brak logo

TP-Elbud

Bierawa

Opinie o TP-Elbud

jogi 2016-02-27 09:29:46
jak ja się ciesze ze już nie pracuje w tej firme jak czyta te posty to wiem o tym ze prcując w tej firmie stracilem nie potrzebnie czas i zdrowie
1
złotówa 2016-03-09 21:30:16
Tak sobie czytam i się zastanawiam skąd wyście się ludzie pobrali. Dosyć długo już tam pracuję i widzę co się w firmie dzieje. Przychodzą ekipy nowych pracowników grupami, okres próbny weryfikuje którzy chcą pracować, a którzy tylko przychodzą odbębnić godziny. Ci drudzy raczej nie wracają po okresie próbnym. Do nadgodzin nikt nie zmusza. Chcesz przychodzisz, nie chcesz nie przychodzisz. Jak robisz swoją robotę dobrze to i premia wpadnie. Ktoś tam wspomniał o rotacji bo dużo przyjęć jest - tylko że firma rośnie i zatrudnia coraz więcej osób. Osobiście jeszcze mnie nikt bezpodstawnie nie posądził że coś spiep rzyłem, gdy tego nie zrobiłem. Krytykę biorę na luzie, staram się nie popełniać tych samych błędów ponownie. I jakoś to leci. Trochę zaangażowania w to co się robi, a czas sam płynie. Ale ile osób tyle opinii. Niektórym się wydaje że skoro zostali zwolnieni to firma jest "be", ale nawet przez moment nie dopuszczają do siebie myśli że coś z nimi mogło być nie tak. Wiadomo są przełożeni o lepszym charakterze i o gorszym, ale zawsze idzie się z nimi dogadać. A najbardziej oburzone zawsze są osoby podparte na łokciach przy stoliku oglądające kolejny filmik na youtubie przyłapane przez brygadzistę. Ci to potrafią każdego za plecami obsmarować od góry do dołu, zamiast pilnować tego po co się tam faktycznie przyszło, czyli pracy. A jeśli chodzi o wypłatę to jeszcze nie było miesiąca żeby się spóźnili, albo że się coś nie zgadzało. Było tyle ile powinno być, a przeważnie i więcej, co mnie osobiście bardzo cieszy i mam nadzieję że to się nie zmieni :) Pozdrawiam z Bierawy
jogi 2016-03-10 11:39:43
złotuwa powiem ci jedno ze ludzie nie sa tak często zwalniani jak sami się zwalniają i to dobrzy fachowcy bo niewytrzymuja atmosfery jaką wywołują ala przełożeni bo najpierw niech pokaża swoją wiedze na temat tej pracy bo niektórzy nawet odpowiedniego wykształcenie nie mają co do zajmowanego przez nich stanowiska i jeszcze jedno czemu nie ma ogloszen pracy np. od firmy BRENTAG LUB ZAK SA BO TAM LUDZIE NIE ZWALNIAJA SIE JAK TO MA MIEJSCE W ETP BIERAWA CO CHWILE SA OGLOZENIA W RADIO PARK NA WP i jeszcze jedno zyby tam zarobić to musisz dwa miesiące w jeden miesiąc to wtedy masz wyplate ale jedno ile ci na to zdrowia pozwoli tak ciągnac to lepiej wyjechać do NORWEGI I NA SPOKOJNE 10 GODZIN DZIENNIE 15000 ZLWYPLATA TO JEST TO WTEDY MOZNA SIE ZA TAKA WYPLATE POSWIECIC PRACY
Tymek 2016-03-12 18:12:36
No to @jogi. Jeśli tu ci źle i tak pięknie się zarabia w Holandii to czemu tam nie wyjedziesz? Droga wolna, nikt cię na siłę nie trzyma ;) Jasne, może nie jest najlepiej w Elbud, ale nie jest wcale też tak tragicznie. Widziałem oferty na inżyniera budowy robót elektrycznych i jest wynagrodzenie, zakwaterowanie albo ryczałt noclegowy, diety oraz stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę.
jogi 2016-03-13 16:57:29
Drogi tymku tylko zauważ ile razy wystawiają oferty pracy co chwile a zak sa lub brentag prawie zero to oczyms swiadczy prawda jak traktują praconika i jaka tam jest atmosfera ze ludzie się zwalniają sami bo maja dość pracy w tej firmie bo normalnie się nie da pracować co chwile ktoś na kogos najezdza lub podpierala bo to chleb powszedni w tej firmie to jak można pracowac
praca 2016-03-13 17:24:19
Witam proponuje łatwą dodatkową prace przez internet zarabiamy poprzez klikanie w reklamy sprawdzona stronka wystarczy poczytać opinie na internecie zarobki zależą od tego jak się w to zaangażujemy i ile czasu temu poświęcimy zarobki początkowe to jakies 6-15$ z miesiąca na miesiąc rosną tak jak mówiłem zależy też od naszego zaangażowania ja już na tej stronce jestem 3 lata aktualne moje zarobki na miesiąc to 150-350$ jako praca dorywcza poświęcając w moim przypadku 1-3h na dzien to całkiem nieźle http://wad.ojooo.com/register.php?ref=damiankusal polecam i pozdrawiam praca dla cierpliwych ludzi:)
Jerzy 2016-03-14 18:19:34
Widząc te wszystkie opinie sam już nie wiem, co mam myśleć, ale wydaje mi się, że najlepiej samemu wyrobić sobie opinię i nie sugerować się czyimś zdaniem. Właśnie przeglądam ofertę pracy, która wydaje mi się naprawdę ok - w Warszawie poszukują specjalisty ds. formalno-prawnych. Wymagają doświadczenia w zawodzie i wykształcenia prawniczego. Niestety nic nie napisali o warunkach zatrudnienia, może ktoś wie czego mógłbym się spodziewać?
krystian 2016-03-15 08:56:54
panie jerzy odradzam racy w tej firmie wszystko pięknie ladnie wygląda na początku a później rzeczywisosc jest okrutna szkoda czasu na prace w tej firmie a szczególnie w pana przypadku o profil prawny
funy 2016-03-16 18:24:56
też myślę o tym stanowisku @krystian dzięki za informację - odradzasz ale nie piszesz do końca dlaczego coś jest nie tak, może więcej konkretów? będę wdzięczny
ola 2016-03-18 07:41:00
cwaniaków tam nie brakuje szkoda ze wiedza nie potrafia sie wykazac
Pio 2016-03-18 20:54:27
No niektórzy są w stanie wykazac się wiedza, więc raczej nie przesadzaj tak bardzo moja droga, nazywanie wszystkich cwaniakami to jednak przesadza i to spora
ola 2016-03-19 08:20:52
pracowałam i wiem co pisze niejeden pracownik z tego powodu dal sobie spokój z ta firma
sisi 2016-03-20 20:56:05
rozumiem @ola, moze napiszesz jakiś argument dlaczego nie polecasz ich? widziałam oferte teraz do Warszawy i warunki mają całkiem dobre wiec bede wdzięczna za informacje.
basia 2016-03-26 10:29:29
widzę, że generalnie nikt nie pisze tutaj konkretów @sisi dlaczego niby jest tak źle, co może świadczyć o tym, że te osoby nie mają pojęcia o firmie, ta oferta, o której piszesz to spec. od spraw formalno-prawnych
MARIA 2016-04-01 10:21:45
TAM NAWET PRACUJA LUDZIE Z WYKSZTAŁCENIEM PO OCHRONIE SRODOWISKA NA STANOWISKACH GDZIE TU LOGIKA JAK FFIRMA DZIALA W BRANZY ELEKTYCZNEJ TO WIDAC JAKIE POJECIA MAJĄ LUDZIE PRACUJACY W TEJ FIRMIE I TO NA STANOWISKACH NIE MAJA POJECIA O BRANZY W JAKIEJ PRACUJA
kogut 2016-04-01 13:37:27
Warunki są dobre, bo nawet klienci z nimi współpracujący są zadowoleni ze współpracy. Nawet żadne ogłoszenie się nie pojawiło, bo wszystkim odpowiadają warunki w firmie.
ola 2016-04-02 13:11:36
kogut, ty to na bank podstawiony jesteś? Od kiedy to klienci współpracujący z firmą mają pojęcie jaki syf panuje w danym miejscu pracy?
Klient jest zadowolony, bo kosztem pracownika tej firmy, otrzymał finalny produkt za który zapłacił i tyle.
font_1 2016-04-03 21:34:11
No ale skoro klienci są zadowoleni ze wspólpracy to już jest dobrze. Ale wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na inżyniera budowy? Dzięki za odpowiedź
nhn 2016-05-05 21:20:38
@front_1 mój znajomy wybierał sie na rozmowe tam, ale z przyczyn osobistych musiał odmówić niestety.
krystian 2016-07-05 09:23:47
teraz znów szukaja magazynierów bo za taka kase i atmosfere pracy jaka panuje w tej
fimie kazdy po przepracowaniu miesiąca ma dosc pracy i sie zwalnia odradzam
bartuś 2016-07-05 09:30:16
nie managerów ale mistrza, kierowcy i księgowego szukają
AB 2016-07-05 12:02:52
Ja pracowałam i jestem po elektryce, za moich czasów słyszałam że elektryków nie potrzeba do działu technicznego, byle język niemiecki pracownik znał. W efekcie przyjęli całą masę idiotów do biura, nawet studiów nie trzeba było mieć, ciężko się pracuje z ludźmi, którzy nie wiedzą co robią i po co. W tym czasie na warsztat brali na staże z PUP, bo nie musieli płacić, dzięki temu nikt z pracowników nie miał co marzyć o podwyżce. I jeszcze jedno, stanowiska pracy rozpisane przez brygadzistę: ślusarz, elektromonter, pomocnik elektromontera, kobieta (bez komentarza, ale to było do ustalania stawek godzinowych).
tobik 2016-07-05 12:10:40
Szukają też teraz Mistarza do Płocka, z tym,ze musisz miec wykształcenie techniczne, znać obsługę maszyn,,cystern, naczep itp, o co chodiz z zsadmi rozliczania warsztatu trzeba umiec je rozliczac? Kazda firma ma chyba inny sytem i inny schemat rozliczań?
andrea 2016-07-12 11:37:07
ludzie pytacie o konkrety w Bierawie? to czytać od początku bo ciągle się te same zarzuty powtarzają. BEZNADZIEJNA ATMOSFERA PRACY, a pracowałam tam 3 lata. Cisną z każdej strony, brygadziści zamiast ustawiać pracę porządnie to lecą w kulki a później na gwałt trzeba nadrabiać. Damy z magazynu nawet nie powiem. Paznokcie, dupaka, faceci temat nr 1. Wiecznie tam bajzel mają ale na plotki czas jest. Szkoda zdrowia...350 dni się denerwować w roku...bo przełożony ma wiecznie humory. Co do przedłużania umowy...zapomnij. Ludzi z największym stażem wywalili bo musieliby zapłacić więcej. Prowadzący? Nie mają pojęcia nawet o swoim projekcie... NIE POLECAM.
staszek 2016-07-12 11:40:37
a mnie się wydaje, że ta oferta jako kierowca ADR Gdańsk jest całkiem ciekawa dla osób z doświadczeniem na pewno.
kolo 2016-07-22 18:01:23
słyszałem ze inżynier budownictwa ma na rękę 8-10 tys.
michal 2016-07-22 18:52:09
@kolo jeśli to prawda, to stawki są naprawdę niezłe. Mam kilku kumpli i sam siedzę w tym fachu w innych firmach i naprawdę tu jest wow
Piotr 1 2016-07-26 18:01:19
Podobno pewna pani pracująca tam-chyba na stanowisku ,,brygadzistka"jest po szkole zawodowej-handlowej.Słyszałem od kogoś, jak się przechwala jaką to ona szychą tam jest... To dopiero ,,odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku"! Jeśli tam więcej takich ,,wykształconych" rządzących, to wcale się nie dziwię, że ludzie tam tak narzekają.
gość 2016-07-26 18:30:05
Hej, a wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać?
sebastian 2016-07-31 11:32:28
na reke bez nadgodzin 1480 zl mezczyzna to jest smiech na sali gdzie tu utrzymac rodzine dlatego nie dziwie sie ze ludzi potrzebują cały czas sa ogłoszenia o prace
w radio park i na innych stronach dla przykładu pracuje z zak sa i na spokojnie mam
2980 netto od 7-15 nie robiąc nadgodzin zadnych,
alex 2016-07-31 13:19:38
No ale jeśli zarobki są na poziomie 2 tysięcy zlotych to nie jest tak źle, bo przecież są to raczej dobre stawki jak na takie stanowisko. W końcu wiedzą jak zadbać o niezłe zatrudnienie, a atmosfera jaka?
olaf 2016-08-02 08:13:39
alex dwa tysiące to niewiem kogo masz na mysli chyba ze z nadgodzinami lub sobotami a przeciez zycie jest zbyt krótkie zeby tracic czas na pracy w weekendy
mozna sobie spokojnie znalez prace za 3000netto dla mezczyzny który bedzie
siebie szanował a nie za marne grosze robił teraz sie czasy skonczyły to pracy
jest wiecej niz pracowników dlatego podziekowałem za wspóprace bo mam rodzine
i wiem ze dzieci porzebują ojca w w domu na weekend,
d 2016-08-02 10:05:41
wiesz to zależy od stanowiska oczywiście jakie zajmujesz, ale trzy tysiące złotych na start to moim zdaniem w obecnych czasach jest bardzo zacną stawką
OLAF 2016-08-02 11:22:18
przedewszytkim trzeba szukac i chciec pracowac i miec swoja ambicje bo z tym daleko sie zajdzie a nie na łatwizne co wejdzie to sie bierze a pózniej sie meczy
i narzeka jak sie kiepsko zarabia jak trzeba robic nadgodziny zeby cos wiecej zarobic znajomy tez tam pracował przepłacil zawałem serca mlody chłop bo cały czas stresie gonitwa nawet nie ma czasu na odpoczynek a juz nie mówiac o wyjezdzie na normalne 2 tygodniowe wczasy zagranica z rodzina to przerazajace jak za marne kase ludzie traca swoje najlepsze lata w zyciu a takie te ZYCIE jest krótkie i taki swiat jest PIĘKNY
ZEBY SOBIE MARNOWAZ ZYCIE ZA KIEPSKĄ WYPLATE TERAZ MAM CZAS WRESZCZIE NA WSZYSTKO I O WIELE WIECEJ ZARABIAM
miki 2016-08-02 11:43:43
Taka rzeczywistość w Polsce @OLAF napiszesz coś więcej o warunkach tutaj (godziny pracy, umowa, urlop)?
OLAF 2016-08-03 09:07:55
atmosfera w pracy tragiczna jeden drugiego kapuje jak by mógł to w szklance wody
kumla utopił by a kobiety to samo jedna druga kapuje cały czas jest tam tzw wyscig z
szcz,,,,, a propo wynagrodzenie 1480 netto dla feceta porazka urlop musi bo sie ustawowe nalezy jak chcesz zarobic wiecej no jestes skazany na blusa zartuje nadgodziny tzw to sie musisz liczy z tym ze juz masz po wekendzie a nie mówiąc w tygodniu do 17 to co ci zostaje dla ciebie i twojej rodziny i moze wyciagniesz wiecej o 500 zl to za 2000,netto zl robac tyle czasu na zachodzie to masz 1800 ale euro to prosty rachunek dlaczego ludzie sie zwalniaja
miki 2016-08-03 10:26:23
@OLAF a ile maksymalnie nadgodzin można wyrobić w miesiącu? Jak są większe potrzeby to można sobie dorobić raz na jakiś czas
OLAF 2016-08-03 12:24:47
powiem tak jak chcesz to mozesz robic caly tydzien nadgodzin plus soboty oraz niedziele lecz za te pieniądze to zarobisz zagranicą 4 razy a nawet wiecej mam znajomych elektryków którzy wyjechali do szwajacarii to mają 4500 franków szwajcarskich na miesicac a nie w zł na tyle i tak ciebie nie bedzie w domu i tak to po co sie meczyc za marna ksae i jeszcze ta atmosfera pracy to jest masakra
boc 2016-08-03 12:27:25
No dobrze, to ale jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz dobrej podstawy jest szansa na jakieś premie, co znacznie umila teraz zatrudnienie. W końcu ważne jest to, że wypłata jest terminowa.
olaf 2016-08-04 08:18:20
wypłata musi byc w terminie bo na drugi dzien nikt by nie przeszedł do pracy a propo premi do za jakie poswiecenie trzeba miec premie nikt z was nie patrzy ze przeplacasz zdrowiem a pózniej są zawały w tak młodym wieku trzemu bo cały czas jestes w pracy nie masz chwili na normalny posiłek tylko batonik cocacola i do pracy i tak własnie wygłada a pózniej skąd ta nadwaga i nadcisnienie jak juz mam tak przepłacac zdrowiem to lepiej podziekowac bo to sie nie opłaca bo pózniej wydasz na lekarzy
bo unas tylko prywatnie normalnie bedą cie leczyc a zycie jest zbyt krótkie i wspaniale
van 2016-08-04 10:08:33
czy kierowca ADR zarobi te trzy tysiące chociaż na rękę?
OLAF 2016-08-04 11:56:12
kolego kierowca który ma doswiadczenie to 3 razy wiecej np W RINNIEN POLSKA popytaj bo mam znajomego który jezdzi tam wszystko ma płacone diety premie do kazdej stawki i praca spokojna i przedewszytkim nikt na nikogo nie patrzy krzywo i nie kapuje przyajzna atmosfera i zgrana paczka
staszek 2016-08-04 12:00:30
No to jak jest zgrana paczka to najważniejsze! Nie wiem tylko czy jest oferta jako kierowca ADR nadal aktualna?
kasia 2016-08-05 09:11:56
słyszalam ze na magazynie co chwile sie zwalniaja ludzie ze tam jest klimat nieprzyjemny
meg 2016-08-05 09:55:29
potwierdzam faktycznie kapują jeden na drugiego nie ma osoby kompentetnej aby zapanowala nad tym co sie dzieje
staszek 2016-08-05 10:17:14
Pomocnik elektromontera obwodów wtórnych - to nowa oferta, wiec jak jeszcze jesteście zainteresowani pracą to to na pewno bedzie dobre. Dajcie tylko znać jeszce jak wrażenia z rozmów kwalifikacyjnych, bo te podobno sa dosyć trudne i nie wiem czy też na tym stanowisku tak jest.
ania 2016-08-05 11:40:20
na pomocnika masz najnizsza krajowa no moze 100 zl wiecej a wymaganie takie ze glowa boli gdzie za taka wyplate wyzyc przy takim niskim bezrobociu 9 procent w kraju napewno znjdziesz lepszą prace i w przyjaznjej atmosferze
staszek 2016-08-05 11:41:21
Asystent projektanta systemów sterowania i nadzoru oraz obwodów wtórnych stacji ŚN, WN i NN teraz jest potrzebny i chyba dobrze ta praca wygląda z tego co widze jednak. Poza tym są dobre premie na pewno.
michał 2016-08-05 13:03:43
Staszku zycze ci powodzenia za 2500 brutto, z takim doswiadczeniem jak piszesz ze na projektatna chcesz to masz to co to jest za wypłata na ZAK SA TO 4500 NETTO OD 7-15 NA SPOKOJNIE SIE WYCIĄGA
Nio 2016-08-05 13:27:47
No wiadomo, że jest różnie, czasami wypłaty sa takie, że człowiek zakochuje się w firmie, czasami miesiąc jest gorszy, ale dla mnie to jest mega fajna sprawa
Zostaw swoją opinię o TP-Elbud - Bierawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TP-Elbud