Status Nieruchomości Mieszkaniowe Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Status Nieruchomości Mieszkaniowe Sp. z o.o.

lala 2012-06-19 00:43:58
Status jest OK. Ubiegając się u Nich o pracę trzeba być pewnym swoich kwalifikacji, bo pracuje u Nich tylko doświadczona kadra i wszelkie ukryte braki szybko wychodzą na światło dzienne.
PracownikOdLat 2013-09-16 14:53:21
Fajnie wylewać swoje żale pod anonimem i bez konkretów, brawo ;)

Ja pracuję w SNM od kilku dobrych lat, i wiecie co - jeśli znacie się na pracy, wykonujecie ją rzetelnie, i nie boicie się wziąć odpowiedzialności za swoje błędy, to spokojnie starajcie się o pracę u nas. Ale jeśli też jesteście typem ludzi(jak powyżej), którzy uważają, że pieniądze dostaję się za nic nie robienie i nieumiejętność rozwiązania jakiegokolwiek problemu, to nie warto próbować.

A jeśli chodzi o nasze zarządzanie.... no cóż, nie będę komentował frustracji ludzi, którzy potrafią pobić i zwyzywać administratora, i których zachowanie rozpatruje sąd. "mieszkańcu", jeżeli chcesz poprawy, to napisz o co chodzi, a nie rzucasz ogólnikami ;) bo obrażanie ludzi w internecie bez konkretów jest głupie i dziecinne ;)
mieszkaniec 2013-09-25 16:36:57
Tak, potwierdzam jako osoba stykająca się permanentnie z pracownikami tej firmy. Kwalifikacje trzeba mieć wysokie. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
bylypracownik 2013-09-25 17:55:07
ja tam nie narzekam. Pracowałem w SNM ponad dwa lata, odszedłem w zgodzie z powodu przeprowadzki do innego miasta. było naprawdę przyjemnie.
Julita 2014-01-18 20:38:21
Pracowalam w firmie Status prawie 2 lata, odeszlam z tego zawodu. Przez jednego z mieszkańców straciłam dziecko gdy sie na mnie rzucił z rekami. Nienawidze tej wspólnoty Debowy Park. Słyszałam ze firma Status odeszła od nich - bardzo dobra decyzja. Co do firmy bardzo dobrze mi sie pracowowalo z panią dyrektor, zawsze miała czas dla swoich pracownikow, zawsze powiedziała miłe słowa, nawet jak ktoś już tracił zapał , ona zawsze była podporą. Byli jednak tacy pracownicy co oszukiwali i nas kolegów i pracodawców, przykro było na to patrzeć, a pózniej dziwili sie ze zostali zwolnieni. Teraz mam 4 letnia dziewczynkę i nie wrócę już do tego zawodu, mieszkańcy są strasznie, potrafią zniszczyć komuś życie.
Julita
Marzena41 2014-02-14 14:41:31
Ehh ile ludzie, tyle opinii. Trzeba wziąć pod uwagę, że zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony i zrobi wszystko, by obsmarować nawet porządną firmę. Co do Statusu, osobiście nie miałam do czynienia, wiem natomiast, że syn znajomej podjął u nich staż, a szmat czasu szukał pracy. Złapał bakcyla i został w branży.
agata 2014-03-17 15:35:48
status zarządzą moim osiedlem już około 2,5 roku i do tej pory nie było na nich żadnych skarg. O każdych zmianach, inwestycjach czy remontach powiadamiają. Zawsze też można zgłosić przecież sprzeciw. Poza tym sami pracownicy są zawsze uprzejmi. Niedawno postawili też u nas nowy plac zabaw dla dzieciaków.
eryk 2014-04-27 13:41:19
u Nas na osiedlu też zarządza Status ale mieszkańcy są zadowoleni z ich usług, ponieważ w firmei pracują kompetentni ludzie, jeśli potrzebujemy pomocy to status robi wszytsko zęby nam pomóc, jelsi trzeba rozwiążać jakiś problem to tez od razu udajemy się do nich bo wiadomo zę Nam pomogą.
1
Judyta 2014-06-29 19:42:43
Czy przypadkiem nie jesteś z konkurencyjnej firmy ? Na tym forum piszą albo byli albo przyszli pracownicy tej firmy. Ja byłam na rozmowie w tej firmie, Pani (usunięte przez administratora),zadala mnostwo pytan, preszlam test - szukam pracy jako stażysta, nie mogę sie zgodzić z tym co wypisujesz. Czytałam to juz wcześniej o tej firmie i powiem tak szczerze - same kłamstwa. Szkoda tylko ze to forum juz nie jest takie jakie było .
2
J.S. 2014-07-07 07:59:47
dali mi szansę, choć byłam zupełnie niedoświadczona. nauczyłam się w tej firmie wiele dobrego. świetni ludzie i bardzo dobra atmosfera. a przy tym 100% profesjonalizmu.
adammm 2014-09-09 23:54:38
Pracowałem w zasadzie we wszystkich większych firmach z tej branży w Warszawie i muszę powiedzieć że w Statusie pracuje się naprawdę dobrze. Kto robił w tym fachu wie jak bardzo zawistni są ludzie. Najgorsze jest to że wylewają kubeł pomyj na firmę a jak już się do nich przyjdzie i zapyta " Panie, co konkretnie jest nie tak?" to okazuje się że w zasadzie to nic, albo cośtam cośtam i że w sumie to Państwo nie są tacy źli tylko w internecie przeczytałem o was negatywne opinie. Sluchajcie, jeżeli firma od tylu lat jest na rynku i ciągle się powiększa to coś znaczy. Nie mówię tu tylko o Statusie. A internet robi swoje i można pisać wszystko bezkarnie. A jak ktoś woli wierzyć w bajki takie jak pisze Anna o jakiejs grupie przestępczej to niech sobie włączy sensacje XX wieku. Z pozdrowieniami dla tych którzy mają swój rozum.
Dorota K 2014-11-06 11:33:11
Powiem szczerze, ze byłam zainteresowana oferta pracy. Ogłoszenie znalazłam na pracuj.pl poszłam na rozmowę, nie poznałam Pani Brodzik, chociaż zapytałam sie czy z ta Pańia bede miała rozmowy. Dostałam odpowiedz ze ta Pani od dwóch lat nie spotyka sie z kandydatami, tylko Pani Jola. Więc odetchnelam z ulga, bo przypomniał mi sie Twój wpis. Ale jednocześnie dotarło do mnie ze klamiesz bo jak mogłaś być na rozmowie z ta Pańia, skoro od dwóch lat nie zajmuje sie rekrutacja. Może byłaś ale dawno, ja odniosłem bardzo dobre wrażenie. Bardzo ładne biuro, duże, mili ludzie, rozmowa była przeprowadzona w sali konferencyjnej, kawa czy herbata :) chciałabym tam pracować ale mam za małe doświadczenie - mogłabym być asystentem :( wychodząc zobaczyłam mnóstwo wiszących referencji od wspólnot i innych instytucji. Nie mogę sie z Tobą zgodzić , mam inne wyobrażenie o tej firmie. Powiedzieli ze na przyszły rok - luty, marzec bedą szukać asystentów. Mam nadzieje ze zadzwonił.
Bartek 2014-11-06 11:38:49
A ja znam Panią Iwone Brodzik - nie z rekrutacji, ale prowadzi u nas wykłady z zarządzania. Super babka, aż trudno uwierzyć co tu sie wypisuje. Studenci są zadowoleni, zawsze ma dla nas czas, prowadzi zajęcia na luzie, coraz wiecej osob zapisuje sie do niej. Jejku a może są dwie takie Panie ? Ja chcialbym z nią pracować i chyba nie tylko ja :)
mieszkaniec 2015-02-23 17:22:07
Nie pracuję w firmie Status, więc co do warunków pracy się nie będę wypowiadać, bo ich nie znam. Ale mieszkam na jednym z osiedli kiedyś zarządzanych przez Status. Panowie z zarządu wspólnoty, czyli moi sąsiedzi - niestety, tak bardzo chcieli wywalić tę firmę i odciąć od zarządzania, opowiadali jak to firma kradnie, wypisywali o Statusie opinie na forach i udało im się odwołać firmę, bo ludzie uwierzyli, A wiecie co się potem stało? Zarząd wspólnoty wyprowadził kilkadziesiąt tysięcy kasy z konta wspólnoty. Po to było szkalowanie Statusa i odwoływanie, żeby mogli się nakraść i żeby ich nikt nie kontrolował. Nie wierzcie oszołomom i hejterom, bo oni mają niecne plany. Status pewnie przebolał stratę jednej wspólnoty, ale mieszkańcy tej wspólnoty długo jeszcze się za swoją głupotę nie pozbierają - tyczy się to też mnie.
1
ex-banderii 2015-02-27 13:14:03
Wydoili i co poszli do Sadu ? bo gdyby ktoś mi tak wydoił tyle pieniędzy to raczej głupi by nie poszedł. Wierzysz w takie cuda, firma istnieje 15 lat na rynku zarządzania i jak widzę żaden zarząd czy wspólnota nie pochwaliła się wyrokiem sadu. ludzie są bezczelni.
z_zarząduWM 2015-03-28 20:22:44
Masz rację z jednym, mieszkanko, wiele złego we wspólnotach dzieje się z winy samych mieszkańców, którzy nie interesują się sprawami wspólnoty. Do tego stopnia, że nawet nie chcą przyjść raz do roku na zebranie i dowiedzieć się, jak ich pieniądze są wydatkowane. Nieprzegłosowane uchwały przez rok? Pewnie dlatego, że mieszkańcy mają gdzieś karty, które się im dostarcza. Wiem coś o tym, bo jestem w zarządzie swojej wspólnoty i na głowie trzeba stawać, by zebrać wymagane podpisy. A co do samej firmy Status, to tu akurat się z Tobą nie zgodzę. Świetnie administrują, dzielą się cenną wiedzą i szybko reagują na zgłoszenia mieszkańców.
Mieszkaniec 2015-03-30 16:02:38
Ja mogę ocenić Status przez pryzmat osoby wytypowanej do administrowania naszym budynkiem. Niestety niewiele da się załatwić, nigdy nie ma czasu na rozmowę, po wszystko trzeba kilka razy wydzwaniać, odsyła do zarządu wspólnoty która tak samo olewa mieszkańców. Jest niesłowna, nie ma wiedzy, nie potrafi podjąć decyzji ani załatwić sprawy. Wszystko na przeczekanie, może klientowi się odechce, może się zmęczy i odpuści. PS. faktycznie niektóre wpisy brzmią jakby sobie sami wpisywali poematy pochwalne co moim zdaniem potwierdza ich słabość.
z_zarząduWM 2015-03-30 21:48:02
A no właśnie, mieszkańcy oceniają firmę przez pryzmat administratora właśnie i nie ma się co dziwić, bo z nim najczęściej się ma do czynienia. Pozostaje mi współczuć, że Wam się trafił ktoś bez charyzmy. My mamy szczęście do bardzo kreatywnego, młodego administratora, który sam wychodzi z inicjatywą i któremu się dużo chce. I piszę to dlatego, bo dobre słowo za dobrą pracę się należy. A nie tylko wylewanie żalów (tych uzasadnionych i tych mniej).
do Marion 2015-07-01 17:14:54
Ta firma niczego nie sprzedaje i nie wynajmuje. Ludziska siedzą w tym internecie, ale żeby chociaż poczytać ze zrozumieniem, to nie. Ale do komentowania pierwsi.
lion 2015-08-12 17:27:24
Delno, chyba ci się epoki pomyliły. To w PRL-u zawali ciepłe posadki, w których się nie narobiłeś. Nie wiem, czy znasz specyfikę pracy administratora, ale w niej musisz się bardzo przejmować. Stabilność i dobra płaca zależy w dużej mierze od tego, czy jesteś sumienny i pracowity. Jeżeli zarząd wspólnoty jest zadowolony z twojej pracy, to firma która cię zatrudnia, na pewno będzie chciała z tobą długo współpracować i dobrze ci zapłaci. A jak się będziesz obijał i robił fuszery, to wylecisz, zanim się obejrzysz. Poza tym administrator powinien być komunikatywny, a to chyba nie jest twoja mocna strona, bo na dobrą sprawę nie wiem, po co tu piszesz. Starałeś/ starasz się o pracę w Statusie?
Kowalska 2015-10-14 17:32:48
W branży zarządzania nieruchomościami rotacje administratorów są duże, więc jest sporo takich, którzy pracowali we wszystkich większych firmach na rynku. Mnie zdarzyło się pracować w Statusie ponad 2 lata - od asystenta po samodzielnego administratora. Praca ciężka, ale atmosfera w firmie naprawdę dobra. Miło wspominam. Jeśli ktoś spyta, czemu w związku z tym zmieniłam - odpowiem krótko - to praca dla emocjonalnych twardzieli. Zmieniłam po prostu branżę. Ale jak ktoś lubi pracę z ludźmi, z niemilknącym telefonem i tysiącem maili dziennie - polecam.
Były Pracownik 2016-03-09 17:13:51
Praca w tej firmie dużo uczy i daje sporo doświadczenia .
Polecam wszystkim tego pracodawcę .
1
BD 2016-03-10 10:35:21
Miła atmosfera oraz profesjonalizm jest wielkim atutem tej firmy .
Jako były pracownik polecam .
4
ojojojkk 2016-08-12 16:00:13
pracowałam w tej firmie w księgowości. Praca na ilość nie na jakość. Kierowniczka działu księgowości dwu ulicowa. Trochę chaos tam panuje, brak możliwości rozwoju. Atmosfera taka sobie. Kierownictwo "czyje się bardzo ważne i patrzą na Ciebie z góry"
anonim 2016-08-12 16:05:00
pracowałam w tej firmie w księgowości. Praca na ilość nie na jakość. Kierowniczka działu księgowości dwu ulicowa. Trochę chaos tam panuje, brak możliwości rozwoju. Atmosfera taka sobie. Kierownictwo "czyje się bardzo ważne i patrzą na Ciebie z góry"
ala 2016-09-01 13:24:24
anonim' licza sie tak naprawde umejetnosci i dowiswiadczenie, jezeli byles ambitny i dobry to moze ktos ze stalych pracownikow poczuł się zagrozony ze kogoś wygryziesz?
Zostaw swoją opinię o Status Nieruchomości Mieszkaniowe Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Status Nieruchomości Mieszkaniowe Sp. z o.o.