brak logo

Fano Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Fano Sp. z o.o.

zaprzęgowy 2015-12-08 23:56
Słuchaj Elenor fano obecnie szuka konia pociągowego na pole i taki koń pociągowy dostaje od razu benefity o które się upominasz czyli chomąto,siano,wodę i batem po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
duch 2015-12-10 12:05
BB i BJ prosze sie ujawnic i nie robic zametu :)
nowy 2015-12-10 16:33
czy wiadomo już coś na temat nowego prezesa? czy jest kandydat jakiś, czy to tylko plotka?
@.@ 2015-12-14 18:02
Prezesiuńce ludzią kase wypłacić by się przydało bo już dawno po terminie !!!!! Bawicie się w żenjące kometarze!!!!! WASZE DZIECI MAJĄ CO JEŚĆ A ICH SUCHY CHLEB JEDZĄ ZAMIAST SZYNKĘ W ŚWIĘTA!!!! Współczuje Wam serdecznie takiego pracodawcy uciekajcie jak najszybciej z tej firmy bo jest na dnie!!!
zez 2015-12-18 20:37
czyżby stary kacap abdykował ? nie może być ? może ktoś to potwierdzić bo już od dawna nie pracuję w tej firmie a powyżej są wpisy ,że chyba tak. Jak tak to ja wracam do was na 100%. tera to będzie inne życie bez tego kacapa. Ach ile on ludziom zdrowia i krwi zepsuł niepotrzebnie. a niech go ch..j strzeli na wieki.
pom.druk. 2016-01-27 17:55
Weker co ty pieprzysz jakie 1850 zł wzwyż, żaden pomocnik drukarza w życiu nie zarobił takiej kwoty na tym stanowisku max to 1500zł i zpi...ol przy dziesięciu innych czynnościach do wykonania dziennie. Powiem więcej to najgorsze stanowisko w tej firmie obok portiera i sekretarki gdzie moher ciągle robi selekcję wyżywając się na tych pracownikach i albo się sami zwalniają albo są zwalniani ot taka moherowa ścieżka zdrowia.
4
były 2016-01-31 09:36
popieram 100proc
Prawdziwa 2016-01-31 20:43
potwierdzam wpis pom.druk_ niestety zarobki marne...wyzysk ponieważ oprócz swojego etatu każdy z pracowników ma w zakresie obowiązków jako aneks do umowy wpisane dodatkowe polecenia prezesa co jest notorycznie wykorzystywane...oprócz prac w poligrafii można też być czasami wykorzystywanym do prac w ogrodzie, na budowie w nowej posiadłości lub za sprzątaczkę kiedy ta jest na urlopie lub na chorobowym.Najorzej w tej firmie jednak mają portierzy, którzy robią za tanią siłę roboczą a nawet czasem za niewolników....wykorzystywani ponad siłę fizyczną i psychicznie gnębieni jak Murzyni w czworakach, następną osobą notorycznie gnębioną psychicznie w tej firmie jest sekretarka....oprócz wymuszania przez prezesa donoszenia na innych pracowników i pisania dwa razy dziennie odpowiedzi na kolaboraty zbiera ona za wszystkich pracowników....notorycznie wszyscy pracownicy są podsłuchiwani, nagrywani i obserwowani.Dodatkowo wszyscy pracownicy chcąc czy nie chcąc uczestniczą w praniu rodzinnych brudów....brak szacunku i obrażanie w obecnosci pracowników przez prezesa prokurenta firmy czyli małżonki, na porządku dziennym wieczne kłótnie z vice prezesem czyli synem oprócz tego konflikt z corka, która przychodzi do firmy i kolejno wyznaczani pracownicy są łącznikami w przekazywaniu informaci. Na dodatek pensje są płacone z dużym opóźnieniem albo w ratach..a nadgodziny to norma dla prezesa bo to wykładnik czy pracownikowi zależy niestety nie są one później do odebrania a co więcej bardzo często nawet pod czas zaplanowanych urlopów pracownicy są ściągani do pracy przez prezesa. Przykry jest fakt , ze wielokrotne kontrole z PIP i kary finansowe nie robią na prezesie wrażenia ponieważ po części są mało rzetelnie przeprowadzane przez inspektora.Dlatego odradzam każdemu zatrudnienia w tej firmie.....szkoda własnego zdrowia i czasu na tak nieżetelnego pracodawcę
3
robokop 2016-02-11 22:40
Będzie niedługo nowa oferta pracy, będzie potrzebna koza dojna na portiernie bo podobno się zwalnia miejsce , taka koza będzie dojona na wszystkie strony przez kacapa a jak będzie niewydalona to ją zwolni.W dalszym ciągu poszukują też konia pociągowego na pole bo ta firma się przekształca w rolnictwo a jest co obrabiać w Wólce i niejeden koń zaprzęgowy będzie potrzebny.Więc pacany ustawiajcie się w kolejce bo kacap na was czeka i wio na pole.
2
Niki 2016-02-16 11:12
100% prawda!!!!!!!!
dziobaty 2016-02-17 23:37
Jestem pracownikiem tej firmy i też potwierdzam wpis Prawdziwa , niestety to wszystko prawda .Dodam ,że prawdą jest też ,że podkłada się dyktafony w różne miejsca w firmie by nagrywać pracowników np.stołówka na produkcji,kadry,pom. szefa zmianowego, sekretariat, portiernia, szatnia itp pomieszczenia gdzie przebywają pracownicy.Po to żeby szogun wszystko wiedział. To jego oczko w głowie on to lubi ,nie raz go nocą przyuważyłem jak to robił..Często zdarza się tak ,że pracownik jest nagle zwalniany i nie wiadomo za co a to są efekty nagranych podsłuchów i donosów.
1
były pracownik 2016-02-18 09:14
Dziobaty/Prawdziwa mają rację. 100% racji. Tak tam właśnie jest i nie ma się co oszukiwać.
1
wystraszona 2016-02-19 23:21
O matko coraz lepiej- podsłuchują , nagrywają ,zastraszają, gnębią a potem zwalniają. Z tym nagrywaniem dyktafonem to może być prawda bo on na każde zebranie ten dyktafonik przynosi i nagrywa a później to zgrywa na dysk i chyba kolekcjonuje.Ogólnie to jest panika w firmie kogo i co on tam ponagrywał.Kiedyś jeden z portierów opowiadał mi ,że go przyłważył na kamerach jak w sobotę wieczorem podkładał dyktafon na stołówce.Więc trzeba uważać co i gdzie się mówi bo aut.
1
borówka 2016-03-05 15:07
Przepraszam za błąd ortograficzny w słowie traktUją.
kutasik 2016-03-05 15:29
Pracowałem w tym syfie. Potwierdzam wszystkie najgorsze opinie. Prezes to idiota. Jego synuś (Bolek) udaje znawcę. Ludzi traktują jak maszyny do robienia kaski. Jakość druku zawdzięczają wyłącznie drukarzom. System wynagradzania (akord) to dowód na wyzysk.
3
makintosz 2016-03-06 22:54
Niestety pracowałem w tym syfie kiedyś , powyższe komentarze potwierdzam tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mier...ce z daleka z idiotę do potęgi szefuńciem moherem.Jestem szczęśliwy ,że tam już nie pracuje. Mam dobrą pracę,lepsze zarobki i co najważniejsze praca w dobrej atmosferze i UWAGA - Z NORMALNYM SZEFEM.Praca w tym bagnie to była moja wieka porażka i nieporozumienie a powyższe komentarze tylko to potwierdzają.
Reasumując: gorszego debila psychopaty niż ten już nigdy więcej na swojej drodze nie spotkam.Amen.
5
borówka 2016-03-10 00:27
niestety potwierdzam to co jest zawarte w opiniach ale większość ( o ile nie wszystkie ) napisali pracownicy , którzy nadal tam pracują... jeżeli jest tam aż tak źle to czemu nadal tam pracujecie ?
fakt jest faktem , ten zakład prędzej czy później upadnie ale to będzie tylko i wyłącznie wina zarządu , który nie potrafi kierować taką firmą...
co nie którzy pracownicy też nie są bez winy , maszyny się sypią ( mechanik zamiast naprawą maszyn zajmuje się jedną z pracownic z konfekcji )
graficy mają problemy z prawidłowym przygotowaniem zleceń , nie ponoszą żadnych konsekwencji...
na szczęście już tam nie pracuję , więc mogę spać spokojnie zamiast martwić się czy nie zostanę zwolniona z dnia na dzień.
2
Mars 2016-04-08 18:36
BJ przestań szerzyć propagandę. zalecam powściągliwość.
3
figo fago 2016-05-10 10:34
Do taktak i miso. Miejsce pracy to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby zmuszać ludzi do pracy. Przychodzą ci co chcą pracować. Problem polega na tym że do takiej firmy zgłaszaja sie ci co nie mogą znaleźć pracy w innych firmach. Logiczne, że w takiej atmosferze pracuje tylko ten co nie ma wyboru. Służbowe auto to podstawa pracy handlowca a nie żaden cymes. A jesli firma cierpi to z powodu złego zarzadzania (opisane powyzej) a nie ludzi, których kierownictwo nie szanuje. Ludzi to wywalają od początku istnienia firmy. Nikt nie jest w stanie zliczyć ile było sekretarek, pomocników, portierów i sprzątaczek. Więc cos tu jest nie tak. A handlowcowi, jeśli ma wyniki i przez to wzrasta jego wynagrodzenie, zmienia się warunki prowizyjne po to by zmniejszyć wynagrodzenie. To jest motywacja do dobrej pracy?
2
Borówka 2016-06-09 07:25
Układy, układziki ustawianie produkcji rządami drukarzy, którzy mają układy z kierownictwem...Jesteś kimś zarobisz, jesteś nikim robisz śmieci.... Po palcu w tylek zmianowemu, telefon przed zmianą dogadane zlecenie przychodzisz, śmieci układ tzw. postojowe (bardziej oplacalne)....Razi w oczy szkoda, że Prezes nie widzi powinien się zająć produkcją bo coraz gorzej się dzieje.
3
1111111 2016-06-10 20:45
Nie bój się prezes bardzo dobrze o tym wie. A Olka jeszcze tym steruje
2
oberlejtnant 2016-06-18 23:37
Od dawna na drukarni są układy i cwaniactwo kilku drukarzy i zmianowego Mireczka , który wszystkim steruje.Ta grupa drukarzy dostaje zawsze lub przeważnie najlepsze tematy do druku co się przekłada na większe zarobki i oni koszą miesięcznie od 5 do 6 tyś a pozostali dostają tak zwane ogony czyli krótkie tematy a na tym nie ma zarobku. Czyli są święte krowy i choć kierownictwo i szefostwo o tym wie to przymykają na to oko.Ponadto zupełnie nie rozumiem skąd tyle odpadów z błędnego druku co się przekłada na kilkanaście ton śmieci w miesiącu które zresztą są wliczane drukarzom od metrów.Ileż ton papieru tam się marnuje i farby to włosy na głowie się jeżą a co najdziwniejsze to to marnotrawstwo drukarze doliczają sobie bezczelnie do akordu.Ale w tym kołchozie nikt niczym się nie przejmuje.Taki drukarz to tam udaje wielkiego pana i świętą krowę a maszyny są tak oświnione farbą i nikomu to nie przeszkadza.Tam jest miesięcznie wywożone ok. 50 ton odpadów.Nic więc dziwnego ,że ciągle tam na wszystko brakuje a przeważnie na pensje.
7
oprych 2016-10-04 23:11
Co tam nic nie piszecie co tam na bagnach u kacapa słychać zmądrzał trochę czy dalej głupi jak but. Podobno psychika mu siada bo długów kupę i ciut ciut. Słuchy na mieście niosą szerokim echem , że są zadłużeni po uszy na grube miliony i krach jest bliski oj bliski, bo ile można pociągnąć na krechę. Oj długo nie pociągną chyba ? Niektórzy mówią ,że rok góra dwa i po ptokach.
16
kac 2016-10-13 20:56
a jak wyglada to wszystko na stanowisku przedstawiciela handlowego czy musze miec swoja działanosc założoną?
Szok 2016-11-15 08:45
To co tu przeczytałem, to jest absolutnie katastrofa wizerunkowa tej firmy.
8
mutant 2016-12-09 17:03
Kiedys pracowałem na bagnach . Powyższe wpisy potwierdzam. Zwykle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kolchoz. .Oni tam nalepki na musztarde i pasztet robią a szefostwo ma o sobie wysokie mniemanie jak by co najmniej pieniadze drukowali a słoma z butów wystaje i trociny w głowie.Szef to połgłupek , ktory lubiał sie wyzywac i gnebic niepełnosprawnych .
Jedyne co dobrze wspominam to dobra komitywa miedzy pracownikami , moze nie ze wszystkimi bo paru było takich cwaniaczków donosicieli podp.....laczy co przez nich niesłusznie sporo pracowników wyleciało. Pewnie szpicle do dzisiaj pracują.
7
OMC 2017-02-02 20:49
Szukam pracy, ale bez paniki i parcia na cokolwiek. Zainteresowała mnie znaleziona oferta tej firmy. Moje kilkunastoletnie doświadczenie na oferowanym stanowisku oraz znajomość zagadnień poligraficznych upewniło mnie, że to doskonała oferta.
Jak to dobrze, że istnieją takie fora i przeczytałem co tak naprawdę dzieje się w tej firmie.
Straszne. Na szczęście czasy kiedy to ludzie chodzą za praca minęły i teraz to praca "zabiega" o ludzi.
Dzięki wszystkim za ostrzeżenie.
2
niki 2017-02-07 19:09
wie ktoś coś na temat pracy tam w kontroli jakości? jaka umowa jakie zarobki jaki system pracy itd z góry dziękuję za odp
wykorzystany jak każdy 2017-02-09 10:32
Bzdury.....pracowałem w Fano pół roku...chyba na wszystkich stanowiskach(od pomocnika drukarza do portiera) i zgadzam się z większością negatywnych opinii...tragedia....to nie była praca tylko kierat a marna pensyjka(w porównaniu do obowiązków) wypłacana w ratach...porażka totalna...szef - tyran(faktycznie alkoholik)...o byle co się czepiał...jedynie szarzy współpracownicy byli ok...
Teraz może się zmieniło...chociaż wątpię
3
wykorzystany jak każdy 2017-02-09 10:43
Witam...odradzam zatrudnienie się w tej ,,firmie''...żenada...porażka itp.itd...
3
Zainteresowany 2017-02-09 14:53
Chcielibyśmy wiedzieć jaka krzywda Pana spotkała? Dlaczego jeśli tak bardzo było źle, został Pan tak długo w tej firmie i przechodził przez wszystkie stanowiska? Czy pracował Pan też w kadrach i w księgowości? Z tego co mi wiadomo wynagrodzenia w Fano są na wysokim poziomie - dużo lepsze niż w innych drukarniach.
Montenegro 2017-02-09 15:21
Kiedy się tutaj zatrudniałam, też przeczytałam te opinie i bałam się iść, ale postanowiłam się przekonać w tym osobiście. Odpowiadała mi lokalizacja, więc zaryzykowałam. Szczerze, pensja mi też nie odpowiada, ale reszta jest w ramach normy. Niewymagający szef to nie szef, więc nie jest on jakimś gorszym od innych, a wręcz przeciwnie, do mnie osobiście podchodzi z wyrozumiałością (mowię tu o różnych problemach rodzinnych, jak tu się wspominało...problemy osobiste, niepełnosprawni). Trzeba wyjść - zawsze puści, trzeba pomoc - doradzi jak może.
Pracować trzeba wszędzie, więc na pracę się nie narzeka. Nigdy jeszcze się wkurzał tak, jak tu piszą, nie krzyczał i pijanym go nie widziałam :) więc zawsze warto się samemu przekonać, a nie tylko czytać komentarze.
pracuś 2017-02-10 10:16
Firma, jak każda inna. Osoby, które już nie pracują to krytykują, Ja pracuję w tej firmie 15 lat i nie mam zamiaru zmieniać pracy. Dlaczego nikt nie napisze o pracownikach ze stażem pracy tak długim? Powiem Wam dlaczego, bo gdzie człowiek nie pracował to jak odpowiadają warunki to pracuje i nie myśli o zmianach. Szczerze polecam firmę a w szczególności przekonanie się na własnej skórze nie czytaniu niezadowolonych byłych pracowników.
zdegustowany 2017-02-10 13:47
chyba Prezes znowu wziął się za pisanie opinii o własnej firmie bo nikt inny nie zostawiłby tu pozytywa. Zarobki na wysokim poziomie?dobre sobie, ci co mają dużo pracy, obowiązków i odpowiedzialność zarabiają grosze, a tzw"du...owłazy" i ci co tylko udają, ze duzo pracują mają całkiem niezłe pensyjki. Pracowników z długoletnim stażem nie ma aż tak wielu a Ci co są, nie mają aż tak bezpośredniego kontaktu z "Szefem" bo inaczej napewno by tyle nie wytrzymali. Pracować się w takich warunkach się nie da, Prezes wykańcza pracowników psychicznie i wręcz jest z siebie dumny kiedy doprowadzi kogoś do łez. Pracownikom wyłącza ogrzewanie podając się na kodeks pracy, natomiast to , ze pensje powinien wypłacać do 10 bo tak kodeks pracy mówi to już pomija.
6
pracuś 2017-02-10 15:03
Ogrzewania nikt nie zakręca, każdy reguluje sobie temperaturę w pomieszczeniu i ustawia na odpowiednia dla siebie. A pensje do 10-go są i nawet lepiej, bo jak ktoś ma nieprzewidziane wydatki to może liczyć na zaliczkę wcześniej. A kontakt z Prezesem mam częsty. Po co pisać takie bzdury, lepiej zgłosić się do pracy w Firmie i przekonać na własnej skórze.
Zniechęcona 2017-02-12 16:59
Widziałam ogłoszenie, że szukają ludzi do pracy nawet miałam wysłać swoje cv, ale po tym co tu przeczytałam nie będę ryzykować. Jeśli firma ma tyle negatywnych opinii to nie bierze się to znikąd i o czymś to świadczy. Jeśli Szef nie szanuje pracowników a przede wszystkim w ogóle ludzi to pracować w takich warunkach nie można.
6
zadowolony 2017-02-15 12:47
Moim zdaniem duża część wpisów nie pokrywa się z prawdą bo jak ktoś nie był nawet na rozmowie tylko przeczytał to skąd może wiedzieć jaki jest stosunek Pracodawcy. Ja pracuję w tej firmie i nie zgadzam się z tymi opiniami. a Tobie polecam wziąć udział w rekrutacji bo może okazać się że to jest firma, której szukasz.
1
negocjator:) 2017-02-19 02:23
Sęk w tym, że Prezes studiował w Studium Europy Wschodniej, otwartej przez Buzka i po prostu interesował się tematyką wschodnią. A kto
jakie wnioski z tego wyciąga to już indywidualna sprawa.
PrezesBJ 2017-02-19 03:12
Dzień dobry... Mogę wtrącić? cytując klasyka:)
Myślę, że to jest najwyższy czas aby wtrącić się do tej rozprawy.
Przede wszystkim, chciałbym się przedstawić:
nazywam się Bolesław Jasinowicz i jestem współwłaścicielem firmy FANO i zrazem wice prezesem.
Na wstępie pozdrawiam, całą załogę firmy, która sprawia, że jakość naszej produkcji stale rośnie i jest na najwyższym światowym poziomie. Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia, to proszę o bezpośredni kontakt ze mną. Jestem do dyspozycji. Każda Wasza uwaga jest dla nas cenna. Odpowiem merytorycznie na każdą uwagę. Pozdrawiam. Bolesław Jasinowicz.
P. S.
Postanowiłem zaangażować się w tą kwestię, pomimo, że w wielu postach widzę dużo hejtu i niesprawiedliwości. Jestem przekonany, że wynika to z rozbieżności oczekiwań wobec siebie. Pytam: czy ktoś został oszukany? Pytam się.
Prezes BJ 2017-02-19 03:16
Witam. Chciałbym zapytać, co Twoje pojęcie przerosło? To, że Prezes jest wymagający to prawda. Co takiego zrobił, że przerosło to Twoje pojęcie? ... Będę wdzięczny za precyzyjną odpowiedź. Dziękuję. BJ
PrezesBJ 2017-02-19 03:25
w Fano są tylko umowy o pracę, z pełnymi świadczeniami a wynagrodzenie wynika z sytuacji rynkowej. Pozdrawiam, PrezesBJ
PrezesBJ 2017-02-19 03:31
Weźmiemy tą uwagę pod rozwagę.Dzięki.
PrezesBJ 2017-02-19 03:37
Znajdziemy Twoje IP:)))
LEGIA WARSZAWA
3
PrezesBJ 2017-02-19 03:52
Witam. To tak jak z polską gospodarką, miała iść w dół a idzie w górę. Widzę, że jesteś bardzo słabo poinformowany. Sugeruję zainwestować w KRS i ocenić wyniki. Leszczu. Pozdrawiam. PrezesBJ
PrezesBJ 2017-02-19 03:57
A kto to jest BB?
PAJĄK 2017-02-20 20:57
Proszę o wypowiedz swobodną pracowników Produkcyjnych > jak i Biurowych
Niema co się gryźć!!!!
Nieśmiertelny 2017-02-26 23:57
Do BJ i JJ
Paczta cuda na kiju prezesy wlazły na gowork i próbują tu poprawić podupadłą od dawna reputację firmy krzak, śmiech na sali i kompromitacja . Prezesy czy was całkiem pogięło to jest forum dla pracowników którzy wystawiają tu opinie o firmie a nie dla was.
Do BJ facet jesteś żałosny i cienki Bolek, chcesz rozmawiać merytorycznie o firmie, o problemach i od razu wyzywasz od leszczy i straszysz ,że znajdziesz nasze IP: i co zrobisz boski żigolo - zwolnisz? to zwalniaj bo wy tylko to potraficie najlepiej. Nie musisz się wysilać sam ci podam , masz IP: 79.192.181.240.Jak chcesz imię i nazwisko to też ci mogę podać- nie pękam. Co wy prezesy myślita ,że zabronita nam pracownikom i byłym pracownikom wystawiać opinie o firmie to się grubo mylita.
Wszystkie te powyższe opinie są prawdziwe i wy tego nie zmienita bo sami żeśta sie do nich przyczynili a zwłaszcza JJ.
BJ jeśli chodzi o tatusia to najwyższy czas go wysłać na przymusowe leczenie na nogi bo na głowę już za późno. Tu nie chodzi o to ,że prezes wymaga bo zgodnie z kodeksem ma prawo bo płaci. Tu chodzi o jego bezczelne zachowanie i wręcz wyżywanie się i gnębienie pracowników i zastraszanie, często pod wpływem i ty dobrze vice o tym wiesz więc nie udawaj greka ,że płynie rzeka.
I spadaj leszczu z tego forum i smrodu nie rób bo się tylko ośmieszasz i kompromitujesz.
14
lolo 2017-03-05 15:06
Pozdrowienia.
Prezes BJ 2017-03-15 11:08
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Szczególnie "grubego" Nieśmiertelnego:)
Ciekawy masz styl wypowiedzi. Ciężko się odnieść do tego co piszesz dlatego jedyne co mogę zrobić, gdyż nie mam zamiaru sprowadzać się do Twojego poziomu, to zasugerować Ci, abyś przestał się mazać i zajął się swoim życiem i swoimi sprawami.
Obrażasz mnie oraz wielu uczciwych i wartościowych ludzi, którzy tu pracują.
Jak się nudzisz to poszukaj jakiegoś zajęcia a jak masz odwagę to przyjdź i porozmawiaj.
Łatwo tak anonimowo o kimś pisać.
Ściskam mocno i pozdrawiam.
BJ
2
merk 2017-03-20 21:20
Bolek ty nawet swojej baby nie tykasz bo skurczu wora dostajesz jak cie pracownicy je bia po katach !Pracodafcu kochany pamietasz ostatni swoj sen?uju epany
19
Zostaw swoją opinię o Fano Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fano Sp. z o.o.