logo APOGEO Sp. z o.o.

APOGEO Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o APOGEO Sp. z o.o.

i.m.es 2012-01-09 18:59:01
pojawiło się kolejne ogłoszenie apogeo- niestety byłem i niestety nie polecam !!!
carbunacle 2012-09-16 02:22:00
Rozumiem, że większość opinii tyczy się pracy w Krakowie, chyba że się mylę... Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja we Wrocławiu na stanowisku Doradca Techniczno-Handlowy oraz na jakich warunkach pracują tam Przedstawiciele Handlowi. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Wołodia 2012-10-25 08:57:30
Frustraci, lenie, kombinatorzy, oszuści rzeczywiście nie mają czego szukać w Apogeo. I zakładam że większość wpisów pochodzi właśnie od tego typu naciągaczy.
Firma w kilka lat zdobyła swoją pozycję właśnie dzięki najlepszym na rynku pracownikom. Zespół który pracuje na sukces Apogeo jest dobrany starannie i każdy kto tu nie pasuje wyleciał. Ale jeśli jest się rzetelnym, pracowitym, chcącym się rozwijać, szczerze polecam tę firmę. Jakie są plusy? Nie najgorsze stałe zarobki, dużo szkoleń, możliwość realnego rozwoju i prowizja od sprzedaży. Jak dla mnie jedyny minus to fakt, że trzeba tu pracować.
tbx 2013-03-13 17:23:10
Ile można w tej firmie zarobić?
roman z poznania 2013-04-05 13:04:56
Jak będziesz pracowal to nie będziesz narzekał na zarobki. Możesz zarobić 2 tyś a możesz i 7 tyś.
Ja 2013-04-18 09:52:53
Słuchajcie, możecie coś więcej napisac o tej firmie. Tu są same negatywne opinie, ale żadnych konkretów. Moje pytanie brzmią: 1) jaka jest stawka minimalna, 2) czy oddają kase za eksploatację własnego samochodu (benzyna) 3) jaki jest średni czas pracy pracownika (dobowo i po jakim czase ludzie rezygnują) 4) Co ze szkoleniami, 5) na jakiej zasadzie zatrudnają tam ludzi? Oto moje pytania
1
Marcin 2013-06-12 12:17:13
Widzisz Kolego, oni Ci tu nie odpowiedzą bo pojęcia o tym nie mają. Albo tu konkurencja wpisy robi żeby podważyć zaufanie do Apogeo albo ci, którym się robić nie chciało i mają wiecznie roszczeniowe podejście.
Stawka w firmie jest przyzwoita i uzależniona od wyników. Samochód posiada się firmowy- jeśli wykonujesz pracę handlowca. Za dojazd do pracy żadna firma nie będzie zwracać kosztów.
Zarobić można 2 tyś ale z prowizjami można zarobić i 7-8 tyś. Wszystko zależy od kreatywności i rzeczywiście trzeba się napracować, być przydatnym dla firmy i rozumieć także stanowisko drugiej strony, czyli szef wszystko organizuje więc dużo tez wymaga. Trudno trzymać kogoś w firmie kto nie jest przydatny. To jest biznes, nie działalność charytatywna.
Mnie jednak w firmie się podobało i polecam każdemu kto ma jaja i charakter pracować na swoje wynagrodzenie, nie zaś kombinować jak tu zarobić a się nie narobić.
anna 2014-07-28 21:02:51
Czy mogę prosić o opinie co robi się dokładnie na stanowisku koordynator biura?
Byłam dziś na rozmowie, szef sprawił wrażenie osoby kompetentnej. Specjalnie nie wieżę w zarobki 7 tys, jak ktoś pisze powyżej. Jakiego rzędu są to wynagrodzenia?
magazynier 2014-09-15 21:59:44
Witam. Byłem dziś na rozmowie kwalifikacyjnej stanowisko magazynier. Rozmowa była krótka, ale dającą do myślenia. Podchwytliwe pytnia itd. Co sądzicie o tym pracodawcy?
Poszukujący 2014-10-24 14:16:22
Hej ludki. Poszukują znów ludzi na mazowieckie - praca w Warszawie. CO myślicie. Szukam dość długo pracy, ale widząc te opinie trochę się martwię.
Ziomek 2014-11-24 16:45:02
Pewnie że kłamią nawet w ofercie gdzie piszą że oferują sprzęt takich marek jak "Hi-Target, Trimble, Carslon, Ubexi, Agatec, Leica." a tak naprawdę sprzedaj się tylko sprzęt hi target... czyli chińczyka.
1
ciekawy 2015-01-08 23:29:12
Tak sobie czytam te Wasze opinie i zastanawiam się co zrobicie jak się właścicielom Apogeo skończy cierpliwość i zgłoszą te oszczerstwa do ścigania odpowiednim urzędom-policji i prokuraturze. Ciekawe czy tez będziecie tacy mocni w klawiaturze.
ciekawy 2015-01-13 10:56:48
Ale o tym co jest prawdą a co nie, nie decydujesz ani Ty, ani ja, ani nikt inny tutaj piszący.
Art. 212. Zniesławienie
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
Jeśli myślicie że jesteście anonimowi to jesteście w dużym błędzie.
Były pracownik 2015-01-13 11:28:41
Zgadza się, ale jednocześnie zgodnie z artykułem 213 kk:

§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut:
2) służący obronie społecznie uzasadnionego interesu.

Uważam, że potencjalnym pracownikom należy się prawda zanim zdecydują się podjąć pracę w Apogeo.

ciekawy 2015-01-19 13:07:05
Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy rzetelną opinią i uczciwą a nazwaniem kogoś oszustem i naciągaczem?
Były pracownik 2015-01-19 13:17:56
Ja widzę różnicę. Jednak każdy odpowiada za własną kulturę wypowiedzi, nic mi do tego.
Wołodia 2015-03-05 17:20:45
Firma utrzymuje się jeszcze na rynku tylko ze względu na pracowników, którzy potrafią się wspierać i mają szacunek do klientów, wybierających chiński produkt.
Problemem, jak już większość zdążyła zauważyć, jest dział zarządzający, który ze wszystkich działów jest najważniejszy. Dział zarządzający wydaje się sabotować własne działania i nic nie robić, aby firma się rozwijała. Ale takie są czasy...;]
Bardzo duża rotacja pracowników daje szanse wielu młodym osobom, których niestety niedługo nie będzie miał kto szkolić. Jednak przecież wiemy wszyscy, że to jest biznes;] najważniejsze są płatności, no i jak się nie podoba to zatrudni się nowego i przeszkoli;]
1
wnikliwy 2015-03-07 22:19:37
Ludzie, ale w was nienawiści. Chyba czas wziąć się do pracy, a nie tylko wrzucać tu swoje żale. Nie pasuje wam praca to ja zmień. W innej firmie wcale wam nie będzie lepiej, bo taki niestety jest rynek. Cały czas wyścig, w dzisiejszych czasach jeżeli chce się coś osiągnąć to trzeba wziąć się do roboty a nie narzekać.
xxx 2015-03-19 14:32:41
Widzę że jakieś wielkie zmiany w Apogeo - kierownika nie ma - oferta się pojawiła na kierownika ds sprzedaży i marketingu , handlowcy odchodzą poszukują kolejnych na wszystkie regiony. Ciekawie jak jest na prawdę w tej firmie.
2
Martuska 2015-05-12 10:46:42
Byłam na rozmowie. Spotkałam się z bardzo miłym, wysokim panem. Sprawiał wrażenie bardzo spokojnego i opanowanego człowieka. Prezentował bardzo wysoki poziom kultury osobistej i nie pasuje mi tu coś z tym opisem działu zarządzającego, o którym czytam wyżej. Czyżby to tylko kamuflaż? Jeżeli ktoś z Was był na rozmowie to proszę opiszcie swoje pierwsze wrażenie.
Piotr Mrzygłód 2015-06-10 00:13:23
Witajcie,
Osoba o której wspomina Martusia to ja - Piotr Mrzygłód. Dla APOGEO pracuję od miesiąca i póki co nigdzie się nie wybieram ;). Rzeczywiście mam duże doświadczenie w reklamie, ale czy odczucia "Martusi" są grą z mojej strony wystarczy sprawdzić referencję na moim profilu na LinkedIn lub GoldenLine. Moim zadaniem jest stworzyć zgrany zespół, który będzie realizował cele przez wiele lat. Jeśli ktoś chce ze mną porozmawiać osobiście zapraszam do kontaktu pmrzyglodMAUPAapogeo.pl
Pozdrawiam
Piotr
Makowiec 2015-06-23 22:08:39
Na jakie warunki i narzędzia można liczyć na stanowisku Przedstawiciela?
do Makowiec 2015-06-24 09:49:12
na używane telefony, używane samochody no i laptopy łącznie z używanymi torbami z allegro;] warunki podstawa+marna prowizja od sprzedaży, a jak nawet uda się wykonać plan sprzedaży wieczna łaska z wypłatą należnych pieniędzy. Zero ludzkiego podejścia, ale tak to jest jak w szkole było się grubaskiem i stało na bramce.
Makowiec 2015-06-24 15:33:59
Spodziewałem się, że nic nie będzie nowe, ale np. jakiej klasy samochód? Szczegóły, jaka podstawa, jak naliczana prowizja, jakie cele konkretnie. Dla kogoś marna prowizja to znaczy mniej niż 5000 zł, a dla innego 2000 zł to sporo.
Piotr Mrzygłód 2015-06-26 09:43:33
Handlowiec ma do swojej dyspozycji samochód służbowy Kia CEE'D kombi, telefon służbowy Samsung, laptop DELL latitude. Wiedza geodezyjna nie jest konieczna, ważniejsze są umiejętności handlowe i kompetencje miękkie. Nowo zatrudniony handlowiec przechodzi intensywne szkolenie produktowe. Szukam handlowców, którzy zechcą pracować w APOGEO dłuższy czas (min. 3 lata. Nie zapraszam na rekrutacje skoczków, którzy co rok zmieniają pracę. Preferowani są kandydaci mający doświadczenie w sprzedaży B2B. Dodatkowe informacje proszę o maila z numerem swojego telefonu pmrzyglodMAUPAapogeo.pl - oddzwaniam w ciągu 24 h.
Rekrut 2015-08-08 10:25:41
Byłem w tym tygodniu na rekrutacji w Warszawie. Warunki zatrudnienia wyglądają inaczej niż tu piszecie. Oczekują założenia działalności gospodarczej. Rozmowa była miła i rzeczowa.
3
Toki 2015-08-26 20:35:47
Ja myśle ze to mądre posunięcie. I już widać jego efekty. Teraz może zanim jakiś idiota skrytykuje jakiegos szefa firmy nie sam sie poczuje jak szef i niech zasuwa. Niby dlaczego miałby nie zarobić jak ta u tu mądrzy w większości jesteście?
DG 2015-09-01 18:24:27
Oczywiście skoro działalność gospodarcza to mogę również sprzedawać produkty Leica i Topcon? Bo tylko wtedy twoje porównanie do "szefa firmy" i jego działalności ma sens.. Co innego faktycznie własna firma a co innego zwykły etat pod płaszczykiem..
tomek 2015-09-25 19:08:15
No własnie, napiszcie co dokładnie wydarzyło się w Waszych historiach, bo jednak takie ogólne posty zbyt wiele to nie mówią. Widziałem kilka ogłoszeń od Apogeo, zazwyczaj stanowisko jest jedno Regionalny Przedstawiciel Handlowy ds. GPS/GIS. Zastanawiam sie tylko jak tutaj jest z poziomem rotacji w firmie.
rafa 2015-10-01 15:01:44
byłem ostatnio na drugiej rozmowie w krakowie i jest ok, mam działalność więc warunki współpracy są w porządku rozmowa rzeczowa i konkretna
affro 2015-11-26 23:17:59
gurin byłem niedawno pozytywnie zaskoczony spotkaniem u nich bo jak przeczytalem to forum to sie zastanawialem czy jechac. Glownie pytaja o doświadczenie i wiedze handlowa. podcucz sie w technikach zamykania sprzedazy bo pytaja.
mam juz dzialanosc z poprzedniej firmy wiec to mi odpowiada. wymagaja sprzedazy ale to w mojej starej firmie tez wymagali, daja auto komputer komorke i sprzet do pokazu. nie wiem czy ci pomoglem
Były pracownik 2015-12-08 13:16:08
Rotacja pracowników w firmie jest tak wysoka, że szkoda w ogóle zdejmować jakiekolwiek ogłoszenia o naborze.
3
Tomek 2016-06-29 13:35:21
do rafał: brałem niedawno udział w rekrutacji ale przyjęli inną osobę. Sama rekrutacja spoko i pytają o rzeczy praktyczne. Oferują umowę o pracę lub działalność. Znalazłem chwilowo inną pracę ale na pewno będe do nich jeszcze uderzał.
rafał 2016-08-02 11:04:01
Teraz szukają specjalistów sprzedaży, ktoś wie na jaką premię można tutaj liczyć?
Zostaw swoją opinię o APOGEO Sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie APOGEO Sp. z o.o.