brak logo

Almar

Kraków

Opinie o Almar

Zygfryd 2012-11-10 00:22:01
A teraz szukaja kogos kto to pouklada: pracuj.pl/praca/dyrektor-handlowy-krakow,oferta,2701866

Myslicie, ze warto? Moze jednak probuja cos poprawic i sa swiadomi bledow, ktore im tutaj wytykacie?
były pracownik 2012-11-22 20:39:50
nie polecam nikt nic tam niezrobi bo najwyższy na nic nikomu niepozwoli przewineło się tam w ostatnim czasie dwóch dyrektorów i mieli dość po miesiącu, już tam niewielu zostało normalnych ludzi którzy znają się na pracy a zarząd to ?
1
ZŁOŚLIWIEC 2013-02-25 21:10:09
No i co poprawiło się z nowym, świeżym kierownictwem? Starej ekipy nie ma, to powinno być rewelacyjnie. Chyba retoryczne pytanie... Almar LIDEREM na rynku- tylko jakim!!
SEREK 2013-05-27 21:44:39
Mam pytanie odnosnie wrunków dla PH, czyli jakie pieniądze (podstawa i premia) i jakie auto, czy sa gpsy i limity na kilometry i na telefon ?
No i ogólnie czy warto zmieniać pracę na nich.
omo 2013-07-17 19:58:37
Ja też jestem byłym pracownikiem tej firmy i niestety muszę przyznać ża niektóre opinie nie są prawdziwe piszą je ludzie którzy zostali zwolnieni z różnych powodów a wiadomo że taka osoba nie napisze o pracodawcy nic dobrego ja się zwolniłem sam i znając trochę tą firmę mogę powiedzieć np. że nie ma pensji 1200 zł że handlowcy nie jeżdżą seicento tylko Pandami oczywiście Prezes ma swoje jak każdy prezes.
omo 2013-07-22 22:22:09
Widocznie byłem bardziej zaradny niż Ty a Ty zamiast szukać pracy wyżywsz się o 7:40 na byłych pracodawcach czyżby nikt Cię jeszcze nie zatrudnił może jesteś taki kiepski i Almar też się na Tobie poznał
Inny 2013-07-28 19:22:06
Dyrektor "M" czy jego podnóżek "T"? ;->
geisha 2013-08-29 19:47:33
Ci to przede wszystkim, a i kilka jeszcze innych "malućkich" ;-)
zainteresowany 2014-03-17 20:55:58
witam. Czy może ktoś opisać jak wygląda praca kierowcy? tzn. od której do której, wynagrodzenie. itp?
Kick ASS 2014-03-28 09:40:32
Firma ALMAR - raczej powinna się nazwać ŻENADA , rotacja pracowników większa niż swego czasu w Biedronce, o kadrze zarządzającej lepiej nie wspominać (usunięte przez administratora) Szczerze odradzam tam pracę :(
hahaha 2014-04-01 20:10:19
A gdzie się podziała opinia "Dziurawca"?????? - długa, wyczerpująca, trafiona w 100!!! Jest opinia "Brawo dla Dziurawca", a Dziurawca nie ma  i wielka szkoda - usunięto - chyba było napisane za dobrze i za mądrze hahaha !! Dziurawiec napisz opinię!! Stara była świetna, na wysokim poziomie merytorycznym i stylistycznym, co się bardzo rzadko zdarza. Niech ludzie, którzy starają się o pracę w tej firmie, wiedza czego się mogą spodziewać, niech unikną rozczarowań.
1
set 2014-04-05 23:49:27
O pracy w Almarze wiele można powiedzieć. Kiedyś pracowało się tak całkiem nieźle, ale wszystko do czasu. Kadra się zmieniła i to niestety na gorsze.(usunięte przez administratora)
set 2014-04-05 23:49:54
O pracy w Almarze wiele można powiedzieć. Kiedyś pracowało się tak całkiem nieźle, ale wszystko do czasu.(usunięte przez administratora)
złośliwiec 2014-04-06 00:55:01
Oj z tymi fakturami to się działo(usunięte przez administratora)
1
złośliwiec 2014-04-06 00:57:54
Ps. za takie numery kodeks pracy przewiduje zwolnienie dyscyplinarne więc nie wiem co ona tu jeszcze robi.
żmijka 2014-04-11 21:23:14
Tak, tak o fakturach wiedzą prawie wszyscy pracownicy, kto co i jak. (usunięte przez administratora)
Klaps 2014-08-19 19:20:33
Witam serdecznie, jak to teraz wygląda w Almarze, bo powiem szczerze, że ostatnie wpisy juz były dosyć dawno temu, a mnie interesuje informacja jak teraz atmosfera w firmie. Może brak komentarzy znaczy, że wszystko się ustabilizowało i da się przyjemnie pracować ? bo strona internetowa działa i nie sądzę, żeby firma miała jakieś problemy czy np upadła. co do tych faktur to nie nzam sprawy, ale nie wiem czy jeszcze jest czasżeby ktoś o tym pisał. jak ktoś ma ochotę to chętnie o tym przeczytam. Zalezy mi na opiniach i na tym co mnie może spotkac w podczas pracy w Almarze , potrzebuję informacji od kuchnii najlpiej od pracowników.
jaja 2014-08-20 00:20:44
nic dobrego Cie nie spotka. nie ma nowych rzeczy bo wszystko już zostało napisane. właśnie nam kolejny informatyk uciekł bo pani wiceprezes go zajechała.
3
aa 2014-08-25 16:37:08
a cos konkretniej na ten temat ?
seba 2014-09-03 02:10:14
co znaczy, że zajechała - co konkretnie ? ;> na pewno nie zostało wszystko napisane i jeszcze coś można napisać. @jaja a ty na jakim stanowisku pracujesz bo z tego co widzę to jesteś pracownikiem i wiesz dokładnie co tam się dzieje na prawdę , teraz będą szukali informatyka?może ja spróbuje się załapać...
1
Franko 2014-10-12 11:06:44
a może coś o oddziałach, wiadomo np że w zakopcu i n targu nie za dobrze się dzieje .Zakopane próbuje ratować nowy handlowiec ale w n targu dorwał się do władzy wieloletni zastępca i robi wszystko żeby pognębić ludzi-chyba zależy mu na tym żeby poodchodzili z pracy a n targ podzielił losy zakopanego
1
fugas 2014-10-29 02:02:59
żeby tylko jeszcze było co tu ratować. Szczerze mówiąc to nie wiem czy zbyt późno za ta odratowywanie Almara się nie wzięli. Wystarczy spojrzeć na pracowników i ich miny , aby zauwazyć, że już od dawna w firmie jest coś nie tak. Ale co nam teraz pozostaje? zacisnąć zęby i wierzyć , że jednak będzie lepiej
Franko 2014-11-06 10:13:01
Ciekawe czy "NAJWYŻSI"to czytają gdyby rozmawiali trochę z najniższymi szarakami to mogli by się dowiedzieć o ciekawych sytuacjach
weronika 2014-11-20 14:09:56
ja mam nadzieje, że czytają jednak, bo to jest bardzo dobre źródło wiedzy tam naprawdę i to nie tylko o tym co się dzieje w firmie, jakie ma problemy, ale przede wszystkim fajna kopalnia wiedzy na kandydatów czy osób, które chcą poznac firmę po prostu, ja właśnie dlatego na to forum trafiłem na przykład.
bz 2014-11-21 11:16:31
Jak chcecie szybko wylecieć z pracy to upomnijcie się o pieniądze działa błyskawicznie szczególnie w oddziałach....
dziurawiec 2014-12-04 14:00:58
Znowu rekrutują... Lider w rotacji pracowników! Nawet desperaci będą żałować, że tam aplikowali!
milka 2015-01-16 20:56:28
jaka jest pensja dla przedstawicieli ? jakie auta itp...
Franko 2015-01-20 18:36:16
jakie auta?To nie są auta to seicento w agonalnym stanie ,a co do pensji to w prawdzie na 100% nie mogę powiedzieć bo to zawsze było ściśle tajne łamane przez poufne ,ale przez ostatnie 2-3 lata żaden przedstawiciel w nowym targu nie był zadowolony z wypłaty(z resztą nikt nie był).Miłościwie i złośliwie panujący kierownik L.dołożył zawsze wszelkich starań żeby nikt nie zarobił-taki dusza człowiek
1
Hanuker 2015-06-30 22:56:49
Zastanawiam się czy w Almarze nie zatrudniają też kierowców na kategorię B. W końcu słyszy się tyle o tych zapychających dostawczakach w całej europie, które przecież się nieźle rozchrzaniają. Nie wiem co o tym sądzicie bo widzę,że nie ma zbyt wielu ofert pracy do nich, ale może to cisza przed burzą..
SEKO 2015-09-05 15:39:47
DO OCHRONY OBIEKTU NIEPOLECAM JUVENTUSA Z MIECHOWITY SPIA ZA 4ZL ZA GODZINE I PO BUDOWIE MOYNA SIE PALETAC A NAWET WZNIESC DZIADKI JUVENTUSA Z PIWEM W REKU CHRZSTE PANIE TA FIRMA TO SAMO DNO I NIC WIECEJ TAK JEST NA OSIEDLU BABIEGO LATA WROCLAW A GDZIE INTERWENCJA DZIADKOM MOZNA DAC WLEB I OKRASC BUDOWE
Ugcv 2015-09-06 12:18:29
Słuchajcie nie wiem czy czytaliście ale właśnie w firmie Almar pojawiło się parę nowych ofert pracy między innymi na stanowisko kierownika regionalnego w Nowym Targu, specjalisty do spraw klientów kluczowych, magazyniera, kierowcy, kierownika do spraw rozwoju sprzedaży w Krakowie oraz przedstawiciela handlowego w Tarnowie, może ktoś byłby zainteresowany
ŻENUA 2016-02-04 19:41:00
Robią w tej firmie dupolizy po 20 lat i im tam widocznie dobrze ale nic merytorycznego nie wnoszą, w opinii lokalnego rynku firma się nie rozwija, a skoro się nie rozwija to się cofa.
Całkiem niedawno był nowy dyrektor i widzę że już go nie ma.
PSEUDO ZARZĄD zamiast udać się na oddział i posiedzieć w nim chociaż kilka dni i zobaczyć jak to wygląda W PRAKTYCE wolą siedzieć na dupie i lukać w program sprzedaży FPP i patrzeć co tam się ciekawego dzieje...

JAK TO MAWIA KLASYK 'PAN CZAPECZKA' nie ma już co ratować. - a ALMAR ma fajne... biura w Krakowie.
2
dolek 2016-02-04 19:59:23
żenua, a powiedz na jakim stanowisku pracowałeś i czy miałeś realną szansę na awans ? Z tego co pamiętam z ofert to gwarantowali możlwość rozwoju i dobrej atmosfery w firmie.
ciekawy 2016-02-04 22:02:45
A czy ktoś może coś powiedzieć o pracy w Krakowie? Ogólna sytuacja i stosunek do pracownika?
erftg 2016-02-08 15:58:37
@ciekawy jezeli chodzi p prace w Krakowie to szykaja miedzy innymi specjalsity do spraw zakupoów trzeba miec min. 2 letnie doświadczenie w pracy na stanowisku kupca
ciekawy 2016-02-08 21:01:36
A czy warto startować na to stanowisko?
fugas 2016-02-10 16:01:40
na specjaliste to akurat potrzeba jest trochę doświadczenia. Na pierwszą pracę warto na pewno spróbować tutaj jako telemarketer na przykład . spróbujcie
Dziurawiec 2016-02-12 13:32:29
Almar – kiedyś, (znaczy dawno, dawno temu….) był to znaczący gracz na rynku. Teraz jego udział jest marginalizowany na życzenie zarządzających nią osób. Proces ten rozpoczął się mniej więcej 5 lat temu kiedy zaczęto zwalniać bądź nie umiano utrzymać pracowników o dużej wiedzy i doświadczeniu. Pracownicy ci natychmiast po zwolnieniu (lub zwolnieniu się) zostali wchłonięci przez konkurencję bądź też sami zaczęli tworzyć konkurencję dla Almaru odbierając firmie w szybkim tempie kolejnych klientów. No cóż – prezes firmy jakiś czas temu otoczył się ludźmi bez własnego zdania, potakującymi mu tylko i kadzącymi na każdym kroku aby jak najdłużej utrzymać stanowiska. Ludzie ci od lat podkopywali tych, którzy swoją pozycję budowali na wysokich kompetencjach, znajomości branży i klientów. W obecnej chwili nie pozostał już nikt z tych, którzy mieli jakieś pomysły na przyszłość (byli niewygodni dla obecnie otaczających szefa NIEKTÓRYCH mniej lotnych ale bardziej uległych). Firma to nie budynki i systemy komputerowe – to ludzie i od ich poziomu zależy jej przyszłość. Ta przyszłość w przypadku Almaru nie wygląda dzisiaj za wesoło. Konkurenci w branży zaczynają ze sobą współpracować dla obopólnych korzyści a Almar jest zawsze gdzieś z boku. Firma traci kolejnych klientów a przyczyną tego jest ociężałość umysłowa obecnie zarządzających nią. W trudnych czasach potrzebne są nowe pomysły, na które prezes firmy nie wyraża zgody prowadząc ją w oparciu o zasady, które sprawdzały się w latach dziewięćdziesiątych. Firma cofa się, a konkurencja w szybkim tempie rozwija się. I tak będzie dalej ponieważ otaczający prezesa ludzie nie są w stanie pchnąć jej dalej, szczególnie dzisiaj kiedy tracą grunt pod nogami po pozbyciu się tych, którzy kiedyś za nich wykonywali robotę. Duża część dyrekcji zamiast zajmować się planowaniem przyszłych działań celebruje swoje stanowiska, bawi się w kupowanie nowego sprzętu, śledzi pracowników…
Sprawny manager to człowiek z pomysłami a nie taki, który większość dnia traci na donosy, rozliczanie ludzi z czasu i dzwonienie po serwisach samochodowych.
Ludzie otaczający prezesa przytakną każdemu jego słowu, każdej fanaberii i głupocie aby tylko zachować posady. No cóż – jeśli ci o których piszę stracą pracę w Almarze to nie znajdą raczej pracy w branży. Dla nich to być albo nie być.
3
zosibi 2016-02-12 16:23:36
Nie jest tak źle jak mówisz. Niby zwalniali, ale w tym roku zaczęło się od zatrudnień @Dziurawiec. Przede wszystkim cenią sobie fachowców, stad też wiążą się z nimi umową o pracę.
Miksełko 2016-02-12 16:55:07
Fakt nie jest tak dobrze jak pisze Dziurawiec, jest GORZEJ!! Cenią fachowców dobre... NIE CENIĄ NIKOGO! PRACOWNIK TO KOSZT. Pionek, którym można pomiatać i zwolnić. Zatrudniają, bo im pracownicy sami odchodzą. Firma ma już wyrobioną kiepską opinie na rynku, bez tego portalu. A fachowcy to są, ale w konkurencji.
2
ŻENUA 2016-02-13 12:38:50
Ja w tej firmie nie pracowałem.
1
ŻENUA 2016-02-13 12:56:39
@Zaczynają od zatrudnień ?

Czy naprawdę jaśnie oświecony hrabia AN myśli że szczytem na jaki można się wznieść jest fakt że zatrudniają na umowę pracę? To aż taki prestige ??

Podejrzewam że piszę to ktoś z zarządu spółki - drogi zarządzie, proszę dodać jeszcze jakie są kwoty brutto na tych umowach dla stanowisk osób zarządzającym oddziałem - DRAMAT.

Wasze bliskie konkurencje mają:
- telemarketing,
- przedstawicieli handlowych z PROFESJONALNYMI narzędziami do sprzedaży,
- e-hurt - zamówienia internetowe
- sprzedaż bezpośrednia

A u Was ani jeden z w/w kanałów sprzedaży nie działa tak jak trzeba.
4
Młody 2016-02-14 19:27:09
Mi się nie wydaje by mieli złą opinię, a przynamniej ja się z tym nie spotkałem. Właściwie to znajomy mi polecił pracę w Almar, a raczej by mnie nie chciał wrzucić w coś niefajnego. Tak więc wysłałem cv na kierownika oddziału. Oczekują minimum 2 lat doświadczenia na podobnym stanowisku i wyższego wykształcenia, a ja to wszystko spełniam.
Mixełko 2016-02-15 13:02:52
Ze znajomymi to różnie bywa. Ale jak się chcesz przekonać na własnej skórze to startuj. Za miesiąc, dwa napisz opinie. ludzie, którzy tutaj napisali posty często pracowali kilka lat. I znają firmę bardzo dobrze.
Fafuś 2016-02-15 19:55:34
A czy znajomy pracuje w firmie Almar? Bo może zapomniał ci wspomnieć , że jak zostaniesz po okresie próbnym , to on zgarnie za to kasę - taka nagroda :)
domka 2016-02-16 19:50:51
może się podzieli @Fafuś? :) w niektórych firmach dostają za polecenia nawet 800-900zł więc myslę, że Ty pewnie też nie miał byś skrupułów, a jest okazja bo szukają teraz przedstawiciela handlowego
trom 2016-04-11 20:28:32
Dobrze, że taki referent ds. zakupów może liczyć na stabilne zatrudnienie, choć wymagają 2 letniego doświadczenia jako kupiec.
Milo 2016-05-12 15:18:49
Limity jakie sa to każdy widzi, ale mi się wydaje, że wszystko da się zrobić nawet jako przedstawiciel handlowy i chociaż to wazne, to można zrobić w tym też jakąś zabawę i dać sobie radę i zgarnąć kasę
aa 2016-05-18 22:46:15
pracowałem tam kilka lat i to najgorszy pracodawca jaki mi się trafił. Podejście masz pracę to masz szczęście a my cie wyciśniemy jak cytrynkę za marną pensję. Byłem i znam jeszcze parę osób tam pracujących i z czasem jest tam coraz gorze. Podejrzewam, że każda przychylna opinia jest pisana przez zarząd. Jedyna rzetelna opinia: omijajcie almar z daleka.
4
tadel 2016-07-07 10:17:58
aa' a na jakim stanwosiku tam pracowales rownież jako Montażysta Mebli Kuchennych? Bo widzialem ogloszenie, że szukają kogoś do Łodzi na to stanwosiko, gdzie trzeba posidac umiejetnosci w montażu, a jak z wynagrodzeniem?
Zostaw swoją opinię o Almar - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Almar