brak logo

Farutex

Szczecin

Opinie o Farutex

,,, 2015-05-09 18:22
prawda prawda prawda
3
o_0 2015-09-10 20:05
pracuję w tej sieci jako magazynier. nie zarabiam minimum - bliżej 2 na rękę niż 1750brutto. pracy jest sporo ale to problem złożony. magazyn przyjmuje dostawy, rozkłada je na swoich miejscach, do tego szykuje towar kierowcom jeżdżącym w tournee po polsce. i sytuacja wygląda tak, że możesz 6h siedzieć i nic praktycznie nie robić a przez 2h mieć zapieprz, bo zwalą się na głowę 3 tiry i trzeba jeszcze na trasę towar przygotować. Jasne, są też dni cięższe, gdzie siedzisz może z godzinę-dwie, a resztę tyrasz, ale praca magazyniera nigdy nie była łatwa. Inna sprawa, że rzeczywiście czasami brakuje rąk do roboty i zwala się to na tą garstkę magazynierów. Tak czasem bywa ale z doświadczenia - NIGDY PRZEZ CAŁY TYDZIEŃ. Co do osób pracujących - albo się zdystansujesz i będziesz robić swoje albo będziesz na każdego patrzył tak, jakby chciał ci nogę podłożyć. tak jest wszędzie. Lepiej się zdystansuj. 8h w pracy czasami potrafi zlecieć.
3
anonim 2015-10-09 19:52
Pracowałem w firmie Fartuex, dostałem umowę na rok przepracowałem od maja 2011 do końca sierpnia 2011 tj. 4 miesiące jako kierowca. Sezon się skończył i zostałem zwolniony bez podania przyczyny.
8
bbbbbb 2016-08-10 19:16
Wyzysk Wyzysk i jeszcze raz Wyzysk! Na podwyżke czekasz latami, premia praktycznie nie odczuwalna. Panuje kolesiostwo i cwaniactwo. Nie polecam ocena mierny jak i całego tego zakładu.
5
były pracownik 2016-09-16 14:21
Potwierdzam
atmosfera - lizusostwo,donosicielstwo
a jak się nie dostosujesz do takiej grupy .... wylatujesz
6
ru 2016-09-16 14:37
no skoro widziałeś i masz wiedzę w tym temacie to może jednak proszę napisz o jakiej konkretnie wysokości premii mogę się spodziewać? wolę jednak wiedzieć na czym stoję
1
Turysta 2016-11-17 21:53
Witajcie,
Pracowałam w biurze, były plany, rozwój i inne cuda na kiju, a w efekcie z dnia na dzień mi podziękowano. Do dziś nie wiem nawet dlaczego. Wiedziałam od pewnego czasu, że jest coś ma rzeczy, natomiast Pani M. Zapewniala, iż wszystko zostaje pp staremu. Jeśli chodzi o atmosferę w oddziale to wszystko zależy od ludzi, ale i tutaj było słabo. Zarobki, tez obiecywano złote góry, ale i tu nie ma kokosów. Najlepiej zawsze byli traktowani PH. Reszta pracownikow to wielkue G. Nie polecam, ale cóż taka praca w korporacji.
6
Stażysta 2017-01-06 18:46
Mam aplikować do tej firmy ponieważ wcześniej słyszałem, że jest fajna. Jeśli ktoś ma wiedzę na temat warunków finansowych, dodatków proszę o info.
2
Były pracownik 2017-02-03 14:02
ODRADZAM! Pozory to najlepsze co im wychodzi. Rozmowa kwalifikacyjna super, wszystko miło fajnie, a jak już popracujesz to zwalniają cię tak szybko jak tylko się tam pojawisz. Ludzie? Też wydają się fajni, mili, zabawni, mówią o sobie jak o rodzinie, ale gdy już bliżej ich poznasz wychodzi na jaw jacy są naprawdę tz. obgadywanie, intrygi i konfidenctwo. Kasa nie jest zła, bo na rozmowie każdy ustala swoją stawkę i zazwyczaj to 2 tysiące za pracę w biurze. Firma lubi zatrudniać ludzi i ich zwalniać, bo wychodzi im taniej kiedy ktoś popracuje na umowie zlecenie za 1700 jakiś czas i później przyjdzie następny na jego miejsce. A te całe zmiany co były wprowadzane w tamtym roku też śmiech na sali.
Na internecie ciągle te same ogłoszenia o pracę. A pracownicy zazwyczaj pracują tam rok może dwa(ogromna rotacja). Im wyższy szczebel tym osoby dłużej pracujące, które się znają i liżą sobie wzajemnie tyłki.
Szczerze z serca odradzam! Nawet nie ma co się starać, bo się można tam sparzyć tak jak ja. :)
7
Swojak 2017-02-04 14:02
Nie zgadzam się z Tobą. Pracuje w Farutex-ie już wystarczająco długo żeby oceniać firmę. Jest spoko firma i zarobki też, może nie są zabójcze ale nie jest źle. A może ktoś inspiruje do takich wpisów? Internet jest zalany hejtem i czasami lepiej nie czytać.
2
Anonim 2017-02-08 16:26
Jeżeli ktoś chce iść tam pracować to proszę bardzo, ale praca tragedia. Wśród kierowców rotacja ogromna, na magazynie również. Pracę w biurze można podzielić na dwie sekcje czyli stanowiska, gdzie rotacja jest ogromna (co można zauważyć po nieznikających ofertach pracy) i stanowiska gdzie ludzie trzymają się kurczowo swoich siedzisk (a i takich mimo przepracowanych lat i wysiłku wywalają, gdy ja tam pracowałem zwolnili 2 pracowników z długoletnim stażem byleby dać kogoś od siebie).
3
wkurzony 2017-02-16 09:52
Pracuję tu i wiem, że to spoko firma. Zarobki mam całkiem przyzwoite i jak czytam takie dyrdymały to.............
1
Agnieszka 2017-02-28 12:20
@Anonim, dlaczego uważasz, że praca to tragedia?
1
Blelelele 2017-03-07 02:19
Dyrdymały? Żadne dyrdymały wśród kierowców rotacja ogromna, na magazynie również. Ludzie liżą sobie tyłki, a następnie się obgadują, sama byłam tego świadkiem, gdy w pewnym momencie wszystko fajnie ładnie, każdy się śmieje, wychodzi jedna osoba i zaczyna się obgadywanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kasa słaba, już lepiej iść do eurocaschu gdzie magazynier spokojnie zarobi 3000 zł, a nie 2 na rękę i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Każdy nosi tam głowę wyżej niż może. Gdyby to nie była prawda to nie byłoby tak wiele złych komentarzy, a i ocena byłaby na 6.
2
Agnieszka 2017-03-07 08:44
@Blelelele rozumiem, że jesteś pracownikiem Farutex?
2
byly pracownik 2017-05-10 08:26
Odradzam! Pracowalem w Lublinie na magazynie. Pan B obiecywal na poczatku umowe o prace i 2400 brutto plus premie itp. Skonczylo sie na umowie zlecenie i 13 zl brutto ( umowa wedle przepisow od pierwszego dnia pracy...niestety nie tutaj ..tudaj daja jak juz odchodzisz na pytanie dlaczego? ..bo TAK) . Na magazynie wszyscy sie boja Pana B , a Pan B boi sie tych z biurowca smiech na sali. Takiego syfu na magazynie jeszcze nie widzialem , a podlizywanie sie i podwalanie to norma o plotkowaniu juz nie wspome. Szkoda czasu . Mysle , ze Pan R musi pomyslec o jakis zmianach ... bo mu ludzi w Lublinie zabraknie do pracy.Widze juz jest znow nastepne ogloszenie o przyjeciu do pracy ...na umowe o prace ...atrakcyjne wynagrodzenie..mila atmosfere...smiech na sali chyba ten co to pisze nie wie co tam sie dzieje lub jest gluchyi slepy
4
Przyszły Pracownik 2017-05-10 18:51
Własnie dzisiaj dzwonił do mnie ktoś z ofertą pracy ( magazynier ) w Lublinie .Z tego co napisałeś "byly pracownik" to nie ma szansy na umowę o pracę a kasa to 13 brutto ? Nie wiem czy warto jutro jechać na Bursaki 6 na rozmowę !
2
Agnieszka 2017-05-11 08:34
@byly pracownik, a na jakim dokładnie stanowisku byłeś zatrudniony? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy czy atmosfera mogą się od siebie nieco różnić w zależności od obejmowanego stanowiska.
1
Przyszły Pracownik 2017-05-11 09:21
Agnieszka- '@byly pracownik' napisał że cyt."Pracowalem w Lublinie na magazynie" a na jakim stanowisku, sadząc po płacy na 99% jako magazynier ?
1
Pan R. 2017-05-12 08:56
Do "BYŁY PRACOWNIK" - Panie A... taki sobie Pan chyba nik przybrał , bo co tydzień jest Pan chyba coraz to nowym "byłym pracownikiem" dla kolejnych firm. Nie dziwi mnie to bo jak widać pracować się nie chce ,ale przed kompem siedzieć to już inna sprawa , a my jesteśmy dobrze funkcjonującą firmą gdzie pracy jest dużo a na zaglądanie podczas pracy na Face Booka nie ma zgody. Nawet podstawowej wiedzy na temat przepisów prawa pracy Pan nie posiada i nieprawdziwe rzeczy Pan wypisuje - zachęcam więc do lektury kodeksu pracy. Co do plotek - to oczywiście jak w każdym skupisku ludzi - będą zawsze , ale jak Pana z opisu pracowników pamiętam to wiódł Pan w tym prym chowając się za paletami. Rozumiem ,że przeraził Pana magazyn - bo to blisko 3 tys pozycji bardzo specyficznego asortymentu którego nie każdy jest się w stanie nauczyć.
Proponuję Panu wrócić do szkoły , najlepiej na studia , ukończyć prawo i założyć własną kancelarię - wtedy się Pan spełni i to Pan będzie wybierał i decydował co teraz robić ,a nie odwrotnie.
Jeśli jednak się Panu nie zechce to trzeba jak najdłużej z rodzicami mieszkać - dlaczego ? chyba to oczywista sprawa ,a i rodzice będą z tak zaradnego syna długie lata pociechę mieć.
W magazynie pracuje blisko 15 magazynierów z czego 4-ch od 10 lat , czterech od 6 lat itd. Gdyby było jak Pan pisze to raczej nikt tak długo by się tutaj nie trzymał. Wszyscy pracują na umowach o pracę.
Potrzebujemy dodatkowych pracowników gdyż powiększamy naszą firmę o nową lokalizację na najwyższym poziomie trzykrotnie większą od obecnej. Pan otrzymał umowę zlecenie na 7 dni po to aby zobaczyć jak wygląda praca w naszym magazynie i czy Panu będzie to odpowiadać , ale jak Pan sam napisał nie wytrzymał Pan dłużej niż 5 dni - domyślam się ,że dlatego iż się Pan rozczarował ,że tutaj "jednak trzeba pracować". Nie da się zbyt długo za paletami siedzieć niezauważonym.
Pozdrawiam i życzę sukcesów w swojej karierze zawodowej - Pan R.
6
Przyszły Pracownik 2017-05-14 20:35
"W magazynie pracuje blisko 15 magazynierów z czego 4-ch od 10 lat , czterech od 6 lat " czyli 7 magazynierów pracuje krócej .A wiec jaka jest tak naprawdę rotacja w waszej firmie ,ja widzę już po raz któryś ogłoszenia na magazyniera w Lublinie ,wiec chyba coś jest na rzeczy ,o czym pisał "były pracownik" ?
2
Lena 2017-05-15 08:06
Farutex jest dobrą firmą i wiodącym dystrybutorem żywności dla segmentu HoReCa w Polsce.
2
AA 2017-05-15 16:31
Panie Były pracownik
szkoda ze taki "wymuskany" przez Anglików nie wspomniał,ze dopiero przestała ci sie podobac praca dopiero gdy dowiedziałeś się ,ze musisz chodzic na 2 i 3 zmianę:bo trzeba dojezdzac i pracować po nocach( swoim samochodzikiem z salonu).
ciekawe czy w Anglii tez tak byś marudził.

pozdrawiam
1
Stażysta 2017-05-18 12:22
Pracuje w Farutex-ie i jak na razie jestem zadowolony.
2
Pan R. 2017-05-18 13:55
Witam.
Proszę Pana - wnioskuję po Pana wypowiedzi ,że przez dłuższy czas jest bezrobotnym ,choć bezrobocie w Polsce jak Pan wszędzie może usłyszeć jest na najniższym poziomie od ponad 25 lat.
Nie ma już takich firm gdzie 100% załogi pracuje po 30 lat . Tak było wcześniej - dzisiaj sytuacja na rynku pracy jest z goła inna - lepsza. Pracownik może sobie wybierać i przebierać , zatrudnić się tam gdzie mu odpowiada , zrezygnować na poczet lepszej popłatnej oferty pracy w każdej chwili - Polska to wolny kraj ,a społeczeństwo się bogaci. Tylko Ci którym się nie chce - narzekają i szukają sobie samym powodów do tego aby nie pracować.
Ja pisząc o tych 50% pracowników magazynu podaję ludziom "zorientowanym" tą informację i na pewno Ci do których się to odnosi - zrozumieli.
Pozdrawiam.
2
Ktos 2017-05-21 15:59
Witam, a jak wygląda praca w lodzi w dziale zakupów. Polecacie czy raczej nie? Dzięki z góry za informacje
1
Poldek 2017-05-23 19:06
Farutex może się cieszyć, że jest sporo osób które chwalą sobie pracę w firmie. Chcę powiedzieć że bardzo rozsądną wypowiedź zamieścił @Pan R. Dużo prawdy i oczywistości czasami trzeba napisać po to aby osoby "roszczeniowe" poczytały i może kiedyś przemyślą.
3
Przyszły Pracownik 2017-05-24 20:29
Panie R. ,co do bezrobocia(8% jesli wierzyć rzadowej TVP1 i wiadomościom) to dlatego że sporo ludzi jest za granica ,istotniejsza jest ilość miejsc pracy jaka powstaje a jaka ubywa ,a ten stosunek zwłaszcza w naszym regionie jest na minus.Co do mnie to nie jestem bezrobotnym ,a po co zmieniać z gorszej pracy na jeszcze gorszą w waszej firmie,do takiego wniosku doszedłem czytajac opinie mn. na tym forum . Co do waszej firmy to na niekorzyść przemawia także to, że w ogłoszeniach o pracy szukacie już w jez. ukrainskim ,obywateli za wschodniej granicy -to wiele wyjaśnia !
3
ktos 2017-05-26 14:42
Rowniez szczerze odradzam, bardzo dziwna atmosfera panuje w tej firmie ,ludzie traktowani kiepsko choc na pozor wszystko wyglada super .Spijanie sobie z dziobkow na pozor jak troche popracujesz widzisz w jakim chorym ukladzie sie znalazles ODRADZAM SZKODA CZASU I NERWOW
3
Agnieszka 2017-05-26 14:53
@ktos piszesz, że pracownicy nie są odpowiednio traktowani przez firmę. Co masz konkretnie na myśli? W jaki sposób przejawia się to złe traktowanie? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami.
1
Kkkkkkk 2017-05-27 23:45
dokładnie tak jak było ze mną paranoja jakaś ....
2
Kwas 2017-06-03 15:41
Pracowałem w eurocash ty chyba nie wiesz co mówisz tam się nazywa prawdziwe niewolnictwo praca po min 10 godzin przerwa ok 17 i w większości praca po 14 godzin jeśli chodzi o magazyn magazyn to ogólnie porażka jeśli ktoś tam już pracował to nie będzie miał problemu z praca w kamieniolomie
1
Sonika 2017-06-08 21:44
@Przyszły Pracownik Nie rozumiem dlaczego zabierasz głos jeśli tu nie pracujesz i nie znasz realiów?
1
Przyszły Pracownik 2017-06-12 12:25
Sonika- a jakie są te "realia " oprócz tych, o których można dowiedzieć sie z wpisów na tym portalu ?
2
Olek 2017-06-19 23:04
Rzucanie ogólników i oczernianie firmy to jest duża przesada. Firma powinna zrobić wymianę kadr i może się polepszy.
1
Agnieszka 2017-08-08 10:25
@Olek może w takim razie mógłbyś powiedzieć kilka szczegółów na temat pracy w firmie. Na pewno dodatkowe informacje będą przydatne, tym bardziej, że obecnie trwają liczne procesy rekrutacyjne. Poszukiwani są między innymi kandydaci na stanowisko Magazyniera. Co zainteresowani tą ofertą pracy powinni wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?
1
Piotr Niemczynski 2017-09-07 13:41
powiedzicie na jakie zmiany jest praca w poniedzialek mam przyjsc n a rozmowe n a magazyniera i nei wiem jak czytam te wpisy tutaj troszk e jestem przerazony jak aplaca pewnie 2 na reke max? pytam O Gdansk
1
Piotr Niemczynski 2017-09-07 13:41
powiedzicie na jakie zmiany jest praca w poniedzialek mam przyjsc n a rozmowe n a magazyniera i nei wiem jak czytam te wpisy tutaj troszk e jestem przerazony jak aplaca pewnie 2 na reke max? pytam O Gdansk
1
Tomasz 2017-09-08 13:36
Witam. Razem z kolegą chcemy zanieść do firmy swoje Cv i przy okazji troszkę sie rozejrzeć ;) tylko jest pewnien problem. Chodzi nam o SZCZECIN Ale nie wiemy pod jakiś adres bo pokazuje się dwa jesienna i kniewska. Orientuje się ktoś z Was gdzie mieści się ich biuro??
3
olek 2017-09-09 18:19
Kniewska 2H
1
Tomasz 2017-09-10 18:17
Ok :) Dobrze wiedzieć, niedługo się tam wybieramy. A Ty tam pracujesz ?
2
Witek 2017-09-10 18:29
Dobrze wiedzieć :) Też chcę tam zajść i zapytać czy mają jakieś wolne stanowisko pracy, obojętnie jakie :)
2
Adam 2017-09-10 18:32
Witam,
po przeczytaniu wszystkich wpisów przyznam, iż sam już nie wiem czy aplikować do tej firmy czy nie :( :(
Czy mógłby ktoś napisać coś o pracy w Farutex SZCZECIN ? Nie napisałem konkretnego stanowiska o jakie mi chodzi bo ogólnie nie wiem sam jakie posiadają wolne. Podobnie jak @Witek, zależy mi na obojętnie jakim stanowisku, aby tylko była praca, a sądząc po ogłeszeniach ów firmy, to szukają ludzi. Pozdrawiam
2
Staś 2017-09-11 10:08
Z moich informacji wynika, że Farutex ma opinię dobrego pracodawcy. Opinie zawsze będą różne a decyzja indywidualna.
Paweł 2017-09-14 17:20
@Staś, Naprawdę bardzo dużo napisałeś haha. Z pewnością to się komuś przyda nie ma co.
@Adam również jestem ciekaw jak wygląda praca w tej firmie.
1
Stażysta 2017-09-14 22:42
Chciałbym aplikować na młodszego specjalistę ds. obsługi klienta. Czy możecie coś mi podpowiedzieć? Nie mam doświadczenia bo dopiero zaczynam karierę zawodową. Jakie firma może mieć oczekiwania od kandydata?
1
A 2017-09-17 18:59
Dokładnie Ci nie powiem, ale polecam abyś złożył swoje CV :) Z tego co wiem CV można składać na Wojska Polskiego, bo tam mają administrację. Spróbuj, jak nie to to moze bedzie jakieś inne stanowisko. A można wiedzieć po jakich studiach jestes ?
2
Agnieszka 2017-09-19 11:02
@A rozumiem, że polecasz innym pracę w firmie. Możesz powiedzieć coś więcej o tym, dlaczego warto pracować właśnie w Farutex? Jak widać na wątku, dużo osób jest zainteresowanych pracą. Dodatkowe informacje będą teraz bardzo pomocne.
2
A 2017-09-19 17:23
Zależy o jaki oddział Ci chodzi, moja znajoma np pracuje od kilku lat w Szczecinie
3
Staś 2017-09-30 19:39
Widziałem ich ostatnia listę ofert pracy i sądzę, że brak na rynku pracy ludzi odbija się w firmie. Może firmy zaczną podnosić wynagrodzenia żeby mieć obsadę?
2
Zostaw swoją opinię o Farutex - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Farutex