brak logo

TP-Elbud

Bierawa

Opinie o TP-Elbud

budowlaniec 2016-01-12 16:43:52
@wiola nie wydaje mi się, by zwalniali pracowników od tak, bo się w czymś pomylili i robili to zamiast powiedzenia co jest nie tak. Z tego by wyniakało, że rotacja jest duża, a wtedy szukali by pracowników do siebie, a ja żadnych aktualnych ofert nie widzę.
beno 2016-02-05 08:49:24
ja tez tam pracowałem porazka sam się zwolniłem za takie grosze i atmosferę w tej firmie podziekowalem jej za wspópace
kuba 2016-02-05 09:25:29
ale co to znaczy, że sa tak gorsze, bo nie wydaje mi się, że mozna zarobić tam mniej niż te 2500 zł na stanowisku jako Pomocnik elektromontera obwodów wtórnych?
mira 2016-02-06 18:01:21
Jednak można mniej. Moja sąsiadka, pracowała tam kilka 5 miesięcy i uciekła. Całe 8 godzin ze śrubokrętem w ręce, często na leżąco pod szafą, którą skręcała i to wszystko za najniższą krajową.
crystal 2016-02-07 11:17:56
@mira może powinna coś negocjować albo zostawać na nadgodziny bo tylko 8 h pracowała. Z tego co widzę to obowiązki pomocnika nie sa trudne więc nie mogą jakoś dużo płacić
mira 2016-02-07 18:36:14
No wybacz, ale podłączenia tysiąca kabli i bezpieczników i to pod presją czasu, leżąc, klęcząc i co tam jeszcze, dla kobiety nie jest wymarzona pracą.
A co do 8 godzin pracy, to uważam, że to jest normalny wymiar.
Dlatego, pisząc, że ktoś ma 2500 wypłaty, dodajcie proszę ile godzin ta osoba spędza w pracy.
4
gggg 2016-02-08 08:24:35
To co wyposujecie o tej firmie to same bzdury wyssane z palca! Pracuje w tej firmie okolo 5 lat i jestem zadowolona pod kazdym wzdgledem. Nie musze zostawac nadgodziny zeby miec te 2500zl. Myslicie ze po jednym miesiacu pracy dostaniecie tyle?? Trzeba na to zapracowac ! Tylko te osoby wystawiaja zle opinie ktorym nie chce sie pracowac.... bo maja dwie lewe rece :-D
ela 2016-02-08 14:31:37
Jasne, mam tam kilku znajomych i nie pisz bzdur.
2500 to ma kumpel, który siedzi tam 8 rok i siedzi więcej niż 40 godzin tygodniowo.
3
kaja 2016-02-08 14:52:51
ja tam tez pracowałem i mogę z pelna odpowiedzalnosc podkreslic tam jest porazka nie ma zadnej chemii wśród pracowników każdy kabluje na drugiego wszyscy się boja czy go niezwolnia za marna kase bo stres jaki wywoluja ala podwładni to niech napierw dadza przykla swojej pracy i ddanie w firmie bo jak widziałem to zadneo przykadu dobre nie daja tylku umia cwaniakowac i groic zwolnieniem i za tes smieszne pieniądze wrescie odetchnelem ze juztam nie pracuje
gggg 2016-02-08 19:29:05
co za ludzie !!! hahaha chyba wiem ile zarabiam :D
wiki 2016-02-09 07:31:30
ja tez miałem przyjemność pracować w tej firmie zarabiałem 2500 ale brutto to na reke ok 1800 zl i za taka odpowiedzialność i presje oraz ludzi którzy co chwile czekaja na twoje potkniecie aby mieć ubaw i gawedowac przy kawce o godz 9 rano w jadalni jak to się kumu noga powinela i plotkować zamiast robota się zajaca wielkie nieprozumienie a propo pracy tam caly czas szukają pracowników a w firmie np. BRENTAG TO CUDEM MOZNA ZNALEZC ODFETE PRACY DLATEGO ZE TAM JEST SUPER ATMOSERA I LUDZIE SIE NIE ZWALNIAJA PRZELOZENIE DBAJA PRACOWNIKA DOBREGO ANIE CHODZA PO HALI I CWANIAKUJA I SZUKAJA TYLKO JAK KOGOS ZDOLOWACAC SAM DOSWIADCZYELM TEGO
Bolusia 2016-02-09 08:34:17
gggggg, może ty zarabiasz te 2500 po tych 5 latach. Ale jesteś właśnie jedną z tych osób, o których tu piszemy?
Lizusem, wchodzącym w majty szefowi, donosicielem i wielka panią, która jest tam od dawna, przyjęta po znajomości?
Jest tam taka jedna mała, cwaniakowata, przyjęta dawno temu po znajomości :)może to właśnie ty?
Dodam tylko, że często spotykam się z piwku z kilkoma pracownikami, 3 z nich już uciekło, 1 szuka pilnie czegoś nowego, a 1 stwierdził, że nie ma odwagi się zwalniać, bo ma 3 dzieci i żonę bez pracy to tam posiedzi, ale nie wie ile jeszcze wytrzyma psychicznie.
gggg 2016-02-09 10:05:36
Nie jestem z tych co sie podlizuja sumiennie pracuje i wykonuje swoje obowiazki a ludzią nigdy nie dogodzisz.
peter 2016-02-09 17:37:53
tam nigdy nie będzie dobrze dopóki ludzie którzy zarzadaja pracownikami fizycznymi będą tam pracować to tak będzie wyglądala opinia o firmie bo ci ala umysłowi pracownicy wszyscy wiedza o kim pisze to potracili rozum bo brak im jakiekolwiek doświadczenie w kierowaniu zespolem ludzi
miki 2016-02-09 18:58:10
Troche ie chce mi sie wierzyc,ze pracujac tyle lat w takiej ogromnej firmie budowlanej, nikt nie ma podwyzek, przeciez to nie prawda, zawsze sa zlecenia, zawsze jest praca, nie ma postoju.
kogut 2016-02-12 20:42:11
Pewnie, że jako firma budowlana całkiem nieźle sobie radzą, a zobacz, że nawet ostatnio nie pojawiło się żadne ogłoszenie pracy. Widocznie wszystkim odpowiadają zarobki.
5rtghb 2016-02-16 16:34:26
no widocznie po prostu rekrutacja sie u nich skonczyla @kogut ale trzeba miec nadzieje ze za jakis czas znowu wstawia np. na stanowisko inzyniera budowy
bzurd 2016-02-19 12:46:41
5rtghb, tak naprawdę to chyba nie po to robią rekrutacje raz na jakiś czas aby szukać ludzi na takie wysokie stanowiska ! Z drugiej jednak strony słyszałem, że nie gwarantują zbyt wysokich podstaw.
peter 2016-02-21 16:25:16
na zbyt wysokie zarobki jeśli jesteś po wyższym wykszatlceniu ze znajomoscia jezyka obcego nie masz co myslec ze dostaniesz zwolniłem się sam bo nie widziałem tam przyszłości w tej firmie na pewno się nic nie dorobisz chyba nerwów bo klimat pracy w tej formie jest równy zeru
oko 2016-02-25 09:56:46
widzę że od 2010 kiedy skończyłem tam pracę nic się nie zmieniło. Złoto czy srebro jak mu tam dalej jest brygadzistą? co do przerw zawsze kierownictwo, brygadziści i biuro sobie siedziało nawet 30 minut a pracownik musiał punktualnie być na swoim miejscu, wyśmiewanie się z innych i kapusiostwo było na porządku dziennym. Jeśli ktoś tam pracuje 5 lat i sobie chwali to chyba tylko panie z biura na magazynach lub z biurowca...osobiście wiem od znajomego, który tam pracował, że jeden gość na zawał zszedł...
waldek 2016-02-26 17:25:34
musze dołaczyc się ze wtej firmie ETP SA JEST TRAGICZNA ATMOSFERA PRACA TAM KOJARZY SIE Z NIE PRZYJMNIE GDYZ TAK JAK WCZESNIEJ KOLEGA PISZE TAM KIEROWNITOWO I BRYGADZISCI DOŁACZAJAC MAGAZYN ZAWSZE MAJA CZAS NA PLOTKOANIE W SWIETLCY GODZ 9 TO TO JEST ICH RYTUAL DZIENNY, TRADYCJA RÓWNIE ABY PRCOWNIKA ZA BYLE CO ZGNOIC A NIE PATRZA SIE NA SIEBIE ZE NIC NIE ROBIA PREZ CALY DZIEN TYLKO CHODZA PO HALI I UDAJA ZE PRACUJA SZKODA ZE TO SZEF NA TO POZWALA CO ICH ALA PRZELOZENI ROBIA
1
jogi 2016-02-27 09:29:46
jak ja się ciesze ze już nie pracuje w tej firme jak czyta te posty to wiem o tym ze prcując w tej firmie stracilem nie potrzebnie czas i zdrowie
1
złotówa 2016-03-09 21:30:16
Tak sobie czytam i się zastanawiam skąd wyście się ludzie pobrali. Dosyć długo już tam pracuję i widzę co się w firmie dzieje. Przychodzą ekipy nowych pracowników grupami, okres próbny weryfikuje którzy chcą pracować, a którzy tylko przychodzą odbębnić godziny. Ci drudzy raczej nie wracają po okresie próbnym. Do nadgodzin nikt nie zmusza. Chcesz przychodzisz, nie chcesz nie przychodzisz. Jak robisz swoją robotę dobrze to i premia wpadnie. Ktoś tam wspomniał o rotacji bo dużo przyjęć jest - tylko że firma rośnie i zatrudnia coraz więcej osób. Osobiście jeszcze mnie nikt bezpodstawnie nie posądził że coś spiep rzyłem, gdy tego nie zrobiłem. Krytykę biorę na luzie, staram się nie popełniać tych samych błędów ponownie. I jakoś to leci. Trochę zaangażowania w to co się robi, a czas sam płynie. Ale ile osób tyle opinii. Niektórym się wydaje że skoro zostali zwolnieni to firma jest "be", ale nawet przez moment nie dopuszczają do siebie myśli że coś z nimi mogło być nie tak. Wiadomo są przełożeni o lepszym charakterze i o gorszym, ale zawsze idzie się z nimi dogadać. A najbardziej oburzone zawsze są osoby podparte na łokciach przy stoliku oglądające kolejny filmik na youtubie przyłapane przez brygadzistę. Ci to potrafią każdego za plecami obsmarować od góry do dołu, zamiast pilnować tego po co się tam faktycznie przyszło, czyli pracy. A jeśli chodzi o wypłatę to jeszcze nie było miesiąca żeby się spóźnili, albo że się coś nie zgadzało. Było tyle ile powinno być, a przeważnie i więcej, co mnie osobiście bardzo cieszy i mam nadzieję że to się nie zmieni :) Pozdrawiam z Bierawy
jogi 2016-03-10 11:39:43
złotuwa powiem ci jedno ze ludzie nie sa tak często zwalniani jak sami się zwalniają i to dobrzy fachowcy bo niewytrzymuja atmosfery jaką wywołują ala przełożeni bo najpierw niech pokaża swoją wiedze na temat tej pracy bo niektórzy nawet odpowiedniego wykształcenie nie mają co do zajmowanego przez nich stanowiska i jeszcze jedno czemu nie ma ogloszen pracy np. od firmy BRENTAG LUB ZAK SA BO TAM LUDZIE NIE ZWALNIAJA SIE JAK TO MA MIEJSCE W ETP BIERAWA CO CHWILE SA OGLOZENIA W RADIO PARK NA WP i jeszcze jedno zyby tam zarobić to musisz dwa miesiące w jeden miesiąc to wtedy masz wyplate ale jedno ile ci na to zdrowia pozwoli tak ciągnac to lepiej wyjechać do NORWEGI I NA SPOKOJNE 10 GODZIN DZIENNIE 15000 ZLWYPLATA TO JEST TO WTEDY MOZNA SIE ZA TAKA WYPLATE POSWIECIC PRACY
Tymek 2016-03-12 18:12:36
No to @jogi. Jeśli tu ci źle i tak pięknie się zarabia w Holandii to czemu tam nie wyjedziesz? Droga wolna, nikt cię na siłę nie trzyma ;) Jasne, może nie jest najlepiej w Elbud, ale nie jest wcale też tak tragicznie. Widziałem oferty na inżyniera budowy robót elektrycznych i jest wynagrodzenie, zakwaterowanie albo ryczałt noclegowy, diety oraz stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę.
jogi 2016-03-13 16:57:29
Drogi tymku tylko zauważ ile razy wystawiają oferty pracy co chwile a zak sa lub brentag prawie zero to oczyms swiadczy prawda jak traktują praconika i jaka tam jest atmosfera ze ludzie się zwalniają sami bo maja dość pracy w tej firmie bo normalnie się nie da pracować co chwile ktoś na kogos najezdza lub podpierala bo to chleb powszedni w tej firmie to jak można pracowac
praca 2016-03-13 17:24:19
Witam proponuje łatwą dodatkową prace przez internet zarabiamy poprzez klikanie w reklamy sprawdzona stronka wystarczy poczytać opinie na internecie zarobki zależą od tego jak się w to zaangażujemy i ile czasu temu poświęcimy zarobki początkowe to jakies 6-15$ z miesiąca na miesiąc rosną tak jak mówiłem zależy też od naszego zaangażowania ja już na tej stronce jestem 3 lata aktualne moje zarobki na miesiąc to 150-350$ jako praca dorywcza poświęcając w moim przypadku 1-3h na dzien to całkiem nieźle http://wad.ojooo.com/register.php?ref=damiankusal polecam i pozdrawiam praca dla cierpliwych ludzi:)
Jerzy 2016-03-14 18:19:34
Widząc te wszystkie opinie sam już nie wiem, co mam myśleć, ale wydaje mi się, że najlepiej samemu wyrobić sobie opinię i nie sugerować się czyimś zdaniem. Właśnie przeglądam ofertę pracy, która wydaje mi się naprawdę ok - w Warszawie poszukują specjalisty ds. formalno-prawnych. Wymagają doświadczenia w zawodzie i wykształcenia prawniczego. Niestety nic nie napisali o warunkach zatrudnienia, może ktoś wie czego mógłbym się spodziewać?
krystian 2016-03-15 08:56:54
panie jerzy odradzam racy w tej firmie wszystko pięknie ladnie wygląda na początku a później rzeczywisosc jest okrutna szkoda czasu na prace w tej firmie a szczególnie w pana przypadku o profil prawny
funy 2016-03-16 18:24:56
też myślę o tym stanowisku @krystian dzięki za informację - odradzasz ale nie piszesz do końca dlaczego coś jest nie tak, może więcej konkretów? będę wdzięczny
ola 2016-03-18 07:41:00
cwaniaków tam nie brakuje szkoda ze wiedza nie potrafia sie wykazac
Pio 2016-03-18 20:54:27
No niektórzy są w stanie wykazac się wiedza, więc raczej nie przesadzaj tak bardzo moja droga, nazywanie wszystkich cwaniakami to jednak przesadza i to spora
ola 2016-03-19 08:20:52
pracowałam i wiem co pisze niejeden pracownik z tego powodu dal sobie spokój z ta firma
sisi 2016-03-20 20:56:05
rozumiem @ola, moze napiszesz jakiś argument dlaczego nie polecasz ich? widziałam oferte teraz do Warszawy i warunki mają całkiem dobre wiec bede wdzięczna za informacje.
basia 2016-03-26 10:29:29
widzę, że generalnie nikt nie pisze tutaj konkretów @sisi dlaczego niby jest tak źle, co może świadczyć o tym, że te osoby nie mają pojęcia o firmie, ta oferta, o której piszesz to spec. od spraw formalno-prawnych
MARIA 2016-04-01 10:21:45
TAM NAWET PRACUJA LUDZIE Z WYKSZTAŁCENIEM PO OCHRONIE SRODOWISKA NA STANOWISKACH GDZIE TU LOGIKA JAK FFIRMA DZIALA W BRANZY ELEKTYCZNEJ TO WIDAC JAKIE POJECIA MAJĄ LUDZIE PRACUJACY W TEJ FIRMIE I TO NA STANOWISKACH NIE MAJA POJECIA O BRANZY W JAKIEJ PRACUJA
kogut 2016-04-01 13:37:27
Warunki są dobre, bo nawet klienci z nimi współpracujący są zadowoleni ze współpracy. Nawet żadne ogłoszenie się nie pojawiło, bo wszystkim odpowiadają warunki w firmie.
ola 2016-04-02 13:11:36
kogut, ty to na bank podstawiony jesteś? Od kiedy to klienci współpracujący z firmą mają pojęcie jaki syf panuje w danym miejscu pracy?
Klient jest zadowolony, bo kosztem pracownika tej firmy, otrzymał finalny produkt za który zapłacił i tyle.
font_1 2016-04-03 21:34:11
No ale skoro klienci są zadowoleni ze wspólpracy to już jest dobrze. Ale wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na inżyniera budowy? Dzięki za odpowiedź
nhn 2016-05-05 21:20:38
@front_1 mój znajomy wybierał sie na rozmowe tam, ale z przyczyn osobistych musiał odmówić niestety.
krystian 2016-07-05 09:23:47
teraz znów szukaja magazynierów bo za taka kase i atmosfere pracy jaka panuje w tej
fimie kazdy po przepracowaniu miesiąca ma dosc pracy i sie zwalnia odradzam
bartuś 2016-07-05 09:30:16
nie managerów ale mistrza, kierowcy i księgowego szukają
AB 2016-07-05 12:02:52
Ja pracowałam i jestem po elektryce, za moich czasów słyszałam że elektryków nie potrzeba do działu technicznego, byle język niemiecki pracownik znał. W efekcie przyjęli całą masę idiotów do biura, nawet studiów nie trzeba było mieć, ciężko się pracuje z ludźmi, którzy nie wiedzą co robią i po co. W tym czasie na warsztat brali na staże z PUP, bo nie musieli płacić, dzięki temu nikt z pracowników nie miał co marzyć o podwyżce. I jeszcze jedno, stanowiska pracy rozpisane przez brygadzistę: ślusarz, elektromonter, pomocnik elektromontera, kobieta (bez komentarza, ale to było do ustalania stawek godzinowych).
tobik 2016-07-05 12:10:40
Szukają też teraz Mistarza do Płocka, z tym,ze musisz miec wykształcenie techniczne, znać obsługę maszyn,,cystern, naczep itp, o co chodiz z zsadmi rozliczania warsztatu trzeba umiec je rozliczac? Kazda firma ma chyba inny sytem i inny schemat rozliczań?
andrea 2016-07-12 11:37:07
ludzie pytacie o konkrety w Bierawie? to czytać od początku bo ciągle się te same zarzuty powtarzają. BEZNADZIEJNA ATMOSFERA PRACY, a pracowałam tam 3 lata. Cisną z każdej strony, brygadziści zamiast ustawiać pracę porządnie to lecą w kulki a później na gwałt trzeba nadrabiać. Damy z magazynu nawet nie powiem. Paznokcie, dupaka, faceci temat nr 1. Wiecznie tam bajzel mają ale na plotki czas jest. Szkoda zdrowia...350 dni się denerwować w roku...bo przełożony ma wiecznie humory. Co do przedłużania umowy...zapomnij. Ludzi z największym stażem wywalili bo musieliby zapłacić więcej. Prowadzący? Nie mają pojęcia nawet o swoim projekcie... NIE POLECAM.
staszek 2016-07-12 11:40:37
a mnie się wydaje, że ta oferta jako kierowca ADR Gdańsk jest całkiem ciekawa dla osób z doświadczeniem na pewno.
kolo 2016-07-22 18:01:23
słyszałem ze inżynier budownictwa ma na rękę 8-10 tys.
michal 2016-07-22 18:52:09
@kolo jeśli to prawda, to stawki są naprawdę niezłe. Mam kilku kumpli i sam siedzę w tym fachu w innych firmach i naprawdę tu jest wow
Piotr 1 2016-07-26 18:01:19
Podobno pewna pani pracująca tam-chyba na stanowisku ,,brygadzistka"jest po szkole zawodowej-handlowej.Słyszałem od kogoś, jak się przechwala jaką to ona szychą tam jest... To dopiero ,,odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku"! Jeśli tam więcej takich ,,wykształconych" rządzących, to wcale się nie dziwię, że ludzie tam tak narzekają.
gość 2016-07-26 18:30:05
Hej, a wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać?
Zostaw swoją opinię o TP-Elbud - Bierawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TP-Elbud