSEM PRACY!!!!! TO NAPEWNO ZOSTANIE ZGŁOSZONE. NA 2 HALE PRODUKCYJNE NA HORSTA BIENKA SZEFOSTWO WYWIESZA ZWYKŁE RĘCZNIKI ZAMIAST PAPIEROWYCH ,ŚMIERDZĄ I AŻ WSTRĘT ICH UŻYWAĆ.
4
ziomek 2016-04-08 20:49
To ja Ci proponuje przejść się na teren firmy i zapytać pierwszego lepszego pracownika po której godzinie mają sobie liczyć nadgodziny, skaut napisał prawdę A z nóg Cię powali jak spytasz się tych chłopaków którzy pakują tam towar na auta ile mają przepracowanych godzin w miesiącu czy chociażby w tygodniu mówiąc od poniedziałku do piątku bo oni muszą pracować praktycznie codziennie po ponad 10 godzin . Boją się o pracę i chyba dlatego cicho siedzą. Więc ANEKS myślę że teraz to zrozumiesz , są wyzyskiwani i z zacisnietymi zębami godzą się na to bo muszą, wspolczuje im i mam nadzieje że ktoś w końcu poczyni odpowiednie kroki aby naglosnić tą sytuacje, ich poświęcenie nie jest warte tych zarobków które i tak w świetle kodeksu pracy jest za małe. Więc dlaczego nikt z pracowników się niepostawi ? Domysl się jaka byłaby za to nagroda . Pozdrawiam.
4
Tytus 2016-04-10 10:33
Ziomek trochę jesteś w błędzie pakowacze to pakują ponieważ lubią to robić. Szef nigdy nikogo nie zwolnił za bycie szczerym ani nikogo nie zmusza do pozostania na stanowisku batem. Mogą iść i powiedzieć co ich boli. Skoro siedzą cicho i robią to co do nich należy to jest to znak ze można im dołożyć roboty. To całkowicie naturalne.
Coco 2016-05-09 09:03
Po roku co najwyżej cie zwolni...praca niby ok ale w sezonie a później w okresie zimowym szukają byle haka aby zwolnić. ..poza tym burdel ...nikt nic nie wie...każdy na każdego tylko ...zero współpracy. ..... logistyka masakra ...na Google lepsza mapę sobie można zrobić ... jedyny plus to sprawne auta...nic poza tym ...obiecują na początku idealne warunki i miła atmosfera ale nie prawda to jest ...dlatego tak często są oferty pracy bo mało kto wytrzymuje zostali tylko przydupasy szefa a ten bidok nawet nie wie co się w jego firmie dzieje ...jakich ma zaufanych pracowników ...
3
Coco 2016-05-10 14:27
No właśnie ja zrezygnowałem ze stałej pracy bo tu przy rozmowie inaczej wszytko wyglądalo wiec wydawała się lepsza niestety w praktyce wyszło inaczej ...kombinacje a i zarobki średnie nie płacili podstawy urlop liczyli jak chceli ...i co przed końcem umowy zostałem bez pracy tak z dnia na dzień wiec chyba coś nie tak ...ale człowiek wiadomo szuka dalej czekałem tylko na pit naszczescie dostałem bo jakbym nie dostał to pewnie bym dalej toczył walkę z nimi na innym froncie
3
Ziko 2016-07-27 18:13
Witam pracuje w tej firmie. Paręnaście miesięcy i co zauważyłem że jest patologia ale w śród młodzieży którzy chcą zarobić a nic nie robić pracuja aby do wypłaty albo do chwilówki a weekend niech pracuja emerycl gdyby nie emeryci to firma kleczy pozdrawiam myślący emeryt
1
ar 2016-07-29 17:16
Nie ma żadnych benefitów.
3
bleee 2016-08-01 22:20
Brud, smród i wszechobecny syf zarówno na produkcji jak w biurze. Chlewiki bywają czystsze.
7
NICK 2016-09-25 10:24
Jedno słowo- Mordor :) Praca w biurze to nic innego, jak jeden wielki stres i strach. Kiedy człowiek budzi się rano z bólem żołądka, bo trzeba iść do pracy, to chyba jest coś nie tak.
4
NICK 2016-09-25 10:27
I żeby nie było, że tylko negatywnie - ludzie w biurze naprawdę spoko (poza kilkoma jednostkami). Najlepsza p. Anetka :)
1
Paker 2016-09-27 19:31
Mogę polecić dobrego gastrologa ;)
Może źle się odżywiasz?

2
kataryna 2016-09-27 21:38
Koleżanko/kolego z bólem żołądka.
Masz rację, coś jest nie tak.
Zastanów się jednak z kim, bo mnie nic nie boli.
2
Alec Baldwin 2016-10-01 18:01
Nie ma nudy ;)
bulldog 2016-10-05 21:37
syf, jeden wielki syf brak jakiegokolwiek bhp, cud, że jeszcze nie było bardziej poważnego wypadku, toalety wyglądające i śmierdzące gorzej niż na dworcu (nawet ta koło szefostwa!) chaos nikt nic nie wie, naprawde garstka osób zna się na tym co robi, reszta jest z przypadku, bez szkoleń obsługują klientów hahaha, wystarczy chwila w biurze żeby zorientować się że większość pracowników zachowuje się jak dzieci we mgle, starają sie i tego nie mozna im odmówic ale w takim chaosie jaki tam panuje ciężko byłoby się skupić na zrobieniu kupy! nie pozdrawiam szefostwa naturalnie, z powodu braku szacunku do swoich pracowników.
3
Aga 2016-10-06 15:25
Firma jak inne.
Nie każdemu pasuje, ale jednak cały czas się rozwijają i zatrudniają nowe osoby.
Aga 2016-10-06 15:25
Firma jak inne.
Nie każdemu pasuje, ale jednak cały czas się rozwijają i zatrudniają nowe osoby.
1
bulldog 2016-10-07 19:44
@henryk pomysł eksportu osłon zewnętrznych i wewnętrzych na Holandie trafiony w 100% interes się kręci, ale dziwi mnie ze szefostwo i cala kadra zarzadzajaca nie widzi problemu w tak ogromnej rotacji pracowników, przeciez co pol roku ekipa wyglada zupelnie inaczej non stop nowe twarze mysle ze kazdy wie ze jezeli jest duza rotacja pracownikow to w firmie nie dzieje sie dobrze, a wystarczyloby odrobine szacunku do pracowników, ludzkie warunki pracy prawo do przerwy czy chociazby miejsce do zjedzenia, czy toalety mieszczące się w jakichkoolwiek standardach XXI wieku system motywacyjny zamiast kar pieniężnych. pracownik który jest motywowany do pracy jest napewno bardziej wydajny niż straszony.
Droma byłaby naprawde fajna firma ze stalymi doswiadczonymi pracownikami godnymi zaufania, ale po co skoro liczy się tylko hajs jaki szefostwo napycha sobie do kabzy i oszczedzanie na podstawowych przywilejach
1
bulldog 2016-10-07 19:44
@henryk pomysł eksportu osłon zewnętrznych i wewnętrzych na Holandie trafiony w 100% interes się kręci, ale dziwi mnie ze szefostwo i cala kadra zarzadzajaca nie widzi problemu w tak ogromnej rotacji pracowników, przeciez co pol roku ekipa wyglada zupelnie inaczej non stop nowe twarze mysle ze kazdy wie ze jezeli jest duza rotacja pracownikow to w firmie nie dzieje sie dobrze, a wystarczyloby odrobine szacunku do pracowników, ludzkie warunki pracy prawo do przerwy czy chociazby miejsce do zjedzenia, czy toalety mieszczące się w jakichkoolwiek standardach XXI wieku system motywacyjny zamiast kar pieniężnych. pracownik który jest motywowany do pracy jest napewno bardziej wydajny niż straszony.
Droma byłaby naprawde fajna firma ze stalymi doswiadczonymi pracownikami godnymi zaufania, ale po co skoro liczy się tylko hajs jaki szefostwo napycha sobie do kabzy i oszczedzanie na podstawowych przywilejach
4
Smile 2016-10-08 12:33
Buldog ty takim małym szczeniaczkiem pachniesz , niby dużo do powiedzenia masz ale tylko za plecami .
Pracowales chyba dawno temu .
Musiałem coś mieć na sumieniu i wyleciales z pracy a teraz bzdury na firmę wypisujesz.
Życzę powodzenia.
3
Antiga 2016-10-10 18:46
Napiszcie gdzie te ogłoszenia o pracę. Mieszkam blisko i pasowałaby mi lokalizacja. Nie umiem znaleźć ogłoszeń.
ED 2016-10-11 11:52
No dobrze, ale jakich zarobków można się teraz spodziewać? W końcu dbają o stabilne warunki pracy, co jest dobrym znakiem.
jw 2016-10-29 23:06
Jakie stabilne warunki pracy? Zanim zdążysz poznać wszystkich, którzy tam pracują, połowa już się zwolni :D Rotacja non stop, nikt normalny nie będzie tam siedział.
10
bulldog 2016-11-23 20:27
@smile
Psychoanaliza nietrafiona. Za plecami zgadzam się inaczej się nie da. Wszelkie próby zwrócenia na coś uwagi odwracane są na niekorzyść pracownika. Skarżyż się znaczy cos z tobą nie tak i już jesteś na cenzurowanym.
1
Ktosiek 2017-01-06 21:19
Nie polecam tej firmy. Brak profesjonalnego zarządzania pracownikami. Brak adekwatnych zarobkow w stosunku do obowiązków i serca wlozonego w pracę.knucie obgadywanie i kombinacja. Nie nie nie i jeszcze raz nie
4
Smile 2017-01-12 07:07
Fajni ludzie w firmie pracują , zapraszamy do Teamu :)
3
kasik 2017-01-13 10:12
Witam, pracuje ktoś na Portowej? Jakie tam warunki?
kret 2017-01-13 10:39
warunki dobre , można się obijać i papierosy palić , pogadać ze wszystkimi na wesoło też się da
miła i fajna atmosfera , jak nie przyjdziesz do roboty to zrozumieją , da się pościemniać
3
Kret 2017-01-13 20:11
@Smile, ta szczególnie jedna pani przez którą wszyscy się zwalniają. Nie dziękuję, ale nie skorzystam. Drugi raz do tej samej rzeki się nie wchodzi
7
rasputin 2017-01-16 19:33
Przecież wszystkie panie w Dromie są S U P E R, czy nie?
2
kasik 2017-01-17 08:16
Dziękuję za odpowiedź, a można się dowiedzieć coś o wynagrodzeniu ?
majes 2017-01-17 21:17
Warto iść jako kierowca tam?Jak kasa,warunki pracy?Jak to wygląda z tymi wyjazdami?Ile ich można zrobić bez problemu?
generał 2017-01-17 22:02
jak jesteś ogarnięty to będziesz zadowolony
1
Majes 2017-01-17 22:42
@generał a jakieś konkrety??
ktoooos 2017-02-16 12:02
Witam,
Jakie zarobki na produkcji?
Ktos 2017-02-16 13:24
Dobre
1
Aneta 2017-03-20 13:22
Ktos 2017-02-16 13:24
Pracujesz obecnie w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają warunki zatrudnienia w Droma.
albert 2017-04-11 21:04
Która to pani ?
1
Aneta 2017-04-12 09:29
@kret rozumiem, że w firmie jest duża rotacja. Na jakich stanowiskach jest największa?
kumaty 2017-04-15 20:08
na olx-ie pojawila sie oferta pracy do kilku miejsc w zabrzu i gliwicach cytuje Firma z Gliwic zatrudni do pracy od zaraz mężczyzn oraz kobiety do produkcji rolet i przy pracach magazynowych. Posiadamy oddziały w Zabrzu i Gliwicach.
Zapewniamy szkolenia, więc nie wymagamy doświadczenia na produkcji.
Praca wykonywana jest w systemie jednozmianowym od 7.00-15.00
Oferujemy dużo kierunków rozwoju a co za tym idzie indywidualnie dobierane stawki godzinowe w zależności od nabytych umiejętności.
W razie pytań proszę o kontakt do godziny 15.00 -
// filia Zabrze - 668572627 - produkcja
// filia Gliwice Centrum - 668581768 - prace magazynowe
// filia Gliwice Centrum - 668577236 - produkcja
// filia Portowa - 668582991 - produkcja, magazyn nie interesuje mnie pisanie na tym forum na odpowiedzi nic nie wnoszące do moich kilku pytan :)
1 Ile zarabiaja najmniej a ile najwiecej magazynier i produkcyjny i w jakich lokalizacjach
2 za mniej niz 2000 netto bez nadgodzin to nawet nie ide na rozmowę więc czy jest sens wogole wysylac cv? pozdro dla kumatych
Gregory 2017-04-24 15:07
Na jakie stanowiska są teraz przyjęcia.
Mam blisko więc chętnie spróbuję, bo czas i koszty dojazdu by odpadły.
margonia 2017-04-26 13:19
Niestety, to wcale nie są bzdury. Tam nikt nie wylatuje. Ludzie sami odchodzą. Fatalne warunki pracy.
Aneta 2017-04-26 13:22
@margonia możesz powiedzieć coś więcej na temat obecnej sytuacji w firmie? Bardzo cenne będą dla użytkowników forum pełniejsze wypowiedzi. Dlatego też mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź mówiąc coś więcej na temat tego co dzieje się w Droma.
Smile 2017-04-26 15:37
Firma bardzo dobrze się rozwija.
Płaci pieniądze w terminie.
Cały czas zwiększa zatrudnienie.
2
StaraSkarpeta 2017-05-07 10:34
Polecam firme , ci którzy krytykują lub cos im się nie podoba to po prostu myślą ze przyjdą do roboty , nie beda nic robić i dostana super pieniążki . Generalnie fajna ekipa , zgrana .. Polecam firme jak najbardziej .
1
Aneta 2017-05-08 13:31
@StaraSkarpeta @Smile chętnie dowiemy się więcej na temat tego co za co najbardziej lubicie pracę w Droma. Możecie opowiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca w działach na jakich pracujecie?
Zostaw swoją opinię o Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek