brak logo

Imperial Tobacco Polska S.A.

Jankowice

Opinie o Imperial Tobacco Polska S.A.

madzia 2016-07-13 19:22
SŁYSZAŁAM O TEJ FIRMIE ZE DOBRZE PŁACA STAŁYM PRACOWNIKOM NA PRODUKCJI DZIEWCZYNA PEWNIE KOŁO 3 TYS ZŁ NA REKE BADZ WIECEJ NA 3 ZM SZKODA ZE FIRMA NIE MIESCI SIE W POZNANIU TYLKO W JANKOWICACH A TARNOWO PODGÓRNE WIEC BEZ AUTA TO MASAKRA.
brawo ja! 2016-07-14 20:33
kobiety (maszynistki) ok.2200, mężczyźni (mechanicy) 2400-2500, także szału nie ma, jeśli nie masz ambicji na większe zarobki to śmiało
5
madzia 2016-07-15 20:38
A ja myślałam ze stażem babki koło 3 tys zł maja na reke myślałam ze nowe osoby maja 22oozł dziewczyny bo ja pracuje w unileverze i mam 2600zł na reke a wydawało mi się ze w tytonowych zarabia się więcej jeśli chodzi o dziewczyny.
madzia 2016-07-18 20:16
A to sa zarobki na początek dla nowej osoby czy ogolnie tak dziewczyny zarabiają co umowę maja na stałe itp.
brawo ja! 2016-07-19 08:38
firma obecnie nie zatrudnia kobiet na stałe, ani bezpośrednio, zatrudnienie jest w oparciu o śmieciówkę przez pośredniaka, w firmie jest wąskie grono kobiet (na każdej zmianie można zliczyć na palcach jednej ręki) pracujących bezpośrednio i w/w stawki obowiązują właśnie dla nich, druga rzecz że pracownicy tymczasowi zawsze są traktowani po macoszemu, a obiecanki zatrudnienia bezpośrednio na stałe po przepracowaniu roku/dwóch nie mają miejsca w rzeczywistości- jest to typowy chwyt wabienny, osobiście trudno było mi uwierzyć że niektóre z pań pracują na śmieciówce od 20-25lat, a co niektóre zdążyły przejść na emeryturę co miesiąc podpisując nową umowę, podobno mają w domach ich pełne segregatory
10
Zxy 2016-09-02 20:53
Więc tak jak przyjdziesz na produkcję na maszynę nie ważne czy jesteś kobieta czy meszczyzna dostajesz stawkę 2300 brutto + premia + dodatek za nocki praca na 3 zmiany. Jeśli będziesz się starał dostaniesz podwyżkę do 2500 a potem możesz dostać do 2850 i to jest umowa przez agencję umowy różne miesięczne tygodniowe lub dłuższe. Dodatkowo dostajesz 117 zł na wykorzystanie w stołówce pracowniczej na obiad śniadanie praca ogólnie do lekkich nie należy ale firma Stara się robić wszytko by pracownik się nie narobił. Wynagrodzenie zawsze na czas. Można sobie wykupić ubezpieczenie 35 na miesiąc i Multi sport. Dla mężczyzn możliwość zatrudnienia bezpośrednio przez imperial kobiet nie przyjmują. Ja pracuje 1,5 roku bardzo mi się podoba po pół roku dostałem 1 podwyżkę. Ogólnie wisi nas tobą duża odpowiedzialność za która czasem trzeba ponieść konsekwencje. Jak dla mnie praca stresująca ale mi się to podoba bo lubię adrenalinę. W czasie pracy masz 2 przerwy po 20 min oczywiście zależy z kim pracujesz to wyskoczyła sobie na kawę albo papierosa.
3
Pracownik 2016-09-04 19:41
I po co piszesz takie głupoty?? Pracuje na produkcji już 8 lat przez ten czas przeszedłem wiele w tej firmie... Jeżeli chodzi o wypłatę nadgodzin chodziłem często i gęsto i zawsze wszystko było wypłacone na czas i w odpowiedniej ilości!!! Co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń. Żeby wszyscy dostawali kasę od swojego pracodawcy 1 każdego miesiąca...
2
Gig 2016-09-09 19:23
Ty mądrala @Pracownik, czym się chwalisz? ze ci ktoś za twoje nadgodziny wypłacił? Tak sie składa, że taki pracodawca jak Tobacco nie ma wyboru i za nadgodziny musi płacić żeby nie wylądować w sądzie i nie zepsuć sobie reputacji. Ale takie pacany jak ty tego nie rozumieją i cieszą się z byle czego.
4
wit 2016-09-10 15:33
To prawda jest stabilnie, ale wypłaty to niestety wypłacane są różnie, raz spóźnione innym razem wogóle. Ale co tam, najważniejsze ze jest stabilnie.
2
Tim 2016-10-01 07:55
IT Jankowice
Zaczynasz od pracy przez Randstad - jak zostaniesz zauważony i koordynator cię polubi, to masz szanse w wewnętrznej rekrutacji. Możesz mieć duże umiejętności mechaniczne, ale jeżeli przełożonemu nie podpasujesz, to nie masz na co liczyć. Twoje pomysły - jeżeli będą b.dobre, to zostaną wykorzystane przez koordynatora.
Czuć różnicę pomiędzy pracownikiem IT, a pracownikiem Randstad zatrudnionym dla IT.
Pracowałem na PP - największym dziale. Co z tego, że firma jest fajna, ale jest beznadziejnie zarządzana - mam głównie na myśli koordynatorów, którzy nigdy nie pracowali przy maszynie, a dyrygują innymi.
Zwalniali dużą ilość osób zatrudnionych przez Randstad w połowie roku - niektórym powiedzieli "ty już nie przychodź" ( pozdrowienia dla zm. A ).
W IT panie eleganckie na wszystko mają czas, a w agencji żal Dziewczyn, ale to już inny pracodawca.
IT Jankowice jest otwarty głównie na ludzi z Kościana - Kościan górą i rodzina również, bo w IT pracuje się rodzinnie - nie tylko na produkcji. Może warto byłoby zainwestować w empatię i szanować ludzi nie tylko z Kościana?
9
sss 2016-10-03 15:59
Ja tam natomiast słyszałem, ze to opinie pozytywne są mocno przesadzone. Pisaniem ich zajmują sie wyznaczeni pracownicy HR i maja na celu podkolorować żeczywistość by przyciagnać nowych ludzi do pracy. Bo niestety dla nich, w Radomiu jest coraz wiecej firm ktore pod każdym względem przebijają ofertę dla szukających, tak pod względem finansowym jak i traktowania pracownikow.
10
Be 2016-10-05 14:12
Ale co napsuła-to jej i nikt jej tego nie odbierze. Tyle było lansu i piaru i wszystko na nic. Miała byc wizjonerem wielkopolskiego biznesu a okazała sie tylko grabarzem polskiegoimperiala.
5
GajowyGugała 2016-10-11 10:39
niestety dla dziewczyn i w ogóle pracowników agencji pracy nie istnieje coś takiego jak umowa na stałe, są umowy jedno dniowe, tygodniowe lub miesięczne. Inaczej sytuacja wygląda jeśli taki pracownik chodzi na cztery brygady to jedyna opcja na dłuższą umowę w agencji.
4
GajowyGugała 2016-10-11 10:39
niestety dla dziewczyn i w ogóle pracowników agencji pracy nie istnieje coś takiego jak umowa na stałe, są umowy jedno dniowe, tygodniowe lub miesięczne. Inaczej sytuacja wygląda jeśli taki pracownik chodzi na cztery brygady to jedyna opcja na dłuższą umowę w agencji.
2
x1234 2016-10-14 21:10
Jeśli chodzi o pracę w Imperial Tobacco za pośrednictwem Randstad stanowczo nie polecam jest to firma w której pracujesz jak jesteś potrzebny jeśli nie to lądujesz na bruk -nikt się z Toba nie liczy wyjazd i nara. Podwyzki dostają tylko Ci co dupe liżą przełożonym-zero sprawiedliwości. Pracownicy staży imperialowce znęcają się nad nowo przyjetymi osobami psychicznie na palarni notorycznie są obgadywani i między sobą wyśmiewaja się z nich nikt się nie nadaje tylko one są idealne i niezastąpione tylko "zapomniał wół jak cielęciem był"-one też kiedyś były nowe a jak nie masz znajomości mamusi tatusia cioci wujka między nimi nie utrzymasz się tam bo Cię zniszczą możesz się starać i tak to nic nie da bo się nie nadajesz.Te stare raszple jak sobie kogos upatrzą jest koniec. Wymagaja od osób pracujących kilka miesiecy umiejetności takich samych jak one mają (20 paro letnie doświadczenie).Zapomniałam dodać ze jeżeli zdarzy Ci sie jakiś wypadek w pracy i zgłosisz to lub pojdziesz na L4 automatycznie w momencie gdy konczy się umowa lądujesz za bramą nawet były przypadki że podrzucali papierosy do szafek w szatni by mieć pretekst do zwolnienia . Tak więc na prawdę zastanówcie się bo slynny monopol nie jest już nr 1 jeśli chodzi o zarobki,atmosfere i traktowanie pracownika(imperialowi należy się wszystko,natomiast Randstadt nie ma prawa do niczego to gorszy sort,tylko najlepsze jest to że zapierdzielasz tak samo jak imperial albo nawet bardziej bo w kazdej chwili możesz wylecieć). Nie polecam zdecydowanie-zastanowcie się zanim zaaplikujecie
14
Done 2016-10-14 21:48
W tym momencie jest masa przyjęć do Radomia, całkiem spoko
Fgh 2016-11-02 07:39
Skad ty masz takie informacje? Na najwyzszym szczeblu obslugi maszyn nawet 2400 nie masz na reke wiec te 3 tys z nieba chyba jej leca.
4
MADZIA 2016-12-11 12:19
Ktos mi kiedyś powiedział ze u was dziewczyny maja 3 tys zł na reke dlatego się tak spytałam na produkcji sama pracuje na produkcji tylko ze w Poznaniu i mam 2500zł na reke w systemie 4 bryg bez zadnych nadgodzin plus fajny socjal .
ANKA 2017-03-11 20:55
Witam, mam pytanko- czy u was można pracować tylko w weekendy?
hauni-mycyna 2017-03-14 13:16
tutaj pracuje sie glownie w weekendy, ale nie jest to wyplacane ani wydawane w formie wolnego, z banku godzin znikaja co miesiac wypracowane weekendy, ci mniej zwiazani z ta robota po prostu sie zwalniaja. odpowiadajac na pytanie: nie, gdyz panuje niewolnictwo i chodzi sie tylko na okraglo
7
DJ POZNAŃ 2017-05-10 06:43
Witam czy orientuje sie ktoś jaka jest cała trasa autokaru firmowego jadącego z Poznania ?? Gdzie się zatrzymuje ??? Z góry dzięki za pomoc .
1
Afrodyta 2017-06-08 08:32
Powiem tak pracowalam tam i jest coraz gorzej. Pracownik Randstadu się nie liczy-kompletnie nic mu się nie należy nawet urlop w skali rocznej nie ma się 26 dni tylko 24. 4 i 6brygad to masakra ogólnie ma się dodatek 500zl brutto za każdy dzień urlopu czy l4 ma się z tego odciagane 25zl. Nadgodziny są wypłacane tylko za niedzielę za sobotę do odbioru czyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na okrągło
Zero motywacji i zachęty do pracy. Podobno młodzi ludzie są przyszłością tej firmy to dlaczego firma nie robi nic by ich zatrzymać by osoby przeszkolone się nie zwalnialy czy nikt tego nie widzi że to firma na tym traci najbardziej??????? Pracownik agencyjny (maszynista) pracuje tak samo jak maszynista zatrudniony przez imperial z dwudziestoparoletnim doświadczeniem to dlaczego wynagrodzenie tak się różni chyba coś jest nie tak. Zastanówcie się na prawdę czasy się zmieniają teraz już nie ma hasła na twoje miejsce za bramą jest 10 chętnych. A to nie koniec zwolnień pracownicy agencyjni usilnie szukają pracy mam na myśli młodzież i jak widać udaje im się.... dlatego ktoś może się ocknie ale będzie za późno. Pozdrawiam wszystkich czytających i szukających pracy
8
1234 2017-06-09 09:35
Patrząc na to co się dzieje firma ta nie przywiązuje wagi do młodych pracowników którzy radzą sobie na różnych typach maszyn najwyraźniej nie zależy im na ludziach skoro pozwalają odejść osoba na prawde zdolnym A co gorsza przeszkolonym. Nie ma selekcji nie biorą pod uwagę umiejętności na ta chwilę liczy się sztuka nieważne że jeśli dostanie się taką osobę na maszyne to ta druga osoba ma przerabane i nie wie w co ręce włożyć.
Wynagrodzenie przeciętne szalu nie ma natomiast odpowiedzialność olbrzymia. Podsumowując :praca nie jest stabilna wynagrodzenie przecietne tak więc brak motywacji tyle w temacie i nikt w tym kierunku nic nie robi-dlaczego?????
4
Maciej 2017-06-19 14:33
witam, w jakich godzinach pracujecie? zastanawiam sie, czy skladać do nich CV
Onak 2017-06-19 22:48
Pracuję w tej firmie od wielu lat, jestem zadowolona,doceniana, kasa jest naprawdę spoko!!! Super socjal, nagrody, grusza !! Ludzie co Wy tu piszecie??!! Kasa zawsze na czas, dowożą mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za darmo. Produkcja czysta ,dbają o BHP !! Chyba nie byliście w innych firmach, ja byłam i mam porównanie!!! Polecam z czystym sumieniem produkcję Imperiala w Jankowicach!!!
4
321 2017-06-26 19:36
Do komentarza "onak" gratuluję czytania że zrozumieniem! W komentarzach jest mowa o zatrudnieniu przez Randstad więc nie wiem o jakich wczasach pod gruszą i trzynastkach mówisz. To o czym mówisz nie dotyczy pracowników agencyjnych tylko zatrudnionych przez Imperial.
1
Lemur 2017-06-27 16:22
Oooo... jak miło czytać takie rzeczy :) pracowałem w Jankowicach ponad 7lat na PP, zwolniłem się w styczniu 2015, widzę że niewiele zmieniło się od tego czasu czyli sianie propagandy przez kolesiostwo i poplecznictwo rodzinne, hehe... ogólnie poza imperialem też istnieje świat, w innych firmach ludzi szanują, doceniają, nawet socjal lepszy i stawki wyższe, nie to co w Jankowicach się wyprawia, wszystkim pracującym w imperialu życzę odwagi w spróbowaniu czegoś innego, ja nie żałuję i nie wrócę do tej kopalni
5
beng87 2017-07-03 19:31
Laborant ds analiz chemicznych. Jak wygląda taka praca? Ktoś pracował na tym stanowisku? Ile na tym stanowisku się zarabia?
pozdro
Lidia 2017-07-25 12:05
Czy zatem @Lemur firma w ogóle prowadzi rekrutację bezpośrednią? Dajcie znać jak to wygląda i na jakie warunki wtedy można liczyć bo wiele osób interesuje się pracą tutaj ale przez nieporozumienie na temat zatrudniania przez agencję można się zniechęcić.
pracownik bardzo tymczasowy 2017-07-27 09:55
nie prowadza rekrutacji bezposredniej, przyjmuja tylko przez agencje, nawet jesli mowia inaczej to nie ma innej mozliwosci niz tylko przez agencje tymczasowa, system 6-scio brygadowy, na dzien dobry 2300 netto, umowa miesieczna przedluzana co miesiac, nie naleza sie swiadczenia socjalne jak trzynastka czy dofinansowanie wczasow, robota dosyc smierdzaca podobnie jak przemysl rybny, duza presja na tempo, problemy z uzyskaniem urlopu - nie chca dawac bo brak ludzi, szefostwo dosyc aroganckie nastawione raczej na zyski niz na czlowieka, rozliczanie sie z kazdej minuty pracy (nie przesadzam, doslownie do 1 min.) takze albo zaakceptujesz powyzsze albo nie aplikuj
2
Tymczasowa 2017-07-28 19:40
Bzdury! Na dzień dobry masz 2600 plus dodatki za nocki i inne na rękę masz tyle samo. Idąc w dwie niedziele na nadgodziny, za które zawsze płacą (!) Masz ponad 3 tysie na rękę. Nie ma trzynastka ale są inne dodatki. Po awansach masz 2850 i 3000 brutto z dodatkami, premia i ndg możesz nawet mieć 4 tys na rękę. ..a robota jak wszędzie. .z resztą tutaj sporo frustratow pisze ..wielu innym się nie chce w takie miejsca zaglądać .
Tymczasowa 2017-07-28 19:41
Bzdury! Na dzień dobry masz 2600 plus dodatki za nocki i inne na rękę masz tyle samo. Idąc w dwie niedziele na nadgodziny, za które zawsze płacą (!) Masz ponad 3 tysie na rękę. Nie ma trzynastka ale są inne dodatki. Po awansach masz 2850 i 3000 brutto z dodatkami, premia i ndg możesz nawet mieć 4 tys na rękę. ..a robota jak wszędzie. .z resztą tutaj sporo frustratow pisze ..wielu innym się nie chce w takie miejsca zaglądać .
al-bano 2017-08-01 10:09
post powyzej zostal napisany przez propagandową jednostke imperiala i nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia, jest to idealny przyklad na to jak zaklamuje sie sytuacje w firmie, wszak inaczej nie zwolniloby sie tylu (dobrych) pracownikow na przestrzeni chociazby ostatniego roku, ale o tym nie wspomna ze poszukuja ludzi nie ze wzgledu na rozbudowe czy zwiekszenie parku maszynowego tylko ze pozwalnialo sie duzo osob m.in. ze wzgledu na sposob traktowania przez koordynatorow nie majacych zielonego pojecia o branzy
3
Lidia 2017-08-14 13:43
@al-bano to w takim razie możesz napisać, jak twoim zdaniem wygląda praca i jej warunki w przypadku tej konkretnej firmy? Każdy głos w dyskusji jest ważny, o ile jest merytoryczny i może przynieść wymierne korzyści osobom, której aktualnie poszukują pracy w tych okolicach.
xxx 2017-08-18 17:13
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w imperial tobacco i otrzymałem informację że max w ciągu 2 tyg otrzymam ostateczną decyzję. Mija 3 tydzień i cisza żadnej informacji zwrotnej. Jak wygląda ich informacja zwrotna o nieprzyjęciu???
StarWars 2017-08-19 22:58
Nie polecam dla osób z doświadczeniem, kiedyś może były bardzo dobre warunki. Kto może i potrafi coś więcej zmienia pracę albo realizuje się w inny sposób. Warunki zbliżyły się do warunków mniejszych i mniej prestiżowych firm. Dla osób zaczynających dobra firma na 2-3 lata i uciekaj. Ogólnie panuje zasada pracy w weekend do wybrania w ciągu tygodnia bez zapłaty za nadgodziny. Niewolnictwo weekendowe , pracujesz po to aby żyć a nie pracować w weekendy.
2
Lidia 2017-08-24 10:05
Z aktualnych ofert pracy Imperial Tobacco Polska @starwars, wynika, że praca jest w systemie 3 zmianowym, więc na pewno obejmuje też pracę w weekendy. Zastanawia mnie tylko dlaczego firma miałaby za nie, nie płacić?
StarWars 2017-08-27 22:26
Ponieważ są do wybrania np. w gorszym przypadku to środa wolna za sobotę pracującą.
ja 2017-08-29 03:34
pani @Lidiu, prosze nie dziwic sie ze pracownikow zmusza sie do pracy w weekendy i nie wyplaca wynagrodzenia za to, gdyz istnieja dobrze znane metody zgodne z polskim prawem, prosze mi wierzyc, ze takie praktyki zachodza w tej firmie, z tego wzgledu zwolnilo sie sporo pracownikow i dlatego intensywnie poszukuja nowych, oczywiscie niczego ich (zarzadu) to nie nauczylo, bo proceder trwa nadal, szukajac wolontariuszy i naiwniakow, albo jednych i drugich
2
Lidia 2017-09-02 20:57
@StarWars i @ja, rozumiem w takim razie, że są to godziny do odebrania? Rzeczywiście, jeśli coś takiego ma miejsce w firmie może to mocno zniechęcać kandydatów. Warto jednak, żeby jeszcze ktoś to potwierdził, ze względu na to, że rzeczywiście jest to rzecz, w którą trudno uwierzyć.
Lemur 2017-09-04 10:22
wtrącę się ponownie na słowo, jak już pisałem powyżej pracowałem tam 7 lat i zwolniłem się m.in. ze względu na to, że nadgodziny weekendowe, które teoretycznie były do wybrania nagle znikały z "banku godzin" i okazywało się, że w niedziele i święta pracuję za darmo i nie jestem w stanie udowodnić że w tej pracy byłem, bo ewidencja jest elektroniczna poprzez odbijanie karty na wejściu i wyjściu, a bazy ewidencji są w posiadaniu pracodawcy i nie mam do nich wglądu jako szary pracownik, oczywiście do pracy w weekendy wyznaczani byli 'ochotnicy' i nie było możliwości negocjacji, nawet pewnego razu wstawili mi weekend mimo że 3 miesiące wcześniej zapisałem się na wolne bo szedłem na ślub kuzynki, zmusili mnie do wzięcia zwolnienia lekarskiego, za co spotkał mnie zaszczyt spędzenia 5 kolejnych weekendów z rzędu, niewolnictwo jak za secesji, rozrachunek nadgodzin był 3-miesięczny także raz na kwartał dostawałem wniosek do podpisu, że na moją prośbę wnoszę o przeniesienie godzin na następny kwartał, tyle że kwota godzin była o 20-30 mniejsza od tego co wyliczyłem sobie z zapisków w kalendarzu, zwalniając się w styczniu 2016 wypłacono mi urlop za cały 2015 i kilka dni za 2014, tak było trudno dostać wolne, mam na to stosowne poświadczenie- odcinek za wypłatę urlopu -bo był to osobny przelew- gdzie jest wyszczególniony ekwiwalent za urlop: 31dni, mogę to potwierdzić osobiście, w telewizji, w sądzie, gdziekolwiek sobie pani Lidia zażyczy. tam nie było tak źle przez parę lat dopóki nie przyszedł 'nowy zarząd' który wszystko wywrócił i zniweczył.
powszechne chamstwo i nieprofesjonalizm koordynatorów, wiecznie sprzeczne polecenia, wszechobecna niewiedza o cokolwiek zapytając, chaotyczne zarządzanie produkcją, brak wiedzy o branży i procesie produkcyjnym, kierownik wypada jeszcze słabiej -nie zna nawet typów posiadanych maszyn, dno, kamienie, sześć metrów mułu i dopiero oni.
3
Lidia 2017-09-11 18:04
@Lemur to, co opisujesz faktycznie brzmi, jak łamanie prawa pracy. Pytanie tylko, czy wszyscy pracownicy firmy znajdują się w takiej sytuacji i godzą się na darmową prace? Pracuje tu bardzo dużo osób i zastanawia mnie - jeżeli to prawda, to jak to jest możliwe, że w dzisiejszych czasach ta sprawa nie ujrzała światła dziennego? Pracownicy są coraz bardziej świadomi swoich praw, więc pod tym względem to jeszcze bardziej zastanawiające.
MADZIA 2017-09-14 16:25
TO DLACZEGO TYMCZASOWA PISZE ZE MA 2600ZŁ NA REKE PLUS DODATKI A PRACOWNICE TZN DZIEWCZYNY KTORE PRACUJA NA MASZYNACH OGOLNIE TO NIE MAJA UMOW PRZEZ ZAKŁAD PRACY NAPEWNO SA JAKIES STAŁE PRACOWNICE A WOGOLE JEST SZANSA ZEBY ZATRUDNILI NA STAŁE.
guła 2017-09-14 23:17
Tak, wszyscy byli w podobnej sytuacji, wiekszosc godzila sie na to bo w okolicy w ktorej mieszkaja nie ma innej opcji pracy lub jest bardzo nieoplacalna. Firma puscila kilka autobusow w okolice kosciana wiedzac ze jest tam spore bezrobocie i jak na lekarstwo firm zatrudniajacych mieszkancow. Wiedzieli co robia, ze ludzie zgodza sie na wiele i beda siedziec cicho. Aktualnie wprowadzono system najpierw 4-brygadowy, a pozniej wytwor malo znany czyli system 6-brygadowy. Relatywny wzrost wynagrodzenia niewielki, 100-150-200zl zaleznie od miesiaca, a niedziele i swieta spedza sie w pracy. Bardzo sie popsulo przez ostatni rok, chyba lepiej juz nie bedzie.
2
OLA 2017-09-18 10:27
ALE KOŁO 3 TYS ZŁ NA REKE ZARABIAJA .
Ja 2017-09-21 09:28
Chyba Wam się firmy pomylily. Nigdy nie było jakiś banków nadgodzin. Kiedyś były do wybrania, ale tylko za soboty. Obecnie jak pracujesz w soboty, niedziele masz zapłacone nadgodziny 100%. System 6brygad daje jeszcze większą możliwość zarobku, poza dodatkiem za system, można odrabiać na nadgodzinach. Zatrudniają bezpośrednio do firmy.. I w Kościanie wcale niema bezrobocia.. Kiedyś fabryka papierosów tam była i dlatego ludziom dali pracę w nowej lokalizacji fabryki.. Możecie mnie hejtowac, ale pracuję tu i wiem,jak jest naprawdę i że jestem zadowolona!!!
3
lewy 2017-09-26 23:51
Ile zarabiają mechanicy
Lidia 2017-09-28 19:11
Widzę w takim razie, że zdania na temat tak fundamentalnych spraw, takich jak wypłacanie nadgodzin są podzielone. Jak to w końcu jest? Są wypłacane w 100%? Czy też jest z tym problem @gula @ja? Na pewno Imperial Tobacco Polska S.A. daje wiele miejsc pracy dla okolicznych mieszkańców, ale to chyba pozytywne zjawisko?
jarek 2017-10-01 16:33
witam. mam pytanko : pracuje jeszcze w zakladzie mistrz Marmur lub bryg pani Ela ? pytam z ciekawosci gdyz pracowalem w tym zakladzie jeszcze gdy istnial w poznaniu na ulicy wojskowej nomen omen przed prywatyzacja jako Wytwornia Wyrobow Tytoniowych potem SA :) pracowalem jako mechanik na Log-u z przystawka maxa a zreszta przeszlem wszystkie dzialy w tej fabryce od : magazynu surowca , wyrobow gotowych , krajalnie pracujac tez krotko na prazarce ,leje i aromaty itd .firma naprawde byla bdb a jak po prywatyzacji przyszli niemcy z Reentsmy to wszystkim pracownika podniesli pensje o 30 proc ( tak bylo zagwarantowane przez zwiazki i owczesny rzad) . niestety po zakonczeniu parasola ochronnego nadeszly redukcje i sporo osob zostalo zwolnionych .pozdr


.
MADZIA 2017-10-12 16:08
TY PISZESZ 2400ZŁ ZE SIE NIE MA A TU PISZA ZE ZAROBKI PO 3 TYS ZŁ NA REKE NA PRODUKCJI WIEC O CO CHODZI CO TU JEST PRAWDA.
Zostaw swoją opinię o Imperial Tobacco Polska S.A. - Jankowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A.