brak logo

TP-Elbud

Bierawa

Opinie o TP-Elbud

OLAF 2016-08-03 09:07
atmosfera w pracy tragiczna jeden drugiego kapuje jak by mógł to w szklance wody
kumla utopił by a kobiety to samo jedna druga kapuje cały czas jest tam tzw wyscig z
szcz,,,,, a propo wynagrodzenie 1480 netto dla feceta porazka urlop musi bo sie ustawowe nalezy jak chcesz zarobic wiecej no jestes skazany na blusa zartuje nadgodziny tzw to sie musisz liczy z tym ze juz masz po wekendzie a nie mówiąc w tygodniu do 17 to co ci zostaje dla ciebie i twojej rodziny i moze wyciagniesz wiecej o 500 zl to za 2000,netto zl robac tyle czasu na zachodzie to masz 1800 ale euro to prosty rachunek dlaczego ludzie sie zwalniaja
OLAF 2016-08-03 12:24
powiem tak jak chcesz to mozesz robic caly tydzien nadgodzin plus soboty oraz niedziele lecz za te pieniądze to zarobisz zagranicą 4 razy a nawet wiecej mam znajomych elektryków którzy wyjechali do szwajacarii to mają 4500 franków szwajcarskich na miesicac a nie w zł na tyle i tak ciebie nie bedzie w domu i tak to po co sie meczyc za marna ksae i jeszcze ta atmosfera pracy to jest masakra
olaf 2016-08-04 08:18
wypłata musi byc w terminie bo na drugi dzien nikt by nie przeszedł do pracy a propo premi do za jakie poswiecenie trzeba miec premie nikt z was nie patrzy ze przeplacasz zdrowiem a pózniej są zawały w tak młodym wieku trzemu bo cały czas jestes w pracy nie masz chwili na normalny posiłek tylko batonik cocacola i do pracy i tak własnie wygłada a pózniej skąd ta nadwaga i nadcisnienie jak juz mam tak przepłacac zdrowiem to lepiej podziekowac bo to sie nie opłaca bo pózniej wydasz na lekarzy
bo unas tylko prywatnie normalnie bedą cie leczyc a zycie jest zbyt krótkie i wspaniale
OLAF 2016-08-04 11:56
kolego kierowca który ma doswiadczenie to 3 razy wiecej np W RINNIEN POLSKA popytaj bo mam znajomego który jezdzi tam wszystko ma płacone diety premie do kazdej stawki i praca spokojna i przedewszytkim nikt na nikogo nie patrzy krzywo i nie kapuje przyajzna atmosfera i zgrana paczka
kasia 2016-08-05 09:11
słyszalam ze na magazynie co chwile sie zwalniaja ludzie ze tam jest klimat nieprzyjemny
2
meg 2016-08-05 09:55
potwierdzam faktycznie kapują jeden na drugiego nie ma osoby kompentetnej aby zapanowala nad tym co sie dzieje
1
ania 2016-08-05 11:40
na pomocnika masz najnizsza krajowa no moze 100 zl wiecej a wymaganie takie ze glowa boli gdzie za taka wyplate wyzyc przy takim niskim bezrobociu 9 procent w kraju napewno znjdziesz lepszą prace i w przyjaznjej atmosferze
michał 2016-08-05 13:03
Staszku zycze ci powodzenia za 2500 brutto, z takim doswiadczeniem jak piszesz ze na projektatna chcesz to masz to co to jest za wypłata na ZAK SA TO 4500 NETTO OD 7-15 NA SPOKOJNIE SIE WYCIĄGA
1
zuza 2016-08-26 12:03
widzie ze znów potrzebuja magazyniera niech najpierw płaca normalnie i szanuja pracownika a pozniej nie beda miec co chwila potrzeby szukac pracowników odradzam pracy szkoda czasu i nerwów brak zdrowej atmosfery w firmie
peti 2016-08-26 12:10
potwierdzam odradzam a przedewszytkim na magazynie tam jest tragedia jeden drugiego jkapuje nie ma tam odpowiedniej osoby odpowiedzialnej która by nad tym
zapanowala dlatego co chwile szukaja magazyniera zdala szerokim łukiem od tej firmy
beznadziejny klimat i nie mozna normalnie pracowac,
1
moni 2016-09-01 12:42
kolego nie polecam pracy wtej firmie a przedwszytkim na magazynie słyszałam bardzo duzo negatywów o atmosferze i warunkach
big 2016-09-01 18:34
bardzo sie docenia to jest podstawa tej firmy
kristof 2016-09-02 09:55
bardzo sie docenia ze ludzie daja sobie spokój po tygodniu pracy nie mają szacunku do pracownika który nawet posiada bardzo dobre kwalifikacje bo tam jest rywalizacja
i nikt nie patrzy ze to jest pracownik fachowiec który moze bardzo pomóc firmie tylko
patrza na niego jak na konkurenta który moze wygryz ze stanowiska tam nawet pracuja na stanowisku ludzie po ochronie srodowiska którzy nie maja pojecia o pracy
jaka wykonuje tylko sie posługuja innymi a zamiast dawac przykład ze sie ma wiedze na ktorym sie sprawuje stanowisku
1
kristof 2016-09-02 15:54
nie powierzaja ci pracy adekwatnej do tojego wykształcenie dzis jestes przy biurku jutro na hali produkcyjnej na poczatku wszystko fajnie a pózniej rzeczywistosc jest niemiła oddddddddddddddradzaaaaaaam
1
marek 2016-09-03 09:02
kolego odradzam po pierwszych dniach bedzie miał dosyc cały czas bedziesz pomiatany znam to z własnego doswiadczenia za taka robote co bedziesz wykonywał
to powinienes dostac dwa razy tyle sam wiesz ile kosztuje utrzymanie mieszkania i opłaty to na tyle tam zarobisz i gdzie zyc cały miesiac chyba ze chcesz wegetowac to lepiej cos poszukac lepszego platnej pracy i w dobrym klimacie pracy bo tam jest zenada
marek 2016-09-03 14:32
o pracy w polsce w BIERAWIE
SONIK 2016-09-18 16:01
PRACOWALEM TAM NIEDŁUGO LECZ MUSZE POTWIERDZIC ZE JEST TO PORAZKA Z TA
PRACA KLIMAT TOKSYCZNY WSZYSCY KAPUJA NA SIEBIE BABKI PLACZA PO KONTACH ZE KTOS JE PODKAPOWAŁ A ODNOSNIE MEZCZYZN TO WYNAGODZENIE ZA 2000 NETTO GDZIE TU WYZYC A JUZ NIE MÓWIAC PRZYJEMNOSCIACH NIEROZUMIEM ICH CO TAM JESZCZ ROBIA CHYBA ZA ZA NAGODZINY TO WYJDA RAZ TYLE LECZ PRZEPLACAJA ZDROWIEM DLATEGO PO KROTKIM CZASIE ZWOLNILEM BO ZYCIE MA SIE JEDNO A SZKODA MARNOWAC NA PRACE POSZUKALEM BO JEST TERAZ DUZO OFERT MAM NA CZYSTO 3850,00 NETTO PRUS PREMIA TO MAM OK 4890 OSTATNIA WYPLATA PRACUJAC OD 7-15 NA SPOKOJNIE
1
emi 2016-09-19 16:27
weoa, wszyscy piszą, że robota za marne pieniądze, a ty wyskakujesz z atrakcyjnymi warunkami pracy. Skąd się urwałaś?
maniek 2016-09-20 08:37
nie wiem o jakie benefity ci chodzi bo mialem przyjemnosc pracowac i powiem ze najwiecej zarobilem z nadgodzinami tyle co ledwo starczyło na opłaty a gdzie zyc a juz o wyjazdach na wakacje to mozna zapomniec człowiek tam pracował jak wół
a nic tego nie miał tylko zdrowie tracił odradzam tam pracy,,,,,,,,,
1
ZBYSZEK 2016-09-20 11:44
staszek ty nie wiesz co piszesz jezeli cie intersuje 1600netto to powodzenia ci zycze swiat i zycie jest zbyt piekne i krotke zeby za marna kase tam sie scierac bo tak mozna w delikatnym stopniu nazwac prace w tej firmie nieprzyjemnie sie tam pracowało teraz mam prace gdzie człowieka docenieja za prace i nie traktuja jak nie powiem co to szkoda słow NIE POLECAM '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1
arek 2016-09-20 14:31
powiem ci wizir niech twoj misio szuka gdzie indziej narobi sie za marna kase nawet nie bedzie go stac aby cie zaproscic na porzadna kolacja bo to co zarobi to na opłaty starczy a jak bedzie zasuwał nadgodziny bo tak caly czas obiecuja na wstepnie rozmowy o pracy to wiecej sie zarobi o 500 zl wiecej plus soboty zapomnij o misiu wdomu no ale nikt nie patrzy ze przeplaca zdrowiem za marna kase NIEPOLECAM
ANOMIN 2016-09-20 14:36
A NAJGORZEJ SIE PRACUJE NA MAGAZYNIE TAM JEST KATASTROFA KLIMAT TOKSYCZNY GORSZY OD BENZENU JAKI U NAS JEST W POWIETRZU ZA PENSJE 1480 ZL DLA MEZCZYZNY SMIECH NA SALI POZNIEJ NADGODZINY TO WYJDZIESZ 300 ZL WIECEJ I CO Z TA WYPLATA ROBIC PŁAKAC DALEM SOBIE SPOKÓJ PO MIESIĄCU Z TA PRACĄ
ola 2016-09-21 09:21
droga weo na dostaniesz najnizsza krajowa chyba ze bedziesz robil ja wół to moze wyciąniesz 200 zł z nadgodzin soboty pracując wiecej to nie skórka za wyprawke za taka prace caly czas pod presja
przelozonych bo co chwila chodzą cwaniakuje i sprawdzaja i sie pozniej podsmiewuja
jak komus nie wychodzie bo wiedza ze ci nie przedluza umowy dlatego cały czas szukaja pracowników bo kazdy daje sobie spokój z ta pracą odradzam
1
arek 2016-09-21 11:46
JA TO SIE SAM ZWOLNIŁEM BO NIE BYŁO SENSU ZA TAKIE MARNE GROSZE ROBIC
A CO KLIMATU TO JEST ZENUJĄCY I NIE NADAJE SIE NORMALNIE PRACOWAC
1
ANIMON 2016-09-21 12:21
A JESZCZE JA DODAM NOWYM PRACOWNIKOM WYDAJĄ UZYWANE WCZESNIEJ PRZEZ INNYCH PRACOWNIKÓW ROBOCZE UBRANIA TAK JAK BY NA NOWE IM BYŁO SZKODA WYDAC TRAGEDIA JAK KTOS MA CHODZIC W UBRANIACH PO INNYCH
ANOMIN 2016-09-23 19:38
oczywiscie przekazano nam poczatku pracy wiem jak wyglada odziez uzywana a jak nowa nawet jak przekazalismy sugestie kierownikowi to sie tylko zasmiał miałz tego ubaw ze podwładni chodza w uzywanych ciuchach zero szacunku dla pracownika
Robol 2016-10-19 21:21
Połowę wioski tam robi i nikt nie narzeka , a jak ktoś nie umie robić i ma dwie lewe ręce to później pisze głupoty .
1
PRACOWNIK 2016-10-20 09:28
powiem ci kolego tzw ROBOL JA NIE MAM DWÓCH LEWYCH RĄK TYLKO ROZUM DOBRY
BO SAM SIE ZWOLNILEM Z TEJ FIRMY I WIEM ZE DALEJ LUDZIE ODCHODZĄ GDYZ ZA
SIE TAKĄ WYPŁATE NIE DA SIE WYZYC A JUZ NIE MÓWIĄĆ I WARUNKACH I ATMOSFERZE JAKA PANUJE TAM CHYBA ZE PRACUJESZ NADGODZINY NO TO WEZNIESZ
PARE GROSZY WIĘCEJ ALE JAKIM KOSZTEM ZDROWIA I RODZINY KTÓRĄ NIE WIDZISZ CAŁY TYDZIEN , I JESZCZE CI DAJA NA POCZĄTEK UZWANE PO KIMS UBRANIE ROBOCZE I MASZ CHODZIC W NICH TO JEST DOBRA W TWOIM ZDANIEM PRACA CHYBA PISZĄC TO BYŁES PO 18 GODZINACH PRACY NIE ZDAWAŁES SOBIE SPRAWY CO TY PISZESZ W JAKIEJ JESTES RZYCZYWISTOSCI
2
meg 2016-10-20 11:47
potwierdzam to bo sama sie zwolniłam z tej firmy Odradzam
1
ola 2016-10-20 16:50
najlepsze jak obiecują na początku premie super wypłate a pózniej okazuje sie ze marna wypłata
1
andrzej 2016-10-21 17:46
za moich czasów to przerwa sniadaniowa była 15 min informowana dzwonkiem jak tylko przedluzyłes 1 min to juz opierrrrrrrr,od kierowniczka tragedia mozna sie wrzodów nabawic bo wspokoju niedało rady spokojnie zjesc sniadania bo juz ktos stał na toba jak juz przedłuzyłes nawet minute
adam 2016-10-30 15:49
czytajac te opinie jak ja sie ciesze ze juz nie pracuje w tej firmie
1
jaś 2017-01-25 20:38
Mam pytanie . Czy są teraz przyjęcia do firmy ? Interesuje mnie praca jako elektryk . Jakie warunki bym miał na początek ?
1
szymon 2017-01-26 15:37
Drogi jasiu bedziesz mial na poczatek najnizsza krajowa czyli ok 1500,00 netto na reke
oraz dostaniesz uzywaną odzież roboczą po kims kto sie zwolnił przed tobą to tak na
poczatek co do klimatu wsród pracowników to jeden na drugiego nadaje zenada
Paulina 2017-03-01 12:20
Widzieliście? Firma poszukuje kierowca ADR Gdańsk! Myślicie, że to stresująca praca?
Bartek W. 2017-04-04 14:26
Spoko praca" praca jak to praca " 8 godzin i do domu pracowalem 3 miesiace i było ok. Zarobki jak to w calej Polsce "dno i wodorosty " ale typowy Janusz i Karyna wyżyje nawet zostanie na Passata :D
Paulina 2017-04-04 14:33
@Bartek W., a co podoba Ci się w pracy?
Pawlik83 2017-04-06 14:55
To ja od siebie: miałem tam przyjemność pracować prawie 1,5 roku. Byłem magazynierem i nie zauważyłem przez ten okres, aby był czas na ploteczki, pogaduszki itp jak ktoś wcześniej wspominał. Tak samo ciuchy robocze: nówki sztuki nie noszone.
Atmosfera w pracy dla mnie była sprzyjająca.. Nie wiem skąd te wszystkie zarzuty, o nieprzyjemnej atmosferze, kapowaniu itp. itd. Poznałem fantastycznych ludzi począwszy od magazynu, poprzez ślusarzy, brygadzistów, a skończywszy na produkcji.
Powód odejścia - wiadomo zarobki. Czasem jakaś może premia wpadła, zapisy na "obowiązkowe" soboty. Mam miłe jak i nieprzyjemne wspomnienia z tej pracy. Nie będę miał zamiaru rozwodzić się nad tym, ze względu na szacunek dla innych osób.
8
Paulina 2017-04-07 10:10
@Pawlik83, podsumowując poleciłbyś pracę w tym miejscu?
Pawlik83 2017-04-07 11:18
Gdyby wypłaty byłyby na granicy 2000 netto i czasami szanowaliby czas i zdrowie pracownika to tak.
Jacek 2017-06-10 14:08
Witam. Zastanawiam sie nad zlozeniem aplikacji na stanowisko kontrola jakości. Czy ktoś mógłby wyrazić swoją opinie jak tam praca wyglada?
alojz 2017-06-11 17:19
witam panie jacku jak pan wczesnil czytal to bym panu odradzał bardzo i to bardzo zerowy klimat kazdy kapuje na drugiego tylko czekaja jak komus sie powinie noga
a jeszcze jedno zarobki kiepskie brak motywacji
1
adam 2017-07-01 16:50
jak tam teraz jest jestem zaintersowany pracy w tej fimie
Lara 2017-07-08 07:17
Absolutnie nie polecam tego miejsca pracy !!!!!!! W zeszłym roku przyjęli ok 70 osób bo niby firma się rozwija może i była konkurencyjna na tamten czas jeszcze ale szybko upadła na poziom poniżej nawet tego co innych zakładach, zabierają ludziom wszystko!!!!!!! Teraz ludzie szukają i odchodzą bo sytuacje życiowe tak każą ....brak szacunku do człowieka, zła atmosfera, wyścig szczurów po 1400 zł , zebrania robią i ścieme rzucają ludziom jak wszystko pięknie jest a za dwa dni dają w pysk i zabierają wszystko !!!! Źle się tam pracuje , najpierw chcą by ludzie pracowali w weekendy i w tygodniu a potem ci powiedzą ze ci nie zapłacą...... Pracuje tam obecnie i z bólem brzucha codziennie idę tam , bez rzadnej motywacji i oni jeszcze wymagania stawiają ludziom i terminy . Zawalaja zlecenia i potem na szybko chcą mieć gotowe. To jest nie ludzkie traktowanie . chcą się wspinać na szczyty kosztem biednych ludzi którzy nie mają za co utrzymać rodzinę , nie mówiąc o tym by mieć czas dla niej. Ta firma to temat rzeka i wielka klęska. A ile nienawiści....moim zdaniem to ludzie powinni w końcu cos zrobić pokazać ze jest im źle i przestać pracować . Kierownictwo i zarząd śmieją się pewnie z tego i dalej pasek zaciskaja i patrzą jak się ludzie muszą poniżac. To jest przykre ....ze nawet ludzie na tak wysokich stanowiskach nie mają w sobie "ludzkiego serca" . Mam nadzieje , ze to czytają... A powinni każdego dnia!!!!!
5
paweł 2017-07-20 12:53
brawo potwierdzam co tam sie dzieje to jest tragedia tez tam pracowałem to dałem sobie spokoj po pierwsej wypłacie odraaaaaaaaaaaaaadzam
Paulina 2017-08-31 14:09
@paweł dlaczego odradzasz? Powiedz coś o tym dokładniej. Czy nie było jakiś dodatkowych premii? Wszystkie opinie są ważne dla osób, które chcą się zatrudnić w firmie TP-Elbud.
paweł 2017-08-31 14:56
Droga paulino powiem tak jak chcesz zaoszczedzic nerwy zdrowie to sobie daruj jak pracowałem to byłem swiadkiem jak nie jedna nawet płakała po kątach że juz ma dosc
tej pracy cały czas pod presją psychiczną przełożonych a co do wypłaty to najniższa
krajowa chyba że jakies nadgodziny lub soboty ale to dla wybranych osób podkerslam
Kcin 2017-08-31 17:09
Traktują pracownika jak niewolnika i płacą najniższą krajową. Zapomnij o jakichkolwiek premiach, oczywiście są możliwe nadgodziny natomiast za pracę w weekendy nie ma gwarancji, że je wypłacą bo mogą dać je do wybrania. Ciągła, nieustanna presja ze strony brygadzistów oraz kierownictwa firmy natomiast dla pracownika nie ma nic. Kompletnie nic. Chodzą słuchy po mieście, że teraz będą zatrudniać Ukraińców. Jak dla mnie zakład się zwija zamiast rozwijać i na pewno lepiej unikać tego zakładu, bo tyle co zarobisz tam to wszędzie zarobisz
arek 2017-09-08 08:41
chce podjąc prace tam prosze porade czy warto
Paulina 2017-09-21 09:22
@paweł nie zamierzam aplikować do firmy TP-Elbud. Jestem moderatorem forum GoWork i jestem po to, aby wam pomóc w odnalezieniu informacji na temat pracy w firmie. @arek czy aplikowałeś do firmy? Byłeś na rozmowie? Jak przebiegła?
Zostaw swoją opinię o TP-Elbud - Bierawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TP-Elbud