AB Industry S.A.

Macierzysz

Opinie o AB Industry S.A.

tykb 2014-04-07 23:03:20
4 rzeczy o pracy w firmie...

1- nauczysz się dużo - to fakt (nie będziesz miał wyboru)
2- napracujesz się jak głupi (też brak wyboru)
3- zarobisz... tak sobie (pojęcie relatywistyczne)
(usunięte przez administratora)
5
mam zapał 2014-09-01 18:22:15
Czy ktoś aplikował na staże i praktyki przez stronę internetową ab industry? widziałem tam formularz i zastanawiam się czy to ma sens wysyłać swoje dane i CV żeby do mnie oddzwonili. Ktoś zdobył w ten sposób doswiadczenie przez te praktyki? bo powiem, szczerze, że mi bardzo na tym zależy a nie chce marnować czasu na miejsce gdzie to jest tylko robienie kawy.
1
xxxx2 2014-09-24 14:25:02
na praktykach jestes sie wstanie nauczyć tam bardzo wiele wycisną z Ciebie ostatnie soki takze polecam. ale długo nie pociągniesz
1
xxxx2 2014-09-24 14:28:26
na praktykach jestes sie wstanie nauczyć tam bardzo wiele wycisną z Ciebie ostatnie soki takze polecam. ale długo nie pociągniesz. Niestety nie licz na kokosy,( usunięte przez administratora )
jaki projekt? 2014-10-14 22:48:33
Witam, zainteresowała mnie ta opinia. U nas działają bardzo sprawnie i jesteśmy zadowoleni. Jaki to był projekt?
1
... 2014-12-04 09:44:01
ten kto to czyta niech sobie daruje, bo wszystko to jakies brednie i kompletna nieprawda.Radze nie tracic czasu.
komicki 2015-03-14 15:58:51
Byłem na rozmowie w tej firmie i zastanawiam się nad propozycja-natomiast troche mnie zniesmaczają powyższe opinie oraz zastanawia tak duża rotacja pracowników. Czy ktoś mógłby napisać obiektywna opinie o tej firmie ? i co w niej jest nie tak-że ludzie się zwalniają i ciągle zatrudniają nowych.
tdt 2015-03-16 11:00:21
Wyjaśnienie skąd tak duża rotacja pracowników zawarte jest w powyższych postach. A jak chcesz się przekonać na własnej skórze to podejmij tam pracę. Ręki Ci nie utną, jak nie będzie Ci się podobać to odejdziesz. Pozdrawiam
1
wojewoda 2015-06-13 12:23:21
Jak to co się stało...zwolnili się. Ile można wytrzymać za marne pieniądze, nieustanną harówkę oraz podłe traktowanie. Trzeba się szanować a nie dać zrobić z siebie niewolnika.
1
Misiek 2015-07-15 15:35:40
Projektant AKPiA i przemysłowych inst. elektrycznych Znalazłem na portalu oferte pracy co wy powiecie milusińscy znawcy tematu? Miał ktoś przyjemność pracować na stanowsiku? Proszę o info zarobkowo-warunkowe jakie mogę się spodziewać po przejściu pozytywnym procesu rekrutacyjnego. Szczerz pozdrawiam
Maro 2015-08-11 22:27:40
Pracuje w tej firmie już od roku. Na początku wszystko było super/DUże projekty - koledzy od których mogłem zdobywać doświadczenie. Z czasem okazało się że ludzie notorycznie się zwalniają, atmoswera jest beznadziejna (usunięte przez administratora)zaczayma wysyłać CV. Trzeba zmienić na coś normalnego.
1
bednarka 2015-10-16 16:13:16
praca jak inne, zarobki zaczynają być dobre po pewnym okresie - czyli jak się sprawdzisz, zasadniczo po około 1,5 roku wyciągniesz więcej niż znajomi w innych robotach, na początku też nie jest źle, ale jak ktoś po studiach to nie ma co liczyć na złote góry. Zaleta to możliwość negocjacji do własnych warunków. Ludzie są wszędzie, jak trafisz w dobre środowisko to będzie OK. Niby można narzekać ale chyba tylko w sejmie jest wesoło i można nić nie robić a kasa leci...
3
konik 2015-10-16 19:15:36
można powiedzieć, że oni faktycznie zajmują się tylko tymi większymi przedsięwzięciami jak przenoszenie linii produkcyjnych i instalacji procesowycj. Z tego co wiem to tez wykonują kompletne wdrożenie pod klucz, a teraz jest na to naparwde spory popyt. Jednym słowem opłaca się działać w branży u nich.
nope 2015-10-21 15:25:36
nie u nich :)
konik 2015-11-06 16:25:15
witam! praca u nich jest jako inżynier sprzedaży i patrzyłem troche na ich oferte. Opis stanowiska nie wydaje się byc trudny, napisali, ż eosoba na tym stanowisku musi zajmowac się aktywnym pozyskiwaniem nowych klientów, opieką nad dotychczasowymi klientami i obsługa i wsparcie techniczne klientów, wiec wszystko podstawowe.
kapok 2015-11-10 03:07:36
Umknęło mi to stanowisko, no ale praca jest jak najbardziej do ogarnięcie, trzeba jednak być wielozadaniowym i komunikatywnym.
oika 2015-11-12 16:38:56
no i @konik trzeba miec doswiadczenie mimo wszystko w sprzedazy, bo bez tego moze byc ciezko na poczatku
hhh 2015-11-14 20:28:12
@konik no to faktycznie z opisu wynika że praca na tym stanowisku nie jest aż tak trudna jakby się wydawało
norek 2015-12-03 00:01:45
Czekałem na taką opinię jak Twoja @inżynier, w której ktoś poda liczbę pracowników. To zbyt duża liczba osób, by każdy z nich mógł być niezadowolony. Swoją drogą, chyba im mało, bo szukają kolejnych inżynierów do 5 różnych miast
bartek 2015-12-13 03:11:08
@Ten co pracował, a możesz jednak napisać bardziej powaznie jakiego typu zadania tutaj zlecają, bo to nie są raczej promy techniczne. Sam chciałbym ocenić jak tu trudne jest w realizacji.
gfgffgfg 2015-12-31 18:36:10
widzialem ze na cchwile obecna w firmie AB INDUSTRY S.A. mozna aplikowac na stanowsiko technologa w kilku miastach w Polsce miedzy innymi we Wrocławiu
Tedi-Zgredi 2016-01-15 15:38:21
Z ich podejściem to 100 lat będą szukać
345 2016-01-16 15:57:35
@Tedi-Zgredi a jakie to mają podejście, że 100 lat szukać będą? Nie wydaje mi się, by miało to coś wspólnego z podejściem, chyba, że masz na myśli, że mają duże wymagania. Widziałem te oferty i wydają mi się bardzo zachęcające, a to znaczy, że będą mieć wiele chętnych osób. Zapewniają bardzo dobry pakiet socjalny i wiadomo - umowa o pracę.
tupa 2016-01-21 15:56:20
też zgadzam się, że to jest zachęcające :) wiadomo, lepiej spróbować, a poza tym szukają też teraz pracownika biurowo-księgowego w ożarowie mazowieckim :)
Majki MI 2016-01-23 17:10:23
@ziomal a dlaczego niby tutaj twoim zdaniem się tak mało zarabia? Oferta na pracownika biurowo-księgowego średnio mi pasuje, ale za to widzę się jako specjalista ds. zakupów. Doświadczenie na takim stanowisku mam oraz wykształcenie wyższe. Fajnie, że jest możliwość rozwoju zawodowego i awansu.
keller 2016-01-31 21:24:27
ach to by było miłe gdyby tak rzeczywiście się zaczynały. Z tego co wiem to AB Industry w tej chwili poszukuje inżynierów sprzedazy i kasa raczej inna
tolek 2016-02-02 14:58:57
jaka kasa?keller...jak wiesz to pisz...nie ma co się wstydzić... najwyżej pracodawca sie bedzie wstydził
indo 2016-02-02 21:26:19
tolek, nie chcę się wymądrzać, ale takie szczegóły to raczej będą ustalane na rozmowie rekrutacyjnej. Słyszałem, że można negocjować (usunięte przez administratora)
jaki 2016-02-09 19:07:30
Przecież Programista Automatyk, zarabia wiecej niż 2000tyś, przede wszystkim taka osoba posiada wiedze z zaresu oprogramowan,sterownikow, baz itp , wiec moze przez 3 miesiace moze ma tyle ale pozniej wiecej.
1
Ralpf 2016-03-10 16:09:53
No tak, ma tą wiedzę i nie tylko, ma też masę innych, praca odpowiedzialna i wymagająca, ale jak wiadomo nie z takimi rzeczami sobie te chłopaki na codzień radzą przecież
franio 2016-05-07 12:02:03
widzę, że firma nie zatrudnia też byle kogo.. Mają spore wymagania, ale oferty które właśnie przeglądam, z samej nazwy brzmią groźnie. Poszukują projektanta AKPiA i przemysłowych inst. elektrycznych. :)
Jony 2016-05-17 07:47:48
A tam strasznie , już bez przesady ;-) prezentują się całkiem ciekawie spróbuje
3
Mirek 2016-05-21 06:57:51
Fajna rzetelna firma, wiadomo są pewne nie dociągnięcia,ale spokojnie polecam
2
Misiek 2016-06-02 22:40:24
Firma sie rozwija , nie jest źle stawki tez ok idzie ku lepszemu
1
Tom 2016-07-11 18:56:54
Rotacji nie ma bo wszyscy pouciekali, a o niewolnika z każdym dniem gorzej.
emil 2016-07-20 16:14:24
Co się stało z oddziałem Katowice ? kiedyś był i rekrutowali . teraz niema ani ofert pracy do Katowic ani informacji w zakładce kontakt. Czyżby zamkneli ten oddział ?
AB Industry S.A. 2016-08-17 14:01:31
Opinia zarchiwizowana
Szanowni Państwo,

W związku z dynamicznym rozwojem firmy, powiększaniem naszych oddziałów i coraz większą ilością dużych projektów stale szukamy odpowiednich kandydatów na różne stanowiska.

Zapraszamy również do odbywania u nas praktyk, stale współpracujemy z Politechniką Warszawską i Wojskową Akademią Techniczną.

Wszystkie oferty pracy i praktyk znajdują się pod poniższym linkiem.

http://www.abindustry.com/pl/oferty-pracy

Zachęcamy do wysyłania CV
poldek 2016-08-17 16:54:50
z tych ofert to powiem Wam, że u nich jest praca jako Projektant AKPiA i Przemysłowych Instalacji Elektrycznych i nawet nieźle to wygląda, bo jednak są i benefity i też szkolenia wewnętrzne na pewno. Widać od razu, że u nich stawaja na rozwój pracowników.
3
Luizito 2016-12-02 18:05:26
Jak wygląda praca w tej firmie w Poznaniu lub w innym mieście na stanowisku technologa? wiem mniej więcej jakie pieniądze są w okresie próbnym, a jak później z pieniędzmi i co najważniejsze godzinami pracy? W biurze podpobno nie więcej ni po 8h ale na wyjazdach 12h. Duże jest tych dni w miesiącu gdzie pracuję się po 12 godzin?
Luizito 2016-12-02 18:06:00
Jak wygląda praca w tej firmie w Poznaniu lub w innym mieście na stanowisku technologa? wiem mniej więcej jakie pieniądze są w okresie próbnym, a jak później z pieniędzmi i co najważniejsze godzinami pracy? W biurze podobno nie więcej ni po 8h ale na wyjazdach 12h. Duże jest tych dni w miesiącu gdzie pracuję się po 12 godzin?
Luizito 2016-12-02 18:08:57
Jak wygląda praca w tej firmie w Poznaniu lub w innym mieście na stanowisku technologa? wiem mniej więcej jakie pieniądze są w okresie próbnym, a jak później z pieniędzmi i co najważniejsze godzinami pracy? W biurze podobno nie więcej ni po 8h ale na wyjazdach 12h. Duże jest tych dni w miesiącu gdzie pracuję się po 12 godzin?
Zostaw swoją opinię o AB Industry S.A. - Macierzysz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AB Industry S.A.