brak logo

Almar

Kraków

Opinie o Almar

anonim 2011-11-17 09:29:29
To chyba jakiś inny Almar?!!! płace dobre chyba dla wybranych! może kiedyś tak było.. ale to już przeszłość.
1
Anymous 2012-08-29 09:03:17
Brawo \"Dziurawiec\"! Sytuacja opisana przez Ciebie to strzał w 10. Cała prawda o tej firmie.
ha ha 2012-08-30 22:17:14
Brawo brawo - wreszcie trochę prawdy o firmie Almar
wędzarek 2012-09-20 19:50:22
ta firma to wewnętrzne zarządzenia a nie ludzie, największym bólem tej firmy to faktycznie ludzie którzy drżą o swoje posady zamiast pracować, najważniejsze żeby się nienarazić się najwyższemu ludzie ocknijcie się
Zygfryd 2012-11-10 00:22:01
A teraz szukaja kogos kto to pouklada: pracuj.pl/praca/dyrektor-handlowy-krakow,oferta,2701866

Myslicie, ze warto? Moze jednak probuja cos poprawic i sa swiadomi bledow, ktore im tutaj wytykacie?
były pracownik 2012-11-22 20:39:50
nie polecam nikt nic tam niezrobi bo najwyższy na nic nikomu niepozwoli przewineło się tam w ostatnim czasie dwóch dyrektorów i mieli dość po miesiącu, już tam niewielu zostało normalnych ludzi którzy znają się na pracy a zarząd to ?
1
ZŁOŚLIWIEC 2013-02-25 21:10:09
No i co poprawiło się z nowym, świeżym kierownictwem? Starej ekipy nie ma, to powinno być rewelacyjnie. Chyba retoryczne pytanie... Almar LIDEREM na rynku- tylko jakim!!
SEREK 2013-05-27 21:44:39
Mam pytanie odnosnie wrunków dla PH, czyli jakie pieniądze (podstawa i premia) i jakie auto, czy sa gpsy i limity na kilometry i na telefon ?
No i ogólnie czy warto zmieniać pracę na nich.
omo 2013-07-17 19:58:37
Ja też jestem byłym pracownikiem tej firmy i niestety muszę przyznać ża niektóre opinie nie są prawdziwe piszą je ludzie którzy zostali zwolnieni z różnych powodów a wiadomo że taka osoba nie napisze o pracodawcy nic dobrego ja się zwolniłem sam i znając trochę tą firmę mogę powiedzieć np. że nie ma pensji 1200 zł że handlowcy nie jeżdżą seicento tylko Pandami oczywiście Prezes ma swoje jak każdy prezes.
omo 2013-07-22 22:22:09
Widocznie byłem bardziej zaradny niż Ty a Ty zamiast szukać pracy wyżywsz się o 7:40 na byłych pracodawcach czyżby nikt Cię jeszcze nie zatrudnił może jesteś taki kiepski i Almar też się na Tobie poznał
Inny 2013-07-28 19:22:06
Dyrektor "M" czy jego podnóżek "T"? ;->
geisha 2013-08-29 19:47:33
Ci to przede wszystkim, a i kilka jeszcze innych "malućkich" ;-)
zainteresowany 2014-03-17 20:55:58
witam. Czy może ktoś opisać jak wygląda praca kierowcy? tzn. od której do której, wynagrodzenie. itp?
1
Kick ASS 2014-03-28 09:40:32
Firma ALMAR - raczej powinna się nazwać ŻENADA , rotacja pracowników większa niż swego czasu w Biedronce, o kadrze zarządzającej lepiej nie wspominać (usunięte przez administratora) Szczerze odradzam tam pracę :(
hahaha 2014-04-01 20:10:19
A gdzie się podziała opinia "Dziurawca"?????? - długa, wyczerpująca, trafiona w 100!!! Jest opinia "Brawo dla Dziurawca", a Dziurawca nie ma  i wielka szkoda - usunięto - chyba było napisane za dobrze i za mądrze hahaha !! Dziurawiec napisz opinię!! Stara była świetna, na wysokim poziomie merytorycznym i stylistycznym, co się bardzo rzadko zdarza. Niech ludzie, którzy starają się o pracę w tej firmie, wiedza czego się mogą spodziewać, niech unikną rozczarowań.
1
set 2014-04-05 23:49:27
O pracy w Almarze wiele można powiedzieć. Kiedyś pracowało się tak całkiem nieźle, ale wszystko do czasu. Kadra się zmieniła i to niestety na gorsze.(usunięte przez administratora)
set 2014-04-05 23:49:54
O pracy w Almarze wiele można powiedzieć. Kiedyś pracowało się tak całkiem nieźle, ale wszystko do czasu.(usunięte przez administratora)
złośliwiec 2014-04-06 00:55:01
Oj z tymi fakturami to się działo(usunięte przez administratora)
1
złośliwiec 2014-04-06 00:57:54
Ps. za takie numery kodeks pracy przewiduje zwolnienie dyscyplinarne więc nie wiem co ona tu jeszcze robi.
żmijka 2014-04-11 21:23:14
Tak, tak o fakturach wiedzą prawie wszyscy pracownicy, kto co i jak. (usunięte przez administratora)
jaja 2014-08-20 00:20:44
nic dobrego Cie nie spotka. nie ma nowych rzeczy bo wszystko już zostało napisane. właśnie nam kolejny informatyk uciekł bo pani wiceprezes go zajechała.
3
aa 2014-08-25 16:37:08
a cos konkretniej na ten temat ?
Franko 2014-10-12 11:06:44
a może coś o oddziałach, wiadomo np że w zakopcu i n targu nie za dobrze się dzieje .Zakopane próbuje ratować nowy handlowiec ale w n targu dorwał się do władzy wieloletni zastępca i robi wszystko żeby pognębić ludzi-chyba zależy mu na tym żeby poodchodzili z pracy a n targ podzielił losy zakopanego
1
Franko 2014-11-06 10:13:01
Ciekawe czy "NAJWYŻSI"to czytają gdyby rozmawiali trochę z najniższymi szarakami to mogli by się dowiedzieć o ciekawych sytuacjach
bz 2014-11-21 11:16:31
Jak chcecie szybko wylecieć z pracy to upomnijcie się o pieniądze działa błyskawicznie szczególnie w oddziałach....
dziurawiec 2014-12-04 14:00:58
Znowu rekrutują... Lider w rotacji pracowników! Nawet desperaci będą żałować, że tam aplikowali!
milka 2015-01-16 20:56:28
jaka jest pensja dla przedstawicieli ? jakie auta itp...
Franko 2015-01-20 18:36:16
jakie auta?To nie są auta to seicento w agonalnym stanie ,a co do pensji to w prawdzie na 100% nie mogę powiedzieć bo to zawsze było ściśle tajne łamane przez poufne ,ale przez ostatnie 2-3 lata żaden przedstawiciel w nowym targu nie był zadowolony z wypłaty(z resztą nikt nie był).Miłościwie i złośliwie panujący kierownik L.dołożył zawsze wszelkich starań żeby nikt nie zarobił-taki dusza człowiek
1
SEKO 2015-09-05 15:39:47
DO OCHRONY OBIEKTU NIEPOLECAM JUVENTUSA Z MIECHOWITY SPIA ZA 4ZL ZA GODZINE I PO BUDOWIE MOYNA SIE PALETAC A NAWET WZNIESC DZIADKI JUVENTUSA Z PIWEM W REKU CHRZSTE PANIE TA FIRMA TO SAMO DNO I NIC WIECEJ TAK JEST NA OSIEDLU BABIEGO LATA WROCLAW A GDZIE INTERWENCJA DZIADKOM MOZNA DAC WLEB I OKRASC BUDOWE
ŻENUA 2016-02-04 19:41:00
Robią w tej firmie dupolizy po 20 lat i im tam widocznie dobrze ale nic merytorycznego nie wnoszą, w opinii lokalnego rynku firma się nie rozwija, a skoro się nie rozwija to się cofa.
Całkiem niedawno był nowy dyrektor i widzę że już go nie ma.
PSEUDO ZARZĄD zamiast udać się na oddział i posiedzieć w nim chociaż kilka dni i zobaczyć jak to wygląda W PRAKTYCE wolą siedzieć na dupie i lukać w program sprzedaży FPP i patrzeć co tam się ciekawego dzieje...

JAK TO MAWIA KLASYK 'PAN CZAPECZKA' nie ma już co ratować. - a ALMAR ma fajne... biura w Krakowie.
2
ciekawy 2016-02-04 22:02:45
A czy ktoś może coś powiedzieć o pracy w Krakowie? Ogólna sytuacja i stosunek do pracownika?
ciekawy 2016-02-08 21:01:36
A czy warto startować na to stanowisko?
Dziurawiec 2016-02-12 13:32:29
Almar – kiedyś, (znaczy dawno, dawno temu….) był to znaczący gracz na rynku. Teraz jego udział jest marginalizowany na życzenie zarządzających nią osób. Proces ten rozpoczął się mniej więcej 5 lat temu kiedy zaczęto zwalniać bądź nie umiano utrzymać pracowników o dużej wiedzy i doświadczeniu. Pracownicy ci natychmiast po zwolnieniu (lub zwolnieniu się) zostali wchłonięci przez konkurencję bądź też sami zaczęli tworzyć konkurencję dla Almaru odbierając firmie w szybkim tempie kolejnych klientów. No cóż – prezes firmy jakiś czas temu otoczył się ludźmi bez własnego zdania, potakującymi mu tylko i kadzącymi na każdym kroku aby jak najdłużej utrzymać stanowiska. Ludzie ci od lat podkopywali tych, którzy swoją pozycję budowali na wysokich kompetencjach, znajomości branży i klientów. W obecnej chwili nie pozostał już nikt z tych, którzy mieli jakieś pomysły na przyszłość (byli niewygodni dla obecnie otaczających szefa NIEKTÓRYCH mniej lotnych ale bardziej uległych). Firma to nie budynki i systemy komputerowe – to ludzie i od ich poziomu zależy jej przyszłość. Ta przyszłość w przypadku Almaru nie wygląda dzisiaj za wesoło. Konkurenci w branży zaczynają ze sobą współpracować dla obopólnych korzyści a Almar jest zawsze gdzieś z boku. Firma traci kolejnych klientów a przyczyną tego jest ociężałość umysłowa obecnie zarządzających nią. W trudnych czasach potrzebne są nowe pomysły, na które prezes firmy nie wyraża zgody prowadząc ją w oparciu o zasady, które sprawdzały się w latach dziewięćdziesiątych. Firma cofa się, a konkurencja w szybkim tempie rozwija się. I tak będzie dalej ponieważ otaczający prezesa ludzie nie są w stanie pchnąć jej dalej, szczególnie dzisiaj kiedy tracą grunt pod nogami po pozbyciu się tych, którzy kiedyś za nich wykonywali robotę. Duża część dyrekcji zamiast zajmować się planowaniem przyszłych działań celebruje swoje stanowiska, bawi się w kupowanie nowego sprzętu, śledzi pracowników…
Sprawny manager to człowiek z pomysłami a nie taki, który większość dnia traci na donosy, rozliczanie ludzi z czasu i dzwonienie po serwisach samochodowych.
Ludzie otaczający prezesa przytakną każdemu jego słowu, każdej fanaberii i głupocie aby tylko zachować posady. No cóż – jeśli ci o których piszę stracą pracę w Almarze to nie znajdą raczej pracy w branży. Dla nich to być albo nie być.
6
Miksełko 2016-02-12 16:55:07
Fakt nie jest tak dobrze jak pisze Dziurawiec, jest GORZEJ!! Cenią fachowców dobre... NIE CENIĄ NIKOGO! PRACOWNIK TO KOSZT. Pionek, którym można pomiatać i zwolnić. Zatrudniają, bo im pracownicy sami odchodzą. Firma ma już wyrobioną kiepską opinie na rynku, bez tego portalu. A fachowcy to są, ale w konkurencji.
2
ŻENUA 2016-02-13 12:38:50
Ja w tej firmie nie pracowałem.
1
ŻENUA 2016-02-13 12:56:39
@Zaczynają od zatrudnień ?

Czy naprawdę jaśnie oświecony hrabia AN myśli że szczytem na jaki można się wznieść jest fakt że zatrudniają na umowę pracę? To aż taki prestige ??

Podejrzewam że piszę to ktoś z zarządu spółki - drogi zarządzie, proszę dodać jeszcze jakie są kwoty brutto na tych umowach dla stanowisk osób zarządzającym oddziałem - DRAMAT.

Wasze bliskie konkurencje mają:
- telemarketing,
- przedstawicieli handlowych z PROFESJONALNYMI narzędziami do sprzedaży,
- e-hurt - zamówienia internetowe
- sprzedaż bezpośrednia

A u Was ani jeden z w/w kanałów sprzedaży nie działa tak jak trzeba.
6
Mixełko 2016-02-15 13:02:52
Ze znajomymi to różnie bywa. Ale jak się chcesz przekonać na własnej skórze to startuj. Za miesiąc, dwa napisz opinie. ludzie, którzy tutaj napisali posty często pracowali kilka lat. I znają firmę bardzo dobrze.
1
Fafuś 2016-02-15 19:55:34
A czy znajomy pracuje w firmie Almar? Bo może zapomniał ci wspomnieć , że jak zostaniesz po okresie próbnym , to on zgarnie za to kasę - taka nagroda :)
aa 2016-05-18 22:46:15
pracowałem tam kilka lat i to najgorszy pracodawca jaki mi się trafił. Podejście masz pracę to masz szczęście a my cie wyciśniemy jak cytrynkę za marną pensję. Byłem i znam jeszcze parę osób tam pracujących i z czasem jest tam coraz gorze. Podejrzewam, że każda przychylna opinia jest pisana przez zarząd. Jedyna rzetelna opinia: omijajcie almar z daleka.
8
tadel 2016-07-07 10:17:58
aa' a na jakim stanwosiku tam pracowales rownież jako Montażysta Mebli Kuchennych? Bo widzialem ogloszenie, że szukają kogoś do Łodzi na to stanwosiko, gdzie trzeba posidac umiejetnosci w montażu, a jak z wynagrodzeniem?
Zostaw swoją opinię o Almar - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Almar