brak logo

Farutex

Szczecin

Opinie o Farutex

były 2013-08-28 20:42
Ta firma, a konkretnie ten oddział to jakaś chora akcja. Tak jak kolega wyżej pisał na magazynie roboty dla 5 chłopa na zmianę a każą pracować w 3 z czego trzeci to pan M który nic nie robi tylko siedzi przed kompem albo wymyśla coraz to nowe rzeczy do pracy w najmniej odpowiednim do tego momencie. Na mag można sie zaharować na śmierć, niema sielanki a i kasa "dupy nie urywa"
Ale to jeszcze nic w porównaniu do pracy kierowców. Ja sie dziwie że niektórzy wytrzymują tam tyle lat.
Przychodzą na 4 rano, do ok 6-7 ładują, sprawdzają i ogarniają towar SAMI - bo mag składa towar. Potem jak już dostaną papiery WKŁADAJĄ TE karty do tacho i wio w teren, czyli praca zaczyna sie od 8 rano, a kończy różnie, nieraz wracają nawet po 19-20.
tak dzień w dzień praca po 15- 16 h za śmieszne pieniądze,.
Jeśli ktoś lubi mocne wrażenia i niewolnictwo polecam pracę w Farutexie
4
bąk 2013-09-17 18:10
Hmm. na 4 to przychodzi Badyl auto sprzątać, bo się przez noc zakurzyło :)
1
Fanatyk 2013-09-30 16:29
Firma się tak zajebiście rozwija że znowu trzy osoby dostały wypowiedzenia.Stała praktyka.
1
nina 2013-11-14 21:27
Witam. Czy ktoś pracuje w tej firmie na stanowisku specjalista ds. obsługi klienta. Bardzo proszę o jakieś opinie.
11
andy 2014-02-13 23:51
jak to teraz wygląda? podstawa, premie, atmosfera?
10
D.m.m. 2014-04-12 14:01
Witam.Jak podchodzą w farutexie do kierowcy?? wie ktos moze?
gość 2014-04-23 10:38
własnie jak się ma kierowca w farutexie?? może ktoś coś napisać??
banan 2014-04-25 11:12
Jaki poziom prezentuje Kierownik i Logistyk taka klasa.......mierny
1
fff 2014-05-13 21:19
Odradzam wszystkim pracę w tej firmie
1
aaaa 2014-05-23 20:58
a możesz powiedzieć dlaczego odradzasz?
kinga 2014-10-01 19:22
wszystko razem
zarobki z rzędu minimum
atmosfera - lizusostwo,donosicielstwo
umowy w miare ok
szefostwo jak wyżej zysk się liczy nie ważne jakim kosztem generalnie antyfeministyczna firma
5
wiedzący dużo 2014-10-10 11:10
Panie Szefie tej rozwijającej się firmy. Trzeba być głuchy i ślepy albo bardzo cwany i świadomy, że takie zarobki dają ledwo przeżyć rodzinom. Magazynierzy targają w nowoczesnych magazynach tony ciężarów, a wy bezczelnie patrzycie na to i nic nie proponujecie w zamian. Tylko imprezy i jakieś wigilie. A może jakieś premie????? zamiast do swoich wilii nowe kafelki. Tyle towaru przerzuconego, tyle pracy wykonuje jeden człowiek, a wy nie macie szacunku do fizycznych , bo jesteście lepsi. Cierpliwość się kończy. Traktowanie przez GBURA kierownika magazynu pracowników w oddziale w Zielonej Górze kwalifikuje się do PIP (już niedługo). Dziwię się ZARZĄDZAJĄCYM, że nie doceniacie ludzi (dla Was drobnymi) premiami. PRACA DO ŚMIERCI tylko kto zapłaci rodzinom.
5
xxx 2014-10-17 16:41
Ktoś może napisać jak wygląda praca kierowcy
były pracownik 2014-12-19 16:08
Każdy ma szanse się dostać, rotacja na magazynie i obsłudze jest ogromna bo dostajesz minimum na rękę a obiecanych premii ja nie zobaczyłem. Dlatego wciąż szukają i ostatecznie nikt się nie zgadza na zaoferowane warunki i to w każdym dziale i oddziale. Natomiast kierowcy i magazynierzy odpowiadają finansowo za towar, w normalnej cenie potrącane są im pomyłki i uszkodzenia. Do tego nowy pracownik musi się dostosować do reszty czyli np na obsłudze dostaje cały czas zmiany których nikt nie chce czyli w lato same popołudnia ,ale na rozmowie ci powiedzą zmiany. Niestety przy zatrudnieniu jedno a w rzeczywistości drugie. Magazyny nowe czyste, toalety i szatnie ładne.
1
KP 2015-01-26 20:38
Powinniście to zgłosić do PIP. Prawnik.
1
,,, 2015-05-09 18:22
prawda prawda prawda
2
o_0 2015-09-10 20:05
pracuję w tej sieci jako magazynier. nie zarabiam minimum - bliżej 2 na rękę niż 1750brutto. pracy jest sporo ale to problem złożony. magazyn przyjmuje dostawy, rozkłada je na swoich miejscach, do tego szykuje towar kierowcom jeżdżącym w tournee po polsce. i sytuacja wygląda tak, że możesz 6h siedzieć i nic praktycznie nie robić a przez 2h mieć zapieprz, bo zwalą się na głowę 3 tiry i trzeba jeszcze na trasę towar przygotować. Jasne, są też dni cięższe, gdzie siedzisz może z godzinę-dwie, a resztę tyrasz, ale praca magazyniera nigdy nie była łatwa. Inna sprawa, że rzeczywiście czasami brakuje rąk do roboty i zwala się to na tą garstkę magazynierów. Tak czasem bywa ale z doświadczenia - NIGDY PRZEZ CAŁY TYDZIEŃ. Co do osób pracujących - albo się zdystansujesz i będziesz robić swoje albo będziesz na każdego patrzył tak, jakby chciał ci nogę podłożyć. tak jest wszędzie. Lepiej się zdystansuj. 8h w pracy czasami potrafi zlecieć.
2
anonim 2015-10-09 19:52
Pracowałem w firmie Fartuex, dostałem umowę na rok przepracowałem od maja 2011 do końca sierpnia 2011 tj. 4 miesiące jako kierowca. Sezon się skończył i zostałem zwolniony bez podania przyczyny.
5
bbbbbb 2016-08-10 19:16
Wyzysk Wyzysk i jeszcze raz Wyzysk! Na podwyżke czekasz latami, premia praktycznie nie odczuwalna. Panuje kolesiostwo i cwaniactwo. Nie polecam ocena mierny jak i całego tego zakładu.
3
były pracownik 2016-09-16 14:21
Potwierdzam
atmosfera - lizusostwo,donosicielstwo
a jak się nie dostosujesz do takiej grupy .... wylatujesz
3
ru 2016-09-16 14:37
no skoro widziałeś i masz wiedzę w tym temacie to może jednak proszę napisz o jakiej konkretnie wysokości premii mogę się spodziewać? wolę jednak wiedzieć na czym stoję
Turysta 2016-11-17 21:53
Witajcie,
Pracowałam w biurze, były plany, rozwój i inne cuda na kiju, a w efekcie z dnia na dzień mi podziękowano. Do dziś nie wiem nawet dlaczego. Wiedziałam od pewnego czasu, że jest coś ma rzeczy, natomiast Pani M. Zapewniala, iż wszystko zostaje pp staremu. Jeśli chodzi o atmosferę w oddziale to wszystko zależy od ludzi, ale i tutaj było słabo. Zarobki, tez obiecywano złote góry, ale i tu nie ma kokosów. Najlepiej zawsze byli traktowani PH. Reszta pracownikow to wielkue G. Nie polecam, ale cóż taka praca w korporacji.
1
Stażysta 2017-01-06 18:46
Mam aplikować do tej firmy ponieważ wcześniej słyszałem, że jest fajna. Jeśli ktoś ma wiedzę na temat warunków finansowych, dodatków proszę o info.
Były pracownik 2017-02-03 14:02
ODRADZAM! Pozory to najlepsze co im wychodzi. Rozmowa kwalifikacyjna super, wszystko miło fajnie, a jak już popracujesz to zwalniają cię tak szybko jak tylko się tam pojawisz. Ludzie? Też wydają się fajni, mili, zabawni, mówią o sobie jak o rodzinie, ale gdy już bliżej ich poznasz wychodzi na jaw jacy są naprawdę tz. obgadywanie, intrygi i konfidenctwo. Kasa nie jest zła, bo na rozmowie każdy ustala swoją stawkę i zazwyczaj to 2 tysiące za pracę w biurze. Firma lubi zatrudniać ludzi i ich zwalniać, bo wychodzi im taniej kiedy ktoś popracuje na umowie zlecenie za 1700 jakiś czas i później przyjdzie następny na jego miejsce. A te całe zmiany co były wprowadzane w tamtym roku też śmiech na sali.
Na internecie ciągle te same ogłoszenia o pracę. A pracownicy zazwyczaj pracują tam rok może dwa(ogromna rotacja). Im wyższy szczebel tym osoby dłużej pracujące, które się znają i liżą sobie wzajemnie tyłki.
Szczerze z serca odradzam! Nawet nie ma co się starać, bo się można tam sparzyć tak jak ja. :)
2
Swojak 2017-02-04 14:02
Nie zgadzam się z Tobą. Pracuje w Farutex-ie już wystarczająco długo żeby oceniać firmę. Jest spoko firma i zarobki też, może nie są zabójcze ale nie jest źle. A może ktoś inspiruje do takich wpisów? Internet jest zalany hejtem i czasami lepiej nie czytać.
1
Anonim 2017-02-08 16:26
Jeżeli ktoś chce iść tam pracować to proszę bardzo, ale praca tragedia. Wśród kierowców rotacja ogromna, na magazynie również. Pracę w biurze można podzielić na dwie sekcje czyli stanowiska, gdzie rotacja jest ogromna (co można zauważyć po nieznikających ofertach pracy) i stanowiska gdzie ludzie trzymają się kurczowo swoich siedzisk (a i takich mimo przepracowanych lat i wysiłku wywalają, gdy ja tam pracowałem zwolnili 2 pracowników z długoletnim stażem byleby dać kogoś od siebie).
1
wkurzony 2017-02-16 09:52
Pracuję tu i wiem, że to spoko firma. Zarobki mam całkiem przyzwoite i jak czytam takie dyrdymały to.............
Zostaw swoją opinię o Farutex - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farutex