logo ArchiDoc Sp. Z o.o.

ArchiDoc Sp. Z o.o.

Katowice

Opinie o ArchiDoc Sp. Z o.o.

pracownik IM 2010-08-19 21:45:57
A kolezanka zadawala takie samo pytanie na stronie Iron ???

czyzby konkurencja ?
anonim 2010-11-21 15:01:31
Tez jestem ciekawy to co kolezanka pyta.
Jakie zarobki, jaka kadra kierownicza, jak atmosfera itd. ??
anonim1 2010-11-23 20:12:40
zarobki to dane poufne
qwerty 2010-11-28 20:46:15
Wcale nie takie poufne... Cytując ze strony AD:
"OFERUJEMY:
- zatrudnienie na umowę zlecenie, dla najlepszych w perspektywnie umowa o pracę
- wynagrodzenie podstawowe: 9,73 zł netto/h + atrakcyjny system prowizyjny uzależniony od osiąganych wyników"

rosita 2010-12-10 21:12:31
qwerty: zarobki jakie cytujesz to wynagrodzenie w jefnej ze spółek grupy Archidoc - Call One :)
galanonim 2010-12-13 14:44:22
12 ł brutto pierwsze 2 tygodnie a potem na akord.. 3,5 za paczke, wiecej jak 2-3 na godzine sie nie da wiec zarobki marne. i umowy nie mas cały miesiac dopiero na poczatku nastepnego daja
similar 2011-04-07 10:13:43
Aaaaa to samo co w ajronie. Stare przyslowie ludowe mowi: "[usunięte przez moderatora] i mniej zarabiajta"
Pozdro dla wszystkich którzy lubią byc nieszanowani i w kakao dmuchani ^^
Misiek 2014-04-29 22:02:11
haha prywatną opiekę medyczną dobre!
guest 2014-06-27 20:00:27
ciekawe czy dalej zatrudniają na umowach śmieciowych (dzieło)
były pracownik 2015-02-06 18:57:20
Może ja tak zwyczajnie trafiłem i może to był fart ale nie było źle, praca spokojna, prosta, czas pracy elastyczny. Tylko płaca mała i umowa na czas określony a tak to ok.
Niepewny 2015-02-16 20:46:23
Witam. Byłem na rozmowie o prace w ArchiDoc w Chorzowie na stanowisko rejestrator danych. Prawdopodobnie zostanę zatrudniony na umowę zlecenie. Proszę o jakieś wasze opinie, jak tam jest teraz, czy warto podpisać tą umowę zlecenie. Stawka jest bardzo niska, ale jako przejściową pracę może warto spróbować.
1
mms 2015-04-11 18:31:49
Jest jakaś szansa zatrudnie w Archidoc? Słyszałem od znajomych, że w Archidoc zarabia się 2500-3000 na rękę taka praca by mi odpowiadała.
ja 2015-06-02 19:08:30
Mms, 10zł brutto/h, szanse na zatrudnienie na umowę o pracę praktycznie zerowe - jakiś czas temu pozwalniali większość ludzi z umowami i teraz przyjmują tylko na zlecenie.
Dobre dla studentów, bo można się dogadać z godzinami, ale ogólnie nie polecam. Bardzo ogłupiająca i monotonna praca, wieczny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo rotacja personelu jest niesamowita, więc nikt nie wie co powinien robić. Wieczna walka o komputery, zdarzało się często, że komuś brakowało stanowiska.
3
archiman 2015-06-22 16:00:11
w chorzowie:

szansa na umowę o prace praktycznie zerowa (chyba, że ktoś przyszedł na staż z PUP, to wtedy dostanie tę umowę, nie czarujmy się- na bank tylko na tyle ile muszą. Ale może komuś się uda i dostanie na dłużej...?).

Reszta świata otrzyma umowę zlecenie

stawka: 10zł brutto/godzinę.

rekrutacja wygląda tak, że oprowadza się człowieczka po danym dziale i pokazuje na czym polega rejestrowanie, takie krótkie szkolenie, trwające do 2h. Wtedy człowieczek decyduje czy mu to odpowiada, czy da radę... podejmuje decyzje. nie czarujmy się praca jest nudna i spędza się te 7,5h przed kompem (30m przerwy). Ważna sprawa, pracuje się z poufnymi dokumentami, więc nie można mieć przy sobie telefonu. Zostawia się go w depozycie, ale można w czasie dnia tam zaglądać,

Jeśli chodzi o zmiany można się dogadać, ale to też zależy od działu, do którego rekrutują. Aktualnie ludzie rezygnują z powodu niedostosowania się do 3-zmianowego systemu pracy (nocki).

Plusy: m.in.ludzie są fantastyczni (no zdarzają się sporadyczne wyjątki), do tego firma oferuje karty multisport, umowa zlecenie dla studentów (większe zarobki)

Minusy: m.in. stawka, umowa zlecenie, nocki (choć do wszystkiego można się przyzwyczaić)
Lyers 2016-04-05 20:23:10
klara awans haha już to widzę każdy kto pracuje w firmie jest po studiach, albo studiuje a do awansowania mają kogo.
Margot 2016-08-09 19:48:58
Pracowałam tam dwa lata.

Praca na dłuższą metę jest bardzo monotonna. Robisz w kółko jedno i to samo - jak robot. Jeśli ktoś nie ma wielkich wymagań i jest to jego pierwsza praca to spokojnie może aplikować. Studiujesz, chcesz tylko dorobić także polecam. Z całą pewnością nie liczyłabym na "możliwość" awansu i rozwoju zawodowego. Jesteś na każde pstrykniecie palcem, a jak nie ma pracy bo projekt się kończy to wywalają Cię na przymusowe bezpłatne wolne.

margot 2016-08-09 19:55:26
Odpowiedź na pytanie - trak wypłaty były w terminie.
Wszelakie profity dla ludzi zatrudnionych na umowę zlecenie/ umowę o dzieło - pączki w tłusty czwartek i paczka słodyczy na święta.
Aska 2016-08-25 10:56:11
czyli jest konieczność fizycznego przebywania w miejscu pracy na czas jego realizacji? nie ma możliwości np. pracy zdalnej?
Daro 2016-10-18 18:48:06
Osoby, które wyliczały niesamowite perspektywy, szkolenia, możliwości awansu, czy też zarobki (ktoś tam napisał w komentarzach ponad 2000 zł na rękę) - chyba trochę przesadzają.
-Umowa zlecenie, za 10 zł brutto,
-Przymusowe wolne kiedy kończą się projekty (na przełomie 2015/2016 roku zwolnili wielką ilość osób, nawet pracowników wieloletnim stażem pracy, a także osoby, które otrzymały około kwietnia 2014 r. umowy o pracę (było to wąskie grono osób na potrzeby ówczesnego projektu).
- Ostatnio rzekomo szukali pracowników ale prawdopodobnie zawiesili rekrutację
- Trzeba się liczyć z trzyzmianową pracą podczas trwania dużych projektów
- elastyczny grafik, da się dogadać
- szkolenia - owszem bywają, ale z maksymalnie ograniczoną ilością miejsc - jeśli masz dobre chody u kierownika projektu, jest szansa, że zostaniesz na takowe wysłany
- na stanowisko archiwisty nie ma co liczyć, mają tylko jedną, która pracuje tam od początku istnienia firmy i czasem jej przydzielają pracowników do pomocy
-AWANSE - wewnętrzne, nie wiem na jakich zasadach działały. Z takich osób, które w jakiś sposób zostały wyróżnione - czy to jakimś odpowiedzialnym zadaniem, czy koordynacją projektu, to były to takie osoby, które miały bardzo dobre relacje z koordynatorami. W zasadzie jak masz chody z koordynatorami to masz szanse na ciekawe projekty, wyjazdy itp, i że ci nie zerwą umowy w przypadku zakończenia projektu bo koordynator może wcisnąć cię na inny
- czasem dają premię jak zrobisz więcej dokumentów niż przewiduje norma

Ale ogólnie to fajna praca. Z jednej strony monotonne wklepywanie danych, ale z drugiej elastyczny grafik, fajni ludzie, REGULARNE WYPŁATY, a jak się ma farta to nawet można się czegoś nowego nauczyć ;) są karty multisport, paczki świąteczne, samo miejsce pracy jest estetyczne, całkiem spora kuchnia, w której spędza się przerwy, mikrofalówki, czajniki, automaty z piciem i jedzeniem itp.

Sama praca nie jest trudna - dla osób mało wymagających lub studentów - idealna, dla osób ambitnych raczej nie, chociaż jak pisałem, kiedy sobie urobisz kogo trzeba to można nawet liczyć na ciekawe projekty (niekoniecznie awans, chyba że pozwalniają już wszystkich koordynatorów projektów to może wtedy:P)
e4 2016-10-18 21:33:55
no w sumie jak jest praca na infoliniii się przecież nie da zadalnie, tym bardziej moim zdaniem jeśli chodzi o rejestrację szkód, ale jak na lublin to musze przyznaC ŻE PROPOnUJĄ BARDZO atrakcyjne warunki zatrudnienia
Zostaw swoją opinię o ArchiDoc Sp. Z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ArchiDoc Sp. Z o.o.