brak logo

Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek

Gliwice

Opinie o Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek

Aneta 2017-05-08 13:31
@StaraSkarpeta @Smile chętnie dowiemy się więcej na temat tego co za co najbardziej lubicie pracę w Droma. Możecie opowiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca w działach na jakich pracujecie?
dom 2017-05-23 16:25
Witam co tam wynagrodzenie co powiecie o takiej Firmie co nie płaci na czas pracownikom mało z tym wynagrodzenie za miesiąc kwiecień jeszcze nie został wypłacony pracownikom a zbliżamy się ku końcowi miesiąca maj, hańba i wstyd , informuję też iż wynagrodzenie w innych miesiącach jest wypłacany dopiero 15 każdego miesiąca gdzie jest to łamanie prawa sprawa nadaje się do prokuratury i do PIP.
pozdrawiam zarząd i wszystkich poszkodowanych pracowników .
2
dom 2017-05-23 16:39
to jest nie prawda że Firma płaci na czas jest już 23 maj idalej pracownicy czekaja na wynagrodzenie za kwiecień
Smile 2017-05-24 11:33
Którzy pracownicy czekają ?
Po sprawdzeniu okazało się że dwie osoby nie odebrały pieniędzy bo po prostu po nie się nie zgłosiły.
2
Paker 2017-05-31 18:35
Pracowałem parę lat w tym syfie,ludzie zajeżdżają się za parę groszy,dodatkowo wchodząc w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiecznie naćpanemu kierownikowi,który ludzi ma za nic.Nie robisz nadgodzin to wylatujesz albo jesteś gnojony.W Zabrzu przewaga ludzi na dopalaczach albo nienażarci emeryci w tym jedna dilerka alkoholiczka.Trzymajcie się z daleka od tej pseudo firmy;
8
ratlerek 2017-05-31 20:37
Paker kiedy pracowałeś? Podobno coś się jednak zmieniło.
2
Aneta 2017-06-01 13:18
@ratlerek jakie zmiany zaszły w firmie? Wiesz może coś więcej o obecnej sytuacji w Droma?
Kret 2017-06-01 14:35
Ta, to się zmieniło, że z firmy wszyscy odchodzą. @smile: ludzie chcą zarobić i nic nie robić? Kogo masz na myśli? Bo chyba nie tych biednych ludzi którzy są przez szefostwo i kierownictwo wykorzystywane. Chodzą jak murzyni do tej pracy, robią w nadgodziny, wszystkie święta państwowe też mają zajęte i Ty masz czelnosc powiedzieć że Ci ludzie chcą zarobić? Bo co, bo zarabiają najniższa krajową i chcą podwyzszki by godnie żyć, bo na to zasługują?! To Wy, szefostwo i kierownictwo chcecie zatrudniać murzynow którzy poprosza o najniższa krajową. To jest sukces by dostać tam prace. Nawet nie musisz być bystry i wykształcony. Najważniejsze byś chciał jak najmniej. Byle kasa się zgadza szefostwu. I pewnie komentarz i tak zostanie usunięty ale może niektórzy dowiedzą się prawdy. Bez pozdrowien.
6
Kret 2017-06-01 14:40
*przepraszam, ale odpowiedź miała dotyczyć użytkownika StaraSkarpeta a nie Smile.
MIChael 2017-06-01 14:47
chyba dawno nie byłeś w firmie.
Osób z najniższą krajową jest zaledwie kilka procent.
Roboty dużo ale da się zarobić m(to prawda ze kosztem ilosci godzin, ale gdzie indziej nie miałem takiej mozliwosci)
3
Kret 2017-06-01 15:01
Smile: firma się rozwija i zwiększa zatrudnienie? Nie!!! Firma zwiększa zatrudnienia bo się rozpada. Tylko nowi co tam przychodzą już nie są tak głupi jak jeszcze parę miesięcy temu. Chcą się rozwijać i do bagna nie wchodzą. Da się zarobić?! No bardzo śmieszne. Wtedy może ludzie jakoś zarobią jak będą siedzieć cały dzień w pracy i nie będą mieć życia osobistego. Tylko czy warto? Czy warto być tam traktowany jak murzyn? No właśnie...
6
Paker 2017-06-01 15:53
Kierownika z Portu, Mańka powinno się dać na odwyk bo te dopalacze mózg mu wyżarły,ludzi traktuje jak SS w obozach koncentracyjnych bez serca zwykły cham i prosta.Słyszałem že zwolnił dziewczynę która pracowała tam 8 lat a powodem była cięžka choroba jej ojca, który i tak zmarł i dziewczyna została na lodzie.W głowie to się nie mieści;
13
Smile 2017-06-01 19:08
Kret.... jeśli u nas pracujesz to lepiej zmień pracę i uspokoi Cię to , głupoty piszesz bez logiki , szkoda czasu.
3
stary wyga 2017-06-01 21:20
Kret zapraszam do moich kumpli na strefę.
Możesz sobie wybrac. 3 zmiany lub 4 brygadówka, cisnienie i parcie na normy, nadgodziny do odbioru, liderzy debile.
Już nie jeden posmakował i chciał wrócić do Dromy, gdzie lekko nie jest ale nie ma 3 zmian, na dodtakowych godzinach czy sobotach mozna dorobić. Jak komuś nie pasuje to po co ma się męczyć. Pracuję kilka lat i widze sporo zmian na lepsze, to już nie czasy gdy za 7,50 się robiło.
4
Balotelli 2017-06-02 08:48
Weźcie się do roboty zamiast głupoty wypisywać. Kiedy macie na to czas?
1
Paker 2017-06-02 16:04
Widocznie ty też nie masz co z czasem robić, bo po 8 rano wypisujesz bzdury;ježeli czytasz opinie ludzi to widać że jesteś zainteresowany wypowiedziami innych;
12
Kret 2017-06-03 07:50
Hahaha, słuszne spostrzeżenie :-) ale gdybyśmy firmę przedstawiali w samych superlatywach, wtedy czas nie grałby roli. Ponadto mój kumpel pracuje na strefie już 4 lata. Po 3 został leaderem. Z wykształcenia jest mgr inż. Więc nie gadajcie głupot, że strefa taka zła, bo ludzie z wykształceniem są tak odpowiednio traktowani. A w dromie będziesz wtedy dobrze traktowany gdy będziesz lizać tylki. Żadne doświadczenie, starania są tam niepotrzebne. Poza tym nie przesadzajcie, że praca zmianowa to katastrofa. Moi rodzice też pracują na zmiany i jakoś żyją i są zadowoleni. Na strefie praca w święta nie jest przynajmniej przymusowa, a jeśli chcesz iść to zarobisz tak, że Ci się to opłaca. A tu? Nie warto wychodzić z domu. Także kochani, jeśli chcecie pracować w dromie pchajcie się w tylki. Efekt murowany ;)
6
Leila 2017-06-03 19:35
Znam dużo osób, które wrocilyby do dromy, gdyby tylko kierownictwo i szefostwo przyznało, że źle zrobili. I nie chodzi tu o przedstawienie korzystniejszych warunków tylko o pokorę. Bo praca zła nie jest. Obowiązki są naprawdę ciekawe i interesujące. Tylko trzeba mieć odpowiednie podejście do pracownika. Pozdrawiam serdecznie
6
Abelard 2017-06-04 20:45
Leila kto źle zrobił. W końcu Droma to 4 lokalizacje i w każdej jest inaczej.
Leila 2017-06-05 09:21
Chodzi o biuro w Gliwicach na horsta. O produkcjach się nie wypowiadam, bo nie znam sytuacji
1
Dnn 2017-06-05 16:37
Na produkcji pozwalniali ludzi którzy znali tę pracę od podszewki
A skoro człowiek jest na umowę zlecenie nie ma w obowiązku pracować 8 godzin i o to chodziło.Szukają jeleni do robienia nadgodzin a specjalistów się pozbywają.Jeszcze jedno;nowy kierownik na Zabrzu Marcin, to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu!!!
15
Aneta 2017-06-06 09:22
@Leila chętnie dowiemy się również o tym jak wygląda praca w biurze. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym co dzieje się w tej części firmy? Wspominasz, że praca jest ciekawa i interesująca. Jak wygląda Twój typowy dzień pracy?
Leila 2017-06-06 20:17
Dlaczego wszystkich wypytujesz jaka jest sytuacja w biurze?
Ja pracowałam w dziale puszczania zleceń, w środkowym pokoju. Niby nic specjalnego, ale uwielbialam pracę z dokumentami. Teraz mam lepsza pracę i pewnie do dromy bym nie wróciła, ale znam takich co by wrócili.
4
Lajkonik 2017-06-06 22:53
To ja zapytam jak ta praca wygladala ? Wiem.ze tam trzeba mowic po holendersku tak ? Jak to wyglada w lraktyce na dziale zlecen ?
Aneta 2017-06-07 11:51
@Leila jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie. W tym w różnych jej działach. Takie dodatkowe informacje mogą być cenne dla osób, które trafiają na wątek szukając informacji na temat firmy jako pracodawcy. Chcemy, żeby wątek ten służył pomocą i był źródłem przydatnych informacji.
Leila 2017-06-09 06:59
Nie trzeba umieć żadnego języka. Jeśli czegoś nie wiesz, to jest tam odpowiedni dział holenderski, który tłumaczy Ci wszystkie niejasności. Tak jak pisałam wcześniej, praca okey. Może nie jakaś ambitna, ale przyjemna. Przynajmniej najmniejsza odpowiedzialność na Ciebie tam spoczywa. Wiele osób by wróciło. No ale, wiadomo, że szacunek do pracownika jest tam zerowy. Wola zatrudniać nowych, mniej doświadczonych ludzi niż zatrzymywać starych. Po czym poznać, że firma jest dobra? Po latach stażu pracowników. Ale oni chyba o to nie dbają. Najważniejsze że biznes się kręci.
1
Kamila 2017-06-09 11:21
"Przynajmniej najmniejsza odpowiedzialność na Ciebie tam spoczywa"

dziękuję, ale niestety wystawiasz sobie w ten sposób ciekawą ocenę.

Mi sie wydawało, że każdym stanowisku jest konieczne poczucie odpowiedzialności, każdy robi rzeczy ważne mające wpływ na kolejne etapy, bo chyba nie robiłaś rzeczy bez sensu.
Leila 2017-06-09 19:46
Jeju, chodziło mi o to, że w każdej firmy są rzeczy ważne i ważniejsze. Dział puszczania zleceń jest działem ważnym, ale wszystkie inne działy są ważniejsze. Będąc tłumaczem masz kontakt bezpośrednio z managerem i szefem firmy. Osoby wyceniajace i logistyka tak samo. A to się równa z tym, że jak popełnisz najmniejszy błąd to masz przewalone. Tamten dział nie ma z nimi bezpośrednio do czynienia. Tam nawet nie masz w czym popełnić błąd. Obowiązki są tam rutynowe. Chyba że będziesz za wolna. To jedyny błąd który możesz popełnić. Co nie znaczy ze dziewczyny się tam nie napracuja. Bo ilość pracy jest we wszystkich działach tak samo duża. Mam nadzieję, że wytlumaczylam o co mi chodziło. Pozdrawiam
4
emilia 2017-06-12 15:48
Pracy dużo, nie da się nudzić.
Troche chaos w biurze z uwagi na ilość pracy ale nie zauważyłam aby ktoś kto popełni błąd miał przechlapane, wręcz przeciwnie raczej załatwiane jest to na spokojnie.
2
edi 2017-06-12 19:53
głupoty piszecie
robota jak robota
4
Aneta 2017-06-29 10:56
@Leila
Piszesz, że według Ciebie to, czy firma jest dobra można poznać po ilości lat stażu pracowników. A jak to jest w Droma S.C? Czy jest to miejsce do pracy na lata?

@emilia
Reakcja na błąd pracownika dużo mówi o przełożonym. Rozumiem, że tutaj nie ma z tym problemu. Piszesz, że jest dużo pracy. Czy w związku z tym zdarzają się nadgodziny?
Paker 2017-06-30 09:06
Ludzie którzy pracują dłużej są wyciskani jak cytryna,do ostatniej kropli.Żadnych super premii z tego tytułu nie mają.Jeśli zdarzy im się gorszy okres są szykanowani i gnębieni. Ludzie przychodzą i odchodzą widząc ten bałagan w firmie;
12
Keniu 2017-07-01 21:47
Ja tydzien przepracowalem robota fajna ludzie nawet ok.ale zajob teraz jest I wymagaja zeby w niedziele nawet chodzic.a od wrzesnia niebd tyle godz I lipa
1
Smile 2017-07-03 08:23
paker chyba firmy w swojej opinii pomyliłeś , idź na siłownię zamiast głupoty wymyślać
1
Paker 2017-07-03 11:36
Wiem co mówię,nie będę owijał w bawełnę,každy ma swoje zdanie na ten temat.Widocznie ty masz inne,twoje prawo. A PAKER to tylko ksywka, więc proszę nie obrażać mojej inteligencji;
8
Smile 2017-07-03 12:40
Przepraszam nie chciałem Ciebie urazić.
Domyślam się że pracujesz w firmie więc proszę pozwól innym przyjść do naszej firmy i wspólnie wypracować dobrą pozycję na rynku bez negatywnego nastawiania.
W naszej firmie pracuje mnóstwo ludzi i naturalne jest to że czasami między ludźmi powstają drobne konflikty.
2
Aneta 2017-07-03 13:28
@Keniu
czyli jeśli dobrze rozumiem obecnie w firmie jest okres wzmożonej pracy, który potrwa do września. Czy w związku z tym Droma S.C. potrzebuje dodatkowych osób do pracy na ten czas?
Ostatni Sprawiedliwy DROMA-PORTOWA 16 2017-07-06 19:46
Krótko, na temat i tylko prawda:
Do dromy nie warto iść, złodzieje, kryminaliści tam pracują, alkoholicy, ćpuny itd.itp i cała zbieranina z ulicy .śmieci jak leci !!! Parę wyjątków jest ale ogólnie to nie warto odradzam z całego serca. Idzcie lepiej na strefę ekonomiczną za lepsze albo i te same pieniądze.
Tutaj nie ma kibli, nie ma ciepłej wody, ogrzewanie ledwo co mizerzne zrobione słabiuskie w zimie zimno na chalach i wogole szkoda gadać. Pan Włosek to największy złodziej i oszust kanalia z sosnicy, chyba jakiś psychicznie chory bo wszedzie są kamery multum brakuje tylko w toj toju i kiblac hjeszcze :)) !!!taki typowy geszeft peeger. Naprawde jak sie patrzy na t omiejsce to jak po wojnie dziadostwo totalne zniszczenie powojenne tereny a w srodku kurz, syf malaria. Szatnie zrobione na dole w bunkrze niedosc że wilgoćto zimno w zimie tragedia !!!. Zreszta warto przyjsc zobaczyc totalna ch.......
14
Prawda lepsza niż kłamstwo. 2017-07-06 20:22
Powiem krótko tak jak wyżej przedmówca ma rację. DROMA zmierza do auto destrukcji !!! Mają filie na Niewieszykolo Pyskowic , w Zabrzu, Gliwice-Portowa 16, oraz na Bienka. Pensje śmieszne, stawki tragedia, właściciel sobie kpi pan Włosek normalnie jaja sobie robi z tymi śmiesznymi pensjami z ludzi cięzko pracujących. Bawi się w boga albo jakiegoś SS-mana. Ludzie wypluwają flaki, starają się niektórzy przepracowane od 3 lat do półtora roku mają atu nic żadnej podwyżki nie było. Ciągle te same stawki godzinowe 8,50zł. lub 9,50 zł. Żadko kiedy kto ma 10,50 zł. a o 11zł. jak państwo i sejm Andrzeja Dudy obiecywał to można zapomnieć. W tej fimie zarządzają prawdziwi Lichwiarze i cinkciarze oraz cwaniaki sknerusy. W firmie ogólnie panuje bałagan totalny. Kadra do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślą że mają kasę to im wrzystko wolno poniżać i krzyczeć na pracowników !. Marnowanie pieniędzy w błoto jest na okrągło zamawiają tiry i auta ciężarowe z towarem na bieżąco, starego nie zużyją hale pełne przeładowane a codziennie jakieś dostawy niepotrzebne marnowanie pieniędzy potem się dziwić nie ma dla pracowników dla pensi stałych i podwyżki za prace godzinową. Wypłaty to są kiedy im się podoba raz 6, raz 15, raz 10, raz 11 o różnych porach różnych dniach jak w kalejdoskopie. Kible to tragedia i jest nawet toj toj na zewnątrz w zimie strach siadach pupa zamarznie i jedzie z niego jak z kieleckiego. Niedawno niby otworzyli jakieś kible śmieszne zrobione w piwnicy ale nie ma ciepłej wody, a prysznice to zamknięte, i już leje się w damskim kilbu w jednej kabinie. Śmieszne władowali w to troche kasy a i tak buble szkoda gadać :)). Zamiast zrobić porządnie mocne deski sedesowe założyć kupic, to zaoszczędzili i już ledwo nowe a popękały z jakiegoś chińskiego plastiku w nowym niby kiblu na dole w bunkrze obok przebieralni w których jest kurz , wilgoć i zimno. Doświadczonych pracowników zatrudnia się za śmieszne pieniądze a młodocianych nowych zatrudnia na lepszych warunkach. Ale ogólnie wiecej niż 9,50zł nie ma co liczyć. Szczerze to trzeba tę firme omijać szerokim łukiem , i mam nadzieje, że każdy kto to czyta prześlę pocztą pantoflową w obieg po całym śląsku i polsce, że nie warto tu pracować. Lepiej iść na strefę ekonomiczną albo gdzieś indziej bo może nawet za lepsze będzie okazja i pieniadze i lepsze warunki. Parking do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dziury wokól DROMY i wogóle szkoda auta niszczyć na dojazdy tragedia jak po wojnie. Kamienie, gwoździe , i uważać trzeba na amortyzatory przy wjeździe do dromy i wyjeździe na PORTOWEJ 16. Itd.itp. Normalnie film nakręcić albo komedie tragifarse o DROMIE na portowej16 i innych filiach. To tylko w skrócie a jest tego więcej, w soboty zamiast 100% za przyjscie i prace wypłacają jakieś śmieszne 50%. Jeśli jest ktos na L4 chorobowym na umowę o prace lub na zlecenie to cwaniaki wypłacają niewiadomo jakim cudem tylko 60 % zamiast 80% jak jest w kodeksie pracy czyste złodziejstwo !!! Takich afer tu jest mnustwo. Czasami jedna osoba ma robić wrzystko sprzątać , nosić, pakować, składać, itd.itp nienormalne pracownik zmuszany do wrzystkiego czasami rzeby robił. To tyle w skrócie z najważniejszych wiadomości o firmie rynsztokowej która prawdopodobnie kiedyś popłynie kanałem gliwickim DROMA S.C .
10
Jarek 2017-07-06 20:52
człowieku to czemu tam pracujesz?
Jak masz 9.50 to znaczy że nic nie potrafisz.
Ci którzy coś potrafią mają wyższe stawki, no i nadgodziny normalnie mają być płacone.
3
Carter 2017-07-06 22:39
Z tym się nie zgadzam, przepracowałem tam parę ładnych lat a stawkę miałem 9,50, i to nie jest tak jak piszesz, zasuwałem wszystkie możliwe nadgodziny,tylko že nie byłem dupowłazem ani nie załatwiłem kierownikowi dopalaczy.Takie jest życie jakby nalot policja zrobiła to połowa firmy w ciupie siedzi;
7
Smile 2017-07-07 13:20
ta Pani która to napisała już nie pracuje ,chciała podwyżkę a z wiedzą produktową jest u niej bardzo słabo więc obraziła się i odeszła pogniewana z firmy a teraz wypisuje bajki
1
Carter 2017-07-08 10:31
Ciekaw jestem o jakiej Pani piszesz,bo większość kobiet ma tam podobne zdanie na ten temat;
8
JOHNY 2017-07-13 17:24
Dokładnie Droma to jeden wielki syf, obiecanki cacanki wiecznie, dupowłazów co nie miara, a uczciwi ludzie wielkie gów...... tam nie zarobią tak naprawde. Wylęgarnia cwaniaków i wazeliniarzy, normalni ludzie już dawno odeszli i pracują w normalnych firmach albo wyjechali za granice lub siedza w więzieniu. DROMA TO ZBIERANINA ŚMIECI z ulicy ( pijaczków, alkoholiczków, ćpunów, palaczy itd.itp. ) A kadra to też daremny futer szkoda gadać: )). Proste rzeczy a czasami się zachowują jak małe głupie nienormalne dzieci bez wiedzy. A pracowników się wykorzystuje, i żyłuje na maksa . Niektórzy wychodzą czasami po godz 17 pracując od godz.6 trochę nienormalne. Także lepiej tą firme omijać a są duzo lepsze i lepiej płatne i lepsze warunki pracy też są gdzie indziej. Zdecydowanie jak ma ktoś ambicję to zawsze znajdzie dla siebie coś odpowiedniego.
12
Smile 2017-07-28 14:20
hej JOHNY
najbardziej mi się podoba ;) w tym co piszesz - "normalni ludzie już .............. lub siedzą w więzieniu."
Coś się Tobie pomieszało skoro tych normalnych w więzieniu osadziłeś ;)
Firma ma bardzo dobry Team który pomaga rozwijać tę firmę i stąd same sukcesy a margines społeczny jak w każdej firmie jest tylko że nie tak wielki jak piszesz , to kilka osób które niedługo zakończą pracę w firmie.
Dziękuję za spostrzeżenia.
pozdrawiam
Smile
3
Diesel 2017-07-30 00:06
Smile. Z tym tekstem o więzieniu to była lekka przesada.Natomiast co do ludzi pracujących w Droma,szczerze mogę powiedzieć że jest to zbiorowisko różnego rodzaju patologii,są i dilerzy w tym kobieta, pijacy,ćpuny. Więc nie wypisuje takich bzdur že tego tałatajstwa jest tam mało,sam tam pracuję to jestem w temacie.Wiecznie się pije pod przyzwoleniem Lidera Rafała z Zabrza,on to od rana powinien dmuchać w alkomat,ale Góra uważa że on jest ok.Popatrzcie dobrze co faktycznie się dzieje i jak Pan Włosek jest ładowany w pręta przez swoich wazeliniarzy.
16
Kret 2017-08-06 21:16
Smile= M? :)))
2
Lucky 2017-08-08 23:51
Diesel.Potwierdzam że lider Rafał to pijaczyna i obibok. Robi zawsze dużo zamieszania i pod ludźmi dołki kopie a najwięcej się opi......a i świnia donosi,nawet swojego szwagra nie oszczędzi.
8
Kret 2017-08-14 23:21
I co? Cisza? Smile w tym miesiącu Ci nie zapłacili czy co, że tak zaciekle nie bronisz firmy i nie wymyslasz jak tam to nie jest wspaniale? Ochrzan był od szefunia? Hahaha ;DD
1
Smile 2017-08-16 13:58
cześć Kret
Z chęcią udzielam się w tych tematach które wymagają wiarygodnego sprostowania i wyjaśnienia.
Ostatnie wpisy nie świadczą dobrze o piszących osobach i nic oprócz pomówień nie wnoszą .
A pytałeś o M , jest na zasłużonym urlopie.
pozdrawiam
Smile
Zostaw swoją opinię o Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Droma S.C. Z. Włosek J. Włosek