logo Jutrzenka

Jutrzenka

Bydgoszcz

Opinie o Jutrzenka

nell 2014-11-01 11:35
Niestety to prawda ciężka fizyczna praca za marne pieniądze.Podwyżki sa ale tylko
dla tzw.zasłużonych a ci którzy pracują najciężej mają wielkie gó..o.
Premii nigdy nie ma ale nadzór dostaje i to nie małe.
syk 2014-11-06 19:06
Witam, jaki zarobek z agencji dla tych którzy dopiero by zaczynali bo się waham między Jutrzenką a Unileverem
Tim 2014-11-07 17:14
W unileverze przez agencje w systemie 4 bsp zarobisz max 1350zł na rękę
jutrzenka 2014-11-28 14:07
System czterobrygadowy, czyli praca ciągła. W Jutrzence jest on 3ranki, 3 popołudniówki, dzień wolnego i 3 nocki i 2 dni wolnego i tak w kółko. Jest też to praca w weekendy jeżeli pracujesz w systemie. Chodzi po prostu o to, żeby produkcja szła płynnie bo jakby była praca od poniedziałku do piątku to przez weekend by produkcja stała, czyli tym samym trzeba by było zatrzymać maszynę, a jak pracujesz w systemie czyli w tej pracy ciągłęj to zlecenie produkcyjne idzie cały czas.
1
xyz 2014-11-30 17:35
Ja mam pytanie odnośnie pracy w laboratorium zakładowym, jaka pensja jakie warunki ?
4
xyz 2014-11-30 17:35
Ja mam pytanie odnośnie pracy w laboratorium zakładowym, jaka pensja jakie warunki ?
1
fiksh 2014-12-09 09:43
Jaka kwota brutto przez agencje 10,50?? System pon - piatek jest mozliwy czy z gory 4 brygadowka
2
hmmm 2015-01-20 15:53
Chyba same osoby wiecznie nie zadowolone z zycia wystawiały swoją opinie,która jest przesadzona, to nie urlop zawsze sie zmeczysz.
Przez agencje jest 10zł z groszem na godzine.Jesli komus za mało to niech sie uczy moze własna firme otworzy to będzie zadowolony
Ewka Klus 2015-01-24 23:45
Przez brygadzistkę Dankę moja koleżanka została zwolniona tylko dlatego że bolał ją ząb i poszła do dentysty przychodząc zamiast na pierwszą to na drugą zmianę (żenada)! A w ogóle ja się pytam! Kiedy dostaniemy w końcu swoje laczki i szafki? Bo w szatni siedzi jeden drugiemu na głowie, czy tylko osoby przez firmę mają przywileje a te z agencji bydgoskich Progress i Job Man to śmieci?
4
jutrzenka 2015-03-23 23:32
Jak jesteś na wydziale W1 to szafki tam w życiu nie dostaniesz bo jest ich za mało. Na W2 normalnie dostaniesz szafkę.
3
zenit 2015-04-21 13:11
Czy mógłby ktoś podać numer telefonu do zakładu. Dostępny w necie nie odpowiada.
xxx 2015-04-26 18:38
Jakie niby mamy większe przywileje od pracowników agencyjnych(nowo zatrudnieni przez firmę)? nawet pensja często wychodzi gorsza tylko mamy dosyć pewność zatrudnienia choć nie zawsze.
5
xdd 2015-04-29 14:08
Jest dwoje chłopakow na zm c u majstrowej Iwony Kuba i Mateusz kompletnie sie nie nadaja sa wycofani i zamuleni i takich trzymia ..a inni co sie staraja pot po plecach spływa nie doceniaja poprostu porazka gdzie dyrektor i kierownik maja oczy
anonim 2015-04-29 14:19
Młoda i atrakcyjna czarnulka pracuje z ropuchami ...dziewczyno szukaj czegos innego one cie tam zajada ... nie lubia cie tam ..tylko Marcin co biega za toba jak pies i podkochuje sie w tobie to tyczy sie weroniki ..
2
pracow 2015-06-20 14:10
Weźcie się do roboty a nie tylko narzekacie.Zarobki są bardzo niezłe.2 lata doświadczenia.Pracownik produkcyjny .Duże premie.Zarobki od 4-5 brutto .Starsi pracownicy zarabiają o wiele lepiej.
dziki092 2015-06-21 23:26
pracow....o jakim zakładzie mówisz? zarobki od 4-5 brutto chyba za 2 miesiące...jakie duże premie? starsi pracownicy zarabiają o wiele lepiej yhmy nowy na umowie 2 letniej ma 11.05zł/h pracownicy z 20-30letnim stażem mają o 2-3zł/h więcej więc nie gadaj bzdur
5
OK 2015-08-01 13:35
A prawda jest taka, że tutaj narzekają ci, co przychodzą przez agencję na dwa, trzy dni i odchodzą, bo im za ciężko. A czego się spodziewać? To praca na produkcji, fizyczna, na akord, więc leżenia brzuchem do góry nie będzie. Najgorsze to przeżyć pierwszy tydzień, a potem po nabraniu wprawy jest łatwiej. Pracując przez agencję pracy zarabia się ok 1600, a zdarzały się wypłaty nawet do 1800, a to dlatego, że oprócz podstawy dostaję się dodatki za nocki oraz weekendy. Jedynym minusem jest umowa tygodniowa, ale da się przeżyć. Majstrowie i brygadziści mają oczy i widzą kto się stara i dają możliwość dalszej pracy, co w konsekwencji prowadzi do zatrudnienia na umowę już z zakładu. A jeżeli chodzi o atmosferę to zależy od zmiany i podejścia do starych pracowników, jeżeli jesteś dla nich miły, oni będą mili dla Ciebie. Tyle. System pracy to na razie są zmiany, a o 4brygadówce nic nie wiadomo.
2
jutrzenka 2015-08-27 15:55
Oni sobie z pracowników agencyjnych robią jaja. Zatrudniają jak mają większe zlecenia zeby wiadomo produkcja jakoś szła a potem zwalniają i się bronią, że coś z maszynami robią. To nie wiem czy jaja sobie robi zakład czy agencje pracy tymczasowej. Ale jak oni myślą ze zatrudnią pracownika na 2 czy 3 miesiące i potem zwolnią i znowu zatrudnią to proszę Was ale pracy non stop nikt nie bedzie zmieniał. Denerwują mnie tylko co niektóre kobiety zatrudnione przez zakład jak się one chwalą i żalą że one tu pracują 20 - 35 lat jak im to było ciężko bo maszyna idzie z tempem... Owszem kurde za siedzenie nikt nikomu nie płaci to jest praca produkcyjna jak jest zlecenie większe do tego i tego terminu musi być ono wykonane nie ma że boli ale nikt nie kazał nikomu pracować na produkcji.
1
mzxs 2015-10-03 17:37
Syf i kiła. Nie polecam pracy tutaj , jestem już 3 raz a właściwie byłam . Trafiłam do Marzeńsi na zmiane 4 brygadową żeby ciągle być na jednym stanowisku. Coż się okazało ? Marzeńsia pchała tam tylko swoje pracownice a my z 4 brygadówki mieliśmy biegać z miejsca na miejsce. Sama ona wredna baba , w lesie uchowane. Współczuję tym co muszą z nią współpracować . Do tego w internecie ukazało sie ogłoszenie że poszukują pracowników poprzez firmę. Kogo przyjeli z zewnątrz nikogo , a z zakładu ? Po znajomości jak wszędzie mnie nie i wiele innych osob poimo że byliśmy 3 raz i więcej. A co do systemu mamy 3 dni nocek , przypadło nam ostatnio 4 żeby pracownice które są zatrudnione mogły odrobić święta . I co sie okazało że nie przyszły bo one sie nie wyśpią a agencyjni muszą przyjść na nocke a na drugi dzieńna rano. KOMEDIA I CYRK W JEDNYM !
dfdf 2015-10-04 19:09
Tak dostaniesz zatrudnienie jeżeli wpadniesz majstrowi w oko lub będziesz wchodziła w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brygadzistą. Inaczej nie ma szans :)
2
Magda 2015-10-06 23:46
Przyjeli do jutrzenki na 2miesiące człowiek się starał wszystkie soboty chodził do pracy a oni tak nam podziękowali a na jutrzenke przyjęli Sare która w kółko jest na chorobowym i Andżelike która jest tak leniwa że na palecie nie stanie leń aż śmierdzi ręce opadają porostu
2
monia 2015-10-16 19:53
Nie mówiąc o tym jak nas oszukali na nadgodzinach. Chodziliśmy w soboty na nadgodziny i co sie okazało że są normalnie zapłacone a nie jako 100 w soboty ! OSZUŚCI , Z DALEKA OD NICH !!!
Sympatyczni 2015-10-21 06:05
Koleżanko Magdo od tej ANGELIKI I SARY To ty się odczep bo widocznie ty nie robisz nic skoro cię nie zatrudnili :) pozdrowienia
xyz 2015-10-26 22:34
monia...jak oszukali na nadgodzinach? Ja jakoś za wszystkie dostałem 100% i to według mnie jest normalne. Jeżeli Cię spotkała inna sytuacja jest to niezgodne z kodeksem pracy.
1
pracownik 2015-10-27 18:20
uwazam ze niema co marudzic fajnie jest w jutrzence ciezko ale ok pracuje przez agencje i jestem zadowolona fajni ludzie i ogulnie jest ok
rrgt 2015-11-03 18:39
jak możesz wiedzieć czy jest tam źle czy nie skoro tam nie pracowałaś ? popracujesz to sama sie przekonasz. Z resztą ostatnio był nabór z agencji potrzebowali 30 osób , chetnych przyszło 5 bo każdy wie jak tam jest ...
2
Magda 2015-11-23 02:40
Obydwie tak olewają jutrzenkę że cały czas na chorobowym siedzą a ty się wal mam prawo wyrażać opinie mordę w kubeł gdyby jej chłopak tam nie pracował i jego matka maszynistka Iwona to taką ściemniarę nikt by nie przyjął stare wyrzeraczki nie lepsze lenie aż śmierdzą tylko nowych wykorzystują i marudzą stare mruki agencyjni na was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] abyście z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedziały!!!!!!!!!!!
fff 2015-11-27 21:09
firma z ugruntowaną pozycją na rynku a robią z ludźmi co chcą , traktują jak śmieci . Raz zartrudniają żeby za 3 dni wyrzucić a za tydzień znowu przyjąć. Żyjesz w ciągłym strachu czy cie nie wywalą i wystarczy ci ppieniędzy na życie.
1
nn 2015-11-30 02:51
Z tego co agencja mówi pracę macie do końca lutego a potem dopiero w maju mają przyjmować nie szanują ludzi
xdd hejt 2016-05-02 20:54
A Ty gdzie mialas/es slownik ortograficzny? Jak mozna napisac "trzymia" lub "poprostu", kaleczysz jezyk anonimowcu. I takich ludzi bez zadnego wyksztalcenia tutaj biora. Jak masz problemy ze sprawnoscia fizyczna to wylewasz te poty, proste .
prac 2016-06-13 14:57
Co wy pierniczycie. To może początkujący pracownik zarabia 1400..No a po roku to pracownik ma co najmniej tysiąc netto premii ( w normalnych godzinach ,160 h). Chodzi o pracowników produkcji. Starsi pracownicy zarabiają tutaj za normalne godziny od 3.600 netto do 4.500 netto . To już nie te czasy kiedy były lipne zarobki. Bo nikomu się niechce poczekać i dobrze zarabiać..Taka jest prawda..
dziki092 2016-06-18 23:27
Prac co brałeś w jutrzence takie premie chyba na stare pieniądze :P...znam pracowników którzy po 20 latach pracy zarabiają 100-200 więcej od nowych...starsi pracownicy tyle zarabiają chyba nie wiem gdzie znajdź mi takich starszych którzy mają przynajmniej 3000zł brutto regularnie..więc nie gadaj bzdur.
Rakowisko 2k16 2016-08-11 21:54
Tak wszyscy narzekacie na te Jutrzenkę aż miło :)
Tak przy okazji jak wygląda tam z przyjęciem na operatora linii? Zastanawiam się na Jutrzenką, choć Unilever chce mnie przyjąć z otwartymi rękoma, tylko że system 4 brygadowy
Jak oceniacie prace operatorów? Pytanie skierowane do osób mało sceptycznie nastawianych do pracy
Pozdrawiam...
dziki092 2016-08-13 04:43
Rakowisko...jesteś mężczyzna? Jeżeli tak to nie będziesz operatorem w jutrzence przynajmniej na W2 (na W1 raczej załoga jest)...operator linii w jutrzence to bardzo ogólne pojęcie.
embi01 2016-08-21 01:24
W jutrzence na operatorów linii mówi się maszyniści, i są to wyłącznie kobiety, przynajmniej z tego co ja zauważyłem.
3
Pracownica Jutrzenki (tej w Bydgoszczy) 2016-10-04 23:56
Tak czytam i czytam i... Trzeba tu coś wyjśnić.
Są dwie Jutrzenki:
- Jutrzenka w Bydgoszczy (jako część Colian Factory) colian.com.pl
- Jutrzena Dobre Miasto www.jutrzenka-dobremiasto.pl

To Forum dotyczy tego pierwszego zakładu, czyli Coliana!

Opinie narzekające są, domyślam się , Na Jutrzenkę w Bydgoszczy :P
A te 4-5 tysi zarobków to raczej w Dobrym Mieście... Bo na produkcji w Bydgoszczy to na pewno nie.
Ale w sumie jest znośnie ;)

eoakoa 2016-10-05 16:09
No tak nie powinni być trzeba się liczyć ze zdaniem innych
Wasyl 2017-03-29 18:52
Nie jestem zadowolony
1
Hanna 2017-04-27 16:00
@Wasyl, dlaczego nie jesteś zadowolony z pracy w Jutrzenka? Co jest tego powodem? Uargumentuj swoją wypowiedź.
bimbaj 2017-05-11 19:29
zakład pada na pysk ludzi na urlopy wysyłają, podwyżki rok temu były średnio 20 groszy brutto! i każą się cieszyć, odradzam zdecydowanie
Hanna 2017-05-12 10:23
@bimbaj na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Co więcej możesz powiedzieć o swoich doświadczeniach z Jutrzenka? Jakie pozytywy znalazłeś w pracy, a co uważasz, że powinno ulec zmianie?
Jeżyk 2017-06-29 20:58
pracownicy świetni, gorzej z kierownictwem co bazuje na starych pracownikach, robią z siebie gwiazdeczki biznesu na ludzkiej naiwności
Zainteresowana 2017-07-24 13:45
Witam, jak wyglądają aktualnie warunki pracy w Bydgoszczy ? Jak z wynagrodzeniem przez agencje, jak warunki, atmosfera ?
Hanna 2017-08-08 18:55
@Jeżyk w jaki sposób kierownictwo wykorzystuje ludzką naiwność? Możesz dokładniej napisać, co masz na myśli? Takie niewyjaśnione sytuacje mogą wprowadzać dezinformacje, a więcej szczegółów pozwoli jej uniknąć, a co więcej - pozwoli zrozumieć twój punkt widzenia.
zimny 2017-08-09 14:08
Były dopłaty do sobót i zniknęły, o podwyzkach nie wspomnę psie grosze, do tego stać na baczność bo dyro, bo se audyt robią bo kasa im wpada za zjebanie ludzi bo paleta krzywo stoi, śmieszne
Hanna 2017-08-20 15:12
@zimny w jakim sensie ktoś otrzymuje dodatkowe wynagrodzenie, za zwracanie uwagi o takie rzeczy? Na jakiej podstawie to w zasadzie działa? Kiedy dokładniej zniknęły te dodatki?
werka 2017-09-02 16:47
Wiecie moze jak wyglądają zmiany nocne? Zaczynają się z niedzieli na poniedziałek czy z poniedziałku na wtorek?
Hanna 2017-09-10 14:18
@werka zazwyczaj w firmach jest to zmiana z poniedziałku na wtorek, ale nie wiem, jak to wygląda w Jutrzence w praktyce. Jak rozumiem - nie jesteś pracownikiem firmy?
Michał 2017-10-18 11:31
co trzeba zrobić żeby się zatrudnić w jutrzence w Bydgoszczy ulica srebrna 22
Michał 2017-10-18 11:36
mam pytanie co trzeba zrobić żeby się zatrudnić w jutrzenka w październiku 2017 ulica srebrna 22 w bydgoszczy
Zostaw swoją opinię o Jutrzenka - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jutrzenka