logo AP Edukacja

AP Edukacja

Kraków

Opinie o AP Edukacja

Katastrofa 2012-11-15 11:06:36
Praca w AP Edukacja Oddział Kraków to męka! Praca tylko dla osób, którym nie przeszkadza fakt że są wykorzystywane na każdym kroku. Praca po 9-10h dziennie, nie płacą za nadgodziny, ciężko wybrać cały wymiar urlopu, odwala się robotę za Dyrektora Oddziału, który czerpie na tym kasę a pracownikom daje nędzne ochłapy! W oddziale krakowskim nawet nie ma zaplecza sanitarnego tj. nie ma gdzie zjeść śniadania, trzeba jeść obok toalety, siedząc na kartonach (często bez światła)! Nie ma mowy o przerwie (przysługującej 15 min)! Tyrasz jak wół! A wynagrodzenie- 1200 zł netto :) I oczywiście musisz mieć wyższe wykształcenie! Ogólnie porażka!!!!! Nie polecam!!! ps. Byłam pracownikiem tej firmy i szczerze odradzam!
2
Apka 2012-11-19 11:18:18
AP Edukacja jest dużą ogólnopolską firmą zatrudniająca od 2004 roku ponad 1000 pracowników. Na pewno w tak ogromnej grupie zawsze znajdzie się osoba, która nie jest do końca zadowolona z przebiegu czy też warunków pracy. Jednakże zamieszczona wypowiedź godzi w nasze dobre imię i jest przede wszystkim nie poparta faktami.

W 2007 roku wdrożyliśmy system zarządzania jakością i posiadamy certyfikat ISO 9001:2008, co z założenia wyklucza niskie standardy organizacji. Ogromną wagę przykładamy również do bezwzględnego przestrzegania prawa pracy."
Katastrofa 2012-11-29 13:20:02
Nie poparta faktami? Jeżeli szukasz FAKTÓW o oddziale Kraków to zapraszam do zapoznania się OSOBIŚCIE z warunkami jakie tam panują! :) To co pisałam powyżej jest całkowitą prawdą! Może przydałoby się to zgłosić do PIP. Z tego co wiem wielu pracowników w tym oddziale ma ponad 30 dni zaległych urlopów i na siłę muszą je odbierać hahahha obóz pracy! Każdy boi się stamtąd odejść, bo każdy obawia się okresu wypowiedzenia podczas którego jest się traktowanym jak potencjalny złodziej! Dyrektor oddziału jest niekompetentny - wszystkie zadania zleca, na niczym się nie zna! Trzyma się swojego stołka bo ma ciepłą posadkę ale nic z jej pracy nie wynika! Porażka.
Mal_kan 2012-12-07 13:32:08
Zgadzam się z wypowiedzią powyżej! AP EDUKACJA ODDZIAŁ KRAKÓW to obóz pracy. Dla mnie najgorsze było zakładanie tych durnych uniformów jak były upały po 30 stopni. Biuro nie ma klimatyzacji, w lecie temperatura w pomieszczeniu przekracza wszelkie normy! A DOKi tak ma nosić kubrak made ind China z jakiś tanich plastików wykonany! Niech sama "szanowna Pani dyrektor" sobie taki założy i wytrzyma w nim choć jeden dzień!!! CO do Dyrektorki - zgadzam się w 1000% - jest niekompetentna! Siedzi za swoim biurkiem i ciągle gada przez telefon z mamusią hahahahahhaa ona to biudulka ciężko pracuje! Odradzam pracę w tej firmie (przynajmniej w tym oddziale).
Quatros-30 2012-12-10 13:59:12
APedukacja - praca w tym oddziale to (usunięte przez administratora)- nikt nie liczy się z człowiekiem.

Ps. I najgorsza w tym wszystkim jest dyrektora oddziału(usunięte przez administratora)no takiego L E S E R A to jeszcze świat nie widział. Ona rzeczywiście gada ciągle przez tel. w swoich prywatnych sprawach i to ją tak pochłania całymi dniami w pracy.
ktoś 2014-01-30 10:52:41
to Pani AZ taka straszna? a na taka miłą osobę wygląda :-)
ślązaczka 2014-03-07 22:14:35
Nie tylko w Krakowie tak jest, śląskie oddziały niestetty to ta sama sytuacja, młode dyrektorki bez doświadczenia którymi zarząd może łatwo manipulować. Moja malowała paznokcie. a swoje obowiązki zrzucała na pracownikow DOK ktorzy gryzli pomaranczową lade bo już nie wyrabiali. mobbing na porządku dziennym. obóz pracy. brak jakich kolwiek norm dotyczących czasu pracy i warunków. ja uciekłam. Ale miałam szczeście bo szybko znalazlam inną pracę. Ale wiem że inni nie mają tyle szczesca i zapierdzielają jak woły na te damulki które po trupach do celu dążą. pstro w glowie a wielką Panią Dyrektor zgrywa.
Wiola 2014-05-06 11:34:33
Nie tylko na śląsku ale w całej Polsce.(usunięte przez administratora) Nie polecam i radzę omijać szerokim łukiem.
Balbina 2014-07-30 15:13:50
ISO SRISO. "Ogromną wagę przykładamy do prawa pracy" - chyba wybiórczo. Bo jak uzasadnicie to, że zatrudniając ponad 20 pracowników na etacie nie został utworzony ZFŚS? Wszystko byleby pracownik za dobrze się nie poczuł. Najważniejsze, że najwyższe kierownictwo spędza urlopy za granicą a szeregowy pracownik nawet tygodnia urlopu nie może wyżebrać w okresie wakacyjnym "bo przecież mamy nabór" a na urlop idź sobie w listopadzie.
1
??? 2014-08-19 16:40:35
co 3 miesiące zmieniaja pracownika, a później wielkie zdziwienie, że plan nie zrobiony. może kierownictwo na jakieś szkolenie z motywowania pracownika. na marginesie mobbing to nie motywacja ;) ale w sumie dzięki temu, że straciłam tak beznadziejna pracę, postanowiłam, że nikt wiecej mnie tak traktować nie będzie. Teraz sama sobie jestem panem. I pseudo szefów mam w głębokim....poważaniu.
obecny pracownik 2014-09-18 21:52:53
Ciekawe kto został zwolniony w Krakowie w sierpniu, bo jakoś sobie nie przypominam... Po co umieszczać w zakładce Kraków opinie, która Krakowa nie dotyczy ?
jovi 2015-01-07 09:43:06
Proponuję więc bezpośrednio się skontaktować z AP Edukacja. Wydaje mi się, że wiele osób nie ma świadomości istnienia takiego forum - tym bardziej nauczycieli czy wykładowców. Jeżeli ktoś naprawdę oferuje niezły poziom swoich umiejętności to nie powinien mieć problemów z zatrudnieniem oczywiście o ile kogoś poszukują obecnie.
karcz 2015-03-08 14:20:59
nie wiem czy jednak tak łatwo jest się obecnie zatrudnić w AP Edukacja w którymkolwiek z miast w których działają. A działają już przecież w całej Polsce. Wielu nauczycieli z którymi rozmawiam mówi że woli pracę w takiej szkole policealnej niż w państwowej, więc mają chyba całkiem niezłe wzięcie ...
paw 2015-06-03 15:18:34
Ciekawe co to za źródło. Bo ja wiem (bo pracowałem i się zwolniłem widząc jak jest), jakie są stawki, nie dorównują stawkom w szkole Państwowej. W AP płacą marne grosze. nikt kto się szanuje tam nie pracuje.
RRR. 2015-06-18 23:19:04
Zgadzam się z paw. Ja tam zajęcia, ale gdy umowa się skończy nie podejmę współpracy dalszej.
zaciekawiona 2015-10-27 20:09:58
Przeczytałam powyższe opinie i jestem załamana! Czy ktoś może napisać jak wygląda praca w Rzeszowie? Chodzi o biuro
MK 2015-11-27 08:41:42
@ertg słyszałam wiele negatywnych opinii, że jak włożę rękę do ogniska to się poparzę i takie tam. Ale idąc za Twoją radą muszę sama spróbować a nie tylko polegać na opiniach innych. Wiem, że każdy ma swoje zdanie, lecz chcę być obiektywna więc idę zbierać chrust.
firma która zalega z wypłatami 2016-02-23 18:57:09
Tak, jak napisałam wyżej, to jest firma bankrut która zalega z wypłatami we wszystkich miastach.
2
gaga 2016-04-20 23:03:38
w całej Polsce nie wypłacaja pieniędzy ( opinie o AP w Warszawie) a w Krakowie płacą?
2
zibi 2016-04-22 19:13:50
Tak w Krakowie płacą, wspolpracuje z nimi od kilku lat i nie moge powiedziec zlegoslowa. DzDziwią mnie te komentarze negatywne. Ja nie mam z nimi problemu
loniek 2016-05-19 11:53:59
Poszukują nowych osób, bo poprzedni rzucili pracę z pwoodu braku płatności.Szkoła która non-stop i kolor poszukuje nauczycieli, nie jest wiarygodna finansowo
3
nauczyciel 2016-08-05 21:25:35
Niestety zalegają z płatnościami dla nauczycieli. Zalegają zarówno z płatnościami za szkołę i kursy. Mam dosyć pracy w tej firmie zwłaszcza, że jest to umowa zlecenie dzielona 4 zł (zlecenie), 20 zł (o dzieło). Gdybym miał inny wybór to rzuciłbym to wszystko w cholerę. Umowa tak jest skonstruowana, że np. prowadzisz zajęcia w styczniu, rachunek wystawiasz dopiero w lutym, a pieniądze pod koniec marca (jeżeli zapłacą).
3
nauczyciel 2016-08-16 14:23:17
maryna myślisz, że nie potrafię czytać? Nie będę cytować paragrafów, bo to nie o to chodzi. W umowie jest wyraźnie napisane. Nie ma tu pola do interpretacji. Kiedyś było dobrze, a teraz nie trzymają się terminów do których powinni zapłacić.
1
AP nie płaci 2016-09-02 11:45:47
Ap edukacja w Krakowie wystawiła nauczycieli do wiatru. Centrala w Łodzi nie płaci, a zaległości sięgają kwietnia!!! Ostatni e-mail to po prostu skandal. Dowiadujemy się z niego, że organ prowadzący szkołę zmienił się, że czkają na dotację, że nie wiedzą jak to się wszystko skończy, i że mają nadzieję że zapłacą nam większą część pieniędzy :( Na dodatek odsyłają nas do Łodzi by tam upominać się o swoje.
krymia 2016-09-02 23:42:20
Może stąd że peany są pisane przez pracowników a te negatywne sa pisane przez oszukanych ludzu
nauczyciel 15 2016-09-19 19:16:05
Ap w Bydgoszczy od 02/2016 nie zapłaciło złotówki. Podobno ogłosiło AP upadłość z dniem 31.08.2016
yyyyyyyy 2016-09-23 10:34:48
W Rzeszowie są ludzie, którzy mają nie zapłacone za listopad 2015, a większość za grudzień i kolejne miesiące do czerwca. Także w Bydgoszczy chyba nie najgorzej.
2
maniek11033 2016-09-23 11:52:55
Potwierdzam, wszystkie powyższe opinie (te negatywne oczywiście) od kilku miesięcy nie mogę doprosić się wypłaty zaległego wynagrodzenia za rok 2015. Zawsze są jakieś wymówki. Pieniędzy na wypłaty nie ma, a na prezenty w wysokości 500 zł za sam zapis dla przyszłych słuchaczy są. Jeśli chodzi o liderowanie w kwestii braku wypłat dla nauczycieli to rzeczywiście należy się 1 miejsce. Odradzam pracę w AP Edukacji.
1
maniek11033 2016-09-26 16:10:21
Tak, nie raz było to zgłaszane, bo w naszym oddziale (chodzi o Gorzów Wielkopolski) wielu nauczycieli się na to skarży. Ja obecnie nie wiem, jak to jest, bo już tam nie pracuję od lutego 2016. Na pewno jest duża rotacja, jeśli chodzi o nauczycieli. Osobiście nie mogę powiedzieć, że dochodzi do kompletnego ignorowania ze strony centrali (przynajmniej w przypadku mojej osoby), jeśli chodzi o kontakt e-mail, bo dość często odpisują. Uprzejmie upominam się o wynagrodzenie od czerwca 2016 za listopad i grudzień 2015, niestety zawsze są, jak już wspomniałem w innej opinii wymówki. Z tego, co obserwuję, to płacą komu chcą i kiedy chcą, nie ma żadnej kolejności.
RR 2016-09-26 20:02:46
Witam,
W Rezon Rze mam propozycję poprowadzenia lekcji. Umowa na podobnych zasadach jak w AP jeśli chodzi o termin zapłaty - za za październik rachunek składany w listopadzie, a wyplata do końca grudnia. Źle mi się kojarzy.
Boję się pracować u nich by sytuacja z płatnościami się nie ponowiła, chociaż mialam dużo szczęścia, bo w końcu mi zaplacili . Co sądzicie o tym?
sukces 2016-10-02 21:49:26
Na pewno dwuskładnikowe wynagrodzenie to standard w dzisiejszych czasach, bo wiedzą jak zadbac o zadowolenie swoich pracowników.
Patka12000 2016-11-11 17:23:08
AP Edukacja oddzial Krakow to oszuści zacierają pieniądze i wykorzystują. Osoby na stanowiskach Dyrektor Oddziału i Dyrektor Dydaktyczny to sami oszuści. Wysluguja się pracownikami z sekretariatu ja byłam na stanowisku Pracownik administracyjny a robiłam pracę za 2 Dyrektorów i jeszcze były pretensje. Teraz obecnie czekam na wyplate i jeszcze się nie doczekalam. Teraz AP Edukacji już nie ma tylko jest zmiana nazwy na Atut. Nie polecam ani pracy jako pracownik administracyjny ani jako nauczyciel. Jak dalej tak pójdzie to złożę jako kolejna osoba pozew do sądu. Więc Państwo strzeszcie się tej szkoły. Pani Dyrektor Oddziału jest bardzo wulgarna i na niczym się nie zna. Nawet nie potrafi umowy wystawić. Więc to wielkie nieporozumienie.
Patka12000 2016-11-11 17:24:43
AP Edukacja oddzial Krakow to oszuści zacierają pieniądze i wykorzystują. Osoby na stanowiskach Dyrektor Oddziału i Dyrektor Dydaktyczny to sami oszuści. Wysluguja się pracownikami z sekretariatu ja byłam na stanowisku Pracownik administracyjny a robiłam pracę za 2 Dyrektorów i jeszcze były pretensje. Teraz obecnie czekam na wyplate i jeszcze się nie doczekalam. Teraz AP Edukacji już nie ma tylko jest zmiana nazwy na Atut. Nie polecam ani pracy jako pracownik administracyjny ani jako nauczyciel. Jak dalej tak pójdzie to złożę jako kolejna osoba pozew do sądu. Więc Państwo strzeszcie się tej szkoły. Pani Dyrektor Oddziału jest bardzo wulgarna i na niczym się nie zna. Nawet nie potrafi umowy wystawić. Więc to wielkie nieporozumienie.
Nicky 2016-11-21 12:13:12
A kto aktualnie jest prezesem/ właścicielem ATUTU Edukacji ?
nick 2016-11-25 13:23:32
Dyrektor jest ta sama i cały skład został więc uważajcie.
Zostaw swoją opinię o AP Edukacja - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Edukacja