Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TP-Elbud

Pracowałeś w firmie TP-Elbud i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anna - 2014-10-20 20:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężka jest ta praca przy tych szafach i okablowaniu?
Bo słyszałam, że to koszmarna robota jest.
zdjecie uzytkownika
piszcie - 2014-10-20 23:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem szczerze, że ja już sam mam dosyć tego siedzenia w swojej mieścinie teraz czas się ruszyć i naprawdę zarobić jakieś pieniąze, warunków się nie boje nawet jakby to był jakieś syzofowe prace. czas coś zrobić dla rodziny i dla siebie i zaczac jakis powazny biznes do zobaczenia niedlugo ;) ktos jedzie ze mna ?
zdjecie uzytkownika
facet - 2014-12-31 22:17:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma chyba pracy złej, są tylko ludzie którzy do niektóych prac się najzwyczajniej nie nadają. takie moje zdanie w takim ogólnym temacie. właśnie ostatnio trafiłem na ekipe tp-elbudu i widzialem ze chlopaki sobie fajnie pracuja, nadawlbym sie do takiej pracy mozecie mi cos powiedziec wiecej w tym temacie .
zdjecie uzytkownika
miłosz - 2015-01-25 00:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie mnie też interssuje jakieś szersze info o pracy w TP-Elbudzie, może ile można zarobić np? nawet jeśli nie koniecznie dokładna kwota to jakiś przedział czy coś takiego. No i jaka atmosfera panuje? taka całkiem przyjazna i w ogóle czy raczej powiedzmi wyścig szczurów i wzajemne przepychanki? bo myślę ze atmosfera jest ważna w robocie
zdjecie uzytkownika
olka - 2015-01-29 14:48:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Od kilku miesięcy pracuje tam moja znajoma.
Robią okablowania tych szaf sterowniczych, łączą kable, podpinają bezpieczniki, itd.
Robota od 7 do 15, ale po tygodniu pracy, pada na twarz, bo jest to robota ciężka.
A płacą 12 brutto.
Jak sama twierdzi, gdyby tylko mogła, to ucieka, bo atmosfera w tej firmie jest tragiczna.
Jeden na drugiego donosi, wszystko szybko i oczywiście zero pomyłek.
zdjecie uzytkownika
Anty "Krótki" - 2015-02-28 10:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem czy są przyjęcia, ale pokrótce... Płaca 8,50/godz. brutto (od sprzątaczki do inżyniera), urlop w możliwym minimalnym wydaniu 20 dni/rok, umowy jeśli przedłużane, to na 1,5-2 m-ce. Obowiązkowe nadgodziny do końca marca (wywieszone oficjalne pisemko na tablicy ogłoszeń), ale nie powinno zostawać się dłużej niż 10 godz. dziennie. Nadgodziny płatne, ale w tym samym wymiarze co zwykłe godziny pracy. Zdarza się pracować w soboty. Czasami widzę, że jakieś jednostki schodzą także z nocki, ale powodów nie znam. Atmosfera jak to atmosfera - podobnie jak w PL, bo w sumie Niemców można tam policzyć na palcach jednej ręki. Ogólnie jestem rozczarowany tym, że obiecano mi zupełnie co innego podczas rozmowy o pracę a na czym innym wylądowałem. Jasne, że brałem poprawkę na pewne ustalenia, ale mimo tego aż takich kłamstw się nie spodziewałem. Jako pracę przejściową mogę jednak polecić, bo zawsze będzie to kolejne doświadczenie, którego w życiu nigdy nie za wiele. Do tego dochodzi cenne utwierdzenie się w przekonaniu, że jako naród nie potrafimy się nawzajem szanować tak w kraju jak i gdziekolwiek na globie. Herzlich Willkommen:)
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-03-02 20:08:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A skąd masz te info, że 8,50 brutto ? Pracujesz tam? Bo ja usłyszałam, od koleżanki, która tam pracuje od 3 miesięcy, że:
- ma na umowie 12,50 brutto
- nadgodziny płatne, a w sobotę za to, ze przyjdzie dostaje dodatkową kasę.
- po 3 miesiącach dostają umowę na 5 lat.
Bardzo mnie namawia, abym tam przyszła do pracy..
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-03-28 20:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Anty "krótki" Ty masz jakiś kompleks, że takie głupoty piszesz? Ja tam pracuję rok, mam 26 dni urlopu, płatne wszystkie nadgodziny zgodnie z prawem, a jak nie umiesz liczyć to idź do kadr to Ci wyjaśnią! A, i brutto też sobie z palca wyssałeś, bo mam 12,50 zł. Co miesiąc dobrą premię dostaję, tylko że ja jestem dobra w pracy, a nie jakiś leser co nic nie robi a wymaga. Płacą wczasy pod gruszą i dobre karpiowe.
Oczywiście, że chciałabym więcej zarabiać, ale gdzie teraz są kokosy?
zdjecie uzytkownika
goblin - 2015-03-29 12:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dobrze, że tutaj wypowiadają się pracownicy, bo w takim razie jest dla mnie nadzieja że dowiem sie czegoś na czym bardzo mi zależy - a mianowicie ile czeka się na wykonanie projektu w tym biurze projektowym TP-Elbud co. Długo, krótko, jakiś przybliżony czas. Bo potrzebuje projektu na za dwa tygodnie i nie wiem czy jest to do osiągnięcia
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-04-02 20:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to nie wiem, musisz się indywidualnie dopytać.
zdjecie uzytkownika
staszek - 2015-04-17 18:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no własnie, chyba indywidualnie masz terminy wykonania pracy, tutaj raczej trzeba zapytać o terminowośc, czy faktycznie wywiazują się podanych deadlinów czy nie bardzo?
zdjecie uzytkownika
... - 2015-05-07 21:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, czy może mi ktoś napisać, czy to prawda, że teraz pracuje się w tej firmie na 2 zmiany.
zdjecie uzytkownika
BYLY PRACOWNIK - 2015-05-24 19:03:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZGADZAM SIE WYZYSK TOTALNY KAZA NADGODZINY ROBIC ORAZ WSZYSTKIE SOBOTY ATMOSFERA BEZNADZIEJNA WSZYSCY JAK BY ROZUM POTRACILI WIECEJ JEST OSOB KTORZY CHCA RZADZIC PRACOWNIKAMI NIZ PRACOWNIKOW FIZYCZNYCH PRZERWA NA DZOWNEK JAK WSZKOLE MAX 15 MIN I DO ROBOTY
zdjecie uzytkownika
p - 2015-05-25 21:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak sytuacja wygląda na dzień dzisiejszy?
Interesuje mnie, ile zmian jest teraz, czy wszyscy muszą pracować na te zmiany i w soboty?
zdjecie uzytkownika
PEWAR - 2015-06-10 18:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAK TO JEST PRAWDA CO WTEJ FIRMIE SIE DZIEJE TO JEST PARANOJA OBIECUJE KOKOSY A RZEECZYWISTOSC JEST OKRUTNA ATOMOPSFERA WSROD PRAcownikow BEZNADZIeja wszyscy kapuja jak cos nie wyjdzie ODRADZAM NAJGORSZEMU WROGOWI NIE ZYCZE PRACOWAC W TEJ FIRMIE
zdjecie uzytkownika
MARI - 2015-06-10 19:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAK MUSZA PRACOWAC JAK COS MASZ TZW JEDNO KOLO RATUNKOWE CO MOZESZ WYKORZYSTAC W MIESIACU RAZ I ODMOWIC SOBOTE JEDNA LUB NADGODZINE JAK WIECEJ WEZNIESZ LO LECISZ ZROBOTY
zdjecie uzytkownika
jegot - 2015-06-24 21:48:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo, że nie można nie wiadomo ile razy unikać pracy, aczkolwiek grubo przesadzają z tymi zwolnieniami, przynajmniej jeśli to co mówisz to prawda, bo mam nadzieję, że są to wiarygodne informacje, jeśli chodzi o zarobki to można powiedzieć że są w porządku a przynajmniej z terminami wypłat nie ma problemów.
zdjecie uzytkownika
mari - 2015-06-25 17:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki mowisz ok ale ile trzeba nadgodzin zrozbic i soboty poswiecic zeby jakas wyplata wygladala nie ma chwili spokoju masz tylko 15 min przerwy nawet na papierosa jak wyjdzie to masz juz opr ze nie placa ci zaprzestoj caly czas siedzisz przy szafie nie mozesz odejsc chyba ze do wc bo jak w innej sprawie to musisz sie tlumaczyc tam jest niezdrowa ponura atmosfera na poczatku ok a pozniej pokazuja cale oblicze szkoda gadac nie zycze najgorszemu wrogowi pracy w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-06-29 20:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mari - do pracy przychodzi się pracować, a nie szwendać i nie mów że się tam tak przemęczacie, bo często siedzicie schowane w szafach i podjadacie albo gadacie. A dlaczego osoba niepaląca ma w czasie Twojej fajki pracować? Fakt, że trzeba zrobić trochę nadgodzin, żeb ta wypłata jakoś wyglądała :(
zdjecie uzytkownika
BYLY PRACOWNIK - 2015-07-04 10:09:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam z mari jest tam niezdrowa ponura atmosfera co rusz ktos sie zwalnia nie zycze tam pracy najgorszemu wrogowi caly czas jestes pod presja przelozonego
zdjecie uzytkownika
BYLY PRACOWNIK - 2015-07-04 10:10:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam z mari jest tam niezdrowa ponura atmosfera co rusz ktos sie zwalnia nie zycze tam pracy najgorszemu wrogowi caly czas jestes pod presja przelozonego
zdjecie uzytkownika
... - 2015-07-12 08:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kiedy zaczynają pracować na 2 zmiany?
zdjecie uzytkownika
BYLY PRACOWNIK - 2015-07-14 16:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIE WIEM ALE ODRADZAM CI PRACY WTEJ FIRMY POPRACUJ MIESIAC TO SIE PRZEKONASZ JAK CIE BEDA TRAKTOWAC NA POCZATKU OK A POZNIEJ JAK BYS BYL ICH WROGIEM A NIE PRACOWNIKEM KTORY PRZYCHODZI DO PRACY PRACOWAC A NIE TAK JAK MYSLA OBIJAC WYSCIG SZCZUROW TAM JEST .CALY CZAS KTOS SIE ZWALNIA
zdjecie uzytkownika
... - 2015-07-14 20:53:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jest tam jakaś praca biurowa na hali?
zdjecie uzytkownika
sara1111 - 2015-07-26 12:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. chcialabym sie dowiedziec czy sa jkaies przyjecie do firmy? Moze znalazlby sie ktos kto zalatwiby prace za jakas odplata. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TP-Elbud

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy TP-Elbud?
Zadaj pytanie
alert