Centrum Medyczne MAVIT Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Centrum Medyczne MAVIT Sp. z o.o.

Aga 2015-05-23 23:15
Zarobki zarobkami .... jeden zarabia mniej, drugi więcej .... szczęście, doświadczenie, znajomości. Jednak nie da się ukryć, że komfort pracy jest najważniejszy. Córka prezesa całymi dniami przesiaduje na monitoringu i obserwuje, jak się jej coś nie podoba to dzwoni i mówi "to nie Pani rejon co tam Pani robi?"
2
sandi 2015-06-09 13:15
Czy nadal jest tam tak zle?? widziałam oferty pracy na rejestracje, czy moze mi ktos powiedziec, czy one tez sa traktowane jak śmieci przez pracodawce???
anonim 2015-06-22 18:38
Tak nadal niestety jest tam wyzysk pracownika i marne pensje
2
Niko 2015-08-13 13:59
Niestety ostatnio miałem przyjemność być na oddziale w Mavicie, szpital robi miłe wrażenie ładne zadbane wnętrze, telewizor bez opłat ładna czysta łazienka w sali ale ...ale nic poza tym miałem okazje leżeć kilka dni w tym szpitalu i zdażyło mi się parę razy być nie miło potraktowanym przez panie pielęgniarki -z łaską wszystko , posiłki w różnych godzinach jak im się przypomni , a w nocy jeśli coś potrzebowałem to bez kija nie podchodz bo obudziłeś panią która tak słodko sobie spała !
3
kaja 2015-08-13 17:13
może po prostu źle trafiłeś @Niko i tyle.. wiem, że jeśli chodzi o prace u nich to jest całkiem nieźle, bo mają ciekawe oferty, obencie jako Konsultant Telefoniczny i jako Specjalista ds. Obsługi Pacjenta.. wydaje mi się, że ta obsługa pacjenta jest teraz wprowadzona, bo właśnie nie byli zadowoleni z jakości poprzednich pracowników
1
Monika 2015-08-14 21:12
Panie Niko jak to mówią jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Ja też miałam przyjemność być pacjentką tego szpitala i mam całkiem odmienne zdanie.Już sam szpital z wyglądu jest fantastyczny, a panie pielęgniarki przemiłe i kompetentne. Widziałam również pacjentów, którzy byli nie do wytrzymania i ja na ich miejscu to bym ich udusiła, ale panie pielęgniarki muszą to znosić. Więc jak to mówią kij ma dwa końce. Pozdrawiam.
Gunia 2015-09-21 16:57
Ja byłam pracownikiem Centrum Mavit na stanowisku specjalista ds.pacjęta.
Wynagrodzenie nie przekraczalo 2000zł
Ale jak to młówia pieniadze to nie wszystko!
Ale stosunki pracownicze - DRAMAT. każda na każda gada, ale oczywiscie po cichu usmiechajac sie falszywie :D Kierowniczki Pani B. i Pani A. też jakies nieporozumienie - sztywne jakby kij połkneły i do tego bezczelne!
Ale najgorsze jest to ze Pielegniarki jak i rejestratorki maja bardzo zly stosunek do pacjetów np: "smierdzi ten dziadek jakby sie zeszczał w gacie"

Jednym slowem odradzam prace w Mavicie!!
3
antyga 2015-10-13 01:49
kurcze to szkoda, że warunki pracownicze kiepskie są, ja nigdy nie pracowałam więc od strony pracowniczej nie wiem jak to wygląda, ale obsługa była dla mnie zawsze miła, a wiadomo jak to jest, zwłaszcza jak jest sezon przeziębień i chorowań, że tyle ludzi się przez przechodnie i centra medyczne przewija
1
:) 2015-10-18 15:03
Opinia jak najbardziej prawdziwa :) Jeśli cenicie sobie swoje zdrowie i spokój psychiczny, to tego miejsca nie polecam!!!! Negatywne opinie są jak najbardziej prawdziwe i nie przesadzone. Lepiej poszukać innego pracodawcy!!!
2
Karo 2015-10-28 16:47
Prawda jest taka że w Mavicie coraz więcej osób rządzących i poniżających innych a do pracy garstka ludzi, dopóki pracują tam co poniektóre osoby to radzę omijać ich z daleka , oby jak najszybciej warszawka zorientowała się co tam się dzieje i oby zrobiła porządki z niektórymi osobami które sieja zamęt w Mavicie .
2
prawda 2016-01-02 13:01
Najgorszy pracodawca z jakim miałam doczynienia, w tej placówce nigdy nie będa doceniać ludzi uczciwie i ciężko pracujących, tutaj się liczy donosicielstwo , cwaniactwo i podlizywanie się przełożonemu-o to tak wtedy będziesz pracownikiem na medal .Mam nadzieję żę Pan Prezes w końcu się obudzi i zastanowi się dlaczego z tak jak to wielokrotnie słyszałam szpitala z klasą tyle osób odchodzi . Poniżanie pracowników jest tu na porządku dziennym a cynizm kierujących przebija wszystko.Omijajcie tego pracodawcę z daleka jeżeli dla was liczy sie zdrowie , spokój i zdrowa atmosfera w pracy.
7
prawda 2016-01-02 17:19
Pani Małgorzato, Pani Katarzyno ,Pani Agnieszko z taką łatwością potraficie krzywdzić ludzi, ale proszę pamiętać że w życiu nic nie dostajemy na zawsze.
7
:) 2016-01-02 19:53
W 100% zgadzam się z tą opinią , w Mavicie najlepiej mają się te osoby które wszystko o wszystkich donoszą,dobrych pracowników nie doceniają , a najlepsze w tym wszystkim jest to że nikt z kierownictwa nie ma szans się o tym dowiedzieć gdyż wszystko jest zatajane przez co poniektóre osoby które za wszelką cenę postanowiły osiągnąć sukces tzw " po trupach ' niszcząc i poniżając tych którzy pracują ciężko i solidnie wykonują swoją prace !!!!
5
prawda 2016-01-02 20:47
Proszę się dobrze zastanowić nad podjęciem pracy w tym szpitalu ,dobry , porządny i uczciwy człowiek nie ma szans na solidną i spokojną pracę.
1
iza 2016-01-04 19:54
Skoro duża część was wie jakie są to osoby to dlaczego z tym nic nie zrobicie, nie powinno być tak, że panuje ciagłe donosicielstwo, lepiej porozmawiać i zyć ze soba w zgodzie
prawda 2016-01-05 10:47
Droga Pani ,zostało zrobione wszystko żeby przeciwdziałać takiej polityce w tym szpitalu ale niestety są osoby które żywią się plotkami i niestety nic nie da się zrobić , jest to walka z wiatrakami.Tak naprawdę to nie osoba która donosi jest złem ale ta która słucha i wykorzystuje przeciwko drugiemu, tylko żeby to zrozumieć trzeba być człowiekiem i w drugim widzieć człowieka .Przykład niestety idzie zawsze z góry.
2
myłek 2016-01-08 02:06
Hej Wam. Kilku moich znajomych pracowało tutaj i do tej pory wspominają firmę dobrze. Niestety nie ukrywają , że niektórzy ludzie nie nadają się do pracy tutaj, a dalej jakoś tutaj ciągną...
gwizd 2016-01-15 18:53
Nie ma firmy na taką skale jak Mavit, gdzie personel by nie rotowal. Ludzie zmieniają prace i zmieniac bedą z roznych przyczyn.W mavicie sa to przypadki incydentalne. Bardzo duża czesc pracownikow, pracuje w firmie od poczatku dzialalnosci, wiekszosc pracownikow ma umowy na czas nieokreslony. Praca w zespole to prawdziwe wyzwanie, relacje miedzyludzkie samemu trzeba kształtować i pielegnować. Uczciwie trzeba przyznać że strategia zarządu i warunki pracy są dobre, szczególnie w porównaniu do państwowych szpitali.
iza 2016-01-16 19:39
@gwizd bardzo dobrze ujęte,relacje trzeba pielegnować, niestety pracodawca nie jest w stanie przejrzec osobowosci kandydata,pozniej to wychodzi,wiec nie ma co narzekac na prace bo w branzy medycznej świadcza usługi na profesjonalnym poziomie i maja kompleksowa pomoc specjalistó.
lila 2016-01-17 16:09
zgadzam się z opinią Ani w dobrym miejscu pracy pracownicy doczekaja emerytury w zakladzie gdzie knują i nie szanują swoich pracowników ludzie znajdują pracę gdzie indziej , są firmy na większą skalę niż Mavit proszę mi wierzyć .
3
iki 2016-01-18 20:32
to prawda, że są, ale tutaj dobrze się pracuje więc nie rozumiem skąd te narzekania ;) a szukają stażysty ds. elektronicznej dokumentacji medycznej w wawie teraz
1
ania 2016-01-20 09:17
To proszę się zastanowić dlaczego ciągle szukają osób do pracy , nie trzeba mieć skończone studia żeby na to wpaść . Odradzam
4
M. 2016-02-13 17:17
Niesamowite!!!!
Ludzie ogarnijcie sie!!!
4
kandydatka 2016-09-20 12:03
Rozmowa kwalifikacyjna w Mavit Katowice koniec sierpnia 2016 do dnia dzisiejszego zero odpowiedzi mimo zapewnień o odpowiedzi bez względu na wynik rekrutacji... nie polecam.
7
izunia 2016-09-20 12:22
czy nadal w Warszawie jest wam potrzebny nowy pracownik na stanowisko Konsultant ds. Telefonicznej Obsługi Pacjenta?
Luna 2016-12-25 14:32
Dokładnie taki biznes kręcą pracowników mają za nic ,potrafią tylko zgnoić i wiecznie poniżać,ludzie ciężko pracują za marne pieniądze a oni nawet na Święta nie potrafią nic dać.
7
Muminek 2017-01-03 22:39
Jedni sobie chwalą tą firmę a inni tylko narzekają. Szkoda słów.
Alma 2017-01-04 10:56
Przepracowałam w Tej firmie kilka lat i faktycznie niektórzy chwalą a inni tylko narzekają. Moje spostrzeżenia są takie: wymagają dużo, warunki pracy dają ponad przeciętną, wynagrodzenie przeciętne, ale niestety osoby którym nie chce się pracować miejsca w tej firmie nie zagrzeją. Ja żałuję, że musiałam odejść - sprawy rodzinne, bo uważam, że można tu przepracować do samej emerytury...
2
Kasiula 2017-01-16 14:15
Ja tez uważam że maruderzy powinni szukać pracy w innych firmach. Nikt nie będzie tolerował oskarżania bez żadnych podstaw.
luśka 2017-02-08 22:48
Pracuję w CM MAVIT i nie jest tak źle jak niektórzy piszą. Owszem są osoby, które potrafią podnieść ciśnienie ale generalnie firma jest ok. NIeźle płacą, warunki są bardzo dobre, jak pracujesz dobrze to jest ok. Pracowałam wcześniej w Medicoverze więc wiem, że z pacjentem wszędzie jest cięzko ale sama firma jak dla mnie jest dobra.
luśka 2017-02-08 22:50
Pracuję w CM MAVIT i nie jest tak źle jak niektórzy piszą. Owszem są osoby, które potrafią podnieść ciśnienie ale generalnie firma jest ok. NIeźle płacą, warunki są bardzo dobre, jak pracujesz dobrze to jest ok. Pracowałam wcześniej w Medicoverze więc wiem, że z pacjentem wszędzie jest cięzko ale sama firma jak dla mnie jest dobra.
1
Filipka 2017-02-19 15:10
W takim miejscu jak MAVIT to zawsze są nerwy bo to praca z ludźmi i problemami. Jak ktoś nie wytrzymuje napięcia to nie będzie zadowolony, a przecież to jest dobra firma. Nieźle płacą i tylko trzeba się wykazywać.
Hanna 2017-02-28 13:42
Wiedzieliście, że Centrum Medyczne MAVIT Sp. z o.o. posiada wiele nagród oraz wyróżnień? Możecie je znaleźć na głównej domenie firmy - http://www.mavit.pl/o-nas/nagrody-i-certyfikaty/
wiosna 2017-04-28 20:16
Potwierdzam wcześniejsze opinie - tak dwulicowych i gadających za plecami współpracowników nie widziałam nigdzie indziej. Myślałam, że takie zachowania kończą się na etapie gimnazjum, a nie występują u ludzi grubo po 30stce. Jeśli dla kogoś 2000 zł to fortuna to gratuluję, ale akurat wysokość pensji nie jest tym czym Mavit może sie pochwalić jako pracodawca. Dyrektor finansowa to kobieta bez kultury, której krzyki można usłyszeć na korytarzu, wpada do sali i się drze, ani dzień dobry ani s... ;) ręce opadają.
2
Monia 2017-05-07 09:11
Centrum Medyczne MAVIT jest spoko, dla chcących pracować.
1
... 2017-06-29 15:12
Dobra rada , omijajcie tę placówkę z daleka ,to co dzieje się na d]oddziale szpitalnym wśród pielęgniarek to jeden wielki bajzel , jako pacjentka miałam okazje się o tym przekonać, ważniejsze plotki obgadywanie niż pacjent ....
1
Obrończyni 2017-07-15 19:32
Myślę, że powyższe opinie są bardzo niesprawiedliwe wobec firmy. Wiele osób wie jak wyglądają gabinety, czy oddział szpitalny ! Zgadzam się , że czasami może coś nie jest zrobione tak jak być powinno ale tam pracują tylko ludzie. Praca do lekkich nie należy.
2
Kandydat 2017-09-07 12:50
Ocena rekrutacji: 1/6. Sugeruję popracować nad procesami panującymi w dziale personalnym. Po wysłaniu aplikacji przez portal pracuj.pl, wysyłają do wypełnienia kwestionariusz. Kwestionariusz wpada do spamu...wątpie, żeby weryfikowali czy każdy z ich kandydatów go otrzymał. Powinno najpierw dzwonić i informować o zakwalifikowaniu się do kolejnego etapu.

Kwestionariusz osobowy zamiast rozmowy telefonicznej (bardzo słabo jak na 2017 rok). W dodatku wskazuje to, że nie potrafią korzystać z narzedzi jakie oferuje pracuj.pl, bo tego typu pytania można już na etapie aplikacji zawrzeć. Pytania są tendencyjne. A już w ogóle wstyd to druga część kwestionariusza (dobrowolna), która posiada pytania jakich zadawać nie wolno, np.: stan cywilny, liczba dzieci. To ma jak rozumiem służyć do odsiewu kandydatów wg ich klucza.

Wysyłając kwestionariusz podpisują się jako dział a nie z imienia i nazwiska. Słabe. Tak samo nikt nie potwierdza, że otrzymał wypełniony kwestionariusz. Brak informacji o dalszych etapach rekrutacji oraz czasie oczekiwania na informację zwrotną. Macie Państwo jeszcze dużo do nauczenia się w kwestii employer brandingu.

P.s. Ponad miesiąc od otrzymania kwestionariusza, informacji wciąż brak.
2
Kandydat 2017-09-07 12:51
Ocena rekrutacji: 1/6. Sugeruję popracować nad procesami panującymi w dziale personalnym. Po wysłaniu aplikacji przez portal pracuj.pl, wysyłają do wypełnienia kwestionariusz. Kwestionariusz wpada do spamu...wątpie, żeby weryfikowali czy każdy z ich kandydatów go otrzymał. Powinno najpierw dzwonić i informować o zakwalifikowaniu się do kolejnego etapu.

Kwestionariusz osobowy zamiast rozmowy telefonicznej (bardzo słabo jak na 2017 rok). W dodatku wskazuje to, że nie potrafią korzystać z narzedzi jakie oferuje pracuj.pl, bo tego typu pytania można już na etapie aplikacji zawrzeć. Pytania są tendencyjne. A już w ogóle wstyd to druga część kwestionariusza (dobrowolna), która posiada pytania jakich zadawać nie wolno, np.: stan cywilny, liczba dzieci. To ma jak rozumiem służyć do odsiewu kandydatów wg ich klucza.

Wysyłając kwestionariusz podpisują się jako dział a nie z imienia i nazwiska. Słabe. Tak samo nikt nie potwierdza, że otrzymał wypełniony kwestionariusz. Brak informacji o dalszych etapach rekrutacji oraz czasie oczekiwania na informację zwrotną. Macie Państwo jeszcze dużo do nauczenia się w kwestii employer brandingu.

P.s. Ponad miesiąc od otrzymania kwestionariusza, informacji wciąż brak.
1
Murzynek bambo 2017-09-08 22:18
Centrum Medyczne MAVIT było wielokrotnie nagradzane. Dowodem na to są prestiżowe nagrody i wyróżnienia, które otrzymała Spółka. Są to m.in.Gazele Biznesu w 2011, 2012, 2014 i w 2015 roku oraz Diamenty Forbesa w 2012 roku. Może ktoś odniesie się do tego?
NIEDOSZŁY KANDYDAT 2017-09-11 17:38
Przeczytałam post Kandydata i zgadzam się w 100 %. Nie dziwią mnie powyższe komentarze skoro sama rekrutacja jest na bardzo niskim i jak widać przyszli kandydaci i ewentualni pracownicy są traktowani lekceważąco.
2
Muminek 2017-09-12 19:11
Czy ktoś mówił , że Centrum Medyczne MAVIT jest idealną firmą? Błędy mogą popełniać wszyscy, którzy pracują. Dziwię się, że osoba znająca zarys pracy działu HR szuka tu pracy. W firmie tak złej, nie rozumiem tego!
Kandydatka 2017-09-21 00:01
Byłam również kandydatką do pracy w tej firmie. Na stanowisko kierownicze. Rekrutacja stała na bardzo niskim poziomie. (usunięte przez administratora) A, ponieważ ja mam i sama zajmuję się m.in. zatrudnianiem pracowników było to żenujące doświadczenie. Zwłaszcza, że w Mavicie również m.in to miało należeć do moich obowiązków. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) No cóż cieszę się, że nie zostałam pracownikiem :)
1
Kandydatka 2017-09-21 00:01
Byłam również kandydatką do pracy w tej firmie. Na stanowisko kierownicze. Rekrutacja stała na bardzo niskim poziomie. (usunięte przez administratora) A, ponieważ ja mam i sama zajmuję się m.in. zatrudnianiem pracowników było to żenujące doświadczenie. Zwłaszcza, że w Mavicie również m.in to miało należeć do moich obowiązków. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) No cóż cieszę się, że nie zostałam pracownikiem :)
2
Mea 2017-09-22 23:13
Dawno i nie prawda... Gdyby usunąć z tej firmy dwie panie (usunięte przez administratora) to byłoby świetne miejsce do pracy. (usunięte przez administratora) Myślę, że nikt kto pracował w Mavicie nie zaprzeczy. Pozdrawiam dziewczyny z recepcji, nie dajcie się.
1
Kandydatka 2017-09-27 10:02
Piszę ponownie, ponieważ część mojej opinii, która ani nie była obraźliwa ani nie naruszała niczyjej godności została usunięta. Skasowane fragmenty były merytoryczne i mogły być pomocne potencjalnym pracownikom.
Więc jeszcze raz :
Osoby przeprowadzające rekrutację nie są do tego przygotowane i nie potrafią tego robić. Rekrutacja na stanowisko kierownicze to pogawędka. Kandydat nie miał zbyt wiele do powiedzenia bo go nie pytano.
Część pytań zawarta w ankiecie jest niezgodna z przepisami.
W dobrym tonie jest i dobrze świadczy o firmie jeśli odpowiada się wszystkim kandydatom, również nieprzyjętym. Zwłaszcza jeśli się to obiecuje.
Nie polecam. Szkoda czasu.
Żałosne i żenujące jest to, że Państwo zamiast wyciągnąć wnioski i zająć się naprawą stosunków w swojej firmie, a także zadbać o profesjonalizm osób odpowiedzialnych za kontakty z potencjalnymi pracownikami zajmujecie się tropie iem i usuwaniem merytorycznych opinii.
2
Kandydatka 2017-09-27 10:06
Ja się odniosłam i skasowaliście ????
Ale proszę jeszcze raz : te nagrody się kupuje i w jaki sposób mają świadczyć o firmie jako pracodawcy?
Tu nie chodzi o ocenę jakości usług. Być może te są w porządku.
1
Gazela 2017-09-27 14:37
A ja to się ma do opinii o firmie jako pracodawcy ?
Przecież w tych rankingach brane są pod uwagę wyniki finansowe, a te w Mavicie nie muszą być złe.
1
Billi 2017-09-27 19:22
Potwierdzam, kompetencje pracowników działu HR bardzo niskie. Właściwie to są dwie Panie- koleżanki, które nie znają się na procesach rekrutacji. Kryteria chyba są takie, że albo się spodobasz Pani, albo nie.
Z profesjonalną rekrutacją nie miało to nic wspólnego. Luźne pogawędki i opowiadanie o pracy w Mavicie. Jak u Cioci na imieninach, z tym, że u Cioci zazwyczaj jest przyjemnie.
Ocenę obniża również brak odpowiedzi po spotkaniu, mimo obietnicy.
1
Pracujaca 2017-10-04 20:13
A może tak trzeba spojrzeć na siebie z większą dozą krytycyzmu? Osoby, które nie pracują w Mavit-ie piszą o firmie opinię. Na jakiej podstawie oskarżają firmę? Może ktoś inspiruje do pisania takich bzdur?
2
Zostaw swoją opinię o Centrum Medyczne MAVIT Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Medyczne MAVIT Sp. z o.o.