brak logo

Fano Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Fano Sp. z o.o.

Ajak 2015-07-09 21:27:53
Chyba sobie wzięli ludzie do serca komentarze i omijają firmę z daleka :-) a przecież to taka zaj....sta dżungla.
szczęściara 2015-07-19 08:33:08
Dla tych, którzy mają dylemat czy podjąć pracę przytaczam kilka cytatów szefa firmy. Ocenę i wnioski niech każdy wyciągnie sam. Jak traktuje się ludzi?
O córce: "Dzisiaj użyłbym precyzyjniejszych określeń, potwór, kłamca, super egoista, pasożyt."
" Nigdy nie stwierdziłem, że chcę ją umieścić w zakładzie psychiatrycznym, ale że powinna być zbadana przez takiego specjalistę a także psychologa.... To psychiatra poradziła aby zrobić te badania sądownie, chyba że ty ją namówisz na dobrowolne badania. Zachęcam do uruchomienia procedur, mogę ponieść koszty. Każdy z nas napisze swoje wnioski i zwrócimy się o rozstrzygnięcie do sądu. Ja nawet za to zapłacę."
O wnukach: "Gdybym zareagował jesienią, po degradacji wnuka do podrzędnej szkoły( Gimnazjum dwujęzyczne), może nie doszłoby do katastrofy z wnuczką i pomysłem kontynuowania nauki w technikum fryzjerskim!!!!! Można wnioskować że chcecie jak najszybciej zrobić ze swoich dzieci roboli, aby się ich pozbyć i nie martwić o finansowanie ich edukacji"
"Wnuczek został a wnuczka zostanie zdegradowana do szkół o niskim poziomie edukacji (gimnazjum dwujęzyczne, technikum fryzjerskie). Z jakiego powodu??"

Dla szefa "liczą się" się ludzie wykształceni - magistrowie, technicy i niżej to zwykli robole.
No i ci, których można określić jak Aplikant wyżej jelenie i owce do strzyżenia. Ktoś kto ma swoje zdanie zostaje usunięty.
A pensje na czas? na to pytanie odpowiedź ktoś dał wcześniej.

Owocnej współpracy i wysokich wynagrodzeń tym, którzy podejmą to ryzyko.

Aplikant 2 2015-07-24 19:57:56
Ta ropucha, na która mielismy wątpliwa przyjemność trafić to jedna wielka pomyłka w tej firmie- Pani która nie ma bladego pojęcia co robi w tej firmie nie wspominając o kompetencjach - szkoda bo powinna reprezentować firmę i mieć chociaż nikłe pojęcie o stanowiskach w tej firmie skoro powierzono jej obowiązek rekrutacji pracownikow + kultura osobista
Bojący 2015-07-26 23:49:41
W tym KOŁCHOZIE bo firmą tego nie można nazwać od lat bardzo źle się dzieje,mobbing i gnębienie pracowników a zwłaszcza niepełnosprawnych przez KACAPA tej firmy jest na poziomie dziennym. Ponadto wywozi się pracowników również niepełnosprawnych na prywatną posesję do Wólki Radzymińskiej na ul. Wirażową 2a i tam zmusza się ich do ciężkich prac przez cały dzień. Arbeit macht frei ,taki napis powinien wisieć przed wejściem do tego KOŁCHOZU. Jeśli nie chcesz zostać parobkiem od wszystkiego (dosłownie) za marne 1350 zł i być traktowany jak śmieć to radze omijac to BAGNO z daleka.
szczęściara 2015-07-28 07:25:33
Dla tych którzy obecnie pracują w firmie i nie mogą pozwolić sobie na utratę wynagrodzenia ostrzeżenie. Za złą opinię mogą ponieść przykre konsekwencje.Ja zostałam zaszantażowana. Nie usunęłam wpisu więc szef zakręcił dopływ bieżącej wody do mojego domku.
? 2015-08-18 17:14:18
Te opinie to chyba nie wpływają dobrze na wizerunek Firmy . Czy wy Prezesi tego nie widzicie wstyd aż to czytać .
1
obserwator 2015-08-23 22:58:58
W tej firmie nie tak dawno rozgrywały się dantejskie sceny zresztą nie pierwszy raz i zapewne nie ostatni.Zwolniony niepełnosprawny portier wezwał policję na pijanego szefa , który go na koniec gnębił i zmuszał do ciężkich prac po nocach,więc portier się postawił i wezwał policję i podobno go na koniec porządnie zbluzgał.serio. I bardzo dobrze zrobił bo psychopata leki psychotropowe bierze i nagminnie pije i robi z siebie mieszankę wybuchową a potem atakuje pracowników.
1
Wróbel 2015-08-27 12:26:57
Moje doświadczenie z Fano:

1. Płacą tak, jak się umówiliśmy. W porównaniu z innymi firmami w Polsce jest to bardzo chlubny wyjątek.

2. Kierownictwo jest pomocne i samo także b. ciężko pracuje. Wniosek z punktu 1. mogę i tutaj powtórzyć.

3. Nie interesuje mnie życie prywatne Prezesa, bo mam swoje. Nie rozumiem, po co pisać o tym na forum internetowym poświęconym pracy.

4. Nazywanie firmy Fano "kołchozem" a Prezesa "kacapem" jest nie tylko obraźliwe, ale i nieprawdziwe. Przed firmą Fano wisi flaga polska i europejska. Czy naprawdę myślicie, że obie flagi wiszą WBREW woli właścicieli firmy?

Podsumowanie: Firma z polskim kapitałem, z pomocnymi szefami, sympatyczną atmosferą w pracy i bardzo zaangażowanym Prezesem.
Bobo 2015-08-29 00:23:44
Wróbel zmień dealera. Koniecznie i natychmiast!
1
jasnowidz 2015-08-31 20:57:23
Coś mi się widzi że Wróbel to wcielenie któregoś z prezesów Lub kierownictwa. To słownictwo i zadowolenie z wypłaty.
hakero 2015-09-02 10:25:06
Uwaga : demaskuje wróbla to pan JJ , pisze sam o osobie i o swojej firmie,to jest żałosne i nie ma krzty prawdy i jest wszystko na odwrót.Próbuje się wybielić na tle negatywnych komentarzy ,które są niestety prawdą. Oj kacap kacap lecz się.
Robin Hood 2015-09-02 21:45:45
Proszę nie wyśmiewajcie się z Wróbla czyli JJ, bo chłop się zamknie w sobie już na zawsze :)
marcepan 2015-09-15 00:06:01
Podobno wysłano dwóch tajnych szpicli etatowo-zakładowych (podejrzewam których)by przeprowadzili rozeznanie w zakładzie kto tu tak niepochlebnie się rozpisuje o szefie i firmie.bo gul mu ogromny skacze jak to czyta i spać nie może. Oj źle będzie jak się dowi oj źle.
1
wampirek 2015-09-27 15:19:01
A kto tu wg ciebie straszy ludzi? Sadzisz, że zawartość tego forum bierze się z powietrza i wybujałej fantazji, osób tu piszących?
Nie dyskutuj z faktami.
PAST 2015-10-26 12:58:21
PRACA W TEJ FIRMIE TO PRACA DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH. DŁUGO SIĘ ZASTANAWIAŁEM CZY UMIESZCZAĆ TU SWOJĄ OPINIĘ. MIAŁEM "ZASZCZYT" TAM PRACOWAĆ.
WCZEŚNIEJSZE NEGATYWNE WPISY W 100% POTWIERDZAM.
LUDZIE TAM PRACUJĄCY SUPER PRAWIE WSZYSCY NORMALNI, POMOCNI, ALE ZARZĄD NAJWYŻSZY "PREZES" WPROWADZA TAKĄ ATMOSFERĘ I WYCZYNIA TAKIE CUDA, ŻE NIE DA SIĘ TAM GODNIE JAK CZŁOWIEK PRACOWAĆ. TO CO ON WYRABIA TO LUDZKIE POJĘCIE PRZERASTA. TEGO NIE DA SIĘ OPISAĆ W KILKU ZDANIACH. TYLE ILE ON ZDROWIA I NERWÓW LUDZIOM POPSUŁ TO TYLKO PAN BÓG WIE.
1
wampirek 2015-10-31 10:25:14
@szyszka, co ty chcesz udowodnic?
Ta firma powinna nazywac sie PORAZKA!
Dziobaty 2015-11-01 22:51:43
O widzę ,że szefuńcio ostro tu dostaje po uszach za swoje zachowanie, a dobrze mu tak bo zasłużył. Mnie to prezesik nie zwolni bo się boi,bo mam na niego haka.Zara bym tu opisał na forum społecznościowym co on tam u ruskich w Petersburgu wyprawiał.a jest co pisać oj jest.
Żenada 2015-11-17 10:26:36
Prezesi z tej firmy potrafią się tylko pięknie o niej wypowiadać i nic pozatym!!!!Zero świadomości że pracownicy pracuja na rozwalonych maszynach bo boski żigolo łazi i powietrze zatruwa!!!! Interesują się tylko wpisami i sami dają pozytywy żal i wstyd!!!!!Zajmijcie się ludźmi zbędnymi którym płacicie za mieszanie powietrza bo nie jeden by chciał taką pracę.
Fajfus 2015-11-17 12:36:32
Drome Masz kiepskie info fano wcale dobrze nie płaci...znajomy Cię wpuszcza w mailiny :-D
jasnowidz 2015-11-18 09:49:08
O atmosferze i zarobkach można przeczytać powyżej.
Tym razem wróbel zamienił się w dorme.
Hihihi.
Kto się da na to nabrać.
fiufiu 2015-11-18 19:15:39
a z restą pocałujta w dupe wójta
świder 2015-11-19 08:19:20
@fiufiu chyba nerwy puszczają. wpis nie należy chyba do pracownika bo co to za opinia. wygląda raczej na kogoś z kierownictwa (może tym razem szefowa?)
ciekawy bez dzioba 2015-11-21 14:32:45
Dziobaty a mógłbyś nam opisać co ten nasz szefuńcio u tych Ruskich w Petersburgu wyprawiał bo jesteśmy bardzo ciekawi oj bardzo ?????
1
swój 2015-11-24 23:43:29
cosik mi się wydaje ,że ten dziobaty to jeden z portierów , no no właśnie jest tam taki jeden dziobaty ?????
nowy 2015-12-06 08:05:05
Czy może ktoś potwierdzić że jest nowy prezes? Czy są wyższe zarobki? Czy lepiej traktuje się ludzi?
zaprzęgowy 2015-12-08 23:56:18
Słuchaj Elenor fano obecnie szuka konia pociągowego na pole i taki koń pociągowy dostaje od razu benefity o które się upominasz czyli chomąto,siano,wodę i batem po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
duch 2015-12-10 12:05:01
BB i BJ prosze sie ujawnic i nie robic zametu :)
nowy 2015-12-10 16:33:59
czy wiadomo już coś na temat nowego prezesa? czy jest kandydat jakiś, czy to tylko plotka?
@.@ 2015-12-14 18:02:26
Prezesiuńce ludzią kase wypłacić by się przydało bo już dawno po terminie !!!!! Bawicie się w żenjące kometarze!!!!! WASZE DZIECI MAJĄ CO JEŚĆ A ICH SUCHY CHLEB JEDZĄ ZAMIAST SZYNKĘ W ŚWIĘTA!!!! Współczuje Wam serdecznie takiego pracodawcy uciekajcie jak najszybciej z tej firmy bo jest na dnie!!!
zez 2015-12-18 20:37:10
czyżby stary kacap abdykował ? nie może być ? może ktoś to potwierdzić bo już od dawna nie pracuję w tej firmie a powyżej są wpisy ,że chyba tak. Jak tak to ja wracam do was na 100%. tera to będzie inne życie bez tego kacapa. Ach ile on ludziom zdrowia i krwi zepsuł niepotrzebnie. a niech go ch..j strzeli na wieki.
pom.druk. 2016-01-27 17:55:05
Weker co ty pieprzysz jakie 1850 zł wzwyż, żaden pomocnik drukarza w życiu nie zarobił takiej kwoty na tym stanowisku max to 1500zł i zpi...ol przy dziesięciu innych czynnościach do wykonania dziennie. Powiem więcej to najgorsze stanowisko w tej firmie obok portiera i sekretarki gdzie moher ciągle robi selekcję wyżywając się na tych pracownikach i albo się sami zwalniają albo są zwalniani ot taka moherowa ścieżka zdrowia.
3
były 2016-01-31 09:36:37
popieram 100proc
Prawdziwa 2016-01-31 20:43:29
potwierdzam wpis pom.druk_ niestety zarobki marne...wyzysk ponieważ oprócz swojego etatu każdy z pracowników ma w zakresie obowiązków jako aneks do umowy wpisane dodatkowe polecenia prezesa co jest notorycznie wykorzystywane...oprócz prac w poligrafii można też być czasami wykorzystywanym do prac w ogrodzie, na budowie w nowej posiadłości lub za sprzątaczkę kiedy ta jest na urlopie lub na chorobowym.Najorzej w tej firmie jednak mają portierzy, którzy robią za tanią siłę roboczą a nawet czasem za niewolników....wykorzystywani ponad siłę fizyczną i psychicznie gnębieni jak Murzyni w czworakach, następną osobą notorycznie gnębioną psychicznie w tej firmie jest sekretarka....oprócz wymuszania przez prezesa donoszenia na innych pracowników i pisania dwa razy dziennie odpowiedzi na kolaboraty zbiera ona za wszystkich pracowników....notorycznie wszyscy pracownicy są podsłuchiwani, nagrywani i obserwowani.Dodatkowo wszyscy pracownicy chcąc czy nie chcąc uczestniczą w praniu rodzinnych brudów....brak szacunku i obrażanie w obecnosci pracowników przez prezesa prokurenta firmy czyli małżonki, na porządku dziennym wieczne kłótnie z vice prezesem czyli synem oprócz tego konflikt z corka, która przychodzi do firmy i kolejno wyznaczani pracownicy są łącznikami w przekazywaniu informaci. Na dodatek pensje są płacone z dużym opóźnieniem albo w ratach..a nadgodziny to norma dla prezesa bo to wykładnik czy pracownikowi zależy niestety nie są one później do odebrania a co więcej bardzo często nawet pod czas zaplanowanych urlopów pracownicy są ściągani do pracy przez prezesa. Przykry jest fakt , ze wielokrotne kontrole z PIP i kary finansowe nie robią na prezesie wrażenia ponieważ po części są mało rzetelnie przeprowadzane przez inspektora.Dlatego odradzam każdemu zatrudnienia w tej firmie.....szkoda własnego zdrowia i czasu na tak nieżetelnego pracodawcę
1
robokop 2016-02-11 22:40:16
Będzie niedługo nowa oferta pracy, będzie potrzebna koza dojna na portiernie bo podobno się zwalnia miejsce , taka koza będzie dojona na wszystkie strony przez kacapa a jak będzie niewydalona to ją zwolni.W dalszym ciągu poszukują też konia pociągowego na pole bo ta firma się przekształca w rolnictwo a jest co obrabiać w Wólce i niejeden koń zaprzęgowy będzie potrzebny.Więc pacany ustawiajcie się w kolejce bo kacap na was czeka i wio na pole.
Niki 2016-02-16 11:12:14
100% prawda!!!!!!!!
dziobaty 2016-02-17 23:37:06
Jestem pracownikiem tej firmy i też potwierdzam wpis Prawdziwa , niestety to wszystko prawda .Dodam ,że prawdą jest też ,że podkłada się dyktafony w różne miejsca w firmie by nagrywać pracowników np.stołówka na produkcji,kadry,pom. szefa zmianowego, sekretariat, portiernia, szatnia itp pomieszczenia gdzie przebywają pracownicy.Po to żeby szogun wszystko wiedział. To jego oczko w głowie on to lubi ,nie raz go nocą przyuważyłem jak to robił..Często zdarza się tak ,że pracownik jest nagle zwalniany i nie wiadomo za co a to są efekty nagranych podsłuchów i donosów.
były pracownik 2016-02-18 09:14:44
Dziobaty/Prawdziwa mają rację. 100% racji. Tak tam właśnie jest i nie ma się co oszukiwać.
wystraszona 2016-02-19 23:21:48
O matko coraz lepiej- podsłuchują , nagrywają ,zastraszają, gnębią a potem zwalniają. Z tym nagrywaniem dyktafonem to może być prawda bo on na każde zebranie ten dyktafonik przynosi i nagrywa a później to zgrywa na dysk i chyba kolekcjonuje.Ogólnie to jest panika w firmie kogo i co on tam ponagrywał.Kiedyś jeden z portierów opowiadał mi ,że go przyłważył na kamerach jak w sobotę wieczorem podkładał dyktafon na stołówce.Więc trzeba uważać co i gdzie się mówi bo aut.
borówka 2016-03-05 15:07:45
Przepraszam za błąd ortograficzny w słowie traktUją.
kutasik 2016-03-05 15:29:40
Pracowałem w tym syfie. Potwierdzam wszystkie najgorsze opinie. Prezes to idiota. Jego synuś (Bolek) udaje znawcę. Ludzi traktują jak maszyny do robienia kaski. Jakość druku zawdzięczają wyłącznie drukarzom. System wynagradzania (akord) to dowód na wyzysk.
1
makintosz 2016-03-06 22:54:39
Niestety pracowałem w tym syfie kiedyś , powyższe komentarze potwierdzam tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mier...ce z daleka z idiotę do potęgi szefuńciem moherem.Jestem szczęśliwy ,że tam już nie pracuje. Mam dobrą pracę,lepsze zarobki i co najważniejsze praca w dobrej atmosferze i UWAGA - Z NORMALNYM SZEFEM.Praca w tym bagnie to była moja wieka porażka i nieporozumienie a powyższe komentarze tylko to potwierdzają.
Reasumując: gorszego debila psychopaty niż ten już nigdy więcej na swojej drodze nie spotkam.Amen.
4
borówka 2016-03-10 00:27:22
niestety potwierdzam to co jest zawarte w opiniach ale większość ( o ile nie wszystkie ) napisali pracownicy , którzy nadal tam pracują... jeżeli jest tam aż tak źle to czemu nadal tam pracujecie ?
fakt jest faktem , ten zakład prędzej czy później upadnie ale to będzie tylko i wyłącznie wina zarządu , który nie potrafi kierować taką firmą...
co nie którzy pracownicy też nie są bez winy , maszyny się sypią ( mechanik zamiast naprawą maszyn zajmuje się jedną z pracownic z konfekcji )
graficy mają problemy z prawidłowym przygotowaniem zleceń , nie ponoszą żadnych konsekwencji...
na szczęście już tam nie pracuję , więc mogę spać spokojnie zamiast martwić się czy nie zostanę zwolniona z dnia na dzień.
2
Mars 2016-04-08 18:36:48
BJ przestań szerzyć propagandę. zalecam powściągliwość.
2
figo fago 2016-05-10 10:34:53
Do taktak i miso. Miejsce pracy to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby zmuszać ludzi do pracy. Przychodzą ci co chcą pracować. Problem polega na tym że do takiej firmy zgłaszaja sie ci co nie mogą znaleźć pracy w innych firmach. Logiczne, że w takiej atmosferze pracuje tylko ten co nie ma wyboru. Służbowe auto to podstawa pracy handlowca a nie żaden cymes. A jesli firma cierpi to z powodu złego zarzadzania (opisane powyzej) a nie ludzi, których kierownictwo nie szanuje. Ludzi to wywalają od początku istnienia firmy. Nikt nie jest w stanie zliczyć ile było sekretarek, pomocników, portierów i sprzątaczek. Więc cos tu jest nie tak. A handlowcowi, jeśli ma wyniki i przez to wzrasta jego wynagrodzenie, zmienia się warunki prowizyjne po to by zmniejszyć wynagrodzenie. To jest motywacja do dobrej pracy?
2
Borówka 2016-06-09 07:25:23
Układy, układziki ustawianie produkcji rządami drukarzy, którzy mają układy z kierownictwem...Jesteś kimś zarobisz, jesteś nikim robisz śmieci.... Po palcu w tylek zmianowemu, telefon przed zmianą dogadane zlecenie przychodzisz, śmieci układ tzw. postojowe (bardziej oplacalne)....Razi w oczy szkoda, że Prezes nie widzi powinien się zająć produkcją bo coraz gorzej się dzieje.
2
1111111 2016-06-10 20:45:27
Nie bój się prezes bardzo dobrze o tym wie. A Olka jeszcze tym steruje
1
oberlejtnant 2016-06-18 23:37:01
Od dawna na drukarni są układy i cwaniactwo kilku drukarzy i zmianowego Mireczka , który wszystkim steruje.Ta grupa drukarzy dostaje zawsze lub przeważnie najlepsze tematy do druku co się przekłada na większe zarobki i oni koszą miesięcznie od 5 do 6 tyś a pozostali dostają tak zwane ogony czyli krótkie tematy a na tym nie ma zarobku. Czyli są święte krowy i choć kierownictwo i szefostwo o tym wie to przymykają na to oko.Ponadto zupełnie nie rozumiem skąd tyle odpadów z błędnego druku co się przekłada na kilkanaście ton śmieci w miesiącu które zresztą są wliczane drukarzom od metrów.Ileż ton papieru tam się marnuje i farby to włosy na głowie się jeżą a co najdziwniejsze to to marnotrawstwo drukarze doliczają sobie bezczelnie do akordu.Ale w tym kołchozie nikt niczym się nie przejmuje.Taki drukarz to tam udaje wielkiego pana i świętą krowę a maszyny są tak oświnione farbą i nikomu to nie przeszkadza.Tam jest miesięcznie wywożone ok. 50 ton odpadów.Nic więc dziwnego ,że ciągle tam na wszystko brakuje a przeważnie na pensje.
5
oprych 2016-10-04 23:11:34
Co tam nic nie piszecie co tam na bagnach u kacapa słychać zmądrzał trochę czy dalej głupi jak but. Podobno psychika mu siada bo długów kupę i ciut ciut. Słuchy na mieście niosą szerokim echem , że są zadłużeni po uszy na grube miliony i krach jest bliski oj bliski, bo ile można pociągnąć na krechę. Oj długo nie pociągną chyba ? Niektórzy mówią ,że rok góra dwa i po ptokach.
10
kac 2016-10-13 20:56:30
a jak wyglada to wszystko na stanowisku przedstawiciela handlowego czy musze miec swoja działanosc założoną?
Szok 2016-11-15 08:45:18
To co tu przeczytałem, to jest absolutnie katastrofa wizerunkowa tej firmy.
5
Zostaw swoją opinię o Fano Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fano Sp. z o.o.