brak logo

Max von Jastrov S.C

Szczecin

Opinie o Max von Jastrov S.C

magic 2011-08-30 12:37:44
Ponizej wklejam \"piekne\" ogłoszenie pojawiajace sie systematycznie: Zatrudnimy doświadczonego specjalistę DTP Szczecin Jesteśmy agencją reklamowa działającą od 2002 roku na 17 europejskich rynkach. Zatrudnimy w pełnym wymiarze godzin pracy: specjalistę DTP z dużym doświadczeniem Wymagamy: biegłej znajomości pakietu Adobe Photoshop (Adobe Illustrator i Photoshop), min. 5 letniego doświadczenia w pracy w studiu DTP, dokładności, dyspozycyjności i odpowiedzialności. Oferujemy: stałą i bardzo dobrze płatną pracę w największym studiu graficznym w regionie, stałe godziny pracy, bardzo dobre warunki socjalne w nowym biurze, możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji w pracy na rzecz największych europejskich marek. Oferty w postaci CV prosimy kierować pod adresem: dom.marki@mvj.pl. W tytule proszę wpisać \"Specjalista DTP\". Gwarantujemy pełną dyskrecję. Prosimy o nie przesyłanie aplikacji nie spełniających wymagań, a zawłaszcza 5 letniego doświadczenia w pracy w studiu DTP! Prosimy
anonim 2011-09-22 04:20:48
Dziwny i żółcią podszyty wpis. Tu trafiają ludzie z doświadczeniem i po przejściach w różnych firmach. Ci którzy pracują - jak ja - doceniają warunki pracy. Wiem że nie każdy się załapuje, bo próg umiejętności jest wysoki.
magic 2011-09-23 05:08:13
moze podszyta cyjanem moze i nie, ale zwalnia sie tu ludzi z dnia na dzien po paru latach prac
anonim 2011-09-27 00:57:11
Asia, nie jest tak źle jak piszesz. Z tego co pamiętam w ciągu ostatnich kilku lat zwolnionych zostało maks 3-4 osoby.
anonim 2011-10-18 06:42:45
slysze ze ciagle kogos wywalaja i to takich co pracuja tam po pare lat tak to sie tu nazywa \"rytulalem piatkowym\" bo w piatki zwalniaja
gryzi 2012-02-13 21:48:03
"po przejściach" dobre, dobre :D
masz niewielkie wymagania skoro doceniasz takie warunki pracy, pracuję w MvJ długo i warunki pracy są tu zbliżone do tych w hipermarketach jak sądzę. Kiedyś było dużo lepiej, teraz to masakra.
adamw 2012-02-13 22:34:49
Również pracowałem w mvj, (prawie 3 lata) niestety oprócz ludzi tam pracujących nic więcej dobrego nie mogę powiedzieć o tej firmie. Mimo wszystko cieszę się, że tam pracowałem, poznałem ciekawych ludzi i dużo się nauczyłem.
A teraz kilka słów prawdy:
-stale godziny pracy
-atrakcyjne wynagrodzenie
-wysoki standard świadczeń socjalnych (to chyba mnie rozbawiło najbardziej)
-najnowocześniejsza agencja reklamowa na pomorzu zachodnim
te wszystkie bajeczki można wyczytać w ogłoszeniach mvj regularnie ukazujących się w necie, regularnie bo rotacja tam jest taka, że ciężko zapamiętać imion nowych.
Po blisko 3 latach zwolnili mnie z dnia na dzień z powodu "bo się nie nadaję", bez jakiejkolwiek odprawy.
Pewnie zaraz pojawią się komentarze, że się żalę etc. Nie. Jak pisałem wyżej mimo wszystko cieszę się, że tam pracowałem, ale te kilka słów prawdy należy się przyszłym chętnym. To i tak zaledwie jakieś 3% Cyanu w tych 100% Magenty i Yell
xxx 2012-02-16 11:56:13
nie no, jak ci się nie podoba to po co tu pracujesz?
ANT 2012-03-19 11:19:57
jak ktoś pracował wcześniej w innej agencji reklamowej to może się zdziwić. na plus i minus...
Na minus:
- trzeba tyrać i to momentami nieźle,
- praca dosyć jednostajna jak w fabryce,
- daleko,
- ciasno,
Na plus:
- nie pracuje się w soboty i niedziele,
- praca w określonych godzinach,
- można się nieźle doszkolić z DTP,
- w miarę na czas płacone pensje,

co do zwalnainia z dnia na dzień, to nie wiem. odkąd pracuję zwolniono kilka osób, ale powiem szczerze, dziwię się, że tak późno. w moim poprzednim miejscu pracy wylecieliby po miesiącu. pracuje tu trochę osób od 5-6 lat, więc chyba praca jest dosyć stabilna i bezpieczna.
Abazaba 2012-09-12 00:35:26
Zwalniają z dnia na dzień bez żadnego wytłumaczenia i odprawy. Bardzo niewielki rozwój, praca mało wymagająca i po paru miesiącach strasznie nudna. Zarobki w miarę ok. chociaż zdarzają się opóźnienia w wypłatach w gotówce? Dobrze że nie w bilonie lool Atmosfera w pracy mało komfortowa, nie ważne jak szybko i dobrze pracujesz i tak będzie za wolno.
prymus 2013-01-05 20:34:17
a tak qvolee ścisłości np. w ciągu ostatniego roku ile osób zwolnili? Bardzo proszę imiona przytoczyć, aby wykluczyć konfabulację i złą wolę. I komu z nich nie zapłacono odprawy... :)
adamw 2013-02-27 10:07:38
mi np. nie wypłacono odprawy.
ale po komentarzach widzę, że nie tylko mi.
a13 2014-10-24 11:09:30
Tak jak wiele innych firm z (podobnej branży) dają ogłoszenie, aby pozyskać ciekawe portolio.
A z drugiej strony niektóre ogłoszenia traktowane są jak „reklama” pokazują ze firma idzie do przodu, się rozwija i potrzebuje nowych pracowników. A ogłoszenie jest co kilkanaście dni ponawiane.Takie czasy.
olok 2015-03-24 16:10:17
@pani szyszka a jak to jest zatrudnieniem w Waszej firmie? nie wiem czy konkretnie jest tak, że dostaniesz prace na takich warunkach jakie chcesz? Mam nadzieje, ze teraz będzie wszystko dobrze niezależnie od tego czy jesteś studentką czy nie, w razie czego dj znać prosze jak to wygląda wszystko, pozdrawiam!
James 2016-05-19 22:12:45
Potwierdzam - firma ok. Dla osoby doświadczonej, ambitnej, znającej istotę rzeczy, posiadającej rozległą wiedzę i czującej się w grafice komputerowej, projektowaniu i zaawansowanym DTP jak przysłowiowa "ryba w wodzie" firma Max Von Jastrov z pewnością okaże się atrakcyjną przystanią :-).

Odszedłem wyłącznie z powodów osobistych, lecz adeptom sztuki DTP polecam, bo warto :-).

Pozdrawiam towarzyszy niedoli ;-).
4
Gal Ann 2016-05-27 13:03:51
Z mojej perpektywy nie polecam. Charowka jak 150, nadmiar obowiazkow przypadajaca na jednego pracownika jest przeogromny. Donosicielstwo, podkablowywanie to normalka a do tego dochodzi ogromny stres. Rzadko kiedy praca trwa 8 godzin. Do tego dochodzi odpowiedzialnosc finansowa za bledy swoje i co ciekawe innych pracownikow. Odpowiedzialnosc zbiorowa. Chetnie zatrudniaja osoby na wlasnej dzialalnosci chyba zeby latwiej bylo ich scigac. Trzeba sie wykazywac anielska cierpliwoscia zeby wysluchiwac skarg na siebie od kontahentow i szefow to nie dla mnie . Nerwowka, niejasne zasady, kupa nadgodzin i oczywiscie zwolnienia z dnia na dzien niektorzy sami odchodza. Zarobki dosc wysokie. Mimo wszystko fajnie bylo tam popracowac, mnostwo wspomnien i czasami fajnie jest ogladac rezultaty swojej pracy w sklepach. W ogolnym rozrachunku szefowie mimjednak graja fairplay.
4
Marcin 2016-06-02 17:42:38
z rozbawieniem patrzę na niektóre wpisy które mijają się z prawdą, ale rozumiem że każdy może mieć żal z takiego czy innego powodu, jednak do pracy przychodzi się wykonywać obowiązki za ustalone wynagrodzenie co jak się okazuje nie dla każdego jest oczywiste. To ze nie każdemu pasuje wymagająca i trudna praca też rozumiem.
Powyższy wpis natomiast to dość mocne kłamstwo, kogoś (konkurencji?)kogo boli fakt że naszą firmę wybrało 50 wspaniałych ludzi z którym na co dzień mam przyjemność spędzać czas.
James dzięki za opinię, szkoda że podjąłeś taką decyzję.
2
James 2016-06-05 13:24:52
Absolutnie nie masz mi za co dziękować(!), tym bardziej, że moja opinia na temat firmy MVJ jest jak najbardziej prawdziwa i myślę, że obiektywna.

Jestem przekonany, że każda z wymienionych 50 osób (pozdrawiam ekipę) zgodzi się w tym miejscu ze mną, iż zakres obowiązków i możliwości rozwoju (idące w parze z odpowiednimi "apanażami") które oferuje na dzień dzisiejszy firma MVJ są bez dyskusji najlepsze w Szczecinie - i jest to Marcinie po prostu fakt a nie moja opinia :-)

Jeśli więc ktoś poważnie podchodzi i myśli o pracy w tej branży (i oczywiście zdaje sobie sprawę z dynamicznego rytmu i złożonego rynku POS/FMCG gdzie prawie wszystko ma priorytet "na wczoraj") zaakceptuje ofertę firmy oraz okoliczności :-).
1
Ida Kazimierska 2016-07-18 13:14:03
Bardzo proszę o kontakt, ida.kazimierska@op.pl
Ida Kazimierska 2016-07-18 13:15:43
Bardzo proszę o kontakt, ida.kazimierska@op.pl
Asia12345 2016-10-20 13:28:44
Bardzo słaba firma, której na pewno nie można nazwać Domem Marki.
Nieprofesjanolna obsługa - account'ci zajmują się tylko forward managamentem, a nie analizą potrzeb klienta celem odpowiedniego zbriefowania grafików.
Absolutny brak kreatywności i strategicznego myślenia, wynikający z braku copywrittera i stratega/dyrektora kreatywnego z prawdziwego zdarzenia.
Jeżeli szukasz kreatywnej pracy w profesjonalnym zespole, tu na pewno jej nie znajdziesz.
5
Zostaw swoją opinię o Max von Jastrov S.C - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Max von Jastrov S.C