Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TP-Elbud

Pracowałeś w firmie TP-Elbud i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
CoolER - 2010-03-12 11:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cool
zdjecie uzytkownika
krzysiek - 2010-08-21 16:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki kiepskie, słabo płacą. To "cool" to jakaś lipa.
zdjecie uzytkownika
toki - 2012-05-07 22:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam pracy w tej firmie
zdjecie uzytkownika
kosa - 2012-05-10 10:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
powinni wymienić całą prefabrykację ( usunięte przez administratora )nie rozumieją że poganianie ludzi i ich fochy nie pozwalają pracować a dorzucił bym jeszcze kilku brygadzistów pracowałem, wszyscy ( usunięte przez administratora ).kiedyś było lepiej.( usunięte przez administratora )..dbanie o pracownika-0.NIE DA SIĘ NORMALNIE PRACOWAĆ!
zdjecie uzytkownika
byly - 2012-09-13 16:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zarobki na okresie róbnym ok. 8.50 po pol roku na 9zl i tak przez caly czas wiec kokosow nie ma....warunki pracy? ciagle myslsiz czy cie nie zwolnia nie znasz dnia ani godziny....liczy sie $$$ nie czlowiek po co po 3 latach czy 4 czy 2 dac wiecej jak mozna zwolnic i dac 8.50 ;)
zdjecie uzytkownika
żona - 2013-05-07 10:35:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A teraz jak jest w TP-Elbud? kosa co masz na myśli pisząc nie da się normalnie pracować? Możesz napisać coś więcej na ten temat? Ile tam się teraz miesięcznie zarabia? Jaką dają umowę i jak jest z socjalem? Mąż idzie za pare dni za rozmowę dlatego chcemy dowiedzieć się trochę więcej na temat tej firmy i pracy tam.
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-07-31 22:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarabia się beznadziejnie 8,50 z odtrąceniem to sobie policz...za granicą pracuję w firmie nasiennej i mam 8,50 na czysto ale euro, w dodatku s( usunięte przez administratora )...atmofera beznadziejna jak ktoś pisał czekasz aż cię zwolnią i pisze to ten który pracuje a nie się opieprza...beznadzieja i tyle dużo fałszywych ludzi
zdjecie uzytkownika
chyba wyjade - 2014-08-28 18:34:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
faktycznie andrzej masz racje, chyba nie ma co tutaj siedziec w tym kraju tylko trzeba uciekac jak najdalej bo przeciez nie wyrobi sie tutaj zeby zyc na jakims godziwym poziomie. pracuje juz tyle lat w polsce i niestety nigdy nie dostalem tyle ile bym chcial, a takie 8,5 euro za godzine to faktycznie... daje rade
zdjecie uzytkownika
Lidka - 2014-09-07 21:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam okazje dostać się tam, do pracy jako osoba, która zajmuje się zamawianiem ubrań roboczych, spisywaniem urlopów i zastanawiam się, czy zaczynać w tej firmie.
Może ktoś napisze jak tam jest teraz?
zdjecie uzytkownika
Lidka - 2014-09-09 13:24:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lidka - 2014-09-07 21:59:59]:
Nikt nie odpisze ? :(
zdjecie uzytkownika
koko - 2014-09-10 19:42:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahaha lidka że jak? zapomnij że to bedziesz robić! przerzucą cię na kablowanie i bedziesz mieć jak każdego...w tej firmie nie ma obiecanych stanowisk
zdjecie uzytkownika
Lidka - 2014-09-11 07:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koko - 2014-09-10 19:42:45]:
koko, napisz proszę coś więcej. Miałabym tam pracować w jakimś boksie obok hali i zajmować się tylko tym co napisałam.
Pracujesz tam? Jest tam w ogóle taki boks przy hali?
Bo sama, mam się tam pojawić dopiero po 20 i nie widziałam jeszcze tego miejsca.
zdjecie uzytkownika
stanowisko - 2014-09-14 20:04:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to w takim wypadu KOKO jeśli wiesz lepiej jak to wygląa. Jak dostaje się konkretne stanowisko i jedzie do rpacy i pierwszego dnia co się okazuje? ze niby jest inne stanowisko jednka i inna kasa za to.. ? Nie wiem do konca co takiego jest w umowie, ale mysle ze to powinno byc wiazace. wazne dla mnie jest to czy od tegoco zaproponuja oprocz stanowiska roznia sie stawki
zdjecie uzytkownika
olo - 2014-09-18 21:03:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszane ostatnio nowiny..... to najniższa krajowa dla nowo przyjętych.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-09-20 20:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to tak podpisana umowa na okres próbny 11,5 brutto (1300netto) potem pewnie dadzą 12, jeden popędza drugiego, o ile pracownicy pracujący tam ponad 2 lata od razu odradzają podpisywania umowy i wyemigrowanie za granice to jedynie gdzie można zarobić coś więcej to delegacja
zdjecie uzytkownika
oho - 2014-09-29 12:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto takie nowiny o najniższej krajownej dla nowo przyjętych głosi? to jakieś potwierdzone informacje? 1300 na rękę z tego co pisze nowy to nie jest majątek ale przecież gdzieś pracować trzeba, myślę, że to bedzie dla mnie ostateczność. a gdzie polecacie za granicę uciekać za pracą, bo pewnie nie jest wszędzie tak kolorowo.
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2014-10-07 18:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olo - 2014-09-18 21:03:52]:
słyszałem że są tam przyjecia do pracy czy to prawda że pałaca za prace jest liczona w złotych polskich ??.
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-10-20 20:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężka jest ta praca przy tych szafach i okablowaniu?
Bo słyszałam, że to koszmarna robota jest.
zdjecie uzytkownika
piszcie - 2014-10-20 23:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem szczerze, że ja już sam mam dosyć tego siedzenia w swojej mieścinie teraz czas się ruszyć i naprawdę zarobić jakieś pieniąze, warunków się nie boje nawet jakby to był jakieś syzofowe prace. czas coś zrobić dla rodziny i dla siebie i zaczac jakis powazny biznes do zobaczenia niedlugo ;) ktos jedzie ze mna ?
zdjecie uzytkownika
facet - 2014-12-31 22:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma chyba pracy złej, są tylko ludzie którzy do niektóych prac się najzwyczajniej nie nadają. takie moje zdanie w takim ogólnym temacie. właśnie ostatnio trafiłem na ekipe tp-elbudu i widzialem ze chlopaki sobie fajnie pracuja, nadawlbym sie do takiej pracy mozecie mi cos powiedziec wiecej w tym temacie .
zdjecie uzytkownika
miłosz - 2015-01-25 00:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie mnie też interssuje jakieś szersze info o pracy w TP-Elbudzie, może ile można zarobić np? nawet jeśli nie koniecznie dokładna kwota to jakiś przedział czy coś takiego. No i jaka atmosfera panuje? taka całkiem przyjazna i w ogóle czy raczej powiedzmi wyścig szczurów i wzajemne przepychanki? bo myślę ze atmosfera jest ważna w robocie
zdjecie uzytkownika
olka - 2015-01-29 14:48:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Od kilku miesięcy pracuje tam moja znajoma.
Robią okablowania tych szaf sterowniczych, łączą kable, podpinają bezpieczniki, itd.
Robota od 7 do 15, ale po tygodniu pracy, pada na twarz, bo jest to robota ciężka.
A płacą 12 brutto.
Jak sama twierdzi, gdyby tylko mogła, to ucieka, bo atmosfera w tej firmie jest tragiczna.
Jeden na drugiego donosi, wszystko szybko i oczywiście zero pomyłek.
zdjecie uzytkownika
Anty "Krótki" - 2015-02-28 10:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy są przyjęcia, ale pokrótce... Płaca 8,50/godz. brutto (od sprzątaczki do inżyniera), urlop w możliwym minimalnym wydaniu 20 dni/rok, umowy jeśli przedłużane, to na 1,5-2 m-ce. Obowiązkowe nadgodziny do końca marca (wywieszone oficjalne pisemko na tablicy ogłoszeń), ale nie powinno zostawać się dłużej niż 10 godz. dziennie. Nadgodziny płatne, ale w tym samym wymiarze co zwykłe godziny pracy. Zdarza się pracować w soboty. Czasami widzę, że jakieś jednostki schodzą także z nocki, ale powodów nie znam. Atmosfera jak to atmosfera - podobnie jak w PL, bo w sumie Niemców można tam policzyć na palcach jednej ręki. Ogólnie jestem rozczarowany tym, że obiecano mi zupełnie co innego podczas rozmowy o pracę a na czym innym wylądowałem. Jasne, że brałem poprawkę na pewne ustalenia, ale mimo tego aż takich kłamstw się nie spodziewałem. Jako pracę przejściową mogę jednak polecić, bo zawsze będzie to kolejne doświadczenie, którego w życiu nigdy nie za wiele. Do tego dochodzi cenne utwierdzenie się w przekonaniu, że jako naród nie potrafimy się nawzajem szanować tak w kraju jak i gdziekolwiek na globie. Herzlich Willkommen:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TP-Elbud
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy TP-Elbud?
Zadaj pytanie