brak logo

Orta System Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Orta System Sp. z o.o.

Magda 2011-02-19 23:23:59
co za bzdet,tą opinie to pisała sama pani kierownik.pracuje w tej firmie
już sporo czasu,bo niema pracy,[usunięte przez moderatora]
Kałkaz 2011-04-03 00:16:29
Prawda orta stosuje dziwne praktyki i nie jest godna zaufania.
Yeti 2011-04-04 13:36:51
Powiem kródko jako pracownik jeszcze tej firmy: Nie szukajcie pracy w tej firmie,popełnicie poważny błąd jeśli będziecie w niej pracować. ODRADZAM NAPRAWDE!!!
Doris 2011-04-12 01:55:04
W tej firmie nie dbaja o interesy firmy i swoich pracownikow. Dbaja o wlasne kieszenie i swoich znajomych ktorych tam zatrudniaja. Nie godna polecenia firma i zle tratkujacych ludzi.
iga 2011-05-05 09:54:32
[usunięte przez moderatora] Moja ocena to mniej niż zero-Nie polecam tej firmy!!!!!!!!!
Aga 2011-05-18 05:47:13
[usunięte przez moderatora] ,Fakt firma powiązana z dc-system,impel itp. Nie godna polecenia! Jeśli była bym kierownikiem i miała pensje 3750zł na czysto,do tego premie i prowizje,a do tego auto służbowe to tesz tak bym pisała,ale nie pisze bo szkoda mi tych ludzi co charują dla nas.
anonim 2011-05-27 12:22:34
Faktycznie firma nie godna zaufania i odradzam prace i spółprace z tą firmą
Adam$ 2011-06-07 05:41:17
[usunięte przez moderatora] wirma nie godna zaufania!!!
StaraaWiaraa# 2011-06-09 06:18:06
Nieroby,pracować wam się nie chce tylko głupoty wypisujecie,za prace byście się wzieli!!!
anonim 2011-06-10 05:53:37
To napewno jakaś nawiedzona kierownik napisać tak tylko mogła i napewno sama prace po znajomości dostała i sama swoich znajomych wciskuje do firmy,jeśli nie mówić to już członków rodziny dawno zatrudniła! A ja potwierdzam to co moi poprzednicy napisali,firma nie godna polecenia[usunięte przez moderatora], ja dzięki bogu jeszcze do końca miesiąca i odchodze od nich.Ide do konkurencji gdzie zarobie więcej i pracować na człowieka który pracował ze mną tu a i dla tej samej kierownik która nie docenia swoich pracowników i ma zbyt wybujałą fantazje.
xxx 2011-06-10 05:58:33
cytajcie równiż opinie o DC-SYSTEM to powiązanane wirmy są i zdarza sie że kierownicy pracują dla obu firm bo to firma matka.
cecylia 2011-06-25 01:50:07
Powiem tak nie polecam tej firmy i to co przeczytałam tu to prawda dosłownie,można było by jeszcze dodać więcej ale nie mam ochoty się denerwować,pracowałam tam na stanowisku i wiem co mówie.
Agata Łódz 2011-07-28 11:43:30
W łodzi nie lepiej i lepiej nie mówić co tam się wyrabia. [usunięte przez moderatora]
adam 2011-08-22 12:15:17
Fakt dziwna firma i nie będe się wypowiadał, nie polecam ich grzecznie mówiąc.
zelwa 2011-09-20 09:51:20
[usunięte przez moderatora] Jak by mogli to zajechali nas by na całego z te pieniondze marne.
genek 2011-10-24 06:25:50
Pracowałem i powiem tak; płacą regularnie ale [usunięte przez moderatora] jak się upomniałem o pieniądze za nadlidżbowe godziny to mi brame pokazali!
jagoda 2012-01-25 08:17:17
Właśnie skończyłam pracę w tej firmie po 2 tygodniach. Sprzątałam klatki i teren przyległy w Gliwicach. Biuro "mieści" się w zaparkowanym samochodzie na podwórku, umowy podpisywane na kolanie [usunięte przez moderatora]. Dostałam parę bawełnianych rękawic, dwa wiadra z "marketu"-zaraz się podziurawiły, moim w.c. było miejsce pomiędzy kontenerami na śmieci, dopływ wody był lecz nie było odpływu itp. kwiatki. Szczytem było wezwanie mnie na "akcję zima" w niedzielę i to podczas odwilży. Unikać jak ognia tej firmy, [usunięte przez moderatora]
angela 2012-03-28 16:45:27
JA ZOSTALAM WLASNIE ZWOLNIONA TYLKO ZA TO ZE SIE POSTAWILAM I POWIEDZIALAM IM PRAWDE W OCZY [usunięte przez moderatora].NIE POLECAM NIKOMU TAM PRACOWAC CHAROWA ZE TRAGEDIA I ZERO SZACUNKU.POZDRAWIAM
2
PRACOWNIK 2012-06-22 17:20:59
proszę tak fałszywie nie kłamac ludzi to jedna wielka bzdura [usunięte przez moderatora]
1
Żmijka 2013-03-22 12:51:09
Hmm.Ten kto napisze tutaj pozytywną opinie pewnie jest opłacony!!!
Nikt,kto miał do czynienia z firmą ORTA SYSTEM takiej opinii nie wystawi.NIE OSZUKUJMY SIĘ....
Faktem jest,że [usunięte przez moderatora] pracowników niższego szczebla traktują z góry, bez szacunku, kolokwialnie mówiąc jak śmiecia!!!
[usunięte przez moderatora] sami dostając nie małe pieniądze za wykonaną pracę bądź zleconą nie wypłacają ich pracownikom.
Mając do posprzątania ponad 1000mkw, plus okna, często dodatkowe pomieszczenia gospodarcze wynagrodzenie nie przekracza 600-set
Zaznaczam,że są to okną,które nie otwierają do środka więc praca dość niebezpieczna bo trzeba wyjśc na parapet (II i III p.).
[usunięte przez moderatora] Dla niektórych jest to jedyne źródło utrzymania toteż się nie skarżą mimo iż podczas kontroli i odbioru jest test "białej rękawiczki" I NIE ŻARTUJĘ!!!
gajowy 2013-06-27 20:42:36
W 100% zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami!Jest to szczera prawda!Co można zrobić jeśli w okolicy nie ma pracy?Człowiek jest zmuszony do ciężkiej fizycznej pracy za niewielkie pieniądze w dodatku na umowę śmieciową!(umowa zlecenie-0 emerytury!) [usunięte przez moderatora] Ale jest to wina Polskiego Rządu,że tak na to zezwala!(mam tu na myśli umowy śmieciowe!)Pan Tusk tłumaczy się tym,że jakby zlikwidowali śmieciówki to by bezrobocie wzrosło!Jestem tylko ciekaw czy Pan Tusk przeżyłby za 970 zł.netto miesięcznie?Wracając do tematu;firma i inne z nią powiązane(nie będę podawał nazw,bo już wymiotować mi się chce)mają wysokie wymagania a niskie płace!Mogę doradzić jedno:jaka płaca taka praca!:)Nie przemęczajcie się!Chyba kumacie o co mi chodzi???Pozdrawiam:)
maciej W. 2013-07-09 23:38:39
Kocham tą firme zatrudnia za nic i nic nie oferuje!!!
[usunięte przez moderatora] robią za friko a ja sie bawie.
Taka jest prawda!!!!
[usunięte przez moderatora]
pozdrawiam przyszłych pracowników!!!
kiciasprza243 2014-05-15 21:17:08
moje zdanie na ich teat nie jest zbyt ciekawe.
(usunięte przez administratora)my,nawet zachorowac pracownikowi nie mozna i pytam za co?
za te marne pare groszy bo nawet wstyd nazwac to wyplata!!!
Ciesze sie ze mam ich z glowy tylkojeszcze musze czekac na papierek o rozwiazanie umowy (ciekawe jak dlugo)
NIE POLECAM
aiwon 2014-06-03 14:40:01
Wszędzie dziadostwo.Ja pracuje od miesiąca.Własciwie dorabiam do emerytury.Doszłam do wniosku jaka płaca taka praca.Kombinujcie tak jak oni.
ZawiedzionyPracownik 2014-07-11 16:10:55
czy zna ktos numer kontaktowy do spolki ORTA we Wrocławiu?? nie moge sie dokopac, zostalam oszukana i okazalo sie ze nie otrzymam wynagrodzenia 15stego, tylko 30stego, bo szef mi wymyslil podpisywanie listy o ktorej nie mialam pojecia, twierdzac ze zawsze podpisuje sie taka liste.
załamana 2014-07-28 23:56:47
nie polecam tej firmy!!! to jest jakaś paranoja ludziom za cały miesiąc dają aż 190zł! tak ja tyle miałam moim zdaniem szukają głupich co będą na nich robić za grosze odradzam i jeszcze raz odradzam
booozia 2014-08-24 12:25:34
ja pracuje w tej firmie od kwietna br.jak na razie nie moge narzekac wszystko jest ok wszystko zalezy od pan brygadzistek moja jest suuuper pozdrawiam
leeluu 2014-12-17 12:48:17
Ja również szukam kontaktu z firmą Orta we Wrocławiu ..pod wskazanym adresem nie istnieje a pod nr te. nikt nie odbiera..po prostu banda oszustów u naciagaczy
1
Bożenka 2015-02-06 16:54:51
Pracuję na Poczcie w Lisim Ogonie,sprzątam toalety,biura,korytarze,papier do toalet kupuje za swoje pieniądze,bo firma oszczędza!!!!!!!
pracownik 2015-03-02 16:56:58
nikt nie klamie , to jest Polska ? gdzie sa urzedy do kontroli takich firm , ja pracowałem 2 miesiace i nie zaplacono mi ani złotówki , porpstu oszusci i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Ewa 2015-03-30 19:36:07
mi dzisiaj za caly miesiąc pracy wplacono na konto 6,50 groszy , a numeru tel, do tej Firmy nie mozna znaleźc
Były pracownik 2015-06-09 15:38:30
Zdecydowanie nie polecam tej firmy a szczególnie z obecnym koordynatorem (Gdańsk).Wcześniej za ,,rzadów" innych koordynatorów było o wiele lepiej,można było dojść do jakichś ustaleń,porozumienia.Pracowałam w tej firmie ponad dwa lata zmusiła mnie do tego sytuacja życiowa.Nie narzekałam na terminowość wpływu wynagrodzeń.Poza tym pod koniec mojej ,,kariery" w tej firmie po zmianie koordynatora zrobiło się dno.Mnóstwo niedomówień,fałsz,działanie za plecami pracownika,zrzucanie odpowiedzialności na pracownika za swoje błędy i niedopatrzenia,za nie dostarczone(zgłoszone przeze mnie sms-em )brakujące na obiekcie artykuły.Jedna para rękawic najgorszej jakości(w ciągu jednego dnia się rwały) na cały miesiąc.Kiedy prosiłam o drugie padała odpowiedź że jestem wymagająca,że koncentraty płynów nie są aż tak szkodliwe po rozcieńczeniu wodą że konieczne są rękawice.Wspomnę że toalety też wypadało sprzątać bez rękawic.Kiedy brakowało płynu do podłóg (1l./m-c)słyszałam ze za dużo go używam,mam bardziej rozcieńczać.Tak mogłabym wymieniać jeszcze długo.Ciężka praca za grosze,ciągle upominanie się o niedostarczone dokumenty,koleżanka która odeszła przede mną jeszcze nie otrzymała do końca wynagrodzenia.Kiedy już,, za dużo" wymagałyśmy od koordynatora w tajemnicy przed nami wprowadzał nową osobę w zakres obowiązków na miejsce tej ,,nie wygodnej" i bez żadnego uprzedzenia otrzymujemy telefon ze rozwiązuje z nami umowę.Wielka porażka.
Były pracownik 2015-06-18 16:05:56
Dalej potwierdzam moją opinię.Pracę zakończyłam 7 dni przed wygaśnięciem umowy i za tyle dni powinnam mieć zmniejszone wynagrodzenie za ostatni miesiąc.Firma wystawiła mi rachunek na 10 dni mniej,zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wynagrodzenie obcięli mi 250zł brutto za 7 dni pracy które nie byłam.WIELKIE OSZUSTWO.Są mili kiedy coś chcą ,nie dajcie się nabrać tej firmie.
zzz 2015-06-28 23:16:35
dziadostwo zlodzieje
pracownik 2015-07-04 16:03:03
Zdecydowanie nie polecam pracuje rok w te firmie i jest katastrofa. brak sprzetu do pracy a wymagania nie wiadomo jakie + nocne zmiany za marne pieniadze. duuuzo by mozna pisac o tej firmie ale szkoda na to czasu. NIE POLECAM.
marek 2015-07-24 14:08:34
jak z umowami.
marek 2015-08-04 17:02:14
czy ma ktoś numer telefonu do tej firmy.
ruda33 2015-08-20 09:20:04
Ja 4 lata pracowalam w tej firmie obecnie jestem na maciezynskim którego nie dostaje bo orta chyba czasu nie ma by przesłać papiery do ZUS brak mi slow na nich o jakiekolwiek zaświadczenie trzeba było czekać miesiacami a i tak niektórych do tej pory nie dostalam
Rafał 2015-09-23 07:42:29
FIRMA TRAGEDIA ZATRUDNIA ZA GROSZE ROBISZ W SWOIM UBRANIU,I JESZCZE DAJE 2 UMOWY ZLECENIE I SKŁADKI NA ZUS,SĄ OPŁACANE OD 1 UMOWY ZLECENIE CZYLI OD 30 ZŁ PRACOWAŁEM TAM 3 TYGODNIE I UCIEKŁEM,NIE POLECAM TAM PRACY !
marek 2015-09-25 18:05:10
ta orta to jakaś spółka z jmpelem.
gość 2015-09-30 14:45:48
Pracuje tam. Pani kierownik niby miła. Na umowie pisze,ze spółka w likwidacji. Mam na razie umowę do 31 grudnia. taram sie jak najle;iej sprzątać i dzisiaj nagle czepiaja się o byle co,że cos tam niby nie sprzątnięte i nasyłaja mi kontrolę. Mam w ciagu dnia inna prace i chora teściową. Nie zdążam na 17 i robią problem bo jestem na godzinę póżniej albo 2 póżniej. Nie dam inaczej rady. Inne panie przyjezdżaja na podobne godziny i nikt im nic nie mówi. Zastanawiam sie nad szukaniem czegos innego i odejściem. Żałuje tej pracy.
Inter 2015-10-17 09:38:39
Uwaga firma Orta, zmieniła nazwę na Sotera
Gość 2015-12-16 18:27:54
Jestem szczęśliwa że odeszłam z tej firmy(pracowałam w Gdańsku),to była wielka porażka.Atmosfera w pracy a szczególnie sposób współpracy pewnego koordynatora z nami doprowadzał do depresji a jestem całkiem zdrową osobą.Ten człowiek nie miał pojęcia o takiej pracy,ciągle za jego niedociągnięcia odpowiadałyśmy my,kłamał aby wybielić siebie.Teraz pracuję w innej firmie i do pracy chodzę chętnie.Pozdrawiam.
Świder 2016-05-14 11:35:03
Orta System Sp. z o.o. ma się całkowicie dobrze, jak dla mnie to nawet bezproblemowo da się dostać pracę bo w tym momencie była mała rotacja i jest trochę nowych miejsc pracy, utworzyli też stanowiska, dlatego polecam sytuację dość mocno do serca wziąć
Zostaw swoją opinię o Orta System Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orta System Sp. z o.o.