Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Sepo Sp. z o.o. Laboratorium

Pracowałeś w firmie Sepo Sp. z o.o. Laboratorium i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zdesperowany pracownik - 2013-01-25 10:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie niskie, że aż się wstyd przyznać.
zdjecie uzytkownika
Była... - 2013-04-26 18:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
+ młodzi po studiach zdobędą podstawową wiedzę
+ wypłacane nadgodziny (patrz niżej)

- dyskryminacja kobiet w ciąży (umowy na krótkie okresy dla kobiet, zwolnienia po ciąży)
- niskie pensje
- brak szkoleń
- zacofanie techniczno- sprzętowe
- fałszywa pani [usunięte przez moderatora]., która wchodzi w cztery litery zarządowi a wśród pracowników nadaje na szefów i innych kierowników. Chyba tylko po to by uśpić czujność pracowników na jej osobę.Rozwój tej firmy blokuje jej "wszystko wiedząca"osoba
- skąpe nad wyraz szefostwo
- dużo nadgodzin (na tym bazują by praca była wykonana)
- oszukiwanie na wynikach

Jednym słowem: nie polecam.
zdjecie uzytkownika
ona - 2013-05-23 19:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To samo spotkało mnie rok temu. Zwolniona po okresie ciąży.
Po kursie księgowości znalazłam pracę jako księgowa. Pracowników laboratorium wspominam mile, fajnie ludzie tylko szefostwo do [usunięte przez moderatora].
zdjecie uzytkownika
M....... - 2013-07-06 14:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z innymi wypowiedziami
wyzysk i oszustwo - połowy sie nie robi tylko pisze.
Na wszystko jest kasa -tylko nie dla ludzi.
Jak masz za dużo to ci prezes poskreśla bo go oszukujesz
i kto tu kogo oszukuje.

Co do Pani [usunięte przez moderatora]. poprostu jest na nieszczęście tej firmy, ale zawsze trafi jakaś mądrala co myśli że jest najmądrzejsza a reszta to tępaki i durnie
Szkoda komentować.

ogólnie odradzam
zdjecie uzytkownika
Mniej niż zero - 2013-07-11 16:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami ! Praca w SEPO jest miła, przyjemna, kierownictwo jest bardzo przyjazne dla pracowników. Prawda jest taka, że jak się komuś robić nie chce robić, to zawsze będzie narzekał. Jednym słowem jest zajebiście.
zdjecie uzytkownika
0+1 - 2013-10-08 13:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mniej niż zero - 2013-07-11 16:31:21

Nie zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami ! Praca w SEPO jest miła, przyjemna, kierownictwo jest bardzo przyjazne dla pracowników. Prawda jest taka, że jak się komuś robić nie chce robić, to zawsze będzie narzekał. Jednym słowem jest zajebiście.
to chyba Kondzio pisał :P
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-22 11:02:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak się komuś nie chce robić heheheh
w sepo robi się 2 miesiące w miesiącu i na tym się bazuje kasowo. Jak jest bez godzin które i tak są wypłacane na ryczałty to kiepsko jest.
zdjecie uzytkownika
stefan - 2013-12-25 18:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie to jakaś paranoja.
taka firma to maszynka do robienia kasy - ale tylko dla prezesów - pracownik owszem zarobi jak zasuwa 15-20 godzin na dobę.
(usunięte przez administratora) , a co dopiero wspominać o kontaktach z ludźmi i zarządzaniu no cóż są na świecie jeszcze większe nieszczęścia.
ODRADZAM !!!!!
zdjecie uzytkownika
hans - 2014-01-05 14:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sepo to jedyna firma ktora wciaz poszukuje pracownikow bo co chwile ktos odchodzi. Nie potrafia docenic pracownikow, ktorzy od wielu lat zapieprzaja dla tej firmy ( to rola kierownictwa), ale kierownictwo jest jakie jest niestety na niskim poziomie. Miesieczne normalny pracownik przepracowuje ok 230 h.
zdjecie uzytkownika
stefan - 2014-04-18 09:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
230 h za np 3000 tyś. złotych - jak by pracować w biedronce na 2 etaty to też będzie tyle - po co nam studia.

Największa porażka tej firmy to Pani (usunięte przez administratora) NIE POLECAM !!!!
zdjecie uzytkownika
Mniej niż zero - 2014-04-27 14:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogi Stefanie nikt Cię na siłę nie trzyma, zmień pracę i po problemie. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oli - 2014-07-18 22:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
która Pani? Pani A...?
zdjecie uzytkownika
Lena - 2014-08-19 16:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mniej niż zero - 2014-04-27 14:36:37]:
@Mniej niż zero: też nie pochwalam takiego narzekanctwa, ale to takie typowo polskie jest, że w internecie jak mamy maske anonimowości to się otwieramy na to, aby wyrzucić z siebie negatywne emocje. "Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" - jest takie przysłowie, które dobrze oddaje takich malkontentów. @stefan: jak ktoś się spełnia w pracy to i może robić nawet ponad 200 godzin, ważne żeby miał za nie odpowiednio płacone zgodnie z umową. To jego wybór, to jest raczej proste. Napiszecie więcej o aktualnych przyjęciach do pracy. Znalazłam na stronie internetowej Sepo informacje o tym, ze jest szukany specjalista ds. pomiarów środowiska pracy. Jestem świeżo upieczoną absolwentką i szukam zatrudenienia w mojej drugiej pracy w zawodzie po tym jak jeszcze na studiach pracowałam w firmie chemicznej, takiej korporacaji. Tylko nie wiem,bo jestem kobietą a widzę tutaj bardzo męskie towarzystwo :). Nie wiem.
zdjecie uzytkownika
gibol - 2014-09-08 17:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stawki już mniej więcej wiem jakie są, warto spróbowac moim zdaniem i robić ile można, ale co z tą rotacją o której wspominacie ludziska? jest na serio taka wielka?
zdjecie uzytkownika
dark - 2014-10-27 17:16:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie osobiście bawi zamiatanie brudów pod dywan tj. mówienie że jest dobrze jak jest do d... .
Co do tego że można pracować gdzieś indziej - no pewnie że tak bo chyba wszyscy co to pisali już w SEPO nie pracują.

Czekam tylko aż się rozpisze ta Pani co ją wywalili - taka gwiazda była to teraz może poświeci.

poza tym ta firma to żenada
zdjecie uzytkownika
kleo - 2014-11-02 17:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli chodzi o pracę w Sepo to praca raczej moim zdaniem dla kobiet. Wiadomo , że nie we wszystkich aspektach , ale kobiety po inzynierii środowiska albo ochronie środowiska wreszcie będą mogły znaleźć sobie pracę w zawodzie co nie jest takie proste. A obecnie poszukują kilku osób na chociazby specjaliste ds pomiarów emisji powietrza
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-11-04 19:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam pracowałem kilka lat - strata czasu

Pani J. teraz też słyszałem że ma ten komfort.

to że poszukują ludzi bo rotacja - no cóż jak w dwa lata odchodzi ponad 20 osób to chyba o czymś świadczy.

... a za płotem SEPO też jest świat i można w domu z rodziną pomieszkać

popieram przedmówców
PORAŻKA

zdjecie uzytkownika
NN - 2014-12-03 18:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byle więcej, Byle szybciej, Byle taniej. SEPO
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-12-05 20:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jakie warunki pracy w laboratorium?? jakie zarobki? też pracuje się po kilkanaście godzin dziennie?? ludzie są na umowie o prace?? odpiszcie proszę bo chciałabym tam złożyć CV.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2014-12-14 20:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
klakier - 2014-12-14 20:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co druga osoba wypowiadajaca sie na forum jest pracownikiem sepo. Szkoda tylko,ze taka odwage maja jedynie anonimowo w internecie. Na codzien juz nie tacy odwazni..wypowiedzenia poki co tez nikt nie sklada. Nie mowie,ze firma jest idealem ale gadaniem zza monitora nic nie zdzialasz
zdjecie uzytkownika
poznaniak - 2014-12-28 23:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy tą firmą rządzi klan Kita? Jestem z Poznania i chciałem aplikować do firmy Traskoprojekt, którą podobno Sepo kupiło, jak wpisałem w KRS lub Infoveriti słowo Kita to stwierdziłam ze to chyba jakaś mafia! To nazwisko przewija się chyba w 10 firmach!
zdjecie uzytkownika
bubu - 2015-01-05 09:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIE POLECAM!
-Zarobki w firmie są bardzo niskie (średnio od 1500-2000zł), podwyżki bywają, ale w zasadzie tylko przy okazji przedłużenia umowy i to też nie zawsze.
-Braki sprzętowe i ciągłe kombinowanie na wynikach(temat rzeka).
-Brak szkoleń, ludzie nie mają pojęcia co robią, robili (chociaż za te pieniądze kto by się przejmował), zresztą nawet jak się coś zawali to nie ma konsekwencji, bo i jakie, brak premii, której z reguły nie ma?!
-Legendarne nadgodziny w Sepo. Większość ludzi pracuje jedynie dlatego, że robią nadgodziny. W niektórych działach normą jest praca po 12 godzin dziennie i więcej. Każdy kto może to jeszcze na nadgodzinach oszukuje, a zarząd nic z tym na razie nie robi, bo jakby nie nadgodziny to chyba nikt by już w firmie nie pracował.
-Rotacja w firmie jest również bardzo duża, a większość ludzi odchodzi bo warunki pracy są kiepskie a wymagania wysokie.
Osoby, które zostają zatrudnione nie mają praktycznie żadnej rzeczowej wiedzy nie mówiąc już o doświadczeniu. Zazwyczaj do pracy przychodzą osoby zaraz po studiach, a głównym kryterium przyjęcia są niskie oczekiwania finansowe. Pamiętaj, jeśli chcesz pracować w SEPO, nie mów na rozmowie, że chcesz zarabiać więcej niż 2000zł bo Cię nikt nie zatrudni.
-Pracy jest dużo, większość ludzi zawalona jest robotą (bywa, że do pracy zatrudniani są tymczasowo ludzie do pomocy) a ciągle słyszy się że firma jest pod kreską lub ledwo wychodzi na zero!
-Widać duże błędy w zarządzaniu nie wspominając już o podstawowych zasadach działania na rynku, jak aktualna strona internetowa, reklama itp.
-Co do osób odważnych, które próbowały coś zmienić, to zazwyczaj dostają najbardziej po d..pie lub już nie pracują. Wszystkie zaproponowane pomysły spotkały się z niezadowoleniem lub wręcz odebrane zostały jako próba zaszkodzenia firmie.
Pozdrowienia dla tych, którzy nie bali się odejść, nie każdy ma tyle odwagi!
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-03-31 22:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem jak odbierac to co napisał bubu - ale właśnie poszukuję firmy, która ma się zajmować badaniami i pomairami na stanowiskach pracy. Widziałem na stronie internetowej że ta firma zajmuje się jeszcze innymi usługami zwązanymi z badaniem. Możecie polecić ich usługi czy macie jakieś inne zdanie na ich temat.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-04-15 17:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
mt - 2015-04-15 17:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Janie daj sobie spokój...jest wiele innych firm. Nie warto. Kasa i wyzysk na pierwszym miejscu. Rzetelnosc wyniku na ostatnim i bynajmniej nie jest to wina najnizszego szczebla ani nawet kierownictwa.
zdjecie uzytkownika
grzesiek - 2015-04-17 18:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mt proszę uściślij i sprecyzuj co masz na mysli pisząc o wyzysku. to bardzo ważna sprawa więc prosze rozwiń swoją myśl i podaj jakieś dowody jeśli je masz
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sepo Sp. z o.o. Laboratorium

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Sepo Sp. z o.o. Laboratorium?
Zadaj pytanie
alert