brak logo

Trodat Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Trodat Polska Sp. z o.o.

Brat Heleny 2017-05-19 07:50
Trudno stary powiedzieć bo zasada jest tu taka , że jeżeli jest coś szczerze i wprost to post zaraz jest kasowany. Jeżeli firma jest wychwalana , tyle że kompletnie nie ma za co , to takie posty wiszą i wprowadzają w błąd .
Jakie są realia ? Wymagania i presja w pracy ogromna . Rozlicza Cię z każdego kilometra . GPS w pakiecie . Na podwyżkę nie masz co liczyć przez pierwsze 3 lata .
Jak masz inne opcje to nawet się nie zastanawiaj .
7
Optymista 2017-05-20 20:14
Bzdura, bzdura...o premiach zapomnij? Wiele osób otrzymuje naprawdę godne. Z podstawy nie wyżyjesz? Bzdura. Wszystko zleży od kwalifikacji. Podwyżka? A ile osób pyta? Ja dostałem po 9msc. Życie.
krzis 2017-05-20 22:49
Strzała, praca w tej firmie nie jest latwa ale pieniądze godziwe. Warto ja to wiem !
Ja 2017-05-21 11:23
A ja napisze, że rozpad firmy idzie ruchem posuwistym....
Jeszcze parę miesięcy i firma będzie miała samych nowych pracowników. Zaraz ktoś napisze ze to dobrze.... jasne ze dobrze tylko Ci nowi widząc w jaki syf weszli uciekają aż się kurzy za nimi.
Każdy kto ma aspiracje idzie w inne miejsce gdzie będzie szanowany, doceniany etc.

Pyta ktos o atmosfere? nie ma atmosfery, bo jak możne byc jesli prezes razem ze swoja świtą daje taki przykład. Niestety też Ci z "górnej" półki maja zupełnie inne prawa niż pozostali.
1
Wierny 2017-05-22 09:27
Myślę, że opinia o Trodat będzie całkiem niezła. Zawsze czytam złe i dobre oceny i średnia wychodzi przyzwoicie. Nigdy nie spotkałem się z sytuacja żeby wszyscy byli zadowoleni.
1
Krzychu 2017-05-22 16:22
Jest tu słabo , bardzo słabo . Jak już ktoś napisał góra nie daje najlepszego przykładu. Wieczne czepianie się o wszystko i ciągła inwigilacja. Takie tam bezklasowie ale czego po polskiej firemce się spodziewać ?
Krzychu 2017-05-22 16:23
Jest tu słabo , bardzo słabo . Jak już ktoś napisał góra nie daje najlepszego przykładu. Wieczne czepianie się o wszystko i ciągła inwigilacja. Takie tam bezklasowie ale czego po polskiej firemce się spodziewać ?
ja 2017-05-22 21:20
Wierny, zapraszamy!
nick666 2017-05-23 19:09
To nie jest polska firma, tylko austryjacka! Nawet nie wiesz, gdzie pracujesz i dla kogo?
odpowiadający 2017-05-24 15:40
Może firma jest austriacka, ale standardy są polskie aż do bólu.
Od zawsze zastanawiało mnie to, że taka światowa firma, a pozwala, żeby oddział w Polsce funkcjonował jak sklep z używaną odzieżą prowadzony przez Panią Franie, która dopiero uczy się zarządzania, a robi to na podstawie obserwacji zachowania swoich kur w zagrodzie przy domu
2
Góral 2017-05-25 15:21
Uuuuuu.... widzę że trodat dalej pikuje :(
1
chrum 2017-05-25 17:18
Oj tam pikuje :)
Sprawdzają tylko jak nisko można upaść, żeby sobie głowy nie rozbić :)
1
Wierny 2017-05-25 21:35
Firma Trodat Polska z cała pewnością poradzi sobie. Muszę zmartwić niektórych gdyż do pikowania jest daleko i nie ma się co cieszyć. Fajne firmy zawsze muszą borykać się z hejtem. Szkoda, że pracownicy nie dorośli do myślenia o firmie jak o drugim domu.
obserwator 2017-05-26 10:45
Oczywiście, że sobie poradzi bo ma mocne zaplecze w postaci międzynarodowego koncernu.
Pytanie kiedy ten koncern w koncu zauważy, że dzisiaj w Polsce zarządzana jest przez dwa typy osób:

1) nie maja już na firmę pomysłu
2) kompletnie nie potrafią zarządzać ludźmi

A wierny... hmmm... masz w zakresie obowiązków pisać takie rzeczy? Zdecydowanie nadają sie do kronik filmowych, tylko czasu już nie te - moze czas na emeryture?
Uwierz mi, ludzie maja swój rozum, patrzą i wyciągają wnioski. To nie jest tak, że jest świta i kilkudziesięciu głupków, którzy się nie znają na niczym - dzisiaj to ta świata powinna się zastanowić czy ma kompetencje, żeby dalej prowadzić ta firmę
4
Góral 2017-05-26 18:14
Drugi dom :/ w trodat ?? ciekawe :)
Czasy są takie, a nie inne, rynek jest nastawiony na klienta nie tylko końcowego.
Pamiętaj to !! klient jest osobą decyzyjną, to on zatrudnia to on zwalnia, zarząd, dyrektorów, przedstawicieli itd....
jeśli pociągniecie tak dalej jak to robicie to w końcu zostaniesz zwolniony !!
3
Wierny 2017-06-01 10:21
Wystarczyła jedna pozytywna opinia a tyle hejtu się posypało!
wkurzony 2017-06-02 10:09
Wierny, przestań siać tutaj propagandę tylko napisz coś konkretnego.
Płaci Ci ktoś za te gadanie?
Skoro jesteś taki zadowolony to powiedz na jakim jesteś stanowisku, czym się zajmujesz, bo czytając Cie mam wrażenie, że piszesz o jakiejś innej firmie
Tomek 2017-06-02 11:45
A jakie auto służbowe dają na różnych stanowiskach, skoro tak tego GPS się czepiacie?
To, że rozliczają z GPS znaczy nie mają systemu w pełni automatycznego
U mnie w firmie jest GPS i wszystko idzie z klucza, nie ma tłumaczeń tylko automatyczny raport
8-16 godziny służbowe poza prywatne i tyle:)
Góral 2017-06-03 00:07
chopie nie wiesz o czym gadzasz !!
dzieciak z Ciebie, życie cię nauczy :)
Lizus 2017-06-03 14:04
Głupoty same tu piszą prawda jest taka ze za leżenie nie płacą choć podstawą jest godne a jak zasuwasz jak należy to i zarobisz wymaga to jednak wysiłku ale 5 na łapkę dostaniesz . Mało chcesz więcej pracuj więcej ...
Góral 2017-06-03 23:39
5 to ma kam jak zrobi plan.
Franio 2017-06-04 13:53
Ludzie, którzy pracują uczciwie nie narzekają na firmę bo tu jest ok.
1
My 2017-06-04 20:49
Uwazaj co mówisz, bo tym stwierdzeniem, dajesz jasno do zrozumienia, że gro ludzi w tej firmie pracuje nieuczciwie, a to juz jest pomówienie...
Chyba, że jesteś właścicielem M5-tki w kolorze black to co innego, bo wszystkich z założenia traktujesz jak potencjalnego złodzieja wiec się przyzwyczailiśmy.
2
Zuzanna 2017-06-05 09:15
@Franio piszesz, że odpowiada Ci praca w firmie. Chętnie dowiemy się dlaczego. Co uważasz, za największy plus pracy w Trodat Polska? Takie dodatkowe informacje mogą być cenne dla osób, które myślą nad dołączeniem do firmy. Jeśli możesz, to podaj również w jakim dziale pracujesz. W ramach jednej firmy w zależności od działu, warunki pracy i zatrudnienia mogą być znaczenie różne i wpływać na postrzeganie pracodawcy.
@My
A jakie są Twoje doświadczenia z pracy w Trodat Polska? Jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę?
Wacek 2017-06-10 18:52
Mi odpowiada Co prawda zasuwac trzeba obowiązków przybywa Alle jak ma się wynik na koniec miesiąca satysfakcja z wyplaty bezcenna szkoda tylko ze firma nie daje możliwości rozwoju swoim pracownikom a sięga po zasoby z zewnątrz Ale być może to taka strategia
Weronika 2017-06-13 20:20
Jeśli ktoś narzeka na Trodat Polska to powinien od następnego dnia nie pracować w firmie. Takie firmy to ze świecą trzeba szukać więc nie narzekajcie ludzie bo możecie to stracić. Nawet ofert pracy jest tylko kilka.
szczery 2017-06-13 22:32
Ze świecą trzeba szukać ...... Tak się dba o pracownia że nowym ludziom podstawy się daje takie co stali doświadczeni pracownicy maj po 5-6 latach pracy ......
4
Alwaro 2017-06-16 09:45
Że świeca to trzeba szukać dobrych pracowników bo przychodzi po 300 aplikacji na jedno stanowisko a na rozmowie okazuje się ze nie ma kogo wybrać bo nikt się nie nadaje a wymagania mają z kosmosu
2
Wierny 2017-06-20 19:33
Trodat Polska trzyma wysokie standardy i chyba dobrze robi. Wielu chętnych do obijania się za dobrą kasę nie potrzeba firmie. Później tylko kłopoty i wypisywanie bzdur na forum!! Nawet ofert mają mało ponieważ ludzie którzy pracują nie szukają zmiany.
3
Alwaro 2017-06-21 07:10
''którzy nie szukają zmiany'' średnia stażu w zespole sprzedażowym to rok czasu . no możne poza trzema handlowcami z północy , ale z tego co wiem i tak długo już tu nie pociągano
1
Fan Wiernego 2017-06-21 07:54
Wierny jak zwykle walnął jak łysy grzywką o parapet :)
Mało jest tak bardzo dowcipnych ludzi jak Ty :) Jestes jedną wielką "dobrą zmianą"....
2
Zuzanna 2017-06-21 09:11
@Wacek
rozumiem, że brakuje Ci możliwości rozwoju. A jakie możliwości chciałbyś, by firma oferowała pracownikom?
@szczery
czyli stawki w pracy nie różnią się bez względu na doświadczenie i czas pracy w firmie. A czy bardziej doświadczeni, sprawdzeni pracownicy mogą liczyć na dodatkowe benefity?
Wacek 2017-06-23 21:57
Chciałbym co roku wzrost planu o 30% i raz na 5lat 100pln brutto podwyżki . Co to wogole za pytanie chyba wiadamo z czym wiąże się rozwój w danej organizacji
Kaśka 2017-06-24 18:12
Widziałam ofertę pracy przy sprzedaży telefonicznej i obsługi klienta. Czy jest jeszcze aktualna? Bardzo lubię taki charakter pracy i będę aplikowała , tylko mam jedno pytanie na jakiego rzędu zarobki mogę liczyć.?
nowa 2017-06-25 21:50
Zapytaj dziada - zarobki na tym stanowisku są nieograniczone :)
...... 2017-06-25 22:48
100zł miesięcznie podwyżki.. ale zwróć uwagę, że to 1200zł rocznie...buahaha
4
Byly 2017-06-27 17:25
Hey, ja też mam temat... wracamy i poza miatamy te listwy, dysplaye, i inne rzeczy :)
Również najlepszego życzę.
1
Zuzanna 2017-06-29 11:24
@Były pracownik dobrze rozumiem, że planujesz powrót do firmy? Myślę, że to dobrze świadczy o pracodawcy, że byli pracownicy chcieliby wrócić.
1
Mentor 2017-06-29 13:41
Zuzanna, chyba nie zrozumiałaś... Koledzy mówią o tym, że wracają, ale do branży, a nie do firmy na T.
Kwestia odczekania lojalki i siłą rzeczy większość z nas dalej będzie spotykało się na tych samych targach branżowych, tylko u innego pracodawcy :) Ta branża jest genialna, ludzie są bardzo fajni, więc jak to mawiał klasyk: "jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie", a to że poza strukturami firmy na T to strata tylko tej firmy :)

Ps. Tak wiem, zaraz odezwie się wierny :) Nie mogę się doczekać na kolejny błyskotliwy komentarz :)
5
Wiermy 2017-06-29 23:44
Firma dobrze płaci i chce mieć dobrych, oddanych pracowników. Dlatego, chętnie zatrudni najlepszych na rynku. Najwyższe standardy to nasza domena więc czekamy na kolejnych wybitnych specjalistów w tej branży. Ja jestem bardzo zadowolony rozwój i szansa na przyszłość przy wysokiej pozycji to jest to. Dajcie sobie szansę naprawdę warto.
3
Adek 2017-06-30 18:29
Dobrze płaci zależy komu...jeżeli na warszawskie warunki 2,5 tyś na łapę jest dobrze no to dobrze placi
1
Zuzanna 2017-07-04 14:15
Jeszcze kilka dni aktywna będzie oferta pracy na Kierownika ds. Klientów Kluczowych. Poszukiwani są kandydaci z doświadczeniem na podobnym stanowisku. Co możecie doradzić osobom, które chcą aplikować? Jak wygląda praca na tym stanowisku?
Chętnie też dowiemy się jak przebiegał proces rekrutacji od osób, które rozmowę kwalifikacyjną mają już za sobą.
Zwyciezca 2017-07-04 15:37
Obawiam się, że osoba, która odchodzi z tego stanowsika na dzień dzisiejszy jest niezastępowalna... Poziom relacji jaki miała z kluczowymi klientami firmy jest dzisiaj nieosiągalny dla nikogo kto aktualnie pracuje w firmie na T, a co dopiero dla kogoś z zewnątrz.
Wspomniane było kilka postów wyżej, że jest to branża bardzo hermetyczna i to tyczy się również klientów - to oni wybierają z kim pracują, a jeśli ktoś odchodzi to w ich mniemaniu jest to znak, że dana firma nie chce z danym klientem współpracować.

Ps. Post nr 200 jest mój :)
5
Lizus 2017-07-07 15:01
Nie ma ludzi nie zastapionych a rotacja wśród pracowników firm to proces naturalny wszędzie się zmieniają ludzie i nigdzie nie pracują do wieku emerytalnego no chyba ze w budżetówce
Młody 2017-07-07 15:34
Jednemu tam się już wiek emerytalny zbliża ;)
4
Wierna 2017-07-13 12:38
Trodat to świetna firma, ma już wypracowaną dobrą opinię w branży. Zgadzam się z opinią @Lizus w zupełności, jest trudno na początku ale .......
wkurzony na gadanie głupot 2017-07-13 13:20
Wierna... chcesz powiedzieć, że później jest lepiej?

Na początku nie jest trudno tylko ewentualnie ciężko bo asortyment bardzo duży, ale później jest tylko gorzej.
Okazuje się, że to o czym było mówione na początku, na rekrutacji ma się mało w stosunku do rzeczywistości.
Najgorsze jednak jest to, że ludzie traktowani są tutaj ja nie ludzie tylko jak "eRki" - Ci co naprawdę pracowali to wiedzą o co chodzi. Przez chwile firma nawet dostała wytyczne od firmy zewnętrznej, która miała zaprowadzić porządek, że trzeba to zmienić, ale niestety się to nie przyjęło.... Ciekawe dlaczego...

Tak więc wierna - nie gadaj bzdur, bo albo chciałaś rozpętać mały shitstorm, albo nigdy Cie tu nie było...
Adek 2017-07-16 17:12
Ciężkie czasy dopiero nadejdą i pogadamy o tym za pół roku. Każda firma powinna być nastawiona na rozwój a może ten cel zostać po przez spadek a nie wzrost. Także teraz dopiero mengment będzie miał pole do popisu pokaże na co ro stać. Tylko bez tych głupich tłumaczeń ze dużo nowych i dlatego trzeba czekać na efekty ich pracy
Obecny 2017-07-16 20:23
Jeśli ktoś odchodzi na emeryturę to nie znaczy , że firma się zawali. Ludzie spokojnie, może na początku będzie trochę więcej pracy żeby pociągnąć klientów.
Mentor 2017-07-17 10:01
Obecny, powiedz kto wg Ciebie załata tą dziurę?
W tej firmie nie ma takiej osoby, która dzisiaj może to zrobić. Mało tego 0 nie nikogo kto miałbym pomysł jak to zrobić.
Firma oczywiście się nie zawali, bo to nie jest sklep z jagodziankami, ale postępowanie jakie uskutecznia zarząd i osoby dookoła zarządu firmy powoduje, że jeszcze długo nie będzie tam lepiej...
Na razie histerycznie podnoszą pensje nawet bardzo słabym handlowcom, żeby tylko zostali - to jest słaby pomysł na dłuższą metę, ale każdy orze jak może...
Sytuacja ta jednak ma bardzo duże znaczenie dla ludzi przed emeryturą - tak jak napisał Adek - znowu staruszka nie wywalą bo przecież firma jest w okresie zmian... to jest okres ciągły odkąd ten człowiek o mizernej reputacji tu przyszedł
2
Zostaw swoją opinię o Trodat Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Trodat Polska Sp. z o.o.