brak logo

Kind Aparaty Słuchowe

Poznań

Opinie o Kind Aparaty Słuchowe

Były pracownik 2012-10-02 10:55:32
Nie polecam firmy, wyzysk tak jak wszędzie ale do tego bardzo niski poziom kultury osobistej np. pani księgowej! Jak masz stalowe nerwy, nie znasz się za dobrze na aparatach i nie boisz się wyzysku to próbuj :0). Nie myśl, ze jak dostaniesz podwyżkę :-) obniżkę to tak hi hi hi..
4
pracownik 2012-10-05 09:54:41
za dobrze Ci idzie,masz szanse wyrobić premie to trzeba szybko podnieść budżet..a jak w jednym miesiącu nie wyrobisz to pożegna się z premią roczną (15 zł od sprzedanej sztuki powyżej 3tyś.)Premie szalu nie robią,ale i tak się nie ciesz,nie ma szans na wyrobienie.Jeżeli jesteś protetykiem zainteresowanym branżą i uczestniczysz w konferencjach chociażby tych u [usunięte przez moderatora] to szybko się zorientujesz,że oferta Kinda to typowy bubel sprzed 10 lat.Nowości rynkowych u nich nie poznasz.
2
XXX 2012-10-05 09:56:37
Najlepsze są niezapowiedziane kontrole...za brak 2 cm wężyka należy się nagana z wpisem do akt;-)druga taka nagana i wylatujesz dyscyplinarnie za okradanie firmy....uuuuu..tylko się bać
2
zainteresowany 2012-10-07 12:46:52
Czy ktoś pamięta pierwsze spotkanie z firmą Kind i prześmiewki,że Beltone to tonący Tytanik, zatrudniający w samej centrali 30 osób. A ile osób obecnie liczy kadra zarządzająca w Kind?.... Bardzo się zbliżyli ilością..czyżby przyszedł czas na ich koniec;-)....może kolejny raz zmienią nazwę?
2
Łajka 2012-10-16 21:32:25
zainteresowany - 2012-10-07 12:46:52

Czy ktoś pamięta pierwsze spotkanie z firmą Kind i prześmiewki,że Beltone to tonący Tytanik, zatrudniający w samej centrali 30 osób. A ile osób obecnie liczy kadra zarządzająca w Kind?.... Bardzo się zbliżyli ilością..czyżby przyszedł czas na ich koniec;-)....może kolejny raz zmienią nazwę?
Byłam na spotkaniu , z ciekawości licząc na nową przygodę , szkolenia ..po prostu na Niemiecką solidność i to \\\\\\\\\\\\\\\"coś innego\\\\\\\\\\\\\\\" . Niestety porażka , pytania z piaskownicy , ilu klientów mogę im przynieść ze swojej starej firmy , kiedy zacznę zarabiać na siebie , czy wiem jak mogę \\\\\\\\\\\\\\\"przejąć \\\\\\\\\\\\\\\" lekarzy . Naprawdę porażka !!!!
2
Maciej 2012-11-08 11:48:03
zainteresowany - 2012-10-07 12:46:52

Czy ktoś pamięta pierwsze spotkanie z firmą Kind i prześmiewki,że Beltone to tonący Tytanik, zatrudniający w samej centrali 30 osób. A ile osób obecnie liczy kadra zarządzająca w Kind?.... Bardzo się zbliżyli ilością..czyżby przyszedł czas na ich koniec;-)....może kolejny raz zmienią nazwę?
Wydaje mi się, że jest to wpis do niedawna naszej koleżanki z pracy. Szkoda, że jeśli już ktoś ([usunięte przez moderatora].) dokonuje wpisu, to nie uczyni tego wiarygodnie, osób z kadry w centrali jest 10.
Co do zmiany nazwy od 1952 roku firma KIND funkcjonuje pod nie zmienioną nazwą.
Maciej 2012-11-08 11:55:47
pracownik - 2012-10-05 09:54:41

za dobrze Ci idzie,masz szanse wyrobić premie to trzeba szybko podnieść budżet..a jak w jednym miesiącu nie wyrobisz to pożegna się z premią roczną (15 zł od sprzedanej sztuki powyżej 3tyś.)Premie szalu nie robią,ale i tak się nie ciesz,nie ma szans na wyrobienie.Jeżeli jesteś protetykiem zainteresowanym branżą i uczestniczysz w konferencjach chociażby tych u Hojana to szybko się zorientujesz,że oferta Kinda to typowy bubel sprzed 10 lat.Nowości rynkowych u nich nie poznasz.
W ofercie firmy KIND znajduje się wiele nowości firmy OTICON, GnResound, AUDIFON (jena z nielicznych firmy posiadająca aparaty cros bezprzewodowe) oraz Phonak.
Z pośród szerokiej gamy aparatów słuchowych są zarówno aparaty które właśnie weszły na rynek, jak i modele z przed 2 - 3 lat. W przypadku aparatów słuchowych nowości też pojawiają się wolniej niż na rynku np komputerowym, w związku z tym model sprzed 2-3 lat nadal jest modelem nowym. Przykre jest, że ktoś już nie będący pracownikiem firmy KIND wypisuje nieprawdziwe zdania nie poparte żadnym przykładem.
zadowolony 2012-11-16 11:07:48
wczytuję się w dyskusję, i widzę, że moja opinia za bardzo nie pasuje. Byłem w jednym z oddziałów w centrum Poznania z moim wujem który ma niedosłuch i od kilku lat cierpi z tego powodu cała rodzina.
Wuja dał się w końcu przekonać na aparat - po wizytach w kilku sklepach z aparatami zdecydowalśmy się na KIND przy Starym Browarze. Wujowi wyporzyczono dwa aparaty do domu , każdy na tydzień BEZ ŻADNYCH OPŁAT !!! i jak już wuja zdecydował się miła pani o imieniu [usunięte przez moderatora] pomogła we wszystkich formalnościach z kasą chorych itp.
Jako klient jestem zadowolony ( i mój wuja też) i z zewnątz widziałem miła przyjazną atmosferę zarówno wśród pracowników jak i w kierunku pacjenta z problemem
2
obecnie pracuje w kind 2012-11-29 08:11:53
do firmy KIND przyszłam kiedy już było po "wielkich zmianach", wcześniej pracowałam wiele lat w innej niemieckiej firmie która również zajmuje się aparatami słuchowymi. Pracując w KIND w końcu poczułam satysfakcje z pracy ponieważ nie mam limitów na baterie rożki naprawy itp. Dziwi mnie fakt, że niektóre osoby burzą się na narzucony limit sprzedaży aparatów, w końcu firma musi mieć na pensje sprzęt itp. Ja tu w końcu widzę, że komuś zależy na tym żeby była atmosfera i nastawienie na dopasowanie i sprzedaż dobrych aparatów. A cóż .... że nieraz p. księgowa zadzwoni ..... kiedy wspomne mojego dawnego pracodawce to i tak to jest bajka.
2
Pracownik 2012-12-05 18:57:40
Niestety podzielam zdanie negatywne o tej firmie. Owszem posiada sporo producentów w ofercie, ale niestety większość na indywidualne zamówienie pacjenta i oczywiście za pisemną zgodą przełożonego. Więc do dyspozycji są przestarzałe aparaty Oticona i beznadziejnej jakości aparaty Audifona (coraz częściej przychodzą uszkodzone już od producenta) i od niedawna Starkey. Oczywiście są ograniczenia co do ilości posiadanych aparatów na stanie pracowni. Jeśli chodzi o zarząd to niestety nie należą do tych, którzy szczerze porozmawiają z pracownikiem o ważnych sprawach, tylko przyjadą wypiją kawę po ściemniają z uśmiechem na twarzy, a na drugi dzień masz wypowiedzenie w skrzynce, albo dają wypowiedzenie jak ktoś jest na L4 albo ma ochronkę przedemerytalną. Nie polecam tej firmy na dłuższy czas.
3
protetyk 2012-12-12 11:50:29
hahahaha... w związku z limitami na wężyki, baterie itd chyba wiem kto był Twoim poprzednim pracodawcą... A tam zrobiło się jeszcze gorzej po odejściu [usunięte przez moderatora] Pewnie wiesz o kim mowa:) Powodzenia w Kindzie. A ja tak czytam te opinie i zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie. Ale opinie są mega sprzeczne...
1
niedoczły klient 2012-12-13 19:29:05
Byłem wraz z moją ciotuchną w oddziale wrocławskim przy ul. Jedności Narodowej. Moja ciotuchna od wielu lat potrzebowała aparatu, bo ciężko się było z nią dogadać. W końcu dała się namówić na wizytę w firmie Kind, bo to taka znana, szczególnie w Niemczech. Było to latem w czasie wielkich upałów i ciotuchna chciała zrezygnować, jednak przekonałem ją tym, że to przecież taka "znana" firma i na pewno w ich gabinecie będzie klimatyzacja. Wielce się myliłem!! Okazało się, że badanie słuchu i cała procedura wyboru aparatu odbywała się w małym i niskim pomieszczeniu z wentylacją wielkości małego talerza umieszczonej . W tym pomieszczeniu był termometr który wskazywał... 32st. Celsjusza. Moja ciotuchna niestety jest wątłego zdrowia i nie wytrzymała takiego klimatu i kiedy zaczęła mdleć musieliśmy zrezygnować. Swoją drogą kto wytrzymałby takie warunki - dziwię się panu protetykowi, że on nie mdlał. Podobno w maju był tam przeprowadzony kapitalny remont (ponoć miesiąc gabinet był nieczynny), ale widocznie osoba odpowiedzialna za koszty remontu chciała się przypodobać dyrekcji i zaoszczędziła na klimatyzacji (ciekawe na czym jeszcze?). Mimo wielkiej uprzejmości i kompetencji pana protetyka który zajmował się moją ciotuchną nigdy nie wróciliśmy do firmy Kind. Bardzo mu dziękujemy (Pan [usunięte przez moderatora]) za poświęcony czas, profesjonalizm i przemiłą obsługę mimo nieludzkich warunków pracy. Mam nadzieję ktoś jednak zmądrzał i została tam zainstalowana porządna wentylacja. Niestety tego nie sprawdzę, bo ciotuchna kupiła aparat w konkurencyjnej firmie, gdzie w gabinecie panowała pokojowa temperatura.
Gratuluję firmie Kind ludzi odpowiedzialnych za remonty, oraz podziwiam protetyków (oprócz Pana [usunięte przez moderatora] były tam jeszcze dwie miłe panie) zmuszonych do pracy w takich warunkach.
Nie wiem jak jest w innych gabinetach tej firmy.
2
zawiedziona 2013-02-04 12:57:32
Jestem zaskoczony powoływaniem się na inne "niemieckie" firmy. Niemieckie , duże firmy cechuje właśnie dobra, rodzinna atmosfera pracy. (Wiele osób z mojej rodziny i przyjaciół znalazło zatrudnienie za zachodnią granicą i mamy możliwość dokonania obiektywnych porównań.) To przeważnie nasza, polska kadra nie potrafi zarządzać na właściwym poziomie merytorycznym. Wiele do życzenia pozostawia ich wiedza z zakresu kultury organizacji i przygotowanie do pełnienia odpowiedzialnych stanowisk. Zachęcam szefostwo Waszej firmy do uzupełnienia niedoborów wiedzy i umiejętności z tego zakresu. Odnoszę wrażenie, że wielu niepochlebnie wyrażających się przedmówców ma mniejszy żal o poziomy premii i zasady ich przyznawania, a bardziej są rozżaleni sposobem traktowania ich jako ludzi.

Przykro mi obserwować panujące w firmie problemy z przepływem informacji i wzajemne wojenki podjazdowe, walki o władzę i wpływy między ludźmi na odpowiedzialnych stanowiskach, którzy powinni jednoczyć się we wspólnych działaniach, mających na celu jak najlepszy rozwój, a co za tym idzie osiąganie wymiernych wyników finansowych. Z pewnością nie wpływa to korzystnie na kondycję całej firmy.

Mam nadzieję na lepsze jutro..
1
zawiedZIONY 2013-04-18 22:04:39
potwierdzam opinię o bardzo złym traktowaniu pracowników , wzajemnych rozgrywkach między dyrektorami, zastraszanie pracownikow itd..... i do tego " stare aparaty i aristea....
2
MK 2013-05-14 16:04:26
Zastanawiają mnie te złe opinie, tym bardziej, że znam osoby które je napisały. Są to osoby które zostały zwolnione ze względu na swoje niskie kompetencje. Rozumiem żal i frustrację, jednak wydaje mi się, że najlepiej o firmie mówią cyfry. W każdym roku rotacja pracowników jest nie większa niż 1-2 %, Pracownicy którzy pracują w firmie KIND są pracownikami wieloletnimi, i jeżeli występuje jakieś przejście między firmami konkurencyjnymi jest to przejście do firmy KIND. Osoby chcące dowiedzieć się więcej zapraszam do kontaktu z firmą poprzez stronę www lub telefonicznie.
Dodam, że nie jesteśmy idealną firmą, ale zmieniamy się po to aby z każdym dniem być bliżej ideału ;)
Pozdrawiam Maciej Kamiński
MK 2013-05-14 16:09:01
zawiedZIONY - 2013-04-18 22:04:39

potwierdzam opinię o bardzo złym traktowaniu pracowników , wzajemnych rozgrywkach między dyrektorami, zastraszanie pracownikow itd..... i do tego " stare aparaty i aristea....

'
Zastanawiają mnie te złe opinie, tym bardziej, że znam osoby które je napisały. Są to osoby które zostały zwolnion
Bart 2013-06-13 00:02:19
Firma od zawsze zarządzana przez [usunięte przez moderatora] i nawet po zmianie nazwy na kind niczego pozytywnego nie da się powiedzieć. Najweiększe zastrzeżenia budzą aparaty słabej jakości audifon, starkey oraz strasznie dziwne konszachty z laryngologami szczególńie z pobliskiego szpitala. Nie polecałabym tej placówki.
niezadowolony klient Ania Gdańsk 2014-07-09 11:40:03
Witam, z uwagi na to, że nigdzie nie znalazłam opinii na temar jakości sprzedawanych aparatów, to mam przyjemność zostawić swą opinię -2012 na raty zakupiłam apart w Kind-prado hp za 3,500,zł podzielam zdanie NEGATYWNE O JAKOŚCI ICH APARATÓW. Dziś żałuję, że zdecydowałam się na jego zakup. Aparat firmy Audifona pod nazwą Kind prado Hp-był już w serwisie 3 razy - pierwszy raz 2 tygodnie od zakupu. Omijajcie ludzie tą firmę, Aparat do kosza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A za 3,500 mogłabym mieć dwa innej firmy.
Moja głupota i naiwność a ich zdzierstwo i niesolidność.
pozdrawiam
2
Antek 2014-08-19 14:43:10
za 3500 dwa aparaty??? ciekawy jestem jakie....
2
hoe 2014-08-19 16:12:43
A ja szukam pracy po szkole medycznej, nie wyszło mi w przychodni, ale podczas studiów odkryłam w sobie żyłkę handlowca i dlatego chętnie popracowałabym w firmie Kind. Tylko odrobinę jestem zaniepokojona niektórymi komentarzami na temat praktyk i umów firmy z konkretnymi lekarzami. Czy ktoś może to potwierdzic?
radek 2014-09-12 14:08:12
zawsze jest jakaś firma, która ma lepsze albo gorsze produkty, na przykład BEKO ma dobre lodówki, ale mikrofalówki są już gorsze, chociaż wiadomo, dużo tańsze.. a fakt, że siemens te sprzęt RTV i AGD są spoko, ale też koleżanka miała aparat od nich i serio nikomu nie poleca, arto chyba na jednej rzeczy się skupić, a nie na tysiącu innych
aparaty 2014-09-17 22:17:42
serio, moja babcia miała od nich aparat i chyba gorzej słyszała niż lepiej, nie wiem kto to kupuje jeszcze
2
miro 2014-09-29 17:02:43
ja nie wiem czy jakość tych aparatów jest taka dobra, bo patrzyłem sam na pokazie jednym, jakoś z miesiąc temu chyba mieli i całkiem fajnie to wszystko się prezentowało, potem du,żo starszych ludzi do nich podchodziło, zadawało mase pytań, moim zdniem wzbudzili spore zainteresowanie, więc chyba nie mają takich badziewnych produktów.
m kaminski 2014-10-13 14:10:13
Dzień dobry
Szanowna Pani - jak mi wiadomo reklamowane aparaty zostały wymienione i obecnie wszystko działa bez zarzutu.
tytus X 2014-10-28 19:24:18
proszę o zajęcie się na forum kwestiami związanymi z zatrudnieniem, opinie konsumenckie nie tutaj. ja oraz wiele osób szukamy zatrudnienia i interesują nas kwestie stricte z tym związane. może ktoś opisać ze szczególami jakie są warunki zatrudnienia jako sprzedawca-handlowiec w firmie Kind? każda rzetelna informacja na wagę złota
xxx 2014-11-11 13:38:58
hahaha... no ja chyba też wiem o jakiej firmie mowa... Po odejściu kierownika sprzedaży faktycznie się posypało...
picollo 2014-12-29 16:22:03
ok, ale możesz powiedzieć coś więcej na temat tego co obecnie dzieje się w Kind Aparaty Słuchowe ? szczerze mówiąc to jedyna marka aparatów z jaką do tej pory się spotkałem, a więc jako pewnie jedna z bardziej znanych firm na rynku - Kind powinien mieć akurat dość duży popyt na swoje produkty. czekam na info
gość 2015-01-23 13:05:17
Podobno szanowny prezes wyleciał z hukiem, czyżby działał tak jak zawsze w starych firmach? Pociągając za sobą tego i owego.
9
Gość 2015-01-27 13:55:20
W tej firmie każdy patrzy jak zrobić komuś pod górkę byle samemu mieć dobrze. Jak to się mówi po trupach do celu. Nie polecam tej firmy. Ludzie potrafią wymyślać najpodlejsze kłamstwa byleby postawić siebie w najlepszym świetle, a innych zrównać z ziemią. Brak współpracy, jedynie rywalizacja. Każdy każdemu na ręce patrzy i doszukuje się błędu. Współpraca na poziomie zerowym. Nie doceniają pracownika.
3
pracownik 2015-01-28 14:02:27
Jak w każdej "sieciówce" niezależnie od branży zdarzają się korporacyjne głupotki czy nonsensy, ale mając porównanie (jako pracownik) z dwiema innymi dużymi firmami twierdzę, że KIND traktuje pracowników całkiem przyzwoicie. Ok, premie może nie są ogromne, za to podstawy przyzwoite. I tak, trzeba sprzedawać, ale gdzie nie trzeba? Ze sprzedaży żyje firma i my wszyscy,więc marudzenie, że oczekują od nas sprzedaży uważam za niemądre. Atmosfera jest zależna od oddziału i zespołu, w którym się człowiek znajdzie, na to firma jako taka nie ma zbyt dużego wpływu. A centrala zostawia w spokoju te oddziały, które na siebie zarabiają. Protetyk z doświadczeniem i umiejętnością sprzedaży ma szanse na wieloletnie zatrudnienie.
2
maryla zupka 2015-01-29 21:26:56
korporacja rządzi się swoimi prawami, sorry taki mamy klimat, po prostu trzeba się z tym pogodzić i już. natomiast wiedząc czym pachnie praca w korporacji chcę się jej świadomie podjąć i to najlepiej od zaraz w Kind. są jakieś wolne miejsca u was obecnie?przede wszystkim proszę was jednak o napisanie jak wygląda u was system prowizyjny, okej?
Gość 2015-01-30 18:47:02
Nie wiem skąd takie uprzedzenia i zła opinia. Jak sobie człowiek pościeli tak się wyśpi. Jeżeli jest się solidnym człowiekiem i wykonuje swoja pracę tak jak należy to nikt się z "góry" nie przyczepi a i pochwali nawet za dobrą robotę.

do maryla zupka. System premiowy nie jest zbyt atrakcyjny ale można liczyć na konkretne podstawy! Pozdrawiam
1
gość 2015-03-18 10:22:13
Ciekawe od kogo te pochwały... śmiech na sali...
2
picollo 2015-08-30 03:57:18
Byłem ostatnio na małym spotkaniu z kilkoma pracownikami firmy i co? I większość po za małymi wyjątkami jest z pracy tutaj zdecydowanie zadowolona. Mnie to osobiście zupełnie nie dziwi. Tym bardziej dziwi mnie kiedy zaczynam słyszeć negatywy na ich temat. Osobiście pracę w Kindu mogę polecić . Warto zaaplikować
Korek 2016-01-14 13:25:23
Warto podjąć pracę w firmie KIND, ostatnio wiele się zmieniło na lepsze. System prowizyjny jest jasny i klarowny, brak limitów sprzedaży do wypłaty premii. Panuje przyjazdna atmosfera i wzajemne zaufanie. Zawsze można liczyć na pomoc ze strony centrali.Oferta aparatów znacznie się polepszyła, wycofano stare wieloletnie modele, zastępując je nowoczesnymi technologiami. Same plusy jak na razie, aż strach pomyśleć co kryje się za tą sielsko anielską sielanką.
ozga 2016-01-14 17:08:13
Firma zajmuje sie pomoca osobom z niedosłuchem,wiec oferują praktyczne produkty które poprawiaja i usprawniaja jakość słuchu, wiec tutaja praca jako Protetyk Słuchu ukierunkowana jest na sprzedaży aparatów i innych urządzeń oraz odowiednie doradztwo.trzeba posiadac wyksztalcenie medyczne
picollo 2016-02-03 17:03:53
o rzeczywiście masz rację @ozga. Z kolei z tego co ja wiem o firmie to fakt, że w tej chwili poszukują nowych osób. Mianowicie techników otoplastycznych.
susu 2016-02-07 16:48:59
W sumie racja @picollo szukają takich osób. A i wymagań dużych nie ma bo wystarczy wykształcenia średniego (mile widziane techniczne), a w zamian umowa o pracę :)
kresos 2016-02-15 20:32:39
@susu nie wiem czy do końca to są niskie wymagania. Musisz miec wysokie zdolności manualne, bo do zadań nalezy przygotowanie i odlewanie form z silikonu albo akrylu oraz modelowanie i frezowanie wkładek i ochronników słuchu
kult 2016-03-08 11:59:17
co się kryje za tą sielanką? Podobno niemcy zainteresowali się tym, co dzieje się w ich firmie...ale to tylko pogłoski
boy 2016-03-08 12:03:43
Super, że jest zapewniona umowa o pracę. Przecież stabilne zatrudnienie to podstawa zadowolenia pracownika, bo to się wiąże z rozsądnymi zarobkami w firmie.
567ui 2016-03-10 19:56:15
pamietam jak tutaj szukali praocwnika laboratorum otoplatycznego oferta ciekawa byla..tylko ze chyba juz nie rekrutuja..moze niedlugo cos sie pojawi..
ozga 2016-04-05 21:34:51
Kurcze i nadal nic. Ciągle przeglądam goworka z nadzieją, że coś się zmieni. Może w kwietniu jeszcze coś się pojawi, najchętniej wziąłbym udział w rekrutacji na technika otoplastycznego.
carlos 2016-05-07 21:41:48
Ciekawe jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na asystenta protetyka słuchu, wiecie? Dobrze, że są odpowiednie szkolenia i • możliwość dofinansowania do nauki w studium protetyki słuchu. Szkoda, że nie określili wysokości zarobków jakich można teraz się spodziewać.
pracawkind 2016-06-14 09:48:28
Ja dorzucę swoją opinię. Od kilku lat pracuję w tej firmie i muszę powiedzieć, że ma swoje plusy i minusy. Czasem niestety denerwuje to, że o aparaty trzeba prosić innych oddziałów, albo, że te premie nie są tak piękne jak np w konkurencji na "A", czy to, że tak naprawdę od niedawna są w ofercie aparaty nowe, a nie modele kilkuletnie, jednak odkąd tu pracuje, nigdy, ale to nigdy nie dotknął mnie żaden mobbing, żadne upokorzenie, żadna przykrość. Wiadomo, sprzedawać trzeba, taka praca. Jednak, jeżeli ktoś chciałby pracować w Kindzie to ja, mimo kilku rzeczy do poprawienia, szczerze polecam. Nie wiem też jak jest w innych oddziałach, ale ten w którym ja pracuję ma świetną załogę i wspaniałego kierownika.
mn 2016-06-16 23:17:02
ważne jest to, że umowa u nich opiera się na przyjacielskich relacjach.
Miko 2016-06-17 08:33:37
Ostatnie wpisy chyba na zlecenie tzw Zarządu, czyżby tak przyjazna firma miała kłopoty w rekrutacjach ?!
kamionka 2016-06-17 13:00:39
a o jakich kłopotach mówisz? przecież normalnie rekrutacje jak widzę po ofertach przebiegają, teraz szukają nawet asystenta ds. marketingu - tylko po co mi na takim stanowisku prawo jazdy? wytłumaczcie
Stokrotka 2016-06-30 12:09:48
W labo prawie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ciagle szukają i nie dbają o pracownikow. Normy to jedno, a nadgodziny i traktowanie przez pania kierownik to kolejna historia
ozga 2016-07-05 19:53:37
@stokrotka ale to nadgodziny są obowiązkowe? To chyba nie jest do końca możliwe, szczególnie, że raczej na nie są zawsze chętni.
Zostaw swoją opinię o Kind Aparaty Słuchowe - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kind Aparaty Słuchowe