logo Jutrzenka

Jutrzenka

Bydgoszcz

Opinie o Jutrzenka

malza 2010-10-27 16:18:05
mam pytanie czy osoby pracujace w jutrzence są zadowolone ?
.. 2010-10-28 11:56:29
czty sa zadowoleni??z pierwszej wypowiedzi mozna wywnioskowac ze nie....
1
anonim 2010-11-19 13:35:51
Kasia - 2010-10-28 14:06:27Szczerze? Nie polecam... Pracowałam sobie przez wakacje i naprawdę maja tam dużą rotację. ( usunięte przez administratora ). Przyznam, że to prawda. Tym bardziej nie jest to praca na stałe, maksymalnie idzie tam popracować do grudnia. A się człowiek zaharuje, nadźwiga i nabiega - nie ważny pracownik, tylko wyrobienie zamówień.Jestem wykształconym cukiernikiem o bardzo dużej znajomości wyrobów cukierniczych z wieloletnim stażem . Ekspert w dziedzinie wyrobów drażetkowych. Podzielam wasze zdanie i dlatego tam nigdy nie poszedł bym do pracy :).
ell 2011-04-30 11:43:29
Pisane powyżej muszę sprostować, to nie ten oddział i błędne dane. Ewentualna zbierzność zupełnie przypadkowa.
1
qwerty 2013-01-16 19:17:20
Syf, syf i jeszcze raz SYF! Omijajcie szerokim łukiem. Narobisz się, ale nie zarobisz. Dobre 7 lat bez podwyżek, nagminnie zabierane premie, tłumaczą się, że nie jest wykonany plan.. Specjalnie go zawyżają żeby nie zapłacić pracownikom! Na inwestycje zawsze jest kasa, dla pracowników niestety nie.
2
pszczoła 2014-02-24 23:05:14
dokładnie i tak jest w jutrzence ci co robią tam po kilka lat to dlatego (usunięte przez administratora) aby sie utrzymać na stanowisku i tyrać za 5 zl na godzine smiecha na sali
1
on 2014-06-05 13:37:16
Tylko znana marka i nic poza tym
1
DAMIAN WOZNIAK 2014-08-14 23:23:05
COLIAN DAWNA JUTRZENKA PRACA OK TYLKO YE STARE PRUKWY I BRYGADZISTKI KTORE POWINNY BYC ZASTAPIONE PRZEZ MLODYCH INTELIGENTNYCH LUDZI KTORZY BY UMIELI ZORGANIZOWAC PRACE I NIE BYLO BY SZARPANINY PRACY BEZ SENSU NO ALE JAK SIE TRZYMA BABCIE TYPU JASKA CZY TAM JADZKA KTORA SIE NADAJE DO PRACY W CHLEWIE A NIE Z LUDZMI TO SIE ROBI ZAMIAST NP.NA SPOKOJNIE 30 PALET TO 20 A W PYSKU KAZDA MADRA NA BOKU PO PROSTU ZMIANA KADRY KIEROWNICZEJ NA MLODSZA I IDZIE 2 RAZY TYLE TAK BEZNADZIEJNEJ ORGANIZACJI PRACY JAK JEST NA ZMIANIE PANI MARZENY TO PORAZKA KOBIETA WOGOLE NIE NADAJE SIE DO FABRYKI TAKIEGO TYPU MA BANDE KLAKIEROW KTORZY JEJ DONOSZA I LIZA TYLEK A NUMBER ONE COLIAN POLSKA TO JADZIA 62 NA KARKU BYSTRA JAK AMFETAMIN ZWINNA JAK KOT I KAPUS OD LAT MIALEM OKAZJE PRACOWAC Z PANIA Z WTELNA Z TAKA TO ROBOTA IDZIE JEDYNA TAM ROZSADNA KOBIETA PANI BOZENA TAKZE UKLONY TYLKO DLA PANI BOZENY RESZTA TO PROSTACZKI ALE DO DYREKCJI NIGDY NIE DOJDZIE ZE MOZNA TAK ZORGANIZOWAC PRACE ZE DWA RAZY WIEKSZ PRODUKCJA BEZ SZARPANIA I NERWOW NIESTETY NIE Z TAKIMI LIZUSAMI BRYGADZISTAKAMI MOZE KTOS TO PRZECZYTA Z DYREKCJI I NIECH PRZEJEDZIE SIE JAK MA ABRAMCZYK CZY FROSTA PRODUKCJE ZORGANIZOWANA NICKOW NIE UZYWAM PODPISUJE SIE IMIENIEM I NAZWISKIEM
6
ona 2014-08-18 22:51:03
witam a jak zarobki na rękę i jaki rodzaj umowy?
2
ryba 2014-08-19 14:52:55
jako pracownik tymczasowy najniższa krajowa i umowa co tydzień
ona 2014-08-19 16:58:16
czyli 7.35 na rękę? Studenci również mogą pracować? Jak rozumiem 3 zmiany czy 2?
sasa 2014-09-28 18:09:25
to co jest opisywane to wszystko prawda to nie praca tylko charowka
3
oj tak 2014-09-29 16:17:09
racja, warunki pracy beznadziejne...tyranie byle tylko normę wyrobić, nic innego się nie liczy. Brak krzeseł do pracy, a jak już są jakimś cudem to rozwalone. Atmosfera wśród ludzi również kiepska
nell 2014-11-01 11:35:24
Niestety to prawda ciężka fizyczna praca za marne pieniądze.Podwyżki sa ale tylko
dla tzw.zasłużonych a ci którzy pracują najciężej mają wielkie gó..o.
Premii nigdy nie ma ale nadzór dostaje i to nie małe.
syk 2014-11-06 19:06:54
Witam, jaki zarobek z agencji dla tych którzy dopiero by zaczynali bo się waham między Jutrzenką a Unileverem
Tim 2014-11-07 17:14:22
W unileverze przez agencje w systemie 4 bsp zarobisz max 1350zł na rękę
jutrzenka 2014-11-28 14:07:34
System czterobrygadowy, czyli praca ciągła. W Jutrzence jest on 3ranki, 3 popołudniówki, dzień wolnego i 3 nocki i 2 dni wolnego i tak w kółko. Jest też to praca w weekendy jeżeli pracujesz w systemie. Chodzi po prostu o to, żeby produkcja szła płynnie bo jakby była praca od poniedziałku do piątku to przez weekend by produkcja stała, czyli tym samym trzeba by było zatrzymać maszynę, a jak pracujesz w systemie czyli w tej pracy ciągłęj to zlecenie produkcyjne idzie cały czas.
1
xyz 2014-11-30 17:35:12
Ja mam pytanie odnośnie pracy w laboratorium zakładowym, jaka pensja jakie warunki ?
1
xyz 2014-11-30 17:35:12
Ja mam pytanie odnośnie pracy w laboratorium zakładowym, jaka pensja jakie warunki ?
3
fiksh 2014-12-09 09:43:29
Jaka kwota brutto przez agencje 10,50?? System pon - piatek jest mozliwy czy z gory 4 brygadowka
2
hmmm 2015-01-20 15:53:31
Chyba same osoby wiecznie nie zadowolone z zycia wystawiały swoją opinie,która jest przesadzona, to nie urlop zawsze sie zmeczysz.
Przez agencje jest 10zł z groszem na godzine.Jesli komus za mało to niech sie uczy moze własna firme otworzy to będzie zadowolony
Ewka Klus 2015-01-24 23:45:10
Przez brygadzistkę Dankę moja koleżanka została zwolniona tylko dlatego że bolał ją ząb i poszła do dentysty przychodząc zamiast na pierwszą to na drugą zmianę (żenada)! A w ogóle ja się pytam! Kiedy dostaniemy w końcu swoje laczki i szafki? Bo w szatni siedzi jeden drugiemu na głowie, czy tylko osoby przez firmę mają przywileje a te z agencji bydgoskich Progress i Job Man to śmieci?
3
jutrzenka 2015-03-23 23:32:03
Jak jesteś na wydziale W1 to szafki tam w życiu nie dostaniesz bo jest ich za mało. Na W2 normalnie dostaniesz szafkę.
3
zenit 2015-04-21 13:11:08
Czy mógłby ktoś podać numer telefonu do zakładu. Dostępny w necie nie odpowiada.
xxx 2015-04-26 18:38:35
Jakie niby mamy większe przywileje od pracowników agencyjnych(nowo zatrudnieni przez firmę)? nawet pensja często wychodzi gorsza tylko mamy dosyć pewność zatrudnienia choć nie zawsze.
5
xdd 2015-04-29 14:08:41
Jest dwoje chłopakow na zm c u majstrowej Iwony Kuba i Mateusz kompletnie sie nie nadaja sa wycofani i zamuleni i takich trzymia ..a inni co sie staraja pot po plecach spływa nie doceniaja poprostu porazka gdzie dyrektor i kierownik maja oczy
anonim 2015-04-29 14:19:32
Młoda i atrakcyjna czarnulka pracuje z ropuchami ...dziewczyno szukaj czegos innego one cie tam zajada ... nie lubia cie tam ..tylko Marcin co biega za toba jak pies i podkochuje sie w tobie to tyczy sie weroniki ..
1
pracow 2015-06-20 14:10:10
Weźcie się do roboty a nie tylko narzekacie.Zarobki są bardzo niezłe.2 lata doświadczenia.Pracownik produkcyjny .Duże premie.Zarobki od 4-5 brutto .Starsi pracownicy zarabiają o wiele lepiej.
dziki092 2015-06-21 23:26:54
pracow....o jakim zakładzie mówisz? zarobki od 4-5 brutto chyba za 2 miesiące...jakie duże premie? starsi pracownicy zarabiają o wiele lepiej yhmy nowy na umowie 2 letniej ma 11.05zł/h pracownicy z 20-30letnim stażem mają o 2-3zł/h więcej więc nie gadaj bzdur
3
OK 2015-08-01 13:35:29
A prawda jest taka, że tutaj narzekają ci, co przychodzą przez agencję na dwa, trzy dni i odchodzą, bo im za ciężko. A czego się spodziewać? To praca na produkcji, fizyczna, na akord, więc leżenia brzuchem do góry nie będzie. Najgorsze to przeżyć pierwszy tydzień, a potem po nabraniu wprawy jest łatwiej. Pracując przez agencję pracy zarabia się ok 1600, a zdarzały się wypłaty nawet do 1800, a to dlatego, że oprócz podstawy dostaję się dodatki za nocki oraz weekendy. Jedynym minusem jest umowa tygodniowa, ale da się przeżyć. Majstrowie i brygadziści mają oczy i widzą kto się stara i dają możliwość dalszej pracy, co w konsekwencji prowadzi do zatrudnienia na umowę już z zakładu. A jeżeli chodzi o atmosferę to zależy od zmiany i podejścia do starych pracowników, jeżeli jesteś dla nich miły, oni będą mili dla Ciebie. Tyle. System pracy to na razie są zmiany, a o 4brygadówce nic nie wiadomo.
1
jutrzenka 2015-08-27 15:55:22
Oni sobie z pracowników agencyjnych robią jaja. Zatrudniają jak mają większe zlecenia zeby wiadomo produkcja jakoś szła a potem zwalniają i się bronią, że coś z maszynami robią. To nie wiem czy jaja sobie robi zakład czy agencje pracy tymczasowej. Ale jak oni myślą ze zatrudnią pracownika na 2 czy 3 miesiące i potem zwolnią i znowu zatrudnią to proszę Was ale pracy non stop nikt nie bedzie zmieniał. Denerwują mnie tylko co niektóre kobiety zatrudnione przez zakład jak się one chwalą i żalą że one tu pracują 20 - 35 lat jak im to było ciężko bo maszyna idzie z tempem... Owszem kurde za siedzenie nikt nikomu nie płaci to jest praca produkcyjna jak jest zlecenie większe do tego i tego terminu musi być ono wykonane nie ma że boli ale nikt nie kazał nikomu pracować na produkcji.
mzxs 2015-10-03 17:37:36
Syf i kiła. Nie polecam pracy tutaj , jestem już 3 raz a właściwie byłam . Trafiłam do Marzeńsi na zmiane 4 brygadową żeby ciągle być na jednym stanowisku. Coż się okazało ? Marzeńsia pchała tam tylko swoje pracownice a my z 4 brygadówki mieliśmy biegać z miejsca na miejsce. Sama ona wredna baba , w lesie uchowane. Współczuję tym co muszą z nią współpracować . Do tego w internecie ukazało sie ogłoszenie że poszukują pracowników poprzez firmę. Kogo przyjeli z zewnątrz nikogo , a z zakładu ? Po znajomości jak wszędzie mnie nie i wiele innych osob poimo że byliśmy 3 raz i więcej. A co do systemu mamy 3 dni nocek , przypadło nam ostatnio 4 żeby pracownice które są zatrudnione mogły odrobić święta . I co sie okazało że nie przyszły bo one sie nie wyśpią a agencyjni muszą przyjść na nocke a na drugi dzieńna rano. KOMEDIA I CYRK W JEDNYM !
dfdf 2015-10-04 19:09:44
Tak dostaniesz zatrudnienie jeżeli wpadniesz majstrowi w oko lub będziesz wchodziła w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brygadzistą. Inaczej nie ma szans :)
2
Magda 2015-10-06 23:46:51
Przyjeli do jutrzenki na 2miesiące człowiek się starał wszystkie soboty chodził do pracy a oni tak nam podziękowali a na jutrzenke przyjęli Sare która w kółko jest na chorobowym i Andżelike która jest tak leniwa że na palecie nie stanie leń aż śmierdzi ręce opadają porostu
1
monia 2015-10-16 19:53:47
Nie mówiąc o tym jak nas oszukali na nadgodzinach. Chodziliśmy w soboty na nadgodziny i co sie okazało że są normalnie zapłacone a nie jako 100 w soboty ! OSZUŚCI , Z DALEKA OD NICH !!!
Sympatyczni 2015-10-21 06:05:57
Koleżanko Magdo od tej ANGELIKI I SARY To ty się odczep bo widocznie ty nie robisz nic skoro cię nie zatrudnili :) pozdrowienia
xyz 2015-10-26 22:34:50
monia...jak oszukali na nadgodzinach? Ja jakoś za wszystkie dostałem 100% i to według mnie jest normalne. Jeżeli Cię spotkała inna sytuacja jest to niezgodne z kodeksem pracy.
pracownik 2015-10-27 18:20:06
uwazam ze niema co marudzic fajnie jest w jutrzence ciezko ale ok pracuje przez agencje i jestem zadowolona fajni ludzie i ogulnie jest ok
rrgt 2015-11-03 18:39:22
jak możesz wiedzieć czy jest tam źle czy nie skoro tam nie pracowałaś ? popracujesz to sama sie przekonasz. Z resztą ostatnio był nabór z agencji potrzebowali 30 osób , chetnych przyszło 5 bo każdy wie jak tam jest ...
2
Magda 2015-11-23 02:40:21
Obydwie tak olewają jutrzenkę że cały czas na chorobowym siedzą a ty się wal mam prawo wyrażać opinie mordę w kubeł gdyby jej chłopak tam nie pracował i jego matka maszynistka Iwona to taką ściemniarę nikt by nie przyjął stare wyrzeraczki nie lepsze lenie aż śmierdzą tylko nowych wykorzystują i marudzą stare mruki agencyjni na was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] abyście z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedziały!!!!!!!!!!!
fff 2015-11-27 21:09:06
firma z ugruntowaną pozycją na rynku a robią z ludźmi co chcą , traktują jak śmieci . Raz zartrudniają żeby za 3 dni wyrzucić a za tydzień znowu przyjąć. Żyjesz w ciągłym strachu czy cie nie wywalą i wystarczy ci ppieniędzy na życie.
1
nn 2015-11-30 02:51:23
Z tego co agencja mówi pracę macie do końca lutego a potem dopiero w maju mają przyjmować nie szanują ludzi
xdd hejt 2016-05-02 20:54:10
A Ty gdzie mialas/es slownik ortograficzny? Jak mozna napisac "trzymia" lub "poprostu", kaleczysz jezyk anonimowcu. I takich ludzi bez zadnego wyksztalcenia tutaj biora. Jak masz problemy ze sprawnoscia fizyczna to wylewasz te poty, proste .
prac 2016-06-13 14:57:38
Co wy pierniczycie. To może początkujący pracownik zarabia 1400..No a po roku to pracownik ma co najmniej tysiąc netto premii ( w normalnych godzinach ,160 h). Chodzi o pracowników produkcji. Starsi pracownicy zarabiają tutaj za normalne godziny od 3.600 netto do 4.500 netto . To już nie te czasy kiedy były lipne zarobki. Bo nikomu się niechce poczekać i dobrze zarabiać..Taka jest prawda..
dziki092 2016-06-18 23:27:40
Prac co brałeś w jutrzence takie premie chyba na stare pieniądze :P...znam pracowników którzy po 20 latach pracy zarabiają 100-200 więcej od nowych...starsi pracownicy tyle zarabiają chyba nie wiem gdzie znajdź mi takich starszych którzy mają przynajmniej 3000zł brutto regularnie..więc nie gadaj bzdur.
Rakowisko 2k16 2016-08-11 21:54:11
Tak wszyscy narzekacie na te Jutrzenkę aż miło :)
Tak przy okazji jak wygląda tam z przyjęciem na operatora linii? Zastanawiam się na Jutrzenką, choć Unilever chce mnie przyjąć z otwartymi rękoma, tylko że system 4 brygadowy
Jak oceniacie prace operatorów? Pytanie skierowane do osób mało sceptycznie nastawianych do pracy
Pozdrawiam...
dziki092 2016-08-13 04:43:28
Rakowisko...jesteś mężczyzna? Jeżeli tak to nie będziesz operatorem w jutrzence przynajmniej na W2 (na W1 raczej załoga jest)...operator linii w jutrzence to bardzo ogólne pojęcie.
embi01 2016-08-21 01:24:34
W jutrzence na operatorów linii mówi się maszyniści, i są to wyłącznie kobiety, przynajmniej z tego co ja zauważyłem.
3
Pracownica Jutrzenki (tej w Bydgoszczy) 2016-10-04 23:56:38
Tak czytam i czytam i... Trzeba tu coś wyjśnić.
Są dwie Jutrzenki:
- Jutrzenka w Bydgoszczy (jako część Colian Factory) colian.com.pl
- Jutrzena Dobre Miasto www.jutrzenka-dobremiasto.pl

To Forum dotyczy tego pierwszego zakładu, czyli Coliana!

Opinie narzekające są, domyślam się , Na Jutrzenkę w Bydgoszczy :P
A te 4-5 tysi zarobków to raczej w Dobrym Mieście... Bo na produkcji w Bydgoszczy to na pewno nie.
Ale w sumie jest znośnie ;)

eoakoa 2016-10-05 16:09:55
No tak nie powinni być trzeba się liczyć ze zdaniem innych
Zostaw swoją opinię o Jutrzenka - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jutrzenka