brak logo

Imperial Tobacco Polska S.A.

Jankowice

Opinie o Imperial Tobacco Polska S.A.

robol 2014-01-05 13:57:36
(usunięte przez administratora) kiepscy pracownicy dostają nagrody, a dobrych zwalniają. jest to efektem wieloletniego kolesiostwa niestety i klanów rodzinnych. wielu poległo próbując z tym walczyć. ci którzy nie mają pleców szukają nowej pracy.
9
bez plecow 2014-02-06 19:48:43
Co ty koles gadasz o plecach i klanach rodzinnych? Ja tu robie 5 lat bez plecow i ukladow rodzinnych. Jak ci zle, to możesz się zwolnić. Furę masz nową również do prywatnego wykorzystania, pensję płaconą na czas, gruchę raz w roku, paczkę na święta więc nie narzekaj.
1
kozi 2014-02-28 13:22:34
sa jakies wolne miejsca na produkcji uwas szukam pracy a podobno jakies autokary z kosciana jezdza tam jak to wyglada.(usunięte przez administratora)
====================== 2014-06-17 19:03:35
niestety robol ma rację.......kazali tak ci napisć????
3
Papużka 2014-11-07 16:26:02
Witam, dostałem dziś telefon z działu marketingu że zapraszają mnie na rozmowe kwalifikacyjną. Pracował ktoś w tym dziale firmy ? Jaka tam panuje atmosfera, jakie zarobki ? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna ? Pozdrawiam
5
edek 2015-06-28 14:45:39
jeśli chodzi o produkcję to jeśli nie masz tam kogoś z rodziny na wyższym szczeblu, albo twój ojciec nie był w wojsku z którymś z decydentów, albo po prostu nie masz odpowiedniego nazwiska to możesz sobie darować składanie papierów. w innym przypadku czeka cię tu szybki awans na ciepły stołek i dobra stawka
5
nowy 2015-11-12 12:29:42
Witam. Jakie są zarobki jako operator przez agencje pracy???
stary wyjadacz 2015-11-16 13:31:34
ok. 1800 netto, praca na 3 zmiany, w hałasie rzędu 86db, w brudzie i pyle, w wiecznym ciśnieniu na tempo, gdzie zarząd ma cie za nic, bardziej dbają o maszyny bo to koszt nieraz setek tysięcy, a ciebie można wymienić na innego za darmo, za darmo są też weekendy pracujące -dostaniesz za nie wolne kiedy firmie będzie pasowało, za 3 miesiące, za pół roku, czasem wcale bo nagle znikną ci nadgodziny. taka prawda niestety. właśnie trwają nabory świeżej krwi bo sporo ludzi uciekło i nie ma kto pracować
7
stary wyjadacz 2015-11-16 13:41:56
zapomniałbym, do pracy w weekendy są wyznaczani "ochotnicy", obwieszczają listę najczęściej w czwartek lub piątek i nie ma żadnej wymówki i nie ważne czy idziesz na ślub kuzynki czy pogrzeb kogoś z rodziny, jak nie przyjdziesz -masz NN, ostatnio jednemu kazali wybierać praca albo studia zaoczne. wybrał studia, a w nagrodę wpisali mu do świadectwa porzucenie pracy.
7
Yapko 2015-12-26 16:06:44
odradzam zatrudniania się na produkcji, jest mega wyzysk i nieszanowanie człowieka, ja rozumiem że w okolicach kościana nie ma zbyt dużo ofert pracy, ale firma to wykorzystuje i traktuje pracowników jak śmieci bo wiedzą że ludzie stamtąd nie mają innej opcji. puszczają autobus do kościana i myślą że zwabią świeżą krew bo sporo zwolnień było. jeśli chcecie się upokarzać to zapraszam.
5
XXX 2016-02-21 12:46:24
Firma Imperial Tobacco Polska S.A. Jankowice Klony rodzinne Ludzie nie szanuja nowych pracownikow te stare baby wciaż obgaduja nowych zycia nie masz w tej atmosferze .Praca ogolnie fajna ale atmosfera miedzy ludzmi szczegolnie te stare wyjadaczki spokoju nie masz nawet na przerwie a szczegolnie w palarni .To sa wiedzmy chodzace a jak im dzien dobry powiesz to ani ci nie odpowiedza Takich ludzi trzeba tępići na bróg ...
5
p 2016-03-12 10:55:12
jak wygląda sprawa z autobusem zakładowym? Chodzi mi skąd odjeżdża i gdzie się zatrzymuje
1
Masterwork 2016-04-03 14:09:03
Pytanko mam czy ktoś wie jak dostać się z jankowic do poznania głownego ??Jakiś autobus odjeżdża spod imperiala czy jest tam jakiś przystanek ?
automatyk 2016-04-07 19:39:05
witam, czy ktoś może wypowiedzieć się na temat działu utrzymania ruchu? jaki przedział zarobków, jaki system pracy?
1
adam 2016-05-09 19:31:30
zarobki ok. 2500 przy czterobrygadówce w świątki piątki i niedziele na 3 zmiany, także szału nie ma
2
harnasiowa 2016-05-12 16:03:40
krótko, ja to widze tak: jeśli nie pracujesz na zachodzie lub na zachodnim pomorzu to targety sa na takim poziomie ze nie ma opcji zeby je zrealizowac poza jakimis wyjatkami kiedy doradca ma rzeczywiście dobrze wyselekcjonowana baze. zostają więc dwa wyjścia, oba to cieżki stres na codzień, albo bajkopisarstwo w mniejszym lub wiekszym stopniu albo raportowanie stanu faktycznego i liczenie sie z tym ze mds i asm nie majac zadnego pomyslu zacznie stosowac jakies plany naprawcze, notatki itd, Mam tylko nadzieje, ze przeczyta to ktos na gorze i obudzi sie bo pisze to w trosce o ta firme do ktorej mam sentyment i zalezy mi na niej. POZDRO dla wszystkich ph i dh bo to jedyna mocna sila tej firmy
3
xxxxxx 2016-05-20 22:13:56
Dla wszystkich szukających pracy zdecydowanie nie polecam tej firmy,chyba że ktoś ma tam znajomości.Nię jest to praca stabilna,rotacja jest bardzo duza,wymagania olbrzymie nawet jesli sprosta się temu to i tak jak już nie jest się potrzebnym wypad na bruk jesli chodzi o zarobki szału nie ma tak jak wszędzie. Tak więc zdecydowanie nie polecam tej firmy,poniewaz im wydaje się ze robią łaskę tylko nie wiem czy sa swiadomi tego że 80%ludzi ma niewiele do emerytury i za chwile nie bedzie miał kto tam pracować.Imperial Tobacco Jankowice zdecydowanie nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
jojo 2016-05-28 07:40:59
A co to jest ten BRÓG ?????
ja 2016-06-01 13:12:41
nie polecam, wręcz odradzam pracy na produkcji, z początku słodko pierdzą żebyś się nie zwolnił, a później śrubka się dokręca, występują groźby że jak nie przyjdziesz w niedzielę dobrowolnie to i tak ci zmienią harmonogram w taki sposób żebyś przyszedł, później jest problem z zapłaceniem za te nadgodziny, bo trafiają do banku godzin z którego później znikają, kierownictwo nieprofesjonalne, wiecznie nikt nic nie wie, dostać urlop jest ciężko, itp itd, ja to wszystko przechodziłem dlatego odradzam pracy w tej firmie, na szczęście się zwolniłem i nie żałuję
14
Grzesiek 2016-06-29 16:48:15
Witam, chcę wziąć udział w rekrutacji, ale nie nie wiem czy warto, są jakieś benefity ? Multisporty ubezpieczenia medyczne ?
madzia 2016-07-13 19:22:02
SŁYSZAŁAM O TEJ FIRMIE ZE DOBRZE PŁACA STAŁYM PRACOWNIKOM NA PRODUKCJI DZIEWCZYNA PEWNIE KOŁO 3 TYS ZŁ NA REKE BADZ WIECEJ NA 3 ZM SZKODA ZE FIRMA NIE MIESCI SIE W POZNANIU TYLKO W JANKOWICACH A TARNOWO PODGÓRNE WIEC BEZ AUTA TO MASAKRA.
brawo ja! 2016-07-14 20:33:34
kobiety (maszynistki) ok.2200, mężczyźni (mechanicy) 2400-2500, także szału nie ma, jeśli nie masz ambicji na większe zarobki to śmiało
5
madzia 2016-07-15 20:38:23
A ja myślałam ze stażem babki koło 3 tys zł maja na reke myślałam ze nowe osoby maja 22oozł dziewczyny bo ja pracuje w unileverze i mam 2600zł na reke a wydawało mi się ze w tytonowych zarabia się więcej jeśli chodzi o dziewczyny.
madzia 2016-07-18 20:16:47
A to sa zarobki na początek dla nowej osoby czy ogolnie tak dziewczyny zarabiają co umowę maja na stałe itp.
brawo ja! 2016-07-19 08:38:29
firma obecnie nie zatrudnia kobiet na stałe, ani bezpośrednio, zatrudnienie jest w oparciu o śmieciówkę przez pośredniaka, w firmie jest wąskie grono kobiet (na każdej zmianie można zliczyć na palcach jednej ręki) pracujących bezpośrednio i w/w stawki obowiązują właśnie dla nich, druga rzecz że pracownicy tymczasowi zawsze są traktowani po macoszemu, a obiecanki zatrudnienia bezpośrednio na stałe po przepracowaniu roku/dwóch nie mają miejsca w rzeczywistości- jest to typowy chwyt wabienny, osobiście trudno było mi uwierzyć że niektóre z pań pracują na śmieciówce od 20-25lat, a co niektóre zdążyły przejść na emeryturę co miesiąc podpisując nową umowę, podobno mają w domach ich pełne segregatory
8
Zxy 2016-09-02 20:53:56
Więc tak jak przyjdziesz na produkcję na maszynę nie ważne czy jesteś kobieta czy meszczyzna dostajesz stawkę 2300 brutto + premia + dodatek za nocki praca na 3 zmiany. Jeśli będziesz się starał dostaniesz podwyżkę do 2500 a potem możesz dostać do 2850 i to jest umowa przez agencję umowy różne miesięczne tygodniowe lub dłuższe. Dodatkowo dostajesz 117 zł na wykorzystanie w stołówce pracowniczej na obiad śniadanie praca ogólnie do lekkich nie należy ale firma Stara się robić wszytko by pracownik się nie narobił. Wynagrodzenie zawsze na czas. Można sobie wykupić ubezpieczenie 35 na miesiąc i Multi sport. Dla mężczyzn możliwość zatrudnienia bezpośrednio przez imperial kobiet nie przyjmują. Ja pracuje 1,5 roku bardzo mi się podoba po pół roku dostałem 1 podwyżkę. Ogólnie wisi nas tobą duża odpowiedzialność za która czasem trzeba ponieść konsekwencje. Jak dla mnie praca stresująca ale mi się to podoba bo lubię adrenalinę. W czasie pracy masz 2 przerwy po 20 min oczywiście zależy z kim pracujesz to wyskoczyła sobie na kawę albo papierosa.
2
Pracownik 2016-09-04 19:41:01
I po co piszesz takie głupoty?? Pracuje na produkcji już 8 lat przez ten czas przeszedłem wiele w tej firmie... Jeżeli chodzi o wypłatę nadgodzin chodziłem często i gęsto i zawsze wszystko było wypłacone na czas i w odpowiedniej ilości!!! Co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń. Żeby wszyscy dostawali kasę od swojego pracodawcy 1 każdego miesiąca...
1
Gig 2016-09-09 19:23:05
Ty mądrala @Pracownik, czym się chwalisz? ze ci ktoś za twoje nadgodziny wypłacił? Tak sie składa, że taki pracodawca jak Tobacco nie ma wyboru i za nadgodziny musi płacić żeby nie wylądować w sądzie i nie zepsuć sobie reputacji. Ale takie pacany jak ty tego nie rozumieją i cieszą się z byle czego.
4
wit 2016-09-10 15:33:40
To prawda jest stabilnie, ale wypłaty to niestety wypłacane są różnie, raz spóźnione innym razem wogóle. Ale co tam, najważniejsze ze jest stabilnie.
1
Tim 2016-10-01 07:55:20
IT Jankowice
Zaczynasz od pracy przez Randstad - jak zostaniesz zauważony i koordynator cię polubi, to masz szanse w wewnętrznej rekrutacji. Możesz mieć duże umiejętności mechaniczne, ale jeżeli przełożonemu nie podpasujesz, to nie masz na co liczyć. Twoje pomysły - jeżeli będą b.dobre, to zostaną wykorzystane przez koordynatora.
Czuć różnicę pomiędzy pracownikiem IT, a pracownikiem Randstad zatrudnionym dla IT.
Pracowałem na PP - największym dziale. Co z tego, że firma jest fajna, ale jest beznadziejnie zarządzana - mam głównie na myśli koordynatorów, którzy nigdy nie pracowali przy maszynie, a dyrygują innymi.
Zwalniali dużą ilość osób zatrudnionych przez Randstad w połowie roku - niektórym powiedzieli "ty już nie przychodź" ( pozdrowienia dla zm. A ).
W IT panie eleganckie na wszystko mają czas, a w agencji żal Dziewczyn, ale to już inny pracodawca.
IT Jankowice jest otwarty głównie na ludzi z Kościana - Kościan górą i rodzina również, bo w IT pracuje się rodzinnie - nie tylko na produkcji. Może warto byłoby zainwestować w empatię i szanować ludzi nie tylko z Kościana?
6
sss 2016-10-03 15:59:40
Ja tam natomiast słyszałem, ze to opinie pozytywne są mocno przesadzone. Pisaniem ich zajmują sie wyznaczeni pracownicy HR i maja na celu podkolorować żeczywistość by przyciagnać nowych ludzi do pracy. Bo niestety dla nich, w Radomiu jest coraz wiecej firm ktore pod każdym względem przebijają ofertę dla szukających, tak pod względem finansowym jak i traktowania pracownikow.
7
Be 2016-10-05 14:12:13
Ale co napsuła-to jej i nikt jej tego nie odbierze. Tyle było lansu i piaru i wszystko na nic. Miała byc wizjonerem wielkopolskiego biznesu a okazała sie tylko grabarzem polskiegoimperiala.
3
GajowyGugała 2016-10-11 10:39:03
niestety dla dziewczyn i w ogóle pracowników agencji pracy nie istnieje coś takiego jak umowa na stałe, są umowy jedno dniowe, tygodniowe lub miesięczne. Inaczej sytuacja wygląda jeśli taki pracownik chodzi na cztery brygady to jedyna opcja na dłuższą umowę w agencji.
3
GajowyGugała 2016-10-11 10:39:49
niestety dla dziewczyn i w ogóle pracowników agencji pracy nie istnieje coś takiego jak umowa na stałe, są umowy jedno dniowe, tygodniowe lub miesięczne. Inaczej sytuacja wygląda jeśli taki pracownik chodzi na cztery brygady to jedyna opcja na dłuższą umowę w agencji.
1
x1234 2016-10-14 21:10:31
Jeśli chodzi o pracę w Imperial Tobacco za pośrednictwem Randstad stanowczo nie polecam jest to firma w której pracujesz jak jesteś potrzebny jeśli nie to lądujesz na bruk -nikt się z Toba nie liczy wyjazd i nara. Podwyzki dostają tylko Ci co dupe liżą przełożonym-zero sprawiedliwości. Pracownicy staży imperialowce znęcają się nad nowo przyjetymi osobami psychicznie na palarni notorycznie są obgadywani i między sobą wyśmiewaja się z nich nikt się nie nadaje tylko one są idealne i niezastąpione tylko "zapomniał wół jak cielęciem był"-one też kiedyś były nowe a jak nie masz znajomości mamusi tatusia cioci wujka między nimi nie utrzymasz się tam bo Cię zniszczą możesz się starać i tak to nic nie da bo się nie nadajesz.Te stare raszple jak sobie kogos upatrzą jest koniec. Wymagaja od osób pracujących kilka miesiecy umiejetności takich samych jak one mają (20 paro letnie doświadczenie).Zapomniałam dodać ze jeżeli zdarzy Ci sie jakiś wypadek w pracy i zgłosisz to lub pojdziesz na L4 automatycznie w momencie gdy konczy się umowa lądujesz za bramą nawet były przypadki że podrzucali papierosy do szafek w szatni by mieć pretekst do zwolnienia . Tak więc na prawdę zastanówcie się bo slynny monopol nie jest już nr 1 jeśli chodzi o zarobki,atmosfere i traktowanie pracownika(imperialowi należy się wszystko,natomiast Randstadt nie ma prawa do niczego to gorszy sort,tylko najlepsze jest to że zapierdzielasz tak samo jak imperial albo nawet bardziej bo w kazdej chwili możesz wylecieć). Nie polecam zdecydowanie-zastanowcie się zanim zaaplikujecie
9
Done 2016-10-14 21:48:28
W tym momencie jest masa przyjęć do Radomia, całkiem spoko
Fgh 2016-11-02 07:39:39
Skad ty masz takie informacje? Na najwyzszym szczeblu obslugi maszyn nawet 2400 nie masz na reke wiec te 3 tys z nieba chyba jej leca.
4
Zostaw swoją opinię o Imperial Tobacco Polska S.A. - Jankowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A.