logo EMBIQ Sp. z o.o.

EMBIQ Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o EMBIQ Sp. z o.o.

anonymous 2015-02-23 22:53:33
Zarobki adekwatne do wiedzy studentów. (usunięte przez administratora) Jak można mówić o wartości rynkowej? To że ktoś posiadł umiejętności "programowania w MS Word", nie znaczy że będzie/jest dobrym programistą. Na miejscu tego pracodawcy nie marnowałbym swojego czasu na te śmieszne rozmowy. Studenci, ogarnijcie się i nie przelewajcie Waszej frustracji i niepowodzeń do takich komentarzy. Jakby nie takie małe firmy to nie mielibyście szans startu do wyżej wymienionych firm.
2
Elżbieta II 2015-02-24 14:57:07
Witam, jestem królową Anglii. Również pracowałam w embiq i muszę przyznać, że warunki były wręcz zatrważające. Brak jakiejkolwiek służby, herbata z masowej produkcji i mleko ze zwykłego marketu. (usunięte przez administratora) Podsumowując 2/10 nie polecam.
1
anonim 2015-02-25 10:13:51
Po pierwsze.
Podobne zarobki otrzymuje ochroniarz bez wykształcenia, bez kursów i bez doświadczenia w największej sieci detalicznej w Polsce.
Po drugie.
Cytując "Zarobki adekwatne do wiedzy studentów.", to taki ochroniarz posiada podobną wiedzę jak student ponieważ ich zarobki są takie same. Idąc dalej tym tropem firma Embiq powinna zatrudniać ochroniarzy zamiast studentów.
Po trzecie.
Nikt nie wylewa swoich frustracji tylko opisuje faktyczny stan rzeczy.
Po czwarte.
Twierdzenie, że jedynym sposobem dostania się do większej firmy jest praca w małej firmie jest po prostu śmieszne.
3
szamanek 2015-02-25 16:50:07
powiem tak - firma dobra, żeby popracować w czasie studiów, zdobyć doświadczenie i trochę zarobić. Nie ma wysokich wymagań przy zatrudnianiu, najważniejsze, zeby status studenta był. Trochę się im dziwię, bo zamiast przyjąć studenta, wyszkolić go a później po studiach zaproponować stałą, dobrze płatną współpracę firma stawia na ciągłą rotację. Zamiast walczyć o obecnych pracowników szuka nowych. A wyszkolenie nowego pracownika też jest kosztowne i czasochłonne. Ale nic to, ważne, żeby hajs się zgadzał
sprzątacz 2015-02-25 23:34:27
Potwierdzam, firma dobra na początek. Kasa jest wystarczająco wysoka i adekwatna do umiejętności. Mówię tutaj o programistach. (usunięte przez administratora) czy inni którzy byli pokrzywdzeni bo nie dostali tego co chcieli niech się cieszą że mieli szanse się czegoś nauczyć a dodatkowo tak świetnie teraz zarabiacie to po co wypowiadacie się tak negatywnie o byłej firmie. Nie będę dochodził co jest prawdą a co nie ale zajmijcie się swoją aktualną wymarzoną pracą. Firma jest szczęśliwsza bez takich (usunięte przez administratora)jak Wy.
1
migu 2015-02-26 09:20:11
Sprzątacz, a skąd ty niby wiesz kto ile zarabiał? I nie wiem, czy odejście z powodu zbyt niskich pensji to takie żądanie nie wiadomo czego. Zwłaszcza, że inne lubelskie firmy oferują dużo więcej, nawet niedoświadczonym pracownkom. I czemu mamy się nie wypowiadać? Opisujemy tylko różnice, porównujemy Embiq do naszych obecnych firm i niestety, wypada to blado
6
Mijuy 2015-02-27 13:58:32
Nie ma co narzekać, przecież są młodą, prężnie rozwijającą się firmą. Od chwili powstania w 2009 roku prowadzą prace badawczo-rozwojowe na zlecenia głównie w obszarach informatyki mobilnej, ale też i serwerów użytkowych, kompleksowej budowy usług internetowych, a także konstrukcyjnej sprzętu- każda działalnośc z czasem się rozwija.
3
lublinianin 2015-05-03 21:41:36
Trudno mi się zgodzić z „przedmówcą”. Jeśli ktoś lubi korpo-klimat, to Sii, Mobica itd. może mu pasować. Ale dla osób, które wola klimat mniejszej firmy, Embiq jest naprawdę w porzadku. Zacząć można jeszcze na studiach, da się połączyc tutaj pracę z nauką. Rozwój wfirmie jest stopniowy, jak wszędzie, ale zarobki nie odbiegają finalnie od tego, co można zarobić w firmach z Warszawy. Ja osobiście nie żałuje czasu, który tutaj spędziłem.
1
r. 2015-05-22 09:32:35
nie do końca rozumiem, o co chodzi tutaj w tych wpisach. Bylem ostatnio na rozmowie w firmie i mam pozytywne wrażenia. Rozmowa była profesjonalna i rzeczowa, atmosfera w ich biurze tez wydawała się ok. Normalna firma, normalni ludzie. Jeśli mnie przyjmą to bede zadowolony.
1
anonim 2015-05-22 15:13:14
poczekaj aż popracujesz...
kadyr 2015-05-23 15:54:56
Zniknęły wszystkie negatywne opinie... Uderz w stół, a nożyce się odezwą. A szkoda, że zniknęły, bo było tam bardzo dużo trafnych spostrzeżeń.
1
dym 2015-06-10 14:33:36
niestety konto stało się komercyjne - moderowane. Kropka.
Embiq Sp. z o.o. 2015-07-07 15:23:41
Witaj! Miło nam, że interesuje Cię to, jak wygląda praca u nas. Odpowiadając na Twoje pytanie wyjaśniamy, że projekty są bardzo różne. Wśród nich są takie, nad którymi jedna osoba pracuje przez jeden, dwa tygodnie, a są też takie, które angażują większy zespół (np. sześcio lub siedmioosobowy) przez kilka miesięcy. Jeśli masz dodatkowe pytania, chętnie na nie odpowiemy :) Pozdrawiamy!
2
Embiq Sp. z o.o. 2015-08-04 12:52:32
Witaj Anno! Cieszymy się, że możemy odpowiedzieć również na Twoje pytania :) Na wstępie chcielibyśmy Cię zapewnić, że ciekawe projekty, o których możesz przeczytać na naszej stronie internetowej i na Facebooku, to nasza codzienność :) Nie brakuje nam zawodowych wyzwań, ani tym bardziej zleceń – wręcz przeciwnie, często to klienci muszą odrobinę poczekać aż przystąpimy do realizacji ich projektów. Trudno więc mówić o dodatkowych obowiązkach dla deweloperów :) Owszem, zdarzają się nam projekty badawczo-rozwojowe i realizujemy wewnętrzne szkolenia, jednak są one wykonywane w czasie pracy i normalnie wynagradzane. Jeśli jednak zdarzy się, że ktoś zrealizuje nadgodziny, to oczywiście odpowiednio za nie płacimy. Poza tym, zawsze gdy jest taka możliwość, staramy się rozdzielać zadania wśród naszych pracowników tak, aby uwzględnić ich preferencje. O wszystkich tych kwestiach najlepiej jednak porozmawiać na rozmowie rekrutacyjnej :) Przechodząc do Twojego ostatniego pytania, informujemy, że zdecydowana większość naszych deweloperów zatrudniona jest w oparciu o umowę o pracę. W naszym gronie jest jednak kilkuosobowa grupa studentów i im proponujemy inne formy zatrudnienia, dostosowane m.in. do ich stażu oraz do ilości czasu, jaki mogą poświęcić na pracę w naszej firmie.
Embiq Sp. z o.o. 2015-09-04 08:48:26
Witam, Prowadzimy stałą rekrutację i bardzo chętnie zatrudniamy osoby, które odbyły u nas staż. Dokumenty aplikacyjne (CV, list motywacyjny) można przesyłać na adres: rekrutacja@embiq.com
1
Embiq Sp. z o.o. 2015-10-06 11:43:06
Na staż przyjmujemy jedynie osoby, które w dalszej perspektywie chcą i mogą zostać zatrudnione u nas na stałe. Oznacza to, że nie oferujemy bezpłatnych staży, ani tym bardziej takich, w czasie których stażysta „parzy kawę”, zamiast zdobywać realne doświadczenie. W związku z tym mamy określone oczekiwania wobec stażystów. Muszą wykazać się wiedzą i umiejętnościami, więc przechodzą normalny proces rekrutacyjny, obejmujący zarówno rozmowę, jak i praktyczne zadanie do wykonania. Od tej zasady nie ma wyjątków. Jeśli jesteś zainteresowany pracą w naszej firmie i czujesz, że masz do tego odpowiednie kwalifikacje, napisz, proszę na adres: rekrutacja@embiq.com
Embiq Sp. z o.o. 2015-11-04 11:38:45
Witaj Wert

Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowiska Programista iOS, Programista Android, Programista Python/ Django. Wszystkie osoby zainteresowane rozwojem kariery w naszej firmie zapraszamy do przesłania dokumentów aplikacyjnych (CV i list motywacyjny) na adres: rekrutacja@embiq.com.
1
Pracownik 2015-11-13 10:37:31
Mi tam pasuje, dobra firma, dobre relacje, dobre zarobki jak na Lublin.
Embiq Sp. z o.o. 2015-12-03 11:41:44
W chwili obecnej nadal poszukujemy programistów na platformę Android, jednakże nowym wymogiem jest posiadanie minimum 1 roku doświadczenia w pracy na podobnym stanowisku.
Serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane do aplikowania pod adresem: rekrutacja@embiq.com.
Embiq Spółka z o.o. 2015-12-03 13:16:40
@765 - prowadzimy nieustającą rekrutację - pilnie poszukujemy Programistów Android, Python/Django, a i dla iOs Dewelopera biurko by się znalazło. Pozdrawiamy.
Embiq Spółka z o.o. 2015-12-14 12:09:50
,mnbv - daj nam szansę, złóż cv na rekrutacja@embiq.com :)
anonymous 2016-05-09 11:19:12
to co pisali byli pracownicy, którzy przenieśli się do innych firm, zostało bardzo skrzętnie usunięte, bo niewygodne treści się usuwa i zastępuje laniem wody, żeby przypadkiem pewne niedogodności nie wyszły na jaw, także nie znajdziesz tutaj niestety prawdziwych informacji.
2
kj 2016-06-16 23:29:54
Świetnie, że mozna u nich liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. W końcu o takie stabilne zatrudnienie jest dość trudno, bo teraz wszędzie starają się wciskać pracownikom śmieciówki, a tu takie miłe zaskoczenie. Wiadomo jakie dają benefity? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o EMBIQ Sp. z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMBIQ Sp. z o.o.