brak logo

Drogpol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe

Poraj

Opinie o Drogpol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe

anonim 2011-02-27 07:49:14
W 100% zgadzam się z \"anonimem\". W firmie panuje całkowity wyzysk, pracodawca nie stosuje się do przepisów żadnego z kodeksów. Warunki pracy są mizerne, urlopów nie ma (poza deszczowymi dniami), ciągłe cięcia pensji, chachmęcenia jak najbardziej wykorzystać pracownika i jak mu zapłacić najmniej. Motto firmy to \'Pracuj 25h na dobę, a o pieniądze się nie pytaj\'.
2
anonim 2011-03-15 11:21:06
Dokładnie tak, bo pracodawca chce żeby ludzie( usunięte przez administratora )
anonim 2011-03-25 14:49:42
czy piszecie o firmie z poraja koło cz-wy że niby taka kicha u nich z kasa itd.
anonim 2011-03-30 08:00:56
smiesza mnie te wasze wpisy. najlepiej nie robic nic i dostawac pieniadze.wiadomo praca trzeba zapieprzac zeby cos miec , a atmosfera w pracy jak najbardziej na + !!!
anonim 2011-04-11 22:36:36
anonim - 2011-03-30 08:00:56

smiesza mnie te wasze wpisy. najlepiej nie robic nic i dostawac pieniadze.wiadomo praca trzeba zapieprzac zeby cos miec , a atmosfera w pracy jak najbardziej na + !!!

Tak chodzi o Drogpol w Poraju. A mnie smieszy Twój wpis, zarobić się może zarobi ale ile wypłat w ciągu roku jest terminowych?? podstawa zawsze jest a na reszte trzeba czekac nawet dwa miesiące i za co tu żyć ?? jak powiesz, że nie masz pieniędzy to ci powiedzą żebyś przyniósł paragony na poniesione wydatki bo w innym wypadku Ci nic nie wypłacą wcześniej. Za metry tylko obcinają bo niby kryzys itp. a firma wcale kryzysu nie doświadczyła ale pretekst jest przecież, żeby pracownika oszukać. Atmosfera to jest ale między pracownikami bo jakoś się trzymja razem, stosunek kierownictwa do pracowników jest karygodny i w 100% zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią, że chcą żeby
anonim 2011-04-26 00:19:45
I tu zgadzam sie z wami szkoda gadać dzwonia do ciebie wieczorem w przeddzien wyjazdu i mowia spakuj sie pojedziesz w delegacje ale jeszcze nie wiadomo z kim i dokad wiec kup sobie lepiej maszynke do grzania obiadkow czajnik i zabierz torbe 50kg na plecy bo niewiadomo gdzie wyladujesz no i oczywiscie kase na zarcie bo na ugotowanie czego kolwiek mozesz nie miec czasu jak wrocisz po 15h roboty na drodze i zarobisz 90zl to nic tylko zapindalac kupic gotowy obiadek bo cie stac wode i inne glupoty kupujesz sobie sam 2 butelki na drodze w sloneczny dzien to norma kanapki lepiej wziasc z serkiem albo kupic cos w sklepie na szybko bula i kielbasa bo 1 reke masz jeszcze wtedy wolna na robote przejedziesz sie na pace dostawczaka z tona puszek z farba i bedziesz sluchal koncertu dekielkow puszkowych , jak pada deszcz to siedzisz w hotelu czy innej budzie bo niewiadomo kiedy przestanie padac i trza do roboty pracujesz w niedziele jak jestes w delegacji no bo kasa, ktora i tak niewiadomo czy zobac
obecnie za granicą - były pracownik 2011-05-03 04:26:47
Wasze opinie mnie śmieszą :) Pewnie jesteście jednymi z pracowników, których wywalili za alkohol w pracy albo kradzież farby(jeden nawet złapany na gorącym uczynku) lub jesteście nieukami, którzy nie chcą się rozwijać i zostać brygadzistami (takie warunki zatrudnienia, że zazdroszczę). Pensje są na bierząco a premie no cóż jak robota zostanie zakończona wię czasem trochę czekałem. Moim kolegom czasem się coś nie zgadzało ale nie wiedzieli ile i czy na pewno bo mieli kłopoty z liczeniem.Obecnie jestem w anglii bo tak mam rodzinę dlatego nie pracuję w tej firmie. Aha! Jak ktoś nie potrafi farby dźwignąć to też narzeka. Ogólnie dobra kasa ale ciężka praca. Nic za darmo. Chcesz się opierdalać to idź do innej pracy.
1
anonim 2011-05-08 07:56:52
[usunięte przez moderatora] . Kryzys jest więc pracodawca oszczędza, a że materiał i paliwo drożeje to tylko na pracownikach można zaoszczędzić. Podobno brygadzistom wprowadzili limity, że jak się nie wyrobią to tylko podstawę dostaną. Świat schodzi na psy, dobrze że już dawno tam nie pracuje, robota nie była tragiczna tylko kierowniki mnie [usunięte przez moderatora]
kkkkkkk 2011-06-06 07:22:22
Ej Ty chyba jesteś jednym z kierowników że tak piszesz, albo jakimś cwaniakiem z biura od nich, kasa jest kiepska na tyle godzin pracy, nawet jak zostaniesz brygadzista, diety śmieszne bo( usunięte przez administratora )
kkkkkk 2011-06-06 07:34:45
Tak już w to wierzę (obecnie za granicą-były pracownik 2011-05-03)(ciekawi mnie kto napisał z biura te pierdoły) specjalnie wszedł na forum, aby bronić piersią swojego byłego pracodawcy,bo dowiedział sie że głupoty o nim piszą na forum, a jak jest tak naprawdę, to za granicę pewnie( usunięte przez administratora )
Ktosik 2011-07-12 07:04:48
Najgorsza firma pod słońcem. Wykorzystują ludzi jak tylko się da. Cały czas na telefon. Zero możliwości zaplanowania sobie czasu wolnego. Każdy pracownik jest niewolnikiem tej firmy. Praca w delegacjach, rodzinę widzi się \"od święta\". Obiecują wielkie pieniądze a nie ma z tego nawet połowy oprócz tego na czas jest tylko podstawa. Metry nigdy nie są wypłacane zgodnie z umową. NIE POLECAM!
anonimus 2011-08-21 10:06:22
Wszyscy macie racje z wyjątkiem tego co niby za granicą na 1( usunięte przez administratora )ktoś się zastanawia nad przyjściem do tej pracy niech sobie daruje szkoda życia.
anonim 2011-09-05 07:51:12
23zł dieta ustawowa-przepis jest przepis zwróć siędo tych co to ustalili, pracodawca sam sobie tego nie wypyślił
XxxX 2013-05-14 15:01:10
Wartość diety wrosła do 30 zł. Nie polecam firmy wyzysk, wyzysk z roku na rok co raz gorsze zarobki i co raz cięższe warunki pracy chcesz umowę na stałe ?? zapomni chyba że masz praw kat. C + uprawnienia na przewóz rzeczy do tego pracuj pracuj nie odzywaj się o wolne i pieniądze a nóż może Ci się uda. Pozbądź się życia prywatnego i własnych planów wtedy jest to praca dla Ciebie. Praca wiąże się z dużym ryzykiem ponad to w sezonie jesteś w miesiącu nie więcej niż jakieś 4 dni w domu czasem się zdarzy więcej ale to graniczy z cudem przeważnie zdarza się mniej. A pieniądze cóż marne kiedyś było ok ale za nim nastąpiły cięcia. Moje wynagrodzenie średnie z całego roku włącznie z okresem zimowym to około 2100zł netto opłaca się raczej wątpię. I jeśli ktoś liczy że za samą dietę utrzyma się w delegacji życzę powodzenia. Róbcie co chcecie tam opłaca się być jedynie majstrem co nie jest takie łatwe wszystko po znajomości i układach połowa to rodzina jednego z prezesów więc powodzenia.
ktos2 2013-12-20 13:15:40
Jeśli szefowie nie przestaną traktowac pracowników jak robotów(bez przerwy praca)nie uwzględniając tego,że pracownik to przede wszystkim człowiek,który potrzebuje odpoczac i fizycznie i psychicznie,który oprocz pracy ma życie prywatne,rodzine-firma ta przestanie istniec wraz z odejściem "starych" pracowników na emeryture.Wiadomo trzeba pracowac,ale w tej firmie odpoczynek graniczy z cudem(tydzień nie ma końca)Prestiż firmy to również zadowoleni pracownicy; dobra firma to taka,z której i prezes i pracownik jest dumny.
1
anonim 2014-06-13 17:16:56
siema. co tam słychać w firmie? jak tam z praca jak wyglądają pensje? bo słyszałem ze dozy obrót ludzie jest w co nie chce mi się wieżyc jak pracowałem było zupełnie inaczej całkiem fajnie i milo prócz dwóch operatorów którzy non stop obgadują inny pracownikow
anonim23 2014-07-01 20:56:31
bieda jakiej jeszcze nie było...
anonim 2014-07-03 21:26:40
aż tak źle? nie wierze... poważnie? a powiedz mi kolego tamci dalej tak plotkują? codziennie rano do siebie wydzwaniaja?
anonim23 2014-07-06 12:21:40
teraz nawet bez prawka biorą żuli do roboty, bo jeden potrafił chodzić i kiepy z ulicy zbierać,przyjęli 20 po dwóch tygodniach zostało tylko trzech, no i z podstawy biorą 30% bo podobno firma biedna,wiec dobre 500 zeta zabierają każdemu,nawet puszki trzeba zwozić na bazę a nie na złom bo tacy biedni...
ktos 2014-07-06 23:16:25
no i zapomniałeś ze worki po granulacie trzeba rozdzielać papier tu folia tam
Nowy 2014-07-30 15:03:43
ludzie narzekaciee robie od miesiaca i nie narzekam robota jak kazda robotaa trzeba wykonac i tylee puki co podoba mi sie ;)
michal 2014-08-08 10:04:14
po ile godzin dziennie sie zazwyczaj robi?
czy wyplacaja zgodnie z iloscia metrow zrobionych, czy tną?
obserwator 2014-08-10 13:05:48
Hej anonim 23 . Najlepiej sprzedać farbę , złom, dopisac metrów , ukrasc paliwo i wtedy dobra będzie firma...
1
deszczyk 2014-08-13 16:06:10
Ogólnie lubie tam pracować , tylko faktycznie w tym sezonie jest mega do(usunięte przez administratora) pod względem finansowym, (usunięte przez administratora)
zawiedziony 2015-01-11 12:07:40
praca dobra dla kogoś kto chce być niewolnikiem nie mieć rodziny i najlepiej domu, a jak już ma go mieć to najlepiej w zimę jak się sezon kończy
zawiedziony 2015-02-08 21:14:43
@loo teraz niestety tylko podstawa, w sezonie jak malowanie jest można zarobić ale to tez do dobrej ekipy trzeba trafić:)a z tym co piszesz ze kwestia organizacji to nie do końca bo zdarzało się być 3 tygodnie w delegacji:)
1
aaaaaa 2015-02-18 10:42:10
siema co tam u tych wielkich majstrów słychać? plotkują?
1
irys 2015-03-04 18:42:47
jak masz sile 30 kg puszki farby przerzucać i maszynę zalewac do tego 25 kg worki granulatu oraz spać po dwa tygodnie z samymi facetami w pokoju to startuj :)
1
kkk 2015-05-19 15:45:36
teraz potrzebują 10 osób od zaraz do malowania
ja 2015-06-02 17:18:11
Własnie też się zastanawiam cy jechać bo nic nie mówił ile płaci za godzinę itd. Nic nie chciał powiedzieć telefonicznie czy fizyczny typowo czy tylko tak sobie
pomocnik 2015-06-04 17:49:50
bo płacone masz od metra tylko podstawa jest stala no i kwota za delegacje,i praca fizyczna
1
mike 2015-06-20 08:07:07
na plus dla kawalera bo będąc 4 dni w tygodniu w domu to nie bardzo dla związku
pomocnik 2015-12-06 20:52:53
marynarz zarobi tyle zeby w domu siedziec 3 ,miechy a w tej firmie po odliczeniu delegacji nie ,masz nawet 3 tysi na czysto praca dla naiwnych
Ktoś. 2016-10-18 18:29:11
Nie wiem czy się z tego śmiać czy płakać ale...
Poszedłem na rozmowę do Dropolu po czym załatwiłem tego samego dnia wszystkie dokumenty do umowy którą podpisałem i mam się jutro stawić do pracy na 7 rano ok.
Przyjechałem postawiłem auto na firmowym parkingu i 6:56 idę sobie w stronę biura po czym podchodzi do mnie ochroniarz co ja sobie myślę że tamtędy idę ale mniejsza,kazał mi usiąść i czekać w kuchni po czym po 5 minutach wraca i do mnie że ja jestem pijany/naj***ny i tak na pierwszy dzień przychodzę i wyprowadził mnie przed bramę na oczach pracowników i kazał czekać tam na szefa.
Szef przyjechał i zadzwonili po alkomat ja wynik 0.0 za dwoma podjeściami.
Po tym kierownik to idziemy na halę a ja że rezygnuję za takie podejście do oraz pomówienia! pracownika..... Nie fajnie.
szdsx 2016-10-18 21:48:14
@ Ktoś. - no to historia powiem ci szczerze faktycznie bardzo nieciekawa, nieprzyjemna....no i uważam, ze bardzo słyusznie postąpiłes rezygnując - pokazałeś że nioe dasz sie w ten sposób traktować.
pazn 2016-11-23 21:11:48
zwierzeta robia za majstrow uwazaj sie za wielkie geby bo zarabiaja samej podstawy 3tys zl a sa tak naprawde dupkamia malych fiutach bo maja tylko wielke geby i sa nic nie warci nic nie daja innym tylko traktuja ich jak swoich niewolnikow. i smieja sie z tych co zatrudniaja sie ale bez nch dupki nie zarobili by tych pieniedzy wiec ludzie i niech te wielkie majstry sami robia jak tacy s wielcy. wielka mapla moze sama dzwigac anie plaszcyc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na maszynie i krzycza i obrazajac tych co z nimi robia w brygadzie. to niech sam robi jak inni zle robia.. koguty i i reszta zoo sa tacy mocni w gebie to sami moga robic wszystko a nie zwalac wine na innych, ale kase maja dobra wiec beda lizac malemu i rescie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak znim rozmawiaja a za plecami wyzywaja obrazaja. i to jest ich tylko oznaka inteligencji i kultury . Szefostwo poto otworzyli firme zeby zarabiac lecz stawki obnizaja pomocnika o 15gr. to na 100m2 to juz 30 zl w mniej niz rok temu. Jak chcecie zyc zdrowiu to nie przychodzcie skladac podan do drogpolu w poraju i bazie sprzetu w kozieglowkach. NIECH wielkie majstry i wielke geby pokaza co potrafia jak tak w slowach sa mocni wobec pomocnikow.
Zostaw swoją opinię o Drogpol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe - Poraj
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drogpol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe