brak logo

Seka SA

Wrocław

Opinie o Seka SA

joAnna 2011-05-03 11:13:05
Super świetna firma, jeżeli chcesz non stop pracować w call center na free, z otwartymi ramionami przyjmują stażystów.
frocwrol 2012-03-09 12:57:45
a na jakim poziomie są zarobki? będę wdzięczna za odpowiedź.
1
Nikodem 2012-04-11 14:14:22
Zarobki? Na początek trochę powyżej najniższej krajowej z obietnicą wzrostu. Niestety tylko obietnicą. Pracujesz ciągle karmiony obietnicą.
ena 2012-05-08 15:18:51
Dajcie spokój, nic tylko praca najlepiej 24 h z marną płacą. Oczywiście najchętniej przyjmują stażystów albo praca na umowę zlecenie. O stałej pracy możesz zapomnieć...
prawdomówny 2012-07-20 09:55:52
pierwszy wpis aż bije sztucznością - SEKA nie rób sobie pochlebnych wpisów bo to widać a prawda i tak bierze górę. Nie ma takiego pracownika który by cokolwiek pozytywnego mógł napisać o tej firmie - no chyba że prezes. Moja rada jest taka OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM.
1
prawdomówny 2012-07-20 10:32:27
Witam ponownie z pewnym spostrzeżeniem. Przedstawiam Wam oto typowo sekowskie robienie z ludzi idiotów. Proponuję prześledzenie wszystkich wpisów dla seki. Każdy oddział ma 1 pozytywny wpis. Wszystkie wpisy zrobione w przeciągu 3 miesięcy 2010 roku (od 14.09 do 6.12) żeby nie było że jednego dnia. Styl jasno pokazuje że wszystkie wpisy robiła 1 osoba. Żenada i typowo sekowskie prostackie działanie. Brawo firmowi PRowcy. Pamiętajcie ludzie nie są aż tak wielkimi baranami jak wam się wydaje. P.S. panie prezesie osoba której zlecił pan wykonanie wpisów zapomniała o oddziale w Białymstoku - oj do zwolnienia.
Egzekutor głupoty 2012-07-21 16:50:34
SEKA S.A. jest dobra na początek kariery bhp tj. max. 4lata, ponieważ jest rozpoznawalna w tym środowisku. Po 4 latach budzisz się i tak
z ręką w nocniku: masz umowę zlecenia, która Ci tak naprawdę nic nie daje (lepsze 4 lata niż 10 jak niektórzy inspektorzy tyrają na zleceniu). Orają Tobą jak osłem, plują Ci w twarz a Ty myślisz, że deszcz pada (oprócz Prezesa SEKA, którego darzę wielkim szacunkiem za to co stworzył). Siedzisz cicho bo pasuje doświadczenie zdobyć.
Poza tym Dyrektorzy oddziałów to [usunięte przez moderatora] prostaki, [usunięte przez moderatora]
Panie Prezesie czas na przebudzenie, ponieważ ma Pan samych życzliwych ludzi w okół swojej osoby np. dział nadzoru, [usunięte przez moderatora] .Przyjadą 2x do roku do oddziału, postękają,postękają. Wszyscy ich zleją bo wiedzą jakie mają metody tzw. zapychacze (coś 3a Prezesowi napisać żeby się nie pienił), Dyrektorzy pościemniają, że się zmieni i gra gitara praca nadal jest ufff.
Przykro mi to mówić- jest coraz gorzej.Dobrze, że się sam zwolniłem bo bym ugrzązł na wieki wieków.....
1
Wojciech Z 2012-08-09 11:14:27
Reprezentuję O/Wrocław firmy SEKA S.A., każdy zainteresowany znajdzie w internecie zarówno e-mail jak i telefon do mnie. Jeżeli ktoś z użytkowników tego forum ma jakieś konkretne pytania dotyczące pracy w firmie lub chciałby coś wyjaśnić to chętnie udzielę informacji, w ramach rozsądku oczywiście.
Wszystkich niezadowolonych, piszących na temat swoich \\\"doświadczeń\\\" z naszą firmą zwracam uwagę, że nie są ani obiektywni ani nie opierają się na faktach. Na przykład obecnie nikt z Wrocławskiej załogi nie pracuje na tzw. \\\"umowie zleceniu\\\". Sądzę że komuś, może konkurencji zależy na budowaniu czarnego PR firmy. Szkoda że gra rynkowa zmusza niektórych do takich metod, zwłaszcza że wielu \\\"doświadczonych\\\" inspektorów zaczynało właśnie z \\\"SECE\\\", i jak można się domyślać dobrze są przygotowani do wykonywania zawodu skoro działają na rynku.
Pozdrawiam WZ
Obiektywny 2012-08-17 12:03:53
Wielmożny Panie Dyrektorze
Zgadzam się z Pana opinią dotycząca zatrudnienia w Pańskim oddziale.
Wszyscy Pana pracownicy zatrudnienie na podstawie umowy o pracę są zapewne są zadowoleni z wpisanego w niej MINIMALNEGO WYNAGRODZENIA. Jednakże dbając o to aby nie zarobili 1 111,86 netto otrzymali zapewne milion dodatkowych umów zlecenie oraz umów o dzieło ze spółek córek (około 5). A może otrzymują tylko pieniądze otrzymane w ramach stanowiska w wygranym projekcie unijnym a usługi dla Pańskiej firmy świadczą bezpłatnie.
Jednakże chcąc pozostać obiektywnym w myśl zasady nikt ich nie zmusza przecież do pracy w SEKA.
Obiektywny 2012-08-31 20:01:27
Wydaje mi się że rozmowa na forum o wynagrodzeniach konkretnych osób pracujących we Wrocławiu, jest co najmniej \" nie ładna\".
Mogę tylko powiedzieć że wynagrodzenia są różne a najniższego to chyba nikt nie otrzymuje.
Jeżeli to jest główny powód dla którego Pan pisze to uważam, że temat zarobków w SEKA S.A. został zakończony.
Wojciech Z 2012-08-31 20:04:11
Sprostowanie, mój poprzedni wpis o umowach we Wrocławiu wpisałem jako "Obiektywny", a miało być " do Obiektywny ".
Obiektywny 2012-09-04 09:39:40
Bardzo dobrze Panie Dyrektorze że dodał Pan słowo \\\"chyba\\\"
To pokazuje całościowy obraz firmy który dopiero teraz można uznać za zamknięty:-)
nie nie 2013-04-12 22:48:40
w Sece jest duża rotacja ludzi - niskie zarobki, ciągle zmieniają się inspektorzy, pracownicy, nie inwestują w ludzi, umowy śmieciowe... to prawda, że Seka jest dobra na początek (Uwaga biorą każdego stażystę lub praktykanta do pozyskiwania klientów :)!!), ale później radze uciekać i rozwiajać się w innej firmie :).
Prezes nie ma pojęcia co dzieje się w oddziałach, dyrektorzy nie spędzają czasu w pracy - załatwiają prywatne sprawy i ciągle przebywają na niby spotkaniach (oczywiście w razie gdyby Prezes zadzwonił :)), nie ma pomocy, przełożony tylko wymaga...!!!
Nie byłem pracownikiem o. Wrocław, ale sąsiedzkiego oddziału i atmosfera nie była zbyt ciekawa.
Tomi 2013-10-18 09:55:34
Nie rozumiem
Nikt nikogo nie trzyma na siłę
Ja pracowałem w Oddziale w Warszawie, kasa była fajna, atmosfera tez niczego sobie.
Jest to firma handlowa więc nic dziwnego, że ciśnie się na wyniki.
2
Wrrrronka 2013-12-29 13:45:02
Sprawa jest bardzo prosta.Chcesz pracować w tej firmie? Zgadzaj się ze wszystkim co Ci powiedzą.Fakt tracisz swoje JA ale masz za to pracę.Chcesz mieć dobrą pracę mów Dyrektorom,że są fantastycznymi liderami, przywódcami i, że poleziesz za nimi w ogień (łykają to jak młode pelikany:)Chcesz mieć pracę to jedz w ich towarzystwie obiady bo inaczej uznają Cię za sobka i powiedzą, że jesteś mało komunikatywn(a)y. Podsumowując "Wszedłeś/Weszłaś między wrony, musisz krakać tak jak one kra kra";)
1
maciek 2014-11-17 17:22:45
no to dobrze, że pani ma doświadczenie już jakieś w branży i może to zaowocować faktycznie dobrą współpracą. Złożyła Pani już do nich swoje CV czy jeszcze nie? ja z kolei zastanawiam się nad możliwością wyrobienia praktyk u nich, nie wiecie czy istnieje taka możwilowość, bo w papierach fajnie by to wyglądało?
1
Kawałek 2014-11-17 17:23:05
Jakby nie powiedzieć jest sporo tego typu specjalistów i firm, także SEKA ma na pewno sporą konkurencję. Ciekawe jakie mają braki kadrowe bo z tego co widać po pojawiających się ofertach chyba całkiem spore https://www.seka.pl/pl/509/kariera Chyba, że oferują jakieś nieadekwatne pieniądze to wtedy się nie dziwię dlaczego nie ma 100% pokrycia pracowników.
ester 2015-01-19 20:41:59
Faktycznie albo te ogłoszenia sa nieaktualne albo Seka boryka si ę z dużymi brakami kadrowymi. Do samej Warszawy poszukują na stanowiska takie jak specjalisty/-ki ds. szkoleń, telemarketer/-ka, wykładowcy (obszar zamówień publicznych), instruktor/-ka praktycznej nauki spawania (metody MIG/MAG/TIG/MMA/311), elektryka pomiarowca, wykładowcy (obsługa wózka widłowgo) oraz wykładowcy (obszar szkoleń komputerowych). Sporo tego.
frodo 2015-02-12 02:36:10
w sumie poruszyliście ciekawy problem w Sece. Bo to rzeczywiście zastanawiające czy firma posiada tyle ofert pracy ponieważ po prostu się rozwija czy też wręcz przeciwnie wiążę się to z niezbyt ciekawą sytuacją jaką można napotkać w firmie. Myślę , że ta kwestia wymaga szybkiego wyjaśnienia tutaj na forum
Ktoś 2015-02-19 19:53:11
W SEKA nie będzie nigdy dobrze, ponieważ dają psie pieniądze i ta firma stała się w moim mniemaniu korpo.
Jeżeli w Rzeszowie swego czasu w odstępie roku poleciało 4 inspektorów bhp bo Pani dyrektor nie lubi jak ktoś ma inne zdanie od niej.
Oczywiście nie powie jakie są argumenty za usunięciem, to wybaczcie drodzy parafianie.
Warto natomiast zahaczyć o SEKA, ponieważ można zdobyć piękne doświadczenie :)
praco 2015-07-14 09:08:48
nie polecam firmy
sowa 2015-11-16 20:11:57
podobno w Opolu jest wolny wakat na dyrektora? czy ktoś wie coś na ten temat.Jakie zarobki i dlaczego poleciał wcześniejszy dyr.?
ona 2015-11-26 12:04:11
generalnie w seka to wyzysk i marne zarobki jak w biedrze.
pracownik 2016-01-08 15:24:28
Na początek warto- możliwość zdobycia ogromnego doświadczenia i przede wszystkim KONTAKTÓW w dużych firmach. Wynagrodzenie marniejsze niż marne i brak podwyżek. Od czasu do czasu jakaś premia (okrojone, bo przecież wszyscy pracujemy na zysk oddziału, więc lepiej premię przyznaną przez centralę pracownikowi wrzucić w zysk). A jeśli chodzi o Rzeszów- trzeba mocno wchodzić w d. pani dyrektor, jak już ktoś napisał jeść z nią obiadki i zgadzać się bez gadania z każdym, nawet najgłupszym, pomysłem. W innym wypadku- out.
dfgh 2016-01-19 11:15:52
Za co?? Za obijanie się, nie przychodzenie do pracy i załatwianie prywatnych spraw w trakcie pracy.... Sprawiedliwość czuwa....
Ha ha ha 2016-05-06 00:12:27
Ciekawe kto pisał tę opinię? Bogaty pakiet socjalny - karta medyczna, której nie zobaczysz/ nie wymagają wyższego wykształcenia - bo przy takim czują oddech konkurencji za plecami, a tak łatwiej będzie poniżac nowego pracownika/ telemarketing/ warto doczytać opinie (tylko nie te pisane na zlecenie) o firmie do końca nic się nie zmieniło od lat. Powodzenia
1
tewr 2016-05-24 20:35:11
Osobiście odwiedziłem oddział w Warszawie, jako że byłem zaproszony na rozmowę w związku z pracą w call center. Byłem zainteresowany zobaczeniem miejsca pracy przed podjęciem decyzji o tym czy podpiszę umowę zlecenie. Rozmowa kwalifikacyjna odbyła się w towarzystwie 2 innych pań w pokoju w którym pracowały (nie zaproszono mnie do oddzielnego pokoju na rozmowę - pełen "profjezynoalizm"). Pani (3-a pani z tego samego pokoju) z którą rozmawiałem stwierdziła, że musi zapytać się swojego kierownika o to, czy zostanie mi ujawniona siedziba tego call center (po tym jak podała mi jego ulicę ;)). Po czym wyszła z pokoju i po chwili wróciła z kierownikiem, który miał najwyżej około 25 lat. Pan kierownik poinformował mnie o tym, iż nie mogę zobaczyć siedziby call center w którym będę pracował, ponieważ jest to projekt WiP i wymaga on podpisania specjalnej umowy o nie ujawnianiu utajnionych danych. Pewnie gdyby nie fakt że kilka dni temu siedziałem sobie radośnie bez umowy na sali innego call center, gdzie projekt WiP (wiedza i praktyka) był jednym z projektów tamtejszego call center, to bym w ten kompletny nonsens uwierzył. Okazało się jednak być inaczej i jak odmówiłem ze względu na podejrzenia (co takiego próbują przede mną ukryć), to wszystkie trzy panie radośnie się zaśmiały ze zdumienia, prawdopodobnie myśląc coś w deseń: "Ciekawe co ten kretyn sobie pomyślał! Hah!" Tak drodzy państwo, ewidentnie ich śmiech był kpiący. :) Dopiero jak wyszedłem z firmy to dotarło do mnie: "Hej! Przecież ten konkretny dział firmy zajmuje się outsourcingiem, czyli innymi słowy dostają kasę za każdą podpisaną umowę! A więc pan kyerofnik, sypecyjalysta ds. zprzedyży, próbował na mnie swoich nadzwyczajnych technik sprzedażowych zwanych dalej - OBRZYDLIWYM KŁAMSTWEM PROSTO W OCZY :) - których niezwykła moc przekonywania sprawiła że stał się ten komentarz, a podpisanej umowy jak ni było tak nima! :) Ilekroć dzisiaj widzę ogłoszenia pracy pochodzące od SEKA, to omijam szerokim łukiem. I pomyśleć że wystarczyło tylko powiedzieć mi prawdę wprost, że firma zarabia na podpisanych umowach, bo jak mógłbym odmówić uczciwym rodakom zarobienia na mnie pieniędzy? Zamiast tego spotkałem się z kłamstwem uwłaczającym mojej inteligencji i śmiechem ewidentnie wyrażającym kpiące zdumienie. Cóż, wiedzy którą zdobyłem na temat tej firmy na pewno nie żałuję. :)
były pracownik 2016-06-08 08:30:53
Firma, która szkoli z prawa pracy ma sama regulamin niezgodny z prawem pracy. Wyobraźcie sobie, ze w sece nie można wziąć jednego dnia urlopu, zgodnie z cudownym regulaminem seki można wypisać minimum 2 dni, wtedy wszystko im gra...wystrzelać się z urlopu...o to cel seki....unikajcie tej firmy, płaca marna i atmosfera też fatalna
4
Ja 2016-06-08 13:15:15
Potwierdzam niestety
1
Ona 2016-06-08 14:35:30
Zastanawiałam się czy aplikować na ofertę agencji pracy seka bo znalazłam ich ogłoszenie na wprowadzanie danych. Po komentarzu pana tewr widzę, że to porządna firma i wysłałam CV. Jeśli zaprosili do biura na rozmowę to znaczy, że nie są agencją krzak tak jak inne, które dzwonią i kierują do pracy bez żadnej umowy i bez żadnej rozmowy. Pan tewr widać chciał pracować bez umowy, czyżby komornik ścigał? Poza tym zgodnie z prawem pracodawca nie może dopuścić do pracy przy danych osobowych każdego kto przyjdzie z ulicy a praca w call center to praca z danymi osobowymi. Liczę, że odezwie się do mnie rekruter z seki bo bardzo zainteresowała mnie oferta wprowadzania danych. Pozdrawiam Monika W.
1
do tewr 2016-06-08 14:56:44
Szkoda, że nie napisał pan prawdy na temat spotkania rekrutacyjnego. Pan tewr stawił się w biurze Agencji Zatrudnienia SEKA i na wstępie nie był zainteresowany rozmową rekrutacyjną. Pierwsze pytanie, które zadał to czy może pójść do pracy bez umowy. Panie, które zajmują się rekrutacją poinformowały kulturalnie, że nie ma takiej możliwości. Z powodu nacisków ze strony kandydata, rekruterka poprosiła o opinię dyrektora agencji, który również nie wyraził zgody na skierowanie kandydata do pracy bez umowy. Przykro mi z powodu pomówień pod adresem SEKA. Życzę jednak powodzenia w znalezieniu pracy.
1
do tewr 2016-06-08 15:11:04
Szkoda, że nie napisał pan jak naprawdę wyglądała rozmowa w firmie SEKA. Kandydat już na początku przychodząc na rozmowę rekrutacyjną nie był zainteresowany umową. Pierwsze pytanie, które zadał to czy może iść do pracy bez umowy. Pani, która zajmuje się rekrutacją poinformowała kulturalnie, że nie ma takiej możliwość. Pod naciskiem kandydata poprosiła o opinię dyrektora agencji zatrudnienia. Dyrektor również nie wyraził zgodny na skierowanie kandydata do pracy bez umowy. Przykro mi z powodu pomówień pod adresem SEKA. Mimo wszystko życzę powodzenia w znalezieniu pracy.
Nick 2016-09-28 20:41:04
Żadne "uczciwe" i "transparentne" ;) Firmy nie muszą się bronić pisanymi po kilka razy sztucznymi wpisami, które są po to, by przykryć wpisy prawdziwe.
Olek 2016-10-06 14:47:16
Potwierdzam w 100%, żenujące stawki, matactwo. A z tych ich opinii pisanych sobie na zlecenie- to można się przynajmniej pośmiać :)
1
xxx 2016-10-06 14:59:13
SKORO TAK bardzo przyjacielu narzekasz na stawki niskie to może podaj p-roszę jakieś przykładowo żebyśmy mieli pełny ogląd sytuacji i żebym sobie mogła porównać czy ten pracodawca jest konkurencyjny finansowo
kandydat 2016-11-16 15:24:41
ile zarabiają dyr oddziałów ?
Zostaw swoją opinię o Seka SA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Seka SA