brak logo

Rafiz Sp.J.

Wierzbica

Opinie o Rafiz Sp.J.

Były pracownik 2011-01-28 03:50:58
Chyba nie myślimy o tych samych firmach. Ja tam pracowałem i coś na ten temat mogę powiedzieć, jaki masz staż pracy??? Bo chyba masz skoro się wypowiadzasz?
anonim 2011-02-21 12:27:33
nie polecałabym podejmowania pracy w firmie w której jeden drugiego podpier..atmosfera jest stresująca a pracownicy są niedoceniani
Pracownik 2011-02-25 03:45:10
Stanowczo odradzam!!! Atmosfera fatalna, warunki pracy zdecydowanie poniżej normy, wynagrodzenie nie na czas, co tu pisać firma słaba, nie licząca się z człowiekiem który chce coś do niej wnieść.
Pracownik 2011-02-25 03:47:41
Zarząd firmy R...Z chyba pomylił miejsce pracy. Marchewka na kiju nie zdaje już egzaminu. Jak długo można znosić głupotę zarządu czytaj dyrekcję i kierownictwo. Pomyłka
anonim 2011-03-09 03:49:07
Powiem tak, firma przereklamowana. Pracownicy umysłowi nie mają kogoś kto by się za nimi wstawił, bo fajnie jest być kierownikiem i nie dać pracownikowi dnia wolnego (dla zasady-jestem kierownikiem), tylko pokazać że mogę coś więcej. Lipa straszna.
pracownik 2011-04-22 03:40:19
Gdzie są nasze pensje??? Pytam się gdzie są nasze pensje??? Tak dłużej być nie może. Zero informacji ze strony kierownictwa, nie płacą i lipa. Firma dno.
gaal 2011-09-29 13:14:12
nie widzę przyszłości w tej firmie, zaległości sięgające 3 a nawet było 5 miesięcy , zero podwyżek , zero premii, ogólnie tragedia,lepiej znaleźć prace za mniejsze pieniądze niż robić za darmo , kierownictwo dno...
1
Pracownik wspaniałej firmy RAFIZ 2011-10-12 04:05:18
To co aktualnie dzieje się w "firmie" RAFIZ bo chyba tak ją jeszcze można nazwać to jakaś totalna porażka!!! Na samą myśl słowa RAFIZ człowiekowi zbiera się na wymioty. Oby ta firma ogłosiła upadłość jak najszybciej, bo jak długo można robić z siebie debila. Pozdrawiam "zarząd" (P.S. czytaj grupkę niedouczonych snobów), który jest solidnym fundamentem do upadłośći firmy.
krawiec 2011-11-04 11:34:39
No Elvis to popłynąłeś/aś - twoje nazwisko zaczyna się na P - prawda?
anonim 2011-11-12 09:46:04
Spoko może sie załapiesz za jakieś 500zł + [usunięte przez admina]. Ciekawa propozycja co?
Rafizrafiz 2012-01-27 08:26:47
Mimo kryzysu, jaki chwilowo dotknął firmę, sytuacja w niej nigdy nie była tak zła, jak by sobie co niektórzy życzyli. Sporo osób w ostatnich miesiącach było zwolnionych, co tłumaczy frustrację i żale użytkowników tego forum. Obecnie, o ile mi wiadomo, planowane są przyjęcia. Ja z mojej strony mogę polecic pracę w Rafizie. Realizują ciekawe projekty, można zarobić i czegoś się nauczyć.
Electrician 2012-02-18 23:27:33
nie należy ufać dyrekcji i ludzią podległym
Pracownicy fizyczni są nie doceniani
nie polecam podjęcia pracy w w/w firmie
wyżej postawieni ludzie broniąc swojej osoby poniżają innych choc nie znają sie na swojej pracy i obowiązkach
www 2012-03-02 22:16:45
tak. Presley. Elvis Presley
ANIM 2012-03-07 21:28:29
Mimo że już w tej firmie niepracuje to popieram twoją opinie. Moim zdaniem właściciele firmy powinni uważniej się przyjżeć dyrekcji i kierownictwu produkcji,bo już zawiedli się na osobach do których mieli duże zaufanie.Ze swojej strony życzę wyjścia z kryzysu i długich lat na rynku w tej branży.
ʎuozpnuz 2013-01-21 19:01:58
Z wiarygodnego źródła wiem, że niewiele tam się zmieniło, może jednak pora wymienić dyrekcję? Tam ludzie nie mają pojęcia co robią na swoich stołkach. Myslą tylko jak zepchnąć robote i odpowiedziałność na innych.
Zero jakiegokolwiek socjala, a neich ktoś wspomni o związkach...
Ci co odeszli napewno nie żałują, szkoda tych co zostali.
pracownik 2013-02-14 18:06:46
ja również słyszałem, że kompetencje kierowników i dyrektorów są tam beznadziejne - ale okazuje się że i z takim zarządem również można robić kasę :) - jak długo czas pokaże? ---- zrobią kursy, pokończą szkoły i wydrukują dla PR ładne wizytówki :)
ale zawsze znajdą się tacy, którzy będą pamiętać ich "zasługi" - bo paru z tych dyrektorków nigdy nie spojrzy bez wstydu w przeszłość
bidulek 2013-07-06 23:58:40
Podsumowując, wszyscy są niedouczeni i nie mają kwalifikacji. Tylko ja jeden się znam, ale nikt mnie nie docenia.
Slodko-Kwasny 2013-09-08 01:43:09
Witam. Informacja dla zarzadu. Przydala by sie aktualizacja strony internetowej bo w 50% wchodzac w podstrony jest wielka ch.... Pozdrawiam.
Dyrektor 2014-01-10 12:56:42
Jest cudnie, wkrótce zostanę tu tylko ja i mój kolega.
2
Zdzisław 2014-01-10 13:33:20
Ja też tu zostanę (usunięte przez administratora)

Pozdrawiam
:) 2014-01-10 15:08:03
A mnie juz tam nie ma;)

Pozdrawiam
serrano 2014-08-18 18:33:17
Hej wszystkim, jak wygląda praca takiego kierownika magazynu w Poslce? Wróciłem dopiero co w rodzinne strony. bo jak to ujął klasyk, który sobie zawsze powtarzałem w londyńskim metrze: "Kiedy mówię "Polska", mam przed oczami pszniczny kłos wyrosły na tej ziemi. Znajome boćki, co przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie. Widzę bursztynowy świerzop tańczący wśród fal burzanu..." byłem tam supervisorem na magazynie ze żwirem to mniej wiecej ogarniałem temat, ale na koniec nie wyszlo jak chcialem. Widzę w ogłoszneiu o prace na stronie internetowej Rafiza, ze jest sporo obowiazkow, jak dla mnie to wyglada jakby robote dwoch osob mial robic jeden gosc. a moze mi sie tylko wydaje. bylbym wdzieczny jakby ktos mi ogarniety napisal jak to wyglada jednak w praktyce. no i czy jest szansa od razu na umowe o prace bo interesuje mnie tylko stabilne zatrudnienie a nie umowy o dzielo czy jakies zlecenia.
BaCa 2014-08-18 18:41:36
Koledzy, jestem technikiem elektryki, obecnie interesuje się ofertą pracy elektromontera. Tylko mam obawy co do tych podróży służbowych. Kolega jest w podobnej firmie i często jest w rozjazdach służbowych, a w domu mało co bywa. Nie bardzo mogę pozwolić sobie na częste wyjazdy. Może ktoś napisać jak często i jak daleko się jeździ? Rozumiem, że wyjazdy są dodatkowo dobrze płatne?
marcin 2014-12-03 15:02:36
Witam serdecznie! Zastanawiam się co dzieje sie w firmie, bo tu żadnych komentarzy na temat sytuacji w pracy nie widac... Napiszcie czy warto starac sie o etat w Rafiz Sp.J. Jak motywowani i oceniani są pracownicy? Jaka jest rotacja pracowników w tej firmie w przeciągu kilku miesiecy?? Czy firma wogle jest wypłacalna i czy jej pozycja jest stabilna?
Pracownik 2014-12-12 15:12:54
Witam. Co do Twojego pytania, omijaj szerokim lukiem ta firme. Lata swietnosci tej firmy juz przeminely.
1
Electrician 2015-01-20 10:17:29
witam pozdrawiam pozdrawiam dyrekcje Tej firmy oraz pracowników
polecam firme oddalona 7km w strone żydów :)
2
... 2015-02-14 18:07:54
A jak oceniacie wykonawstwo lini produkcyjnych tej firmy?? Czy mozna im zaufać? Zastanawiam sie właśnie nad oferta, a nie moge znaleźć nigdzie opini klientów.
Pracownik 2015-02-18 16:27:38
Firma tragedia. Nikt nad nią nie panuje. Ile reklamacji przeżyłem ... dziwię się, że jeszcze nie padli. Zarząd, to brak słów. Palą tam jakieś mięso obok - smród straszny. Słoma wychodzi z butów na tym zadupiu.
6
OLO 2015-05-03 22:26:55
WSZYSTKO ROZUMIE ALE SŁOMA Z BUTÓW TO NIE WYSTAJE NIKOMU BO JAK PISZESZ O RAFIZ TO NIE TYLKO FIRMA ALE I ZAŁOGA, PRACOWNIK
1
morelka 2015-12-15 12:45:14
kochani, może po prostu to zatrudnienie was przerosło, wiadomo że linie produykcyjne różnego typu to nie sielanka ale rozumiem, to naturalne że w tak ciężkiej pracy nie każdy da radę
Kwaśniok 2016-01-22 18:47:16
Taaak, wszystkich przerosło, szczególnie właścicieli.
3
feliksanin 2016-01-23 11:30:49
@morelka no jasnę, że nie każdy da radę. Ja to dalej nie rozumiem czemu niektórzy się pchają na produkcję jak nie ma opcji by tam wytrzymali dłużej niż 2 tygodnie. Nie wiem natomiast @Kwaśniok co miałoby właścicieli przerosnąć. Bo chyba nie to, że radzą sobie na rynku coraz lepiej, tym bardziej, że działają na rynku od początku lat 90tych i biznes ciągle się kręci.
Jarząbek 2016-02-27 21:59:57
Jeżeli czytając opinie, że słabo płacą (bądź nie płacą) to na darmowych pracownikach każdy się dorobi...
3
Konik 2016-02-27 22:36:22
No i biznes się kręci, jak pisał feliksanin.
3
dziewczyna z rzeszowa 2016-03-07 09:46:23
a kiedy będzie do łapy ?
4
brzoskwinka 2016-03-18 11:13:21
morelka, ty też z Rzeszowa czy z dąbrówki ?
3
ola 2016-04-07 20:24:26
@jarząbek nie istnieje ktoś taki jak darmowy pracownik. tym bardziej tutaj bo ludzie tworzący skomplikowane linie produkcyjne dla produktów sypkich, stałych itd. to są jednak super fachowcy i na pewnom otrzymują godne stawki wynagrodzenie więc nie dramatyzuj
ola-boga 2016-04-14 15:01:37
to dlatego zawsze pensja nie o czasie, bo ludzie za dużo zarabiają...
w3er 2016-05-09 19:15:20
@ola-boga a czesto to sie zdaza? wiesz bo to moze z drugiej strony miec jakies swoje pwoowdy takie opoznienie tylko jednak wazne zeby to sie czesto nie zdazalo..bo pracownicy sie wtedy niepokoja przeciez i nie czuja sie pewnie niestety dlatego wole sie upewnic
ota 2016-07-18 12:15:33
gdyby ktoś zastanawiał się nad podjęciem zatrudnienia w tej firmie to teraz jest naprawde dobra okazja - szukają z tego co wiem elektromonterów - wykształcenie kierunkowe: techniczne elektryczne, elektroniczne oczywiście jest potrzebne, na stronce w pdf to mają
Łk 15,11-32 2016-07-19 11:24:34
Pewien człowiek miał dwóch synów. Młodszy z nich rzekł do ojca: "Ojcze, daj mi część majątku, która na mnie przypada". Podzielił więc majątek między nich. Niedługo potem młodszy syn, zabrawszy wszystko, odjechał w dalekie strony i tam roztrwonił swój majątek, żyjąc rozrzutnie. A gdy wszystko wydał, nastał ciężki głód w owej krainie i on sam zaczął cierpieć niedostatek. Poszedł i przystał do jednego z obywateli owej krainy, a ten posłał go na swoje pola żeby pasł świnie. Pragnął on napełnić swój żołądek strąkami, którymi żywiły się świnie, lecz nikt mu ich nie dawał. Wtedy zastanowił się i rzekł: Iluż to najemników mojego ojca ma pod dostatkiem chleba, a ja tu z głodu ginę. Zabiorę się i pójdę do mego ojca, i powiem mu: Ojcze, zgrzeszyłem przeciw Bogu i względem ciebie; już nie jestem godzien nazywać się twoim synem: uczyń mię choćby jednym z najemników. Wybrał się więc i poszedł do swojego ojca. A gdy był jeszcze daleko, ujrzał go jego ojciec i wzruszył się głęboko; wybiegł naprzeciw niego, rzucił mu się na szyję i ucałował go. A syn rzekł do niego: "Ojcze, zgrzeszyłem przeciw Bogu i względem ciebie, już nie jestem godzien nazywać się twoim synem". Lecz ojciec rzekł do swoich sług: "Przynieście szybko najlepszą szatę i ubierzcie go; dajcie mu też pierścień na rękę i sandały na nogi! Przyprowadźcie utuczone cielę i zabijcie: będziemy ucztować i bawić się, ponieważ ten mój syn był umarły, a znów ożył; zaginął, a odnalazł się". I zaczęli się bawić. Tymczasem starszy jego syn przebywał na polu. Gdy wracał i był blisko domu, usłyszał muzykę i tańce. Przywołał jednego ze sług i pytał go, co to ma znaczyć. Ten mu rzekł: "Twój brat powrócił, a ojciec twój kazał zabić utuczone cielę, ponieważ odzyskał go zdrowego". Na to rozgniewał się i nie chciał wejść; wtedy ojciec jego wyszedł i tłumaczył mu. Lecz on odpowiedział ojcu: "Oto tyle lat ci służę i nigdy nie przekroczyłem twojego rozkazu; ale mnie nie dałeś nigdy koźlęcia, żebym się zabawił z przyjaciółmi. Skoro jednak wrócił ten syn twój, który roztrwonił twój majątek z nierządnicami, kazałeś zabić dla niego utuczone cielę". Lecz on mu odpowiedział:
"Moje dziecko, ty zawsze jesteś przy mnie i wszystko moje do ciebie należy. A trzeba się weselić i cieszyć z tego, że ten brat twój był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się
1
eu 2016-07-19 11:27:52
a wioesz czy taki elektromonter od razu ma umowę o pracę"?
hil-ti 2016-09-22 14:03:13
niektórzy dożywotnią
w3er 2016-09-27 11:04:54
@eu nie wiadomo w sumie to pewnie wszystko zaleyz od stanowiska a teraz nie maja zandych ofert pracy
Zostaw swoją opinię o Rafiz Sp.J. - Wierzbica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rafiz Sp.J.